Tankar sent ikväll

Datum: 2011-01-26 Klockan: 00:07:03 Kategori: August/barnen/Autism

Ja tror många syskon kan ha de svårt. Många hinner inte med syskonen för att barnet med npf tar sådan plats pga sin funktionsnedsättning.

Givetvis vet ju inte många av våra barn hur de kan vara. De vet ju inget annat än det liv just vi lever. Mina barn som är äldre vet hur de kan vara, hur de var innan August kom. Å de tycker de är tufft ibland å då har inte vi de kaos många andra har. Jag hör från många hur tufft de är att hinna med.

Jag har valt att ha avlösare och helgfamilj för att mina två andra barn ska få egen tid. De kan faktiskt tycka det är skönt. De måste få tycka så. De måste få känna att bara de får tid.

Jag tror inte att vi föräldrar kan förstå hur våra barn känner och tänker. Vi kan heller inte lasta över funktionshindret på våra barn. Alltså låta dom ansvara för något de inte valt. Inga barn väljer sina syskon. Läste även en text av Gillberg där han belyser detta att vi aldrig får lasta våra barn att ta ansvaret för sina syskon i framtiden. Att de är egna individer som måste få möjligheten att leva sina egna liv en dag. Vi måste även förbereda våra barn med funktionsnedsättningar för ett eget liv. Se till att de får ett bra liv utan att deras syskon ska ta hand om dom. Vilket hemskt ansvar att ge sina barn anser jag.

Se era barn som egna individer. Låt dom få växa sig starka och låt dom välja hur de ska leva sitt liv i framtiden. Låt syskonen få sin tid. Att få ta hem kompisar och lära känna andra. Låt inte dom få leva enbart ett liv i funktonsnedsättningens värld. I alla fall inte hela tiden.



Bild: Mina två stora barn. Fulla med förståelse och en enorm empati för andra. Som har kompisar med olika behov som de kan handskas med. Lärdommar de fått hemma. Stolt mamma. Men jag kräver inte att de ska ta ansvar för sin lillebror. De får de välja själva.



Kommentera här 2 st

Kommentarer
Susanne

Ja det kan vara väldigt tufft med livet. Alla vet inte vad du pratar om men många vet det också. Vi som vet tänker på dig. Ha en bra dag. Kram

2011-01-26 @ 06:41:31
Länk: http://vejers.blogg.se/
sara - mamma till wilda

Huvudsaken är att ni mår bra av det..

2011-01-26 @ 08:00:55
Länk: http://saratilling.devote.se
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: