Svinalängorna

Datum: 2011-12-18 Klockan: 07:45:00 Kategori: Böcker

Jag såg filmen Svinalängorna för ett tag sedan. Filmen berörde rejält. Så tänkte jag att ajg måste läsa boken. Så jag lyssnade på den precis.
Film och bok följde inte varann direkt. Det är ganska stor skillnad även om grunden är den samma. Saker är inte i boken som i filmen.
I filmen möter vi den vuxna Leena som håller sitt förflutna hemligt för sin make och barn. Vi ser tillbaka. I biken följer vi ju Leena här och nu och någon vuxen Leena träffar vi inte.
Jag tycker språket är aningen grovt boken. För mycket fula ord. Jag är inte pryd men de blev lite för mycket. Annars tycker jag om historian och den tar ju tag i en givetvis.
Jag såg filmen först läste boken sedan och nu är jag nog lite besviken på båda. Jag kan heller inte säga att boken är bland de bättre jag läst men ändå läsvärd.
Svinalängorna (ljudbok)
Vill du läsa om boken kan du kika in på BOKUS
I filmen ser vi Noomi Rapace som Leena när hon är vuxen och Ola Rapace spelar hennes man. Filmen grep i alla fall tag i mig på många många sätt.

Kommentera här 1 st

Kommentarer
Filmstuff - en blogg för samtliga filmälskare

Jag läste boken innan jag såg filmen och det brukar ju vara svårt att tycka att filmen är bättre om man läser boken innan men jag tycker faktiskt att filmen är aningen bättre, säkerligen för att jag tycker att den på något sätt berör mer än vad boken gör. Boken är i alla fall klart läsvärd och filmen sevärd!

2011-12-18 @ 13:49:52
Länk: http://filmstuff.bloggplatsen.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: