Olust...

Datum: 2010-08-30 Klockan: 08:26:33 Kategori: August/barnen/Autism

....Redan under natten känner jag mig helt upp i varv. Jag har drömt saker om ordning och reda och hur jag kommer och det är den där kaosen som jag måste styra upp. Ja för i drömmen måste de ju vara just jag som gör detta.

Jag har haft värk och massa kryp i kroppen och vaknar febervarm och illamående. Magen lever om och jag vet att om några timmar väntar jobbet och att jag helt enkelt MÅSTE iväg.

Jag skäms för alla mina dåliga dagar och att dagen börjar med att få FEM barn klara för skola varav en bryter ihop för att det är skolfoto just idag.

Han tänker inte vara med på något bild. Han tänker inte ta på sig några bättre kläder än de han redan har. Han tänker INTE vara med. Hittar honom slutligen på toastolen med några typiska rörelser där han visar att detta går han inte med på överhuvudtaget. Det är så till den milda grad jobbigt med detta så två goselefanter följer med i skolväska.

Lirkar och får honom till slut att ta med skjortan i skolväskan men att vara med på något skolkort de tänker han inte.

August är just nu inne i en period han anser att just han blir konstig på kort. Han har beslutat sig att inte vara med och det ska bli hemskt intressant och se om han kommer vara med och hur han kommer visa upp sig. Han sa i bilen ner att man åtmistonne borde ha en glad min när man fotograferas så vi får väl se.



Sitter och ser ändå att solen verkar visa sig idag. Kyla ute men ändå sol. Jag hoppas solen kan och vill ge den energi som tydligen försvann återigen i natt kommer åter.


Kommentera här 11 st

Kommentarer
Mallamousan

God morgon! :)



Jo foten är mycket bättre redan idag, så det ska nog gå bra om jag lindar foten imorgon. (behöver ju inte göra alla hopp osv) :)



Ja han var lite låg, lättirriterad eller vad man ska kalla det. Men det var ju första skolveckan så han hade kanske mycket att bearbeta!?

Han var inte lika motaglig för vad man sa till honom som i vanliga fall, man fick vara mer bestämd och nästan tjatig. Han skulle tex inte byta strumpor för han ville minsan ha på sig dom och han tyckte inte dom var smutsiga. Han ville inte att Tilde (min kusin) skulle titta på han när han spelade sitt spel och blev grinig på henne, och i vanligafall så hade det räckt med att jag förklarade för honom att hon inte ska störa honom, utan bara vill titta hur han gör. Men det gick han inte med på, han skulle minsan spela själv!



Men vissa grejer visade han stor framgång med istället, han visade intresse att själv vilja lära sig saker: han tex spontant frågade mig om hjälp att räkna hur många tjejer, killar och barn som satt runt bordet när vi skulle äta på Roma! Han har räknat högt flera gånger utan min hjälp och bett mig om hjälp att läsa olika saker! :)



Även om han kanske har en "down period" just nu så tycker jag han har gjort bamse kliv med att spontant villja lära sig saker. Jag har inte behövt hitta på sätt att öva, han har gjort det själv! :) Folk utifrån kanske inte ser de här sakerna, men jag tycker han är jätte duktig och gjort en massa framsteg! :)



Ha en underbar dag i solen!!

2010-08-30 @ 10:12:15
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Ellis

Hoppas det går bra för August idag och att du får en bra dag också, jag känner mig helt slut idag men det är en lugn dag på jobbet som tur är!

Sköt om dig vännen!

Kramar

2010-08-30 @ 10:35:13
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
Eva

Sv: Nä, nu läste du nog inte ordentligt :-) Senaste inlägget handlade om något som hände på 80-talet. Nu har jag haft det lugnt i flera veckor. Det var därför jag fick ta upp en gammal händelse :-)



Hoppas du snart mår bättre och slipper värken. Jobbigt att inte få sova ordentligt.



Kram,

Eva

2010-08-30 @ 11:08:47
Länk: http://detspokar.blogg.se/
NewMusicTips

Så utrolig koselig blogg du hadde, bare stå på videre!

Ville bare si det på en så fin mandag som dette:)

-----



Er du intressert i musikk? Både gammelt og nytt? eller trenger bare ett musikk tips? kom innim bloggen min om du vil og legg meg gjerne til som VENN:)

2010-08-30 @ 11:51:28
Länk: http://Newmusictips.blogg.no
Johanna

Oh vad jobbigt energi den försvann ingen. Jobbigt att jobbet tar ens energi, vad jobbar du med?



hoppas fikan med jobbarkompisen gjorde det lite bättre... :)

2010-08-30 @ 12:12:01
Länk: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Amis

Fin blogg =)

2010-08-30 @ 12:52:28
Länk: http://www.metrobloggen.se/amis
Pysselfröken

Hej!

Hoppas att dagen fortsätter bättre än den började för dig. Jag kollar mail och blogg snabbt på lunchrasten sedan blir det viloläge en stund. Sidan är www.scrapyland.com kika in där. Annars är Tradera bra att köpa dies på. Man kan fynda ibland. Jag ropade in ett alfabete för 86 kr inkl frakt igår. Kram

2010-08-30 @ 13:03:54
Länk: http://pysselfrkensblogg.blogspot.com/
Lena

Hej!

Blev nyfiken på hur det gick med skolfotot i dag, var han med??

Måste också säga att det var ett fint kort du gjorde till Ulf! Passar på att tacka ifrån honom!

Ha det gott! Kram!

SOFFIE som är sjuk

är inte detta med just fotografier ganska vanligt att personer med Autism eller liknande symtom inte gillar,jag har 2 barn i en klass jag jobbade i som ej ville vara med på kort och de är även livrädda för blixtrar,

hoppas nu att fröknarna fattar detta så det ej blev något jobbigt för han idag,

kram

2010-08-30 @ 16:19:44
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Mallamousan

Va gött med behandling då, hoppas det blir bättre och att du får tillbaka energi. Jag lovar att du kommer få det imorgon på Zumban, riktigt glädje energi!!



Jaså vad gjorde han med armarna då!? Satt han och gned händerna mot ögonen!?



Var han med på kort idag då!?



Tänkte jag kan ta prinsen på onsdag föresten, så kolla vad han vill göra! :)

2010-08-30 @ 16:20:25
Länk: http://mallamousan.blogg.se/
Johan

Ja, det var tider det, när man hade skjorta på klassfotona. :)

Tror jag hade det 2 gånger...

Jag kommer ihåg hur jag såg ut på alla klasskort där jag kunde se hur jag såg ut. :)



Hur gick det sen då, var han med på kortet?



SV: Du har så rätt. Det behöver som sagt inte vara stora saker, bara det är något kul sådär, något lite extra att se fram emot, t.ex. fika med någon, åka någon stans, träffa någon etc. Det gör faktiskt mer än man tror. :)



Ja, vi har några tillfällen nu i höst vi ska försöka träffas på i alla fall, men man vet aldrig om det går eller inte. Man ska aldrig vara säker förrän allt är klart. Det har vi redan varit med om, att det i princip är klart, men så går det inte i alla fall. Det kan man må dåligt över i flera dagar efteråt...

Ja precis, hon har ju 1 år kvar, + att jag ju har min kurs här nu. Jag skulle ju i ooch för sig kunna hoppa av den och flytta ner till henne och börja något annat i vår, men det är så mycket förberedelser med allt sådant, så nu när allt sådant redan är gjort så får jag väl gå denna kursen då... men jag vill ju egentligen bara att året ska försvinna. :)



Det är bra. Lyssna på din kropp. Det är jätteviktigt. Det finns det vissa andra som inte alltid gör... hrm... Tyvärr... :(



Det är ju kul! Gå ut och ta en fika sådär är mysigt. Beroende på kafé så klart, men är det ett hederligt konditori, varmt, kakdoft, lugnt, lite surrande från disken och massa olika sorters kakor, då är det riktigt mysigt! :)



Kram

2010-08-30 @ 19:46:46
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: