GOTT en ensam fredagkväll.

Datum: 2009-07-31 Klockan: 19:49:08 Kategori: Allmänt

Jag tyckte jag var värd detta,,,,,

 

 Tänk att lite kantareller stekta i smör medlite salt och purjolök mellan två skivor med grovt bröd med smör kan bli så himmelskt gott.PUSS på er!!!!

PS!!! Glöm inte scrolla jag har flera inlägg idag och MASSA härliga bilder.

Kommentera här 14 st

Skööönt

Datum: 2009-07-31 Klockan: 16:42:47 Kategori: Böcker

Jag jagar steg. Min man går till och från bussen varje dag som ger ca 3000 steg enkel tur,, sedan jobbar han och får säkert ihop minst jaaa.... närmare tio.... Och eftersom jag är hemma och inte får gratis stegen på jobbet får jag jobba som fasen för att få mina. JA vi tävlar. Just nu gäller det både att vinna mot varann och att slå sitt eget veckototal.

Jag har därför idag verkligen lagt på en extra låga där bak för att verkligen få ihop mina steg. Mycket steg föll ju bort när vi var borta och man sitter still i bilen samt att man stod på Gustavsvik. Man kan ju inte bära stegräknaren där.

Jag tog en rejäl promenad  regn och rusk,, rena höstvädret på en timma och sedan skulle jag BARA gå lite med hunden men det blev tyvärr mest att jag plockade kantareller... mmmm. GOTT ännu några svampmackor ska alltså ner i magen.


Bild:Kantareller

Albin åkte till en kompis som han ska sova hos och August han klipper ich TEJPAR. Idag är en sån dag där man bygger och TEJPAR. Igår STÄDADE han. Rätt var det var hade han staplat alla soffans kuddan på golvet och stod och damsög i soffan för brinnande livet.

-OJ varför städar DU? Undrade jag lite sådär frågande.

-Soffan var skräpig och så ville KROPPEN städa...

OKEJ... de köper jag, SYND att min KROPP så SÄLLAN vill städa.

August är verkligen noga med vissa saker och jag är glad att han är så duktig för sällan sju åringar är som honom.


BIld: August på Pizza Hut i Örebro

*********************

NU ska ja lägga mig och läsa lite. Har precis avslutat denna bok som är den fjärde i en serie som författaren skrivit. Rekomenderas:


De andra böckerna i serien är:


Dolda fel och brister

Självrisk

Personskada

Nu läser jag Ann Cleeves

Svart som natten....  Vita nätter....  Rött stoft....

Där har ni en hel hög med BRA böcker om ni gillar kriminalromaner.

Kommentera här 0 st

Hemmapyssel

Datum: 2009-07-31 Klockan: 13:40:12 Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort vinbärsgele... något jag faktistk brukar men i år hade jag inga egna bär. Pappa kom förbi med några liter.

Jag tvättar och lagar mat.

Ute regnar det men jag ska ut och gå sedan.   
Bilder på gele kokning


Bild:Kyckling i lergryta


Bild: Sallad mmm

Kommentera här 1 st

Jonas....

Datum: 2009-07-31 Klockan: 11:55:45 Kategori: Allmänt

En Jonas har kommenterat mitt inlägg ang Gustavsvik.

Jag anser inte att man ska behöva betala 365kr per dygn på en Camping som inte jag tycker har något utöver det som några andra campingar har. Jag har campat hela mitt liv och jag har sällan varit på sunkiga och ofräscha campigar fast att det tar 100kr mindre per dygn.

Gustavsvik tar givetvis ut en hel del för sitt yttre och att de har Internet samt kabelTV.... Och jag klagar inte på servicebyggnaderna som så de va fina MEN man behöver inte glaspeprydda fasader för att trivas. Det var inte renare på dessa sanitetsbyggnader mot några andra campingar jag besökt.

Sedan ansåg jag att platserna var dåligt utmärkta och jag tyckte i mitt personliga tycke att campingen som sådant var för STOR. Jag väljer hellre en lite mindre camping med lite mera personlighet. Men det är min egna personliga åsikt och inget annat.

Och NEJ jag hade inte behövt åka just hit men jag hade ingen erfarenhet av just denna camping och jag ville åka och bada med mina barn fast det var dåligt väder så därför föll lotten på denna camping. Men nästa gång kommer vi inte ta vagnen med.

Och en camping med denna kaliber ska fasen inte acceptera att folk sitter i bar överkropp på en restaurang. Det var inte ens någon värme ute så det var pga detta man satt så.

Affären de hade innhöll inte heller mer än på andra campingar. de hade inte ens vykort från Örebro att skicka till sina nära och kära vilket jag alltid gör när jag är ute. Små saker MEN saker som JAG tittar på.

Vi har blivit en erfarenhet rikare.

I min blogg skriver jag om vad jag vill och mina åsikter är helt mina. Andra får tycka precis tvärtom. För det är ju olika med tycke och smak...Synd att du är anonym så jag inte kan svara dig på din egen blogg.Kommentera här 1 st

Att sticka ut....

Datum: 2009-07-30 Klockan: 17:27:58 Kategori: Allmänt

Vi är hemma igen. Regnet vräker ner och det mullrar när Thor åker över himlavalvet och slår med Mjödner.

När vi kom hem tog jag en välbehövlig promenad innan det värsta ovädret bröt ut. Man kan behöva en promenad efter att ha suttit stilla på Lek & Bus landet några timmar och stått på ett ÖVERFULLT Gustavsvik....

FYYYY va folk det var där igår och jag kan inte säga att jag gillade campingen heller. GUD så flott men så oorganiserat. Så rörigt och DYYYRT. Och jag har fasen inte lust att betala för glasfasader på sanitetshus osv... och NEJ jag gillar inte Örebroare heller.

Jo några men de flesta är så dryga och tror de äger allt de har omkring sig. Vet att jag är orättvis men jag tycker så av erfarenhet tyvärr.

Och när man passerar deras restaurang och gästerna sitter i bar överkropp och äter ja då tycker jag det inte är klokt. Man har inte keps och mössa inne och man har kläder på sig vid matbordet speciellt på en restaurang. Har folk missat hyfset eller vad är det liksom?


Dit kommer jag inte åka fler gånger. Men det var ju bra på badet fast det var fööör mycket folk och barnen tycker ju om det och Lek och Bus var jättebra. Lite mera än i Karlstad.

Vi har haft ett trevligt dygn trots allt. MEN vi sticker tydligen ut rejält eftersom man blir UTTITTAD. PÅ Pizza Hut igår var det en tjej som bara stirrade på sonen och kommenterade hur han såg ut från det vi kom till det vi gick. Så när vi gick därifrån sa jag..... trevligt dock:

-Passa på att titta på det rosa håret nu medan ni fortfarande kan....

De skämdes och hon skyndade att säga att det var FINT.


Bild: Oskar i sitt UNDERBARA hår.

JAAA jag tittar oxå på folk men jag fick bara nog..Jag själv har också blitt uttittad och jag är långt ifrån ensam om att vara tattuerad över större delen av kroppen som tjej, fler än jag har en piercing i tungan eller VAD är de de ser? Är jag så FUL så de inte kan låta bli att titta? Ja jag vet ärligt inte för att jag skulle va så slående SNYGG det kan det INTE va eller är det så att ALLA Örebroare inte har någon som helst hyffs eller rent av läser min blogg??

JAAA jag är en sån där KÄNDIS!!! Att jag inte har fattat det...

Hörde förresten på radion att stölderna på SYSTEMBOLAET har ökat sedan de började med självplock. Det som stals mest var billig Votka, Marinella (URK) samt billig whiskye... Nu har jag fördommar igen men de flesta av oss kan väl säga VILKA det är som stjäl?? För om JAG skulle stjäla där skulle jag inte välja billigt rävgift utan nått välsmakande och DYRT. I byn jag är uppväxt i får vissa av dessa som jag misstänker inte gå in faktiskt utav denna anledning. De får säga till vid kassan vad de ska ha och så ämtar personalen. Inte för jag förstår varför de accepterar detta eller om man FÅR göra så men så är det och det är väl ett led i att slippa kolla igenom deras fickor.


Bild:Likör

GUUUUD va gnällig jag är men faan så länge sedan jag gnällde alltså. Nej nu ska jag äta en kaka i brist på annat.


Kommentera här 16 st

Underbar njutning

Datum: 2009-07-28 Klockan: 22:12:39 Kategori: Allmänt

Nu har jag njutit av ännu en dag.

Tack Mattias för en trevlig dag!

Imorgon bär det av mot Gustavsvik. Så jag skiter i bloggen några dagar. Ska njuta med mina barn lite...

Ha de bästis!Bild: Närbild på Arwens tass UNDER,, trampdynorna de små rosa syns...

Kommentera här 8 st

Floating

Datum: 2009-07-28 Klockan: 08:47:30 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Floating är sååå skönt. Man får alltså lägga sig i en tank med grymt salt vatten. Det är saltare än Döda havet. Så alltså flyter man där inne. Man duschar av sig och har badkläder på och sedan lägger man sig alltså i denna tank och de stänger locket. Första gången trodde jag inte jag att jag skulle palla att det blir stängt men det fungerade utmärkt. Ljus finns inne i tanken.

Sedan ska man bara slappna av. Och detta gör man. Det liksom blir en ro i kroppen som är total. Man säger att 30 minuter i tanken är som många många timmars sömn.

Många med kronisk värk sam Fibro mår gott av detta. Och så jag då.... det krävs nog ändå att man gå några gånger så man lär sig att verkligen släppa taget om verkligheten en stund.


Floating hjälper och är inte arbetskrävande.

Flera oberoende universitetsforskning finns runt floating från hela världen.

Genom bl.a. landstings finansierad forskning har  Karlstads Universitet  visat en del av följande:

Djup avslappning       Minskar stress och oro

Avslappning i muskler       Förbättrad nattsömn

Reducering av huvudvärk    Minskar depression

Minskar smärta i leder och muskler    Whiplash

Ökar kreativiteten    Hjälper vid fibromyalgi

Vad är floating?

Inne i tanken är det mörkt och tyst och temperaturen är ca 35° Vattnet är salt, mycket salt. - Viktlöshet inträder.

floatande_kvinna

350 kg Epsomsalt upplöst i vatten. Skillnaden mellan luft och vattenytan suddas ut, övriga sinnen går ner i varv vilket ger möjlighet till maximal avkoppling och välbefinnande.  Hjärnan kan börja att återställa balansen i kroppen.

Finns det forskning om floating?

Forskning har genomförts på ett flertal universitet och dokumenterats där det slås fast att floating kan ge en mängd fördelar.

Här följer några av dem:

›

Känsla av välbehag och välbefinnande

Minskar stress och oro

Avslappning i muskler

Förbättrad nattsömn

Inspiration och kreativitet ökar

Ökad originalitet

Djup avslappning

›

Reducering av smärta i muskler och leder

Reducering av huvudvärk

Minskar depression och ångest

Sänkt blodtryck

Mildrar jetlag

Komplement till Psykoterapi


Detta är lånat från
http://www.restingwell.se/vadarfloating.htmlBild: I en sådan tank flyter jag.

Kommentera här 15 st

Å regnet det bara öser ner...

Datum: 2009-07-27 Klockan: 20:51:10 Kategori: Allmänt

..... men jag har haft en bra dag.

Läste igår om ACCEPTANS. Och det var så sant det jag läste. Man får helt enkelt göra det bästa av det som är. Det blir inte bättre av att jag lägger mig ner och tjurar en hel dag. Det blev PISS väder och jag har ändå haft energi och lust.

Jag har fått massa saker gjorda som jag VILLE göra och jag känner mig nöjd.


Bild: en liten liten sjöstjärna

Jag har gått en promenad i regnet för jag har faktiskt kläder för regn. Jag hittade till och med svampisar. MEN någon hade varit på MINA ställen innan... MEN jag hittade ju trots allt svampisar så jag är GLAD.


Bild: Här väntar familjen i regnet i Lysekil för att komma in på HAVETS HUS.

Blev SUR över att biblioteket inte va öppet när jag kom dit idag MEN det var TUR för när jag kom hem hade jag fått medelande om att en bok kommit och eftersom vårt bibliotek INTE är så kundvänligt så hade jag åkt hem UTAN den boken och fått åka IGEN ändå... så  nu åker jag imorgon. Ni vet jag är van ett bibliotek med UNDERBARA anstälda som verkligen finns där för MIG men här... de är det enda negativa med denna stad hittills. De vill inget göra för att hjälpa och ALLT får man göra själv.... ställa sig på kö HEMMA vid datorn,, låna böckerna via en maskin och även lämna igen dom via en annan maskin... fast man är DÄR och frågar så tycker de att man ska gå hem igen och göra det via sin egen dator.... Sist frågade jag faktiskt vad de var där för.... om de bara var där för att ställa tillbaka böckerna men snart får man nog göra det själv med...

Nog om det....

Jag grejjar ännu,, Daniel jobbar kvällen och barnen kommer imorgon.

Imorgon ska jag tillbaka till GYN... URK... får vi se vad som händer och sker. Sedan blir de floating med en kompis som aldrig testat detta och så kommer mina goa ungar hem. Packa vagnen och åka till Örebro på onsdag och Gustavsvik... för där kan man bada även om det regnar. Smart va?


Bild: en hink full i krabbor


BIld: Här fiskar familjen krabbor


Bild: Klippor


Kommentera här 19 st

Snälla vädergudar...

Datum: 2009-07-26 Klockan: 11:58:13 Kategori: Allmänt

...låt det vara uppehåll så att ALL tvätt hinner bli torr och tvättad idag.

Som så många andra med hus från 70 talet så kan man inte säga att de som ritade husen trodde att man skulle tvätta. Lika lite som att man hade grejjer så det behövdes förvaringsutrymme.

Efter en vecka på kusten så är tvättstugan belarmad med tvätt och jag vill ha uppehåll så jag får allt tvättat. Kan jag hänga ute och det torkar jaaa då får jag ju undan allt. Vore gottis det så man fick ta igen sig lite sedan IGEN.

Planerar lite och vill åka till Sommarland med grabbarna. Hoppas det ska bli väder även till det. Kan inte säga att sommaren är så varm och fin som man hoppats. Det var två veckor sedan har det ju inte varit DEN värmen. Men jag är glad så länge det är uppehåll. Det ger mer energi ändå.

Ska snart åka iväg till svärföräldrarna och äta lite mat....


Bild:Albin vid havet i sin dykar utrustning...


Bild: Barnen i vattnet.


Bild: Jag på klipporna i skymningen.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Älta inte det förgångna och ta inte ut saker i förskott. Försök att leva här och nu. Njut av varann. Ta vara på livet här och nu.


Kommentera här 26 st

Home sweet home

Datum: 2009-07-25 Klockan: 17:20:59 Kategori: Allmänt

Som alltid när man åker bort är det härligt att komma hem. MEN det är lite plock när man varit ute också. Men jag har tagit det värsta resten frå bli senare. Finns fortfarande inga måsten eller krav.

Handlade lite igår... iiiii Trosor.....Jag är TOKIG i trosor kan inte hjälpa. Ni köpte ja hipsters från Björn Borg något jag ALDRIG gjort innan. De va såååå sköna.Bild: Trosor från Bjärn Borg samt ett linne.

FRÅGA: Vad föredrar ni tjejer?? Vad för trosmodell vill ni helst använda?
Killar.... Vad vill ni att vi tjejer ska ha och varför?

Själv använder jag både hipsters och string. MEN jag tycker inte string är snyggt men praktikst under vissa kläder. Sexigt och snyggt för mi del är hipster. Berätta vad ni andra tycker.

Köpte även en fleece i ROSA och en jacka.

 

Lugnet sänker sig och ja vi tar bara igen oss. Hade tappat bort min bankdosa och trodde att den kanske var kvar hemma. Hittade den inte så ringde banken och spärrade den. Bankkillen frågade om jag tittat på alla mina HEMLIGA ställen och jag svarade att jag inte var så hemlig med min dosa. När jag lagt på såg jag min morgonrock och i fickan låg den.... MITT HEMLIGA ställe jooo tjena. Blir banken imorgon och LÅSA upp den igen. Smidiga jag.Bild: en öronmanet i havet.

(TACK Anonym för att du uppmärksammade min felskrivning. Tänkte helt fel där... SORRY )

Eller MAGNET kanske? De har sonen sagt HELA veckan.Kommentera här 13 st

Fredag...

Datum: 2009-07-24 Klockan: 14:45:42 Kategori: Allmänt

Igår hade vi en regnig dag. Därför passade vi på att åka ut. vi åkte ner till Lysekil och gick på havets hus. Det var en helt underbar upplevelse måste jag säga. Jag älskar att gå och titta på akvarium. Dessa innehöll ju det som lever i Gullmarsfjorden. Alltså våra fiskar. Lärde oss massa om de olika djuren i havet.

Sedan tog vi båt färjan över till Uddevalla och vidare hem.

Det blev bättre väder på kvällen och vi var in till Fjällbacka och käkade lite glass i stora lass på Grebbestad bryggan. Tittar på alla STEKARE som går och visar upp sig och tror de äger världen. Måste säga att Peter Magnusson i Blommstertid har fångat dessa grabbar så otroligt bra.

Idag har vi fint väder idag även om det inte är stekande sol. Vi har varit in till Fjällbacka och vidare ut till Sportshoppen och köpt lillen ett regnställ..

Pratade med honom innan och nu länngtar jag efter de andra två.... mycket. August ville också hem nu och hade pratat om det hela dagen igår.

Nu ska vi snart äta lite....

Kommentarer jag fått kommer jag besvara när jag är hemma... segt nät här.Kommentera här 5 st

Sol,,,

Datum: 2009-07-22 Klockan: 12:00:21 Kategori: Allmänt

Vi vaknade till en solig morgon och vi har inte sådan hård blåst. Men det blev kylit att sitta nere vid havet så vi har suttit i solen vid vagnen efter att barnen doppat sig.

Nu har molen dragit ihop sig lite och enligt väderrapporterna ska de bli regn. Vi väntar väl och ser för det har inte stämt hittills.

Ska grilla lite kyckling och grönsaker sedan....mmmm gott med vitlökssås.

Vi gör inte mycket alls om dagarna utan bara tar igen oss. Det är så underbart att inte ha några måsten överhuvudtaget. Mat är väl e enda som styr. Skönt faktiskt.

Igår kväll var vi nere till havet och fiskade krabbor. Det är riktigt skoj faktiskt. Man hittar även massa små  räkor samt massa ostron sjöstrjärnor och musslor.

Havet och fåglarna och denna miljön ger lugn. Man mår såå gott av att inte ha några måsten.


Bilder kommer hemma...
Kommentera här 13 st

Kusten....

Datum: 2009-07-21 Klockan: 10:35:29 Kategori: Allmänt

Bloggen är inte mitt  prio ett. Inte så länge vi har sol och skönt väder vilket vi har. Vi njuter av vår ledighet tillsammans och gör så lite som möjligt.

Vi har det riktigt bra.....

Tankarna håller sig på avstånd och jag känner ett lugn.

Jag förlorade dock stort i stegtävlingen så nu jäklar ska ja vinna nästa vecka. Det blir tufft när man är på semester dock och man tar de lilla lugna.

Lev väl....Kommentera här 11 st

Ingenting...

Datum: 2009-07-19 Klockan: 10:49:47 Kategori: Allmänt

Ingenting alls blir som man tänkt sig. Inget blir som man hoppats...

Laddar om....

Måste tyvärr

TOMHETEN är total idag och jag vet ärligt inte var något kommer sluta. Jag känner inte igen de känslor jag känner.

Idag ska jag packa de sista och jag ska ta tag i en sak jag försökt glömma. Jag ska se igen och ta reda på saker i det förflutna. Dax med det nu.

Nej packa va de.

När vi nu åker till kusten får ni lämna mera kommentarer så jag hittar in till er. Jag har en annan dator då och har ER under favoriter på min vanliga dator. Inte på min mini så SNÄLLA kommentera så jag hittar in och kan lägga till er.... JENNY maila ditt lösen igen så jag kommer in.... Vill inte missa en vecka.

Naturligtvis kommer inte bloggen vara prio 1 men jag kanske får stunder.Kommentera här 26 st

Kvällen sänker sig...

Datum: 2009-07-18 Klockan: 21:28:19 Kategori: Allmänt

Å jag e hemma. UNDERBART. Bara min älskade man som saknas..... min snuttis. Han jobbar i natt så jag får sova ensam. Skulle kunna be Albin sova hos mig men Daniel vill nog ha sin säng när han kommer.

Nä nu ska ja ta mig lite och äta sedan krypa ner... smörja mina ömma fötter efter en hel dag på jobbet och MASSA steg. Ska bli kul å se vem som vinner denna vecka. Tyvärr går ju mycket tid bort imorgon då vi åker till kusten. TUR jag hinner gå på jobbet.

På tal om trötta fötter inhandlades lite skor...

   
Bilder: SKOR


Bild: Mina trötta fötter... fotmassage? Någon som vill??

^^^^^^^^^^^^^^^^

TACK Anki för en go kram på jobbet och för en trevlig kväll.... Sällan jag kramas sådär men de kändes gott. TACK gumman.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Kärleken i mitt hjärta till dig rymmer mer än du någonsin kan tro. Det jag känner är större än vad jag förstår och jag vet inte var jag ska göra av allt jag känner. Det rusar i kroppen och pirrar vid tanken på dig. Du är det finaste jag vet och du är bara bara min. Min i varje tanke och varje sekund. Även när du inte finns hos mig känner jag dina fjäderlätta rörelser över min hud och kropp. Känner dig nära och känner all den kärlek och värme du ger. Du ger lugnet och tryggheten som bor hos mig. Du ger glädje och hopp. Du ger LIV.


Bild: ett hjärta av röda rosor.

Kommentera här 12 st

Saknad

Datum: 2009-07-18 Klockan: 16:21:07 Kategori: Allmänt

Jag saknar.

Jag saknar ofta.

Jag kan inte säga att det behöver gå lång stund innan jag känner saknad.

Ni vet hur det kan vara att verkligen sakna någon?

Den man älskar, en vän, någon man förlorat eller sina barn. Eller någon annan. Ibland sig själv.

Jag saknar.

Just nu saknar jag mycket....

Jag saknar en vän jag verkligen skulle behöva nu.

Jag saknar mina barn.

Jag saknar min man.

Jag saknar flera vänner jag sällan träffar.

Ni finns alltid i mitt innersta.

Jag tänker alltid på er.

Jag vill känna er närhet.

*****************************************************

************************

*******************************
**************

Just nu vill jag ha DIG här

Jag vill ha dig som min vän igen

Jag saknar våra samtal

MYCKET

Jag är så ledsen att vi inte har någon kontakt

Vet inte ens HUR du har det?

Mina tankar är ofta hos dig

Önskar så att Du ville finnas i mitt liv igen


Bild: Ett hjärta i sanden som spolas bort av vattnet från havet.

Saknar dig Ingrid, Du saknas mig
Mathias jag tänker på dig

ANNA du finns i mitt hjärta, önskar vi bodde nära

DANIEL,,, tack för att du delar ditt liv med just mig

Ibland behövs man inte


Kommentera här 8 st

Kvällen sänker sig

Datum: 2009-07-17 Klockan: 20:33:50 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sitter med tankar.

Tankar på hur livet artat sig.

Tänk efter... visst har de flesta av oss det väldigt bra.

Vi har det mesta som vi kan önska. Vi har egentligen mer än vad vi behöver. Materiella saker som känns underbart när vi får köpa men som vi faktiskt klarar oss utmärkt utan.

Men något som jag inte kan leva utan är närheten av en annan människa. Av människor. Av den man lever med, barnen och vänner. Att veta att någon faktiskt finns där när man kommer hem. Att man är behövd och älskad och framförallt behövd.

Tänk va mycket det betyder. Att vara en del av något. Ett sammanhang.

Tankarna går till dom som faktiskt inte har någon. För de finns. De som ligger döda i veckor i sitt hem utan att någon ens reagerar. De som sitter alla kvällar ensamma i sitt hem utan att någon någon gång kommer.

Jag är TACKSAM att jag faktiskt har det där. Fast att jag många gånger känner mig ensam så har jag ju i alla fall de mina. Och det är underbart.

Vi borde stanna upp mera och tänka just på detta. På dom vi har. De som ger oss något. Att saker bara är just saker. Men vi människor av kött och blod är levande och att det ger så mycket mer värme och kärlek än alla saker i världen.

Sedan kan jag tycka att några av oss drabbas väldigt hårt av motgångar. Någon sa en gång till mig att alla människor får lika mycket men att det sprider sig olika under livet. Det tror jag inte så mycket på utan tycker själv att jag haft en väldigt massa otur och jobbiga stunder. Men jag är kanske en sån som tar motgångar mindre bra.. Tar åt mig? Nåja.... jag överlever och nu ska jag gå hem strax å lägga mig och SOVA....

Natti


************************************


Kommentera här 16 st

Fredag just idag

Datum: 2009-07-17 Klockan: 17:05:18 Kategori: Allmänt

Jag är VARM! Det är bara förnamnet. Jag har varit tidigt uppe och jag trodde inte det skulle bli så fint idag. Åkte tidigt in till byn då jag skulle lämna min hund samt titta på skor. Blev två på rean.... sedan var jag till syss så katterna, eller katten fick GOOOS. Elvis va inte så sugen på nå mys men Zonik va de....

Sedan va det jobbet som gällde och här sitter jag nu... VARM. Som bara är förnamnet.

MEN jag tycker om att det är fint och jag hoppas det får hålla i sig...
Kommentera här 4 st

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Datum: 2009-07-16 Klockan: 15:34:56 Kategori: Allmänt

Idag tog jag en promenad ner på stan. Jag gick och klippte mig. Jag hade ju tänkt att jag skulle spara ut mitt hår lite nu så därför klippte jag av det snedklippta. Så nu har jag en kort frisyr. Ovant men det blir nog bra.

Bild: Tess nyklippt... HEMSK bild. Varför blir jag aldrig snygg på en bild???
(bilden åkte... fyyyyy va hemsk )

Jooo så gick jag lite på stan. Till apoteket... sedan köpte jag mig en munkjacka... svart.


Bild: Svart munkjacka.

Sedan händer nått som e helt KUL!!!! Jag kommer förbi en stor parkering vi har å vad står där om inte en STOOOOOR GUL! en stor gul? Banan? Abolut inte utan BARBADOS bussen..... Blicken söker av... VAR e dom... hittar dom ätandes på en av våra cafeer precis intill. ÅÅÅ va kul! Peter skiner upp och man får byta några ord och få en KRAAM.... lite info om saker jag funderat på och dagen känns LJUS som tusan!!!!!


Bild: Världens GOASTE Peter...

De va på väg upp till Malung för kvällens spelning på Dansbandsveckan där...

När jag sedan kommer hem väntar smycken som MALIN gjort till mig. GLAD!!! De åkte genast på. Kika in hos henne för att se hennes verk. Bara ni klickar på Namnet Malin över och sedan klickar på SMYCKEN i hennes kategori del på hennes blogg. Skriv bar en kommentar om vad ni skulle vilja ha för smycke.Bild: Smycket med två brickor som bär mitt och Daniels namn,,, Helt underbart fint.Bild Sedan detta med en underbar ängel till skydd samt tre brickor med mina barns namn.

Sedan har jag även handlat lite inredning....


Bild: Krukor med lavendel till sovrumsfönstret


Bild Lyckta jag ähngt i taket i glas med stenar i botten.

Nej ni.... husvagnen ska fortsätta fyllas och sedan ska jag gå lite med vovven. Vi jagar steg och maken ligger nog före.....
Kommentera här 30 st

Knepigt väder.

Datum: 2009-07-16 Klockan: 09:44:51 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag är vi lediga.

SÅÅÅÅ skönt.

Jag har egentligen inget på programmet. JOOO Harry Potter kl 19.00 med den rosa...


Bild: Oskar md sitt magenta färgade hår

JOOO jag ska packa husvagnen och handla en del till de...


Bild: Husvagnen

JOOOO jag måste till apoteket också. Piller trillaren.

Jo jag har visst lite plock att syssla med som alltid och jag är sugen att gå och klippa mig. Men vet att där ja klipper mig kommer det ta tid eftersom det är drop in. Och jag vet egentligen inte HUR jag vill klippa mig. Känner bara att jag inte blivit riktigt nöjd de sista gångerna.

Jag har en massa känslor i kroppen som bråkar med mig också. Som vanligt vet jag itne riktigt VAR jag ska göra av dom eller hur jag ska bli kvitt dom. Vet ju att de finns där av en eller annan anledning och att jag är den enda som kan ta tag i det hela. På något sätt.

Jag ska ge mig ut snart.... på en promenad. För jag jagar ju mina steg och jag vet att tankarna får lite fritt flöde då och att man mår bättre. Kanske skulle jag ändå ge mig ner mot stan gåendes. Det är en bit och vägen hem är uppför så man bävar alltid. Men vi har helt enkelt ingen bil idag. Idag får den en ny ruta.

******************************

Idag ska ni tänka på EN sak.

Säg fina saker till varann. Ge komplimanger och visa att ni älskar varann. För vihar så mycket kärlek att ge och det är inte farligt att verkligen göra detta. Så släpp loss med kärlek och ORD!


Bild: Bilden är suddig men den är så härlig. Den visar August i full gång att leka i sanden vid strandkanten.
Kommentera här 9 st

Orkideer

Datum: 2009-07-15 Klockan: 18:50:04 Kategori: Hemmet

Vi tänkte ju inte på att detta var ett toa fönster när vi bestälde. Så nu har jag äntligen hittat SNYGG fönsterfilm som löste de lilla problemet. Denna finns i massa olika utförande och är lätt att få dit och ta bort så man kan ju faktiskt variera om man vill.Bild: Fönster innan filmen är på plats.Bild Efter... skyddsfilmen är på. Skuggmönster av orkideer. En av mina favoritblommor som trängs i köksfönstret i vanliga fall.

Detta hittade jag på:

http://www.bluebox.se/Kommentera här 18 st

SOL

Datum: 2009-07-15 Klockan: 10:01:18 Kategori: Allmänt

Tänk va glad man blir av SOLEN!

Jag jobbar men jag känner mig lättare i sinnet.

Nu längtar jag efter morgondagen. Då har jag och Daniel en HEL dag tillsammans. Vi har lite att stå i men ändå. Jag har längtat så efter honom och är lycklig bara av vetskapen att vi sovit bredvid varann inatt. Mer är det ju inte eftersom jag sov när han kom hem och han sov när jag gick. När jag kommer hem jobbar han och jag sover nog gott när han kommer hem igen.

Jag försöker verkligen vara glad över det lilla. Jag försöker se ljuset i tunneln. Jag är så glad att jag försöker. Men igår var det tungt på kvällen. Kände mycket tomhet. Det var något jag såg igår som gjorde mig ledsen . Jag förstår inte varför jag reagerar så starkt på vissa saker. Men jag känner mig ensam och utanför. Har väl själv satt mig där. Tyvärr. Jag inser ju det. Jag ska inte tillhöra något sammanhang utan hålla mig ensam för att slippa göra något som inte passar i andras ögon.

Men man får se framåt. Jag gör det med bävan över hur det blir med två i vården men vet att det är 2½ år kvar dit eftersom han studerar. Så jag ska inte tänka nästan tre år fram utan ta en dag i taget.

Nu ser jag fram emot att få semester och en vecka med maken ledigt. På söndag när jag slutar jobbet klockan fyra åker vi ner mot kusten och Grebbestad.


Bild: Vy över Grebbestad

Vi kommer åka till Saltviks camping.... och jag är glad om det är fint väder men jag är så glad över att få åka iväg bara. Har lite kläder kvar att packa men annars är det bara maten som ska handlas. Jag ska göra lite köttfärssås idag som jag ska ha med. Köttbullar har jag med gjort och lagt i frysen. Skönt att ha lite klart.


Bild: Vykort över Saltviks Camping


Vore skoj om ni tar chansen och röstar på mig idag,, sista dagen. Till veckans blogg.

Klicka på länken nedan:
http://plumms.blogg.se/2009/july/final-d.html#commentKommentera här 16 st

Dagen är till ända...

Datum: 2009-07-14 Klockan: 20:49:45 Kategori: Allmänt

Denna dag börjar närma sig sitt slut och nu ska jag krypa ner i min underbara säng och läsa. Ska bara få tjejerna i säng först.

Tagit en promenad innan nu och jag mår ganska bra. Ganska bra är bra för mig och jag klagar inte idag. Det har varit några hektiska dagar på jobbet och jag har varit ganska trött men jag har hittat lite sköna avkopplingsmoment som gör att jag klarar detta lite lite bättre.

FRAMSTEG...

Vill passa på och VÄLKOMNA alla nya läsare jag fått. SKOJ! Ni vet att ni kan trycka på BLOLOVIN knappen om ni vill följa bloggen.

Vore även skoj om ni stannade till och lämnade ett litet avtryck i form av en kommentar när ni ändå kikar in så hittar ju jag även till ER blogg.


Bild: En bild BARA till dig Johan... Skål med KANTARELLER!

Vet ni?

Jag känner mig ÄLSKAD och det är UNDERBART.... hoppas min man kryper riktigt nära när han kommer sedan. Jag behöver närhet. visst är det skönt att känna någon man älskar nära nära...

Glöm inte rösta på mig i veckans blogg!

http://plumms.blogg.se/2009/july/final-d.html#commentKommentera här 10 st

Nektarin och blåbärspaj med Dinkel

Datum: 2009-07-14 Klockan: 16:53:27 Kategori: Recept

Fyll en pajform med blåbär och nektariner i bitar. Strö lite socker över.Bild: Form med bitar av nektarin och blåbär.

Gör en smuldeg av:

150 gr smör
2 dl grovt Dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
½ dl socker

Rör ihop till en smuldeg som du sedan häller över dina bär.

Strö lite Farinsocker över täcket av smulpaj.

Ställ i ugn på 250 grader till fin färg.

Servera ljummen med vaniljsås eller glass.

( Givetvis kan man utesluta Dinkelmjöl och köra bara vetemjöl. )Bild: Paj

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Glöm inte att gå in och rösta på mig i veckans blogg genom att klicka på länken nedan:
http://plumms.blogg.se/2009/july/final-d.html#commentKommentera här 18 st

Rösta!

Datum: 2009-07-14 Klockan: 11:23:25 Kategori: Allmänt

Ni får klicka in på denna länk:


http://plumms.blogg.se/2009/july/final-d.html#comment

Jag har nämligen blivit utvald till att bli veckans blogg....


Gå in och RÖSTA om ni tycker att min blogg är värd att VINNA.

******************

Jobbar men ikväll har jag nog tid att gå ut i skogen lite med hund och katt.


Bild: katten äter gräs

Jag känner en glädje. En värme. En vind smeker min kind och jag känner kärlek. Men kärleken är underbar. Tänk vad bra man mår när man tänker på den kärlek man får. Även om vi inte träffar varann så vet jag att han är min sötis.

Igår utmanade jag min man. Vi ska GÅ. Vi ska ha stegräknarna på oss. Målet är 60000 steg första veckan. Vi ska inte berätta hur vi ligger till så det blir lite spännande. När veckan är slut ser vi vem som vunnit. Den som förlorar får köpa en liten uppmuntranssak till den andre... Sedan fortsätter vi och kanske sätter fler steg på menyn.

Daniel tog utmaningen.

Igår gick jag nästan 6000 steg BARA på jobbet. Huga.

GLÖM INTE RÖSTA NU!!!!


Bild: Underbar sommarbild i solnedgång


Kommentera här 20 st

Skogens GULD

Datum: 2009-07-13 Klockan: 12:21:40 Kategori: Allmänt

Nu är de här,, dessa underbara kantareller.

Pratade om det igår och nu när jag var ute med vovven och Arwen va visst oxå med, Arwen är vår katt som gärna tar en promenad med oss. så hittade jag en hel näve...Bild: Min hand full med Kantareller


Kommentera här 56 st

Känslor

Datum: 2009-07-13 Klockan: 08:39:52 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känslan i min kropp säger att allt är kaos.

Kaos?

Ja kaos.

En enda storm med känslor för någon.

Någon som är mig nära, någon som ger värme. Tröst och trygghet.

Kaoset beror på att jag är rädd.

RÄDD?

Jag är rädd för att det jag känner ska vara fel.

Att det bara är jag som tror.

Tror att känslorna finns där.

Finns där för mig.

Att jag är älskad. Fast att jag inte alls är det.

Att jag bara vill se saker som inte finns.

Men innerst inne långt där bakom mitt kaos vet jag ju att det jag känner är rätt.

Att jag är älskad.

Jag är älskad.

Någon älskar mig.

Mer än jag någonsin förstår.

Så bakom detta kaos är jag lyckligast av alla.

För han älskar mig.

Mer än jag anar.Bild: En gammal bild men detta är JAG idag. Me&i omlotttröjja samt vita leggins.

**********

En ny vecka tar form. Med jobb. Sista veckan. Men sex arbetsdagar väntar. Även för Daniel. Som vanligt så jobbar vi om varann och hinner ses lite. Det skapar saknad. Det skapar planering.

Nästa vecka har vi vår enda lediga vecka tillsammans. Då åker vi ju till kusten. Vi ska vara lediga. Det ska bli underbart. Så därför uthärdar jag en vecka med mycket jobb. Med mycket planering.

Mina grabbar är hos sin pappa och tjejerna får tillbringa lite härlig tid med farmor och farfar. Medan vi vuxna sliter lite till. Själv har jag fem veckor ledigt sedan. Fem veckor av vila som jag behöver. IGEN.

MEN jag mår bättre i kroppen. Det är LYCKA, även om det idag gör ont i något jag inte har ;-D

GÖR NI IDAG?Kommentera här 21 st

Blåbärskaka....

Datum: 2009-07-12 Klockan: 15:20:18 Kategori: Recept

Några har bett om recept.

Jag gör detta enkelt för mig... hoppas ni e med.

Gör en vanlig bulldeg. Alltså vetedeg. Står i en kokbok eller på mjölpåsen. Uteslut kardemumma.

När degen jäst och är klar kavlar man ut runda kakor av degen. Lagomt tunna.... några cm. Hur stora kakor ni vill göra är ju en smaksak. man kan göra portiosstora direkt eller på en hel plåt.

Sedan strör ni bara blåbär på denna runda kaka. Strör lite strösocker över och gräddar till fin färg.

Vid servering kan man pudra över lite florsocker.


Bild Blåbärskakan igen

Kommentera här 34 st

Blåbär

Datum: 2009-07-11 Klockan: 13:13:30 Kategori: Allmänt

Bilder på underbar blåbärs kaka och bullar.

Nu ska jag gå ut och steka köttbullar och biffar för fulla muggar. Dels till middag och till husvagnsturen till kusten.


Kommentera här 42 st

Grått

Datum: 2009-07-11 Klockan: 10:40:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det är grått ute idag med. Barnen har gått upp i skogen och plockat blåbär. Hoppas de hittar och orkar plocka så pass så det räcker till att göra lite blåbärskaka av. mmmm.

Annars är det lugnt här hemma. Daniel ska åka och fixa med bilen och själv vet jag inte vad jag ska hitta på. Inget antar jag. Jo det är väl att plocka med det vanliga som mat och tvätt är jag rädd.

Hitta på något det vill jag men vet inte vad? Blir ju av med bilen nu.

Vad gör ni denna lördag?
Bild: Knopp av en Mårbacka pelargon

Igår färgade jag håret... sedan la jag mig i ett bad. Rakade bort massa hår och skrubbade kroppen med ett Bodysalt.... lät håret få en inpackning och ja ni vet jag NJÖT en stund. Sedan tände jag massa ljus och skulle njuta i soffan. MEN... jag var så avslappnad och trött så jag släckte dom igen och la mig. Har sovit underbart gott....

Ta hand om varann där ute. Och glöm inte att ge varann komplimanger. Glöm inte att ge varann beröm. Säg att ni tycker  om något eller någon. Säg att du uppskattar det någon gör. Se någon i ögonen och säg att han/hon är bra. Visa att ni tycker om varann. Det ger så mycket glädje och energi så glöm inte att SE varann denna dag.Bild: Katten ligger i min famn och leker med stjärten på en av mina fåglar som sitter på min axel.

Kommentera här 10 st

Tomhet

Datum: 2009-07-10 Klockan: 13:27:21 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Efter alla tankekaruseller kommer tomheten. Stillheten. Försöker tänka att jag ska ta en sak i taget. Att jag ska ta det lugnt. Med alla krav är det svårt. Men jag försöker mer och mer stanna till. Stanna upp. Ta ett andetag och tänka att jag hinner sedan. Inte med allt men med en del.

Försöker hitta ventiler. Andrum. Det är inte lätt men jag gör mitt bästa. Jag försöker planera. Jag försöker tänka till. Jag försöker stoppa tankar som skadar och gör ont. Jag försöker blunda för sådant som inte behöver ges energi.

Men just nu saknar jag. Jag saknar DIG. Så mycket. Just nu saknar jag din närhet, din värme. Jag vill känna din andedräkt i min nacke när du sover. Höra dina andetag. Höra dig. Stoppa min näsa nära din hals och snusa in din doft, dig. Jag vill känna den trygghet du ger. Den värme och kärlek bara du gett. Bara du kan ge. Att känna kärlek är livet. Näring. Näring för en själv som lider. Som känner törst. En själ som värker och som vrider sig tills hon hör dig och känner stillheten sprida sig i sin kropp och till slut bli aldeles lugn.


Bild: Ett par sitter på en strand. Bilden lånad på google....

Ge mig trygghet och jag kan växa. Ge mig näringen jag så väl behöver. Ge mig styrkan att våga stå upp och säga JAG DUGER! Jag är BRA! För jag är jag. Sluta ge mig energier jag inte behöver. Ge mig mod att säga STOPP. Våga säga att jag är bra som jag är.

Jag är JAG och jag är STOLT.

Jag kommer aldrig bli någon annan. För vem är då jag?

***********

Trevlig fredag


Kommentera här 27 st

Tittar in lite kort

Datum: 2009-07-09 Klockan: 19:00:01 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag jobbar kvällen. Hemma är det fullt upp och vi går om varann jag och Daniel.

I helgen är vi lediga tillsammans och det ser jag fram emot. Längtar.

Regnat har även här strilat ner.... man kan säga att backen är mättad snart.

^^^^^^^^^^^^^^

Jag träffade min läkare och psykolog idag. En tung förmiddag. Båda slutar i höst. Hoppas även jag ska slippa de besöken. Jag är så trött när jag kommer därifrån så jag hoppas jag snart ska slippa.

Jag vet väl igentligen vad jag ska jobba med.

Leva här och nu. Planera och ta en stund i taget. Allt måste inte ske just nu.Kommentera här 6 st

Sol

Datum: 2009-07-08 Klockan: 11:03:25 Kategori: Allmänt

.... men hemma åskar det säger Daniel...

Jag jobbar.

Det är fullt upp kan man säga så jag ska rusa vidare.

Efter jobbet blir det någon form av middag med tre av mina syrror det ska bli hur trevligt som helst.... och Daniel hämtar vovve vid två. Han är bättre men inte frisk nu får vi fortsätta behandla honom hemma så magen blir bra. Om tio dagar har vi teletid då vi får provsvar.

Ha en underbar dag och hörrni vi har bara ETT liv så ta hand om varann och var inte ovänner. Vi har som sagt bara ett liv så passa på och LEV och var tillsammans.

Kommentera här 17 st

Kvällen är här

Datum: 2009-07-07 Klockan: 21:13:33 Kategori: Allmänt

Jag tycker det är skönt. MYCKET skönt. Att jag ska få krypa ner.

Tänkte bara berätta att Isak nu har passage genom sin mage och tarm. Han är piggare och har fått lite lunch som han åt men får stanna för att de ska se att det får stanna kvar. Han får ju även behandling för sin irretarade magslemhinna. Jag hoppas han är okej imorgon och att Daniel får hämta honom.

Provsvaren kommer inte komma förrän om tio dagar ungefär.

Själv kan jag inte hämta honom då jag jobbar hela dagen imorgon. Efter jobbet kommer jag ge mig av till min syster där jag ska fixa till mig för att sedan bli med tre av mina systrar ut. Detta var en del av min fördelsedagspresent så jag vet inte vad som väntar riktigt. Middag tror jag i alla fall. Ska bli mycket trevligt.

Så nu ska jag packa lite kläder och sedan ska jag lägga mig och läsa....Bild.Grässtrå


Kommentera här 13 st

TRÖTT!!!

Datum: 2009-07-07 Klockan: 10:26:05 Kategori: Allmänt

Min man ringde nu. Han hade fått en mycket otrevligt samtal från vår lokale veterinärstation. De hade väntat på mig idag halv tio. LÄNGE och väl... det var USELT av mig att inte dyka upp när så många behöver en tid.

Gissa om jag blev förbannad.

Igår efter att jag beställt tiden till min vovve blev han sämre och jag blev tvungen att åka till Djursjukhuset. Därför ringde jag och avbokade tiden. Pratade med en assistent och tyvärr tog jag inte namnet.

Jo jag ringde tillbaka. Och när jag berättade hur det var frågar veterinären sin assistent och DÅ säger hon att jo jag hade visst avbokat.

Sa till henne att nästa gång kan du väl kolla med din assistent innan du ringer och skäller ut min man. Hon bad givetvis om ursäkt MEN jag tror assistenten helt enkelt skylde på mig och trodde inte jag skulle försvara mig.... hon försökte ge mig skulden för något hon GLÖMT.... att stryka mig när jag ringde.

SÅÅÅ långt. Sista gången jag rriger och beställer tid där. Nu blir det Karlstad eller Karlskoga.

Men beskyller man då inte för något jag inte gjort utan att jag säger ifrån... ARG!


Kommentera här 25 st

Jag har rätt....

Datum: 2009-07-07 Klockan: 09:57:18 Kategori: Allmänt

Jag är otursförföljd. Det sa en vän till mig igår. Han sa RÄCKER inte allt elände snart. Han säger att han förstår mig att jag tappar sugen. Få råkar ut för så mycket som jag. Ändå kan tex människor runt om mig inte förstå att man har svårt att se det positiva i allt. Vara positiv och glad när det ena efter andra avlöser sig.

Jag säger inte att jag har det värre än andra jag säger bara att jag drabbas av  mycket och att jag helt enkelt inte pallar.

De sista åren har jag gått igenom hemskt mycket men ändå tycker folk att man ska rycka upp sig och säger det vänder snart. Jo visst men NÄR?

Ni som följt min blogg vet att jag gått igenom en del... den sista veckan har jag fått tråkigt besked på gyn, sonen skadade knäet och min hund blev sjuk. Inom loppet av några dagar. Inom en och samma vecka. Ändå förstår tex inte min psykolog att jag är less på livet.

Människor förstår inte att man har svårt att se någon ljusning när det bara fortsätter..... MEN jag försöker se positivt. Inte i de saker som händer alltid för jag kan inte se något positivt i att min vovve är sjuk.... att mina son skadade sitt knä som redan har det jobbigt.... att jag får ytterligare problem på gyn sidan när jag redan fått två andra diagnoser i år.

Isak väntar jag besked på. Han blev sövd igår för att få loss något som satt i hans matstrupe. Man upptäckte då att hans matstrupe samt magsäck är irreterad, röd och blöder samt är skinnflådd. Man vet inte varför och man har givetvis tagit prover och ska behandla detta. Jag vet med andra ord inte heller om det är passage genom mag och tarmkanalen ännu. Jag vet inte när och om vi får hem vår hund.

Sovit dåligt och mår sådär men jobbar.
Kommentera här 2 st

Brillor

Datum: 2009-07-06 Klockan: 20:01:20 Kategori: Allmänt

Då har jag fått de nya glasögonen.... Nöjd. Blev dock lite mycket utgifter nu när Isak är på Djursjukhuset. De ringde förresten nu på eftermiddagen. De har hittat något i hans matstrupe. Så de ville få tillstånd att söva för att ta bort det som satt. Ja vad hade jag för alternativ? Men som de sa de måste ju ringa ifall man inte har råd. Hemskt men sant. Jag har sedan inget hört så jag ringde in. Tyvärr går det inte att komma fram om det inte är akut och det är det ju inte. De ringer väl igen om det inte har gått bra.

Bjuder på lite bilder av mina nya bågar. Det är Efva Attling.... Och NEJ jag köper inte glasögon efter märke. Jag köper det jag trivs med. Sedan att jag haft Salming och Gucci är en slump.

 
Lite ovant sa barnen mamma har haft svarta brillor i många många år.


*******************

August träffar någon utanför glasskiosken som undrar vad han heter och sådär som folk kan fråga. August svarar:

- Jag är min mormors barnbarn....

Jo och DET vet ju den han träffade EXAKT vem det är....


Kommentera här 12 st

Djursjukhuset

Datum: 2009-07-06 Klockan: 15:54:33 Kategori: AllmäntEftersom Isak var så medtagen och verkligen vägrade att dricka och äta och framförallt dricka så bestämde jag mig för att ändå åka in till Kalrstad med honom.

Han hade dels fått sk Hot spott på halsen som de ändå tyckte jag hade fixat bra under helgen MEN de tyckte det verkade konstigt att han var så påverkad av det så han var så dålig och inte åt.

Han ömmade över buken

Efter röngen såg man att hans ena magsäcksvägg var tjockare och att bukspottkörteln var påverkad. Vidare satt något mörkt i magkanalen ner till tarmen och hon kunde inte säga om det fanns passage. Jag gav ju honom ett tuggben av oxe i lördags och vem vet om något satt sig kvar?

Därför är han kvar på djursjukhuset dels för provtagning med även för kontraströngen översikt så man ser om det finns passage.

Jag vet inte mer. Jag kommer höra av dom idag om det blir något akut eller att de ser att kontrasteninte kan passera annars imorgon.

Jag fick ta vård av hund idag.... man får vara glad att jag fick ta en semesterdag så jag fick åka in med honom för han var då rakt inte bra. Han skulle få dropp oxå.

Oturen förföljer oss... den första fågelungen dog i natt också och ja nej det känns skit.

Nu ska vi strax äta lite god mat och sedan kommer Ulrika och hämtar en fågelunge från förra kullen. Bra att få inte lite pengar för det kommer väl kosta en del att ha Isak på Djursjukhuset. Säger det är tur man har honom försäkrad.


Bild. Vår Isak i gröngräset.


Kommentera här 8 st

Dagen...

Datum: 2009-07-06 Klockan: 09:34:07 Kategori: Allmänt

Isak är inte pigg alls. svårt att säga vad det beror på. Ringt veterinären och han har en tid imorgon. Det på halsen blir av värmen och kallades HOT SPOTT. Tvättar och vet hur vi ska göra med detta. Han verkar dock irriterad i öronen och han är slö. Vet inte om det kan bero på detta eller om det har med de kräkningar han hade innan. OROLIG.

Äter han inget till imorgon får det bli djursjukhuset istället.


Bild: Närbild på Isak

Jag ska iväg och jobba snart. Kvällen. Ute regnar det och jag frös verkligen HELA dagen igår. Kändes som höst. Inget vidare. Funderar på om det redan är slut på sommaren. Man kan inte låta bli.

**********************************

Kroppen känns tung. Den känns seg och trög. Det värker. Det gör ont i min själ. Jag funderar på vad som kommer hända. Med kroppen. Hur ska den orka ända fram? Hur ska det orka livet? När den är så tung som den är.
Hålet har fyllts med värk och det mal på. Jag mår illa. Jag funderar på VARFÖR? Alla dessa varför som spinner runt i min skalle. Jag tror att min tanke om varför är naturlig. MEN jag borde stänga av för jag får inga svar. Inte nu heller. Jag ska igenom detta. Varje stund varje dag och jag får gå vägen ensam.

*****************


Bild: Arwen under husvagen i skydd av det långa gräset.
Kommentera här 14 st

Söndag....

Datum: 2009-07-05 Klockan: 17:47:45 Kategori: Allmänt

Daniel har jobbat i helgen. När han kom hem idag fick han lite grillat. Till detta serverade jag en Turkisk youghurt med fetaost....

 

Bild: Foliepaket med massa goda grönsaker som suscini, majs, vitlök, chili morätter och spenat samt tomat. Samt fläskfile.

   
Bild: Daniel                          Jag

Bild: Arwen leker ko och äter gräs fast hon är en kattBild: Grässtrå


Bild: Isak

Nu ska min man få en massage av ryggen och sedan sätta sina fötter i vatten och få fotvård. Det är han värd efter en helg på jobbet.


OBS läs längre ner om insekten. Jag har fått svar.

Kommentera här 12 st

Bok tips.

Datum: 2009-07-05 Klockan: 14:30:13 Kategori: Böcker

Då har jag precis avslutat Jonas Moströms fjärde bok om Johan Axberg och Erik Jenssen och de andra.... Hoppas den femte snart är här eftersom det alltid väcker frågor man vill ha svar på när man följt några karaktärer i några böcker.

Den fjärde boken heter RYMD UTAN STJÄRNORVill du läsa de andra är det dessa:

 Dödens pendel,  Svart cirekel samt   Hjärtats mörker.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Glöm inte kolla in insekten nedan och HJÄLP mig få en klarhet i vad detta är.


Ps,,, nu har vi två fågelungar... sååå små å söta.
Kommentera här 4 st

Insekt

Datum: 2009-07-05 Klockan: 09:22:36 Kategori: Allmänt

Min vovve är sjuk. Han kräks och är allmänt dålig. Så sent igårkväll gick jag en promenad med honom så han skulle få lite luft.

Bland blåbärsriset såg jag att det lös en liten grön punkt och tänkte någon hade tappat en mobil eller en leksak och gick dit. Dröm om min förvåning när det var ett djur. Jag har aldrig sett etts ånt här djur...
 
Har ni? Vad är det för nått??BIld:Han har fyra punkter i stjärten som lyser grönt.Bild: varför har en insekt lysande prickar? Han syns ju bättre då? Är detta ett SVENSKT djur? Har aldrig sett det innan.Bild: I mörkret.

UPDATE.....

Stor lysmask eller Vanlig lysmask (Lampyris noctiluca) är en skalbagge i familjen lysmaskar. Den förekommer i Sverige och utmärker sig genom att bara hannen är bevingad.

Den är omkring 12 mm lång, med gråbruna täckvingar och grågul, i mitten mörkare halssköld. Ögonen är mycket stora. Den lyser själv endast svagt, men låter locka sig av skenet från en lampa att under de mörka augustikvällarna flyga in genom ett öppet fönster. Honans ansenligt starkare lysförmåga är alltså ett medel att locka till sig hannen. Honan, som är något större, saknar varje spår av vingar och är också gråbrun, utom på buksidan av bakkroppens sista leder, där en gul färg utmärker det område från vilket ljuset utstrålar. Detta område är begränsat till bukplåtarna av de 2 näst sista lederna. De lyser i sin helhet, men betydligt starkare från två runda fläckar på vardera leden, vilka börjar lysa först och slutar sist. Ljuset är till färgen gröngult, likt det som kommer från brinnande fosfor. Den lysande honan sitter vanligen stilla på ett gräsblad en bit ovanför marken och vrider på spetsen av bakkroppen så att ljuset inte skyms av gräsbladet.

Lysmasken är ganska vanlig på gräsbevuxna marker utanför skogsbryn i södra Sverige och även i Finland på Iniö, Åbo län. Mot norr blir den mindre vanlig, men förekommer åtminstone så långt norrut som Medelpad.

Den sexbenta larven, som till kroppsformen är ganska lik den vuxna honan, är svart med gula bakhörn på de platta lederna. Den lyser från samma delar som honan, fast mycket svagare. Dess föda utgörs av sniglar.


Detta fick jag tips om detta av MARMA 

Tyckte inte de såg ut som en mask.... Texten är lånad på WIKIPEDIA


Kommentera här 6 st

Underbar kväll

Datum: 2009-07-04 Klockan: 11:16:59 Kategori: Allmänt

Igår kom ett stort åskväder in över staden. Vi satt och lyssnade på altan. Vilken kraft. Det är fascinerande..

När barnen åkt så åkte vi snart in till Karlstad och strosade lite på stan. Åt en god kulglass och sedan var vi på bio. Vi såg filmen THE PROPOSAL med Sandra Bullock. En film jag varm rekomenderar. Det var kanon.


Bild: Från filmen

Efter filmen provade vi en smörgås på SUBWAY... De va grymt gott... Det kommer jag äta fler gånger. Skulle åka och äta där direkt om jag inte hade fått åka in till Karlstad...


Bild: Smörgås från Subway

Sedan for vi hem. Mös lite i soffan och sedan somnade jag grymt gott i min sköna säng.

Idag har vi inte hunnit så mycket. Har köpt foder till djuren. Snart ska jag köra Daniel till bussen. Han jobbar kvällen så jag får en dag och kväll ensam. TRIST tycker ju jag som alltid. Har inga planer då de flesta är borta eller har annat för sig. Ska väl läsa lite tror jag.

Ringt och kollat av hur knäet mår och det är bättre. Skönt.

Kommentera här 12 st

Ny familje medlem

Datum: 2009-07-04 Klockan: 11:10:27 Kategori: FåglarBild: Nykläckt bäbis.

Kommentera här 2 st

Outifits...

Datum: 2009-07-03 Klockan: 13:34:56 Kategori: August/barnen/Autism

Då har vi avklarat akutbesöket. Det gick fort för ovanlighetens skull. Jättebra läkare tittade på hans knä. Det är en vridningsolycka eller vad jag ska säga. Kommer troligen bli bättre under helgen. Han kan inte utesluta spricka någonstanns men avvaktar röngen. Han stödjer lite bättre nu med lindat ben samt alvedon och han har även fått låna ett par kryckor. Pga hans motoriska problem så har han inte kommit på HUR än men det ger sig väl.Bild: August på britsen med lindat ben. Han har ont i kanterna på knäet säger han själv.Bild: Utanför akuten med Kryckor.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Lite kläder inhandlades då mamman i familjen snart inte kommer i ett enda plagg i garderoben.Bild: Härlig vit kjol...Bild: Jeans shorts. LIte mörkare.Bild: Bakifrån. JeansenBild: Underbar ljus jeansklänning i hängselmodell. SKITGO och snygg.Bild: Bakifrån.... SÅÅÅ snygg.


Kommentera här 5 st

Oturen fortsätter....

Datum: 2009-07-03 Klockan: 10:17:33 Kategori: August/barnen/Autism

August lekte brottning igår. Slog i ena benet. Men de verkade okej då.... Men inatt har det gjort ont oh han har varit ledsen nu är höger knä svullet och väldigt ont. Han kan inte sträcka i leden och stödja på foten så ont har han så nu är det akuten nästa. UNDERBART denna varma dag....

Får vi se vad som hänt i knäet....

ALLT ska hända annars e det inte vår familj.


Kommentera här 3 st

Gynekologen....

Datum: 2009-07-02 Klockan: 22:21:31 Kategori: sjukhus/sjukdom

Hade ju tid till gyn idag på eftermiddagen.

Kan säga att när jag kom ut därifrån så hade man förlorat allt va positiv anda man samlat ihop. Det var som att dra ner rullgardinen.

Jag begriper inte varför jag ska behöva drabbas av ALLT.

Jo jag fick svar. Svar jag inte ville ha för jag ORKAR fan inte mera strul nu.

Åkte sedan och hämtade mina ungar och vovve och make hemma. Ut i skärgården och åt en glass. MEN jag kunde inte koppla av och rensa tanken. Jag kunde inte se något positivt i detta. Jag orkar helt enkelt inte mera... Men jag är tydligen otursförföljd.

varit ledsen och när jag blir det och blir orolig bubblar massa saker upp till ytan. Det har jag tagit tag i nu ikväll. Pratat. Har precis ätit lite och nu ska jag krypa ner och sova.


Bild: Klematis. DETTA är en av mina favoritblommor. Har många olika sorter i trädgården.

Kommentera här 7 st

Värmen....

Datum: 2009-07-02 Klockan: 12:21:56 Kategori: Kropp å själ/ADHD

..... Det är varmt och fint även idag. SKÖNT!

Jag står ut på jobbet även om man borde få värmetillägg. Jag står ut för jag tänker på de tre dagar jag ska ha ledigt efter att jag slutat idag. UNDERBART. Ska fylla dessa dagar med positiva saker.

Man ska omge sig med positiv energi. Gör man det kan man lättare skaka av sig det som är negativt.... Jag tycker jag har hittat saker som gör att jag kan fylla på med den bra energin som gör att jag står ut med det som inte fungerar med tex min kropp. Visst är det tungt men jag överlever....

Idag ska jag till gyn. Blev bara tvungen. Det är ju inget någon tycker är skoj men som sagt man måste ibland. Bättre det än att man är orolig för saker man kanske ens behöver tänka på.

Dagarna fylls av jobb och vila. Vila är underbart dessa dagar och jag vet att det kommer en lång höst och vinter. Så vi ska fylla på med sol nu så vi har massa bra vitaminer så vi klarar den tiden. Tiden av mörker.
Kommentera här 12 st

Annorlunda...

Datum: 2009-07-01 Klockan: 21:50:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Man ska ju inte gå i gamla mönster. Man ska tänka nytt. Man ska tänka oh göra annorlunda. Pga åskan som i och för sig inte riktigt bröt ut men det kvava vädret och ja åskan som gick på håll så fick jag en hemsk migrän. Sedan var magen i olag igen och annat som jag inte vill gå in på för er egen skull som gjorde ONT så åkte jag hem utan barn.

Jaaa jag GLÖMDE dom inte som någon hade gjort i bilen eller så.... jag behövde heller itne ha en påminnelse att jag skulle hämta dom utan jag ringde och sa att de får vara kvar. Jag måste vila.

MEN i vanliga fall hade jag åkt hem och gjort just det lagt mig i min säng och vilat. Nu tänkte jag om. Man kan vila på andra sätt. Skärgården e de underbaraste jag vet här hemma så efter lite mat så åkte jag ut i skärgården och satt i nästan två timmar. De säger jag ska slötitta på teven.... men det ÄR inte avkoppling. Skärgården ÄR avkoppling. NU känner jag ett inre lugn och kan säga att IMORGON är en ny dag och vad som kommer då det tar vi då och inte nu.... nu kan ja lägga mig och njuta av min bok. Skallen är rensad och jag kan känna mig utvilad i sinnet.

Så tänk om ibland......


Bild: Bojorten. ( BÅT )


Bild:SkärgårdenBild: Piccasostatyn ute i Kristinehamns skärgård. På bänken nedanför statyn har jag ikväll suttit och bara njutit.

Fråga: Vet ni vad statyn föreställer???Kommentera här 11 st

Varmt

Datum: 2009-07-01 Klockan: 09:49:19 Kategori: Allmänt

Det är en kvav och varm dag. Jag jobbar.

Så det blir inte så många rader just nu. Hoppas ni alla har de gott i värmen.

^^^^^^^^^^^^^^^

Magen e lite lugnare just nu. Men det känns jobbigt. Funderar på att kolla upp lite annat.... fyy.
Kommentera här 16 st