Morgondagen

Datum: 2009-03-09 Klockan: 22:27:36 Kategori: August/barnen/Autism

Imorgon är en ny dag då man ska ta nya tag. Jag hoppas den ska föra med sig lite positiva andrar.

Jag har ikväll förberett August på sitt läkarbesök imorgon . Ja mig också ja ville åka förbi å reka var de va,,,, de gör mig lugnare. När ja inte varit där och inte hittar. Det blir mindre oro för honom om ja åtminstonne vet var ja ska. Han har frågat när han ska iväg och sådär. Nu vet han. Hade dock lite svårt att sova ikväll men det är säkert för detta.

Jag har för ovanlighetens skull tillbringat kvällen i soffan framför teven. Förundrats över FAMILJEN ANNORLUNDA som ja gör varje måndag. Hur man kan tycka det är en utflykt att i grådis sätta upp lappar med sex småbarn på stan i Stockholm även om de slutade i att måla på Kulturhuset....

Hur man inte inser att man får mera tid med sina barn om man går ner i arbetstid,,, men klart som de bor å åker i sina bilar så kostar de ju. Jag menar INTE att de inte ska ha avlastning för de begriper ja att man behöver MEN de skulle kunna avstå lite lyx kanske å jobba lite lite mindre å ta med ett barn hem någon timma från dagis för att få egen tid. Ja tycker den ena tjejen i familjen upprepar ord hon hört de vuxna säga många gånger... -Mamma å pappa pussas inte för de har inte tid för att de har trillingarna.... - mamma å pappa har inte tid för oss för de har trillingarna...

( jo ja vet att ja jobbar heltid,,, skulle aldrig göra detta om det inte vore för att en studerar. Man kan välja bort saker för att få de att gå ihop. man måste inte ha utlandsresor osv osv... men JA VET de e dyrt att leva å alla gör sina val men då ska vi inte klaga att vi inte hinner med barnen. Å ja vill inte att DAGIS ska uppfostra mina barn. Vet allt för väl hur många har de nuförtiden å hur pratet går,, barnen e så jobbiga så de lämnar allt mer å oftare på dagis å jobbar mer för att slippa dom . JA de e sant. Men hur vore de om man tog sig mera tid med barnen så kanske kanske de fungerade lite lite bättre. Barnen e små så kort tid...

Pga att en av oss bara arbetar och vi lever på en lön så måste en jobba heltid. Men vi pusslar varje dag för att våra barn ska slippa vara långa dagar på fritids. När de va små hade ja dom aldrig på dagis under tex graviditet eller när jag var mammaledig och har inte jobbat heltid när vi varit två som jobbat.

Det som försvårar det hela är att vi båda reser för att ta oss till skola och jobb, detta kostar oxå en hel del idagens läge och gör att det tar mera pengar än vad man skulle önska. Hade jag haft ett jobb på hemmaplan hade man givetvis kunnat gå ner motsvarande i pengar.

Jag har även lediga dagar mitt i veckan så mina barn har aldrig varit från tidig morgon till sena kvällen utan är väldigt lite på dagis/fritids., trots att jag jobbar just heltid. Men så snart jag kan så kommer jag gå ner i tid igen för att ha ännu mera tid med mina barn.

Jag anser att OM man KAN ska man vara med de barn som man skaffat. MEn alla KAN inte... å när ja ser denna familj som gnäller över för liten tid å som säger de jobbar så mycket å har allt materiellt så tycker man kanske att de ska tänka om. Men ja dömmer ingen.... men jag hade sett de som en möjlighet.)


De som verkar ha bäst koll å har de bra är tiobarnsfamiljen... de verkar mysiga å goa å får ihop detta livspussel.

Nåja ja e inte avis fast vi oxå somliga dagar å veckor har fem barn vi med....

Nu ska ja sussa å ja hoppas vid min gud att jag får en LUGN natt... fattar inte va de va med mig i natt....


Kommentera här 7 st

Kommentarer
Ramnissan/BigSiss

Budskapet gick fram!!..ler stort.. Det är kanske starkt gjort ändå, jag har inte funderat så mycket på det. Jag är ju sån här och då fixar jag hjälp när jag inte kan hantera situationer själv.



Sant, det är många som är livrädda för både soc, kuratorer, psykologer osv. MEN det är ju människor som jobbar där också och är man ärlig att berättar allt så hjälper de en allihop. Det sista de vill är ju att barn och föräldrar ska må dåligt.



Håller med dig i inlägget här, barnen behöver föräldrarnas TID och KÄRLEK.. Jag märker ju själv hur mina barn mår bättre och bättre nu när jag själv mår bra och ORKAR möta dem som de små älskvärda människor de faktiskt är. Att möta ett barn i en diskussion är som att kliva in i en annan värld, den är fantastisk och så spännande.. OM man låter barnet styra samtalet.

Me Like



Ha en toppendag vännen!



Kram

2009-03-10 @ 06:14:38
Länk: http://blogtown.se/blog.php?id=Ramnissan
Lovedmum

Läser ditt inlägg senare idag när jag har mera tid.



Testa att skriva in mitt lösenord på nytt om du inte kommer in första gången.



Kram

2009-03-10 @ 06:37:11
Länk: http://lovedmum.se
Lovedmum

Nu har lugnet lagt sig, familjen är iväg på jobb och skola.



Lycka till med läkarbesöket. Jag är som du oroar mig innan och har svårt att sova.



vackra blommor, fint med olika färger på rosorna.



Jag har alltid haft svårt att låta andra "se efter" mina barn ex lämna dem på dagis eller ens låta mor- eller farföräldrarna ha mina barn. Många ggr kan jag uppfatta att en del skaffar barn för det är någon sorts "status" att ha barn. De tänker inte på att barn är ngt man har för resten av livet och ngt som tar mkt av ens tid. OK, att barn kan vara jobbiga många ggr, men man får ändå så mkt tillbaka av dem att man (iaf jag) kan stå ut med de jobbiga stunderna också.



Kram

2009-03-10 @ 08:40:00
Länk: http://lovedmum.se
Stefan

Hej hej vännen

Hoppas du känner dig piggare i dag.

Och att det går bra med grabben hos doktorn.

Själv så sitter jag i snöglopet på Tunadal och väntar. Tydligen har de problem med nåt här, så man kan nog bli stående en stund :-(

Ta hand om dig

Kram

2009-03-10 @ 10:38:52
Länk: http://jalonen.blogg.se/
Stefan

Det är fan så hängig man kan bli bara av att inte få sova ordentligt. Man ligger där och vrider sig utan att komma till ro. Usch!

Tänker på dig och hoppas att det vänder snart

Kram

2009-03-10 @ 10:52:40
Länk: http://jalonen.blogg.se/
Petra

Hej lilla vän!! Ja du, många barn kanske är lösningen för att få det bättre, hihi!

Hoppas att din dag idag är bra!!!

kramar

2009-03-10 @ 12:09:35
Länk: http://glamouricious.blogg.se/
Nilla

Tack för kommentaren inne hos mig. Har kikat runt lite här, trevlig blogg. Kommer tillbaka en annan dag och läser mer.

2009-03-10 @ 15:10:33
Länk: http://nillasdagar.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: