Njuta

Datum: 2009-03-21 Klockan: 11:44:11 Kategori: Allmänt

Hur ska man njuta å vila på bästa sätt utan att sova?

Har ni några bra tips på just detta ämne? att koppla av å vila på lite annorlunda vis? eller hur gör ni helt enkelt när ni ska samla krafter?

Jag tvättade de där fönstren bara för att de tar så lite av min tid. Har ju inga fönster som ska tas isär... det är fort gjort. Jag va urlesspå julgardinerna även om de vare sig va röda eller innehöll några tomtenissar.



Sedan satte ja mig ute.... i solen. Men vinden va kall och solen värmde föga. Tog med den kaxiga katten ut för första gången å HERREGUDARS va hemskt de va.... hon va som en låg remm efter backen å jamade... till slut hittade hon in i panik. När ja sedan gick in flydde hon när dörren gick upp... Lillan säger ja bara hi hi hi,, men att sitta inne å fräsa åt katterna ute innanför en glasruta de e tufft de å tassa till Isak så fort han ligger där de inte passar henne de går,, men att vara ute i solen med matte de va förenat med livsfara.

  

Isak och jag tog en promenad istället. Å de e som sagt inte sådär hemskt varmt men skönt. Många är ute nu och grejjar med att tvätta bilar och sopa och städa lite i sina trädgårdar.... ja ska snart börja ja med men lite lite tidigt de e de.... men mina krokusar e på väg upp i alla fall...



Inga blommor ännu.....





Kommentera här 7 st

Kommentarer
Afrodite

Du har avverkat det som jag tycker är tråkigast av allt - putsa fönstren! Jag behöver inte heller dela mina, det tar inte lång tid att putsa, men är ack så tråkigt ändå. Görs bara i nödfall, tyvärr. Känslan efteråt är ju obeskrivligt skön! Njut! =)

När jag softar och samlar krafter är det för tillfället mest bloggande som gäller. Annars kan det vara att tillåta sig själv att se på sina favoritfilmer en hel dag, utan dåligt samvete. Bara sitta under en filt och mysa och avverka den ena efter den andra. Eller varför inte läsa om favoritboken, eller en ny efterlängtad? Något annat jag verkligen samlar ny energi genom är, att ta en heldag med bästa väninnan, i mitt fall är det syrran, sitta och fika en hel dag, stöta och blöta såväl problem som roligheter, ventilera allt med andra ord. =)

Gör bara precis det du känner för och orkar idag, oavsett vad din omgivning tycker och utan dåligt samvete! Tillåt dig själv att njuta av det du njuter av. Lyssna på dig själv! =)

Kramizar från mig

2009-03-21 @ 12:36:09
Länk: http://afrodite.blogg.se/
Hertiginnan Anne von Porat

samla krafter gör man bäst med att blogga

eller meditera, har du provat det?

2009-03-21 @ 13:26:37
Länk: http://veckomagasinet.se
PerNilla

Hoppas ni har en bra helg, kram.

2009-03-21 @ 14:30:31
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
anne

Jag har fortsatt att fundera på det där med vila/återhämtning. Jag funderade på var du hämtar nya intryck, inspiration, sådant som bryter tankar och leder in dig på andra spår.



För mig är det ofta att träffa människor. Det kan vara att träffa mer eller mindre nära vänner, men ibland att försätta mig i helt nya sammanhang där jag inte känner en kotte (och det här kan ju vara jobbigt/läskigt), men ofta får jag just den där kicken, nya tanken, eller kan konstatera att det jag har och tänker ändå är det som är bra/OK. Jag mår bra av att utmana mig själv, och i det får jag vila från vardagen. Men, jag förnekar inte att jag degar och segar nästan mer än vad som är OK, men det orsakas nog av mitt pendlande till och från jobbet, och därmed långa dagar.



Jag tror mig ha förstått att du känner dig litet ensam, inte utan vänner, men litet ensam. Är det så?

2009-03-21 @ 16:38:42
Länk: http://annnne.blogg.se/
PerNilla

OK skönt det med!!



Vi tar det oxå bara lugnt, är förkyld så är lite små seg idag.



Kram.

2009-03-21 @ 16:40:01
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
vampireslave

ja psykologer har jag gedigen erfarenhet av. =) har gått i kognitiv terapi och psykodynamisk. hade dock turen att "få" en psykolog som passade mig perfekt. de år jag lagt hos henne kommer jag aldrig ångra.



men är lite nervös inför kuratorn. alltid jobbigt att prata med någon "ny." men provar man inte så får man heller aldrig veta om det skulle hjälpt... =)



apropå din fråga i inlägget. meditera är ju bra. men det kan ta tid att hitta "sin form" av meditation. vet inte hur mycket eller lite du mediterat i ditt liv? ett skönt sätt för mig att fly verklighet och slappna av är att antingen läsa eller lyssna på böcker! svenska deckare är favoriter. läser jag ligger jag nedbäddad i sängen och har det varmt och härligt. lyssnar jag sitter jag ofta och ritar/målar samtidigt!

2009-03-21 @ 16:47:22
Länk: http://vampireslave.bloggagratis.se
*Jenny*

Hon är så söt eran katt =)

Det måste vara skrämmande att komma ut, när dom annars bara är ute. Våra katter är så nyfikna att varje gång vi öppnar ytterdörren så försöker dom smita ut, och balkongen älskar den äldsta =)

Har ni kastrerat henne? Gixxer blev kastrerad i tor.

kram

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: