Smärta

Datum: 2010-11-23 Klockan: 17:49:03 Kategori: August/barnen/Autism

Men igår gjorde de ont. RIKTIGT ont.

Med tanke på det jag skrev i tidigare inlägg känns det som om jag pratar emot mig själv nu.

I ett samtal igår med en person ang min situation så säger personen till mig:

-Men det kommer ju bli bättre när sonen blir äldre. Det är ju en tröst.

Jag tittar på personen som säger detta och frågar:

-Hur menar du då?

Personen svarar lite svävande:

Ja men det blir ju det. Det vet du väl?

Nej uppriktigt sagt så vet jag inte det. Jag vet inget om framtiden mer än att Autism är ett funktionshinder som finns med HELA livet.

Mitt barn är ju inte sjuk i en sjukdom som säkert blir bättre med åren eller är inne i en jobbig period som går över när de växer upp.

Hur personen överhuvudtaget kunde säga något så dumt vet jag ingen annan orsak till än att det är ren okunskap. Men det gjorde så förbannat ont. Som om man bagatelliserar August funktinshinder och tror att jag snart har ett aldeles vanligt barn, som om jag vill ha ett annat barn som blir "bättre" med åren.... jag vill ha MIN August precis som han är. Även om jag har ett jobbig livssituation vill jag inte byta bort honom för något i hela världen.

Jag älskar mitt barn. Precis som han är.

Det sårade. Så ja jag har väl dubbelmoral. Jag kände att det var riktigt plumpt sagt.


Bild: August... ser visst lite trött ut. Ler.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^




Bild: Sushi... min man håller precis på att göra detta till oss. Visst är han duktig? Gott blir de oxå.


Kommentera här 19 st

Kommentarer
Annika

Har en 18-årig son med högfungerande autism. Han fick tyvärr ingen diagnos förrän han var 16 år och har inte förrän nu accepterat sin diagnos. Jag har kämpat i alla år för att han ska fungera så normalt som möjligt. Denna person som sa så till dig måste verkligen vara lite bakom. För idag räknar folk med att min son ska vara vuxen och bete sig vuxet men han gör ju inte det. Han är och förblir lite annorlunda. Jag tycker i alla fall det är svårare idag med alla tankar på sonens framtid och hur det blir för honom. Hoppas jag inte låter alltför virrig :)

Kram

2010-11-23 @ 19:45:40
Länk: http://amittilivet.blogg.se/
Johanna

Oh jag har flyttat så mycket så är rätt trött på det. Trivs bra i min lgh där jag bott i 3åre nu (rekord för mig) ... jag flytta till sthlm när jag var 19. Så jag stannar gärna här i kristianstad. :)

2010-11-23 @ 20:29:47
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Johanna

ja det blir så olika för alla :)



sushi har jag aldrig ätit

2010-11-23 @ 20:45:07
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Eva

Ja ibland får man höra så mycket dumt...

Men du, vilken härlig man du har, som fixar sushi! :-)

2010-11-23 @ 21:46:58
Länk: http://detspokar.blogg.se/
sofia

Hej tjejen.



Det är så att inte för så länge sedan öppna jag en smyckes blogg.

Kika gärna på mitt utbud och varför inte beställa lite? Ett snyggt smycke till bra pris.



En perfekt julklapp kanske?



MVH Sofia

2010-11-23 @ 22:36:39
Länk: http://embellishmee.blogg.se/
Johanna

ja jag bruka alltid åka inom där med far när han hämta mig där vid bussen, men nu har de flyttat och jag bil så nu kör jag själv och det är inte åt det hållet mina föräldrar bor... men sa jag skulle komma igen innan jul :) hon blir så glad... och så får man hennes goda kakor :)

2010-11-23 @ 22:47:30
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Fru W

Nä ett funktionshinder blir ju inte bättre men du tror inte hon menade att det blir bättre för ni lär er leva med det och utvecklas? Bara en tanke.

Förstår att det måste gjort ont att få höra de orden, folk har en tendens att vara klumpiga i känsliga situationer för de vet inte bättre :(



Å va härligt med en man som gör sushi!! önskar min kunde det med, men han är ju inte ens så förtjust i det som jag! Det är något jag velat lära mig länge men inte tagit tag i, så det måste jag göra snart!!



kram

2010-11-23 @ 23:10:06
Länk: http://mamablues.blogg.se/
Lilitha

Häftiga dödskallar i din design...är barnsligt förtjust i dödskallar. Ja, du...iblnd så säger folk så mycket konstigt. Det är nästan bättre att de är tysta än att komma med betydelselösa kommentarer. Kram Lilitha

2010-11-24 @ 00:41:00
Länk: http://lilitha.blogg.se/
Johan

SV: Klart manh kan förändra om man har viljan. Det är bara man själv som i slutet besitter den möjligheten, men ibland är det inte så lätt, när viljan och orken inte finns, då är det inte lätt...



Joharifönstret innebär att det finns 4 zoner. En öppen zon, en stängd zon, en dold zon och en 4:e zon som jag inte minns för tillfället. I den öppna zonen ligger information som är synlig både för dig själv och andra, t.ex. om du älskar kaffe. Det vet både du och dina vänner om. I det stängda fönstret ligger information som du vet om, men som är dold för andra, t.ex. om du gillar rå fisk, dåligt exempel men ja, så berättar du det kanske inte för någon annan, men du själv vet om det. Den dolda zonen, eller fönstret, innehåller det omvända. Information som är synlig för andra, men som du själv inte ser, t.ex. om du har alkoholproblem, för att ta ett drastiskt exempel. Du själv ser inte problemet, men andra märker att du har problem med det. Så det 4:e fönstert, som jag precis kom på vad det är nu, det är dolt åt båda håll. Alltså egenskaper som varken du eller någon annan vet om att du har. Dessa egenskaper och kunskaper kan plockas fram med hjälp av olika övningar etc. som utvevklar och stimulerar den egna personen.

Där har du den förklaringen :)



Ja, det var nog en rejäl stukning... Det var som sagt jag som låg för långt fram när jag slängde mig, lätt hänt och sådant som händer, men det är bättre nu. Kunde lyfta perkulatorn och en kastrull igår, med vissa svårigheter. Så det går framåt. Ska träna ikväll, dock bara kondition, så det är ingen fara. Får se när jag kan börja med styrkan och all annan träning igen :)



Du, vad var du ledsen över?

Jag finns alltid här om du vill prata, det vet du! :)



Kram

2010-11-24 @ 06:27:23
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Johan

Hm, tror nog jag vet varför du var/är ledsen... Det är som du säger okunskap. Folk vet inte och man vill troligen inte såra, men gör det ändå. Jag vet hur det är. Det är inte lätt alla gånger, men som sagt, jag finns här om du vill prata.



Kram

2010-11-24 @ 06:30:26
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Susanne

Vet den personen om vad autism är för något??? Duktig man du har!!! Här har det stormat hela natten och snön har fallit ner får se om jag kommer ut idag. kram

2010-11-24 @ 07:09:24
Länk: http://vejers.blogg.se/
Mia

Ja vilken utomordentligt dum kommentar, inte mycket kvar av hjärnkapacitet hos den personen.



Ungefär som min morbror med autisisk pojke med även cp-skada (kan ej gå själv) när de kommer till kommunen o varje år får redogöra för hans handikapp osv osv för att fortsätta få hjälp med boende/assistenter osv (som att han Jesus kom och la sin hand på sonen en dag o allt i handikappväg försvann).



Själv upphör jag aldrig att förvånas över mänskligheten o har slutat ta åt mig alls, vill folk inte fatta ens när man förklarar får de leva utan mig i sina liv, forever!



Bamse-kram till bästaste August-mamman som finns :-D

2010-11-24 @ 15:07:01
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
Mezza

hej

kikar in och lämnar ett avtryck...

passar på att säga att det finns nåt till dig hos mig :)

http://mezzasblogg.blogspot.com/2010/11/beautiful-blogger-award.html



Sorry att jag e kassare än kassast med kommentarer...

KRAM

2010-11-24 @ 15:18:24
Länk: http://mezzasblogg.blogspot.com
GUEVACCI

oki, gud va gott :D är det svårt och göra?

2010-11-24 @ 17:27:08
Länk: http://guevacci.blogg.se/
Linda

Åh folk som inet vet ett skvatt vad autism innebär kan ju hålla klaffen istället, skall man säga ngt får man ju säga ngt med relevans!

Oh ja, läsperioder känner jag igen, har nu börjat på en ny bok..denna var tyvärr inte bland de bättre hon gjort,lite besviken blev jag när den är på såpass många sidor med=(

2010-11-24 @ 19:04:58
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
kurdisk muslimsk tjej <3

god kväll =)

2010-11-24 @ 19:37:48
Länk: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Mezza

hej

hmm... lämnade kommentar här i detta inlägget..igår.

Jaja, skriver igen..

Du har nåt att hämta på min blogg iallafall :)



Varmaste vinterkramarna till DIG!

2010-11-25 @ 10:49:35
Länk: http://mezzasblogg.blogspot.com
Emeliié

så gott det såg ut :D

2010-11-26 @ 12:28:36
Länk: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Elin

Hej, va gärna med i min tävling där du kan få äran att gästblogga hos mig , tävlingen avgörs ikväll klockan 7 så släng in en kommentar ;)



love

2010-12-05 @ 17:45:15
Länk: http://baraelinsord.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: