Instängd

Datum: 2011-04-13 Klockan: 10:47:35 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Inne i kroppen råder ett kaos. Ett kaos som jag alltid känt. Som legat där på lur i perioder men som alltid rusat fram när jag minst anar.

Ett kaos som är instängt. Där inne, inne i mig.

Jag har försökt få ett lugn. Jag har sökt ro i så mycket. Delvis har jag lyckats och jag har nog tagit all hjälp man kan. Allt för att slippa känna denna instängda kaos som råder i mitt inre.

Att alltid vara på väg. Alltid känna oro. Alltid ha ett tankeflöde som bara mal. Att aldrig kunna släppa saker och ta detta sedan.

Mia Törnblom sa på en föreläsning att man skulle vara här och nu. Varför vara orolig för de där som kanske inte ens händer? Varför bygga upp ett kaos som kanske aldrig någonsin får sitt utlopp? Men när man inte kan stoppa flödet? När man inte har en knapp att stänga av på. Hur gör man då? När de bara ångar på. När de enda man vill ha är en ventil där man kan pysa ut lite lite av allt kaos som kokar över men är just instängt?

Hur gör man när man inte kan? Hur kommer man tillrätta?

Ibland exploderar man. Skriker rakt ut och bråkar. Eller så faller man helt utmattad ner och orkar inget. Eller så blir det både och. Allt i en enda sörja av ännu mera kaos.

Med kaos föds ångest och samvetet gör sig påmint. Man mår sämre.

Man skriker och skriker men ingen hör. Ingen kan förstå. Man kan inte ge en bild som någon kan förstå.

I ett samtal låter allt så dumt. För man vet. Man förstår. Man vet så väl vad man ska göra men när det inte går hur mycket man än försöker kommer instägdheten som ett slag på käften och man känner en rejäl otrygghet och maktlöshet. För när jag inte ens själv kan förstå hur ska då andra förstå?

Saknar isolering. Ser korridorerna. Ser förfallet och tänker att här hör jag hemma. Där i hörnet ha jag suttit. I allt det vita har jag varit. Med stora fönster och med vita rockar. Där har jag suttit likt en fågelunge. En sparv. Nu är jag tillbaka med allt det kaos som jag inte stängt inne.

 




Kommentera här 12 st

Kommentarer
Pernilla

Här har dem gjort Glukos länge vad jag vet, alla gravida gör det här. Vet att i visa delar av sverige så gör man inte det....verkar vara väldigt olika!!



Ha en bra dag.

2011-04-13 @ 13:20:16
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Pernilla

OK där ser man =)

2011-04-13 @ 14:02:34
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Barnens Hjältar

Ja hörseltestet är nog nytt för det har ingen av mina tidigare gjort heller och senaste var ju för knappt fem år sedan bara.

Ha en fin kväll!!

2011-04-13 @ 16:08:08
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Ingmarie

Jag känner igen korridorerna väldigt väl,liksom huset.

Klart att det är svårt eller nästan omöjligt att förklara en sak man inte själv har fått kläm på...Kanske du kan ha mig som ventil,det är jag duktig på eftersom jag hela mitt liv jobbat inom detta (därför kände jag igen huset!)

Egentligen är ju jobbet DITT,jag kan INTE underlätta men ring eller maila så mycket du vill,lovar att du inte alls är ett"obotligt fall!



Din pappa bor verkligen vackert vid Skagerns Brunn(som jag tillbringat måååånga sommarlov )



Kramen till dig o de dina!

2011-04-13 @ 17:23:34
Länk: http://frujacobsen.blogg.se/
Johanna

Det är inte lätt och alltid vara är och nu och inte oroa sig för dte som skall komma skall, det är nog något man måste träna upp under en längre tid.



det gick inte spärra nummret. men jag hoppas han skall hålla sig borta ändå :)

2011-04-13 @ 17:39:57
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Ellis

Hej vännen!

Jag lovar att fota och ta bilder på allt sedan när jag får lite mer ordning, ska nog börja med stämplarna så att jag lättare hittar igen dem. =)

Det som är svårast är att hitta ett bra sätt att förvara och organisera papper på!

Sköt om dig!

Kramar, Elenor

2011-04-13 @ 18:53:17
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Ellis

Glömde din fråga, jag bor i en två på 68 kvm, så 2/3 av sakerna är i sovrummet och resten i vardagsrummet! =)

Kram Elenor

2011-04-13 @ 18:54:35
Länk: http://ellispysselochdittadatt.blogspot.com
Susanne

Godkväll!!!! Jo jag jobbar som dagmamma men 3 dagar i veckan löser vi av varandra på en lokal för vi har för långa arbetider. Vi får inte jobba 6-18 och då innebär det att vi jobbar väldigt tajt in på varndra och det har inte blivet så bra varken för barnen eller oss vuxna, vi fungerar lite olika och har inte samma regler och då fungerar det inte så bra. Men till hösten så är det sagt att vi ska kunna dra ner på lokal dagarna och var en dag till i hemmet och det ser jag fram emot. Har ännu inget hört från min läkare hoppas han ringer imorgon annars blir jag snart sjukskriven har det jätte jobbigt med magen. Ha en bra kväll. Kram

2011-04-13 @ 19:15:29
Länk: http://vejers.blogg.se/
Ingmarie

Prova att ventilera hos fru Jacobsen vet jag!



Kramen

2011-04-13 @ 20:45:34
Länk: http://frujacobsen.blogg.se/
bjorne

Ja du Tess,livet är nyckfullt och jag vet inte vad man säger men bara hoppas att allt som är bra och du sätter värde på i livet överväger allt det dåliga och då vinner det goda i slutändan så håller tummar o tår för att du snart är på G igen,kram.

2011-04-13 @ 20:49:44
Länk: http://bjornesmagazin.blogg.se/
LIENE

sv: hehe, känder inte till den händelsen.

2011-04-14 @ 07:56:01
Länk: http://lienes.blogg.se/
i min lilla lilla värld

Önskar jag kunde skriva nåt som peppar, men är fan inge bra på det alltså.



Skickar en stor styrkekram ist

2011-04-14 @ 08:28:51
Länk: http://saratilling.se
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: