En välfungerande skola

Datum: 2010-09-21 Klockan: 08:19:19 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har haft stort stöd från skolan. De har hjälpt mig enormt vad gäller August.

Sista tiden har jag dock känt att något de själva önskade bort för ett år sedan är något de själva har anammat. Detta med många övergångar.

Jag gick därför ner i tid och såg till att August var på fritids så lite som möjligt.

Nu är de dom som integrerar för detta med att vara i en vanlig klass. Att vara med normalstörda barn. Allt för att träna på det sociala samspelet. Jättebra. Men dock inte i denna utsträckning samt utan rutin.

August är ju väldigt social utan att för den sakens skull kunna alla sociala regler. Han träffar normalstörda barn hemma och på fritids. Vi är inte en familj som på något vis har isolerat oss eller bara umgås med familjer som har barn inom NP. Vi lever som vanligt. Jag har ingen önskan om att isolera mig från omvärden vare sig för min egen skull eller för mitt barn. Jag tror helt enkelt inte de gynnar någon. Många gör det för att det är enklare och jag förstår detta men jag anser att ska vi få en ändring här i samhället behöver vi ju finnas där och berätta, få människor att förstå. Hur ska vi kunna göra skillnad om vi inte umgås som andra?



Nåja. Dessa byten från specialskolan till vanliga klassen har börjat skapa rejäl oro. Oro hos August. Han vet inte var han ska eller när och vad man ska göra. Det har inte varit så rutinstyrt som de behöver vara. Även fast vi schemalägger och använder bilder så har det blivit hoppigt. Jag har inte ens vetat vilket syfte detta har haft mer än att man ska träna på stora grupp samt detta med barn som inte lever inom NP svären. Jag har varit missnöjd en tid och nu fört en dialog med såväl berörda lärare och min rektor. Detta ska inte vara en förvaring utan jag vill att syftet ska vara lärandet. Inte lärande i ett socialt samspel endast utan lärande som vi tänker läsa skriva.

Rektorn är GULD värd... igår tog han gensat tag i detta och lovade att höra av sig inom ett par dagar. Sent igår ringde han upp och hade löst detta. Han begrep precis mina tankar och i och med detta samtal är August enbart med på badet/idrotten i sin hemklass. han tog alla kontakter som behövdes. August har två mentorer samt två rektorer. Han kollade av... och fixade.



En sten föll och jag vill framhålla vilken bra skola det faktiskt finns. Där man blir lyssnad på och där man tar tag i saker. Att man kan se båda sidor och bemöta detta. Utan massa krångel.

Nu ska vi även ta stid för att slippa skriva med penna. Samt att jag väntar på att skolpsykologen ska ha tid senare i höst som kommer göra en ny utvecklingsbedömning.

Jag tänker inte sitta hemma och vara nöjd med mitt glada barn. Jag tänker liksom andra föräldrar se till att mitt barn har de allra bästa. Att han blir sedd och får bästa möjligheterna i skolan. Inget annat. Detta betyder inte att jag inte ser det som är POSITIVT med mitt barn. Mycket ÄR just POSITIVT. Helt å hållet. Han är en underbar unge och jag älskar honom över allt annat men ska jag finna mig i saker som skapar min oro? Nej det ska jag inte. Jag kommer ta strider jag måste för hans skull. För hans framtid. Jag tänker inte sitta här och oroa mig och inget göra eller se att han inte utvecklas. Jag kommer aldrig vara nöjd om det finns saker som inte känns hundra. ALDRIG. Jag kommer alltid se till att han de bästa för att han ska utvecklas så han klarar ett så normalt liv som möjligt. Här lever vi inte i en skyddad verkstad där vi bara ser till funktionshindret.






Kommentera här 18 st

Kommentarer
Ingmarie

Visst måste det vara en enrm lättnad när en rektor tar tag i saker o ting,man önskade bara att alla barn hade samma möjligheter.Att det liksom var lika i hela landet tycker jag ska vara en självklarhet,men tyvärr är det nog inte så.Just det där att se helheten i familjen,att stötta hjälpa utan att för den skull vara varken påträngande eller en besserwisser...



Allt gott till dig o din goa familj

2010-09-21 @ 10:48:33
Länk: http://frujacobsen.blogg.se/
Maria

Tycker att du kämpar på otroligt bra och du tänker helt rätt. Varför ska man isolera sej och göra det enkelt för sej till en början, men sen då?



Jätteskönt att du får den hjälp och stöd du behöver, att de lyssnar.



När Nicke gick på parken så kämpade jag för honom i alla år, men verkligen ingen ville lyssna. Hans handikapp fanns inte och blev han mobbad så berodde det på hemförhållandena.



När vi sen kom hit så valde vi en friskola (montessori), de lyssnade och tog till sej och förvandlade en splittrad, rädd och kluven kille, till en positiv och glad kille. På 3 år fick han uppleva allt som han aldrig fick uppleva i låg och mellanstadiet, vänskap, förståelse, ödmjukhet och bemötande. Jag hyllar den skolan för deras arbete.

Det var emellanåt så kämpigt, men kämpar man tillsammans med sina barn och stöttar dom så går det =)



Ha en fin dag idag!

kram Maria

2010-09-21 @ 12:07:45
Länk: http://tidsfrdriv-m.blogspot.com/
Mia

Härligt att känna att man får kontakt och respons, det gäller ju alla våra barns framtid att vara lyhörda och han var det för dig och speciellt för August -underbar läsning denna regniga tisdag!

2010-09-21 @ 12:38:43
Länk: http://fredthevov.blogg.se/
Johan

Bra rektor där! Så ska det vara. Någon som verkligen lyssnar och tar sig tid för att alla ska må så bra som möjligt, försöker anpassa och göra det så bra för så många parter som möjligt. Klart det är viktigt med det sociala samspelet med andra, men det är, som du säger, också viktigt att det följer en plan, ett mönster, en planering. Så både du och Agge och andra inblandade får struktur på det hela och vet var och när han ska göra vad osv. så att det inte blir så hoppigt.



Klart du ska stå upp och kämpa för Agges rättigheter. Han är lika mycket värd som vem som helst annars och förtjänar det bästa i sitt fall. Det som är det bästa för många andra kanske inte alls fungerar för honom och då får man ju kolla på det. Det ska inte fungera halvbra, det ska fungera till 100% i den mån det går och du ska kämpa för att han ska få en så trygg, rättvis och bra uppväxt och skolgång som möjlugt. Det är bra Tess! :)

2010-09-21 @ 14:56:15
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
jennelie

sv: varsågod!

vad gör du? =)

2010-09-21 @ 17:01:33
Länk: http://jennelieee.blogg.se/
Marcus Å

Han har så rätt i det han skriver. Det kanske är en bok som jag borde läsa hör jag nu!



Hur är det med dig då?

2010-09-21 @ 19:50:14
Länk: http://slipsens.se
soffie

han är så fin din August,

vad bra att rektorn verkligen gör något och ni får bra respons.

kram

2010-09-21 @ 20:15:49
Länk: http://soffie69.blogg.se/
jennelie

sv: vad är det? haha

2010-09-21 @ 20:25:28
Länk: http://jennelieee.blogg.se/
jennelie

sv: fan va fränt :)

2010-09-21 @ 20:34:41
Länk: http://jennelieee.blogg.se/
jennelie

sv: vad roligt!

2010-09-21 @ 20:42:18
Länk: http://jennelieee.blogg.se/
Barnens Hjältar

Härligt!! Vilken rektor :-)

Solskenshistorier gillar jag :-)

2010-09-21 @ 22:02:17
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Ellis

Jag beundrar verkligen dig och allt jobb du lägger ned, bra att de lyssnade på dig på skolan och fick saker att hända på en gång!

Kramar

2010-09-21 @ 22:45:30
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
maria

vad härligt att du fick gehör för dina tankar..vilken fin rektor som lyssnade och gjorde förändringar :)



ha en fin dag !

kram

2010-09-22 @ 06:39:35
Länk: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Marcus Å

Med mig är det bara bra faktiskt. Varför är du sjukskriven då? :(

2010-09-22 @ 07:43:55
Länk: http://slipsens.se
Marcus Å

Hoppas det blir bättre då!



Och när det gäller Robyn behöver du inte be om ursäkt. Alla har vi ju olika smak :)

2010-09-22 @ 08:07:25
Länk: http://slipsens.se
Marcus Å

Ja, du får vila lite då.

2010-09-22 @ 08:30:58
Länk: http://slipsens.se
Ellis

Jag jobbar med ungdomar med handikapp och har gjort det i många år, inte alla föräldrar som engagerar sig så mycket som man önskar att det skulle göra för sina barns bästa!

Ha en fin dag, dax för mig att jobba!

Kramar

2010-09-22 @ 09:14:27
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
MORRIS :)

Bra blogg, men snälla kan du inte skriva vänsterställt istället för centralt som nu? Ganska jobbigt att läsa ju :/

2011-09-02 @ 20:49:19
Länk: http://meegapixel.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: