De drar ihop sig.

Datum: 2011-01-17 Klockan: 20:08:33 Kategori: August/barnen/Autism

Idag startade faktiskt skolan.

Å jag ahr lugnat ner mig. Det känns bättre sedan min underbare make redde ut begreppen.

Vidare har jag pratat med en av mina kurskamrater som bor i grannstaden. Å hon verkade hur trevlig som helst så jag tror vi kommer få de trevligt och jag tycker de ska bli så kul att lära känna både henne och mina övriga kurskamrater.

Idag kom även det jag väntat på ett tag. Att August ska få träffa skolpsykologen för en ny utvecklingsbedömning. För att se om han behöver en annan skolform än idag. För att veta om kraven är för stora om man utgår från den vanliga skolplan som han följer idag.

August själv tar ju allt med ro men har ingen lust att träffa någon psykologfarbror.

Själv har jag en stor klump i magen.

Är de pga sin Autism som han har svårigheter med inlärningen eller handlar det om en lindrig utvecklingstörning?

Ja de går sakta framåt och det KAN bero på att vi inte hittat han sätt att ta in kunskap ännu. Eller för att de tar tid. Det gör ju så ibland när man har Autism. Men givetvis vill jag veta. Så vi vet hur vi ska gå vidare. Men de ä tufft. Det är tungt. Jättejobbigt.

Man önskar inte sina barn detta. Inte i ett samhälle vi lever i idag där de människor som inte följer mallen inte får plats. Där man inte får vara just annorlunda.

Annorlunda är bra. Min unge är den mest goaste unge. Vi har pratat lite han och jag ikväll. Att någon annan oxå har barn med Autism. Han frågade idag varför man föds med detta och varför andra inte gör de. Han börjar reflektera. Min unge. Mitt älskade barn.




Kommentera här 5 st

Kommentarer
Annelie Lorentzon

Lycka till med skolan !! Kram Annelie

2011-01-18 @ 11:16:19
Länk: http://zikoria.blogspot.com
Ellis

Skönt att det känns bättre med skolan nu, du ser, det går nog bra! =)

Det är ju bra att han har funderingar om sitt handikapp, hoppas mötet går bra också!

Kram Elenor

2011-01-18 @ 13:04:57
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
LIENE

sv: Bra kommentar. Det är ju så att namnen på en huvudperson ska inte vara för avancerade men samtidigt kan de vara lite udda om det är en viss tema i boken eller tema på personen. I detta fallet är tjejen dansintresserad och ganska unik så därför har jag tänkt bara på unika namn.

2011-01-18 @ 17:00:39
Länk: http://lienes.blogg.se/
Georg Hendrix

Historien om "min vän" var bara en historia, men då både du och en annan tog till er den som äkta måste den varit välskriven. Vilket gör mig glad som skribent :D

2011-01-18 @ 17:48:25
Länk: http://georg.blogg.se/
cicci

verkligen grymt smart det här med att göra en gardin av lakan/örngott...har oxå massa som min gammelmormor har broderat...inget jag annvänder och inget jag heller har hjärta att göra mig av med...men nu vte jag vad jag ska göra=) tack för det!



Hoppas att det går fint idag och att ni hittar den skolform som passar just er.



Kram C

2011-01-19 @ 11:31:31
Länk: http://cicci79.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: