Moder Jord

Datum: 2010-10-30 Klockan: 20:05:00 Kategori: Allmänt

Tänker ibland på att debatten brukar vara rätt hård om miljöhoten.

Vi måste bli medvetna och rädda jorden. Vi i lilla Sverige ska göra så mycket för att rädda vårt klot medan andra länder med mindre resurer inte kan göra något och förströr desto mera.

Viktiga frågor men svåra.

Man säger också att det är vår förstörelse som påverkar våra katastrofer i världen. Ja ni vet, kika på nyheterna. Det är översvärmingar och jordskred tsunamis och vulkanutbrott. Men jag tror inte så mycket på att det är miljöförstöringen som ligger till grund.



Vår jord lever. Det är ett brinnande klot med innehåll. Givetvis tror jag att den påverkas av att vi drar ur så mycket olja. Det måste bli tomrum. Likväl som att bygger gångar under jord under städer så givetvis rasar det vid ett jordskred. Inget konstigt med de....

Men som sagt jorden lever. Det är en levande kropp som rör på sig. Den besitter krafter ihop med månen som vi inte kan styra över. Månen styr EBB och FLOD... För tusentals år sedan dog de flesta varelser ut på jorden... våra dinosarier. Ingen vet varför. Men jag tror mig förstå. Givetvis hände saker i vårt klimat som ingen rådde på. De hade inte gett jorden miljöförstöringar. Det är moder jord som lever.



Vi har haft istid. Klart att denna tid är på väg tillbaka. Vi vet att det varit grönt på Grönland... varför är vi då så förvånade att isen smälter? Polerna flyttar sig. Jorden rör på sig i sin cykel och vi kommer närmare solen där vi inte haft lika stor värme. Polerna smälter, vattnet förflyttas.... det blir kallare och vattnet fryser återigen. Men på för oss fel ställe.

Det blir översvärmningar. Vi får tsunamis när marken rör sig... Vulkanerna lever om de så varit sovande i hundratals år. Vi bygger där vi inte borde bygga och vi gör land av hav... klart jorden tar tillbaka sitt. Djurarter dör ut som de gjort i tusentals år.





Men människan vill inte se att jorden förändras för att den lever. Jag tror vi får acceptera dessa katastrofer. För de kommer se ut så. Vi måste inse att vi inte kan styra allt. men givetvis ska vi måna om vår jord och miljö. Givetvis. Men jag tror att detär såhär det är.



Kommentera här 2 st

Kommentarer
soffie

va himla bra skrivet vi måste verkligen va rädd om vår jord

kram

2010-10-31 @ 02:42:07
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Johan

Du har nog delvis rätt, men jag tror ändå att människan har viss påverkan på det hela. Se t.ex. på allt koldioxidutsläpp. Det påverkar ozonlagret, vilket leder till att strålningen ökar på Jorden. När strålningen ökar och ozonlagret blir svagare släpps även mer värme in, vilket höjer temperaturerna. Isen smälter, vattennivån höjs. Länder som Holland dränks. Så lite påverkan har vi allt enligt mig och där är nästan flygplanen de största bovarna. Även stora länder som Kina, Japan, Ryssland och USA har så klart stor inverkan, just därför att de är så stora och utgör en så stor del av all användning av olja, koldioxidutsläpp, bensin och annat miljöförstörande.

2010-11-01 @ 11:05:24
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: