Tankar inför imorgon

Datum: 2011-02-21 Klockan: 09:53:54 Kategori: August/barnen/Autism

Imorgon ska vi alltså träffas med skolpsykolog rekotor och berörda lärare runt August. Möte. Planeringn för HUR vi ska möta August och få till hans inlärning.

Jag inser mer och mer att jag måste börja ett detektivarbete tillsammans med skolan där vi kartlägger HUR August tänker och HUR han lär sig.

Lågt begåvad men inom normalgränsen vilket innebör ingen utvecklingstörning men dock Autism och ADHD. Han får alltså inte gå på särskolan och slippa följa den vanliga läroplanen.

Anpassad skolgång.

Nytt begrepp för mig men detta ska jag ju försöka få till imorgon. Att han inte ska ha den pressen att detta ska du kunna då och då. Han måste få ta sin tid. Va händer om man aldrig känner att man lyckas? Man knäcks ju. De fungerar ju inte att lära sig om man inte känner att man klarar saker och duger precis som man är.

Vi vet att han hör ett pip inne i huvudet och nu ska vi hitta den orsaken. Vad utlöser och hur får vi bort de så detta inte stör inlärningen.

Ja kan säga att tankarna är många. Som Lotta Abrahamsson säger så måste vi sluta titta på toppen på isberget. vi måste titta under ytan och hitta orsaken. Detta är fasen inte lätt men hon har rätt.

Så jag ägnar dagen åt att försöka få ordning på det som snurrar i mitt eget huvud för att komma med bra och vettiga argument imorgon. Jag hoppas även skolan har tänkt till och vill vara med mig på detta detektivuppdrag.




Kommentera här 6 st

Kommentarer
Charlotte



Välkommen in i min smyckesblogg! Unika & handgjorda smycken av mig som garanterat ingen annan på stan har. Nyheter som vackra Skyddsänlgar, personliga graverade smycken, örhängen( nu även med örkrokar i äkta silver 925!), stora ringar, Mamma/gravid smycken mm. Kika gärna in hoppas att Du hittar något fint eller bara låt dig inspireras! :)



Charlotte



2011-02-21 @ 09:55:56
Länk: http://enelfindelmar.blogg.se/
Annealie Lorentzon

Jag önskar er lycka till av hela mitt hjärta.

Kram

2011-02-21 @ 11:24:54
Länk: http://zikoria.blogspot.com
Lixy

ja men jag vet ingen sån, därför jag frågade

2011-02-21 @ 12:06:00
Länk: http://lixy.blogg.se/
LIENE

sv: Det var inte mena det negativt och så allvarligt. Jag har bara inte de rätta orden. nu ska jag minnas, funktionsnedsättning:)

Ja, världen skulle se bättre ut då tror jag.

2011-02-21 @ 12:27:13
Länk: http://lienes.blogg.se/
Linda-Blivande Mamma

Ja jisses helt vansinnigt vidrigt!

Håller tummarna för er imån!

2011-02-21 @ 14:54:07
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
Eleonore

Nej men precis! Visst är det så att alla runt omkring kan hjälpa till och underlätta genom stöd och hjälpmedel. Gäller bara att folk sak våga anpassa sig :)

Skönt att du fått det fixat nu!

Håller tummarna för att mötet går bra imorgon :)

2011-02-21 @ 15:37:10
Länk: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: