Bak å matlagning

Datum: 2010-08-11 Klockan: 15:29:19 Kategori: Recept

Fick lite lust att baka. Blev lite tekakor...

TEKAKOR med havregryn


Blötlägg 5 dl havregryn med 5dl mjölk ( eller vatten eller soyamjölk ) Låt detta ligga i blöt minst en halvtimma.

Smält 100 gr margarin och tillsätt 5 dl mjölk som ni värmer till fingervarmt. 


Smula ner 3 pkt jäst i en bunke. 

Häll mjölkblandningen över jästen och lös upp den.

Tillsätt 2 tsk salt samt ca 1 dl socker eller några matskedar honung.

Slå i havregynblandningen.

Tillsätt ca 2 l mjöl ( vetemjöl samt rågsikt brukar jag använda. )

Knåda till en smidig deg.

Baka ut genast genom att kavla ut till ca ½ cm och ta ut rundlar med mått. 
 

Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 timma.

Bakas i ugn 225 grader till fin färg.



Samtidigt blev de dax för mat, idag blev de fläskotlett med pommes å lite god salld.

     


Solskenet som var under morgonen försvann och byttes till regn. Man får göra saker inne. Önskar att vi fick mera fint väder så vi fick vara ute och njuta lite lite mera.






Kommentera här 2 st

Kommentarer
Pysselfröken

Mmmm, det ser gott ut. Tyvärr är inte hästen min stämpel annars hade jag gärna stämplat upp några åt dig. Är det något annat du saknar? Kram

2010-08-11 @ 19:19:05
Länk: http://pysselfrkensblogg.blogspot.com/
NorbergsBlogg

Åhh tekakor är så goda mums.

2011-02-21 @ 14:27:25
Länk: http://www.norbergsblogg.blogspot.com/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: