August

Datum: 2011-05-25 Klockan: 12:35:54 Kategori: August/barnen/Autism

Var ett tag sedan jag skrev om August.

Imorgon är det dax för utvecklingssamtal. Givetvis så finns oron.

Jag vet för lite om Karlstadsmodellen och måste ta reda på mera. Jag känner att sättet de nu läser på gör att han stärks i den dåliga självkänsla han har.



Nu är det heller inte helt självklart att August får börja i en ny specialgrupp i höst. Han går redan i en specialgrupp men det kommer ju bildas en ny. En grupp för de barn som skrivs ut ur särskolan men som behöver en speciell studieform. Givetvis måste man ge de barn som inte har en plats plats först och jag vet att det är akut för många.

För mig känns det också akut. Jag tänker på mitt barn främst. MEN han har bra hjälp idag men vi hittar ju inte riktigt knappen som gör att de liksom fungerar. Men man tar hjälp från särskolan. Vi gör allt som står i vår makt. Jag känner att vi har bra stöd från skolan men oron finns. Vad händer om man aldrig når skolans mål? Hur misslyckad ska man inte känna sig? Om man inte kan fortsätta och få den utbildning man behöver för att få ett jobb? Vad händer med alla dessa barn som inte kan få mer än en anpassad skolgång men inte kommer nå målen för vidare studier men som inte kan få en egen skolplan som i särskolan för att de inte har en utvecklingstörning?

Mitt barn är ju en av dessa som pga sin Autism inte når fram. Ännu. som tur är blir han BARA nio. Vi har tid kvar. Men oron finns. Alltid. Alltid denna oro.

Just nu lägger jag tiden på förberedelse inför resan till Rhodos. Flyget, allt sådant men givetvis finns det en klump i magen när man inte känner att man har kontroll.

Man vill att sitt barn ska lyckas. Växa. Han är så duktig i så många sammanhang.




Kommentera här 5 st

Kommentarer
i min lilla lilla värld

Så klart man vill att sitt barn ska lyckas.



Kom på att jag glömt maila. Har ont om tid just nu =(

2011-05-25 @ 12:41:43
Länk: http://saratilling.se
Yasmine

Det är bara bra med mig :)

hur är det med dig själv då?

2011-05-25 @ 13:01:14
Länk: http://ladyyasmine.blogg.se/
Mamma till William & bebis i magen

Här blåser det en del med..man får göra det bästa av dagen ändå..kram

2011-05-25 @ 13:14:38
Länk: http://blondis81.blogg.se/
Johan

Vad innebär Karlstadmodellen?



Det är viktiga frågor det där, vad och hur man ska göra med de som hamnar lite mellan stolarna sådär...

2011-05-27 @ 11:31:26
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Mib

Karlstadmodellen jobbade jag efter med en del barn när jag jobbade i särskolan. Det fungerade jättebra. Man kanske får modifiera den lite för att den ska kunna passa varje person liksom så det kräver ändå lyhörda lärare. Vi fick handledning för att det skulle funka bra. Och en av oss pedagoger hade fått utbilda sig i det där. Det fanns nån kurs på Universitetet i Karlstad man kunde gå. En förälder gick också. Den kursen finns säkert inte kvar.... Men ändå. Man kan gå in på Teckenhatten och kika mer på deras material som numera har blivit helt annorlunda än då jag jobbade med det. Det finns en länk på min blogg till Teckenhatten.

Som du säger har han många skolår kvar. Det hinner hända mycket. Och saker kan ske som genom ett trollslag. Det tror man inte, men så var det i mångt och mycket med våran Tjabolina. Vi trodde inte att hon skulle lära sig läsa, simma, knyta skor, cykla, åka skridskor.... massor av saker som verkade så avigt och svårt men så hokus pokus efter mycket träning så kunde hon det plötsligt.

Fokusera på nuet och närmsta framtiden. Er resa låter som en bra grej att fokusera på.

Stor kram!

2011-05-28 @ 11:01:09
Länk: http://mibfilosoferar.blogspot.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: