Håkan Östlundh

Datum: 2011-06-29 Klockan: 06:41:58 Kategori: Böcker

Har läst en serie böcker med Håkan Östlunh genom åren. Nu kom en ny i serien om Gotland. denna var riktigt bra. Så denna boken som heter Inkräktaren rekommenderar jag varmt. Även de övriga i serien givetvis....

Inkräktaren (inbunden)

Den efterlängtade femte delen i deckarserien om Fredrik Broman

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början ...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?

Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.

Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. Det är den femte fristående boken om Gotlandspolisen Fredrik Broman.

"Sällsynt spännande och obehagligt trovärdig deckare Man läser med andan i halsen, och Håkan Östlundh lyfter både språk och intrig långt över deckarens vanliga nivå."
Dagens Nyheter

"Som alltid är det skickligt berättat, tätt skrivet och mycket, mycket spännande."
Östgöta Correspondenten

"Att inleda med en otrevlig, men till synes ganska harmlös, händelse och sedan stegra obehagskänslan är ett lite annorlunda grepp och för mig känns det mer originellt än att börja med ett mord så som fallet är i de flesta deckare som skrivs. ... en spännande berättelse med en krypande känsla av obehag som blir starkare i takt med att trakasserierna trappas upp."
Hallands Nyheter

"Från den oförblommerade idyllen på ett sensommarstilla Fårö bygger han ett skrämmande och tragiskt scenario som till slut tar struptag om läsarna. ... Han bygger en stämning där förvisso oförklarliga händelser pockar på sin lösning, men där han sakta men säkert vaggar in sin publik i falska förhoppningar. När han sedan iscensätter sin historia och tar ur oss alla villfarelser sker det med en dödligt riktad höger - mitt i solarplexus. ... jag tvingas kapitulera ännu en gång - "Inkräktaren" kryper innanför skinnet och är den klart bästa deckaren i serien."
Gotlands Tidning

" ... en trovärdigt hemsk fiktion kring vilka följder små snedsteg kan föra med sig. ... Håkan Östlundhs deckare läser man inte bara för att det utspelar sig spännande saker på hemön och för att det som gotlänning är kul att känna igen sig i miljöerna. Här är inramningen snarare ett plus i kanten på en välbyggd historia man har svårt att lägga ifrån sig."
Gotlands Allehanda

"det är, precis som i Håkan Östlundhs tidigare böcker, välskrivet och väl sammanhållet från första sidan till den sista. Det är en bra roman, en gedigen kriminalberättelse"
Kristianstadsbladet

"en alldeles utmärkt komponerad deckare - med Fårö som skimrande vacker kuliss Mixen av spänning, vardagligt polisiärt utredningsarbete, traditionsrik historia, karga miljöer och dito människor, skapar en härlig gotländsk dricke som ger mersmak."
Mariestads-Tidningen

"det är välskrivet och skrivet med stringens och med förmågan att hela tiden föra handlingen framåt effektivt, utan longörer och transportsträckor."
Kanon.se

 

 

 

 

Text å bilder är lånade från www.bokus.se




Kommentera här 2 st

Kommentarer
Mallamousan

Tjohoo!! :) Jag är så glad för att jag äntligen fått en lägenhet, även om det inte blir med ett Augustrum som jag hade hoppats på, men det ska allt gå ändå! :) Tror vi kommer trivas bra där med lekpark och allt i närheten! :) Känns som livet ler mot mig!:)



Haha, ne det var bara pappsen som var med! :) tihii!! ;)



Kan jag ha med honom så har jag mer än gärna det! :) ...man får passa på när han vill! :)



DU behöver inte titta i spegeln,så fin så!! Det var en tjej som Andreas träffar! :) hhahahahaha

2011-06-29 @ 07:41:47
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Mib

Tess, det jag tycker är skönt är ju att andra som har det likadant förstår en. Det gör ju inte andra som aldrig suttit i samma sits liksom.



Jag är med i ett forum för Bipolära och det är så skönt att veta att alla där har det som jag!



Det där är ju likadant som med det här att vara mamma till barn med diagnoser, ingen förstår ordentligt hur det är om man inte är mamma själv också till barn med diagnos. Man har en slags samhörighet liksom som är jätteviktig!



Kram på dej!



2011-06-29 @ 10:02:35
Länk: http://mibfilosoferar.blogspot.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: