Krav

Datum: 2011-05-06 Klockan: 08:29:51 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När våren kommer njuter jag lite extra. Jag tycker om ljuset och jag älskar vårblommorna och alla knoppar. Att se från dag till dag genom fönstret på jobbet hur träden blir grönare. Hur gräsmattor och fälten får liv.

Men med våren kommer ofta depressioner och tröttheten. Många mår så på våren och man tycker det rimmar så illa. Man tycker att nu borde vi må som bäst.

Vi är dränerade på ljus och får nu en bomb av ljus och vi börjar vara ute.

Men jag tycker inte att de är så konstigt att vi mår skit på våren. För med våren kommer en massa måsten och krav. Ja ni vet man ska städa lite extra. Solen som skiner in i våra fönster talar om va skitiga just dessa är och vi ser dammet flyga i solens strålar. Vi ser tydligt va fläckigt och solkit vi har det. Tvätten ska hängas ute och vi ska vädra och grejja. Har vi dessutom en trädgård ja då ska ju den få sig en helrenovering och det snabbt. Varje fin stund ska man ju vara ute för vi måste liksom passa på.

Allt detta och mer därtill tar kål på oss. De sista veckorna på terminen i skolan om vi har barn gör att aktiviteterna hopar sig och vi har på något vis kommit på att vi ska börja träna och gå promenader och springa i skogen och cykla och handla. Altanen ska grejjas fin och renoveringar ska dras igång.

Tycker någon att det är så konstigt att vi kan må lite dåligt?

Men vem ställer alla dessa krav EGENTLIGEN? Är det någon som får ett samtal från någon myndighet som säger att nu drar vårsysslorna igång? Ett brev på posten med diverse sysslor som ska göras? Nej, utan det är bara vi själva som tror att vi måste allt detta. ALLA andra gör ju detta nu så det ska vi också. Man har det med sig på något vis. Man ska vårstäda bilen och huset och tomten. Man ska börja med det mesta å fy fan om man säger att man satt inne och inget gjorde en solig dag.

Men vad gör det om rabatten inte blir rensad eller om man struntar i fönstren? Har jorden gått under? Nej absolut inte men man brottas hela tiden själv med känslan av att man inte har gjort de där man borde och den känslan är nog så jobbig.



Sänk kraven och kanske kan du får en bra vår.


Kommentera här 17 st

Kommentarer
Becca & baby

Hahaha, jag hade nog gissat på noll pizzerior ;) Men jag har varit hos dem så det är där de bor :)

2011-05-06 @ 08:36:23
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
i min lilla lilla värld

Jag vet allt det där med blodsocker, men är man inte hungrig är det svårt att äta... Försöker dock få i mig så det hålls på en jämn nivå

2011-05-06 @ 08:39:12
Länk: http://saratilling.se
Helene

Jag håller med dig...helt och fullt !!

Jag förstår vad du menar.

Vi måste lära oss att SLÄPPA alla krav om att allt ska vara så perfekt hela tiden.

Man måste MÅ BRA själv.

Ha en mysig fredag och njut av solen.

Kram Helene.

2011-05-06 @ 09:25:26
Länk: http://helenesdagbok.blogg.se/
Petra-Lantlig Charm

Ja det handlar om prioritering för ofta ställer vi för höga krav på oss själva. Jag är en av dem!

Mina fönster borde putsas, men det får jag ta när jag har tid. Min trädgård gror igen just nu öfr ryggen pallar inte både möblerna och trädgården så där måste jag prioritera. Jag skiter i att grannarna tittar snett för de vet ju inte att min rygg är paj. Jag koncentrerar mig på det som betyder nått för mig och det som gör mig lycklig! Att mitt hem är städat och iordning är viktigt för mig men det har oxå ett pris, ständigt plockande och putsande. Fast när det är rent så är jag lycklig och kan njuta av mitt hem.

Sen är det klart att vårt hem inte alltid är tipp topp för hur går det ihop när man har en liten som river i allt. På bilderna ser det ju ut som allt är perfekt, men vem visar sina vrår med röra..ingen.

Så sluta ha dåligt samvete för att du inte orkar, jag tror nog att ditt hem inte är annorlunda än de flestas (precis som mitt)!



Ha en underbar fredag vännen och njut av sakerna istället för ha dåligt samvete!



ps.just nu ser vårt hem ut som en enda salig röra!



kram på dig!

2011-05-06 @ 09:38:44
Länk: http://lantligcharm.se
Yasmine

Roligt att du är med i dagens film, vinnaren kommer upp senare idag :)



Var med i dagens låt också :)

2011-05-06 @ 12:10:03
Länk: http://ladyyasmine.blogg.se/
Johanna

Nej det förstår jag det inte blir så mycket sovmorgon, men jag hade gärna bytt bort min sovmorgon mot ett par barn.... :)

2011-05-06 @ 13:32:56
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Maria

Hej!



Tack för ditt besök, det var så länge sen, men jag tänker allt på er!



Jo mamma lever nog fortfarande, jag vet faktiskt inte vilka i släkten som lever och inte, för jag har ingen kontakt med nån längre, en lång historia bakom det. Men man kan väl säga så här, att när jag satte ner foten och sa ifrån eller sa emot rättare sagt, stod upp för mej själv, slog tillbaka kränkningarna för 5 år sen så vände alla ryggen till. Kvittot på deras avståndstagande var för ett par år sen då jag på ryktes vägar fick höra om ett par nära släktingar som hade dött sen flera månader tillbaka. De meddelar inte ens sånt. De har min adress och allt det där, men som sagt, jag är inte delaktig längre bokstavligt talat.



Jag har många traumatiska minnen från åren som har varit och min uppväxt var långt ifrån densamma som mina syskon hade. Jag hade inte bekräftelsen och uppmärksamheten och det positiva, utan man var bara "i vägen" och till besvär. Har alltid blivit retad för mitt utseende, att jag är dum/knäpp osv. Jag blev allas slagpåse och dörrmatta. Bortskickad hit och dit i tid och otid...



Tankar som kommer ikapp, speciellt nu när mina egna barn flyttat hemifrån och de kommer snabbt och smärtsamt. Men jag antar att jag måste gå igenom det här igen för att kunna läka ut det sen!?



Att jag bloggar om det är för att jag vill att de som vet ska veta att det finns och känns hos mej, att jag inte har glömt.



Tack för omtanke!

Kram Maria

2011-05-06 @ 13:43:32
Länk: http://tidsfrdriv-m.blogspot.com/
Becca & baby

När våren kom och det gick från snö till superfint i ett handklapp så blev jag lite nedstämd ett par dagar, men det gick över som tur är :)



Sv: Ja, vällingen tycker jag han borde fortsätta med, det är mer det att han somnar av den jag skulle vilja ändra. Det går ju finemang, men det optimala vore ju om han kunde somna lika lätt efter tandborstning och det blir svårt att borsta efter vällingen. men ska börja borsta innan den istället tills vidare :)



Ja, det vore kul att ses! Har bara varit där en gång och åker förmodligen inte dit igen, men åker ni inte till marieberg och så ibland? Tar ju bara en halvtimma för oss dit, så hör gärna av dig om du ska dit! :)

2011-05-06 @ 14:04:54
Länk: http://grrsexymama.blogg.se/
Mallamousan

Haha! TACK! :)

2011-05-06 @ 16:07:09
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Yasmine

Nu är dagens låt vinnaren uppe på bloggen :)

Kom in och kika om det var du som vann, om inte?

Då kan du alltid försöka igen, för nu har en ny tävling redan börjat i samma inlägg som vinnaren står i :)

2011-05-06 @ 16:16:16
Länk: http://ladyyasmine.blogg.se/
Georg Hendrix

Tråkig upplevelse! Men med all erfarenhet. Positivt och negativ, vore du kanske perfekt som årets ansvarige för tids största snoppmätartävling! :)

2011-05-06 @ 17:12:33
Länk: http://georg.blogg.se/
Barnens Hjältar

Ja så är det :-)

Vilka fina pelargoner!

Ha en härlig fredag nu!!

2011-05-06 @ 19:22:08
Länk: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Yasmine

Nu är dagens film vinnaren uppe på bloggen, kom in och kika om det var du som vann, om inte?

Då kan du alltid försöka igen, för nu har en ny tävling redan börjat i samma inlägg som vinnaren står i :)

2011-05-06 @ 19:37:35
Länk: http://ladyyasmine.blogg.se/
Johan

Bra där, Tess! Håller med. Jag struntar dock i det mesta av det där, ser ju ändå inte om det är skitigt, så så ofta mammas säger att man "ska" städa, så ofta kommer jag garanterat inte städa... :)

Dock känner jag igen den där känslan av att man borde ha gjort massa grejer man inte har gjort... Samvetet spökar och man mår sämre för det... Tyvärr.



SV: Det är bra att du har mål, men intervaller är minst lika bra som att springa en hel sträcka, t.o.m. bättre. :)



Ja, de banorna har jag också funderat i. Tror det kan vara så. Hon är inte van vid det, inte van vid att någon faktiskt bryr sig om henne och värdesätter henne så otroligt högt och mycket som jag gör. Därför tar hon avstånd från det, för det skrämmer henne. Och ja, hon har en hel del att brottas med, så mycket kan jag säga... men jag hoppas det löser sig. :)



Haha ja, ellerhur, en grym intuition i så fall, haha! :)

2011-05-06 @ 23:48:36
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
sandra

De är så sant!

Jag älskar att vara ute och påta i min trädgård. Jag verkligen älksar att städa den och göra den fin. Men de är som du säger, har man suttit inne en solig dag skulle man ju bli bannlyst :D



SV:

Jag hade visserligen inte heller tänkt ha nåt tungt i den... Men nu får den vara som den är. Tycker den är fin utan krokar :)

2011-05-07 @ 09:42:15
Länk: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
i min lilla lilla värld

Tack för din omtanke, men raska promenader är precis lika illa när jag känner så där..



Jo, då. Jag har BRA skor. Har fått hjälp på löplabbet för att få de perfekta

2011-05-07 @ 10:12:00
Länk: http://saratilling.se
Pernilla

Hejhej. Hur är det? Här är det ok nu, liggat på sjukan några dagar men är bra igen nu och hoppas det förblir så...



Ha en fortsatt bra helg, kram.

2011-05-07 @ 12:08:24
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: