Ny dag,, ONSDAG

Datum: 2009-03-04 Klockan: 10:34:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag känner jag att jag måste fortsätta jobba stenhårt på att se allt från den ljusa och positiva sidan. Jag tar nu nya tag att inte se ner på mig själv och inte bry mig om dålig karma och energier och gnäll och skit runt om. Man ska avstå från sådant och LE och tänka att det KAN inte skada mig.

JAG vet vad som är sant när de gäller mig och mina nära och de räcker långt. Vad andra tror sig veta det skadar inte mig,,, för det är inte nära om ja avstår att ta åt mig. Lättare sagt än gjort men man måste överleva. Man kan inte pga andra som pratar skit om en låta det ta kål på en. Man får se det som så att dessa människor måste må sämre än jag som lägger all den tid och energin på MIG. Smickrande så säg men ärligt så är det ju ganska osunt att lägga den energin på andra. De måste ju ha mycket tid i alla fall. Jag tänker som Mia Törnblom att jag önskar dom ett gott liv och släpper de negativa tankarna så fort de kommer upp, så fort ja faktiskt blir ledsen för de elaka saker som når mig. Genast tänker jag..... JAG HOPPAS DU FÅR ETT BRA LIV OCG HAR DET BRA.... å så släpper vi tanken. Återkommer den tänker jag åter: HOPPAS DU LEVER GOTT OCH MÅR BRA.

Det gäller att göra sig lite inre bilder som man tar fram. Olika fraser man upprepar. Som till slut känns som en bättre sanning än att man är dålig som inte klarar av saker.

MEN sedan finns det fortfarande saker man jobbar hårt med.... som detta med min son. Jag behöver ingen klapp på axeln. Jag behöver inte medlidande. Det man behöver är förståelse. Även om du inte vet hur det är kan man försöka sätta sig in i och förstå. Man ska lägga fördommar åt sidan och försöka ta reda på fakta.

Men det är en SORG....

Likadant när de gäller hurdant JAG mår... med min panikångest. Jag kunde ha valt att inte berätta någon om vare sig min son eller min diagnos men ja skäms inte. Och jag anser att man kan få mera förståelse för hur saker och ting faktiskt ÄR om man inte gömmer undan. Jag har inte gjort det för klappen på axeln eller för att få medlidande. Eller att någon ska tycka synd om just mig. Jag gör de för att inte visa skam eller blygsel och söka förståelse. Sprida kunskapen för att slippa rädslan man möter.

Alla är inte lika. Ingen är normal... vem är normal. Och VAD är normalt?

Jag gör så gott jag kan och OM jag sårat någon så önskar man att dessa kommer så man kan ställa till rätta. OM dessa inte kan förlåta har i alla fall jag fått chansen att gottgöra och jag kan lära av mitt misstag. Men ja hoppas ändå att dessa kan förlåta om inte för att de inte sa ifrån tidigare. Det är inte bra att gå med hat eller andra ilskor inom oss. Släpp ut dom och vi kan prata ut än att vi går och ser snett på varann... vi måste komma vidare. Vi måste förlåta oss själva för saker vi råkat ut för som vi inte kan ta på oss skuld och dumma tankebanor för.

Sedan anser jag att vi alla har ett ansvar för vårt eget välmående. VI måste var och en ta ansvar för att vi känner och mår bra. Att vi inte mår bra kan vi inte enbart skylla på andra vi måste ändra på saker om vi anser att personer gör oss tex illa... då får vi välja bort och släppa taget och tänka,, denna rellation mår ja sämre av jag avstår. Men vi ska för den sakens skull itne titta snett och tycka illa om... det är ett val vi gör å då är bekymret borta och vi kan släppa detta.

Nej ni nu väntar jobb....






Kommentera här 14 st

Kommentarer
Ninni

Hej nu har jag ju inte följt din blogg och vet inte vad din son har för diagnos och oavsett vad det är så är det absolut inget att skämmas för.



Panikångest har min bonusdotter haft i många år så jag vet hur tufft det är.



Mia Törnblom...vilken kvinna, helt fantastisk.



Visst bor jag på Hammarö...var bor du??

Ha det nu så gott...var rädd om dig vi hörs igen.

Kram

2009-03-04 @ 11:25:52
Länk: http://ninni.blogg.se/
Kattis

Japp, sina syskon blir man knappt av med, men man får umgås lite mindre med dom man inte tycker ger en nåt.

KRAM

2009-03-04 @ 11:26:23
Länk: http://kattis11.blogg.se/
Ninni

Haha på headern var det ju jag...

Glad som en lärka på en strand på Naxos!

2009-03-04 @ 11:27:02
Länk: http://ninni.blogg.se/
Anonym

inspirerande text ..

2009-03-04 @ 15:45:37
Länk: http://ddoruntinas.blogg.se/
CAT

Hej vännen!

Varför skulle du ens känna att du skäms över din sons eller din egen diagnos?

Du är stark som kan acceptera det även om man gör det med sorg i hjärtat och gråt i halsen!

Du är stark som orkar ta dig igenom allt jobb allting innebär!

Även de gånger man bara vill slänga in handduken!

Ibland är jag bara så less så jag vill skrika ut min ångest åt alla som inte fattar att jag inte väljer själv att allt inte ska funka eller flyta runtomkring mig!

Att jag inte väljer att jag,maken eller barnen ska ha det så här!

Men det är inte många som har förståelse!

skickar min mail till dig så kan du väl skicka mig din adress till den adressen så ska jag skriva ett mail till dig i stället =)

Massor av kramar till dig!



2009-03-04 @ 17:00:44
Länk: http://catmalou.blogg.se/
Elena

Fin Design :D

2009-03-04 @ 17:17:25
Länk: http://elenasobrino.blogg.se/
Anki

Hej hej. Jag hoppas du orkar fortsätta tänka positivt...det är en konst som omgivningen kan motarbeta ens utan att veta om det. Har just läst ..eller läser...kognitiv teori/terapi och enligt dom handlar det om att först kommer tanken, sen kommer känslan och sist kommer beteendet eller handlingen. Du är skitlångt genom att tänka som du gör, genom att du gör det kommer du såsmåningom att kunna ändra även känslan utan att du behöver jobba så hårt för det.....Vet du vad som slår mej utan att veta grunderna till eller ens vem eller vad det är som attackerar dej och får dej att tänka och känna som du gör. Jag tänker att kanske det kan vara så att den eller det som får dej att känna som du gör kanske skulle behöva låna en bok eller två av dej...jag tänker att kanske lite positivt tänkande kan vara bra även där....Kämpa på tjejen. Du är bäst!!!

Kram Anki

2009-03-04 @ 17:55:41
Länk: http://lamasen.blogg.se/
CAT

Såg att du lämnat din mail adress tidigare!

Snart är ett mail på väg!

Kram

2009-03-04 @ 17:58:38
Länk: http://catmalou.blogg.se/
Anki

Tack!!

Glömde förresten svara på din fråga om skolan...det går faktiskt riktigt bra...men får svar på senaste tentan nästa vecka så om du frågar igen om en vecka är det inte säkert du får samma svar ler.

Kramar i massor till bara dej

2009-03-04 @ 19:27:02
Länk: http://lamasen.blogg.se/
Anki

Tack! Det hoppas jag me´.

Anki

2009-03-04 @ 19:41:56
Länk: http://lamasen.blogg.se/
Ninni

Har läst allt nu...ni har det tufft förstår jag!

Jag var på en föreläsning för fjorton dagar sen om asberger och ADHD..och dom berättade va svårt det var att få hjälp och få en diagnos.



Stor kram

2009-03-04 @ 19:47:15
Länk: http://ninni.blogg.se/
Ninni

Förresten min man kommer från Kristinehamn..

2009-03-04 @ 19:48:25
Länk: http://ninni.blogg.se/
AnnelieH

Jag tycker du är bra. Ärlig och stark. Det är starkt att stå för sig själv och de sina.. kram!

2009-03-04 @ 20:09:39
Länk: http://annelieh.bloggagratis.se/
Jenny

Vill bara ge dig en stor bamsekram via datorn =)

2009-03-04 @ 20:57:10
Länk: http://aikmanswife.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: