Måndag...

Datum: 2009-04-27 Klockan: 12:15:47 Kategori: sjukhus/sjukdom

Dagarna är sig lika. De vävs samman till ett töcken. Men ja vilar.  jag tillåter inte tankarna virvla iväg. Jag tar en tanke i taget. jag tar livet försiktigt. Jag försöker se de lilla å hålla i mig i detta. Som en skör tråd... som en försiktig vind som smeker min kind. Så flyktigt. Så litet men enkelt.

Livet är inte enkelt livet är inte lätt. Jag har inte möjlighet att sskriva här.... men när ja orkar så kommer jag hit en liten liten stund för att visa att det finns lite liv i mig lite lite ljus... att jag finns. För ja finns....

Ha en go dag å jag ska svara på era kommentarer när ja orkar å jag är så glad över dom så sluta inte....

Kommentera här 19 st

Paus

Datum: 2009-04-25 Klockan: 13:35:59 Kategori: sjukhus/sjukdom

Av personliga själ som ja inte vill gå in på tar ja paus. Jag kanske kommer skriva men inte om denna personliga paus. Livet är  i en kris just nu och jag måste jobba lite med de...

Hoppas ni har förståelse å tar er tid att läsa tillbaka i bloggen....å kommenterar under tiden.

Kommentera här 14 st

Träskor

Datum: 2009-04-23 Klockan: 13:01:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk va GLAD ja blir av ett par träskor. Igår hade ja mina blommiga ner till affären.... En kille i en bil LÄS VUXEN... ( eller de kan man ju fråga sig... ) tittar på mig NER på mina fötter å PEKAR å GAPFLABBAR....

Reaktionen är att ja ALDRIG mer ska gå ut.... inte med träskor...Men vet ni JAG älskar träskor,, de e en del av mitt liv. Å jag älskar att de retar nån så ja ja kommer ha mina träskor...Jag är uppväxt med träskor... varje vår åkte man för att köpa årets träsko... på den tiden va de väl inte så speciellt.... när ja blev äldre hade ja ärvda med lite klack efter syrran. De bästa trädojjor ja haft. Som vuxen började ja köpa lite roligare träskor i olika färger å till slut va de just BLOMMIGA.....Idag fick ja då mina NYA..... å visst fan e de snygga??? Dessa e så snygga å man e KLÄDD i dom... De fungerar till ALLT!Obs... blomman är mitt eget tillval...Dessa ska ja med STOLTHET gå omkring med i sommar.... SÅÅÅÅ snygga... De e inköpta på Karlskoga Trätoffelfabrik.... jag tillåter mig att göra reklam i bloggen för de e GRYMT trevliga där å jag har handlat där i alla år... å de e fina grejjer de har.... ( 0586-30423 )

Kommentera här 35 st

Musten....

Datum: 2009-04-22 Klockan: 21:56:46 Kategori: Allmänt

...å då menar ja inte äppelmusten som de gjorde i Leilas mat.... utan orken... MUSTEN gick ur mig. Ja undrar verkligen hur en del fungerar....

Men men... nu ska ja sova... å imorgon e en annan dag. Å tur e väl de.


Kommentera här 10 st

Kvällen hos Anderssons

Datum: 2009-04-22 Klockan: 19:15:52 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Nu har ja avnjutit en UNDERBAR middag som maken lagat. Wook med massa goda kryddor som färsk ingefära chili å limegräs.... kyckling å färska grönsaker. UNDERBART å mycket gott.

Idag har det ramlat in lite mer i kalendern... De e div utvecklingssamtal för barnen samt planering för August skolgång. Sedan ska ja på tisdag hela dagen till sjukhuset och ta prover inför operationen. Träffa läkaren narkosläkare osv. Sedan opereras jag måndagen efter. Idag fick jag papper ja skulle fylla i inför operationen. Vilka besvär jag har å vad ja vill osv. Det var en lunta... Sedan fick jag även tid för att göra uppföljning på Medicin ang min mage. Så i vecka 21 ska ja in å ta prover.....massa prover å den 26:te ska ja träffa min ansvarige läkare. Jag har även fått tid till psyk. Kan säga att MAJ e full....  Men skönt att detta blir avklarat nu oxå...

Hoppas ja ska få må bra snart. Å när ja åmår bra ska ja ha en belöning... men ja vet inte VAD??? Ja brukar göra en tattoo när ja mår skit kanske ska den göras när ja mår bra istället??De ska bli underbart att åka ut i helgen. Vi ska bara slappa... äta gott å dricka ännu godare... å njuta av varann å förhoppningsvis ett fint väder. Annars kvittar de oxå,, att ligga i husvagnen å läsa å se film när de smattrar på taket e underbart mysigt även de. Men att bara VARA de e skönt. Daniel ska även plugga oxå.... de e ny tenta på onsdag.

Daniel har labb ända till fem på fredag så vi kommer att göra allt klart så åker ja in å hämtar honom.... Annrs ska han åka bussen hem efter fem... en timma tar de å så får vi åka samma väg tillbaka. Så vi spar tid på att JAG hämtar han... å de e ju kanon. Borde vara i Sunne vid sex.

Kommentera här 8 st

Ett steg tillbaka

Datum: 2009-04-22 Klockan: 14:53:03 Kategori: August/barnen/Autism

Igår gick ja å mötte August på halva vägen. De gick så bra så idag tänkte ja att vi fortsätter. Det är ett bra sätt för mig att ta mig ut på en prmenad oxå. Jag ser inte HELA vägen till skolan utan att ja ska gå halva.... LATMASKEN e med vet ni. Idag kom ja långt å så ringde mobilen. August hade slagit armen i på gympan å så va allt förstört för idag. Han vägrade åka hem.... så ja kom HELA vägen till skolan. Där möttes ja av en mycket ledsen son. Efter mycket övertalning kunde vi vända stegen hemåt.

Det är såhär de e. Det behövs en liten sak som går fel så fungerar de inte. Så har vi det varje dag nästan. MAn tror att de fungerar men han förstod inte ens varför han skulle hem nu. Fast att han brutit ihop å inte orkar mera så ska han ändå inte hem.

Men hem kom vi å ja fick en välbehövlig promenad på 45 minuter... Skönt.Dagens outfit förreseten...Å så här slappar man... om man heter ARWEN.

Vi har oxå njutit av massa fina blommor

     


Glöm inte besöka Annicas webbshop, bara klicka på länken. Ni hittar bla gulliga babykläder å underkläder... hoodtröjor å tröjor med texter på tröjan för er med gravidmage... Klicka bara på länken under!!!!

http://spoile.spreadshirt.net/se/SE/Shop


Å hörrni.... KOMMENTERA!!!

Nu ska August å ja fika.Kommentera här 6 st

Webbshop....

Datum: 2009-04-22 Klockan: 10:05:28 Kategori: Musik

Besök gärna denna WEBBSHOP som har massa coola å annorlunda kläder å grejjer till HELA FAMILJEN....

http://spoile.spreadshirt.net/-/-/Shop/    

Helt klart värt ett besök för er som vill ha lite kläder med snygga tryck å det som sticker ut.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

De e lättare att vakna när solen skiner. Idag skiner den igen å ja hoppas jag ska ha lite lite mera energi för att orka dagen. Husvagnen står som prio ett men just nu softar ja lite i den rosa... som ja brukar. De e gött. Katten ligger i knäet å hon har ju tillbringat HELA natten hos matte.... hrm de händer ju ibland... man kan knappt röra sig för HON tar upp hela sängen...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Låg å tänkte tillbaka på lite goa minnen igår. Tänk att nästa sommar e de TIO jävla år sedan ja såg Barbados FÖRSTA gången.Wiktor saknas på bilden...

Jag hade hört nån låt.. Se mig å Kom hem... vi va ett gäng tjejer som skulle på Logen... min första gång,,, tro de eller ej. Vi ramlade in lite runda under fötterna å de spelade å mer va de inte med de. ALLA är ju liksom där så man springer runt å HEJ e DU här... länge sedan osv.... Så säger en av tjejerna att BASISTEN e MIN smak... ja på DEN tiden visste alla va ja gillade. Idag e smaken deffenitivt lite annorlunda...  Ja brydde mig inte nämvärt utan klängde mig längst fram å bestämde mig för att flirta med Magnus. Å jooo ja försökte verkligen men fick INGEN som helst respons på detta.... inget intresse för en halvfull 25 åring som stod där.... så ja sneglade på den där basisten... å fy faaan han va ju grymt snygg.... Sorry har inga av de bilderna i denna dator men KAN leta på dom senare....

Å HAN basisten han hängde på med flirtandet. För han e sån.... han bjuder på sig själv å e sååå mysig. Så ja dummade mig i publiken å han skrattade å hängde på från scenen.

När de va klart för kvällen.... så kommer de alltid ut på scen för att träffa dom som vill prata. ALLTID. Killarna i Barbados e skittrevliga å finns för sina fans. Så kom en tjej med typ FEM fotoalbum som basisten skulle kolla i....idag kan ja förstå va plågad han va men han biter ihopa å tittar på bilder,, förmodligen på sig själv i pärm efter pärm. Ja glider fram å undrar va han heter....

-Peter.

Han heter Peter.... hrm hur ska ja få prata mer??? Lånar en cigg å frågar honom om eld när han passerar,,, nu har vi missat bussen hem å kommer få gå till byn. Ingen bryr sig.

Att fråga Peter om eld va ju en riktig grej de... ja fick en föreläsning om va FARLIGT de va å röka å de spelade föga roll att ja berättade att ja inte rökte... va skulle han tro???

Vi pratade en stund ja försökte få lift med DERAS buss.... å så kramar han om mig.... stoppar näsan i halsen å ger mig en PUSS!

Jag finner mig när han traskar iväg å säger:

-Hörrö! Ska ja ha en puss ska de fan va på munnen!!!

Han vänder sig om,,, LER tar de få stegen tillbaka å ger mig en PUSS på munnen.Veckorna efter åkte ja å Albin å en kompis ner på en stadsspelning de hade. Hon trodde inte mycket på min historia.... Men när Pp ställer sig på scen för spelningen så pekar han på mig å vinkar.... Har underbara bilder från denna spelning å de va coolt att han mindes just mig.

Sedan har ju han varje gång han körde MOVIESTAR av Ted Gärdestad pekat på mig under en rad i texten....

WHEN YOU ARE SMOKING YOUT CIGGAR.... ( sorry stavningen men ändå ni fattar )

Så detta med cigg de fick ja äta upp... idag vet ja ju att Peter e storkonsument av SNUS men de visste ja inte då så ja kunde inte ge igen.

Han har ett underbart sätt..... Han har alltid ändrat i texter pekat på nån i publiken å fått en att skratta gott.... Som i Fibban brud.... ha ha ha.... Under året ja väntade August fick ja alltid sitta på scenen vid hans förstärkare så ja inte skulle bli klämd längst fram.... August sov gott imagen HELA spelningen.... började sparka först när ja lyssnade på tex KENT i bilen.

Han har gett så mycket glädje å hopp till mig genom åren å så mycket de gjort för mina grabbar de e grymt.

TACK Peter!!!!Ungefär såhär såg han ut DÅ för tio år sedan då vi va 25...Detta är nyare... från gruppen 5th Sonic Brigade som lanseras nu tillsammans med Marcus Öhrn.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 
Johan från Nifters å Peter


Kommentera här 8 st

Dagen som blev

Datum: 2009-04-21 Klockan: 20:02:00 Kategori: Allmänt

Dagen har varit riktigt tung. Har till å med svårt att äta. Ingen matslust över huvudtaget. Å då blir ju inte medicinen tagen som den ska eftersom den ska tas med mat. Jag VET att man måste äta men de är fasen inte lätt.... Så efter att jag med tvång gått för att möta sonen på skolan så ja fick en promenad hoppade ja i snygga jeans linne å tröja å så åkte vi till Karlstad ja å August för att hämta Daniel som pluggat på skolan hela dagen.

Ja e fortfarande såååå STOLT... tror han sa att de va SJU som fått VG på tentan å en av dom e HAN.... han hade ju skitbra på provet... bara nån enstaka som hade mera rätt än han. Men jobbigt för de som kuggade... en del med bara några få poäng från att klara godkänt nivån å de e ju jäkligt jobbigt. 60 % fick underkänt.

Tänkte bjuda min kära på mat.... Kinan vi skulle äta på va dock stängd... å många restauranger inne i stan e jäkligt dyra å vi hade ju lillen med oss... Men vi gick å kollade lite. Skulle bla ha bläckpatroner till skrivaren men ja fattar inte hur tillverkarna tänker. Patronerna är tillsammans DYRARE än va själva skrivaren är. Då har vi ändå en med scanner å allt ni kan tänka er. Tror vi skulle tjäna 50 spänn på att köpa  patroner å de e SJUKT. Vaddå köp å släng samhälle??? Kan väl för fan inte köpa nya skrivare stup i kvarten. Köpte bara svart å bestämde att de va billigare för Daniel å skriva ut på skolan.

Åkte ut till Bergvik där vi käkade god mat. Magen sa dock AAAAJ å stopp å ja blev gasig.. men ja kunde i alla fall gå i affärer... GLAD. August va mindre glad... han va trött å varm å allt va de nu kunde vara.

Jag ansåg att jag hade aldeles för liiite med trosor... men de tyckte inte Daniel... så ja fick bara titta.... :-(

Handlade lite här å där å nu sitter ja å surar för ja hittade en BIKINI på JC ja bara VILLE ha.... MEN... överdelen va inte min modell... nog för att brösten e små... å de är mindre nu sedan min viktnedgång.... men i DEN överdelen hade ja NADA... de försvann.... HO HO??? August e givetvis med i båset å säger:

-Mamma!!!!! Du har nog en BÄBIS i din mage....

-Nej August mamma kan inte få några bäbisar i sin mage mera.

- JO men titta va TJOCK du e....

TACK... jo jag e svullen tack ja veeeet... men brösten e fan inte svullna.

Efter att ha handlat div schampoon å diskborstar å trasor till husvagnen sitter vi i bilen igen. Säger till Daniel att ja vill att brösten ska va SNYGGA i en bikini... vill inte du?

-Jaaaa de vill ja säger han å ser sådär nöjd ut.

-ööööö??? Men alltså vill du att ja ska ha snygga bröst på stranden så ANDRA tittar på MIG??

-Jaaaaa de vill ja!!!

-hrm???? Alltså??? Vill du att andra ska titta på DIN frus bröst???

Ja de vill han... å så ska de va AVIS på att jag e just HANS fru som har såååå snygga bröst.

Man kan inte annat än LEEE.... å va förbannat nöjd att just MIN man tycker ja e så snygg.... hi hi hi.... MEN för de finns ett MEN.... bikinin hänger kvar för mina bröst va inte snygga i den.... Så ingen karl hade tittat efter mig... så ja får glida omkring i mina gamla... för i dom e brösten som tuuur e SNYGGA.... BLINK BLINK ( tycker Daniel alltså hi hi hi )

Hade gärna bjudit på en tuttbild här MEN för de finns ett MEN... ja tror inte Daniel hade gillat de....trots allt.... men denna som kommer e nog okej hi hi hi....Jag å Ville på Öland.... tjejerna bakom satt å räknade hur ofta han sket... ha ha ha...Kommentera här 14 st

Hoppas mera faller på plats.

Datum: 2009-04-21 Klockan: 14:27:36 Kategori: August/barnen/Autism

Fick mail från rektorn idag.

Den 14 maj kommer vi träffas med nya skolan när de gäller August. Det blir nya rektorn, personal från skolenheten samt personalen han har nu å han nya mentor.

Jag ser fram emot detta... det är på något vis ett steg i rätt riktning å att vi får denna hjälp med rätt skolform innan han har sin diagnos.

Rektorn har gjort ett grymt arbete när de gäller August å ja e så tacksam. De känns bra.

Jag har även ringt upp Familjestödet å hoppas ja ska komma få kontakt igen.... var sjuk då hon ringde sist å hon e svår att nå. Ska även ta tag i å ringa var i kön han är å hur de ser ut. Inte före sommaren har ja ju fått till mig men innan låg han i  mitten av kön. HUr många som e före då de vet ja ju inte men gången innan låg han bland de sista.

Kampen fortsätter men den står inte stilla den går framåt.Hi gi kolla va små de va... August e nog runt två här skulle ja tro... de sitter i linbanan på Kolmården.


Kommentera här 5 st

TACK!!!!! Detta värmer!

Datum: 2009-04-21 Klockan: 14:01:16 Kategori: Allmänt

Idag kom de något oväntat på posten....

TUSEN TACK Stefan å Annica!!!!!! Va goa ni e!!!!!      ( http://anja72.blogg.se  http://jalonen.blogg.se  )

Detta värmer denna kalla dag å ja e så glad att de finns sånna som er som bryr sig!!!!! Å de e Anica själv som gjort kortet,, visst e hon duktig!!!!!!

Idag är de ju en tung dag... å jag fick tvinga mig att gå å möta sonen som håller på at lära sig att gå hem från skolan själv. Jag har därför gått en promenad för att möta honom å givietvis va de skönt bara ja kom iväg....

TACK alla ni som bryr sig!!!!


Kommentera här 4 st

Tisdag

Datum: 2009-04-21 Klockan: 11:13:49 Kategori: Fåglar

Igår firade vi lite... helt lugnt o soffan satt ja där å sa va stolt ja va över min Daniel.... GLAD.... å så bestälde vi plats för camping i helgen. De blir Kolsnäs å Sunne. Ska bara åka iväg å ligga å slappa. Hoppas på fint väder så man kan sitta i solen å ta nån promenad. Rotneros park va länge sedan ja gick i. Nåja de visar sig.

Sover oroligt å jag känner mig tom å har jobbigt med ensamheten. Får skylla mig själv att ja e just ensam.

Fåglarna har lagt ägg nummer två igår.... de går framåt å de ruvar å e lika duktiga som alltid. Får hoppas äggen kläks som de ska nu å är befruktade.

Nu blir de husvagnen å ja hoppas solen orkar fram sedan för nu e de grått.... föööör grått.

Kommentera här 11 st

Så FÖRBANNAT stolt!!!!!

Datum: 2009-04-20 Klockan: 18:59:00 Kategori: Allmänt

Min älskling har klarat TENTAN i anatomi å fysiologin... Den va inte så liten om ja säger så.... å han gjorde de med bravur... ett VG.... BÅda tentorna som e gjorda har han fått VG på... fan ja e så grymt stolt å för honom föll en sten... skönt att ha klarat när nästa tenta ä NÄSTA vecka...

GRATTIS ÄLSKLING DU E BÄST!!!!

Kommentera här 14 st

Inget blir som man tänkt.

Datum: 2009-04-20 Klockan: 15:20:25 Kategori: Trädgården

Åkte ut till trädgårdhandeln. Hade en vission om Klimatisar å perenna växter i mina krukor. Slippa sommarblommor somkostar VARJE år... å ja älskar ju dessa Klimatisar å Kaprifoler.

MEN för de finns alltid ett MEN.... de fungerar inte. Då skulle de vara specialkrukor som skulle isoleras å de trivs inte å de dör... Så ja köpte mig en STJÄRNPELARGON modell större å åkte hem å damsög... så kan de oxå bli.

NU vill ja åka båge.... HALLÅ ingen som vill ha en otroligt snygg tjej på bönpallen???

Kommentera här 6 st

Fan va ja e bra.

Datum: 2009-04-20 Klockan: 13:54:55 Kategori: Allmänt

Daniel cyklade med barnen på morgonen idag. Det gör att även ja va tvungen att cykla för att hämta sonen. Jag är ingen fantast av att cykla å grejjen är att de går förbannat bra att cykla någonstanns. MEN för de e är ett MEN är ju att de BARA å ENBART e uppför när man ska hem. Å de gör att de tar emot. Jag har ju NOLL kondis med... å ja har en latmask som flyttat in, å att ja dessutom varit grymt sjuk å förlorat massa vikt inte bara i fett utan muskler gjorde att de tog än mer emot.

Jag behövde även luft i mina däck å jag är ju inte den som e den.... så ja cyklade iväg. De som gjorde att de drog va att ja skulle åka förbi vid Rebecka å diskutera min tattoo.... Väl vid pumpstället på stationen så stod en bil parkerad där med två grabbar ätandes hamburgare. De LOG när de såg mig rulla in å dra ut pumpen.

HUR SKA DETTA GÅ? tänkte de....

De gick ju grymt bra tills ja skulle rulla iväg å bakdäcket va platt. MEN VA FAAAAAN!!!!!! pumpa lilla ja för mycket... tårarna var nära å stiga i ögonen.... ringer Daniel. Va gör ja? Går hem... JAG ORKAR inte... Han får mig att gå tillbaka för att pumpa igen. Pratar om nå pigg å grejjer...

Vid pumpen står två grabbar med hojjar....

-Ska du pumpa? Frågar den ena...

-MMMM ska försöka däcket e platt tror ja fick punka när ja försökte innan. svarar ja honom å gillar inte att ja inte KAN... KLARA att pumpa mitt däck. Jag e ju en tjej som klarar mig själv,,, kan de mesta....

- Jag hjälper dig, inte har du punka inte.... säger han å fixar mitt däck.

Jag e så förbannat tacksam å frågar om de e okej att åka nu.... de e kallt i luften. Han säger han e varm nu när han står still... Jag får skratta lite å säga att vinden E kall när man väl åker å speciellt denna tiden.... Han ler bakom visiret å säger att de går bra...

Jag hade velat säga... ja cyklar hem å byter kläder så åker ja med ett tag.... ååååå va gött de vore...Men ja tackar bara å tar min cykel å trampar ner mot stan.

Tattoo studion är givetvis stängd på måndagar å de va de ja trodde så ja trampar vidare... ner till kondiset för att fika ensam. Sedan styr ja sakta cykeln till skolan å hämtar upp sonen. Benen KÄNNS när ja går trappan upp... men ja trampar ALLA förbannade backar hem... ja fixar de å ja e STOLT. Ja KAN å ja ska försöka bli bättre på att inte se hindren i att cykla nu när ja har en fin å bra cykel.

Lådan va full i fönsterkuvert... räkningar... ska kolla....Cykeln... MEN som alla andra somrar så EFTERLYSER ja någon med HOJ som vill ha nån som sitter med bakpå... SNÄLLA ja vill åka MC!!!! Å ja lovar ja bjuder på en korv eller glass... ja e skitbra på att sitta bakpå å ja e glad å trevlig att ha som sällskap... Har inga större krav mer än att du kör säkert på vägen.Denna har ja åkt många mil på....bakpå....


Kommentera här 4 st

Drömmar

Datum: 2009-04-20 Klockan: 10:52:55 Kategori: Tattoo

Haft en så obehaglig dröm i natt. Den gav sig inte å förföljde mig HELA natten. Fy ja mår skit av de där. Va e de som händer i mitt undermedvetna egentligen??

Sitter här i morgonrocken å måste ta tag i livet. Ta en dusch å borde sätta igång med min tattoo... ska åka ner dit tror ja så hon får rita upp nått.... Att få en tattoo när man mår som sämst brukar fungera bra....Fan vilken obehaglig dröm... den satte sig å ja låg som klistrad vid Daniel i natt för allt kändes så vansinnigt verkligen. Jag va jagad... fy.... släpades å togs till fånga av någon som inte är elak alls... fyyyy.

**********************

Nej nya tag... MÅ bra å ner till tattoo... tror fasen inte de har öppet på måndagar ens... hrm...

Detta är Daniels egen hand... han har själv gjort denna bild efter ett foto han tog på sin hand...Lev väl idag å KOMMENTERA så ja har lite att svara på... SKOJ vet ni...

Kommentera här 3 st

Bäst ja skriver lite...

Datum: 2009-04-19 Klockan: 21:18:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Dagen har varit grymt jobbig. Jag mår inget vidare.... dålig helt klart. Dagen har inte gjort mig bättre å jag har inte orkat något som ja borde eller som ja ville. Försökte men ack va trögt allt gick. Vi var dock på simavslut med Elin å August å de va ganska mycket folk vilket inte gjorde saker bättre. Ja pallar inte just nu.

Stängde in mig i sovrummet å ringde en gammal vän. De va dock mycket positivt. TACK Erika... vi måste hitta tillbaka...

Nej  har inte ett skit att tillföra.... men ja kämpar... de vet de flersta redan så ja de e va ja fortsätter med. Imorgon e en annan dag å då ska nya livet börja. Theresian ska ut ut ut.... vi ska njuta... kanske köper ja en klematis å några andra växter å sätter ner i en kruka... fan nått måste ja göra...


Ja vill göra naglar... ja vill ha flärd...Jag vill ha en ny tattoo..... snälla ge mig en GRYMT snygg pinupa... NUUU....
Kommentera här 5 st

Oj....

Datum: 2009-04-19 Klockan: 10:57:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Klockan tickar å ja e inte klädd.... Sitter här i min rosa...Sitter oxå å känner va osocial jag blivit. Innan gnälde ja att ja ingen kände å inte hade någon att umgås med. Men nu känner ja att ja inte klarar att umgås. Fast å andra sidan kvarstår ju mitt tidigare problem... ja har ingen att umgås med.... så de e ju det som e felet egentligen. Så de e kanske ändå inte jag som e osocial på RIKTIGT,, för ja har som sagt ändå inte direkt någon att umgås med. De ja skulle vilja umgås med har fullt upp å vidare så vill en annan skara inte umgås med mig. Fan att ja ska sabba allt som va nå bra pga av en kille ja helst vill stryka ett stort fett tjokt streck över med svart spritpenna... va???? Vem?? Nej han har ja aldrig träffat? Ihop? Jag? öööö? Nej de minns ja inte....

Idag känns kroppen.... hrm..... konstig. Magen bråkar å kroppen strejkar. Har värk. Faaan ja vill ha en bra söndag. Sändagar e sällan bra. Bara en transportsträcka till Måndagen ingen vill ha.... Jag är hemma så mig spelar de egentligen ingen roll. Måste åka till byn idag.... ingen som helst lust... skitställe... ja e så glad ja flyttade därifrån så huga de bästa ja någonsin gjort men ja måste hämta Oskar.... å mina sandaler på jobbet. De vill ja HA HA HA....Simskoleavslutning oxå.... annars??? Ingen kommer, ingen ringer.... så de blir väl LUGNT.... som vanligt. Maken har lite att grejja med min just nu e han försjunken i böckerna... Tenta snart igen...Minnen... VI när vi träffade Katy Perry...

Kommentera här 12 st

Hamburgare... fan så gott å goa minnen till musik å FÅGLAR

Datum: 2009-04-18 Klockan: 19:07:40 Kategori: Musik

Då har vi grillat... å de ska va mycket till burgarna.... mmmm^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Har väntat grymt på att fåglarna ska lägga ägg... Idag är första ägget lagt. Ni som e nyfikna så finns allt om fågelungar osv under kategorin FÅGLAR.           

Ska bli skoj å se vilka färger ja får denna gången.

****************************************************************
En låt ja gillar... gammal men den håller. E inne i en period där ja gärna sjunger med å minns.Men denna är bland de bästa ja vet.... å vilken TEXT å med Peters goa röst....

Å han e de goaste finaste som finns.Orginalet görs av Boppers....Fallit som en sten

När ja lutar huvudet mot ditt bröst strömmar krafterna in i mitt blod
Det har en helande effekt och ja uppfylls av kärlek och mod
För du gör allt som ingen annan
och ingen annan finns som du
sånt som bara händer en gång
håller på att hända nu

Jag har fallit som en sten
för dig
Tackar Gudarna som sänt dig till mig
har fallit som en sten för dig
Du måste vara skapt just för mig
har fallit som en sten
för dig

Det känns som om livet just har börjat
Och ja skimrar i ditt ljus
Ändå verkar allt så bräckligt
Mitt i mitt lyckliga rus
För utan dig är jag ingen
Utan dig ett korn av sand
men med dig så e ja kungen
Fast du har min framtid i din hand

Jag har fallit som en sten
för dig......


Orginalet. Peter gör den bättre å Boppers har aldrig slagit med denna låt.
Önskar ja hade bandning på Peter när han gör Heaven för de e de bästa som finns.... ååååå bättre än orginalet å de kan man aldrig tro.


Kommentera här 9 st

Robinson

Datum: 2009-04-18 Klockan: 16:57:44 Kategori: MusikÄLSKAR denna låten... å Robinson.... helt KÄÄÄR i Erik ja... ha ha haDe e lite Torkel Pettersson över Erik... å som ja skrivit förut ja älskar hans SKÅNSKA...Tankarna går ju till Mattias. Nu ser Mattias inte alls ut såhär å ja skulle gärna lägga ut en go bild på han men avstår... av hänsyn till han...

Men ikväll ska de tittas på denna karl...

JAAAAAA ja e gift å ja älskar Daniel... men den dag ja inte tittar å ser en karl ja tycker ser bra ut då ska ni veta att ja e SJUK. På ALLVAR.... hi hi...

NU ska ja förbereda hamburgergrillningen.
Kommentera här 8 st

Husvagnen

Datum: 2009-04-18 Klockan: 13:36:24 Kategori: Allmänt

Nu har vi fått hem husvagnen... UNDERBART.Nu har vi varit iväg till husvagnshandlaren... (Cabbycenter) för att inhandla lite saker vi behövde för SOMMAREN. TUR min man har dessa kontakter så man får bra priser. Å så tittade vi lite på en vagn man skulle vilja ha så ALLA fick sängplatser... men de går. Ja älskar vår vagn å han va mäkta imponerad va välvårdad den är.

Å vet ni va lilla ja fick... AHLGRENS HUSVAGNAR!!!! hi hi hi.... de e ju Cabby som ligger bakom dom... KUL. Vet inte om de går att köpa ännu.Nu ska vi äta lite korv i bröd till lunch för att senare grilla hamburgare. de e kyligt i luften så ja blir väl inne å latar mig, Daniel kommer nog grejja i husvagnen,, hoppas ja... De e en del fix med den nu... Batteriladdaren har gett sig... ny plugg i vattentanken ska in å ny antenn... de finns att göra... Men ja e så glad att han vill leva husvagn med mig... hi hi. Kanske åker vi ut redan nästa helg bara vi två å MYSER.
Kommentera här 5 st

Tjena lördag å tjena bloggen

Datum: 2009-04-18 Klockan: 10:21:25 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Man vaknar till SOL. De e underbart.

Vill TACKA de som vågat skriva en kommentar..... några av er har ingen egen blogg men de GÖR INGET!!! Bara kul att ni visar att ni läser! TACK.....

Just nu sitter vi å väntar på mina underbara svärföräldrar. Vi ska ju åka å hämta husvagnen. Men vi ska även göra lite ärenden. Ska förbi byn med sjukintyg och son. Sedan ska vi väl njuta av lördagen å se ROBINSON hi hi hi....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jaaaa......  myskcet tankar just nu. Många tankar ja inte borde ha. Om att duga och räcka till. Å mycket saknad. I natt har ja packat igen men även i natt har ja fått hjälp. Det måste ju betyda något för förrut har ja fått göra de själv. Några personer var med som är av betydande för mig. Min allra goaste I ringde och gav mig en förklaring jag hoppaas det betyder något positivt. Eller att hon faktiskt tänker på mig med. Jag vill ju tro de. Någon annan var oxå med å hjälpte mig å allt hänger ihop så jag funderar på vad det kan betyda.

Saknaden är i alla fall grymt stor. Tänk va härligt vi skulle kunna ha de.. Grilla, fika, prata bort massa tid och jaaa fy va ja saknar DIG!!!!

Annars känner jag mig mera hrm,,, lättare i sinnet. Det är skönt. Hade en tung kväll å var ledsen men känner att min medicin gör nytta. Höjningen är bra. Men det går ju upp å ner och klart de e tungt när man vet att man har en operation om två veckor och vidare att man har så mycket som drabbat en. Man ska tillbaka med magen å man tänker å funderar. Magen är i olag idag och klart de e jobbigt.  Men ja tar en dag i taget å ja frsöker å fixa å grejja så ja mår bra.

************************************************************

Kommentera här 4 st

Bjuder på lite bilder...

Datum: 2009-04-17 Klockan: 20:12:44 Kategori: Allmänt

Idag när ja va till läkaren så va ja bara tvungen att åka förbi träskofabriken... å ja har beställt.... NYA TRÄDOJJOR.... inga klassiker å inte blommiga utan andra.... SÅÅÅÅ snygga... ska dock ha lite blomdetaljer på mina men kolla...Å de e ju handgjorda... där ja ALLTID köpt mina träskor.... SÅÅÅÅ snygga å sköna... dessa kommer passa bra till ALLT.

*************

Läkarbesöket gick bra. En bra läkare. Fast de alltid e trist med en karl när man e till gyn. De blir OP å det blir på min sista sjukskrivna dag den 4 Maj. Glad de blev direkt nu. Så sedan följer väl fyra till sex veckor till hemma. Så ja hinner väl kanske jobba nån vecka å sedan e de semester. Kan säga att de blir alla chanser att vila. Men de e jobbigt oxå att de e lite många saker direkt nu... ALLT som vanligt om ja säger så. Men men ja har inget val.

Syrran kom förbi å krävde grillat så de blev de. GOTT

   

Nej idag har man njutit av solen å skräpet hemma e väck... hoppas man orkar vara mera ute i helgen å att Daniel har arbetslust. Men imorgon ska vagnen hämtas hem.... MYS....

Å ja fortsätter efterlysa kommentarer från er läsare... KOM IGEN! Ja e nyfiken på er...

Kommentera här 13 st

Min fågelunge

Datum: 2009-04-17 Klockan: 15:22:51 Kategori: Fåglar

En av fågelungarna har de toppen... kolla in här får ni se

http://maddizz.blogg.se

Å nu sitter ja å väntar på att fågelparet ska ge sig ur holken så ja får se om de blivit fler ägg...


Kommentera här 6 st

Godmorgon fredag

Datum: 2009-04-17 Klockan: 09:53:34 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår efterlyste jag att ALLA som besökte min sida skulle lämna en liten liten kommentar. Några läsare som inte brukar lämna avtryck gjorde detta å ja blev skitglad MEN ni är så många flera!!!! SNÄLLA idag LÄMNA ett avtryck... skriv ett HEJ i alla fall.... Vore skitskoj.... Kanske kulle man lotta ut nått för å få er att skriva!!! Jag är inte ute efter att hamna på nån lista å jaga kommentarer men ja är nyfiken på vem som läser... skaran läsare har ju ökat så ja vet ju att ni är några jag inte vet vilka ni är.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Uppe med tuppen å har ringt några samtal å vidare har jag duschat å gjort allt de där som just ja gör då. Jag ska iväg till doktorn nu snart så jag ville vara extra fräsch. URK.... till GYN ska ja... Inget ja JUBLAR över men jag har inte varit där sedan hrm..... va ska vi tro??? August e född 02,,, operation 03.... ja fem år är de nog. Ja måste ju inte dit längre... men nu ska ja iväg. UNDERBART skoj...Tänk va lite man kan va nöjd med. Idag känns de skönt. Jag känner mig ganska pigg. Så pigg man kan göra efter denna resa jag gjort. Jag anser att JAG är värd att få må bra nu. Jag har drabbas av både de ena å andra. Jag är stark nog att gåvidare nu. Jag behöver inga fler prövningar för att uppskatta livet. Jag ska LEVA ja lovar. Jag ska tro på framtidien och jag ska vara lycklig här å nu, i nuet med denna underbara man jag har å våra underbara fem barn.Jag har så mycket att vara glad för så nu ska ja orka se det i varje minut och sekund. Jag ska vara levnadsglad å njuta av livet. Av OSS..... Gud va ja e glad som hittade min underbare karl... han e så go han å att ja fick dessa ljuvliga ungar. ( fast de e bäst när de sover hi hi hi )Jag klickade hemlite kläder från Hennes.... kände ja ville ha nå nytt nu när ja varit sjuk... Tycker numera mycket om att använda kjol.Me like alote.

Nu ska ja strax åka... får vi se vilka beslut som tas om mina problemos idag...

Dagens OUTFIT
Kommentera här 12 st

Bilder

Datum: 2009-04-16 Klockan: 22:21:32 Kategori: Trädgården

Tänkte bjuda på lite bilder som sonen har tagit idag.... å jag fick ju så fina blommor av mina arbetskamrater...

Annars har dagen gått i vilans tecken. Oskar däremot har skurat år altan å ställt iordning å gjort så fint där ute...   

  
     

När Daniel kom hem idag så har han gjort klart ute på altan runt fönstren sedan har han å mamma rensat på vinden. Det finns MYCKET kvar men OJ va mycket som åkte nu. Han ska köra de imorgon. Så jaaa de börjar ta sig sa han som anlade en brasa.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ja e nöjd med dagen de får räcka helt enkelt.

Kommentera här 7 st

Myrbekämpning

Datum: 2009-04-16 Klockan: 12:38:38 Kategori: Allmänt


Vädret är fint så det byts rent i sängar å vi tvättar å hänger ute.

Snart vankas de spenat och korv och sedan får ja besök av några arbetskamrater. Senare kommer Anticimex för att spruta för alla förbannade myror. Daniel har bekämpat detta själv men varför? De kostar inget via hemförsäkringen å ja anser att man betalar ju för detta.... man får ju myrdosor å allt å de kostar faktiskt en hel del. Så ja tycker man e dum som inte uttnyttjar de där. Sedan om man anlitar dom å de sprutar några gånger varje vår så blir de till slut mindre å mindre med myror inne. Det vet ja av erfarenhet sedan tidigare.Hoppas ja ska hinna ut oxå å njuta av vädret. Ja njuter i alla fall av annat just nu. MYCKET.

iiiiii snart e husvagnen hemma med... FIXA.... grejja.... plocka.... ÅKA UT!!!

OBS!

Jag ser ju att de e GRYMT många som besöker min blogg. Det är inget KOMMENTARTVÅNG men de vore skoj om föer gjorde just detta... SNÄLLA... visa vilka ni e!!! Vilka läser här inne???
Kommentera här 11 st

Kväll igen, Erik Billing, å Backyard Babies....

Datum: 2009-04-15 Klockan: 22:31:23 Kategori: Böcker

Å ja ser fram emot Robinson.... visst e de en sjuk bedrift ha ha ha.... De e ju veckans höjdpunkt på teve ja som knappt ser teve,,,, hrm men ja gör ju de igen. På all möjlig skit för att ja inte orkar läsa. Ja fattar inte??? Jag brukar inte ha ro att sitta i soffan,, ligga å se skiten som e. Nu kan ja all reklam utantill å SPYR på den efter dagarna på sjukhuset.... De borde lägga de pengar som de lägger på skitprogram på teve på att ta bort reklamen å göra lite bättre serier å FILM istället....

Men Robinson vill ja ju se. Ja gillar Erik Billing ja.... vilken KILLE... Bara dialekter gör mig SVAAAG....Tänker GENAST på M fast ja inte borde. Fanskapet hör ju inte av sig å verkar vara en lika stor skitstövel som vilken kille som helst. Han behövde mig... jovisst de ser ja ju nu... TRÖTT... MEN han va mitt allt å ja saknar han så Eriks ljuva dialekt får mina tankar att hamna på allt gott vi hade.... Å sedan e han fan så cool. Inte bara till utseendet utan tankar å sättet han har. Gillar... mmmm a lot.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

THE list....

Hjälp mig orka besök imorgon. ( sååå glad!!! Två arbetskompisar som ja GILLAR a lot kommer imorgon.... )
Hjälp mig vara piggis

Jag är tacksam för ännu en dag i lite positivare å gladare andra
Jag är tacksam för allt ja orkat ( å då menar inte jag att de mäts i de men ja e glad att ja klarar vardagen )
Jag är så grymt tacksam för den vård ja fick när jag låg inne

Hrm samling positiva saker med JAG

Jag är duktig som orkar å som vill livet
Jag är positiv
Jag är glad över att min kropp fungerar ganska bra
Jag kan äta bättre
Jag njuter av livet mera
Jag är tacksam och glad
Jag ser fram emot framtida saker men ja nöjer mig med de lilla

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Vet ni,, GUD va man kan sakna en människa,, å även en som man aldrig har träffat. Sakna så de gör ont i själen. En människa som behövs där och som verkligen betyder så mycket.

Jag ångrar så mitt förra förhållande. För om vi aldrig hade träffats hade så mycket inte hänt. Å ja hade haft kvar min bästa vän. Tyvärr har ja ställt till de så förbannat så ja inte e värd henne men ja saknar henne varje evinerliga dag. MYCKET.

Jag saknar M oxå... MYCKET,,,, men där tänker ja nu att vad han än sa så blåste han mig lika illa som så många andra. Jag går på de varje gång.. Ändå saknas han mig.

Två saknas mig å sånt gör ont. I finns så nära... å ändå så långt bort å ja vet inte hur fan ja ska få några svar men får väl en en gång inse att jag inte är värd en förklaring och annat.... hur hårt de än känns. Hoppas bara att hon vet å även han att ja alltid finns här va fan som än händer. ALLTID....

LOVE!!!

tyvärr läser nog ingen av dom detta.... suckis...

Men om ja skulle leva med en annan tjej så vet du att de e DIG ja vill ha!!!!!! Som fru...Mamma frågade till å med idag om vi inte skulle umgås igen. Ja tror till å med hon saknar henne. Å ser att JAG gör de. Hon tyckte JAG skulle ta första steget för de måste någon. Hon kunde inte tro att hon inte ville vara min vän.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Fick ett tips om några böcker... börjat lyssna om Vampyrer men nja njä ja vet inte.... de tar sig inte... ja har gett upp så istället läser ja broschyrer om min sjukdom samt BLOD SVETT Å DÅRAR biografin om BACKYARD BABIES.... LÄS den... den e underhållande för vem som helst. UNDERBAR.... vilka rockers även om ja inte skulle vilja leva deras liv.


Bilderna är mina egna... De e från Karlskoga för tja va sjutton kan de va???? Fyra år sedan?? I år såg ja dom inte... hade chansen men nja ja la ner. Efter denna spelning fick ja faktiskt ett personligt svar på ett mail av Dregen. Så nästa gång ja kommer ska vi festa ihopa.... så ja orka inte de denna gången ha ha ha ha... men jo de e sant.

Love that guy... så skön så å Nicke Borg mmmmm..... jodå...

Å JOhan lirade faktiskt med Barbados på en Ålandskryss ja va med på.... Deras fd busschaffis har faktiskt kört The Hellakopters så de finns ju kontakter där...Nope.... OVER AND OUT.

Kommentera här 6 st

Tvättstugan röjs upp

Datum: 2009-04-15 Klockan: 18:51:59 Kategori: Hemmet

å de sätts upp hyllor,,,,, ja ja har så dåligt med förvaringsmöjligheter så nu satte ja Daniel i lite jobb..... golvet SKA va fritt.... PUNKT.

Skulle kunna slänga MASSOR..... å ni skulle se vinden... HUGA.....

Man ska inte bo trångt.

Kommentera här 3 st

Hört på vårdcentralen

Datum: 2009-04-15 Klockan: 17:09:47 Kategori: Allmänt

När ja satt på närakuten för att mamma skulle få hjälp med sitt knä kom de in en pappa med en liten son. Pappan sätter sig och tittar i sportdelen av dagstidningen. Pojken tittar oxå i tidningen. Tittar på sin pappa å undrar:

- Är han bäst?

-Vem? frågar pappan

Pojken pekar på en sportkille i tidningen.

-Neeeej säger pappan. JAG är bäst på ALLT vet du ju.

Hrm..... varför e han då hos doktorn för att fråga vad för prickar sonen har på kroppen??? ( vattenkoppor ) Å HUR kan man säga till sin son att man är BÄST på ALLT???

Bra att ha bra självförtroende men som de säger i ARN högmod är inget bra alls.....

Å man får ju le lite. Alltid något. Å förresten så vitt ja vet e de JAG som e bäst på ALLT ha ha ha.... BLINK BLINK

Kommentera här 6 st

Dagarna går så fort

Datum: 2009-04-15 Klockan: 11:29:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår hade ja ju två läkarbesök att klara av.

Det första gav mig ju fortsatt sjukskrivning och ja vet att ja måste ta tag i en tid för min terapi. Just nu är ja dock aningen folkskygg och trött på allt så ja väljer att ara här hemma. Dumt? Kanske men ja måste få tillfriskna. De tar tid.

Sedan bar de av till sjukhuset där ja fick tillbringa några timmar. Jag hade inte längre enkelrum utan fick en rumskamrat. En dam i 60 årsåldern som inte hade kunnat bli gladare av att få ligga ihop med någon vettig människa. Hon pratade oavsbrutet å ringde sin man å pratade glatt om sin nya rumskompis som sa si å sa så och sa ditten å datten. Mycket trevlig dam å ja hade itne fått tråkigt om ja legat kvar.

Träffade ytterligare en ny läkare. Hon va jättebra och jag fick en del svar. Provsvaren tar några veckor så de är inga sådana svar man kan få just nu. Jag har en tarmsjukdom. Det är en sån diagnos man får när man inte hittar några direkta tydliga tecken någonstanns. IBS. Det är ett vitt begrepp för oss med problemmagar å div andra problem som vi har. Jag håller på att sätta mig in i detta via folder jag fått om sjukdommen. Mycket som står stämmer på mig. MYCKET. Både fysiska saker och psykiska å ingrepp å problem som ja har.

Jag äter även Laktosfritt eftersom min mage mår bäst så.Efter dessa besök var de dax för apoteket och vidare var ja tvungen att ta tjuren vid hornen å åka och handla. Sedan va ja helt slut. Totalt tom på allt annat. Så att sjunka ner på en bänk i solen hemma va inte fel.

När Daniel kom hem fixade han nya cyklar till Albin å August. Bilder kommer. Men ja vet inte var hans minneskort e... hrm. Sedan tog vi en lugn å go kväll....

Jag var hemskt trött igår. Både psykiskt å fysiskt å idag tar vi de lugnt. Tvättar å grejjar lite smått. Har ju hjälp som tur e.
Kommentera här 5 st

Dagen

Datum: 2009-04-14 Klockan: 21:42:32 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har absolut ingen energi till detta...

Ska sova men skriver dagens lista


Hjälp mig orka lite lite till imorgon
Hjälp mig se de lilla positiva i de som händer
Hjälp mig tro på framtien och livet

Jag är så tacksam för alla dom som hjälpt mig igenom denna sjukdomstid
Jag är tacksam att jag har läkare som förstår
Jag är tacksam för att ja orkat dagen
Jag är tacksam för sjukskrivningen,, gud nåde F kassan om de inte accepterar denna

Jag visar alltid glädje och tacksamhet mot de som förtjänar de runt mig
Jag är värdefull
Jag är fin som jag är
Jag är omtänksam

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Positivt idag

Jag har orkat vara vaken hela dagen
Jag har fixat med en uppgift jag fick av Daniel trots ångest
Jag får fortsätta vila, jag behöver de
Magen fungerar bättre
Jag känner bättre när ja behöver äta
Att äta går lättare
Jag har fått en del svar
Nu ska ja lära mig leva med svaren och lära mera
Jag e skittrött å kommer sova som en grisNATTI

Kommentera här 3 st

Listan??? Nja något i stil med...

Datum: 2009-04-13 Klockan: 21:42:28 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänkte göra listan... men nja vi gör en variant....                                                                       

Hjälp mig fixa mina två läkarbesök imorgon
Hjälp mig slippa panik när ja åker iväg
Ge mig styrkan ja så väl behöver för att klara vardagen

Jag är så tacksam för att jag har Daniel å alla andra omkring mig
Jag är tacksam för det jag orkat idag
Jag är tacksam att jag är bättre

Jag är fin som jag är
Jag är stark
Jag är duktig som kämpar                                                                            

**************

Positivt:

Magen har fungerat bättre idag
Jag orkade vara ute
Jag orkade gå en promenad
Jag klarade att prata med en granne utan panik
Jag har kunnat äta riktigt bra
Barnen är hemma
Jag har världens bästa make å mamma
Jag har njutit av lugnet och ja njuter av våren och av de mina                                                   

******************************************************************************************************

Barnen kom hem å Oskar har satt upp studsmattan å August har städat en del på gården. Sedan lyxade vi med pizza ( jag sallad ) å sedan åt de sina Påskägg medan vi såg en film. Vi har myst. De va värt de å nu börjar ju barnens Påsklov.
Jag har varit vaken hela dagen å nu ska ja ta lite mera att dricka då ja oavbrutet är törstig å tänker att dricka är bra för magen oxå. Men ja är väldigt trött så nu ska ja lägga mig.

Natti alla å TACK för alla kommentarer.                                 

Kommentera här 18 st

Eftermiddag

Datum: 2009-04-13 Klockan: 16:42:31 Kategori: sjukhus/sjukdom

Svar till Anonym

De e så trist när ni skriver anonymt. OM ni inte har en blogg kan ni ju alltid lämna en mail...

Ja de e grymt trist OM det går snett vid en tattuering. Det säger ja inget om. MEN många tänker inte till innan.... de slänger sig iväg å sedan gnälls de de e de ja menar. Har du råkat ut för en sån grej som du gjort e de mer än trist men där har ju även en seriös tattuerare ett ansvar anser jag. Hur de fungerar i praktiken vet ja dock inte då ja haft turen att inte råka ut för skit.

*****************************************************************************************************

Idag har vädret varit lite mera hrm inte grått men inte så mycket sol. Men det har varit varmt å fint ändå.

Tyvärr VILL ja massor ute i trädgården såhär års men ja orkar inte. Daniel verkar tyvärr inte ha lust annars skulle ja GENAST sätta honom i arbete. Arbetsledare i trädgården skulle ja lätt kunna vara... hi hi... klipp där å gräv upp de där å du hugg bort hela skiten där.

MEN vi har gått några varv å vi har pratat om va chefen vill få bort å gjort så vi får se vad mycket som kan tänkas hända va de lider. Det är tyvärr mycket som ska göras. Jag har redan städat upp i en trädgård som förfallit så detta är mastigt värre,, men men de kommer bli bättre,,,,, hrm med åren. Eller OM någon har trist får ni gärna komma å hugga i.... MER än gärna... arbetsledaren e ju redan på plats.Nåja... jag har i alla fall orkat gå runt kvarteret i sakta mak idag. Sedan har vi ju suttit ute fram till halv två då maten skulle införtas. Det blev den taccos som blev kvar igår. Igår efter kvällsmaten fick ja otroligt ont i magen. Kan säga att den inte är i form. Men vi såg en film i alla fall innan ja fick lägga mig med plågor med värmedyna på magen.

Efter maten idag har vi oxå sett en film å så kom mina ungar hem. Har typ inte knappt sett dom på 14 dagar eftersom ja varit sjuk och inlagd och nu har de ju varit hos sin pappa. så de blir ju mys. De två små stack till en kompis direkt så ja kan inte säga att ja va högsta prio. Men så e de ju. Oskar e i alla fall hemma...Imorgon ska ja tillbaka till läkaren och avd där jag ligger inlagd. Jag är som ni vet inlagd ännu och vi får se om det kommit några svar på de prover som tagits. Allt är väl sent nu när de varit helger. Antar ju att jag blir utskriven och vi får se vad som händer. Om det blir mera undersökningar eller vad de har för tankar kring detta. Något måste de ju bero på. Sedan oroar jag mig för sjukskrivningen med. Jag orkar knappst åka till jobbet imorgon å jag tror väl att ja får en tid till hemma. Jag är ju helt utmattad. Sedan måste ja få igång magen. Men sedan anser säkert F kassan att jag e frisk... de e så grymt sjukt.

Å ja oroar mig ALLTID å de e så dumt.Hoppas de ska gå bra.

Såg massa blåsippor i grannens häck idag... blev så till mig att ja gick rakt i en vattenpöl... hrm.... kan man bara gå dit å gräva upp dom ä sätta ner dom hos mig??? Gör man så??? ;-DKommentera här 21 st

En dusch

Datum: 2009-04-12 Klockan: 15:22:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk att det är så tungt att ta en dusch.

En vanlig dusch som man i vanliga fall gör dagligen.

Nu fick jag helt enkelt tvinga mig in i duschen å göra det man normalt gör.... å nu e ja totalt slut. Tvingar mig att sitta uppe lite så jag blir starkare.

Givetvis är det underbart skönt nu när duschen är avklarad.... men det tar emot och det är hemskt jobbigt.

NÄR ska detta elände vända???Jag vantrivs när jag ser min kropp. Jag har gått ner sju kilo. Å alla former ja någonsin haft försvann. Jag är sådär hemskt mager som jag en gång var eller jo ja va ännu magrare som yngre. 49 kilo vägde jag när ja va 20 år och blev gravid för första gången. Men efter barnen har jag äntligen fått lite hull och jag saknar till å med den mage ja faktiskt hade. Brösten är borta, rumpan höfterna.... revbenen står ut och ja URK..... detta tog hårt på kroppen. VEEET att ja kommer gå upp igen men alltså kroppen är urlakad och det är ingen trevlig syn. Skulle kunna visa före å efterbilder men sådant passar sig inte här.MEN ja e glad att jag kan äta lite. Att det går bättre å bättre och att jag orkar sitta uppe. Att jag fått sol idag och att jag duschat, klätt mig och varit ute. Att jag kämpar och att jag tror att livet ska återvända.

*********************TACK Daniel för att du gör mig till världens lyckligaste tjej. Detta en lyckans dag.Kommentera här 18 st

Holk till våren

Datum: 2009-04-12 Klockan: 14:20:30 Kategori: Fåglar

Nu har ja satt in holken igen. Å fåglarna e överlyckliga. De känner igen sin holk å de kvittrar av lycka... pippar gör de ju HELA tiden så ungar lär de bli.

Å ägg vill vi ju ha de e ju försjutton påsk.

Jag har sålt de tre ungar ja fick å ja ser ett intresse av handtama fåglar så ja kör på.   

Kommentera här 0 st

En underbar dag

Datum: 2009-04-12 Klockan: 13:21:43 Kategori: sjukhus/sjukdom

Inatt har jag sovit oroligt medan Daniel verkligen har sovit tungt. Jag unnar honom detta. Han har verkligen haft det fullt upp med mig och med plugg. Å ja lider med han.

Magen har farit runt hela natten och det är liksom luft som inte kan ta vägen någonstanns. Från att ha haft diaree känns det liksom stopp i magen så nu har jag inte tagit den stoppande medicinen idag för att se om de kommer igång. Arwen har gjort mig sällskap i natt å har varit en så duktig flicka tills Daniel vaknade å hon surade för att de va för lite vatten i mitt vattenglas å hävde de i backen.

Efter frukost å åtta piller URK så vilade jag lite. Sedan har jag faktiskt suttit ute i solen. Jag måste på något vis ta tag i mig själv. Jag har inga krafter men jag måste ju röra mig så magen kommer igång. Jag måste äta lite hela tiden för annars mår ja illa. Jag känner ingen hunger överhuvudtaget utan det är illamående som kommer. Samtidigt kan jag bara äta lite, annars mår ja illa för de. Det är en ballansgång så när de e stopp då e de stopp.

Jag har i alla fall rensat bort lite gamla blomblad i rabatten när ja suttit i solen å Arwen övar sig på att vara ute. Daniel har plockat in massa vintersaker och det finns å göra i trädgården. Han har även röjt lite inne.

Nu har vi precis ätit lite rester och ska nog sätta oss i soffan lite, kanske se en film.

Bjuder på lite underbara bilder Daniel tagit som visar vad ja njuter av just nu.

     

Ja älskar vårens alla blommor. När allt ja sått härs å tvärs kommer upp å till hösten ska ännu mera lökar ner. Alla lökar ja får i krukor till jul som hyasinter och ja senare med olika sorter sätter ja sedan ner å de kommer upp i rabatten. Så kasta inte lökarna ni har i krukor inne när de blommat klart, ner med dom i rabatten så kan ni njuta av dom år efter år sedan.

Jag älskar oxå träskor... å blommiga e så läckert. Förr köpte ja nya varje år men nu va de ett tag sedan å nu har de ju kommit så mycket snygga träskor i svart lack med snörning som man kan ha till riktigt snyggt... men de kostar... hrm.

*****************

Nu ringde barnens pappa å barnen kommer hem imorgon eftermiddag. Det känns skönt. Då har jag en dag till att vila å få krafter. Han e så bra, han förstår å hjälper. TACK!


Kommentera här 1 st

Att vara hemma

Datum: 2009-04-11 Klockan: 18:06:01 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har inte skrivit här sedan ja åkte hem. Det finns förklarlliga själ. Det är hemskt tung. Igår var det en stor ansträngning att gå ut till bilen. Att åka hela vägen hem. Sov större delen av eftermiddagen för att sedan ha stora poblem med att äta.

Detta att äta igen är så svårt. Jag känner ingen hunger. Mår hemskt illa och ska ta så mycket piller för att magen ska fungera. Sedan de lilla ja får i mig gör hemskt ont i magen. Det är gaser å rapar som inte vill ut och magen är fortfarande lös.

Idag har jag fått äta små små portioner HELA dagen. Haft något att tugga på för att mageen ska vänja sig. Jag har försökt sitta ute liten stund i en stol i solen å ja sedan va ja helt slut. Kroppen e helt slut och jag har inga krafter överhuvudtaget.

Ringde å rådfrågade Marie och detta va hennes råd att små äta lite hela tiden och det har fungerat. Vi såg en film och ja satt å åt lite frukter meed glass å grädde under filmen och orkade sitta upp i soffan.

Lider med Daniel som får sitta såhär med mig. Så vi åkte för en stund sedan ut med bilen, skulle åka ut i Skärgården och bara titta men ja när vi va halvvägs mådde ja så illa å psykiskt dåligt att vi fick vända hemmåt.

Vl hemma va ja totalt trasig och Daniel har fått massera mig för att ja skulle slappna av. Nu vilar jag å är genomtrött. Det får bli att stanna i trädgården så ja får mera krafter innan ja ger mig ut på nått mera.

Men som tur e e ja ju inte så traditionsbunden... men visst jag ville ju fira Påsken med Marie å Fredrik som vi alltid gjort på måndag... kanske ätit lite påsklunch men va gör man?? Det blev fisksoppa och sedan en franska med äggröra. Ikväll ska Daniel göra kyckling å ris å ja hoppas vid min gud att ja fixar att äta.

Jag förstår nu va svårt de måste vara för alla dom med ätströningar,, att börja äta. Detta är mitt livs kamp å jag vet inte hur ja ska orka livet.... jag tar några timmar i taget.

Hoppas ni andra där ute har en underbar helg å PÅSK å att ni njuter av varann å UPPSKATTAR de ni har... de e så mycket värt.vill känna LYCKA å frid i kroppen...

TACK alla som gör mina dagar lite lättare att leva för.

Å ni KOMMENTERA de gör mig jätteglad å ja lovar ja svarar...En av de lyckligaste dagarna i vårat liv. VÅR bröllopsdag.


Kommentera här 9 st

Permission

Datum: 2009-04-10 Klockan: 13:57:29 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har träffat doktorn nu å min magdoktor e ju inte här.... nu får ja prova att åka hem, håll tummar att de ska gå bra.

Kommentera här 4 st

Långfredag

Datum: 2009-04-10 Klockan: 13:14:20 Kategori: sjukhus/sjukdom

Å de e va de e,,, en LÅNG fredag. Jag har inte ens sett en sjuksköterska idag.
Jag är väldigt trött... seg i skallen å ja de går inte förklara.

MEN ja har inga diareer nu men jag äter försiktigt. Har ätit lite lax å vi får se hur de går. Igår kom värken i magen ett par timmar efter att jag ätit.

De e ganska okej väder så fönstret står öppet ja njuter av mina fina tulpaner å ja ser någon fammiljefilm på fyran. Ska försöka gå ut lite sedan så ja får känna vad ja orkar.

Kommer ingen läkare med några svar på hela helgen vill ja få permission å åka hem lite. Jag blir inte frisk av att ligga såhär. Jag får ju inga provsvar i alla fall nu när de e helg.

Det känns som om de blir en låååång fredag å jag lovar.... jag vill hem, jag vill må bra.fy jag har magrat massor... Visst vill man tappa lite men nu e de inte skoj....formerna försvann... å oron över varför ja blev såhär sjuk lämnar mig iingen ro.

GLAD PÅSK på er!

Kommentera här 3 st

Häxa

Datum: 2009-04-09 Klockan: 21:46:18 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har alltid anset mig vara en riktig häxa... av de stora måtten. Elak, svart hår ett jäkla humör å jäklar anamma som ser saker som andra anser sig inte finnas. Ja e ingen blond liten nätt försiktig brud... å visst de vore ju ibland så mycket enklare om man slapp min uppsyn.

Nu e de HÄXTIDER... å ja vill ta min katt fan för HON e besviken... hon messa mig innan att varfan matte e kvasten kaffepannan å mattehäxan???

Ja hon ligger ssom ett förbannade paket å törstar vatten, magplågor å pip i röven för att luften ska avgå.... gubbkalsonger å sjukhusshorta fylld till bredden med smärtstillande.

Klart kattfan går där hemma å surar Daniel hon vill till Blåkulla å Du e inte den som ska åka.... de e JAG, jag den avmagrade häxan BÖR ge sig av denna kväll... på en underbar flygtur till underbara häxors fest i månljuset. DET ska ja göra å inte ligga på detta visset.

Men nu ska ja slå igen de gröna... ringa trösta katten först å sedan försöka sova UTAN ångest. JAAAA Daniel ja ska släppa tankarna å ANDAS,, tack för att du påminner mig å för att du e underbara du... ÄLSKAR dig av hela mitt hjärta.

Å har ni andra lust... sväng förbi å pigga upp mig...Kommentera här 4 st

Coloskopi

Datum: 2009-04-09 Klockan: 19:00:23 Kategori: sjukhus/sjukdom

Innan undersökningen kom en kurator in till mig. Det va skönt att ha någon att prata med.

Jag var otroligt nervös men så åkte vi ner vid två.

Personalen där va lite sammanbitna å jaa men de gjorde sitt jobb på rutin. Läkaren kom in å presenterade sig. Jag fick två injektioner i infarten å sedan frågade de om ja fått lustgas för de brukar man få när man föder barn. De verkade chockade när ja sa att ja hade tre.

Ja sedan vet ja inte mycket mera. Jag kände AJ ibland å då hörde ja de sa att de var vid en krök. Vips var ja på väg tillbaka och bestämde att Rickard skulle hjälpa mig duscha. Var dock inte alls så pigg så vi skulle vänta. Ringde Daniel å han va på väg så då skulle han hjäpa mig med min dusch.

Så kom två av mina syskon samt Daniel. Efter ett tag åkte dom så ja fick duscha av mig.

Det lilla ja vet är att tarmen ser bra ut. Ingen inflamation. Prover är tagna. Så ja nu vet inte jag vad som händer.

Daniel å ja har vilat jag har kunnat äta men nu börjar min magvärk igen och ja börjar få panik. Vad är de som e FEL???


Kommentera här 9 st

Dagen D

Datum: 2009-04-09 Klockan: 12:28:34 Kategori: sjukhus/sjukdom

Först vill jag besvara en kommentar som ja inte kan gå tillbaka till en blogg för att svara på... ANNA

Jag KAN stava,, en orsak till stavfelen är dels att ja skriver på en mini dator där tangentbordet inte ser riktigt lika dant ut. Jag hade FEMMA både i svenska å handel och kontor i skolan där maskinskrivning var en stor del.

Sedan ligger jag alltså svårt sjuk i en säng på ett sjukhus och är ganska nerdrogad som gör att tanken inte heller e helt klar. Jag ser inte felen och ja ibland skriver man för fort.

Jag ber om ursäkt för detta och har du problem med detta finns de andra bloggar att läsa.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Kvällen blev inte som ja trodde. Jag var för drogad för att kunna se hockeyn men var s glad att vi vann. Vill även ja ha sett... MEN jag fick ju en underbar dryck att dricka. TUR de bara var ett glas. Det var hemskt otäckt. FRÄNT  starkt  sedan drog de igång med laxeringen. Jag som trodde de inget fanns kvar så jodå de kom. Somnade gjorde ja å olyckor skedde så blöjombud på jobbet som ja e har nu fått testa de jag bestället. Tena maxi och plus samt nätbyxor.

Natten fick sedan vara lugn men vaknade sedan vid sju och då var magont och ångest ett faktum. Jag törstar mycket å har druckit mycket vatten samt att ja vid åtta fick nästa kur laxermedel. Jag mådde så illa redan innan men efter denna otäcka dryck va de inte  långt undan att ja kräktes oxå.

Förmiddagen har varit full av gråt och ångest. Jag har fått träff doktorn och de har slitit med mig. Efter en del lugnade somnade jag och nu har ja försökt att prata i telefon för att glömma.

Nu ska förberedelserna snart igång innan ja ska iväg. Två e de dax och man ska ta prover från ändtarm, tjock och tunntarm.

Jag är så orolig men som Daniel säger de kommer gå bra å vad det än är så tar vi det då och då fixar vi de. Han e så klok. Å ja älskar honom av hela mitt hjärta.

TACK för alla kommentarer ja svarar så fort ja kan å lämna länk så ja kan svara er.
Kommentera här 16 st

Hockey???

Datum: 2009-04-08 Klockan: 19:29:03 Kategori: sjukhus/sjukdom

Ikväll,,, ÄN så länge fungeerar femman på den gamla teven som ja fått in. Daniel undra om han skulle ta med så ja kunde se film men nej ja lörsöker se de som e på teve. Men varje dag fungerar femman men INTE när de varit hockey.

Ikväll kan de avgöras.

Jag har haft ont i eftermiddag å väldigt svår ångest, sedan ny personal. Idag har ja en gammal arbetskolega som tar hand om mig. De känns bra å tryggt. Personalen e underbar här å de betyder mycket att man kan gråta ut och att de tar sig tid å lyssnar,,

Jag vill även skicka massa goa kramar till min ena syster Irene som ringer å hälsar på, mamma som hjälpt mig å barnen, Marie å Anna va skulle ja göra utan er?? Å sedan finns de några flera som verkligen har brytt sig, Anita, Nina.... å jaaa några fler givetvis ni vet vilka ni e... min ÄLSKLING som kom innan med sin Fäjestadtröja.

Jag lugnade ner  mig bra när de va här å de va skönt. Oron e ju jobbig.

Jag e grymt  glad för alla era kommentarer ävenn om de tar lite tid med svaren så kommer de... ja svarar på alla kommentarer.

Nu snart e de nersläpp å snart ska ja säkert laxeras... ja ska svara på lite kommentarer oxå innan ja inte orkar för de tar på mig... tyvärr. Dåligt med krafter.

Idag ringde de från Familjestödet ang August. de vill träffas. Jag får höra av mig när ja e frisk. Då väntar ävenutvecklingssamtal vi skulle haft i månddags å vidare med Horisonten.ÄLSKAR DIG DANIEL!!!!!!

Kommentera här 10 st

Tröttheten e total samt min oro

Datum: 2009-04-08 Klockan: 16:21:36 Kategori: sjukhus/sjukdom

Dagen har varit fortsatt lugn med min mage. Men ja äter sex piller för detta... lägger ja alla piller ja äter i ett påskägg så har vi påskgodis i helgen.

Droppet är även de tillbaka.....

Kurator har ja fått prata med, Marie har givetvis varit här.... å många andra som verkligen bryr sig hör av sig både såhär på bloggen samt telen...  mobilen.

Jag är sjukt orolig men nu blir de Coloskopi imorgon kl två... laxering måste alltid göras trots ihärdiga diareer så även de som sitter på tarmväggar osv kommer ut. vi har hemskt mycket i tarmen å den måste ju vara ren om de ska se. Bättre de än att de får göra om. Å skita är ja ju grymt van med.

Jag e orolig för undersökningen samt va de hittar... å tänk om de inget hittar va fan e de då??

GLAD för alla era kommentarer... fortsätt med dom. Ja svarar så gott ja hinner men läser dom. Era bloggar läser ja dock inte nu för ja är för trött....


Kommentera här 4 st

Läkaren...

Datum: 2009-04-08 Klockan: 12:29:01 Kategori: sjukhus/sjukdom

Kom inte in på ronden utan kom in själv. Idag va de inte mag å tarm pecialisten som kom utan en av de andra överläkarna. Han e kanon bra å trevlig å tar sig framförallt tid. Han e ju från Krillehöla han med.

En seger till,,, INGA bakterier. Det ja sagt HELA tiden. Samtidigt blir de värre för va e de då??? Det KAN vara så att ja har en intolerans å fått en "vanlig" magsjuka som min syster fick.... Hon fick en magsjuka som inte ville ge sig å då upptääckte man att hon hade Laktosintolerans. De vore ju en lättnad... Albin tålde inte mjölk som liten å vi har flera i familjen så de e inget problem överhuvudtaget....

MEN de kan vara annat så nu väntar ja på besked när denna coloskopi ska äga rum. Jag har hemsk ångest. För de bästa är om de har tid imorgon,,, de innebär att ja ska laxeras... kul ja som redan skiter 50 ggr per dag.

MEN troligen blir de EFTER Påsk,,, innebär de att ja ska ligga här till dess? Ja troligen eftersom ja harr sådana magsmärtor så jag får starka mediciner.

Ny nål e satt och ja ska få vanligt dropp igen. Jag törstar å ja mår yrsligt. Sedan kanske ja får näringsdropp men just nu vill de att ja äter de lilla ja kan så ja inte får problem med att äta senare. Ju längre tiden går desto värre blir de ju.

Jag känner att även om doktorn varit här så vet ja så lite.... ja trött å yr å ja mår inget vidare. Har inte haft diaree sedan sex imorse nu å de e rekord... men när ja får dropp brukar de dra igång igen. Tyvärr.... vätskan tar sig ut direkt.

Regnet har börjat sila ner från himlen... å mig gör de inte mycket.... jag är ändå ledsen  tycker livet suger. Jag orkar inte leva....Kommentera här 3 st

Mitt helvete

Datum: 2009-04-08 Klockan: 09:59:10 Kategori: sjukhus/sjukdom

Godmorgon till alla er som har möjligheten till våren och er hälsa. TACK för att kommentarer å ja svarar så gott ja kan på alla men de kan ta lite tid eftersom ja inte orkar.

Jag måste ändå peppa mig att göra saker de stunder ja kan.

Dagen igår var hemsk. Jag fick uppleva lördagens hemska återigen. Det gick trögt hela dagen att försöka äta men de e de docktorn vill. Jag hade totalt 50!!!!!!!!!!!!!! diareer igår,,, magen värkte hemskt å jag hade hemsk ångest. Förmiddagen gick okej fast jag var trött. Marie kom in innan hon började å hade köpt mig en liten present. En underbar liten kyckling så ja får lite Påsk här.

Ångesten å diareerna tilltog liksom magont,,, min syster Irene kom å hon hade med tulpaner. Jag kan ju inte visa biler just nu så de blir ju lite trist.... hon stannade medan ja blev allt sämre. Till slut ved ja mig i kramper å ångesten var hemsk. De hade de inte skoj med mig igår och efter massa lugnande två personal och morfin lugnade jag ner mig. När ja lugnat mig lite kom Marie in för att göra mig sällskap på sin rast. Vi pratde mycket. Marie finns verkligen där fast vi inte alltid hörs... hon är den bästa vän ja haft. Vi växte upp ihop, jag var fyra hon fem. Tänk alla år vi tog sällskap till skolan. Jag var tidigt klar.... jag gick till Marie för ja va ensam hemma... ja satt där i trappen å hon provade kläder... v ilsken ibland när de inte passade, eller att håret inte va som hon ville. Å att sitta där de älskade ja.... Marie betyder så mycket å de blev en del tårar.

Tyvärr gör ja många ledsna nu. Jag har en hemsk kamp både med min kropp med all den oro,,, att inte veta. Sedan med mina tankar om mig själv å hur illa livet är just nu. JAG ORKAR INTE LEVA,,,, MEN ja vill ju inte dö egntligen.

Jag kan inte förklara va dumt de kan kännas...

Idag hoppas jag att provsvaren på avföringsproven kommer. Så vi kan gå vidare.... Jag har haft diaree i åtta dagar å jag har legat innne sedan torsdag. Jag längtar hem men kan inte vara hemma när jag har sådana smärtor,,, hoppas ja drabbas av nått enkelt...

Ligger å ser teve å igr såg ja fram emot hockeyn men vid varje tillfälle de varit hockey så har femman slutat fungera....

Idag ringde Familjestödet. De vill träffas.Vi har en låååång resa framför oss va gäller August. Han kommer å hälsar på ikväll....

*J* jag har inte din adress på denna dator men jag täker på dig MYCKET å du TACK!!!!!

Vila,,, å fortsätt kommentera de ger mig nått att göra å jag blir så glad....

Kommentera här 9 st

Ingen bra dag

Datum: 2009-04-07 Klockan: 15:18:12 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag har ingen pigg dag. När man sover en å hav timme för att sedan få springa på toa några gånger under natten blir de tufft.

Det blir ingen ordentlig sömn. Denna oro, att inte veta vad. eller hur dagarna kommer attt bli. Vilket svar ja får å vilka underskningar de ska göra.

De visa just nu på teve en colostopi UTAN bedövning på House... kan säga de va dumt att titta på det... eller ja tittar inte de står bara på.... men ja e livrädd... samtidigt vill ja inte sövas då ja mår skit när ja vaknar.... men jo ja vet ja måste om de inte är bakterier... ja måste för såhär kan ja inte ha de.

Ja längtar hem.... HEM.... till barnen... Att få ligga nära min Daniel.... ja vill bara må bra.

Marie kom in innan hon började jobba  hade med sig en så söt kyckling så lite Påsk är de nu på rummet.

Jag har fått mera mediciner....ja lever på piller.... maten fungerar dåligt. Jättedåligt.

Ska återgå till att vila...

Trist att så få kommenterar.....

Kommentera här 20 st

Godmorgon från HOTELLET

Datum: 2009-04-07 Klockan: 08:47:06 Kategori: sjukhus/sjukdom

Då va morgonen här..... det positiva är eller VAR att ja skulle få min önskekost idag.... fast givetvist inte OXFILEE,,, nej de ska vara skonkost. Hade täkt välja äggröra. Men eftersom direerna fortsätter utan ngon minskning trots medicin kommer det nog vidtagas åtgärder idag vad ssk trodde. Därför äter ja inget tills min läkare varit här.

Nu vet vi inte längre helt hundra vad som e fel. Ja lever i ovisshetheten. Från att man trodde på elak magsjuka till njursten så vet man idag att jag har problem med bukspottkörteln,,, det känns hemskt, Sedan är det troligen något i tarmen.

Min oro är stor jag väntar nu på ronden å vidare vad för underökninggar det kan tänkas bli.... å vad som e galet..

Försöker att inte tro de värsta men jag inser att ja inte kommer hem på ett tag tyvärr. Oron är ju oxå inför de undersökningar som väntar mig... men jag måste å hellre de än diaree öcer fem till tio grr per timme.

VILAfrisk,,, nu avmagrad å blek,,, fy ja....Kommentera här 7 st

Det är POSITIVT,,, mitt i natten.

Datum: 2009-04-07 Klockan: 01:48:03 Kategori: sjukhus/sjukdom

Man ska se saker från den positiva sidan. Jag e ju så GRYMT negativ... Men när ja positivt tänkande e tacksam för att ja somnade så vaknade ja några få timmar senare,, för ca en timma sedan alltså halv ett MITT I NATTEN,,,för magvärk å buller å DIAREE...Det är som ett STORT åskväder i min mage å det gör ONT,,, även i min rygg...

Vad finns de för positivt med att ha diareer dygnet runt,, vattentunna.... vad ja än äter kommer omedelbart i retur...Å OM ja bara har dropp ja då har ja OXÅ diaree för tarmen tar upp de vatten som finns i kroppen å så kommer de ut.

Positivt? ja GUUUUD ja, ja blir SMAL! Lovar att den lilla valk, för ja vågar inte säga ja e tjock om magen för de e de ingen som tror på,, hrm,,, MEN till vilket PRIS blir ja smal??? Är detta inte negativt??? Min kropp hinner inte ta upp de näringsämnen jag behöver.... ja kanske får näringsbrist?? E de positivt. Jag får ligga kvar på sjukhuset för ja måste d ha dropp... e de positivt? Jag får inte vara med min familj... Jag får spendera mer tid på TOA än någon annan stanns... min lilla arma rumpa gör ont... ja känner toaringen på baksidan av mina ben,, det går åt mängder med toa papper, min hud är torr pga av vätskeförlusten.... jag har ont i magen å ja kan inte ens släppa av en skit utan att gå på toa...Jag blir oxå orkeslös av näringsbristen å får brister av saker,, jag känner mig utmattad. HUR ska ja må psykiskt bättre då?

Nej de enda positiva är att Loperamiden är LILA och grön i färgen... nästan ROSA....å att ja blir smal till BEACH 09....

Jag har en positiv sak till med att ligga här. Man orkar inte bry sig om hur man ser ut så nu du du som tyckte ja såg såg så gammal ut och trodde ja inte gjorde nått med mitt utseende. Nu orkar ja inte bry mig. Ja ligger i min sjukhusshorta,,, mina gubbkalsonger å brynen e knappastt väl plockade å ja lovar musen har aldrig varit så hårigt....Å ja, de jobbar en hel del KILLAR här...

Daniel å ja skojar alltid om att när någon tittar på en eller verkar nervös säger vi att OJ HAN VA NOG KÄR I MIG...Istället för att tänka Å HRREGUD har ja spenat mellan tänderna?? å när Jocke va nervös när han skulle sätta infart på mig å misslyckades vilket INTE e konstigt på mig frågade elaka jag om han varit sköterska länge... killen 25 år gammal blev nervös... Daniel sa givetvis FAN HAN E JU KÄR... ja såklart... POSITIVT tänkande klart ja e läckere i denna outfit å håriga ben,, håret åt alla väderstreck å ja till å med LUKTAR SJUUUK...

MOOOHAA HAA HAA.... jo visst.... Tur ja orkar duscha i alla fall...

Nu verkar min medicin gjort liite liiite nytta... de bullrar bara... tänk om morgondagens nya medicin kan f å vara ROSA,, nu har ja ju många färger på pillren ja äter... men ROSA,,, vilken DRÖM...

NATTI

PS: hittar någon något POSITIVT i detta ja skriiiv!!!

Kommentera här 3 st

Detta är dag FEM,,, på mitt lilla helvete..

Datum: 2009-04-06 Klockan: 21:05:51 Kategori: Allmänt

Ligger dag fem i min sjuksäng. För att kunna tänka på annat å koppla av så har ja fått in en teve sedan lördag. På lördagen va ja dock så dålig att de inte blev mycket med det. Smärtor å diareer.... kunde inte koppla av å mådde skit. Jag e grymt tacksam mot personalen som gjort ett jättejobb med mig.

Den uppskattning ja känner kommer ja visa mera... alla i vården e inte som undersköterskan på akuten,, hon kommer få en risbuske i tidningen... jag va ju inte s juk men jo rejält.

Jag har alltså en hemsk diraree... har gått fyra rullar toapapper... jag har haft diaree mellan fem å tio ggr per timme... man blir totalt slut..Jag har haft svåra smärtor och svår ångest. Jag har knappt vetat vad ja gjort.

Ingen trevlig läsning. Jag har haft fem infarter,,, massa prover tagna... jag börjar vara stucken överallt...

Dagarna är långsamma.... teve är inte mitt  stora intresse men ja har legat å varit hungrig och jag har sett matlagningsprogram.

Min sista mat ja åt va i tisdags... magen har visst försvunnit om vi nu ska se positiva saker,,, SKRATTAR.... MEN detta är inte positivt...

Jag har oxå läst tidning från pärm till pärm å givetvis varit på TOA..... har varit fastande men nu har ja fått äta.. de va faktiskt gott att få lite potatismos... äta lite .... men magen protesterar. Jag får många färglada kapslar så om ja lägger alla piller i en skål kan vi leka att de e en godisskål. Men ja får inte lätt med magen.

Imorgon kommer man på min begäran oxå ta prover för Laktos. Bara för att ja e lite känslig i min mage för mjölk. Min tanke va OM de va magsjuka att ja kanske reagerar såå häfftigt kanske beror på att min mage faktiskt redan är nedsatt.... Men de va ju annat men ja vill ändå veta.

Jag har svårt att koppla av å ja gråter en del. Vill giivetvis vara hemma å ja hoppas jag får vara hemma i Påsk.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

LISTAN

Hjälp mig klara de besked ja får ang detta
Hjälp mig orka mera diaree, det kommer ta tid innan de ger sig
Hjälp mig acceptera alla piller ja tar
Hjälp mig kunna sova
Hjälp mig kunna koppla av

Jag är s tacksam för all den hjälpa ja får här
Jag är s tacksam att jag står på mig när ja känner att min kropp inte fungerar å de är mer än magsjuka
Jag är tacksam mot min man min underbara mamma å barnen.

Jag DUGER
Jag kommer bli frisk
Jag visar alltid tacksamhet
Jag försöker le
jag är tacksam
Jag  är positiv och stark, det gör att jag brukar få rätt när de e såhär.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Min mage bullrar... tänk er ett stort åskväder som lever om.... Jag har ont efter toaringen....Å jag längtar efter min familj....

Nu ska ja kika lite på teve sedan ska ja försöka sova utan hjälp. Just nu behöver ja styrka att orka vidare och jag är sjukskriven redan innan för att VILA... visst ja vilar men inte s som ja borde. Jag mår knappast bättre.....

Livet är tungt ibland men ibland undrar ja varför ja drabbas. Vad är det ja ska lära mig??

Jag fick ett postivt besked idag i alla fall ang August.... Han får börja specialskola trots bristen på diagnos..... Ja lovar att även rektorn ska få en stor kram  tårta å då ska ni veta ja kramar sällan någon utanför min familj....

Nu är ja trött så ja ska försöka lägga mig ner å försöka koppla av... ge mig kraften.


Kommentera här 4 st

Hej allihopa!

Datum: 2009-04-06 Klockan: 19:27:22 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag visste att jag hade en underbar man,,, men att han va så underbar de trodde ja väl aldrig. När han kom för att hälsa på mig idag på sjukhuset kom han med en påse med allehanda bestälda saker..... å en MOBILT TRÅDLÖST INTERNET!!!

Så här e jag.... direkt från sjuksängen.

Jag har varit sjuk nu sedan onsdag.... historien e lång och jag har legat inlagd sedan torsdag.

Jag vet inte ännu hur mycket ja vill berätta men de växer nog fram. Jag vet heller inte när de kommer svar på alla kommentarer men de kommer. Jag orkar inte så mycket även om vi nu vet vad som e fel så e ja sjuk... MEN ja ska börja berätta i flera inlägg för annars blir de evighetslångt.

Jag är heller inte helt överrens med min dator eftersom de e ett annat operativsystem,, men jag saknar er å VILL skriva... de visste Daniel.

Han har precis åkt hem nu,, trött som dels har mig å oroa sig för samt skolan...... inte lätt å ja säger tur att ja e här så han vet att ja nu får hjälp för att få de va inte så lätt.

Allt började redan på tisdag kväll, jag mådde illa. Onsdag morgon började mina diareer. Jag trodde de va magsjuka men ja va inte sjuk.... men efter en HEL dag med diareer å illamående å en tilltagande värk i magen och rygg ringde ja sjukvårdsupplysningen. Jag hade försökt med vätskeerättning men diareen va onormall.

De ansåg jag skulle åka ambullans in,,, när ambulansen kom ansåg INTE de att ja skulle någonsanns för MAGSJUKA vill de inte ha på sjukhuset. Han va så otrevlig han med den norrlänska rösten som gjorde att ja först trodde de va min underbare sjukgymnast som kunde mer än just de å bygga hus men icke.... Jag blir ofta arg när ja har ont så ja förklarade att jag inte åker in för att ja tycker de e skoj eller för att ja vill utan för att ja måste å att ja e så frisk så ja kan ta cyckel......

Jag kom in till akuten å hela vägen fjäskade han....

På akuten blev vi behandlade som pesten. En undersköterska tog avstånd direkt å va otrevlig. Jag hade migrän och dvår diaree... fick väntaa i timmar. Ont i rygg samt min mage. När ja larmade ställde hon siig bara i dörren med en sur uppsyn.. frågade inte ens vadja ville....

När ja bad henne hämta någon säger hon att ingen har tid med mig för de finns andra som e SJUKARE!! HON hade aldrig frågat hur ja hade de å inte varit inne i mitt rum. HON visste verkligen inte HUR ja mådde. HON visste inte å de fick hon höra. Sedan sa ja att hämtar du inte hjälp NU så fr ja själv KRYPA ut å hämta hjälp....

Hennes svar blev:

-Hotar du mig går ja ut å ringer polisen.

-ÖÖÖÖ Jaaa de tyckker ja sa ja GÖR de...

Sedan smälde hon igen dörren å fem minuter senare kom läkaren. Säger ja har magsjukan men e nog lite uttorkad. Får en liter i dropp.... sedan säger hon gå hem å försök dricka de du kan.... vad som... nu e du full i vätska å de e ingen fara vet du som om ja va dum....

Natten va ett helvete dagen efter ännu värre... Daniel ringde upplysningen, jag ringde dit å även akuten... när ja till slut va GALEN av smärta hemma satte vi oss i bilen å åkte in.

Nu fick ja hjälp å ja va uttorkad... jag blev efter många turar inlagd... Massa prover å massa underskningar å många läkargrupper har tagit hand om mig under dessa dagar, helgen har varit ett rent helvete å idag fick ja veta att de va ingen magsjuka.. SEGER även om de som e fel känns värre.

Men ja vet inte allt ännu så ja ligger där ja ligger å vet inte när ja kommer att komma hem. OM de blir meraundersökningar eller behandlingar....

Därför väljer ja att inte berätta allt än när ja inte kan ge svar... ja mår i alla fall okej,,, jag överlever även om ja har svårt att de de positiva i detta....

TACK för alla kommentarer!!!!

Jag återkommer.....

Kommentera här 7 st

Ett litet inlägg...

Datum: 2009-04-05 Klockan: 20:45:54 Kategori: sjukhus/sjukdom

från Daniel ang Tess. Hon hälsar från sjukhussängen att hon tänker på er alla och ska berätta vad som hänt och svara på kommentarer när hon kommer tillbaka. Hon har dock skickat lite bilder som hon vill visa er.

Hon bjuder även på dagens outfit...

Som består av "gubbkalsonger" och patientskjorta

Kommentera här 8 st

Man ska inget planera..

Datum: 2009-04-01 Klockan: 10:38:08 Kategori: Allmänt

Idag ligger jag utslagen. Jag såg så fram emot att åka till Linda men redan igår började ja må hemskt illa. Somnade till slut å hade bestämt att de nog var pga mina mediciner.

Natten har varit hemsk å när ja vaknade fick Daniel gå upp å ta barnen.

Nu vet ja inte om mitt tillstånd är biverkningaar elleer magsjuka för magen säger ifrån...så trots en solig dag ligger jag respektive springer på toa.

Det får visst aldrig vara bra.

Kommentera här 21 st