Ann Heberliene

Datum: 2012-01-19 Klockan: 18:46:40 Kategori: Böcker

Har läst några av Anns tidigare böcker. Bland annat boken som heter Jag vill inte dö jag vill bara inte leva. En bok jag rekommenderar.

Nu läste jag boken Ett gott liv.

En otroligt tänkvärd bok om HUR man kan få ett gott liv. Eller kanske snarare tankar om hur man kanske når dit.

Mycket bra saker kring hur man bemöter psykisk ohälsa.

Jag tycker detta är en bok alla ska läsa.

Ett gott liv (inbunden)

"Jag måste läsa sista kapitlet i en bok som heter Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva för att kunna skriva det här. Det är en kvinna som heter Ann Heberlein som har skrivit den. Kvinnan som skrivit boken har alltså samma namn som kvinnan i boken som har samma namn som jag. Det kan ju vara rena tillfälligheter. Det behöver ju inte betyda något. I varje fall inte särskilt mycket. Jag var tvungen att gå upp på vinden och leta bland lådorna med saker vi inte vill ha för att finna ett exemplar av boken som är skriven av en kvinna som bär mitt namn. Det är inte sant, tänker jag när jag läser sista kapitlet som beskriver hur en blond kvinna i svart klänning och högklackade skor förbereder sig för att dö. En helt vanlig dag i slutet av augusti. Hon har tagit nattåget från Lund till Stockholm, ätit frukost på Radisson hotell vid Centralstationen, läst både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet för det gör hon varje dag och varför skulle hon inte göra det den sista dagen?"

Ett gott liv plockar Ann Heberlein upp tråden från sin förförra bok, den moderna klassikern Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, och knyter ihop den med sin senaste bok, den kritikerhyllade En liten bok om ondska. Personliga reflektioner vävs samman med filosofiska resonemang kring begrepp som godhet och ondska, kärlek, altruism och egennytta till en tänkvärd och obekväm uppgörelse med vår samtid: statusjakten, meningslösheten, kraven på inre lycka och synlig framgång. En berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.

"En stark läsupplevelse, präglad av självinsikt, livserfarenhet och mod, därtill oändligt välskriven." Aftonbladet

 

Text och bild har jag lånat från BOKUS

 


Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: