Ny idol,,, Leif GW Persson.

Datum: 2012-02-07 Klockan: 21:54:43 Kategori: Allmänt

Jag läste en gång en bok av Leif GW Persson. De gick rejält trögt. Men jag läste klart.... men jag läste ingen mer.
I Efterlyst gillade jag honom inte. Han stod mest å flackade med blicken och mumlade något.
Men I veckans brott har jag kommit att tycka om honom.
Han är lite lättare på nå vis. Han har ögonkontakt.... han skrattar till å med.
Men han har ju de där sakerna för sig som ja är lite av HAN....
Samma väst... typ jacktväst... å han bryr sig nog inte om styling. Glasögon som går på lite å sen upp på skallen, vidare hur han kan avgöra VEM som gjort mordet.
-Det är oftast någon man känner, nära anhörig, eller så är de någon man inte känner.
Ja alltså ALLA...
Men jag gillar Leif. Å han är kunnig och verkar ju helt klart våga säga de han tycker. Fick ikväll svar på en fråga som jag mailade in....
Hur man kan få ha tillgång till Internet på Rättspsyk.
VECKANS BROTT

Kommentera här 13 st

Kommentarer
Elena

Nej jag har inte lagt ut din kommentar. Personen menade det jag har skrivit i mitt inlägg. Ska citera här "Du tycker alltså inte att jag borde uppmuntra människor till att ta vara på det systemet vi har här i Sverige, att man har chansen att utbilda sig? Chansen att utbilda sig gratis dessutom?"



Det var det hon menade. Du råkade bara kommentera detsamma som jag skrivit i samma veva som hon skrev sin kommentar och då fick hon svar i form av ett inlägg då personen själv inte har en blogg.



Jag vet inte hur det är för sjuksökterskor. Men läkare har ju en AT som man måste göra. Väljer jag att göra min i Polen får jag polsk läkarlegitimation och kan jobba med den i Sverige. Väljer jag däremot att göra min AT i Sverige måste jag dessutom skriva ett kunskapsprov i och med att jag studerat utomlands för att få svensk läkarlegitimation. Men som läkare måste jag inte ha svensk läkarlegitimation för att få jobba i Sverige.

2012-02-07 @ 23:11:51
Länk: http://autonomous.blogg.se/
Pamela

Hej igen! Tack, trodde det hade kommit en ny. Men den skall läsas ändå. :-)

2012-02-07 @ 23:58:00
Länk: http://mauselie.blogg.se/
Annika

Jag mailade också blogg.se innan jag skrev inlägget om det så jag har kontaktat dom!

Svaret jag fick:

Hej Annika,



Tyvärr så kan vi inte ta bort en blogg på grund av vem ägaren är, utan endast om inläggen bryter mot några regler.



Med vänlig hälsning

Abuse

blogg.se

2012-02-08 @ 09:10:59
Länk: http://bringblingtoeverything.com/
Linda aka Javamorsan

Jag gillar honom. Håller inte alltid med honom. Men jag har alltid gillat folk som är sig själva och står för det :)

2012-02-08 @ 09:48:39
Länk: http://baralinda.se/wordpress
Annika

Hej!

Det tyckte jag också att jag gjorde men det var ändå det svaret jag fick. Jag skrev att jag tyckte att det var stötande och gav exempel mm.

Skönt att det är fler som reagerar!

2012-02-08 @ 10:15:04
Länk: http://bringblingtoeverything.com/
Melissa Lavali - Vikt & Fotografi

Svar1. ja jag behövde inte ens tjata tack och lov, nått min kurator bara kom in på när vi hade snackat ett tag att hon tyckte sig se en del i mig, sen så gick de av bara farten när hon skickade in en remiss till NP. Ja det är riktigt skönt att att veta varför, visste inte ens att det fanns nått som hette add, adhd hade jag läst lite om inom skolan men de är allt.



Svar2: Jag har ju fördelen att dels få diagnosen som vuxen, dels har jag surrat i vården redan i snart 7 år för min kroniska inflammation och dels att jag är undersköterska inom psykiatrin så oroar mig inte att de inte kommer ta mig på allvar om jag söker in på sjukan för något annat kanske har, jag har både kunskapen och erfarenheten för att veta hur man ska få dom att ta en på allvar redan vid första samtalet.

Så de är minsta orosmomentet :)

Men förstår vad du menar, jag hade också uppfattningen av att de med adhd var våldsamma, stökiga och allmänt en samhällsfara för bara några år sedan haha men tur man kan lära om och jag hoppas jag lyckas förmedla det till några i bloggen som i sin tur för de vidare i sin kunskap.

2012-02-08 @ 10:32:58
Länk: http://lavali.blogg.se/
Melissa Lavali - Vikt & Fotografi

svar: Kan nog inte hålla med dig helt där. Med cancer så är de samma sak kan jag lova, "hon cancern på sjuan två" eller "hon med bröstcancern", " han med testikelcancern" inom vården är man alltid den sjukdomen man har både psykiska och fysiska så kommer nog ingen undan. Dock har jag aldrig blivit bemött som dig på sjukhuset, VC vart jag det i början när jag sökte för min Crohns men dom har jag inte haft kontakt med på 7 år heller så. Sjukan ger mig alltid respekt och lyssnar på vad jag säger. Sa dom så där till dig så kan du anmäla dom utan problem även om man inte tänker så just då förstår jag.

2012-02-08 @ 10:57:08
Länk: http://lavali.blogg.se/
|| mannen som kan prata om hundar ||

Jag tycker att GW är en skön figur i rutan, och skulle gärna vilja lära mig imitera honom :P

2012-02-08 @ 12:10:58
Länk: http://www.henrikolsson.eu
Johanna

jag gillar inte alls honom.



ah du måste skapa en sida på bloggriket....sen måste du själv göra en egen bild och lägga upp på din blogg och länka till bloggriket

2012-02-08 @ 15:02:56
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Melissa Lavali - Vikt & Fotografi

Svar:

Ja det är tråkigt att du haft det så helt klart. Jag hoppas jag slipper i framtiden också, även de jag känner har fått bra vård och förståelse som individ men de beror nog också på vilka man får med.

Dagens utbildningar är väldigt mycket att man ska se personen och inte diagnosen, det fastställde dom flera gånger på utbildningen. Det gör dom ännu starkare för dagens sjuksköterskor och nu måste även läkare sen 2 år tillbaka kunna klara ett tufft test om empati och människoigenkänning numera innan de får utbilda sig så det går framåt. Vilket de slapp förr

2012-02-08 @ 18:39:47
Länk: http://lavali.blogg.se/
Annika

Nu har dom stängt ner hans blogg!

2012-02-08 @ 19:12:56
Länk: http://bringblingtoeverything.com/
malin

Fin blogg :) Besök gärna min eller följ den via http://www.bloglovin.com/sv/blog/678265/malin-jonsson/follow , ha en trevlig kväll! :)

2012-02-08 @ 19:35:45
Länk: http://maliiinjonsson.blogg.se/
Susanne

En del böcker är svårlästa i början men kan bli bättre en del inte då lägger jag dom åt sidan. Ha en jätte bra dag. Kram

2012-02-09 @ 06:55:53
Länk: http://vejers.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: