Fallet Vincent Franke

Datum: 2011-08-03 Klockan: 07:34:00 Kategori: Böcker

Då har jag läst en bok av Christoffer Carlsson. Fallet Vincent Franke.

En udda bok. Men ändå gripande. En bok jag i stort sträcktläste.

Fallet Vincent Franke (häftad)


Om det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen - öppna den här boken och försök viska det till huvudkaraktären ...

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.
Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.

Fallet Vincent Franke är en roman om vilka vi är och vilka vi kanske hade kunnat bli. Men det är också en berättelse om två omaka, utstötta människor och en flykt undan allt som hotar deras liv.

Christoffer Carlsson är född 1986 och uppvuxen i Halmstad. Sedan 2005 bor han i Stockholm där han studerar till kriminolog vid Stockholms universitet. Fallet Vincent Franke är hans debutroman.


Text och bild har jag lånat på www.bokus.se


 

 

 

 



Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: