Kärlek

Datum: 2010-08-13 Klockan: 21:44:38 Kategori: August/barnen/Autism

Lycka....

Förstå vilken lycka när jag kom hem från promenaden med hunden denna morgon och jag möts av min man. Han ser lycklig ut och berättar att August ropat och sagt:

-Daniel, jag sticker till MIN kompis.

Ja detta är i och för sig inte så konstigt, detta ropar han ofta men kommer i regel hem då ingen vill leka.

När han åkt så dröjde de inte länge förrän Daniel hörde en annan röst utifrån hallen:

-August August!!

Daniel fick förklara att August åkt till lill killen som nu stod i vår hall och ville leka... med AUGUST.

-Ja ha ja svarade han, då får jag åka och leta rätt på han.

Gissa om jag blir glad när min grabb får känna att någon kommer och frågar efter just honom och faktiskt vill leka. Detta som han längtat efter. Velat och önskat. En egen kompis.

Detta är en ny grannpojk, som är några år yngre och det är ju då det brukar fungera. Men det spelar ju ingen roll så länge båda har utbyte av varann. Så länge de har skoj. Så länge det varar.

Ingen blev varmare och gladare i hjärtat än denna mamma.

Någon kom och frågade efter mitt barn. Mitt barn har funnit en kompis.




Med Autism har man i regel jobbigt i det sociala. Man förstår inte det sociala spelet. Reglerna. Men man kan lära sig. August har utvecklats enormt. Jag hoppas han ska klara det han vill i framtiden.

När han ibland pratar om att "när jag bor själv med min fru och barn" ja då hoppas jag av hela mitt hjärta att den dagen ska komma en dag.


Kommentera här 2 st

Kommentarer
Georg Hendrix

" när jag bor själv med min fru och barn "



Jag vet inte hur det har varit förut, men det känns som att det i dagens samhälle är väldigt viktigt för ANDRA vem MAN dejtar, har som partner eller gifter sig med. Vilket jag inte förstår alls förutom man som t.ex. vän vill skydda någon från en fysisk farlig dejt/partner.



Jag tycker det är hemskt att det faktist finns KOMPISAR som ser till att ens relation med någon man tycker om tar slut. Antingen via att slå in i deras huvuden " att de förtjänar bättre", " tvingar en att välja mellan partnern eller kompisen" eller " smutskastar partnern för att den inte funkar efter VÄNNENS standard (vad det nu har och göra med två andra personers relation..)".



Kan folk inte bara vara glada att andra "finner" varandra och försöka se allt positivt? Kan inte jag få vara ihop med vem jag vill utan att få idiotiska kommenterar eller att folk vänder ryggen mot mig som att jag gjort dem något personligt? :/

2010-08-14 @ 00:29:36
Länk: http://georg.blogg.se/
Johan

Så kul! :)

2010-08-15 @ 21:47:07
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: