Simon Becket.

Datum: 2010-02-28 Klockan: 23:17:55 Kategori: BöckerDet första offrets kropp
är bunden, torterad och upplöst till oigenkännlighet. Den andra kroppen påträffas snart lika illa tilltygad. En seriemördare arbetar metodiskt. Antalet dödsoffer stiger.

När en brutal kidnappning sker i den närmaste kretsen av kriminalare står det klart för rättsmedicinaren David Hunter och hans medarbetare att ingen längre går säker. Jakten på mördaren intensifieras och förvandlas till en ren nedstigning i helvetet.

Simon Beckett har rönt stor framgång med de tidigare böckerna om David Hunter: Dödens kemi och Skrivet i eld.

Detta är alltså tredje boken. Har du inte läst de första rekomenderar jag att du börjar med:

Dödens kemi

David Hunter var en gång i tiden en av landets mest framstående rättsantropologer, men en personlig tragedi satte stopp för hans karriär. Nu lever han ett lugnt och tillbakadraget liv som läkare i en liten by i Norfolk utan en tanke på att återuppta sitt forna yrke.

    När de svårt stympade liken av två unga kvinnor hittas vänder sig den lokala polisen till Hunter för att få hjälp. Motvilligt låter han sig övertalas och snart har han dragits in i en fullkomlig mardröm av rädsla, desperation och ond bråd död. För att få stopp en brutal och hänsynslös mördare måste han uppbringa all sin kunskap. Men han är inte beredd på det höga pris han tvingas betala - eller de fruktansvärda följder som ett enda litet misstag kommer att leda till!


Och Sedan Skrivet i eld:Läkaren och rättsantropologen David Hunter kallas till den lilla ön Runa i Yttre Hebriderna i ett rent rutinärende. De svårt brända kvarlevorna av en människa har påträffats i en enslig stuga och polisen betraktar det hela som en tragisk olyckshändelse.

Men när Hunter undersöker liket kommer han fram till att det är mycket som inte stämmer. Det är fråga om ett mord, och han kallar på förstärkning från fastlandet. Då bryter stormen lös och ön blir helt isolerad.

En mördare går lös på Runa och skräcken sprider sig i det lilla samhället. Skräcken är befogad - snart visar det sig att mördaren bara har börjat.

"Det är en riktigt bra och spännande deckare med dramatiska vändningar in i det sista." Dagens Nyheter


Dessa tre böcker rekomenderar jag verkligen. Lite annorlunda än många andra kriminalare.

Bilder å texter är lånade från Bokus och Adlibris.

*************************************************************


Nattsuddaren ska lägga sig nu. NATTI


Kommentera här 5 st

Nytt jobb

Datum: 2010-02-28 Klockan: 14:29:39 Kategori: Allmänt

Tror jag hittat jobbet för mig...

Jag skulle passa.

Läsa ur en bok... en sagobok nästan som.

Stå där högre än de flesta... bestämma vad ajg ska läsa.

Läsa högt och tydligt för halvtomma bänkrader...

Jobba dygnets flesta timmar... ställa upp. Stötta... lyssna...

Knäppa mina händer. Dricka lite vin,,, äta en kaka.

Bo större kanske... kanske ingår bostaden i jobbet.

Plats för hela släkten om man ska ha släktfest... ett hus som är öppet för alla.

En byggnad jag faktiskt tycker hemskt mycket om. Gammalt... högt i tak. Stora kandelabrar.

En historia att berätta.

Sorg, glädje... gemenskap.

Arbetskläder som jag skulle trivas i. Passa i. Färgen är ju min... svart och lite vitt och lite färger till fest.

Jaa.... å tro. Jag tror ju på mig själv de räcker nog långt.

Präst??? Är det yrket för mig?


Bild: Googlad. Prsätkragen


Bild: Googlad. Prästkragar som ajg ärligt tror jag föredrar före den strikta prästkragen.

Nej jag letar nog vidare efter mitt drömjobb...

Är ni fortfarande medlemmar i kyrkan och varför?Kommentera här 8 st

Upp...

Datum: 2010-02-28 Klockan: 11:52:49 Kategori: Allmänt

Såg filmen UPP igår med ungarna å det blev helt klart en ny favorit... Den va jättebra och rolig.Jag blev sjuk. Så jag vilar idag. Orkar inte mycket mer. Skiten sitter i mina bihålor.

Imorgon börjar vårt sportlov och jag är ledig några dagar med barnen. Har lite inbokat. Så veckan kommer väl springa iväg som vanligt. Men det ska bli härligt att ha lite tid med ungarna.

Nu ska jag helt ärligt gå och lägga mig. Jag orkar inte sitta uppe och är glad att jag tog beslutet att stanna hemma idag.

Kommentera här 2 st

Tack gode du för SOLSIDAN

Datum: 2010-02-27 Klockan: 15:07:31 Kategori: Allmänt

Mår man lite piss eller bara vill skratta lite... SOLSIDAN... Fasen Felix Herngren och Mia Skäringer... de e klockrent...


Detta gör ju att andra människor som tar massa negativ energi åker rakt in i väggen med en fetsmäll. Gott.. Tror till å med huvudvärken å snoret glömde bort sig lite.


Bild: Felix å Mia. Bilden är googlad.

************************************************************

Nåja. La mig sju igår. Somna vid åtta. Så skönt när man inte är bra. Orkat jobba mina timmar å nu är man hemma. Det är otroligt lugnt här hemma och jag mår gott förrutom min förkylning.

Ska kolla in Tradera nu. Kom på nå smart.

PUSS


Kommentera här 6 st

Tankar

Datum: 2010-02-26 Klockan: 13:41:29 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tankar som kommer igen.

Kan inte hindra. Kan inte stoppa.

Det värsta är att hela kroppen säger ifrån.

Jag mår så skit av tankarna. Av ord andra säger till mig.

JAG får inte säga något som sårar. Jag får inte säga min mening.

Jag får då till mig att jag inte är vid mina sinnes. Jag ska tänka mig för. Jag ska skärpa mig. Vips så har man sagt upp all kontakt. Efter allt fins man gjort. Plötsligt rä man ute i kylan.

Andra får säga vad de vill till mig. Rakt på. Inget jag ska bli ledsen för. Jag ska tåla.

Varför? Varför ska jag tåla? Varför ska jag alltid behöva skaka av mig? Varför ska jag inte ta åt mig?

Andra behöver ju inte?

Men jag får göra som alla andra kanske? Säga upp bekantskapen. Men då får jag veta va barnslig jag är. Löjlig. Töntig och så hemskt fjantig.~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ska ta en lugn eftermiddag. Ska ta en lugn kväll. Ska tända ljus. Krypa ner i soffan. Jag ska ta hand om mig och jag vill inte ha med någon att göra. Jag vill ro mig själv. Jag vill vara en stor egoist. Jag vill vara detta just ikväll.

Blickar framåt. Tänker framåt. Ska unna mig några saker. För min skull. Ser fram emot lite ledig tid till veckan och att få mysa med barnen. Få ro om några vänner. För några vänner har man som inte beter som som skit.

 


Kommentera här 18 st

Me

Datum: 2010-02-25 Klockan: 07:44:58 Kategori: August/barnen/Autism

Ja ny dag. Kroppen vill inte. Men nu bär det av mot skolan för samtal ang August. Jag hoppas att det ska ha gått framåt och att medicinen verkligen gett verkan på mer än ett sätt. Samtidigt vet jag att hans Autism syns mera... men man får ta det onda med det goda. Bättre han lär sig saker och utvecklas även om det finns andra saker som kommer fram i ljuset.

Sedan är jag så glad över alla positiva saker jag får höra om honom från människor runt om, tex på skolan. Att han är världens goaste unge bla. Det värmer i ett mamma hjärta må jag säga.

Fritids är också med efter ett samtal med dom för ett tag sedan har även de insett att de behöver bli mera uppdaterade. Positivt. Har ett jättebra fritids med underbar personal. Detta är ett bra initiativ anser jag.

Sedan ska jag iväg med Albin till doktorn med en stukad fot. Får vi se hur det går med detta.... ska iväg och jobba kvällen så jag hoppas det ska gå fort...

Så så ser de ut....

Hoppas dagen ska gå bra.... jag känner att jag inte fungerar. Jag behöver vila. Jag behöver verkligen de. Jag vill fortsätta må gott ja...Bild: August och Isak.


Kommentera här 19 st

Jag

Datum: 2010-02-24 Klockan: 08:48:42 Kategori: Allmänt

Kan säga att jag varit rädd. Igår kväll var jag trött. La mig och började må så illa. Att bli magsjuk är min största skräck då jag inte blir så lite sjuk. Det brukar sluta på sjukhuset och en inläggning. Min mage ballar ur totalt och sedan är jag så sjuk så jag blir både uttorkad och ja ambulansfärd in brukar det liksom bli. Så skräcken kom över mig. Jag bad Daniel om en hink... jag andades... försökte sova så jag skulle orka OM det blev något.

Jag har sovit. Men mår illa ännu. KAN vara den medicin jag fått för värken i kroppen så nu ska jag itne ta den å se om illamåendet ger med sig. HATAR att må illa.

Vaknade dock till lite i natt av att Daniel va uppe. Jag trodde det var morgon. Det visade sig att vår hamster hade kommit ut ur sin bur och ner på golvet från den byrå som den står på... TUR den slog inte ihjäl sig... och jaaa.... katten och Nedji som hamstern heter lekte lite.... Maken hade fullt upp att först fånga in en lycklig katt och sedan en liten hamster. Det hade gått bra. PUST.

Sedan när jag väl skulle upp.... ja jag mår inte bra alls å det är tur jag är ledig. Har bara fått iväg mina barn till skolan. Någon promenad orkar jag inte alls med. Helt slut och illamåendet vill inte ge med sig. August var ju eld och lågot för idag skulle de till Fillipstad och åka Milko loppet. Ingen kan bli mer ivrig som han. Han hade siktet inne på det mesta... vinst medaljer och nummer lappen som absolut skulle ha nr 5. Å ja det är lite svårt om man inte får det när han har fastnat i en sån sak.

Hoppas de ska fungera när han är iväg.

Hade tänkt plugga idag men jag ska lägga mig med en bok.

Hörrni... kommentera nu det är lite uppiggande när man mår skit.... SNÄLLA.

Glöm heller inte att trycka på knappen BLOGGLOVIN och följ bloggen på så vis. Ni missar inga inlägg på detta viset. Vet ju att jag har en del nya läsare. VÄLKOMNA...

Jo vill oxå meddela att jag fick stanna för polisen idag IGEN.... hade inte druckit denna morgon heller... å sedan fick jag redan igår papper från försäkringsbolaget att det blir grannen som får stå för min bil efter att han backade på mig... även om han hade hoppats på annat. NICE.


***********************************************************'

Ibland känner jag mig så orättvist behandlad. Ibland stängs man bara av. Man vill inte ha med mig att göra. Jag får skiten för något jag inte menat illa med. Plötsligt står man ute i kylan och det konstiga är att man inte alls behöver få någon förklaring till vad som hänt. Man ska bara nypas av... ut bara. TACK... allt stöd man gett... de är plötsligt inget värt överhuvudtaget. Nej man ska visst inte ställa upp på någon.


Bild: Gren


Kommentera här 20 st

BLENDER

Datum: 2010-02-23 Klockan: 09:36:34 Kategori: Musik

Igår kom vi hem från en lyckad Ålandskryssning med Birka. Vi har alltså varit iväg och firat min pappa som imorgon fyller 75 år.

Det var jag och mina syskon samt våra respektive och min pappas sambo med son. Det var underbart trevligt och god mat. Kan inte klaga på något. Hur trevligt som helst.

Jag har inte så stort intresse för kryssningar om det inte är bra musik. Denna kväll spelade bla BLENDER. Jag hade faktiskt inte hört dom för jag har ju mest följt Barbados. Men detta var en otroligt glad överraskning. Helt otroligt bra var va de va. Å jag kan säga att jag som inte dansar så gillar jag att sitta och lyssna. Sångarna Maria (sång ) och Lasse ( sång samt trummor) komleterar varandra kanon och deras glädje och utstrålning kommer väl till pass och får publiken att trivas. Trots en lite mindre publik gav de allt och sången var kanon.

Både jag och Daniel var överraskade och knallade fram och berättade va vi kände efter spelningen. Det var värst att sitta uppe fram på småtimmarna för att höra sista låten. Kan säga att vi fick en trevlig pratstund med Maria och Lasse.... hur trevliga som helst och jag kan lova att det inte var sista gången vi kommer se bandet. Man ska ta chansen å berätta om man gillar något. Jag tycker man inte ska glömma bort att ge tillbaka det man kan som publik.

Om ni är danssugna eller vill höra ett band som kan spela ska ni passa på att se dom när ni får chansen.

Spelplan hittar ni på deras hemsida: www.blender.se 

**************************
*****************************

Idag är det arbetsdag igen men jag lever på turen... och musiken. Jag älskar livemusik och detta var ett lyft så jag ska kolla in spelplanen då jag vet att de kommer till min stad... LER. De har inte sett mitt tryne för sista gången.

Vill oxå passa på att TACKA alla som röstade fram mig till VECKANS BLOGG! TACK!!!!
Å TACK pappa. Mina goa pappa som gjorde vår resa toppen.

 


Kommentera här 3 st

Åland

Datum: 2010-02-20 Klockan: 19:08:34 Kategori: Allmänt

Imorgon bär de av med Ålandsbåten. Vi ska fira min pappa.... jag ser fram emot resan för det kommer ju bli god mat och så ska vi koppla av riktigt och njuta av varann och som sagt maten.

Men ångest har jag för vissa saker och där e en sak å de e kläderna... va ska man ha på sig??? Har överdelen klar och trodde jag hade både tights å skor klar... men nu vet jag inte riktigt.... nja...

Denna överdel blir de i alla fall... nya jackan jag hittade på rean samt lite bling bling...

   


******************************
*******************************************

Annars sitter vi inne och har de mys. Man måste inte klaga på vädret. I vårt land regnar det i stort sett året om. Å på vintern med. Jag är så glad att vi har sluppit på all denna snö i regn och gudarna ska veta va alla hade klagat över allt regn. Sedan kan man väl hålla med om att snö ger mer jobb för alla. Men det positiva är att man får motion... fler får jobb att forsla bort all snö. Å de flesta måste ju heller inte ut på vägarna. Stanna hemma. Det mesta går att skjuta upp pch ska man ut ja då får man väl ta det lugnt. Det får jag göra som reser till jobbet. Å det går faktiskt bra.

Glöm inte scrolla ner till nästa inlägg och rösta på mig så jag blir veckans blogg... i nästa inlägg finns en länk.


Kommentera här 28 st

Att få och att ha stöd

Datum: 2010-02-19 Klockan: 20:20:00 Kategori: August/barnen/Autism

Under många år när jag misstänkte att något var "fel" med vårt barn och inte fick någon respons trodde jag till slut att det var mig det var fel på.

Så en dag fick jag höra från alla håll att jag var konstig som inte sökt hjälp. Jag hade sökt hjälp men alla sa att August var som andra. Men så stod jag på mig och fick hjälpen. Mina tankar gav mig rätt.

Det var skönt att få saker bekräftande men det var tufft. Det var ensamt. Jag kände mig så ensam och visste inte  hur jag skulle få till saker. Allt kändes tungt och tufft.

Jag gav upp gång på gång och jag försökte och försökte... Men att jag inte hade någon som visste hur det var var jättetungt.

Så började jag få kontakt med flera på bloggen som hade barn med funktionshinder.... det var så befriande att få kontakten, att känna att man inte är ensam.  Vidare fick jag tips om att det faktiskt fanns föreningar som jobbade med detta. Så jag googlade och hittade Autism och Asberger föreningen. Där fanns en kontaktperson för min kommun som jag tog kontakt med. Det är det bästa jag gjort. Denna kontakt Anna har verkligen funnits där med en tröstande hand och med en enorm kunskap lärt mig mycket avn det hon kan och det var plötsligt mindre tungt. Till en början var det ju knivigt eftersom man var så nere men hon har fått mig att växa i min roll som mamma till en son med Autism. Hon gav mig så mycket verktyg. Hon hjälpte mig igång.

Anna har sin egen blogg ANNA 

Samt bloggen COPING  Kika gärna in till Anna som har stor kunskap och som kan ge er många tips och ideer.

Att jag valt att skriva så öppet om August i min blogg gör jag av den enkla anledningen att jag vill kunna hjälpa andra. Jag kanske precis som Anna kan ge någon annan lite stöd eller ideer. Vi kan kanske stötta varann. Vi förstår ju varann ganska bra. Vår kamp. Att inte behöva känna ensamheten. Att få förståelse och om inte annat ha någon som lyssnar när man är förtvivlad och få ny kraft.

Jag var en pina en tid och jag är så glad för de som orkade stanna kvar.

Sedan har min öppenhet gett mig en underbar Maolu som är min avbytare och min helg "mamma" till August. Hon hittade oss på min blogg och så fann vi varann... 

Jag vill säga till alla att gå med i en förening. Man kan få så mycket mera lärdom via föreningen och hitta andra i samma sits. Jag har därför tagit steget vidare och bett att få bli mera aktiv i föreningen. Hoppas det ska bli lärorikt.


Bild: Lusthus.

Vill du läsa mera om mina barn och framförallt August hittar du det mesta under kategorin August/barnen.


GLÖM INTE ATT HJÄLPA MIG BLI VECKANS BLOGG,,, HJÄLP EN MINDRE BLOGG BLI SYNLIG!!
http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2010/02/rosta-i-hogerspalten-veckans-blogg.html

Man röstar inte i kommentaren utan i högerpsalten.


Kommentera här 37 st

Veckans blogg

Datum: 2010-02-18 Klockan: 09:03:45 Kategori: Allmänt

Jag har blivit utvald till att vara med i en veckans-blogg tävling.

Snälla klicka på länken nedan och gå in och rösta. Man röstar INTE i kommentarer utan i Niclas högerspalt i hans blogg. Klicka på mitt namn för en röst.

SNÄLLA hjälp mig nu!!!

http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2010/02/rosta-i-hogerspalten-veckans-blogg.html

OBS!!! Ni kan rösta flera gånger... men bara en gång per dag så SNÄLLA rösta!!!!

Å hörrni jag ligger långt efter... jag är inte lika STOR som de andra så hjälp mig nu....


Kommentera här 13 st

Konstiga människor...

Datum: 2010-02-17 Klockan: 10:30:49 Kategori: Böcker

Idag har jag varit till vårdcentralen med min värk. När jag kom dit kom en kvinna in med en äldre dam. Kvinnan parkerade den äldre damen i en soffa sedan satt hon ner ca två minuter. Bärjade därefter kika bort mot korridoren..... knallar iväg. Hör hur hon öppnar en dörr och säger:

-När hämtar ni oss?

Hon hade gått och ryckt upp dörren till läkarens rum och han svarar:

-SNART....

Någon minut senare följer han en herre ut i väntrummet och tar med sig dessa damer.

HALLÅ är de så man gör? Stör man läkaren på sitt arbetsrum med patient inne? har en del inget hyfft alls?

När de är klara så är det min tur. Det går en stund när vi sitter och pratar mitt problem så knackar någon. Läkaren trycker på sina knappar att han är upptagen. Alltså ni vet de lampor de har utanför dörren.... Det går itne lång stund så öppnas dörren och samma kvinna sticker in huvudet och säger att deras recept inte finns på apoteket... han förklarar att han är upptagen och att han får ringa henne hem under dagen för att ordna detta. Hon ger sig inte. Han får upprepade gånger säga att han är upptagen.

Där inne sitter jag.... jag menar HALLÅ??? Ja jag förstår inte och har under mina år i aldrig stött på nå fräckare.

Visst kan man gå och fråga om det dröjjer men inte går man rakt in på läkarens rum i alla fall??? Eller???

Har fått ny värkmedicin. Ska ta massa fasteprover samt få tid till sjukgymnastiken. Det blir nog bra. Känns bra.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Idag mår jag inget vidare... mår illa. Har värk. Men jag har en del att se fram emot. Albin är hemma.

Diagnosen på bilen verkar itne stämma... sånt blir man lycklig av.

Kommer här med ett boktips:

Ann Rosman och Fyrmästarens dotter

Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.
Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?


Jag tipsar även om SNABBA CASH av Jens Lapidus. Många ser filmen nu men jag slår ändå fast på att ni ska läsa boken. Jag lyssnar på denna och det är Morgan Alling som är OTROLIGT bra att läsa. Han lyfter boken enormt.

"En kanonbok... den mest spännande och intressantaste bok jag läst på hela hösten... man kan inte få mer än en femma." Gomorron Sverige, SVT
"Jens Lapidus Snabba cash är nästan omöjlig att lägga ifrån sig." Expressen

JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill. Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.

Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.

"Snabba cash har alla möjligheter att bli den ultimata kriminalromanen om Stockholms undre värld." Kristianstadsbladet
"Jens Lapidus är ett stort framtidslöfte. Ingen annan i Sverige gör vad har tar sig för här. Framfusigt, fräsigt. Fettgrymt." Sydsvenskan
"Snabba cash är mer än en presumtiv bestseller." Svenska Dagbladet

Jens Lapidus är född 1974, bosatt i Stockholm och arbetar på en advokatbyrå. Hans sensationella debutroman Snabba cash har höjts till skyarna som något helt nytt inom den svenska spänningslitteraturen.Kommentera här 16 st

Ny sida....å SEMLOR

Datum: 2010-02-16 Klockan: 17:59:29 Kategori: scrapbooking

Tänkte bjuda på ytterligare en sida i mitt scrapalbum.Semlor som ska avnjutas...


Kommentera här 9 st

Läxa

Datum: 2010-02-16 Klockan: 13:45:56 Kategori: August/barnen/Autism

Smart sätt att lära saker samtidigt som det är roligt är att göra lite olika övningsuppgifter. detta har man hittat på från skolans sida.

August slår en tärning. Ska kunna jämföra antalet prickar och rita det i en fyrkant och sedan finna rätt siffra och skriva under.

Sedan i de olika mönstren målar man ett parti. Sedan ska han hitta färgen, måla av. Han lär sig kompiera och se efter och han lär sig färgerna.August har inte kunnat färgerna alls men idag när vi satt med detta kunde han de vi målade utan orange.

Koncentration tränar man ju även här och mot slutet började den tryta då intresset för vilken ordning pennorna skulle sitta i i sitt fodral började ta mer av intresset. Men som sagt ett bra sätt att träna lite olika saker på.************************

Fick åka till Karlstad idag. För att ställa DIAGNOS på bilen. Ja allvarligt så sa de så...

-Jag skulle lämna min bil på felsökning.

Ja ha sa killen och började knappa på datan.

Han tittar upp och utbrister:

-Jasså du skulle ställa DIAGNOS på bilen, kom med här.

DIAGNOS??? Ja ha jooo så kan man se de... Visades in till en kille som stälde diagnos efter att ha kopplat upp bilen till sin dator. Ett fel som tog fem minuter att fixa och åtta hundra kr fattigare. Men det var ju tur i oturen ändå. hade räknat med mer. MEN jag känner min BILJÄVEL... lampan kommer snart lysa igen och vi får ställa en NY DIAGNOS.

En bil med DIAGNOS??? Ja kan lätt ställa den....

Stor sparbössa med hål i golvet. Irretabla dyra fel...

Så lyder den... DIAGNOSEN.


Kommentera här 0 st

Ledig

Datum: 2010-02-16 Klockan: 08:56:33 Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma. En stund. Ingen ledig dag får vara just ledig. Ska iväg med min roliga bil idag och få en diagnos som säkert kostar MASSA.... nåja...

Annars? Lugna gatan. Matlagning... semlor som ska fixas då jag bakade bullarna igår.... Sen?? Nåja... ja ska sätta mig å pyssla nu och bilder kommer de lovar jag.


Kommentera här 2 st

Lust

Datum: 2010-02-15 Klockan: 18:17:58 Kategori: Allmänt

Va ska man säga??

Är min bloggtid över?

Ingen verkar sakna mig och jag verkar inte skapa något större intresse så jag tror jag lägger ner...

Just nu finns annat... ja faktiskt å de är ja så glad över.


Kommentera här 5 st

Känslor

Datum: 2010-02-12 Klockan: 09:41:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår kom saker över mig igen. Jag ältar inte och jag försöker att tänka att personen som gör att jag mår så dåligt troligen mår sämre än jag. Men jag vill inte att någon av oss ska må dåligt. Jag vill att allt ska vara bra. Men det är inte bra och igårkväll var en dag som allt rasade. Totalt. Ångesten tog tag i mig och det riktigt gjorde ont. Panik. Tårar som rann... ångest som behövde ut.

Sömnen har varit orolig men jag är uppe och har tänkt igenom och ska försöka glömma igen. Gå vidare.

Har pysslat lite på morgonen. Jag hade en klar bild och det blev som jag tänkt. Ytterligare en sida i mitt album.


Bild: Sida i mitt album som går i vitt och lite kräm. Vita blommor. Foto på mig i ett fönster.

Eftersom bilderna är ganska privata och jag ändå vill dela med mig av scrapbookingen så har jag mörkat bilden. Ber om ursäkt för den lilla korrigeringen.

****************************************************


Bild: Grenvärk. I bakgrunden ett av tegelhusen ute på Marieberg.


Bild: Trädgrenar och i bakgrunden taket på lusthuset i Parken ute vid Marieberg.

Livet är ibland som ett träd. Fullt med grenar ut från stammen som på någots ätt är stommen i vårt liv. Sedan går grenarna ut och vi klättrar omkring i kronan. Ibland kommer vi tillbaka till kärnan av stammen för att gå vidare på ett nytt skott eller ut på en gren vi varit tidigare. Där kanske vi stannar upp och bearbetar. Förbereder oss. Tänker tillbaka eller tänker igenom. Vi hämtar kanske kraft i det vi mött eller ny energi från det ljus som når oss vid en spirande knopp.

Livet är en väg vi måste gå. Och jag klättrar vidare i mitt livs träd och hoppas jag hittar längst upp i kronan där ljuset når mig.Kommentera här 22 st

Marieberg.

Datum: 2010-02-11 Klockan: 10:09:24 Kategori: Kropp å själ/ADHD

På det gamla sjukhusområdet Marieberg finns otroligt mycket fina byggnader. Jag råkar bo i en stad där mycket gammalt är bevarat och vi bor ju även vid Vänern så vi har många fina omgivningar. Även om man kan ha åsikter om hur psykvården en gång var så har man i alla fall haft ett underbart läge. Det är så naturskönt nere vid Vänern och byggnaderna i rött tegel är gudomligt vackra. Alla träd och ja hela omgivningen är som gjord för att kunna få lugn och må bra. ett ställe att bli hel på. Kanske tillfriskna.

Då när det begav sig var området ett samhälle i samhället och man var helt självförsörjande.

Idag bestämde jag mig för att föreviga lite av det jag älskar där ute, iförd vinterskrud. Jag har strosat runt och kikat och jag kommer göra mera turer... mera bilder kommer att tas. Området ger mig frid och lugn och jag vet att jag på något sätt hör hemma där.
             
***********************************************************'

Känner livet återvända. Känner inne i kroppen att livet är enklare fast att jag egentligen har många av de problem som finns i mitt liv kvar. Jag är dessutom inte mindre ensam. Men ändå känner jag inte av ensamheten på samma vis. Jag vågar och orkar göra saker på egen hand. Jag har vuxit. Att sätta mig och pyssla igen är en underbar känsla. Något jag gjort i hela mitt liv men på något sätt försvann på vägen. Att ta bilen och åka ut och fota eller promenera omkring i områden där jag känner friden ta tag i just mig. Där jag känner att livsandarna kommer åter. Jag orkar. Jag lever. För en gång skull lever jag.

Jag har fått energi och jag uppskattar så mycket. Jag uppskattar vintern. Jag uppskattar kylan. För just då när årstiderna är som de ska kan jag fyllas av den enrergi som jag behöver.

Jag orkar kämpa mot det som är tungt. Jag orkar vara jag. Den jag är. Inte den jag var. Jag har gjort en lång och tuff resa. Den har kostat. Kraft... energi och så mycket mera som jag inte ens kan sätta ord på.

Men med utmaningarna som kommit har jag funnit ro. Lugn.

Älskade du... älskade jag. Vi är alla underbara varelser.


Kommentera här 10 st

Framsidan på mitt album

Datum: 2010-02-10 Klockan: 12:09:24 Kategori: scrapbooking

När vi gifte oss tog min man några bilder av mig i underkläderna samt naken i ett underbart fint fönster i hotellet. Nu gör jag ett album av detta.

Detta är förstasidan


Kommentera här 10 st

Underbara DU

Datum: 2010-02-10 Klockan: 10:47:00 Kategori: Allmänt

Igår var jag sådär hemskt trött. Det tog med möte och en hel dag på jobbet. Men jag känner det inte som förrut. Det är så ibland. Man orkar inte. Jag kämpar heller inte emot. Jag la mig och läste en stund och strax efter åtta la jag mig. Behöver man sova så sover jag.

Vaknade till en tidigt morgon och var inte trött alls. Skönt att orka upp. Väl uppe och barnen i skolan åkte jag ut till Marieberg eftersom jag skulle till min läkare. Jag tog en promenad i området men ångrade att jag inte tog med kameran som sällskap. Tror jag ska göra om turen imorgon och fota lite. Har skrivit det innan och jag älskar området.

Träffen med min läkare var bra. Han bryr sig och vi komemr fram till många bra saker. Jag mår ju så pass bra nu men ändå släpper han mig inte bara så om en månad ska jag tillbaka. Han vill se att jag fortsätter åt rätt håll. BRA. Mera sådant.

Nu har jag plockat lite här hemma och jag ska nog sätta mig och pyssla lite. I eftermiddag ska vi till ögon jag och August och min största rädsla nu är att jag inte hittar dit. I Karlstad är inte allt på sjukhuset utan spritt lite här och var i stan. Men jag växer även i detta. Snart kan jag allt där med. LER.

Återigen ber jag er kommentera... fråga... undra... läs och reflektera!!Bild: Selma.Liten mini vovve. Igår va hon minsann här och myste med mig den lilla skitråttan. LER.


Kommentera här 1 st

Motgångar

Datum: 2010-02-09 Klockan: 11:25:44 Kategori: August/barnen/Autism

Vi måste se motgångar som en del i vårt liv.

En motgång är inte bara negativ.

Ur en motgång blir vi stärkta och vi lär oss.

Se motgången som en del i lärandet.

Inse att vi inte är felfria och att vi ibland gör fel som leder till motgången som senare ger oss ny kraft och en visdom vi annars inte hade haft.

Det är så jag försöker se de.

Så jag tänker.

Idag tog vi nya tag.

Sedan får man även inse att det kanske itne blir bättre. Detta är kanske så långt vi når. Där får vi stanna.

Men det är tufft som skit med motgångar. Igår fick jag prata ut och det gav mig mera vinklar på saken. Jag har gjort ett grymt jobb MEN jag är inte expert och har inga lösningar. Men jag ger mig inte. Jag ger allt. Hundra och jag tycker om denna utmaning. ENORMT.

****************

August började med ny långtidsvärkande medicin i lördags. Han har varit mera känslig och haft en del ont i magen. Gråtmild och jag ser hans Autism mer tydligt. Har till och med varit lite inbunden. men han är frågvis. Han vill. Han vill veta. Han orkar massa mer. Känns som om han vill ta igen massa han inte har uppfattat innan. Känns som om målet med medicinen har lyckats. Jag hoppas vi kommer se resultat i skolan nu.

**********************************************
********************************************************

Glöm inte att slänga in en kommentar. Men hörrni LÄS innan ni frågar saker som redan står i inläggen.
Vill ni följa bloggen är ni välkomna att trycka på BLOGLOVIN knappen i marginalen.

Vill ni ha fler läsare på bloggen trycker ni på de andra knapparna från BLOGGPLUS och BLOGGTRAFIK,, det är helt kostnadsfritt. Men det ger fler besökare i din blogg. Ge det en chans.

 


Kommentera här 8 st

Flopp

Datum: 2010-02-08 Klockan: 15:58:19 Kategori: Allmänt

Just nu känns det lite lite tungt.

Jag fick ett nederlag jag borde förväntat mig idag men som jag ändå inte ville tro skulle komma. Jag vet heller inte om det var så bra. Visst jag fick mig en tankeställare och jag fick mig en rejäl tänka om känsla. Det mesta stäldes på ända och jag vet ärligt inte hur jag ska jobba vidare riktigt. Inser att det kommer bli svårt. Det blev svårare än jag trodde. Men jag ska försöka ro detta iland... båten kommer vara luggsliten... den kommer ha fått sig många törnar och jag hoppas ändå att det blir bra trots allt. Så bra det kan bli.

Jag ska prata igenom det senare så får jag se.


Bild:Inne i en amaryllis

Tankarna har varit många. Vissa tunga. Jag har känslor i kroppen som behöver ut. Är det våren som är på gång även i kroppen? Jag som tycker om denna riktiga vinter. Med snö och kyla. Men något i kroppen skriker högt. Jag behöver förändringar men jag kommer ingen vägen. Det står stilla hur mycket jag än försöker att komma vidare. Jag kommer ingenstanns och jag erkänner att ensamheten tär. Bara jag. Jag jag. Jag är trött på jag. Jag vill så mycket mera. Men vad? Vad mer vill jag? Tankarna fortsätter och en dag så kanske... kanske. Jag hittar kanske rätt.

Utmaningen jag fick var ändå något som fått mig att leva upp. Så man tar emot och tacksam är jag. Vågar se framtiden. Vågar se mig. Vågar se livet.Kommentera här 12 st

Disney on ice

Datum: 2010-02-07 Klockan: 11:12:52 Kategori: Allmänt

Idag bär de av mot Löfbergs lila arena i Karlstad där vi ska se Disney on ice. Det blir jag och min mamma som fått detta i kombinerad jul och födelsedagspresent av oss samt mina tre barn. Ska bli kul. Vädret är också härligt för solen tittar fram.

Ska hinna äta lite lunch innan vi sticker också.Annars?

Jag behöver lite romantik. Lite extra med kärlek. Värme. Närhet. Sådant behöver jag just nu. Jag vill även uppleva saker. Jag vill ut och åka. Jag vill INTE sälja min husvagn. Snart dax.

Gör ni denna Söndag? Vore ju faktiskt skoj om ni som är inne orkade med en liten kommentar....
Kommentera här 11 st

Borde...

Datum: 2010-02-06 Klockan: 14:57:41 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Borde ta tag i ätandet. Träna magen som är alltför stor... Jag såg de i spegeln när jag provade ut nya linnet. MAGEN såg ja... å jag vet att jag borde innan de blir för mycket. För min egen skull.Bild: Jag i mitt nya linne. ME like. Lite lösare men ändå snyggt.

Borde göra nå skoj. Men vad? Igår va de skoj. Så trevligt. Å så fick vi sällskap till KIZZ i sommar. Fan va nice. De va eviga tider sedan vi åkte bort ihopa med Svenssons. Fast nu blir de en vuxen resa.

Jag har scrappat lite. Men har inte så mycket saker till de tyvärr så jag gör mest av papper. Har beställt lite med de kostar ju. Men kul.

 
Bilder: Kortet ajg gjorde.

Daniel jobbar ikväll å jag å de små e ensam hemma. Vi tar det lugnt. Händer inte alls mycket. De spelar WII å jag har pratat lite på msn å ja kikar runt lite på nätet. Har ingen större lust med blogg... men uppdaterar givetvis. Kanske skulle man lägga ner???


Bild: Pärlhjärta.

Tänker.

Jag är nöjd att jag orkar bättre. Att jag har något som jag brinner lite för och att jag börjat pyssla lite. Hittar mer och mer som förgyller livet även om jag saknar kontakt med männiksor. Två personer saknar jag så jag går sänder så jag försöker att inte tänka på dom men de e svårt. Undrar om de tänker på mig ibland. Mathias.... Ingrid. Hoppas ni mår gott.

Tänker på kärleken. Tänk va härligt när den spirar...när man får värme tillbaka. När både barn och man visar sin kärlek och man har någon att ge den till. det är så fint.

Ta vara på varann å tänk på insidan. Det är den som betyder något.

Kommentera här 3 st

Tröttis

Datum: 2010-02-05 Klockan: 15:29:25 Kategori: Allmänt

Helt underbart att ha något KUL att bita i på jobbet. Fan jag har värsta drivet att gå iväg. Jag gör äntligen något meningsfullt. Något ja känner jag skulle vilja utveckla.

Men nu är ja TRÖTT.

Fick ju en ganska tuff dag igår då jag råkade sätta rejält i halsen. Trodde min sista stund va kommen. Troligen drog ja ner skiten i lungorna med så ja en sväng till akuten blev de. Nåja... ja lever. Vi får se om jag får lunghinneinflamation men som de e nu känns de bättre. Orkar inte dra några detaljer.

Ska snart tillbaka till skithålet Degerfors. Men vi ska ju dit å ha trevligt.... Marie... Borde hoppa i duschen... raka till de... tvätta av sig.. färga håret och rakt i linnet. De nyköpa... lovar bilder.

Bjuder på en bild som gör mig underbart glad.


Bild: Världens gladaste unge med malou i stallet.


Kommentera här 5 st

Picts

Datum: 2010-02-04 Klockan: 09:39:27 Kategori: August/barnen/Autism

Snö.... Massor med snö


BILD: utanför mitt fönster når nu snön i stort sett upp till fönstren.
 En riktig vinter.


Bilder: Hemstickade randiga raggsockor och mönstrade långkalosner hänger på rader i väntan på vintervädret där ute. På ungarnas fötter och deras ben.Arwen ligger på fönsterbrädan och gör inte många knop alls. Varför liksom? Ut?? Aldrig. Ingen snö för henne. Inga raggsockor.

Bild: Vårt tillskott i familjen Hamstern NÄDJI gör inte heller mycket dessa dagar. Ligger mest i sin bomull i sitt plasthus och äter melon. Han e är ungefär nio veckor. SÖTIS.
Bild: Tulpaner.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Igår ringde August läkare. Vi kom överresns att byta till en långtidsverkande centralstimulerande medicin. detta innebär dels en höjning av medicinen samt att man tar den en gång per dag. Vi slipper blanda in skola samt fritids i hans medicinering. Medicinen hjälper då 12 timmar istället för fyra timmar per gång. Nu tar han två gånger och har alltså hjälp åtta timmar. Nu blir det en ökning både i styrka samt i timmar. Medicinen har fungerat bra. Han minns bättre och jag tror han fungerar bättre i stort. Skola och fritids ser skillnad också. Det är skönt. Både för honom och oss. Nu hoppas jag inlärningen ska gå bättre.

Läkaren är grymt bra hon är förstående och man är verkligen en del i det som görs.

Barnen är iväg. En tvättmaskin är hängd och maskinen jobbar vidare. Snön som kommit är skottad och nu singlar ny snö från himlen. Blir en paus innan jag ska iväg och hämta ut lite mediciner på apoteket samt vidare till jobbet. Jobbet just nu är en utmaning och det är kul. Stimulerande till tusen.

Vad gör ni denna torsdag?


Kommentera här 7 st

Tom

Datum: 2010-02-03 Klockan: 17:16:34 Kategori: August/barnen/Autism

Annorlunda.

Att inte känna att man passar in.

Att sticka ut.

Att inte tillhöra.

Utanförskap.

Vill bara att man ska klara av livet.

Vara en del av livet.

Att förstå sig själv.

Jag har aldrig passat in.

Men jag blir starkare och starkare.

Jag har inget val än att kämpa.

För vem ska kämpa för oss? Mig och barnen om inte jag? Vem kan ta min roll? Ingen. Jag är deras mamma. Jag har ansvar både för mig och mina underbara ungar. Mina barn som är de bästa som finns även om jag sliter mitt hår somliga dagar. Att få gråta ut. Att ha stöd i min underbara man och deras pappa. Att jag vet att några andra runt mig VET hur det är. Hur man känner. Som förstår och framförallt frågar hur man mår. Säger jag vet precis hur det kan vara.

Men oron tar... Man får kämpa.

Jag vågar dock fråga... jag vågar ta reda på. Jag vågar. Det ger mig svar och det ger mig lugn. Jag tackar för att jag trots allt gör detta. Att jag orkar. Att jag först gråter för att senare orka ta tag i det som måstes. Jag är ingen som stoppar huvudet i sanden. Jag skyller heller inget på någon annan som jag inte har belägg för. Jag står även för mina fel och mina brister. För dom har jag. Jag felar och jag står för de jag gör. Jag står också ensam. Ensam. Jag dömmer ingen.
 
Önskar jag hade de få vänner jag faktiskt har nära. Jag känner ensamheten men jag lever. Jag lever för mina barn. Min man. Daniel. Vad vore jag utan dig? Allt vi gått igenom på vår tid tillsammans har gjort oss starka. Jag hoppas styrkan ska ta oss vidare i livet.


Bild:Googlad. En fallen ängel?

**********************************************************************

Har avklarat två samtal idag med båda mina söners lärare. August gjorde mitt hjärta varmt... han berättade att han varit på teater idag. Han sa vill du jag ska berätta vad den handlade om och så gjorde han detta. Han MINNS!!!! Lycka. Sedan hjälpte han mig med snön. Han är en kämpe. Han har sådan glädje. Han är så otrolig. smal och mager men stark och viljan att grejja finns. Nu är han med Malou i stallet. Albin lyste... mamma ler. Saker hade gått så bra. Just idag var en bra dag. Jag är glad för honom. Den stora har jag ordnat annat för. Jag hoppas vi kommer ikapp. Beslut är fattade och jag tror vi alla kommer landa.

Att ha avlastning för att orka med de andra är bra. Att jobba och komma hem i tid är underbart. Att slippa en trötthet som förlamar underlättar.


Kommentera här 8 st

Svart

Datum: 2010-02-02 Klockan: 18:38:02 Kategori: August/barnen/Autism

Just nu drogs rullgardinen ner.

Jag klarar inte mer.

Inte ett dugg till.

Hur fan kan skolan i Degerfors ha mörkat något liknande.

Va fan har vi bott för på för ställe.

Ger Degerfors den största jävla sparken i arslet man någonsin kan.

Sluta skryt om er skolan. De e så illa de kan bli.

Jag skulle inte välja den orten om jag hade barn som ska gå i skolan.


ARG


Kommentera här 8 st

Scrapbooking

Datum: 2010-02-02 Klockan: 16:17:00 Kategori: Allmänt

Jag gjorde ju ett kort häromdagen. Mitt allra första scrapbooking kort. Jag lovade lägga ut bilder på just detta kort så här kommer detta.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Visst har vi fått en riktig vinter. Jag måste säga att jag tycker det är så fint. Jag trivs när årstiderna är som de ska. Jag vill inte ha slask å blask och sådant. Men visst är det lite tungt med att ta rätt på snön och även väglaget blir jobbigt men tar man det lugnt så går ju det bra med.

Jag hoppas vi får en riktigt fin sommar efter denna vinter. Och jag hoppas att man får en underbar vår så man kanske hinner ut med husvagnen en gång innan vi eventuellt ska försöka sälja den. JAG VILL INTE.

Efter jobbet idag var jag trött. Jag känner en stor besvikelse inför några saker och jag tycker det är tungt. Jag gick en tur med stavarna för att sedan sätta mig och ta tag i ett av besvikelsemomenten. Jag hooppas att allt kämpande ska ge utdelning. För detta orkar jag snart inte med. Känner maktlösheten i hela mig. Värken tar över dessutom så ja det känns att man lever.

Nu ska jag lägga mig en stund och läsa och jag hoppas min man vill ge mig en avkopplande massage.


Kommentera här 6 st

Boktips...

Datum: 2010-02-01 Klockan: 09:05:21 Kategori: Böcker

Har precis avslutat denna bok: Matthandlare Olssons död av Karin Whalberg.En man sitter på däcket på en färja utanför Istanbul. Han lutar sig mot relingen och njuter av de varma vindarna. Han är en lagom rund man i sina bästa år och han är inte beredd på att dö.
Det brutala mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet blir upptakten till en historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och - självfallet, när det är Karin Wahlberg som skriver - om den vardag och de drömmar som människorna vi möter under berättelsens gång både brottas med och hämtar kraft.

Matthandlare Olssons död är Karin Wahlbergs sjunde bok om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett.


************************************************************
*******************************''
Kommentera här 16 st