Fredag kväll....

Datum: 2009-01-30 Klockan: 20:09:41 Kategori: Allmänt

Hallå alla.... Jag har inte övergett bloggen eller jo de har ja ju för de e full rulle... JObbar i helgen å sover kvar i byn... Blir mest hem å sova när man slutat... eller inte hem men ja ni vet...

Men ja återkommer när ja har nått att berätta...

Trevlig helg...

Kommentera här 17 st

Terapi... självkänsla å självbild

Datum: 2009-01-29 Klockan: 19:54:16 Kategori: August/barnen/Autism

Jag funderade grymt mycket på varför ja i hela friden själv bad om att gå i terapi igen. Jag VET så väl hur livet ska levas å har massa bra verktyg för att ja ska få det att fungera men är mer stor i käften när det gäller detta än att få det att fungera i praktiken.

Sedan ja börjat jobba efter Mia Törnbloms metoder tycker jag att jag mår bättre och att jag har lite lättare att må bra, ska snart förklara. Hennes metod passar säkert inte alla men ja tror vi kan alla plocka bitar ur som passar var å en.

Jag har de sista tio åren haft svackor,, tunga perioder i livet och man får sig allt en törn ibland å idag hade ja bestämt mig för att ja vill inte gå i terapi å älta massa gammalt skit. Jag har ältat klart å vill blicka framåt och inte stanna i det som varit. Men psykologen gav mig flera AHA upplevelser.... flera... bla att ANDRA har gett mig en självbild jag inte bett om... är den mitt fel??? Tex att jag aldrig sov som liten?? Ska ja leva resten av mitt liv med att jag var ett jobbigt litet barn som inte kunde sova??? Jag har alltid fått höra va jobbig jag var som barn.... nu ska de få ett stopp jag ska hitta de rätta svaren i detta och JAG är inte JOBBIGARE än någon annan nu... å om någon tycker det så behöver de itne umgås med mig.

Jag använder mig ju av JAG ÄR BRA BOKEN... de delar jag gör nu är att be om hjälp... om stort å smått men denna hjälp ber ja ju om rakt ut i luften men på nått vis får den mig själv att hjälpa just mig... Sedan radar jag upp saker jag är tacksam över i mitt liv, under min dag och detta gör att jag ser va mycket fint ja har runt om mig. Sedan detta att skriva upp minst tre saker som är bra med just mig.... det gör att man ser det positiva i lilla mig.

Sedan har ja ju slutat... biter mig alltså i tungen gånger flera varje dag för att tex inte fråga Daniel HUR han står ut med mig å verkligen älskar mig fast ja ser det.... en vän sa till mig att jag sabbar mer om ja håller på å frågar för att jag får den ja frågar att tro att den inte visar detta tydligt nog eller att denna faktiskt ljuger för mig.... Psykologen sa nu att detta va bra att ja slutat med för vem säger att jag är så jobbig??? Jo jag själv enbart....

Jag hoppas å tror att vi ska jobba framåt och att ta tag i min självbild...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Har även haft möte på skolan. Det var inte skoj alls. Det var hemskt mycket negativt och ja hoppas vi ska kunna vända detta till något ljust.... NU!!! Jag har tagit tag i det jag kan just nu och det är att låta August bo enbart hos mig för att få mera struktur och inte så långa dagar i skolan och fritids som han helt enkelt inte klarar av. Om ca en vecka kommer remis gå iväg till MP enheten. Skolan har satt in alla tänkbara resurer å ja beundrar dom GRYMT!!!! Tycer bara de e så trist med alla andra föräldrar som bara tror å förutsätter att mitt barn gör det han gör i skolan för att han är elak... han förstår helt enkelt inte bättre.... LEDSEN vill att mitt barn ska må bra...^

***********************************

Nu ligger en nyopererad katt å myser i mitt knä å ja e trött å ska lägga mig i soffan.... maken pluggar inför sin tenta så cellerna går runt i skallen... hoppas bara han kan allt å lite till imorgon om just cellen.

Idag gav han mig en rundvandring på univeristetet å de va så stort... fint å trevligt. Träffade två av hans klasskompisar oxå... en från söder å en från norr..... Att höra Helsingborg dialekten väckte så hemskt mycket fina minnen när ja tänker på Mattias..... trist att vi inte har kontakt. MISS YA!!!!!Hade en underbar stund med pappa på förmiddagen då vi fikade på hemgjorda semlor....


Kommentera här 13 st

Kosta boda och terapi samt mattläggning

Datum: 2009-01-29 Klockan: 11:12:30 Kategori: Allmänt

Nu på morgonen har jag varit på terapi.... väl hemma har jag sorterat tvätt och tittat igenom det jag beställt till barnen... mestadels underkläder samt strumpor.

  

Sedan kom min pappa som ska hjälpa oss med en matta inne på lilla toan....

Å han hade med en bröloppspresent till oss å jag blev så glad... en underbar skål från Kosta Boda...Jag har gjort semlor som vi ska fika på när mattan är inlagd å sedan ska jag iväg på möte med specialpedagogen. Vidare åker vi till Karlstad eftersom katten steriliseras idag..

Kommentera här 12 st

Mat å middag å listan

Datum: 2009-01-28 Klockan: 21:34:41 Kategori: Allmänt

Efter lite saker som jag inte går in på här utan lämnar er ett stort frågetecken därhän så gav sig maken å jag oss ut för att inta en underbar middag på en restaurang ikväll. Nu är vi hemma å mer än mätta... Jag är jättetröttis å ska lägga mig å läsa lite... älskar ju att läsa så ja får läsa småstunder. Måste sova inför morgondagen... Pappa kommer oxå å lägger in den mattan som ska vara inne på lilla toan. Hoppas maken hinner grejja där inne i helgen då jag jobbar. Just nu är det Tenta som står som prio ett.

********************************************

Tänkte skriva listan... Listan är lite mer avvancerad nu där man både ber om HJÄLP är TACKSAM å skriver saker som är bra med en själv.

Hjälp mig orka ur sängen imorgon
Hjälp mig att låta bli att avboka den tid jag har nio och att jag går iväg
Hjälp mig vara sann i detta möte och säga som jag säger till Daniel
Hjälp mig orka detta möte

Jag är tacksam att Daniel gör mig så glad och att han alltid försöker och fixar att jag är jag
Jag är så grymt tacksam för Anita!!! Va skulle ja göra på jobbet utan henne?
Tacksam över att just Du finns för mig.... tack för att du är min vän!!!

Jag är profsig
Jag är enorm som fixar allt jag måste
Jag är en bra lyssnare
jag är en livsnjutare
Och vet ni JAG ÄR JAG å de e ja förbannat stolt över


**********************************************************************

Idag flyttade lilla grå så nu sitter Gulan ensammen å undrar va sitt syskon e.... å det är ett ägg i holken....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kommentera här 6 st

Yrsa Sigurdardottir

Datum: 2009-01-28 Klockan: 18:09:09 Kategori: Böcker

Har börjat läsa en ny bok som tog tag i mig direkt. Det gjorde även denna författares andra två böcker med.... Det trista är att jag blir så trött i ögonen av att läsa så jag har ju lyssnat istället på böcker. Denna bok som heter ASKA finns dock inte inläst ännu.

Jag rekomenderar denna Islänska... Yrsa Sigurdardottir å hennes tre böcker som är:

             


Jag rekomenderar givetvis den bok ja nyss lyssnat på som är den första i Arnböckerna.... Vägen till Jerusalem
Kommentera här 3 st

På apoteket.

Datum: 2009-01-28 Klockan: 15:07:21 Kategori: Allmänt

Kunden:

-Jag skulle ha MASK tabletter.

Apotekaren som genast vänder kunden ryggen å öppnar "djuravdelningsskåpet" frågar:

-Vilket märke?

- Så vitt jag vet finns det bara ett märke.....

Apotekaren ser frågande på kunden

-För MÄNNISKOR

Apotekaren ändrar genast färg i ansiktet å säger ursäktande fraser medan hon springer iväg för att hämta det kunden vill ha å som hon kanske borde frågat i sin profession som just APOTEKARE...

Kunden får sina tabletter å Apotekaren frågar inte en fråga om hon vet hur dessa ska användas.

Kan tillägga att det finns flera märken men inte receptfria. ;-DKommentera här 1 st

Hälsa, akryl dåligt samvete å kläder

Datum: 2009-01-27 Klockan: 11:37:37 Kategori: Allmänt

Hälsa är något som vi all behöver. En bra sådan. Och den enda som kan se till att vi har det är vi själva. Eller?

Ja ibland undrar jag? I alla fall tycker jag att andra som inte har förståelse för andra människor i mångt å mycket ser till att andra ibland mår lite sämre. Men då vet jag att jag lägger över skuld på andra mot sitt bättre vetande. För det är väl så hoppas jag att man inte gör det av ondo?

Just nu är jag både besviken på hur jag själv reagerar samt hur andra beter sig. Jag känner mig liten och inte mycket värd.... å en del i det har vi alla så jag är inte den som ska ge andra skuld.

Skuld... vem bär den? Alltid jag själv?

Svartsjuka... varför denna svartsjuka som sätter hinder från att DU å JAG har kontakt. Fan ta alla svartis brudar. Du hade varit den som kunnat bena ut detta åt mig men va va du för vän? Jag vet ärligt inte varför ja saknar dig så grymt så besviken som du gjort mig. Jag känner mig mindre värd än skiten under dina skor och så fort mitt liv går bakåt så saknar jag dig mest av allt.

Nej mitt liv är upp och ner för att inte jag fungerar. Jag fungerar inte och dagarna blir grumligt grå och jobbiga. Jag stry över så lite men ändå styrs jag av de makter som finns i min omgivning och som jag inte kan påverka fast jag vill. Jag vill bara ha det gott och jag vill ha den ro i sinnet som vi alla förtjänar.

Inget kommer vara som det varit efter denna sak.... det är jag väl medveten om och jag tar på mig skulden helt å fullt och helt. Som jag alltid gjort och som jag alltid gör. Jag är den sominte fungerar. Jag är den som felar. Jag är den som ska be om ursäkt och jag den som ska lära mig leva livet rätt och ensamt. För man blir ensam.Vackra naglar gör mig lycklig...


Underbara kläder får mig nöjd


UNderkläder är en lastTattoos en del av mitt jagDjuren min passionLivets goda en ren njutningKärlek en njutning

****************************************************************************************************************

Livet??? Det svåra.

Kommentera här 6 st

Upp som en sol ned som en pannkaka

Datum: 2009-01-26 Klockan: 21:20:28 Kategori: Allmänt

Sitter å känner att det inte alls va skönt att vara ensam ikväll.

Vissa saker och faktorer gjorde det inte bättre heller.... inte ens ett Bondebröllop.... nä ja ska ge mig ut med hunden å sedan lägger jag mig. Å drar det där klassiska gamla täcket över mig

Min lista för dagen lyder:

Jag e skitdålig på att vara ensam
Jag hatar när folk inte förstår
Ge mig kraft att inte befatta mig med sånna människor och önska dom ett gott liv
Hjälp mig att inte bry mig om dessa personer
Hjälp mig tycka om att vara ensam å kust så ensam som  jag så ofta är
Hjälp mig vakan imorgon och att inte min våg av det goda är som bortblåst

Jag är tacksam att jag fortfarande står på jorden
Jag är tacksam att ensam är stark
Jag är tacksam att jag trots min innersta känsla klarar ensamheten fast jag itne tycker om den

Jag är bra på att inte vara tyst
Jag är bra på att gråta
Jag är bra på att känna efter vad jag inte klarar av
Jag unnar mig allt möjligt gott som ja tycker om när jag behöver det som mest
Jag försöker,,, varje dag fast det tar emot nå grymt


Nej tack jag vill inte ha ditt medlidande å jag vet att andra har det mycket värre.Önskar att du såg mig... önskar du fanns där... Just nu saknar jag dig mer än du någonsin har anat.... OM du läser här snälla snälla snälla RING... ja vet att du vet var ja finns å att du KAN om du bara vill.... Ikväll hade du varit guld värd å de vet du... bara du vet va du kan göra för just mig. Å just nu är det bara du som kan just de.... för du e jag å jag är du.


Kommentera här 11 st

Landgång å OSTKROKAR

Datum: 2009-01-26 Klockan: 18:31:13 Kategori: Allmänt

Hrm varför säger ja OSTKROKAR när alla andra säger OSTBÅGAR?? Antagligen för att JAG säger fel.... å har alltid gjort... å kommer väl alltid göra...

Ätit min kandgågn å bläddrat bland skvallret... ska ja hitta på nu då när teven knappast e ett alternativ???Katten la sig i knäet å ansåg precis att on kan gärna få lite gos å hunden tittade upp å sa att jo men en promenad KAN han tänka att han orkar å pippi ungarna pep å sa att de gärna vill bli flyttade in till mamma å pappa så de kan skrika halsarna blå å bli matade...

hrm... a vill ensamma mamman då??? Mysa med maken... åtminstonne få främmande.... men ingen kommer ingen ringer.... TYPISKT.


Kommentera här 20 st

Bilen.... Den absolut största sparbössan...

Datum: 2009-01-26 Klockan: 17:51:20 Kategori: Allmänt

Ja sparbössa... men en dålig sådan för hur mycket du än stoppar i så har du aldrig några pengar att få ur den... inte ens när du säljer den kan du påpeka att du minsann satsat en å annan tusen lapp på åbäket.

Trodde min skulle rulla ett tag nu även om det var mitt eget fel till att draget blev som de blev... MEN idag började helvetet med att inte starta å vidare lukta den bensin...

-Ja hej det här är Therese Andersson,, mitt drag du fixade förra veckan....

-Nej men HEJ ja ha va har du på hjärtat....

Inte klokt,, bilreparatörJanne VET vem ja e...

- Ja va va de nu igen du hade för regg nummer...

TUUUR han inte kunde de OXÅ....

Ja denna gången TROR han de e ett bränsle filter å det måste ju fixas NU.... TUR han hann stänga idag å att ja fått lön imorgon då bilen ska in IGEN... ja menar varför bytte vi inte de där förra veckan när bilfan ändå va där.... JO därfr att jag inte kan ett skit om bilar å inte min make så mycket heller....*****************************************************************************************

Efterlysning:

Make.... eller nej de har ja en... Men sökes en man i sina bästa år som kan hjälpa mig å helst betala alla reparationer jag behöver göra på bilfan framöver samt en snickare som helt gratis å frivilligt fixar en övervåning på mitt hus samt byter panel i sommar... en trädgårdsmästare som röjer å fixar trädgården under min ledning samt en massör som mer än gärna masserar mig åtmistinne varannan dag....En hushållerska som sköter hemmet pidantiskt varje dag och vidare passar katten så hon INTE välter fågelburar vilket hon gjort idag å nästan fått fågelpippiunge middag.... De satt rädda en i fönstret å en på golvet bakom teven... JÄKLA KATT!!!!   hrm ja nöjer mig så  å om ja kanske önskar detta RIKTIGT hårt så KANSKE de händer???? Inte??? Va synd...

***************************

Har jobbat hela dagen å sedan hade vi möte. Å hur mycket ja än sa åt mig att vara tyst så kunde ja inte den här gången heller....Erkänner att ja resten av kvällen får önska flera i sällskapet ett riktigt gott liv så inte de svarta tankarna tar över samt intala att jag gjorde rätt som sa som det var... men NÄSTA gång SKA ja vara tyst å hädanefter får de bli de scheman de vill ja skiter i vilket.... ja kan jobba själv om de så är.....^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

När ja kom hem hann ja i stort bara pussa min karl innan han drog iväg på nollning....

-IGEN??? kommer du lika sent som sist????

Besviken stod ja kvar.... jag hade glömt eller ja tror förträngt att han inte skulle va hemma...Vi som skulle se Bonde bröllopet å va lyckliga å goa med varann i soffan men icke... Så efter att ha varit med sonen på vårdcentralen där man bara konstaterade att han e fullt frisk å normal så åkte ja in på konsum,,,, här ska fasen inte sittas ensam utan något mys... de blev en landgång å en påse ostkrokar å skvallertidningar ja aldrig kommer läsa utan bläddrar igenom en gång.... men så fick de bli....

Så nu blir de ensamma mamman mys med sig själv hela kvällen å somna ensam.....

Kommentera här 8 st

Mia och Klara

Datum: 2009-01-25 Klockan: 20:49:07 Kategori: Allmänt

Hade helt missat att Mia å Klara va tillbaka i rutan... Bara älskar dom.... Fan så bra tattoo tjejen som bor i Sandviken e med sina ungar å kli i paradiset... Ikvällens avsnitt förklarade hos varför det heter Tattoo.... ha ha haLikväl tycker jag om Mias karaktär Jennifer,, hon som har en hockey kille eller hade som det numera är... Mattias ha ha... han har ju hittat en ny tjej att snutta på. Ja gud ja gillar detta.

Å fast att Mia är från stan å inte gillar den så gillar ja henne...
Kommentera här 18 st

Kvällen å semlor samt en dos av SJÄLVKÄNSLA

Datum: 2009-01-25 Klockan: 18:27:23 Kategori: Allmänt

Jag bakade ju semlor å här kommer dom....detta bjöd jag svärföräldrarna på samt min mamma å sambo. Vi brukar bjuda hem dom de helger som barnen är hemma. Trevligt tycker vi...

Nu sitter barnen å varvar ner vid en film... imorgon väntar jobb och skola igen och universitetsstudier.

Suttit å begrundat lite smarta å tänkvärda saker i Mias böcker om självkänsla. Ja har läst hennes första bok och snart den andra. Sträckläser dom inte och sedan har jag hennes nya bok med itat som jag kommenterar varje dag samt skriver i min egen jag är bra bok.  Kanske undrar ni om detta hjälper mig? Nåväl jag tycker det. Jag har slutat att älta lika mycket som innan, har insett att det som är är just nu det som kommer kan jag inte ta tag i innan jag är där vilket inte är nu. Jag affirmerar å tänker goda tankar om mig själv och min omgivning och mår mycket bättre. Jag har förlåtit mig själv för de saker jag gjort tidigare i livet och ja tycker jag kommit en bra bit på vägen. Idag kan ja stolt säga att trots min värk i kroppen samt huvudvärk så har jag haft en bra vecka.... Jag är tacksam för det lilla och det bär upp det större.

Ibland är det så illa som i boktiteln Jag orkar inte leva men ja vill inte dö..... Så illa är det i mitt liv somliga dagar.... men ja har färre. På torsdag börjar jag i terapi igen... jag skulle vilja gå en kognitiv behandling. Ska se om det finns några möjligheter till detta.

Kommentera här 10 st

Semlor

Datum: 2009-01-25 Klockan: 15:27:34 Kategori: Recept

Semlor ( ca 25 st )

200 gram margarin (smältes )
6 dl mjölk ( ljummas med det smälta smret till fingervarmt )
100 g jäst för söta degar
1 tsk salt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk hjortronsalt
ca 18 dl mjöl ( ta nu inte allt mjöl på en gång arbeta degen så du ser vad mycket som verkligen behövs )

Smält margarin och häll i mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Slå över degvätskan å rör så jästen smälter. Tillsätt salt samt socker därefter äggen. Rr om och tillsätt sedan mjälet där du blandat i hjortronsaltet. Arbeta degen till en deg som släpper från bunkens kanten. Låt jäsa under duk ca 20 minuter

Knåda den jästa degen och dela den i ca 25 lika stora delar som du sedan gör till fina släta bullar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Grädda i 250 grader till fin färg.

Låt bullarna svalan under bakduk och fyll dem sedan med det du tycker om... mandelmassa vaniljkräm å grädde... sikta florsocker ovanpå locken.

Själv gör jag en egen röra... Jag tar ut lite av brödet i bullen när jag skärt av locket. LÄgger detta i en skål tillsammans med mald mandel lite strösocker och sedan en klick grädde på detta så det binds ihop och blir ett klet. Detta lägger jag i bullens hål sedan grädde på detta. Det brukar vara poppis.


Kommentera här 7 st

Bilder

Datum: 2009-01-25 Klockan: 14:28:36 Kategori: Allmänt

Har lekt lite med makens kamera...Avslappnad pose

Arwen KAN slappna av hon

Men är det någon i familjen som e loj så e de Isak

 

 

 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Håller just nu på å bakar semlor... har bjudit hit våra föräldrar i eftermiddag.

Kommentera här 3 st

Rostade grönsaker...

Datum: 2009-01-25 Klockan: 12:20:38 Kategori: Recept

Detta är gott att servera till kött... vilket som helst. Är bra GI å man kan variera i massor.

Rostade rotsaker samt grönsaker

Skala några mortter samt en kolrot skär i stavar
En fänkål i klyftor
en stor rödlök i klyftor
En urjo i större bitar
Slå rikligt med olivolja över samt flingsalt.

Ställ i ugnen ca 15 minuter på 250 grader.

Efter en kvart kan du strö ver champinjoner samt tomater i större klyftor som är med till slutet och rotfrukterna är genomstekta. Det tar ca 30 minuter


Kommentera här 4 st

God mat och spela spel

Datum: 2009-01-25 Klockan: 12:09:16 Kategori: Allmänt

Gårdagen trillade på i vanlig ordning. Jag la mig för att lyssna lite på min bok och somnade i vanlig ordning... men ja har väl det behovet just nu. Att sova mycket.

Syrran å B kom vid halv sex så då lagade vi mat. Det blev rostade rotfrukter och grönsaker med kycklin och fläskfile och sås och sedan en chocklad pannacotta. Mycket gott.

Sedan spelade vi ju spel som vi alltid gör å har skoj kring de... Mycket lyckat.

Idag ska vi bara ta de riktigt lugnt... å Daniel å jag har bestämt lite kring huset. Men om ja bara hade pengar skulle ja anlita en bra snickare som kom å gjorde allt NU.....

Många har fått mängder av snö... inte vi vår är nästan borta å det är halt å inte nått vidare väder. Ja byter gärna mot någon snödriva så det blir ljust å barnen får nått att göra.Sugen på semla... borde åka å handla å baka... mmmm kanske vore en idee...

GÖR NI??

Kommentera här 0 st

Tankar...Husrenovering

Datum: 2009-01-24 Klockan: 14:22:21 Kategori: Allmänt

... Vi har ju planer på att bygga övervåning av vår enorma vind. Men det har varit mycket annat arbete med huset och vi beslöt att övervåningen fick vänta då det oxå var så dyrt att få upp en trappa dit upp. Grejjen var att fönstren va dåliga så det fixade vi i sommar.... det är en ganska stor kostnad. Vi har rustat hela huset i stort å bytt alla vitvaror samt kök, nu gör vi lilla toan. Utvändigt måste vi byta panel oxå och bygga ut nocken.

Det är inte arbetet i sig som skrämmer det är att kostnaden för detta inte är liten och att en av oss går på studiemedel tre år framöver. Samtidigt ska man ju ha någon form av liv för övrigt.

Vi har ått det hemskt fint å ingen av oss ville sälja och köpa annat hus heller.... men idag slog det mig att våra barn delar rum och detär inget fel med det men de har så små rum så när man inte längre kan sova i våningsäng måste vi ha två sovrum till.... inte så mycket för rättavisan å felet i att dela rum.... MEN att ligga i våningsäng när man e 15 går bara inte.

Så nu får man börja tänka om... å i det långa.... vi får börja isolera och börja på där uppe så snart vi kan. Det får väl ta tid å under den tiden får vi hoppas man drabbas av mycket pengar på något sätt....

Å min man han funderar inte så mycket han.... nu har ja fått detta på hjärnan.... å måste ha en lösning helst igår.... mmmm önskar ja hade en aktuell prislista i skallen på vad allt kostar..... det brukar ha en tendens att kosta en del slantar vad man än måste göra men ett hus måste ju underhållas å här ligger man lite för mycket efter.

När ja skilde mig bestämde jag mig för att ja inte skulle ha hus mer.... jag hade rustat ett hus de räckte..... Nu står jag här med ett hus å ja trivs som sjutton å med det huset följer renovering å rust som man helst skulle slippa.

   

     

 

     

 

     ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Kommentera här 12 st

Det är helg.... pannacottan står i kylen

Datum: 2009-01-24 Klockan: 10:53:58 Kategori: Allmänt

Å upp kristligt tidigt bara för att åka till ishallen å finna den låst.... grrrrr.... Jag hade gärna stannat lite lite längre i min goa säng å vidare in i duschen. Nu blev det till att snabbt flytta fåglel bäbisarna till egen bur å på med kläder å iväg... Maken har dragit upp näsan ur bäckerna å gett sig in på toan för att sätta väv därinne.... Själv har ja gjort CHOKLAD panna cottan å ställt i kylen å nu ska ja äntligen ge mig in i duschen för att kanske kanske vakna till?? Känner mig aningen lite lite seg i skallen....

Det blåser halvt storm ute oxå så ja det är inget väder att ge sig ut i även om det hade varit en bra idee... Daniel tog morgon turen med vovvis....

Vi tar en skön helg i helgen å till kvällen kommer syrran.... Det blir trevligt. Ska göra rostade rotfrukter samt kycklin samt fläskfilee... mmmm gott å chokladpannacotta vilket ja inte gjort tidigare med en jordgubbsås... blir nog gott men kan nog inte slå den där underbara hjortron varianten... den va grym.Recept till denna hittar ni under kategorin RECEPT å den e enkel att göra de lovar jag.

***********************

Duschen va de... måste raka benen typ.... så man e slät å fin till främmandet kommer ;-D

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Längtar till våren å dess blommor..


Kommentera här 7 st

Blondinbella....

Datum: 2009-01-23 Klockan: 23:11:25 Kategori: Allmänt

...Har sprungit,,hrm URSÄKTA.... DANSAT färdigt i Lets Dance. Kan väl säga att flera inte är så bra på å dansa,, å själv skulle ja knappast klarat av det heller.Älskar att titta när de dansar även ute på dnsställen, det ser verkligen roligt ut men själv e ja så feg så ja inte vågar å VET med mig att ja inte har vare takt eller vidare känsla för de där....

Men alla har vi våra talanger... en del kan dansa å ja kan annat ja....

Såg Magdalena Graaf på teve på förmiddagen hos Malou å jag läste hennes bok som hon var där och pratade om för nått år sedan.... DET SKA BLI ETT SANT NÖJE ATT DÖDA DIG å rekomenderar den verkligen. Jag ändrade helt å hållet uppfattning om henne då man bara DÅ sett henne som en söt "bimbo" på lättklädda bilder å mycket silikon. Det verkar vara en oerhört stark tjej med mycket värme och tro på andras bättring.

Jag tycker även Daniel... hennes partner e så charmerande å verkar vara en riktig gentleman.

Många av proffsdansarna imponerar djupt på mig. De e grymt duktiga.Å ja kan bara säga att Samuelsson imponerar mig grymt.. så DUKTIG å med den stora kroppen...

Men ja har fler favvos... BAGGE GUD hon e så snygg å vidare Morgan.... Ska bli kul å se vilka som utvecklas mera å vinner... Det är lika många botten napp som  toppar... helt klart.


Suttit med mina pippi bäbisar ikväll... Gulan äter bra medan den andra bara ska bli matad... den e ändå störst men flyger de gör de bra båda trots att ja klippt vingar för att vi ska få dom riktigt tama. Tanken är ju att grönan ska åka till sin nya familj på onsdag så imorgon blir de egen bur för att se hur han äter....Idag köpte jag min man en underbar bukett tulpaner..... En riktig vårbukett...
Nu väntar min JAG ÄR BRA BOK

Natti

Kommentera här 2 st

Hemma.... mer är de inte

Datum: 2009-01-23 Klockan: 18:43:38 Kategori: Allmänt

Efter jobbet så har ja suttit för att kunna snålklippa Albin i en å halv timma för att ENBART toppa hans hår på tio minuter... men men va gör man inte för de klipper ju lika bra som någon annanstans. Har ätit min makes underbara mat nu å ska lägga mig migrän kom som ett brev på posten....

Ha de...

Kommentera här 5 st

Då var de kväll igen....

Datum: 2009-01-22 Klockan: 20:40:14 Kategori: Allmänt

Å man kan inte säga att man hinner mycket mer än att jobba och fixa hemma.

Idag har ja haft en bra dag på jobbet och vidare tog jag en promenad upp genom samhället till min reskamrats jobb, bara för att få luft å få titta lite i de affärer som faktiskt är roliga å titta i ute på byn.

När man väl va hemma va de mat på programmet och så har vi rensat å grejjat i köket samtidigt. Vidare hämtade ja paket på Maxi å nu har ja fått min kamera så de kan bli lite bilder.

Annars e de lugna gatan.... ja ska faktiskt krypa ner i sängen nu å lyssna vidare på Arn å läsa lite ur någon bra bok som man mår bra av å läsa, skriva i JAG ÄR BRA boken samt om min man vill... prata lite.

Vidare kan ja meddela att min chef godkände massagen så ja e överlycklig!!!! Ska ja å Tomas skriva åtgärdsprogram å sätta igång.... iiiiii SKÖÖÖÖNT!


Kommentera här 7 st

Böcker....å sovtajm

Datum: 2009-01-21 Klockan: 22:38:01 Kategori: Allmänt

Nu ska ja lägga mig... har ven en stund kvar innan ja ska stänga mina gröna... måste skriva i JAG ÄR BRA BOKEN å läsa i en helt annan bok om at man har ett ansvar i allt som sker... det är en bok som ställer lite av det Mia skriver om mot varandra... men det är intressant å ja jobbar vidare med mig själv och har min tredje bra dag i rad. Det är så skönt så jösses. FAST att jag varit trött idag och haft en huvudvärk så har det gått bra...

Har även fått tid till terapi igen  å vidare så vill sjukgymnasten att jag ska få fortsätta med massage. Vår företagshälsovård är jättebra å ja hoppas chefen godkänner fortsatt behandling.

Maken är på nollning så vi får väl se när han tänker komma i natt å  krypa intill,,mmmm.... å va ja har förstått har han även ryckt in å fått larma amvulans,, eller om han skojjar med mig å det är nån övning han fått göra på den sk nollningen ja vet ännu inte...

Natti

Kommentera här 9 st

Drömmar att tyda

Datum: 2009-01-21 Klockan: 11:14:41 Kategori: Allmänt

Förrut hade jag en dröm som återkom i olika skepnader. Den var alltså inte densamma varje gång med jag gjorde alltid det samma.

Jag packade.

Jag var alltid på resa av något slag och skulle hem. Jag var aldrig ensam men det vara bara jag som skulle se till att allt vi hade med skulle komma ner i väskor eller in i bilen. Jag hade heller inte särskilt gott om tid och vidare var det alltid så mycket saker så det var omöjligt att få med allt hem. Ju närmare avresan hem jag kom desto mer saker hade jag att packa. Jag kunde vara utomlands å ha fått med barnens cyklar skridskor skidor pulkor osv osv.... Det var alltid så mycket saker och jag fick börja välja bort grejjer.

Efter något tag hittade jag en tjej via en annan portal på nätet som tydde drömmar lite på skoj sådär. Jag skrev ner mina drömmar till henne och jag fick efter ett tag svar. Tilläggas ska att hon inte hade någon som helst fakta om mig mer än drömmarna jag beskrev som ovan.

Svaret var att jag förmodligen var i stånd med en större frändring i mitt liv. Och att detta var en sorts förberedelse för just detta.

Med facit i hand eller vad man ska kalla det tilttade jag tillbaka på de perioder då jag drömt denna drm som mest... det visades sig stämma ganska väl. Jag drömde mycket innan jag skulle separera, eller förberedde mig för att jag nog skulle detta, större flyttar osv.

Idag drömmer jag väldigt sällan denna dröm men har nu fått en annan dröm som återkommer och som jag verkligen inte begriper. Tyvärr har jag inte kvar denna drömkontakt.... attans. Den dröm jag har nu är väldigt märklig och den upplevs som en mardröm...

Jag tuggar tuggummi... ja TUGGUMMI.... hur sjukt som helst. Detta tuggumi växer å växer i munnen som ni vet Hubba Bubba en gång gjorde för att de va enormt stora... tänk er att ni börjar med ett halvt sånt å sedan blir det ett å två och tre. Detta är inte nog, detta tuggummi kletas sig sedan fast i hela munnen, runt tänder, sätter sig fast i hela gommen och jag drar å drar å drar för att få bort detta.... det blir som trådar som fortsätter slingra sig fast och jag får slita i timmar i min dröm för att bli av med detta klet. Jag drömmer ofta längre å kan inte låta bli att återigen ta mig ett tuggummi...

I vaket tillstånd känns det nästan verkligt å jag skulle aldrig drömma om att ta ett tuggummi... det känns som om jag gör det händer detta... det känns som det verkligen är något jag upplevt på riktigt. Såhär nerskrivet känns de ju förståss löjligt å dumt men i drömmen som en ren å skär skräck....

MEN!!!

Vad står nu detta för????

Det funderar jag på.....

*************************************

Vad drömmer ni gott folk?


Kommentera här 15 st

ONsdag å jag e på G

Datum: 2009-01-21 Klockan: 07:50:51 Kategori: Allmänt

Men sov som en stock när klockan ringde.. sådär himmelskt skönt... Så när ja kört de små liven till skolna kommer ja lägga mig igen... har satt på tvättmaskinen å tagit ner tvätten som hängde så ja e värd de innan ja ska ge mig iväg å jobba kvällen.

Har en femdagars vecka på jobbet med fem dagar i sträck å de känns när man jobbar som jag gör. De e verkligen fullt upp på jobbet och jag har dessutom elev nu så man har mycket att visa å lära ut. KUL!

Måste se till att de klär sig å de e visst isgata ute enligt maken som gått till bussen idag.Kommentera här 1 st

Bil faaaan!!!

Datum: 2009-01-20 Klockan: 21:07:07 Kategori: Allmänt

Som ni kanske minns så backade jag in i en stor sten för några veckor sedan med min bil.... RAKT in sådär å smällen som blev va ju ja smäll va liksom bara förnamnet på den smäll som var..... Jag var hemskt osams med min tonåring å arg som ett bi som jag var å med tårarna rinnande efter kinderna skulle ja backa ut från parkeringen hemma hos deras pappa.... RAKT i en stor sten som ja helt enkelt inte såg. Jäkla dumt ställe å placera stora stenar på.... nåja... Jag vet att det är jag som e en usel bilförare å då speciellt när ja e så ilsken. Den som fick ta denna smäll va DRAGKROKEN...

Idag hälsade min bil på i verkstaden hos vår underbare å duktige bilmekaniker Janne.... Ja han e duktig för när katalysatorn skulle bytas gjorde han ett stort detektivjobb då bilfan e en import va de inte bara kan ja säga... säg va han inte gjorde för bilen DÅ....

Idag skulle han då fixa denna dragkrok som jag är i stort behov av då ja har husvagn....

Han va glad för att ha kunnat fixa raget utan att behöva byta då det skulle kosta lilla mig en tusenlapp till.... MEN de hade inte varit lätt att räta upp de.... han fick ta till ett tryck på TVÅ TON!!!!! å sedan behövde han bara byta ett par skruvar.

-mmmm sa ja,, ja backade in i en sten.

Han bara leeer sådär milt å säger:

-De måste ha varit en jävla smäll,

-mmmm ja va lite ilsken på mnin unge kan man säga å mmmm de va en rejäl smäll i stenen...

Janne fortsätter å ler å ja ser va han tänker..... FRUNTIMMER Å BILAR.... ;-D

**********************************************************************

Jag kan säga att vi har mer än fullt upp just nu. Sedan nya året startade har ju jag börjat jobba heltid igen. Maken började universitetet igår å det är mycket just nu med långa dagar för oss båda. Det är inte bara att få ihop vardag jobb skola barn å allt vad det innebär. Jag har haft fullt upp sedan ja kom hem med matlagning handling hämtning av barn... packning av deras väskor å ska ge mig ut å skala bestäld morot i bitar lagd i påse snart samt försöka duscha.... Jag har ju dessutom hunnit skicka en hel hoper grejjer som jag har sålt på Tradera å gjort mig en liten hacka på.

DESSUTOM knölar blogg.se nå bedrövligt så ja e liiiiite trött då ja redan skrivit ett inlägg som försvann....

++++++++++++++++++++++++++++++++

Måste tillägga att jag e så nöjd med de sista två dagarna.... å att jag inte lägre lägger ner någon energi på sitsaker som så många gör... föera i min närhet. På mig har det börjat rinna av som vatten å det är så skönt. Jag behöver inte massa sånt för de ger en bara dålig energi.

++++++++++++++++++

Kommentera här 8 st

Puberteten

Datum: 2009-01-19 Klockan: 22:02:37 Kategori: Allmänt

Jobbat å stått i.... de flyter på som fan. Idag har ja fått en elev oxå och det är ju alltid trevligt. Men även nervöst. Men det brukar gå bra. Och det var en trevligt och lättsam tjej.

När ja kom hem var min man upprymd över allt som har med skolan att göra.... ja förstår honom,, det blir väl så och en helt ny VÄRLD har öppnat sig.

Mina goa ungar va ju oxå hemma å Oskar hade en liten fråga.... mamma blev orolig å ringde sjukvårdsupplysningen. De sa det var en sak som visade att sonen var i puberteten... inne från hans rum hör man:

-Va sa de?? Va de puberteten???

-Jaaa de trodde de ja.

-YEEESSSSS!!!

hrm de e inte lätt å veta va som e positivt eller inte men att vara i just puberteten e positivt tydligen....

Nej nu ska ja sova så ja e piggelinus imorgon.... å ja ber om bra väglag... idag låg en tradare i diket när ja åkte till jobbet vid lunch. Som TUR va såg de ut å ha gått bra men de ger en en tanke på va lätt de e å åka av.

Natti....
Kommentera här 3 st

Jag e nöjd

Datum: 2009-01-19 Klockan: 10:45:05 Kategori: Allmänt

Men inget vidare nöjd med min blogg.... fy faaan va segt å trist de blitt här på sista tiden... Inget skoj händer,,,, inga roliga händelser att berätta om.... har i å för sig en hel radda historier just nu i skallen men som man inte kan berätta av hänsyn till de inblandade.

Ja tror inte ni läsare e intresserade av va ja gjort på morgonen så ja hoppar de å går raka vägen å packar Tradera saker som ska iväg... de e baksidan men framsidan e pengarna som rullar in... för de gör dom.

Annars e de jobb å barnvecka å maken har börjat skolan idag. ringde innan å berättade va STOOOORT de e där inne. Tur inte lilla ja skulle dit å få panik på alla hus å alla ingångar å allt folk. Ja hade väl dött.Mina pippis växer å frodas å är som vilka fåglar som helst FAST de e ju tama å de e ju villiga att bli matade av mamma å pappa å piper mest hela dagarna.... men till helgen e väl tanken att den stora ska få åka... Gulan blir kvar hos mig han....

Kommentera här 3 st

Kvällen....

Datum: 2009-01-18 Klockan: 20:49:34 Kategori: Allmänt

.....Vi har tillbringat kvällen i soffan.... sett lite film å Maimi Ink....

Jag har pysslat om min man.... han gör så mycket för mig hela tiden så ikväll har han fått ett skönt fotbad å vidare blev de till å snygga till fötterna å massera å smörja in så de blir lena som babyfötter.

Jag har inte ord för va mycket min Daniel betyder för mig å då får man pyssla lite med varann för att visa de oxå tycker jag. Det är inte bara våra karlar som ska ställa upp för oss.... Han e verkligen mitt allt. Jag är så tacksam för honom å skriver nästan ner det varje kväll i min JAG ÄR BRA BOK....

Tycker många tjejer klagar på sina karlar... på allt de INTE gör.... men va gör ni själva? Har ni tänkt på hur de känner? Gör ni något för dom mer än va ni kallar varadag som att laga mat å städa osv... Här hemma delar vi på de mesta men Daniel finns alltid för mig på ett sätt som jag inte kan förklar för någon.... han lyssnar alltid å hjälper mig i stora å små saker. Han behöver inte mig på samma vis men ändå finns ja ju givetvis för honom OM det skulle behövas. Men jag ger honom annat som jag vet att han uppskattar.

Jag har så många mörka dagar som han får ljusa upp så när jag väl är ljus då ger ja desto mera.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jag hoppas ni andra har haft en fin helg å att ni stannar upp lite varje dag å tänker på dom som finns runt om er. Visar en tacksamhet över att de finns för er. Tänk va värdefullt det är att han någon som bryr sig om en.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Listan ska skrivas...

Jag skriver den i min bok men några punkter ska ja delge:

Jag är TACKSAM ver Daniel å de som finns runt om mig
Jag är TACKSAM för denna dag, att jag får vakna och må ganska bra
Jag är TACKSAM att jag har det liv jag har för utan det jag gått igenom skulle inte jag vara jag och jag är STOLT över att vara jag

Hjälp mig vakna imorgon och fortstätta vara tacksam över livet
Hjälp mig orka en vecka med arbete och barnen

Jag är glad att jag är jag
Jag är UNDERBAR
Jag är lika snygg som min man
Jag har världens bästa kropp som visar vad den klarar av och inte%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Fan.... ja köpte BH.... ja e STOLT ja de e ja som INTE opererat silikon... ja hade så små bröst så ja hade INGA... nu har ja C kupa... å e grymt NÖJD!!!!!!!! Tänk va lite FETT kan göra....

Kommentera här 3 st

Borta bra men hemma bäst... Göteborg

Datum: 2009-01-18 Klockan: 16:52:12 Kategori: Allmänt

Då har vår myshelg i Göteborg avslutats... de e skönt att vara hemma.... men vi har haft de bra.

Hotellet va bra... vädret va bra igår minus att de blåste kallt å de va grymt synd att vi inte tog skridskorna med då de fanns spolad is utanför hotellet nästan... de hade varit skoj.

Vi har njutit av lugnet å ja har givetvis haft lite panik över allt folk men de har gått bra...

Fredagen blev HUR lugn som helst... vi va på saluhallen å köpte färska räkor som vi åt med massa gott tillbehör på hotellrummet medan vi såg Lets dance... ja varför inte??? De va både GOTT å underbart avkopplande.

Igår va de Uneiverseum som gällde å ja älskar dessa ställen men blir lika besviken var gång att de inte har mera fåglar men de e skoj att gå å titta där...

Sedan har vi avnjutit massa god mat å handlat lite på stan... jeans fick ja mig... å lite annat på Body shop.... Vi var även å såg Wallander,,, Hämden. Den va bra även om ja saknade både Linda å Stefan.Idag efter frukosten så bar de av hemmåt. MEN vi gjorde en avstickare å hälsade på TOBBE..... GUUUD de va såååå länge sedan så herregud de va verkligen roligt att se honom. Å lille Liam givetvis. Han var dock lite krasslig å trött så han va inte på humör. Men sån sötis... De va verkligen jätteskoj att sitta å prata gamla minnen.... Barbadosminnen å om allt folk som passerat ha ha ha.... Man får ju höra ltie om va de tycker om folk.. de e rätt skoj de.

 Tobbe närmast i bild... De andra e Jensa å ja hade tänkt ta kontakt när vi ändå va i Göteborg men så blev de dock inte. Hade inte nå internet annars hade vi säkert kunnat setts för en fika.

Å nu e vi hemma.... Katten tyckter de e fantastiskt underbart att vi e hemma å har fullt upp med att ta igen allt GOSS man kan tänka sig.

Vi ska bara mysa ikväll med... varför göra annat när vi har vannan inne??? Vi har lite å prata om med eftersom vi passerat i Arns rike på vägen... å såg även hur de bygger upp Arnäs gård... en del platser som nämns i böckerna... Sedan har ja lite god choklad ja tänkte avnjuta...

Tyvärr har ja inte en bild å visa från resan då ja fortfarande inte har fått någon kamera.... men SNART så....

TUR ja jobbar kvällen imorgon... fick visst lite samtal att ringa... läkaren... samt specialpedagogen som missuppfattat när vi kan ses....


Kommentera här 15 st

Duschen....

Datum: 2009-01-16 Klockan: 09:18:35 Kategori: Allmänt

Sedan bär de av mot Göteborg å vi återkommer på SÖNDAG

Kommentera här 14 st

Seeeg

Datum: 2009-01-15 Klockan: 17:39:56 Kategori: Allmänt

Efter en intensiv jobbdag.

Packar... men får ångest när ja ser vad min man packat. Han har så mycket snyggt... känns inte som om ja kan matcha honom alls å inte vet ja vad vi ska iväg på heller mer än Hotell å Göteborg.... svårt att packa.

Skallen värker å ja grymt trött eftersom ja inte sovit något i natt efter min power nap på TVÅ timmar igår... måste lägga mig lite lite lite nu..... bara lite...

Kommentera här 11 st

Australia

Datum: 2009-01-14 Klockan: 22:38:33 Kategori: AllmäntSka ni se EN film i år ska ni se filmen AUSTRALIA

Jag har inte sett någon film på länge som verkligen har allt å som ja verkligen känner WOW inför... När ja menar storfilm tämker jag tillbaka på filmer som Dansa med vargar, Titanic The Rock å Pearl Habor för att nämna några. Sånna som har ett vackert landskap och som gör sig på Bio,,, som får en att KÄNNA.....

AUSTRALIA är en sån film.Ett otroligt bra filmpar som KAN sin sak....Å denna underbare lille unge.

Jag kan bara säga... SE den. Länge sedan ja såg en STOR FILM.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Listan kommer jag skriva i den bok jag införskaffat mig idag.

Men ja ger med mig till er oxå

Jag duger
Jag kan njuta av allt livet ger mig
Jag är bra på att koppla av
Jag är kärleksfull
Jag är värd det liv jag lever idag, och jag känner stor tacksamhet.


Jag är så tacksam för denna dag
Jag är tacksam för att ja sluppit värk
Jag är tacksam för att jag klarar av att göra det jag vill
TACK för en underbar kväll med min son.


Hjälp mig vara ljus på jobbet imorgon
hjälp mig vara pigg och orka med ännu en dag

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kommentera här 10 st

Underbar dag,,SOLSKEN

Datum: 2009-01-14 Klockan: 13:20:57 Kategori: Allmänt

Man får ju lov å säga att energin blir bra mycket större om solen är framme. Var uppe ganska tidigt idag och grejjade lite innan ja åkte ner på stan för att träffa Linda. SÅÅÅÅ kul å se henne å magen hade växt rejält sedan sist vi sågs.

Vi knallade lite på stan och ja har besökt apoteket samt bokhandeln å inhandlat en bok att skriva mina listor i. Sedan bjöd hon mig på en fika och vi åt underbara semlor på Ejjes.

Väl tillbaka hemma gick jag en runda med stavar. Daniel tränade under förmiddagen och ja kämpar på med stavarna jag. Börjar där.... å så fick ja lite solljus på näsan de behöver vi...Daniel for och jobba och ska göra även imorgonkväll. Skickade med köpelista till lite fågelmat. Sedan har ja fortsatt vika in handdukar i skåpet och planerat för ett skåp till samt minst två garderober i sovrummet ja insett ja kommer kunna köpa bara hyllan kommer bort. Ska ju ha ett skåp till ute i vardagsrummet för böcker å då ska hyllan bort. Tror de kommer bli kanon.  Ett linneskåp till är planen samt en att hänga i så ja kan hänga in lite ytterkläder. Vi bor ju lite för trångt å har väldigt dåliga förvarings utrymmen och nu går tankarna mycket åp högvarv när de gäller just det. Att hitta detta.

Städade buren med men de va svårt med två vingliga ungar som har svårt att sitta kvar på pinnarna så Gulan for i golvet och sedan fick han sitta i fottöljen med rätt va de va tog han sin första flygtur innan ja va klar med buren å de kunde återgå till den. Arwen fann detta väldigt intressant å hade nog planer på en fågelmiddag idag... hi hi hi.

Snart ska ja ta å steka på lite kött... men först lite paus.. VILA de unnar ja mig.Gud va ja ser fram emot helgen.... PUSS min darling du e de finaste som finns jö...


Kommentera här 15 st

Fika på stan

Datum: 2009-01-14 Klockan: 10:05:16 Kategori: Allmänt

Då ger ja mig iväg.... Ska träffa Linda och gå på stan å fika.... De blir trevligt de....

Kommentera här 2 st

Mina fåglar bara kuttrar 17

Datum: 2009-01-13 Klockan: 22:54:47 Kategori: Fåglar

Helt otroligt... Ja tänkte jag imorgon typ skulle göra rent holken å ja förbereda för nästa kull. Ja nästa kull.... hanen har ju sedan mer än en vecka tillbaka börjat med sina uppvaktande truddelutter å sedan har en hel del aktivitet infunnit sig. Idag skojjade vi om att han till å med glädje truddeluttade efteråt... inget min make gör ha ha ha... sa de till han varför gör inte du så??? ha ha ha ;-D.....

Nu ikväll kollade ja till matskålar å mina små bäbisar, den ena kan klättra upp u buren nu medan lille Gulan sitter en liten bit upp ännu... ja ser då att mamma fågel e inne i holken... kikar in å ja kan glömma å städa... där inne har hon boat till de å alltså gjort en fin stor värpgrop.... ja ha ja... här går de undan...någon som önskar fågelbäbisar???

Jag borde sälja både ungarna ja har nu... men den ena är så fräck med sin tvåfärgade tofs.... ja ja.... sedan får vi raskt plocka holken ur buren så honan får vila... blir de då fler ägg får vi ta dom för detta är inte bra om de fortgår.... Visst de klarar de de gör dom men jaaa de bör vila lite.

Dvärggojjorna ja hade va typ sådär med de gökades å föddes fram ungar i en strid ström.... hi hi hi...


Väre än kaniner...Kul de vore att få fram några vithuvade. Hade en helt vit en gång, den hämtades uppe i Värmland i snöstorm den dog sedan tyvärr... Sedan har ja haft grå med vita huvuden men aldrig fått några ungar... Men för att få detta krävs inte att fågeln är vit utan bär de vita anlagen.... de vet ja ju ine om mina gör.

Vithuvade uppe i landet är inte så vanliga men vanligare neröver.
Kommentera här 2 st

Lilla ja...

Datum: 2009-01-13 Klockan: 21:44:07 Kategori: Allmänt

..ville göra något till helgen då vi inte har några barn hemma. Jag vill i å för sig alltid hitta på nått men ibland eller rättare sagt oftast känner jag mig instängd å vill UT,, just nu vill ja de... så ja har gnällt lite om de...

Min man han e nog de finaste å bästa man kan ha för efter några timmar på jobbet så kommer ett mess....

Du har en uppgift till på fredag

Okej....vad???? Nu ni tänkte ja skriver han städa hela huset, tvätta alla kläder osv osv... nej trodde han skulle skriva inreda nya badrumsskåpet.

Att till 8.30 vara klar och färdigpackad för 2 nätter

iiiiiiii hjärnan gick på högvarv å bara för att ja e en orolig själ å ville veta om de va högklackat å festkläder eller vandringskängor ja skulle packa så berättade han till slut... han menade ja kunde ta med ALLT men kände ja orkar inte med å inte veta ja som esom ja e....

Det blir Göteborg två nätter på fint hotell å bla ska vi gå på Universeum. Det är jättefint var där med min mamma för något år sedan.... Ja älskar ju sånt ja... även om de hade lite för lite fåglar...... men ååååå en liten kärleksresa med min man de ser ja grymt mycket fram emot. Vi har alltid de så trevligt när vi åker. Han e ett bra resesällskap.

GLAD!
********************************************

Listan....måste köpa en bok till LISTAN imorgon...

Jag är duktig som går med stavar
Jag försöker verkligen vara stark varje dag. Idag har det varit tufft utan att jag kan förklara varför... hrm... nu blev de inte rätt i listan....

Jag gjorde så gott jag orkade på jobbet
Jag är stolt över mina ungar
Jag är stark
Jag kan allt jag vill

TACK för mamma
TACK för världens bästa make

Hjälp mig klara av att tro på att min man ch alla andra runt mig tycker om mig som jag är
Hjälp mig sluta tycka synd om mig själv å se allt dystert å mörkt

******************************************************************************************************
Kommentera här 4 st

Nya böcker...

Datum: 2009-01-13 Klockan: 17:23:37 Kategori: Böcker

Har hittat mera böcker som jag tror är bra för min personliga utveckligng. Har skickat efter dessa:

 

Dessa böcker handlar om författaren va ja förstår som är bipolär... fått mycket gehör å blivit omskrivna. Intressant.

 ytterligare en Törnblom... Hon e otrolig...

 lite om kognitiv psykoterapi,, att klara av att nå sina mål man sätter upp i livet.. INTRESSANT

  Å lite om hur man utvecklar sexlivet....


Kommentera här 5 st

Tisdag....

Datum: 2009-01-13 Klockan: 11:39:42 Kategori: Allmänt

Å ja vaknade skapligt pigg idag. Oskar tog sig upp själv i morse å han e så duktig så mamma fick ligga kvar. Det är mysigt att få ligga ensamma på morgonen ja å älsklingen.... äta frukkost i lugn å ro och sedan ta den där turen med hunden.

Daniel är nere å köper grejjer så skåpet  badrummet kan komma upp... lite trist ja inte e hemma sedan så ja kan hjälpa till samt fixa iordning med handdukar osv. Detta ger mer plats där jag har dom idag så ja tror detta blir bra. Ångrar redan att ja inte köpte två skåp direkt. Men Ikea e öppet alla dagar så de löser sig. Vi ville ta ett i taget så vi såg att de blev bra. Hade ja pengar skulle ja riva ut hela badrummet... skaffa duschhörna osv.... nåja den dagen kommer den med.

Ska sätta igång å kolla  vad mer som ska ut på Tradera.... säljer av massa grejjer.... de ger ju lite pengar. De mesta går faktistk att sälja har vi märkt. Även trasigt skit. Udda.

Ang LISTAN:
Listan skrivs inte för att det är en KUL grej. Listan skriver jag i ett långt arbete som handlar om att må bättre med mig själv. Många av er som läser om mig känner inte alls mig och vet inte vilket sorts liv jag lever eller hur ja gmår till kropp och själ. Jag har valt att dela med mig av mig själv här för att de kanske hjälper andra i slutändan. Listan är en del av att få bättre självkänsla.... därför skriver jag den. Inte för att den e lite kul eller för att jag tror jag är bättre än andra. Jag skriver inte jag är bra i listan för att ja tror jag är mer bra än andra jag skriver jag är bra för att just jag är bra och att jag själv tycker jag är bra och mår bra av just detta. Jag skriver inte jag duger för att ja menar att jag duger mer än någon annan utan för att jag själv har insett att jag faktiskt duger som jag är. jag har under vissa perioder av mitt liv fått smaka på att få min självkänska nertrykt på noll.... jag trodde inte ens jag kunde laga mat till slut.... Idag jobbar jag för att må bättre igen, känna att just jag är bra som jag är. ALLA runt om mig är bra... alla har ett bra egenvärde och alla förtjänar att bli respekterade för de inderbara individer de faktiskt är. alla är vi unika och det är ju fint tycker jag. Med alla våra olika nyanser och olikheter.
Jag skriver heller inte listan för att andra ska tycka så om mig... detta handlar om min egen syn om mig själv.
Jag skriver den inte heller för att andra ska tycka symd om mig. Jag delar bara med mig i mitt arbete.

************************************

Idag ringde Linda.. GUD va glad ja blev. Vi ska ses imorgon.Underbara fåglar... det är något ja njuter av.


Kommentera här 7 st

Listan

Datum: 2009-01-12 Klockan: 22:56:53 Kategori: Allmänt

Ja skriver fortfarande listan varje kväll... fast ja gör de inte längre här.... bara somliga kvällar....Ska skaffa mig en bok att skriva detta i... började skriva i min lilla dator men ja ska ha en bok.... men ikväll å så ofta ja har lust kommer ja dela med mig...


Ibland tycker man inte om sig själv... men MIa menar att även om man inte tycker nå bra om sig själv så ska man ljuga för sig själv att man verkligen tycker om sig själv på olika sätt för till slut tror man på de å de stämmer....radar man upp dagen i saker man gjort som man faktiskt kan va stolt över lovar även ja att man till slut har lättare att se det bra i en själv... å få bättre självkänsla.

Idag har ja även tagit ett beslut.... SLUTA tycka synd om mig själv när ja mår dåligt. De blir det inte bättre av. Detta å att sluta misstro att andra inte tycker om mig är två viktiga saker jag klarar tack vare jobbet med självkänslan.

LISTAN


Jag är omtänksam
Jag kan känna med andra, hur de känner i olika situationer och är en bra lyssanre
Jag bryr mig om andra
Jag gör alltid vad jag kan för att vara hjälpsam
Jag är alltid trevlig mot mina medmänniskor
Jag är hjälpsam och ställer upp på de som behöver om jag kan

Jag är tacksam för varje dag som går
Jag är tacksam för de jag orkar
Jag är duktig som tog den där promenaden fast jag inte mådde helt okej. Resultatet var att jag faktiskt mådde bättre sedan.
Jag är stolt över mina ungar och min underbara man

HJÄLP mig orka med min värk
HJÄLP mig sluta tycka synd om mig själv
HJÄLP mig vara stark
Det är oxå viktigt att försöka ställa saker till rätta som man ställt till med. Alla gör vi fel. Ibland blir man inte förlåten men då måste man förlåta sig själv så man kan gå vidare i livet utan skuld. Så det har jag försökt med i en sak. Jag har verkligen försökt be om förlåtelse och förklarat varför saker blev som det blev. Men jag blir inte förlåten och då har ja bestämt att jag får förlåta mig själv. Jag har gjort vad ja kunnat och försökt ställa till rätta.... jag har gjort vad jag kunnat och det får stanna där. Jag har lärt mig av mitt misstag. Jag har växt som människa. Men visst hade jag kunnat göra det ogjort hade jag genast gjort så.

Jag frsöker att inte oro mig så mycket som jag gjort och ta dagen som den kommer. Jag kan inte påverka idag vad som kommer senare i livet. Det får jag ta då och det fungerar rätt bra har ja märkt.TACK Daniel för ALLT du gör för mig å för att du ger mig bra svar i de frågor ja ställer för att komma vidare.... ÄSSKAR dig!!!!!


Kommentera här 5 st

Ungen...

Datum: 2009-01-12 Klockan: 19:56:34 Kategori: Allmänt

...ser INTE klok ut... de blev två toner.... ORANGE å VITT typ.... pissgult å orange va bättre. Detta blev mera kontrast. TYVÄRR har ja inte fått min kamera ännu men.... tro mig.. ser inget vidare ut men men.... Vi tar nog rosa nästa gång får vi se.

Katten går med STOOORA ögon å smyger omkring,, tror hon blev aningen påtänd av all amoniakdoft.... hrm.

Hur länge ska de blåsa???


Kommentera här 11 st

Sonen berättar...

Datum: 2009-01-12 Klockan: 19:35:06 Kategori: Allmänt

I lördags va Abbe med en kompis till badhuset. Han fick en nyckel till ett skåp å försvann upp på herrarnasberättar han. MEN han hittade inget skåp med det numret inne på omklädningsrummet. Han springer därför tillbaka till receptionen å säger att han inte hittar detta numret.

Han får därför en ny nyckel....

Han återvänder till herrarnas å letar runt... Inget skåp med det numret heller....

Han får återigen springa ner till receptionen å säger till att detta nummer inte heller finns på något skåp.

- Är ni säkra på att denna nykel är till herrarnas?

-Ojda, säger tanten innaför disken...

Albin e helt övertygad om att tanten som han kallade henne för trodde att han va en TJEJ....

Men allvar nog för att han har lite längre ljust hår men inte e han så tjejig inte...

Kommentera här 5 st

Kväll å dör snart av amoniakdoftande blekmedel...

Datum: 2009-01-12 Klockan: 19:22:54 Kategori: Allmänt

Ja nu e de dax med blekning igen... Kvittar HUR ja förklarar för sonen att de INTE kommer bli bra någon dag... Nu har han ju dessutom en utväxt på håret... så nu blir de ju ytterligare en nyans. Att bara bleka de röda på de långa å sedan bleka utväxten å inte det som är däremellan kommer ju inte lyckas..... så nu får de bli som de blir å sedan får de bli ROSA i flera olika toner... ja kan inget göra åt de å sedan kan man ju fundera på HUR vi ska få bort de rosa när man tröttnat på de.... SUCK. Men ja skiter i vilket han får se ut.... inte ja som har rosa hår.... eller pissgult å orange som de e just nu....

Haft en jobbig dag men en bra dag.... Har haft ont å segt i skallen men vi åt på Thai idag ,,, de har haft stängt länge... Daniel tränade på förmiddagen å ja grejjade lite här hemma. Efter att vi käkat lunch åkte vi till Ikea. Har köpt en CD Billy så bokhyllan i vardagsrummet kan snart vara komplett... sedan ett större väggskåp till badrummet för ja bara måste få mera förvaring.. tänkte till handdukar osv. Handfat och allt till de å lilla badrummet inhandlades oxå. Sedan hitta ja ju Orkideer... å lite andra blommor att förnya med... KUUUUL.

Väl hemma har vi varit nere på Intersport så Abbe fick köpa en del Bandy grejjer å så har han varit på Bandy. Vi "hittade" en herrelös vovve som vi försökte få fatt i men misslyckades men ringde polisen å fick veta att en hund var saknad så vi kunde meddela ägaren så de visste var vovven Bamse varit sedd... FAAAN de va så nära ja fick hunden.... typiskt men vi gjorde i alla fall va vi kunde...

Nej nu vill Daniel ha hjälp å ja ska kolla till de oranga håret.....Från SVART tillorange/pissgult

Kommentera här 3 st

Ledig dag.

Datum: 2009-01-12 Klockan: 09:11:26 Kategori: Allmänt

Idag är jag ledig. Å ute blåser de full storm känns de som. TRIST.

Har väl bara två,,, eller tre punkter på dagens dagordning... alltså fler har ja väl men tider att passa så att säga eller saker som måste göras. Sedan e de väl annat med... suscha fixa håret ja ni vet äta.... plocka... grjja med fåglarna osv osv.... Men elva nu ska ja iväg med mammas katt. MIN första kattunge som min första katt fick. HAn ska få sluta sina dagar idag. Han e inte pigg längre.... så de är mest humant att göra så. Han blir 15 år.... å ja tror han e den sista i kullen som lever.

Sedan ska väl Oskar bleka håret å Albin på Bandy.... men för överig blir de lugnt å ja tänkte ja å Daniel ska planera in något i helgen. Någon som vill ha gäster??? Hi hi... vill åka bort men VAAAR??
Kommentera här 6 st

Man får aldrig glömma att man varit ung själv....

Datum: 2009-01-11 Klockan: 09:46:50 Kategori: Allmänt

Efter helgerna ringde min pappa för att önska god fortsättning och tacka för senast. Trevligt. Han gör sådär pappa han ringer ibland å kollar läget.

Efter de vanliga fraserna ettrar gubben till sig å frågar om jag läst tidningen. Jag har ingen dagstidning så svaret blev ju naturligt nej. Pappa berättar då att när han kom hem efter nyår så hade ung"j*vlarna" skjutit bort ALLA brevlådor.... min pappa bor på landet så det sitter ett gäng lådor på rad där. Han hade minsann ringt tidningen han å nu hade han eldat upp sig rejält å va på hugget...

Jag anar att NU kommer snart en salva om ouppfostrade ungar å vad han skulle typ säga till dom OM han mot förmodan skulle få fatt i dom....MEN ja hejdar honom....

-STOPP!!!!
-Jaaaa??? Säger en förvånad uppeldad ilsken pappa med den sönderskjutna brevlådan...
-Du vet pappa,, jag VET en som va en riktigt värsting unge som barn å jag VET att den ungen sköt bort värre saker än brevlådor.


Pappa blir helt tyst i andra änden harklar sig å säger att han hade två brevlådor i reserv så de kan få skjuta bort den han satt upp nästa år med.

Till saken hör ju att min pappa va ingen liten ängel som barn. Han var inte värre än andra heller kanske men farmor hade de inte så lugnt med honom alla dagar. Han spelade hatchfiol eller hur de stavas pallade äpplen å stal krut å sköt bort både de ena å det andra så ja lite pojkstreck som man nog får kalla en bortskjuten brevlåda de tycker ja pappsen kan få stå ut med ;-D

Kommentera här 24 st

Pippi-uppdatering

Datum: 2009-01-10 Klockan: 21:35:54 Kategori: Fåglar

Nu har de två ungarna lämnat holken och befinner sig på burgolvet tills dom lär sig att klättra på gallret till pinnarna, det har dom redan börjat träna på.
När dom väl lämnat holken återvänder dom inte dit. utan stannar i den "vanliga" buren.
Dom är nu ca 4 veckor och om två veckor är dom nog redo att flytta till sina nya hem.


Kommentera här 6 st

Att orka å att lyckas...

Datum: 2009-01-10 Klockan: 10:26:01 Kategori: Allmänt

...å framför allt att tro på sig själv.

Som ni som läser denna blogg jobbar jag varje dag med min självkänsla då jag inset att den är viktigare än att ha ett bra självförtroende vilket jag alltid haft. Jag har skrivit min BRA listor å vad jag är TACKSAM över... som jag lärt mig via böckerna Mia Törnblom skrivit.

Jag har nu tagit ett beslut för ca en vecka sedan att jag hädanefter ska tro på hur mycket min man tex älskar mig och tycker om mig som jag är och även lita på de andra som finns i min närhet att de faktiskt gör de. Jag e enormt jobbig bara som inte tror på detta och jag blir inte den enda som mår dåligt av att inte tro eller bli trodd på. Allt bottnar ju i den dåliga självkänslan å inget annat. Så nu har ja slutat att med det.... att säga det högt ÄLSKAR du verkligen mig... hur kan du göra de??? Å inne i mig tänker jag: Så länge man inget annat säger så tycker de om mig precis som jag är.... jag duger och jag är bra exakt som jag är.

Detta har ju INGENTING med att göra att man tror att man är mera eller bättre än någon annan. Ingen är perfekt inte heller jag. Men vi måste även acceptera skavankerna och säga jag felar ibland men jag kan tänka om och gottgöra och förlåta mig själv samt ställa till rätta. Vi vet inte alltid den rätta vägen men om vi får stöttning och hjälp kanske vi hittar rätt nästa gång. Och det är okej.

Jag försöker också acceptera min värk, göra det lilla jag kan för att orka leva med den.... å tanken börjar väl jobba med vad man ska göra i livet.... förstår ju själv att detta kanske inte håller.... men än är jag inte där då ja trivs med mitt jobb tex.

Jag försöker och vara tacksam för det rika liv jag har....se det positiva och inte älta. Leva i nuet.

***********************************************************************************************************************************

Visst låter de bra? Nu ska man bara leva efter detta med å det kämpar jag med varje dag.

Kommentera här 12 st

Fredag

Datum: 2009-01-09 Klockan: 11:01:05 Kategori: Allmänt

Idag skiner solen och ja tar de lugnt innan ja ska jobba hela helgen.

Känner att jag inte tillger något skoj i min blogg just nu... de e mest vardag å inga roliga historier eftersom de knappast händer så mycket i mitt liv just nu.

MEN,, förra gången vi åkte båt så såg ja ju tydligt hur en person raggade på de unga tjejerna vilket denna alltid gjort. Han har inget fördelaktigt utseende å man veeet att de snarare är hans position i livet som gör honom poppis. Man vet egentligen inte vem som utnyttjar vem... troligtvis och förhoppningsvis är det ju båda.... för de e ju hemskt om han tror att han e så obota poppis.

Denna resa fick ja ändå lite svar på detta.... Han försökte med samma tre unga tjejer.... få med dom.... någon stanns.... vinkade på dom å gick före.... De gick INTE efter å så säger den ena;

- Jag e helt enkelt för nykter för den dära ikväll....

Han kom tillbaka senare å ja lovar att han inte va så på... budskapet hade nog gått fram.

Tragiskt på något vis.
Ja jobbar kvällen som sagt å hela långa helgen... får se hur de går ja känner mig lite knepig... arm på nå vis som om ja har feber. Men vi kämpar väl på. Man har inte råd att va hemma....
Kommentera här 12 st

Idag känns det som fredag...

Datum: 2009-01-08 Klockan: 14:46:09 Kategori: Allmänt

Men man blir lätt lite dagvill såhär när det varit en massa helger.

Jag hade de tungt att vakna imorse.... trist när man behöver upp när man e ledig, men de va ju skolstart idag.

Varit iväg till läkaren idag å sedan har vi inhandlat både mat och lite presenter till Alexandra som blir 11 på lördag. Sedan åt vi en god lunch ute på Cafferian.... det är gudomligt fint ute vid Marieberg.

Va även in på Lidhl.... å träffade en gammal klasskompis,, DE va kul måste ja säga....

Nej ja sitter å har ont å måste ta sonen med mig å köpa inneskor till gympan.... fötterna växer...Å den här donnan löper å helt galen.... hoppas veckorna går fort fram till vi ska till veterinären å fixa till de....Kommentera här 11 st

Fåglarna e så stora nu...

Datum: 2009-01-07 Klockan: 17:29:16 Kategori: Fåglar

Nu på eftermiddagen har ja haft de små liven ute. Till att börja var de så vingliga och sitter mera..... de e ju så de gör liksom ligger på magen sin.

De blev väldigt lustiga i färgerna... De e inte normailfärgade å inte pärl heller... blev någon form av kompott å ja har inte fått sån färg som dessa två tidigare.

När de suttit hos oss en stund klarade de faktiskt av att sitta på sina fötter å sträcka på benen.... de går fort.

Tror ja ska behålla den lilla av dom som alltså är fågelunge nr två...Fullt i gamla matrester runt näbben...

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§


Min underbara Amaryllis

Titta vilket saftigt öra...

Kommentera här 19 st

Onsdag

Datum: 2009-01-07 Klockan: 13:21:38 Kategori: Allmänt

Jobbar. Å ja kan säga att de känns. Men imorgon är jag ledig och ja tror även min älskling är det. Hoppas vi får en fin förmiddag då barnen är i skolan. Har tid hos läkaren imorgon får vi se va hon säger om min onda rygg.... hon får gärna ordinera massage på recept som går på högkostnadsskyddet.... de vore väl nå de.... Man har ju inte råd annars att gå så ofta som man skulle behöva.

Skulle vilja ha floating å massage.... de e underbart. Å ja vet att ja blir så utvilad av den där halvtimmen i tanken.

Slutar om en å halv timma å ja hoppas ja får med mig mina barn snabbt å smidigt hem för ja vill hem å bara ta igen mig. De behöver ja. VILA.....

Har avslutat boken Vita nätter av Anne Cleeves som ja varmt rekomenderar å nu har ja börjat lyssna på Arn..... får vi se va de blir av de.


Kommentera här 9 st

Barbados

Datum: 2009-01-06 Klockan: 20:49:32 Kategori: Musik

Va in å kollade..... på www.barbados.se å grabbarna ligger med där!!! KUL.... vidare e bild med på HASSE å hans Klara... de va oxå ett KÄRT återseende.... UNDERBART..... Å där fanns även bättre bilder på övriga... hi hi hi.... Gå in å kolla tycker ja.... STOLT mamma.....


Kommentera här 5 st

Bilder...Barbados

Datum: 2009-01-06 Klockan: 20:39:31 Kategori: Musik

Som ni vet har ja ju ingen kamera så ja har bara tagit några få bilder med mobilen på resan... å ja kan bara säga att den HAR tagit bra bilder men gör de inte längre. Kvaliten e så urkass men ja bjuder ändå på några.... bara för att....

Inom kort kommer bilder ut på Barbados hemsida å ja tror ett par grabbar kommer synas som de gjorde för två år sedan.... www.barbados.se å klicka in på galleri å 4-5 januari. OM några dagar vill säga.Drinkar e ett MÅSTEPeter e ett måste annars e de inte Bados


Lager över å Björn där nere
Världens bästa Jensa å min son spenderade en hel del tid tillsammans på båten. Man kan säga att Jens lär mina söner ALLT han kan som farsan Baloo


Marcus Öhrn, sångaren i Noice å 5th sonic Brigade va med på båten då han å Pp känner varann.


Kommentera här 3 st

Dagen som gått

Datum: 2009-01-06 Klockan: 18:38:37 Kategori: Allmänt

Hallå

Vet att i alla fall några av er vill veta hur resan har varit,, vem denne Jens e.... va vi gjort å allt sånt.

Jag kan säga att just nu e allt upp å ner... säger bara TONÅRING så ja orkar helt enkelt inte.

Min otur började så igår... fastnade med tummen mellan stolen i bussen å en knapp som höjde å sänkte själva sätet... å där satt ja ett bra tag innan ja kom på hur faaaan ja skulle komma loss..

Idag har ja backat in i en rejäl sten... så ja har förstört draget på bilen. Ja man borde ju se bakåt men tyvärr såg ja inte STEN faaan å grejjen e att ja backa inte så sakta i min ilska...

Ja så tyvärr orkar ja inte med dator å blogg eller något överhuvutaget. Önskade ja hade en kall coola å en massör här just nu... å någon som verkligen kunde be sin mamma som ursäkt skärpa till sig å aldrig mera göra som han gjorde idag å nån som uppskatta ALLT ja faktiskt tycker ja gör.

Soffan.... den e den enda ja längtar till nu å coolan ja inte har. Somnar snart med, har jobbat idag å ja lovar de e inget vilohem. Men tacksam å glad att ja har ett jobb.

Jag kommer svara på era kommentarer va de lider å lite i taget men sluta inte kommentera.

Kommentera här 11 st

Hemma...

Datum: 2009-01-05 Klockan: 21:24:37 Kategori: Allmänt

Å välbehållen..... ja e så TACKSAM för Jens.... GUUUD va mycket han ger min unge.... GULLE DIG!!!!!!!

Det ger mig sån värme i mitt moderhjärta de han gör.... å ja e så glad för de. Tack!!!!


Sängen e go den. Å katten har saknat mamma MER än ni...
Kommentera här 4 st

Vi ses om några dagar...

Datum: 2009-01-03 Klockan: 22:34:54 Kategori: Allmänt

Men nu kan ni verkligen ta er tid att verkligen LÄSA mina tidigare inlägg när de faktiskt inte kommer att dyka upp några. Slarva nu inte förbi utan läs de ja skrivit... gå gärna tillbaka flera månader ja minns att ja va rätt rolig där ett tag. ;-DNu ska fätterna å jag dra nå riktigt gammalt över oss...

NATTI gott folk...

Jooo LISTAN läser ju MERA SJÄLVKÄNSLA nu..

Jag är bra
Jag duger
jag har en kropp som e underbar... de ni
Jag är fantastisk
Jag kan så mycket saker som jag e stolt över
jag har allt jag önskar å det ja inte har kommer jag att se till å få
mitt liv är rikt
å de bästa av allt:
JAG ÄR ÄLSKAD å ja ÄSKAR de mina..


Kommentera här 5 st

Att njuta och unna sig något gott.

Datum: 2009-01-03 Klockan: 18:34:33 Kategori: Allmänt

Nä nu sticker vi ut å äter på restaurang... varför inte??? Här ska njutas av livet... som stort...Kommentera här 7 st

Billy....å Peter Samuelsson

Datum: 2009-01-03 Klockan: 18:07:38 Kategori: Musik

Billy hyllan blev bra å ja tänker redan på vad ja ska ha i den som ja ska köpa ytterligare.... de blir skitbra anser ja... KUUUL. De blir nog mera böcker i den. Nu har ja bara ställt in lite böcker.. mest fackta så man ser lite lärd ut... ha ha ha...

Packat de mesta... tvättar de sista som sonen döck upp med.. viktigt va man har på sig vet ni....

Tror ja ska krypa ner hos gubben nu som ligger i sängen med sin dator...

  

ja har grymt mycket egentagna bilder på Peter å sparade sedan ja började lyssna på barbados 2000.... men de flesta bilder ligger på disketter å ja har ingen sån läsare på nån dator idag... tyvärr... men men...


Kommentera här 3 st

Ikea

Datum: 2009-01-03 Klockan: 16:25:17 Kategori: Musik

Tur att man inte förköper sig när man åker till Ikea... ha ha ha... vi skull eju ha ett bokhyllehörn sedan akvariet kom bort å fågelburen blev flyttad. Som TUR va köpte vi bara en hylla... de kommer inte alls bli så mycket hyllor som vi hade tänkt... utan lite annorlunda så de e tur man inte bara handlar utan tar lite lite i taget.

Vidare hittade vi faktiskt ett tvättställ till lilla toan vi kan tänka oss sedan när de blir så dax... de kändes bra. För vi har verkligen inte hittat nått å detta va lite annorlunda... men de köper vi som sagt senare. Toan e långt i från klar så....

Så nu skruvar Daniel hylla å bara han e klar så ska ja inreda lite... baxa om.... tog med vitrindörrar så de blir mindre damm å så får ja flytta in lite porslin där å göra en hylla för all sprit... ;-D som vi typ aldrig dricker... ja e ju nykterist...

Så håller ja på å packar... åker ju till Åland imorgon å träffar lite kul folk... SÅÅÅÅ kul.... TROR ja snart har fått med allt vi ska ha med oss.... men höll på att packa med kalsonger å strumpor även till August ha ha ha... jo tjena...
Sist mina ungar åkte med mig på Barbados å kryssning till Åland... 06.

Jens sa just de att jösses va stor ABBE ska va... å jo de går fort med dom... Han vill gärna adoptera honom ha ha ha ha... Här ser ni dom med Peter. Jens står bakom i röd å vit tröja.. i svart ser ni Johan från Nifters samt Chris Lindh med ryggen till.... förra sångaren.Jensa å Albin spelar lite...Hedesunda å önSignering... även August e med. Här ser ni även Lager.

   Bjuder på några bilder på Peter då ja råkar veta att några av mina läsare gillar honom en aning... hi hi hi...

Tror de kan börja bli dax att flytta in saker snart för nu ska de monteras lampor å då e hyllan klar.... iiiiiii.....

Å sen ska vi mysa ja å Daniel... vi e ensamma å ja skulle ljuga om ja inte sa ärligt att de e skönt vi har haft sex å fem barn hemma hela veckan... de har varit full rulle å sedan har de flesta haft en kompis hemma på detta... så ja de ska bli skönt att bara vara vi två.

Trevlig lördag gott folk!!

Kommentera här 7 st

Kallt ute å gnister på träden

Datum: 2009-01-02 Klockan: 12:28:22 Kategori: Allmänt

Guuud va fint de är ute nu. Synd att de inte är snö så barnen hade något ute att göra. De är kallt å blå himmel å SOOL. Själv sitter ja inne å e inte så pig precis... men är bättre än gårdagen.

Tur de.

Idag ska vi nämligen till vänner ikväll å träffas... Grabbarna åker till sin pappa på eftermiddagen,, så vi blir bara fyra som ska iväg. Daniel håller på grejjar å ja tar de lugnt. Orkar inget annat men sängen har blivit renbäddad å ja har duschat..

Skulle vilja åka till Ikea å köpa hyllor till vardagsrummet men hinner inte. Vi får främmande av svärföräldrarna sedan på eftermiddagen å Daniels morbror... så vi får snällt vara hemma.
Kommentera här 19 st

Fryser,böcker..

Datum: 2009-01-01 Klockan: 22:08:09 Kategori: Böcker

Haft några timmar där ja mått lite lite bättre men nu fryser ja å har krypt tillbaka ner i min säng å ja lyssnar på Anne Cleeves bok Vita nätter uppblandat med Orgasm boken av Katerina Janoch..... två mycket bra böcker och så läser ja oxå Mia Törnbloms bok Mera självkänsla.... hrm mycket böcker blir de....

Vi får skriva mera imorgon då aj hoppas ja e piggare... hoppas ni orkar scrolla ner lite å njuta av lite fina bilder och recept.
Kommentera här 6 st

Bäbisarna ser ut som fåglar nu.... eller??

Datum: 2009-01-01 Klockan: 19:39:04 Kategori: FåglarHade ute de små för att göra rent i holken å givetvis passa på att grejja med dom så att de är i stort sett tama när de ska till nya ägare.. eller en ska de en ska få bo kvar som ja tänkt de... De får en grå färg å blir en färg jag inte har. Pappan är normalfärgad... Han är ju gul i ansiktet vilket inte dessa blir.La dom i en fotlj å gick för att hämta påse... När ja kom in höll August på som bäst att sätta sig i fotäljen kan säga att ja illvråla... kunde blitt två döda pippisar...

Arwen däremot sov skönt i vår säng.


Kommentera här 9 st

Bjuder på UNDERBAR Pannacotta med hjortron samt bilder...

Datum: 2009-01-01 Klockan: 19:31:55 Kategori: Recept

Denna pannacotta är nog de godaste ja ätit å lätt att göra:

Pannacotta med hjortron för sex personer:

3 gelatinblad som du lägger i kallt vatten
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl socker
2 dl turksik youghurt
3 msk råsocker
2 dl hjortron Köp en förpackning på 250 gram den räcker gott och väl

Koka upp grädde mjölk och socker i en gryta. Ta grytan från värmen och tillsätt gelantinbladen, youghurt råsocker samt hjortron. Rör om ordentligt och häll upp i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna.

Blande de övriga hjortronen i förpackningen med några teskedar råsocker och låt stå och smält... När pannacottan har stelnat fördelar du hjortronen i glasen och den sås som är.... Sedan tar du och krossar några degestivkex som du strör över precis innan serveringen.

Himelskt gott...¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


  


Kommentera här 2 st

Nytt år...

Datum: 2009-01-01 Klockan: 14:37:54 Kategori: Allmänt

Å de firar jag med feber å värk,,,, Ingen höjdare med andra ord. Mådde knep hela dagen igår å va grymt trött å hade gärna lagt mig oerhört tidigt...FRÖS hela tiden å fortsatte så hel natten för att vakna riktigt varm. 38,4.... toppen å ja som ska åka bort både imorogn  på söndag till Åland.

Så idag vilar jag. Orkar inget annat. Maken däremot håller på runt fönstren å gör klart å ja antar att de ska värmas på lite mat snart.... Ja e så jätte trött....

Hoppas ni andra har en  bättre dag i dag....

Kommentera här 10 st