En människa

Datum: 2012-04-13 Klockan: 21:51:40 Kategori: Kropp å själ/ADHD

En kropp.
En själ.
Jag.

Kroppen tycks ha förlorat innehåll. Mig. Var tog jag vägen? Hon som var jag. Jag som ville. Orkade. Kunde. Visste. Hon som var stark och som vågade. Hon som hade några nära. De som kände henne. Då när hon fick delta. På riktigt. Men det är länge sedan. Då jag var en i ett gäng. Eller i alla fall i utkanten av.

Jag är den som ingen orkar med. Hon som blir för intensiv. Hon som blir över. Glöms bort. Jag är den som ingen behöver. Eller behöver när ingen annan finns. Ingen annan ställer upp. Henne man inte hinner med eller hör av sig till. Den som inte är delaktig eller med.

Jag har gett upp. Jag har slutat försöka. Jag är tom. Utan innehåll. Varför kämpa.

Jag är ensam. Utan. Inte vi inte två. Saknar. Behöver men slutat önska. Accepterat. Slutat kräva. Det är endast jag som kan förändra. Men jag har försökt och snart finns inget kvar och jag är ingen del av något ändå.

Jag är en kropp. Ett skal. Det töms. Ihåligt. Det mesta rinner ut. Kraft och vilja. Önskan. Känslor. Kärlek.

När energin finns gör jag det som förväntas. Det jag klarar. Sällan något jag brinner för. Även om jag kan blir det inte av. Jag gör det man måste för att livet ska rulla. Det mesta av det i alla fall.

Fast att jag berättar så verkar få höra. Lyssna. Frågar men så kommer frågan igen. Trots mitt svar. Man ser inte heller. Man vill inte se eller bryr sig inte. Man kan även få glada och positiva kommentarer fast man sagt att det man ser eller jag sagt inte var önskat eller ens normalt.

Jag svarar. Ärligt. Säger som det är. Ändå får jag samma frågor. Eller något förvånat svar fast jag berättat. Som om man inte hört. Lyssnat. Förvånas. Men börjar bli van. Börjat skala bort. Säga allt är bra men meningslöst. Varför säga en sanning ingen ville höra.

Känslor dör. Ja till slut tycker även jag att det är okej med ensamhet. Inte för att jag vill. Men jag slipper bli besviken. Förväntar jag mig inget saknar jag det inte. Det man inte har eller kan få som gemenskap eller närhet tillhörighet kamratskap ja det lär man sig. Tids nog. Jag har lärt mig. Det trodde jag inte. Jag välkomnar ensamheten. Där är jag jag. Fast inte hon. Inte hon jag var.

Men jag gläds åt det som blir. Det som händer. Suger i mig. Är lycklig. Men blir då för mycket för att jag så sällan deltar. Är någon.

Hon ville ju vara med. Tillhöra. Vara nära. Delta. Finnas. Höras. Dela. Vara behövd. Någon man saknade.

Men jag misslyckas. Gör helt enkelt fel.

Jag har en kropp. Men den börjar läcka. Den tar stryk. Den mår dåligt. Fungerar inte. Bara på autopilot. Jag har investerat i en sådan. Fungerar. Nästan alltid. När jag måste.

Instängd. Bokstavligt. Dörren stängdes. Ingen frågar. Vill du? Bara stängs. Ensam. Utanför men här inne. Tillsammans men för mig själv. Jag har inte valt. Ni valde. Jag bjuds inte in.

Krymper. Blir inget. Osynlig. Minskar. Försvinner. Märks det?




Kommentera här 6 st

Kommentarer
Johanna

Skulle du vilja rösta på min bild som jag tävlar med?

Du kan enkelt tjäna på det själv! Kika in här så får du veta mer!



http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se/2012/04/10/7708160-nu-tankte-jag-muta-er/#kommentarer



Vill du inte göra som det står i inlägget räcker en röst. Jag blir glad bara du vill rösta!

2012-04-13 @ 22:25:42
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Maria

Läser, finns här, sänder en styrkekram till dej!

suzziie69

Det du skriver är otroligt rörande, känner så väl igen dina ord i mig. Hoppas verkligen att du finner ork för att försöka fylla det skal som idag känns tomt, att din kropp och din själ blir hel igen. Massor med kramar till dig.

2012-04-14 @ 01:02:51
Länk: http://suzziie69.wordpress.com/
Angelica

Önskar jag bodde närmare.

Önskar jag kunde dela allt det där med dig.

Jag är oxå ensam.

Men jag orkar inte ens umgås.

Hela min lediga tid går åt till att ladda batterierna just nu.

Känner mig som 80 istället för 41 =)

Men glöm aldrig att jag finns här, även om vi inte kan umgås IRL.

Och jag tänker på dig!



Kram vännen

Sofie Persson

Hej vännen jag lyssnar/läser visst finns du i allra högsta grad! Du gör massor för alla andra när ska du göra något bara för dig? Ta hand om dig när du har avlastning, kan du det? Kram!

2012-04-14 @ 09:16:48
Länk: http://kajakpaddlaren.blogg.se/
Linda

Kram!

2012-04-14 @ 14:04:48
Länk: http://tjock-till-smal.bloggplatsen.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: