Nationaldagen

Datum: 2012-06-07 Klockan: 09:40:00 Kategori: Allmänt

Igår sa man på nyheterna att ALLA firade Nationaldagen igår. ALLA..... hrm...
Jag och Kungafamiljen var väl några som INTE gjorde detta. Vi jobbade ju. Så nej vi firade inte. Vi jobbade. Ja det gjorde ju Kungafamiljen också. De åkte vagn och vinkade till folk. Det är ju deras jobb.
Jag vet inte varför det plötsligt blev så viktigt att börja fira vår nationaldag egentligen. Jag är inte emot att det är en röd dag i almanackan. Inte alls. Men vi har inte några gamla traditioner att fira vår nationaldag som tex Norge har. De firar ju den stort och det har väl mycket med att de blev ett självständigt eget land.
Jag tycker även det är märkligt att vi FÅR fira Nationaldagen. För allt annat i traditionsväg eller saker som är just Svenska brukar man ju inte få göra. Eller vi gör dom men får genast höra att vi är rasistiska eller främlingsfientliga.
I nyheterna igår var det heller inte många svenska medborgare de pratade med längst vägar och torg. De flesta var från andra länder och nationaliteter.
Men jag firade inte. Jag jobbade. Var dock med och tittade när vårt fina folkdanslag var på jobbet och dansade. I sina fina folkdräckter dansade de våra gamla traditionella danser för våra boenden. Vi dukade givetvis fins med servetter och glas och självklart stäldes de fina svenska träflaggorna fram.
Annars? Nej jag firade in Svenska Nationaldagen.
Ledig var jag inte heller. Jag jobbar som vanligt oavsett vilka dagar på året vi har.

Kommentera här 0 st

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: