Boktips

Datum: 2010-07-31 Klockan: 17:30:58 Kategori: Böcker

Har två boktips...

Först å främst ska ni läsa nya Anne Holt...

Frukta inte   


En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död ..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet.
Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.

Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubo, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en deperat jakt på gärningsmannen sin början.

Detta är fjärde boken i serien om Yngvar å Inger Johanne. Tidigare böcker handlar om Hanne Wilhelmsson och jag rekommenderar de böckerna varmt... 


***************************************

Vidare vill jag rekommendera andra boken av Lars Kepler.... Paganinikontraktet. 

Paganinikontraktet

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganinikontraktet visar med eftertryck att pseudonymen Lars Kepler, som rönt exceptionell framgång med debutboken Hypnotisören, är tillbaka med full kraft.


Bilder å text har jag lånat från Bokus.
 

Bra böcker att läsa i sommarregnet...
 

 

 

 

 

 


Kommentera här 3 st

Kommentarer
Susanne

Ni vekar ha haft en bra resa trots regnet, skönt bara att få komma bort så brukar jag känna iallfall. Ja du tårtan dottern var jätte god och fin men hon är ju bagare så hon har gjort några tårtor i sina dagar. Hoppas du haft en bra söndag. kram Susanne

2010-08-01 @ 18:54:40
Länk: http://vejers.blogg.se/
mamma mindy

Skoj med bok tips..Ha en skön kväll..kram

2010-08-01 @ 22:18:35
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Johan

Paganinikontraktet håller pappa på och läser. Han säger att den är riktigt bra, så ska nog ta och läsa den faktiskt! :)

2010-08-03 @ 01:38:47
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: