Älskade unge.

Datum: 2011-05-11 Klockan: 19:06:34 Kategori: August/barnen/Autism

August har länge tjatat om att få klippa gräset. Har väl ansett att det är lite för tungt och lite för svårt osv osv osv. De sista dagarna har han tjatat rejält. Han har stört sig på den långa gräsmattan och han har tagit upp detta gånger flera.

Han har ansett att både han och även andra som Martin kan klippa gräset när inte jag eller Daniel nu gör detta. Saken har varit att vi gjort annat och dessutom var tvugna att fixa klipparn. Idag var detta gjort och tjatet tog vid igen.



(Bild: De underbara gullvivorna åkte all världens väg när august gick över dom men jag hann fånga dom på bild idag med mitt nya objektiv. )

Så jag gick ut å herrn började klippa.

Man kan säga som så att jag tänkte å herreguuud.... detta blir inte skoj att klippa rätt. Jag försökte mig på att förklara hur man går med gräsklipparen i raka gångar bredvid varann. Inte för att det är snyggare så men enklare att veta var man klippt och för att man mest går rakt fram. Lättare.



Hur gräsklipparen fungerar och allt sånt det var inga problem men att gå i någon rad ja det begrep herrn inte. Liten och tunn som han är så kan ja säga att det snarare var klipparen som gick med August än tvärtom.

Han klippte hit och dit, lite runt sådär och backade lite. Så tog vi några vänder frammåt för att genast svänga runt. Hit och dit bakåt och framåt.... Jag tror INGEN kämpat så med en gräsmatta. Ingen har klippt en gräsmatta som min August.

Ett tag avbröt jag och hjälpte honom lite och då gick han och slog i ett par spik i några brädor och när jag drack vatten försökte han starta gräsklipparen själv. Jag hjälpte honom och resten klippte han. Lite hit och så en liten cirkel där och så lite bakåt och sådär höll han på. Jag satte mig i solen och tittade. Han verkade trots allt ha koll på var det blev tuppkammar och fält som hade långt gräs. Han slet i sitt anletes svett och höll koll. Det är ju tungt... det var varmt.


(Bild: August i full färd med klipparen. Å fullt påklädd. Lite svårt just nu att känna vad som är rätt kläder. Men han blev varm och klippte klart i kortärmad och shorts. )

Men jag lät honom grejja detta själv. För vem har bestämt att det måste vara på ett visst sätt? Vem har sagt att det måste vara perfekt?

August var stolt som en tupp när han var klar.

-De där va väl inte speciellt jobbigt. Kan jag få en slant som tack för att jag klippte?

Å jaaa det ska han få.

-Du vet mamma jag ska utomlands och behöver lite egna pengar.

Fasen va den ungen gör mig lycklig.





Att leva i Autismens vagga gör ju att man lär sig vad viktigt det är att få lyckas. Att få vara delaktig. Vi ska inte sätta upp begränsningar som inte måste finnas. Allt är möjligt.


Kommentera här 14 st

Kommentarer
Sandra

Åhh vad gulligt! Vilken kämpe!



SV:

Du är också en kämpe som har fullt upp med jobb, skola, massa barn, dessutom ett barn med speciella behov.. En trädgård är ju faktiskt inte de viktigaste.

Har man en famlj man älskar och gör vad som helst för så spelar de ingen roll om de är igenvuxet i trädgården.



Kram på dej

2011-05-11 @ 19:50:43
Länk: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Johanna

nej dte förstår jag med att du inte tvingar någon till lägga till dig där... :) förstår inte heller varför man skriver jag har lagt till dig om man inte gjort det? undgår mitt förstånd



Ja har mailat wordpress, på engelska och allt, nu skall vi se om vi får något svar!

2011-05-11 @ 19:53:41
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
sandra

Åhh vad spännande! Jag älskar den stilen, de är så jag håller på att göra här hemma.. Om du tittar i min renoveringskategori så ser du före och efterbilder på alla rummen som jag gjort :)

Även under inredningen (tror jag) så finns lite inredningsbilder :)



2011-05-11 @ 20:01:02
Länk: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Johanna

Ja jag hoppas de har vett och svara båda två..... annars är det kasst!



Ja, jag vet inte vad som hände igår, men blglovin tickade bara rakt upp haha.... kul :)

2011-05-11 @ 20:19:36
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Anonym

men å va bra hjälp du har nu och va tusan gör det att det inte blir perfekt,kanonbra tycker jag att han vill hjälpa till!

kram

2011-05-11 @ 20:37:03
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Sandra

Vi har tegelvägg i trappan ner också, men den är helt vitmålad.. Superfint.. Lite med struktur, vilket får de att se mer levande ut :D

Åhh vad roligt. Dom är super bra tipsmakare :D

2011-05-11 @ 20:43:54
Länk: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
junitjej

vilken duktig kille!

2011-05-11 @ 21:17:24
Länk: http://junitjejen.se
Georg Hendrix

Tror du min sex-blogg skulle vara gulligare än deras alltså? :D

2011-05-11 @ 21:58:33
Länk: http://georg.blogg.se/
Fnulan

Vad är en gullviva mot en lycklig unge!!!

Fina mamma du är!!

2011-05-11 @ 22:22:54
Länk: http://fnulan.se
wondergirl

Det låter ungefär som när jag klipper gräsmattan. Något som jag förvisso undviker i möjligaste mån pga gräsallergin. Klart han ska ha en slant när han klipper gräset:)

2011-05-11 @ 22:32:01
Länk: http://wondergirl-tankar.blogspot.com
Sandra

Men vilken kille :) Way to go. Bra jobbat ju :)



Jo jag försöker och det går absolut att bryta negativa tankar, det tror jag med. Det är bara att köra vidare :)

2011-05-11 @ 23:06:54
Länk: http://lilleput.blogg.se/
Mallamousan

Va duktig han är prinsen!!! <3

2011-05-12 @ 08:17:14
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Johan

Aw, men vad söt! :)

Klippt gräset har jag faktiskt aldrig gjort. Inte här hemma. Bara i stugan, med åkgräsklipparen, men det känns lite svårt numera när jag inte ser... men gott luktar det ju minst sagt :)

2011-05-12 @ 13:03:08
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Anna

Halkade in på din blogg via Jenny Lexheds bok "Det räcker inte med kärlek". Jag arbetar med vuxna med funktionsnedsättningar bla autism. Jag har precis läst Jennys bok och tycker den var så gripande. Har nu läst en del på din blogg och fastnade i berättelserna om August. Känner lycka och glädje över att han har sån bra stöttning av en, vad det verkar, underbar mamma!! Det är så skönt att se att samhället förändras och förståelsen för vad autism är faktiskt ökar med åren. Kram på dig!

2011-05-17 @ 08:49:21
Länk: http://femunderbarabarn.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: