Fredrik.... å hans nya förslag om PENSIONSÅLDERN

Datum: 2012-02-09 Klockan: 13:45:04 Kategori: Allmänt

Jag förstår nog tanken bakom. Att eftersom sossarna ändrade pensionsystemet å ja liksom de pengar som fanns liksom försvann så är de idag nog så att OM vi inte ska få de ännu sämre som äldre så måste man jobba längre för att kunna få en något hyfsad pension.
Sen var ju inte detta något ALLA ska utan de ska finnas en möjlighet... men ja jag vet han vill naturligtvis att alla ska detta utom de som sitter på höga poster som han för de BEHÖVER ju inte eftersom de kan gå tidigare för att de har så många förmåner men för de VANLIGA folket är de ju så att vi går mot sämre tider.
Givetvis är de ju så att jobbar vi längre så kanske man har tur att vi dör direkt med så vi aldrig behöver ta ut pension.... å då krävs mindre folk till vård å mindre platser för äldre.
Ja tycker att visst vill man så fine... alla jobb kan man inte jobba så länge med å visst då kunde man ju enligt hans förslag utbilda sig till ett nytt yrke... å ja man skulle nog kunna få låna till de med. Idag är de ju så med CSN att du inte får va så gammal för att få lån å många med lång utbildning kan inte läsa klart nästan eftersom man inte får ha CSN så många år. Så ja tycker de är lite tragiskt att man inte kan låta de yngre få chansen att utbilda sig klart med stöd och lämna platserna åt de yngre på skolorna... å vem ska betala tillbaka de äldres lån? För idag ska ju lånen till CSN tillbaka... förr skrevs de av. Men kanske blir de så att jag ärver min mammas studieskulder sen? Tur vi är fem barn... så vi kan dela.
Nej ja kan mala på..... vi kan inte leva i ett bidragssverige... många kommer aldrig ut i jobb... men om vi ska jobba längre lämnar vi ju inte plats för de yngre.... å de är ju lite snett...
Jag förstår nog tanken bakom. Att eftersom sossarna ändrade pensionsystemet å ja liksom de pengar som fanns försvann i krisen som kom då de placerades i aktier.... ( Visst va de så?? ) så är de idag nog så att OM vi inte ska få de ännu sämre som äldre så måste man jobba längre för att kunna få en något hyfsad pension. De som har pension idag som slitit HELA livet, som mina föräldrar som började som lärling när de va unga å sen jobbat fram till 65 har ju inte så förbannat med pension ens idag.
Sen var ju inte detta något ALLA ska utan de ska finnas en möjlighet... men ja jag vet han vill naturligtvis att alla ska detta utom de som sitter på höga poster som han för de BEHÖVER ju inte eftersom de kan gå tidigare för att de har så många förmåner men för de VANLIGA folket är de ju så att vi går mot sämre tider. Ska man få nån pension måste man ju spara till den själv. För ingen vet ju hur vår pension blir... inte ens den vi placerar själva numera....
Givetvis är de ju så att jobbar vi längre så kanske man har tur att vi dör direkt när vi slutar jobba så vi aldrig behöver ta ut pension.... å då krävs mindre folk till vård å mindre platser för äldre. Å pensionspengen kan gå till den som kanske lever några år till.
Ja tycker att visst vill man så fine... alla jobb kan man inte jobba så länge med å jag tror inte ens att alla arbetsgivare KAN ha alla äldre kvar av säkerhetskäl eller av tyngden jobbet har. Men visst då kunde man ju enligt hans förslag utbilda sig till ett nytt yrke... å ja man skulle nog kunna få låna till de med. Idag är de ju så med CSN att du inte får va så gammal för att få lån å många med lång utbildning kan inte läsa klart nästan eftersom man inte får ha CSN så många år. Så ja tycker de är lite tragiskt att man inte kan låta de yngre få chansen att utbilda sig klart med stöd och lämna platserna åt de yngre på skolorna... å vem ska betala tillbaka de äldres lån? För idag ska ju lånen till CSN tillbaka... förr skrevs de av. Men kanske blir de så att jag ärver min mammas studieskulder sen? Tur vi är fem barn... så vi kan dela.
Nej ja kan mala på..... vi kan inte leva i ett bidragssverige... många kommer aldrig ut i jobb... men om vi ska jobba längre lämnar vi ju inte plats för de yngre.... å de är ju lite snett... Å ingen kan förneka att de finns de som varit sjukskrivna år ut å år in och som vi vet gör jäkligt mycket hemma som att bygga ut hela huset eller jobba svart, men jobba kan de inte. Det som är fel idag är ju att reglerna är så stela så alla drabbas lika. Visst kommer vi åt latpelle som inte vill jobba men den som är med ena foten i graven eller svårt sjuk den ska jobba också eller leva på inget. Så kan vi ju inte ha de.
Å om de nu är så illa med allt så får vi kanske se över annat som kostar.... invandringen tex. Eller varför tycker de att andra ska sänka sin lön för att fler ska få vara kvar på arbetet eller att jag ska avstå 3% löneökning på min redan låga lön medan de kan ge sig själva 10% på sina låt oss säga 60 tusen.... å varför ska de få såna bra avtal å fria saker och gå tidigt i pension? Kan inte dom avstå sin lyx för välfärden??
Är de några som kan jobba längre är de väl de där i riksdagen.... inte fan e de lika slitna som jag som jobbar i vården i alla fall.... men de är nog skillnad. Mitt jobb är ju inte lika viktigt....

Kommentera här 3 st

Kommentarer
Johanna

räcker med att du reggar dig! Sen är det bara och göra en egen bloggriket bild och sätta i menyn och sätta länk på den till bloggriket, så alla som klickar där kommer ge dig 1 poäng per klick :)

2012-02-09 @ 14:35:34
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Linda

Jag tycker man kan chock öka skatten på cigaretter och snus, sedan tycker jag att man kan lägga en rejäl skatt på chips, godis och andra onyttiga grejer. En onyttighetsskatt. Sedan kan man lägga en rejäl skatt på bankerna som snyltar rejält på sina kunder.. Själv fick jag en chock när jag läste om att jobba till 75 år. Då blir det nog tvunget att det sätts en rejäl press på arbetsgivarna så ingen tillåts bränna ut sig tex.

2012-02-09 @ 14:53:21
Länk: http://tjock-till-smal.bloggplatsen.se/
Maria

Ja min åsikt vet du ju redan... men grejen är ju den att det är frivilligt att jobba längre än 65 idag också, för den som kan/vill och orkar. Det här förslaget är inte speciellt genomtänkt eftersom man inte kan dra alla över samma kam, precis som du skriver ang det här med CSN. Sen så tycker jag att de unga ska in på arbetsmarknaden så fort som möjligt.

En idé hade ju kanske varit att den som går i pension vid 65 ska kunna ha möjlighet att jobba när dennes kompetens behövs, om den kan och vill! Det tror jag är en större morot än att införa saker och ting med tvång.

Det här med att skola om sej när man är 60 och jobbet är för tungt är inte sa bara det heller, det är inte bara kroppen som åldras och slits, utan även din mentala förmåga att ta in nya saker och rutiner påverkas också, finns de jobben till dem?



En fråga som kan diskuteras i det oändliga, det finns mycket för och emot. Problemet med Reinfeldt är att han är för enkelspårig när han fattar sina beslut, han ser bara en grupp, när han borde se till alla!



//Maria



Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: