Vård av barn= VAB

Datum: 2009-03-21 Klockan: 09:17:10 Kategori: Allmänt

Kan inte annat säga än att jag LOG när ja hörde på nyheterna om Statens och Försäkringskassans STORA satsning för att STOPPA fusket vid VAB.

Man införde som ni alla vet en liten lapp där fritids skola och dagis personalen ska intyga att vi varit hemma med våra barn.

Jag sa redan då att detta INTE tar bort ett eventuellt fuskande då ja anser att det är min arbetsgivare som bäst kan intyga att jag INTE varit på mitt arbete när ja tar VAB. Som det är med nya reglen kan ja fortfarande OM jag är en fuskare lämna barnet till någon vem som helst å sedan åka och jobba.

Givetvis har resultaten inte varit till Statens fördel. De har på detta kastat alla pengar i sjön de. För de blev INGEN som helst minskninga av VAB dagar.... de har inte kommit åt eventuella fuskare.... KANSKE är de till å med så att de inte är folk som fuskar.... men oavsett lyckades de inte ta en enda eftersom antalet VAB dagar var de samma....

Ja va säger man... de på sina höga stolar med sina höga löner..... Hade de frågat oss på "golvet" hade vi kunnat säga HUR de skulle ha gjort DIREKT.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Ikväll e ja bjuden till denna lilla raring på HOMEPARTY.... mamma Annica ska bli säljare å ja blev så glad då ja blev bjuden och kunde vara med.

Annars vaknade ja tidigt med spänningar och kryp i kroppen. Så jag tog en promenad med vovven. Solen lyser än så länge med sin frånvaro och jag ska grejja lite med fönstren i vardagsrummet. Fast lusten försvann då jag rev ner en blomma de första ja gjorde.... hrm.... Men vi får se... kanske fortsätter jag senare eller imorgon. För allt ska tas i otroligt lugnt tempo och nu ska ja nog lägga mig att läsa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kommentera här 3 st

Kommentarer
mitha

Nej det blir bara mer bök med alla lappar o skit, Vi som har haft barnen hemma ganska mkt nu på vintern våren för diverse sjukor har ju fått sprungit med dessa lappar i tid och otid. Jobbigt blir det bara!



Hoppas du har en bra helg



kram

2009-03-21 @ 10:38:29
Länk: http://himmelohelvete.se/wp
AnnelieH

Jag jobbar inom barnomsorgen och detta krångel med dessa lappar är helgalet.. Hoppas promenaden hjälpte dig..kram!

2009-03-21 @ 11:20:15
Länk: http://anneliehb.blogspot.com/
Barnens Hjältar

Ja man kan undra vad de fått siffrorna från om att folk fuskar med VAB.

Konstigt konstigt ;-)

2009-03-21 @ 18:24:37
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: