En anonym kommentar...

Datum: 2010-08-02 Klockan: 10:37:57 Kategori: Allmänt

Hejsan. Nu har jag ögnat igenom en del inlägg och blivit lämnad med lite undringar.

Har du testats för diagnos någon gång?

Kan det möjligtvis vara så att din son ärvt sin Aspberger från dig?

Då jag har långa vänskapsband med många bokstavsbarn så är det vissa detaljer runt din person som får mig att fundera. Ditt skrivna språk är inte särskilt bra. Grammatiken är diskutabel, meningssatserna undermåliga och stavningen rent ut sagt dålig på många ställen. Tex din signatur med "Kyzz"? Då detta är en vuxen kvinna, en moders, blogg som även innefattar skildringar rörande barnen så känns detta mycket förpubertalt och "fjortis"präglat. Som ovanstående mening: "Vi andra kunde gömma oss i de små grillstugor som finns vid foten av fjället." I mina ögon sticker meningsuppbyggnaden som ett dåligt svartbygge sticker en besiktningsman. Att sätta "de" före grillstugor gör detta till ett eller flera subjektivs bestämda form, alltså "grillstugorna" och inte "grillstugor" som är ett subjektivs obestämda form.

Jag får en känsla av att du försöker uttrycka dig akademiskt när detta är något som inte verkar falla sig naturligt för dig. Jag ser även att du gärna färgar dina reflektioner med egocentrism. Som i inlägget om din son och hans "dumma kompis". Där du försvarar hurvida du inte samtalat med barnets mor. Hon skall alltså "undvika" dig och alla andra människor? Detta får mig att gärna uttrycker dig vara viktigare än vad du i själva verket är. Sen kan det absolut vara så att människor undviker dig. Dömande av hur du uttrycker dig genom denna blogg så skulle jag göra samma lika. Inte av ondsinthet utan för att du i din tur verkar väldigt trångsynt, småsint och egocentrerad. Som så sakligt säger att många barns ensamhet är "självvald". Den är ofta påtvingad under skenet av egenval. Men om detta verkar din kunskap också vara begränsad.


Denna kommentar kom.... å jag är ledsen att folk lämnar anonyma kommentarer så man inte kan besvara. Står man inte för sin åsikt? Ja jag vet ärligt inte.

Jag försöker inte uttrycka mig AKADEMISKT utan jag skriver... skriver från mitt hjärta. Inget annat. Stavfel letar sig givetvis in. Jag är snabb på tangenterna ibland och får därför fel bokstäver eller vänder på dom. Jag gick ut både grundskola samt gymnasium samt andra kurser med femma i svenska. Sedan säger jag inte att jag är något underbarn av svenska språket.

Denna kompis som sonen har... det är hans ord i form av DUM KOMPIS. Inte alls min. Han är som du kanske uppfattat AUTISTISK ( Har alltså inte Asperger ) detta innebär att han har svårt med det sociala samspelet. Så det är inte alls säkert barnet han leker med är elakt. Han uppfattar detta. Sedan så förstår han inte fel så givetvis är det så att barn uttnyttjar honom. Detta är något man ser ofta i skolan.

Barnets mamma undviket alltså inte heller bara mig. Har aldrig hälsat på en granne här. Vare sig före jag flyttade in här eller efter. Hon har aldrig kommit till dörren när jag varit där heller. Hon går inte ens ut i hallen. Tyvärr. Varför? Ingen aning för hon har aldrig pratat med mig överhuvudtaget så hon undviker inte mig för att jag varit svår eller pratat med henne tidigare. Hon har aldrig pratat med mig på de tre år jag bott här. Maken har bott här länge och hon har betett sig lika mot honom hela tiden. Andra grannar säger samma sak utan att jag behövt fråga efter. Orsaken? Ingen aning.

Nej min son har inte ärvt sina problem av mig. Jag är inte utredd och har aldrig visat några sådana problem. Har aldrig haft den typen av problematik. Vi vet var hans problem är ärvda från. Men det är inte något som jag vill hänga ut. Vidare är det knappast något att skämmas för.

Att vi andra gömde oss i grillstugorna berodde på att det blev ett enormt regnväder. Just i detta väder gav sig fyra av våra barn sig upp på fjället. Jag deltog nere vid grillplatsen och vi kom givetvis ut från dessa stugor så fort vädret blev bättre. HUr man uttrycker sig är ju olika och jag uttrycker mig som jag vill i min egen blogg...

Många med diagnos Autism/Asperger väljer att inte umgås... Deras främsta problem är socialt samspel. Alla har inte behov av umgänge. Min son har ett stort behov och är ledsen för att han inte passar in och har kompisar pga sitt funktionshinder. Sedan finns givetvis de som VILL ha vänner men som inte klarar de pga sitt funktionshinder. Men jag har mött de ungdommar främs som säger själva att de inte har detta behov. Men vi som föräldrar vill givetvis att våra barn ska få träffa andra. Vara en del av ett sammanhang. Men alla vill som sagt inte. Vi jobbar väldigt hårt för att resterande ska komma med i en gemenskap. De har svårt och man vågar sällan och isolerar sig vilket är något att jobba vidare med, givetvis. Då är ensamheten påtvingad men jag skriver inte att det alltid är så.

Du anser att min blogg är barnslig och då är det ju valfritt att välja läsa vidare eller sluta. Språket är fel osv... passar det inte så måste man inte läsa. Men du är givetvis välkommen att fortsätta och jag är mer än glad för dina åsikter. Det ger mig mera chanser att ändra på saker och förklara på andra vis. Jag önskar bara att man vågar stå för sin åsikt.

Denna blogg är nog aningen ego. Helt klart för den är min. HÄr belyser jag min egen känsla... Jag står i fokus. Detta speglar dock sällan hur jag är privat. HUr jag är som människa. Men givetvis kan inte jag svara på hur andra uppfattar mig. Vi är alla olika och man gör sina egna val i sin bekantskapskrets. Jag påtvingar ingen mitt sällskap.

Tack återigen för dina åsikter.

Jag vet heller inte hur akademiker uttrycker sig. Har en make som snart får en akademisk utbildning,,, ska se om det händer något när han är klar med språket. Ska bli mycket intressant.


Kommentera här 16 st

Kommentarer
Linda

sv:Hehe okej,ja visst är han!:)

2010-08-02 @ 12:13:01
Länk: http://oohlinda.blogg.se/
Johanna

Härregud vilken bitter människa som kommenterat...

2010-08-02 @ 13:19:59
Länk: http://snorkfraken.blogg.se/
Eva

Oj... ja vad säger man? :-o

Får nästan känslan att den som skrivit den här kommentaren är någon du känner. Fegt att inte lämna någon form av avsändare.

2010-08-02 @ 14:09:21
Länk: http://detspokar.blogg.se/
Jossan

Vad onödigt med anonyma kommentarer.. det är ju din blogg, du borde få skriva som du vill!

2010-08-02 @ 14:40:45
Länk: http://thjossan.blogg.se/
Georg Hendrix

Min B-Uppsats i Sociologi i höst kommer vara mindre avancerad än den där anonyma kommentaren du fått. Hahah. Vem orkar engagera sig så och inte ens skriva under?

2010-08-02 @ 15:11:03
Länk: http://georg.blogg.se/
Anonym

suck

Visst fasen är du bitter,tråkig,bråkig,sur och allmänt barnslig ibland!!

Vem är inte det??

Det är en del av livet och besitter inte en människa alla dom egenskaperna så är det något konstigt!

Däremot så verkar denna person som kommenterat inte se den glada Tess, den som bryr sig om andra och som är ett stort stöd många ggr!

Lika som den människan heller inte ser att orsaken till att man ibland är denna negativa männsika har med yttre påfrestningar att göra!

Visst alla har sina ryggsäckar och bära, vissa av oss tyvärr tyngre än många.

Säkert oxå lättare än en hel del.

Men vad hon/han försöker påvisa genom att påpeka hur du skriver, grammatik och meningsuppbyggnader (sorry om jag skrivit fel någonstans) kan jag för mitt liv inte förstå??

Hur man använder ett språk i skrift då det inte handlar om att du verbalt ger någon fula ord, bevisar inte hur man är som människa.

Men så fint som denna person skrev så får man lita på att det var en bra människa som satt bakom tangenterna!

Ursäkta min spydighet men jag kan inte förstå hur man kan ge sig på någon man inte känner det minsta lilla och inte vet mer om dig och ditt liv än vad han/hon faktiskt bara läst i bloggen!!



Tänker på dig Tess gumman!

Kram//Angelica

fru vargavinter

jag tycker att du skrev ett väldigt fint och värdigt svar. när man får kritik är det lätt att gå i FÖRSVAR med taggarna utåt, det är inte alla som klarar av att FÖRSVARA sig med stil, men det gjorde du. :)

2010-08-02 @ 19:14:32
Länk: http://fruvargavinter.wordpress.com
Pernilla

Vad trist med anomyma kommentarer....tycker din blogg är bra och tycker du är stark som vågar skriva så öppet som du gör ibland....

2010-08-02 @ 20:17:15
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Pernilla

Hehe tack =)

2010-08-02 @ 20:56:02
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
SOFFIE

usch så idiotiskt dumt av denne fege anonyma människa ,försök att ej bry dej om den,men jag vet det känns alltid svårt,Jag fattar inte att folk orkar,att personen ändå läser din blogg då måste den ju va intressant idiotiskt!

jag tycker inte du skriver ego och om du skulle göra det så är det ju upp till dej det är ju din blogg,

jag gillar vad jag läser hos dej därför återkommer jag,

många kramar till dej

2010-08-02 @ 20:56:39
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Georg Hendrix

Är du säker på att det är en tjej som skriver? Iofs är bloggvärlden mest tjejer.. men att skriva ett sådant inlägg känns mer som något av en arg/uttråkad kille :P



Jag har fått alldeles för dålig sömn på sistone och har just börjat jobba på allvar för denna sommar :)



Snorren nja, jag har mer utav en snopp faktist men han har varit på äventyr:

http://pinsamhetsbloggen.blogg.se/2010/july/lillen.html



och funderar på en semester:

http://www.aftonbladet.se/resa/article7541753.ab



;)

2010-08-02 @ 21:01:18
Länk: http://georg.blogg.se/
Pernilla

Klippte det lite kortare för ett tag sedan för att jag skulle kunna ställa upp det också om jag vill...

2010-08-02 @ 21:17:42
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Pernilla

OK!! Funderar på att färga mitt i någon snygg färg sen till hösten...

2010-08-02 @ 21:38:33
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
Georg Hendrix

är det Tess vs. Jill nu då alltså?



Du får kalla snoppar för snorre, men inte min! Jag hatar det uttrycket. Dessutom är min en typisk snopp inte en snorre :P



Det är inte min blogg, det är en "allmän blogg" där vem som helst får skicka in bidrag :)



Vill du med på nakensemestern eller? ;)

2010-08-02 @ 22:17:22
Länk: http://georg.blogg.se/
Pernilla

Hehe ok =)



Bra med dig och så annars?

2010-08-02 @ 22:31:07
Länk: http://candygirl84.webblogg.se/
marika svensson

hahaha, jag tror att det är skrivet av en person som har väääldigt långtråkigt...o vill provocera dej, säkert är det nån du känner.. och hon, för det är en hon, verkar inte vara direkt intelligent...max en trea i svenska.

hälsn marika

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: