Mera hemma jobb.

Datum: 2010-01-30 Klockan: 14:06:58 Kategori: Hemmet

Idag har vi pysslat med scrapbooking. Första gången. Jag har gjort mitt första kort. Det kommer jag lägga ut när mottagaren har fått de.

August gjorde ett litet fotokolage till sin pappa:Han har även dekorerat sin dosett som han ska ha i skolan.Sedan har jag gjort lite fint i vardagsrummet med lite nya gardiner.

   

Ikväll ska vi ha lite vänner på mat så nu ska jag förbereda efterrättens bär lite granna.
Kommentera här 8 st

Hemma

Datum: 2010-01-29 Klockan: 15:42:44 Kategori: Böcker

Va härligt de är att ha energi.

Som ni vet minskade jag på en medicin för någon vecka sedan. Det har gjort att jag är bra mycket piggare nu. Att inte jobba heltid gör sitt. Jag kommer hem i bra tid om dagarna och orkar med här hemma. Det är guld värt att inte gå som en zombie. Att jag har fått mera värk begränsar mig dock men gör väl att jag på något vis känner när det är nog, eller tyvärr när det redan ÄR försent.

Idag har jag ju gjort massor med bilder och scheman. Sedan har jag torkat av i köket och hängt upp lite nya gardiner. Pyssel. Det blev fint. Har även inhandlat en del scrapbooking saker. Jag och August ska pyssla imorgon är tanken. Jag har aldrig gjort detta innan så jag vet ju inte ens HUR jag ska börja. Men jag ska kika runt lite på nätet så kanske jag ser hur andra gjort något kort eller så. 

Bild: Gardinerna med almogeinspererade blommor.

 
Bild: Lite vårlökar i kruka. De kommer nog slå ut under helgen. Krokus och påskliljor.


Bild: Lite nya dukar. Tyvärr köpta jag i rosa, skulle köpt blå då gardinerna var röda och blå men de passar nog i vardagsrummet.
Bild: PYSSEL.... MASSOR.

*******************************************************************
**************************************************

Vill passa på att tipsa om en bok.

Jag är Wanted av David Larsson

En bra bok med en sann historia. Skriven på ett annorlunda sätt. Annat språk än vad man är van. Den har hållt mig fast."Att vara yrkeskriminell och leva i den undre världen är som att spela tio schackpartier samtidigt, hela tiden. Och för att komma i mål, kamma hem spelet, måste man vinna, inte bara ett parti, utan vinna hela tiden. Alla spelen konstant. Förlorar du en enda gång kan det leda till riktig skit, kanske din död. Du vet inte vem du spelar mot i alla lägen. Och det är inge åtta till fem, utan tjugofyra. Dygnet runt. Med ditt eget liv och andras som insats."

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han är inte bara efterlyst utan ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna. Jag är Wanted är hans story, hans liv.

Kommentera här 7 st

Arbeta med bilder.

Datum: 2010-01-29 Klockan: 11:37:49 Kategori: August/barnen/Autism

Som ni vet arbetar jag med bilder med August. Olika bildscheman. Man kan jobba med scheman/listor utan bilder med. Som en arbetsordning.

Just idag sitter jag och laminerar just scheman och bilder. IGEN.


Bild:

Det jag pysslar med just denna dag är bilder jag själv ritar och skriver ord på en eller två bokstäver som sedan August ska få plocka fram när han ska öva att skriva på datorn i sitt dataprogram VITAL som ljudar bokstäver samt läser upp orden.

Ett sätt att träna på att läsa och skriva på ett pedagogiskt och tydligt sätt och med både bild och text. Hoppas han ska finna detta sätt lockande. Han har blivit mer intresserad av just orden nu och flera bokstäver börjar sitta ordentligt.Bild:
Har även gjort några arbetsscheman med text som jag klippt till laminerat och sedan hålat i ena hörnet och knytit ett band i för att hålla ihop arken. I dessa kan man tex i bilder eller text beskriva hur man åker buss eller hittar vägen hem. Man kan ha text eller bilder på vad som ska handlas i affären. Vad du ska packa skolväskan med eller vad du ska göra under en dag med tider. Arbetsordning om det är någon som jobbar. Vilka aktiviteter du kan göra när du är hemma, tex bygga pussel spela ett spel och bygga lego..Allt för att tydliggöra och underlätta. Detta gör ju att man orkar bättre när man vet vad som händer.

Jag försöker hitta vägar där jag ger August LUSTEN att träna utan att han märker att han faktiskt gör de. Det ska vara roligt.

Eftersom August bara orkar korta stunder så hjälper jag skolan och August genom att ta lite tid av vår vardag att träna.

Men just nu är det lite stopp i mitt huvud med ord på två och tre bokstäver jag kan rita en bild till. Har ni tips?

************

Måste säga att jag just nu fått några roliga saker att bita i. Några nötter att knäcka och jag känner att jag växer. Det är en kul utmaning.


Kommentera här 0 st

Avundsjuka

Datum: 2010-01-28 Klockan: 18:31:41 Kategori: AllmäntVar aldrig avundsjuk på andra.

Ge dig aldrig på någon annan för att den har något du själv vill ha.

Gör inte andra illa för att du inte har det andra har.

Vill du ha något som andra har, sätt upp det som ett eget mål och jobba för det för egen del och kanske får du det som andra har.

Du kommer aldrig vinna något på att smutskasta andra eller göra illa.

Du kommer förmodligen om du har något samvete en dag sitta där ensam och må väldigt dåligt.

Försöka göra det rätta.

Inse att det mesta man gör för att skada andra kommer tillbaka.

Stå för det du gör.

Alla kan fela men man kan också ställa saker till rätta.

Om någon gör dig illa kan du alltid välja bort dessa människor. Ge dom inget utrymme i ditt liv.

Kom ihåg att du är värdefull.

Att just du duger precis som du är.
Kommentera här 4 st

Unika

Datum: 2010-01-26 Klockan: 08:32:12 Kategori: Allmänt

Alla föds UNIKA.

Ingen är den andra lik.

Visst vi har vårt arv och våra drag från våra föräldrar, men vi ÄR unika.

Fortsätt vara just UNIK.

Var DU.

Va ingen annan.

Dö inte som en kopia av något du inte vill vara.

Var DU.

Var UNIK.Kommentera här 20 st

Ledig dag.... SJUK

Datum: 2010-01-25 Klockan: 09:59:05 Kategori: Allmänt

Frös igår. Va trött. Kroppen värkte och jag trodde nog att det var sviter efter Boda Borg. Inser nu att det inte är hela sanningen.

Fryst och svettats hela natten. Varit orolig. Segt att komma upp och promenaden till och från skolan tog nästan död på mig.

38.6 stod febertermometern på. Sitter och fryser i soffan och tröttheten är enorm. Varje led värker.

Ska ta igen mig hela dagen och som tur var får jag hjälp att hämta August så jag slipper gå en vända till på 40 minuter. Det gick knappt med ren vilja idag.

Sedan ska han med Maolu på eftermiddagen och de stora är hos pappa så ja jag får vila. Ska dock titta lite på skolarbetet.

Måste jobba... ja jag måste. Jag har inte råd att vara hemma och imorgon får jag elev. Så jag hoppas det ska fungera. Jobbar tre dagar denna veckan. SKÖNT.


Lämna lite kommentarer... de lyfter upp.


Bild: snö på grenar.


Kommentera här 4 st

Boda Borg

Datum: 2010-01-24 Klockan: 10:17:41 Kategori: August/barnen/Autism

Igår jobbade jag hela dagen. När jag väl kom hem så var det lite mat som gällde för att sedan ta grabbarna och åka till BODA BORG.Vi hade en otroligt rolig kväll, Daniel Oskar och Albin och jag.

Idag känner jag att jag har muskler på alla möjliga och omöjliga ställen. TRÄNINGSVÄRK. Undrar just hur maken känner sig där hemma. Vi har krypit och ålat och flängt och klättrat. Tänkt och klurat.

Nu sitter jag lite sliten på jobbet och jobbar en underbar delad tur. Får vila på mina timmar helt enkelt.

August har tillbringat helgen hos Malou och Andreas. Jag är så glad att de finns och att vi träffats de gör så mycket för oss, för honom. I helgen har han varit med och åkt enduro och idag börjar simskolan. De ger honom massor med träning i det sociala. Det är så bra. Jag vill att han ska fungera i alla sammanhang och får han den träningen tror jag att han kommer kunna lära mycket av detta. Få ett bra liv. Det är min målsättning. Att livet ska vara så normalt som möjligt en dag och att han blir självständig.

Titta in hos MALOU och se va härligt de haft i helgen. Klicka på hennes namn kommer du dit.

***************

Tankarna är ändå många. Tänker på alla runt om som inte har förståelse. Som har jobbigt med sina barn. Klart att de har men en del har inga sådana problem som vi har. Många slipper alla samtal till myndigheter, läkare, sköterskor, HAB, kommunen. Skola. Informera om sitt barn. Oro inför många saker som många andra faktiskt slipper. Klarar han vanlig skola? Lär han sig något. Förstår han? Kommer han kunna klara ett vuxet självständigt liv? Kommer han få kompisar. All träning vi lägger ner. All tid som vi lägger ner på pedagogik för att hans vardag ska fungera i scheman och bilder, almanackor. Dagböcker vi skriver. Alla extra tvättmaskiner vi tvättar alla extra kläder vi får köpa. Alla ansökningar. Den ekonomiska kris man hamnar i. Alla bidrag som sökas..Allt man får skriva ner om sitt barn som låter negativt. Alla saker som går sönder hemma. All den oro barnet har som ska lugnas.

Jag kan skriva mera men jag slutar här. Jag älskar min unge och skulle inte vilja byta ut honom för något i hela världen MEN kom inte och säg att jag inte har mycket. Säg inte att ni tycker det är konstigt att jag är trött ibland.

TACK för den avlastning jag får så jag kan hitta på en sån här sak med de två andra.
TACK ungar för att ni förgyller min dag.

Men som på BODA BORG... tänk i nya banor!!!Kommentera här 9 st

Biverkningar.

Datum: 2010-01-22 Klockan: 09:15:22 Kategori: August/barnen/Autism

Snart har min son ätit Centralstimulerande en hel vecka. Ja det är ju sådan medicin man får om man har denna hyperaktivitet, är impulsstyrd och inte kan koncentrera sig. ADHD kanske? Vi vet inte men misstanken är den så därför provar vi nu.

Man ökar vakenhetsgraden. Det låter konstigt när man kanske har ett hyperaktivt barn men man kan likna det som vid att barnet är övertrött.

Nu ser vi ändå att han har lugnat sig och DÅ visar sig Autismen lite lite mer. Han stannar upp och tankar kommer i fatt. Han har lite svårt att somna på kvällen vilket han inte tidigare haft. MEN detta får vi nog leva med han måste kunna hålla fokus i skolan och lära sig. Det är ju målet. Han säger själv att han orkar lite bättre i skolan. Jag hoppas och tror att det är så och att det blir lättare.

Igår var han dock oerhört ledsen och tänkte mycket. Jag låg hos honom länge och masserade innan han överhuvudtaget orkade ligga still och riktigt slapnna av för att han var så ledsen över än det ena än det andra.

Det gör ont i mig men samtidigt vad gör man? Nu får vi jobba med dessa bitar istället och hjälpa honom med detta. Känner att det är bra vi testar detta en tid innan jag ska till HAB... OM man behöver några andra hjälpmedel jag inte tänkt på.

************************

Jag själv börjar få utsättningssymtom... fryser och är knepig och krypig i kroppen och värken är tillbaka i lederna. Men ajg tar detta om jag får vara piggare. Det är det värt.

Kursen blev en positiv upplevelse. Nu ska jag snart sätta igång med mina första uppgifter.

Jobbar hela helgen. VAD HAR NI FÖR PLANER? SKRIV OCH BERÄTTA.
Bild:August sitter på hästen Frejja i ridhuset.Kommentera här 17 st

Trötthetens grepp

Datum: 2010-01-21 Klockan: 09:10:02 Kategori: Allmänt

Igår efter massagen slog tröttheten ut mig totalt. Jag frös och kände mig allmänt sjuk. Jag kom tidigt isäng men hade svårt att koppla av.

Tankarna rörde runt i skallen och oron i kroppen kliade. Kryp i fötter och ben....

La mig till slut på spikmattan för att efter att ha legat där en kort stund äntligen få somna. Sömnen har varit orolig och jag vet inte om det kan vara lite utsättningssymtom. Idag är fortfarande tröttheten förlamnade.

Värken i kroppen är enorm. Lederna skriker. Ögonlock som vill trilla ner.

Jag har ledig dag och jag är tacksam. MEN jag börjar min kurs i handledning idag. Halv ett ska jag vara på en skolan jag aldrig varit på som jag inte hittar på så bara det skapar en inre oro som jag inte riktigt övaermannar men vet ordnar sig då jag väl är där. Jag vet men ändå finns den där.

Barnen är iväg och det sista August sa innan bildörren slog igen var:

-JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!

Va de värmer.

hrm... block och penna och sudd behöver jag väl idag. Spännande ska de bli och jag hoppas att jag får en elev till veckan. Hörde rykten om de. De är så kul att jobba med elever.

 
Bild: Vår kisse som e såååå tröttis. Som sin matte.

Drömmer mycket konstigt dessa nätter. Undrar ofta över drömmens betydelse.

Kommentera här 13 st

Skräck!!!

Datum: 2010-01-20 Klockan: 10:38:22 Kategori: Allmänt

På väg hem från jobbet igår fick jag en lite annorlunda upplevelse som jag gärna bjuder på.

På rakan i byn drog jag på lite extra som jag tyvärr ofta gör. Översteg hastighetsbegränsningen en anong mycket.... Tittar i backspegeln på bilen som kört bakom en stund....

Plötsligt får jag syn på en saftblandare som åker upp på taket, fronten blinkar med blått och rött ljus och de signalerar att jag ska svänga av mot kanten. Bilen bakom hade förvandlats till en polisbil.

Hjärtat stannade. Jag såg tusenlappar få vingar... jag såg körkortet tas om hand....Jag var svimfärdig.

Svänger in. Knäpper av bältet... knäpper nästan på det igen så de inte skulle tro att jag inget hade på. Tänker tusen tankar. Hjärtat slår. Kliver ur bilen som i en amerikans gansterfilm och ser Kinnaman framför mig i Vapenbröder när de blir stoppade av polisen. Tänker de vill se körkortet som ligger i baksätet.

Två killar kommer emot mig och säger:

-Nu blev du förvånad va?

-Nej, svarar jag.... LIVRÄDD. Förvånad? Knappas. hade ju hamnat i STOR chock och funderat på vad jag GJORT...

- Vi kör ju civilt idag...


Bild: Målad polisbil.

-Jooo...

Han visar sin bricka och berättar att det är alkotest och körkortskontroll.

Jag ber att få sätta mig igen i bilen. Han tycker det är helt okej så jag slipper stå i snön. Jag är ju nästan död så det är ju mer därför jag vill sitta.

Jag blåser. Det är bra. Jag är inte full. Det visste jag ju men ändå.

Han granskar körkortet, frågar:

-Är du från byn?

-Jo nej jo...

Han ser förvånat på mig och undrar nog hur knäpp jag är.

-Alltså jag är härifrån, bor i grannstaden men jobbar här.

-Ja ha ja.... vilken fin namnteckning du har.

-Ööööö okej tack..

-Den hade jag behövt...

-Mmmm.

De unga poliserna är bra på att kallprata.

Jag väntar på en annan kommentar:

DET GICK ALLT LITE FORT DÄR...

Den kommer inte. De önskar fortsatt trevlig kväll och lämnar mig där vid vägkanten.

Jag tar upp mobilen och ringer Daniel.

Stoppad av civilpolisen. Två snygga unga killar. Har aldrig hänt innan. Med saftblandare och lampor... för att kolla alkoholhalt och körkort... tänker.

Jag dog nästan. LER.... undrar om de såg att de va en snygg tjej i bilen å ville titta lite extra??? Lite kära blev de nog. BLINK BLINK.... drömmer mig bort. Kanske jagade de efter en gangster som de trodde JAG hade tagit med mig... en sån som Kinnaman....

Bild: Joel Kinnaman

Kommentera här 7 st

Autismen

Datum: 2010-01-19 Klockan: 10:40:51 Kategori: August/barnen/Autism

Igår hade August en bra dag. Dels i skolan men även hemma på eftermiddagen. Just nu har han dock fastnat i att ALLA har en hund. Ja det kan bli en hel del prat om detta och det är lite mer än vad man som vanligt kanske gör. Han har även mycket tankar om hur saker och ting luktar. Inte alls särskilt ofta som vi andra känner något men hans luktsinne är välutvecklat det må jag säga.

När vi kom hem samlade han is utanför vår dörr och la i en burk som nu står tinad på fönsterbrädan. Det ska vara så. LER.

Sedan tränade vi lite. Han har ett dataprogram som heter VITAL och som gör att datorn både läser upp det som står och skrivs samt gör att tangentbordet ljudar bokstäverna. Detta använd lite på några skolor och barnen lär sig läsa mycket snabbare. August har stora svårigheter kring bokstäver ännu så det är bra att öva lite extra. Vi använder oss av klossar och så skriver han på datorn.


Bild: August jobbar. Han kan vissa bokstäver bra som de i hans namn samt A coh O. R tror jag fastnade ordentligt igår med.
   

Bilder: Klossar i trä samt dataskärmen med programmet uppe.

VITAL har jag köpt för egna pengar och är inget som vi kunde få som hjälpmedel.

August är ju en otrolig ordningsmänniska som viker sina kläder i en speciell ordning och sedan lägger ihop det för att sedan skjuta under sin säng. På sängen har han väldigt många gosedjur och dessa radas också upp i speciella rader. Liksom allt annat han leker med. Han kan rada saker i timmar.


Bild: Allt på min bänk igår fick plockas bort så alla bilar kunde radas i olika formationer.

Bild:Detta är alltså August sätt att leka med bilar. Inte så mycket köra med dom som att rada.

Vi har även fått en TIMSTOCK nu. Ett tidshjälpmedel och den accepterar han och får mycket lättare att avsluta när tiden är ute. Man ställer alltså tiden. Små dioder för minuter släcks undan för undan ner och när alla slocknat så ljuder en signal och man får avbryta det man gör. Har fungerat bra och han hämtar den redan själv.


Bild: Timstock. en liten avlång dosa med fyra prickar i olika färg som betyder olika längd på tiden. En rad diaoder som släcks vartefter tiden går. Denna är på 20 minuter som vår. Varje lampa är en minut. Röd 20 minuter Gul 15 grön 10 samt blå fem.

Idag är August iväg med skolan på pulkautflykt. Och igår var han med Malou och åkte pulka och pysslade med Frida.

***********************************************

Sitter å slappar lite lite innan jobbet. Vi har storhandlat på morgonen. Vi har varit helt luspanka och levt på pant och kuponger och det vi haft i frysen så nu var det skönt att få fylla upp igen. Tror vi har allt nu. För ett tag för det går åt i denna storfamilj.

Har precis kommit ur en skön dusch sedan maken hjälpt mig vaxa ben och mus. Så nu känner man sig fräsch.

Annar pluggar vi grammatik och de svenska ordklasserna Oskar och jag och myser i största allmänhet. Han och jag hade väldigt fin och go tid igår. Spelade WII...

Nu ska jag börja lyssna på en bok och vila lite på spikmattan.

Ha en underbar dag och hörrni skriv gärna en rad.


( En liten förtydligande. Jag har väldigt beskrivande bild texter ibland detta är inte för att ajg inte tror att ni ser vad bilden visar utan för att beskriva för de läsare jag har som är synskadade. Vill att även dom ska SE mina bilder. )


Kommentera här 13 st

Schemat/Almanacka

Datum: 2010-01-18 Klockan: 09:09:53 Kategori: August/barnen/Autism

Idag har August börjat med sin medicin. Det var lite jobbigt att få honom att svälja den. Det var övertalning på hög nivå och han hann känna smaken då han inte vet hur man sväljer en tablett. Men med lite sylt gick det till slut. Han börjar med en halv tablettx2.... en dos man kanske inte märker så mycket på. När sedan medicinen är inställd så tror jag han kan få långtidsvärkande.

De känns nervöst. Jag hoppas så att han ska må bra av detta.

Jag satt med årsschemat igår. Ett schema där han på lite längre sikt kan se vad det är som kommer i framtiden med tex högtider osv. Allt för veckan som är sitter uppe i bilder på hans rum. Men detta ska hjälpa för det längre perspektivet. Jag har ritat och knåpat.


Bild: Stor almanacka för sex månader.


Bild: Märker ut födelsedagar och högtider samt när man är hos pappa respektive Malou. Ska till doktorn osv.


Bild: I överkanten på almanackan har jag ritat lite så man ser vilken årstid det är. Med snöflingor under vinter och stor sol på sommaren. Tulpaner och vide på våren.


Bild: Midsommar äe utritad. Födelsedagar.


Bild: Dagarna som gått stryker vi över så man lätt ser var man är och sedan även kan räkna sig fram till NÄR man ska göra något speciellt. Jag ritar in med blyerts ifall det blir ändringar. Fasta saker målar jag in med färg.


Bild: Almanackan sitter nu uppe på en dörr i hallen intill hans rum. Det sitter i hans höjd så han ser lätt. Han kollade genast in den i morse och bad Oskar läsa de olika sakerna. Jag har valt att skriva det mesta så lär han sig snart känna igen orden. HOPPAS jag. Annars får vi läsa. Men jag har även ritat lite symboler så han ser och kan lära sig vad dessa står för. PAKET tex är födelsedag.

Detta är ett tips i alla fall och det kan man ju använda till familjen i stort med. MÅnga som vill ha koll på tid och rum.

Idag berättade Oskar att det måste vara något fel på August luktsinne. Han känner ju saker ingen annan känner. Jo detta är ganska typiskt när man har Autism. Man kan känna lukter och vara mer känslig för beröring, smaker och dofter. Sonen har visst mer och mer blivit detta. Idag kände han PIZZA lukt. Jo vi har inte ätit pizza men dock använt sådana kryddor.

*********************************

De som följt min blogg vet att jag älskar min bil ENORMT. LER. Nu måste den in igen. Å nu måste den TYVÄRR till Volvo... Vi har dock inget förtroende alls för dom. URK. Nåja jag har inget val och så ser man pengarna rulla iväg. Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde byta bil.

Ledig dag. Promenad sedan när jag hämtar August. Känner mig lite trött idag men ska ta igen mig. SKÖNT.
Kommentera här 12 st

Fel

Datum: 2010-01-17 Klockan: 11:27:32 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag felar.

Jag är ingen perfekt människa. Jag är usel.

Jag känner mig sällan stolt.

Jag duger sällan eller aldrig.

Skäms.

Försöker stå för felen jag gjort och står där ensam kvar.

Straffad,,, för tid och evighet.

Saknaden.

Saker jag gjorde under en tid är jag så ledsen för att jag gjorde.

Att någon hade den makten över just mig. HUR gick det till?

Hur kunde jag? JAG? Är jag sådan?

Jag får erkänna att jag egentligen inte kunde skylla på någon. Jag får ta ansvaret för min handling. Jag måste inse att det är jag som är fel. Jag som är just usel. Jag som ställde till det. Förstörde. Och står ensam kvar. Ute i kylan för att aldirg få några som helst svar. Ingen utskällning utan enorm tystnad. en tystnad som är ett så stort straff så jag går sönder.

I bitar.

Andra felar inte. De har ingen del i något. Det är jag ENSAM som felar. Det finns ingen annan orsak är JAG. Inget annat... inga gamla moln som tornade upp sig mer än jag. Alla andra är fina... de har ingen skuld. Bara JAG.


Bild: Nära,, murgrönans blad.

Längtar. Efter dig. Du fina...Oskuldsfulla försoningen.

Jag är inte perfekt. Önskar jag kunde ställa till rätta. Men straffet är hårt och Jag är värd det. Varje dag mår jag dåligt för allt jag någonsin gjort fel. Jag kommer aldrig bli hel. Aldrig. Jag har fått så hårda straff så jag kommer aldrig aldrig sluta skämmas. Aldrig stå här och vara stolt. Aldrig någonsin vara nöjd med MIG eller tro att jag ska må bra.

För JAG får aldrig göra fel. Andra får och bli förlåtna och sedan får de må bra men inte jag. Jag ska straffas hårt. Det är jag värd. JAG. Jag drabbas av prövningar. Och jag är värd även dom. JAG. Ingen annan. Ingen ljusning finns utan allt kommer att slå mig rakt i ansiktet en dag. En dag kommer jag äntligen möta de stora ljusen och gå till en annan plats. en plats där i mörkret, i ensamhetn där jag hör hemma. DÅ kommer alla andra som jag gjort illa bli hela. När jag är borta. Bortspolad. Bortglömd. DÅ finns kanske den bot jag så länge önskat. Att få vakna en dag utan att känna den skuld som jag alltid måste få känna. Jag vet att dagen kommer å då tar jag det steget. Bort.... vägen till evigheten. där jag hoppas få vila i frid och känna ett lugn. DEN dagen när den kommer kommer jag ta steget.


Bild: Murgröna

Du usla människa som inte är värd en lugn stund. Du elaka hemska person som gör ont. Som uttrycker fel ord som säger fel saker. Som lägger dig i och förgör och förstör.

Ljuset finns och jag vet det. I döden. Ingen annan stanns kan jag någonsin få ett avslut där jag får sona de brott jag begått.

Jag ska aldrig annars bli förlåten.


Kommentera här 8 st

Sökt jobb...

Datum: 2010-01-16 Klockan: 18:50:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det dök upp ett jobb så nu är ansökan iväg. Inte för att jag tror att jag får något nytt jobb men ändå... rätt kul att gå å drömma ändå å en dag så händer de väl hoppas jag.

PIGG ännu... fan de e såååå skönt....

Gör ni ikväll? Jag jobbar.


Bild:Googlad. Röd passion med jordgubbar.

**************

Kanske är det ändå så att MIN tid kommer. Att jag kanske kommer orka för att jag helt enkelt KAN just nu. VILL. Jag önskar det för min egen skull och för mina barn och mans skull och för de vänner som fortfarande orkar stå vid min sida.


Bild: Googlad. Passionsblomman.

Passionen till livet. Passionen och tron... hoppet. Jag vågar. Jag kommer hitta vägen.

 

 

 


Kommentera här 3 st

Känsla eller känslor?

Datum: 2010-01-16 Klockan: 12:33:13 Kategori: August/barnen/Autism

Ibland får man inse att tiden är inne. Inne för nya tag. Nya saker. Nya mål. Man måste våga släppa det som varit och gå vidare. Hur mycket än drömmen har gått i kras så måste man se vidare förbi... inse att det som var inte är nu. Att man inte kan stanna i den dröm man trodde var för evigt.

Ibland blir inte livet som vi trodde. Vi måste ändå acceptera och släppa och gå vidare. Det kan ta tid men vi måste. För att bli hela.

Vi måste se att det kanske inte går... att det inte längre finns det hopp och den ljusning som man trodde... och sedan se framåt och hitta en väg som måste fungera.
Bild: Orkidee

Igår kände jag för första gången på så länge att jag var lite lite piggare. Den där tyngden över mina ögon fanns inte där. Jag mådde bättre. MEN för det finns men... kryp inne i kroppen fanns och jag har ont i lederna. MEN återigen så är det ärndå såhär långt värt det så jag slipper vara så medövande trött. Det är tufft att leva med den där enorma tröttheten så då får det väl värka lite. Samtidigt vet jag att det säkerligen går över med tiden. Det måste jag ju tro och tänka.

August läkare ringde sent igår. Hon hade tittat på alla tester och allt tyder ju på en koncentrationssvårighet. Men som min kontakt sa att det VAR ADHD ville hon inte säga. Hon ville i detta läge inte ge honom ytterligare en diagnos. Så varför säger min kontakt att JA han får den nu. HAn HAR ADHD. Det blir kanske så men först ska man se om medicinen har verkan. Har den inte det ska han ju inte tillskrivas denna diagnos för då beror de problem han har av begåvning eller av hans Autism. Jag blir ledsen på min kontakt som säger saker hon inte har befogenheter för. Saker som gör en både arg och ledsen. 

Vi börjar med medicin på måndag. 

Nervöst och jag ber till den Gud jag inte tror på att det ska hjälpa honom.


Bild: Vår kisse. Arwen.

Snart väntar jobb. Å jag är så glad att jag orkar med jobbet nu. Jag hoppas jag och barnen får vara friska så jag får komma iväg och slippa stå där med noll och inget i lön.

Tack för att ajg får må såhär pass bra och för allt fint jag faktiskt har i livet. 


Kommentera här 6 st

Mycket...

Datum: 2010-01-15 Klockan: 13:02:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ibland hinner jag inte med.

Jag tar en paus.

Orden kommer inte naturligt och jag vet inte vad som ska skrivas.

Jag önskar lugn. Och jag söker och jag finner.

Spikmattan är framme igen och jag önskar en spikkudde.

Promenaderna ska gås och stavarna bör följa med.

Ryggen är bara efter några dagar lite lite bättre.

Till veckan kommer jag jobba 90%, det blir underbar för både mig och August.

Jag njuter av min lediga tid och jag tar igen lite som jag vill göra.

Var till min läkare igår och jag tog upp min enorma trötthet så nu håller jag på och vänjer mig av med liten dos av min ena medicin. Det blir lite utsättningssymtom men jag klarar det. Jag är dock lite lite piggare. Jag fixar detta. Jag vill och jag har ju även ändrat mycket i livet. Mer kommer och jag måste ha den förändringen och sedan hålla fast ett redigt tag.

Jag är så tacksam för alla de som finns runt mig som idag ger mig så mycket ny energi. Ni som stärker mig de dagar jag inte orkar. Jag vet att ni vet vilka ni är och jag hoppas att jag förmedlar att jag känner så. TACKSAMHETEN. Mattias.... Malou tack för att du finns för oss och August. Anna.... du finns där som en klippa alltid... alltid. Vi har så mycket att prata om och jag är så glad att du finns. Anna för alla underbara tips och ideer och stöttning vad gäller August, din kunskap är oumbärlig...Angelica... för alla goa timmar.. alla kloka ord, min underbara Daniel.. TACK för att du står ut. Anita... alla samtal.... MAMMA.... hrm.... säkert glömt någon nu.... Men ni vet att jag är glad å tacksam.

Jag önskar mig några saker.... Alltså materiella saker. WII Fit... en crosstrainer som min man anser att vi inte har plats för samt en spikkudde. Ny BIL. Tänkte att några saker kanske någon har stående å man kan köpa för en billig peng så jag ska kika runt lite.

Jag duger precis som jag är

Jag är stark

Jag mår bra

Jag är pigg

Jag lyckas

Jag kan och vill

*******************************

 

August kommer börja med sin medicin på måndag. Diagnos sätts inte ännu.


Kommentera här 3 st

Att jobba med bilder.

Datum: 2010-01-13 Klockan: 15:36:52 Kategori: August/barnen/Autism

När man har Autism är det bra att jobba med bilder. Så man vet vad som händer, vad man ska göra och när osv osv.

Jag har ju massor med bilder som vi använder på olika scheman och det är svårt att hålla reda på alla. Jag använder mig av häftmassa för att fästa mina bilder då kardborre blir aningen dyrt. Men för att hålla redan på bilderna finns jättefina böcker att köpa. Kolla in denna sida: http://www.eldiri.se/ 

Eftersom jag ville få lite ordning på mina bilder just idag så laminerade jag kartongpapp i olika färger och har sorterat upp bilderna på dessa. Vidare ska en fin pärm inhandlas och register så vi lätt hittar de bilder vi använder dagligen. Att sortera upp dessa bilder gör ju även att jag ser vilka bilder jag behöver fler av. Vilka vi saknar osv. Färgerna på dessa ark har ingen betydelse utan jag har valt olika färger för att helt enkelt sortera bättre och hitta.

Färgen i veckoschemana vi använder är däremot bestämda så man ska känna igen dagarna efter sin färg.


Bild: Min lamineringsmaskin

 Bilder på mina ark...

Fråga gärna om ni undrar något. Jag svarar så gott jag kan.Kommentera här 14 st

Arg

Datum: 2010-01-13 Klockan: 11:25:14 Kategori: August/barnen/Autism

Natten har varit hemsk. Det var så länge sedan jag sov så dåligt och hade så mycket kryp och oro i kroppen. Helt otroligt.

Därför var ajg tacksam över den sovmorgon jag idag fick. Jag tycker egentligen inte alls om att ligga länge på förmiddagen men just nu tärs jag av en trötthet som jag helt enkelt inte rår över.

När jag väl kom upp så känner jag att idag tar jag tag i detta med Team Autism. De ska inte säga att de är det bästa stället att vara på när man får såna svar som man får och som gör en galen. Tyvärr kan de inte det de ska det är helt uppenbart och jag har all rätt i världen att få den hjälp jag kräver. Det är inte orimligt på något vis.

Har därför ringt chefen för teamet men inte fått fatt i henne. Men jag är inte den som ger mig.

Denna vecka ska vi även få veta om August ska få prova medicin. Allt tyder på det enligt min kontakt och jag borde få svar denna veckan enligt henne. Jag förväntar mig nästa.... och då är det alltså så att sonen även har ADHD som vi hela tiden trott.

Allt ska han ha.Bild:Inne i en amaryllis


Jag fick så fint beröm för August på fritids igår. Det värmde så när de berättade att han skrev så fint och orkade hålla fokus när han formade bokstäverna i sitt namn. Han hade stolt berättat att han övar mycket och att han älskar bokstäver. LER. Det går ju jättetrögt för honom men jag är så glad att han ändå känner så.

Han har många frågor igen ang skolan och allt sådant. Det tar på en. Han ser ju att han inte är som alla andra. Jag försöker förklara så gott jag kan.

Ha nu en underbara dag.


Kommentera här 5 st

Autism

Datum: 2010-01-12 Klockan: 20:01:55 Kategori: August/barnen/Autism

Vill gärna efter några ronder med BUP å teamet..... tipsa om min väns Annas blogg COPING.....

Vill ni läsa mera om just funktinshindret våra barna har Autism ska ni verkligen kolla in. Klicka bara på namnen över.


*****************

Min kontakt har nog insett att jag VET för mycket för hennes bästa... Jag behöver inte en SJUKSKÖTERSKA som inte kan det jag behöver ha hjälp med. Jag gillar inte när man säger att HAB inte gör uppföljningar osv NÄR hon i dagsläget måste inse att jag tar reda på HUR de ligger till.... PINSAM. Men nu skulle hon ta tag i det jag behöver å hon får väl en chans till sedan går jag nog vidare med detta.

********************************

Sedan vill jag nog blir lite ARG på alla dom som tror att det är som att ha vilket barn som helst. Det är inte riktigt så. Det är faktiskt lite lite mer för oss med barn med funktinshinder. Men det är ett kärt besvär men när människor inte förstår varför man är trött ja då ser jag lite rött. Jag är trött på att behöva försvara mig och mitt liv och barn HELA tiden....

**************************************************

BYGGLOV... softa i soffan å njuta av en annan snygg karl..

MATTE

Kommentera här 10 st

Skola

Datum: 2010-01-12 Klockan: 09:57:15 Kategori: Allmänt

Idag kunde jag inte hålla mig utan ringde Komvux.

Det var otroligt många sökande så det hade tagit mer tid än de räknat med. Kursen i handledning börjar redan på torsdag nästa vecka.

JA JA JA JA.... jag har kommit in.

Detta är alltså EN kurs. Man träffas på skolan en eftermiddag i månaden och redten fixar man på distans. En gymnasial utbildning på hundra poäng.

Men det ska bli grymt kul och jag är ju redan idag handledare  men detta ger ju mera djup. Sedan är det ju en liten start på att plugga om ajg kanske sedan kommer ta tag i att plugga de där kurserna i psykologi som jag är intresserad av.


Bild: Tecknad Plugghäst...Bilden är googlad.

Nej men de ska bli skoj.

***********************************
*************************************************

Måste påminna. Ni som vill ha fler läsare... tryck på de olika banners som ligger under inläggen här i bloggen. Både bloggtrafik och bloggplus ger fler läsare och är helt gratis. Så tryck till och bli medlemmar.Kommentera här 14 st

Snygg karl...

Datum: 2010-01-11 Klockan: 18:39:56 Kategori: Allmänt

Ja han är kanske inte bildsnygg som en fotomodell men jag gillar Joel Kinnarman å han e grym på filmduken.

Karln har charm. en ny tjejmagnet på film skulle ja tro.
¨

 

 


Kommentera här 14 st

Tid

Datum: 2010-01-11 Klockan: 08:48:41 Kategori: Allmänt

Jag har alltid varit noga med att passa tiden.

Det är bland det värsta jag vet när folk inte för just detta. Därför har jag ju även lärt mina barn hur viktigt detta är. Ja menar på ett jobb måste man vara i tid och då är det bra att lägga grunden direkt.

Idag mötte jag vår granne. Hon som inte ens hälsar på sina grannar utan vänder bort ansiktet... oxå ett otroligt konstigt beteende då vi aldrig haft med varann att göra så det inte kan finnaas en anledning ens att låta bli. Jooo jag mötte henne alltså när jag redan lämnat mina barn i skolan.... klockan hade passerad starten för skoldagen med fem minuter. DÅ har hon stannat för att slänga kartonger i pappersinsamlingen. KANON barnen kommer försent... de va redan sena och blev ännu mer sena för att hon stannade på vägen.

Ja..... jag anser att man ska komma i tid. Att hälsa på de man möter, som en granne hör väl oxå till eller??

Nu har jag lite tid innan jag ska jobba... jag kan säga att jag är jättetrött och började dagen med konflikt med sonen som inte ens kunde ta med gympa kläder för att han råkat glömma sin väska här.... ja han skyller på ALLT för att slippa... jag blir TOKIG.


Bild:Orkidee

Så tröttisen tänker faktiskt lägga sig igen. För att orka jobba sedan. Detta är min sista vecka då jag jobbar heltid. SKÖÖÖNT!!!


Kommentera här 27 st

Rastlös...

Datum: 2010-01-10 Klockan: 15:13:42 Kategori: Allmänt

Varför vill jag alltid ha något att göra?

Varför känns de som om man inte FÅR bara inte göra något?

Varför har man dåligt samvete om man inte får ut?

Jag vill egentligen bara softa men ändå springer jag runt och gör lite här och lite där.

Jag sitter en stund... tänker att NU ska jag ta igen mig.

Men så börjar tanken... något borde vi hitta på. Men när man itne ens vet VAD man vill göra utan kan erkänna att de e rätt gött att bara sitta och inte göra något speciellt.

Så nu ska jag sluta vara rastlös och tänka att jag måste göra något.

Min kompis sa: - Jag har inga problem att inte ha något att göra.

Och det är väl härligt så säg?

Gör ni idag???


Bild: En av mina orkideer.


Kommentera här 10 st

Söndag....

Datum: 2010-01-10 Klockan: 11:18:34 Kategori: August/barnen/Autism

 Ni får kika in till Malou så får ni se hur min grabb haft de i helgen... Mamman blir så glad att det fungerat så bra och att han trivs och är trygg....


Bild:August.Kommentera här 5 st

Dagen går...

Datum: 2010-01-09 Klockan: 14:22:23 Kategori: Böcker

.... och nu sitter jag här i morgonrocken. IGEN... Ja jag har varit klädd men efter en dusch hamnade jag i den igen. Den rosa sköna varma.

Jag kom inte ut och gick heller. Kylan avskräckte mig och även latmasken som bor där inne i mig. Latmasken som nu vill ha gott fika och godis... Jo min latmask e en godisråtta oxå. Det kunde man inte tro om latmaskar men jooo de e visst den stora sanningen.

MEN jag har pysslat lite här hemma. Det ser lite lite mer städat ut just nu och mamman i den här familjen känner sig nöjd trots allt.

Ska faktiskt fortsätta eftermiddagen med en god bok.

Torey Haydens bok BARA BARNET.

 

Torey Hayden skriver om sitt otroliga arbete med barn med olika neuropsykiatriska funktionshinder. De är otroligt gripnade.... det är barn som verkligen får chansen till att utvecklias. Hon är barnpsykolog och lärare.

Rekomenderar boken varmt.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Känner en saknad. En tomhet. Vad har jag gjort dig för ont??


Kommentera här 20 st

Lugnet sänker sig.

Datum: 2010-01-09 Klockan: 11:33:37 Kategori: Allmänt

Jag får väl se det som så att alla njuter av just lugnet här hemma. Ingen verkar vilja hitta på nått. Grabbarna sitter vid datornerna. Mamman å pappan sitter oxå vid var sin dator. HERREGUD de e ju inte klokt alls. Men det är lugnt.

Vi sov länge med....Jag har så sällan chansen att sova på morgonen och när jag väl har den brukar jag sällan sova längre än till sju. Nu har jag dock legat lite för länge i min smak men jaaa det är ändå skönt.

Allt har gått bra hos Malou å Andreas med August med. Det är så skönt. Han hade somnat i tid och på 20 minuter igår. Det är bra. Det tyder på mycket de. TRYGG....skönt skönt. De skulle visst pyssla idag.

Fy jag borde städa... de e rörigt. Jag borde massa saker men vet ni nu ska jag trotsa kylan en liten stund och gå ut.


Bild: Vår häck med snöööö.


Kommentera här 6 st

Tankar....tankar.... tankar....

Datum: 2010-01-08 Klockan: 15:03:29 Kategori: August/barnen/Autism

Ingen remiss till HAB.

Jag är trött på min kontakt... innerligt trött.

Hon sa skicka en remiss men nej hon har BARA skickat ang ett hjälpmedel.

Jag vill veta om mera. Vilka mer hjälpmedel finns. Vad kan vi bli hjälpta av? Jag känner att här kan hon inget och vad man än säger så nej de kan man inte få.

Jag ska sätta mig ner och göra ett månadsschema. Ska bara be Daniel göra ett rutmönster först. Sedan ska jag leta bilder som kan passa för lite olika saker så han vet när någon fyller... när han ska till pappa, Maolu och Andreas osv. Har en tanke i skallen som är enkel att genomföra. Så får han bättre koll på tiden hoppas jag. Dagarna har vi men månader kan vara bra.


Bild:August

Sedan ska jag ta kontakt så vi kommer igång med eventuell medicin och jag ska även ha hjälp så vi kanske kan få honom kvar på gården. Tur man har någon att fråga som man kan lita på och som KAN för visst är min kontakt på teamet bra på många plan men i mycket kan hon inte alls. Det anser jag att hon ska eftersom hon nu jobbar med detta. Utan A hade jag inte alls vetat hälften jag idag försökt lära mig. Hon vet vem man ska ringa, vad man behöver och kan få och har rätt till. Tycker ju att min kontakt skulle veta att jag kan få hjälp med att han rymmer tex....med bostadsanpassning. Ska kolla upp detta på måndag.


Idag åker August på sin första helg hos Malou och Andreas också. Det känns tryggt att de redan känner varann väl.Att det är malou som är vår avlösare även på veckan... Men nervöst om hur det ska gå det är det ju ändå. Men nu har han landat lite lite mer i detta. Fast han pratat mycket om det i veckan då det är spännande och skrämmande även för honom.

Jag ska försöka att ägna mig åt de andra barnen. Med liten ekonomi får det bli lite mys hemma och sådant man kan ägna sig åt utan att det kostar.

 
Bilder:Albin och Oskar

Det viktiga är dock att vi har TID. det är det viktiga.

Nu strax ska vi ut på stan lite med M.... Daniel pluggar för fullt... Hoppas han inte blir så sen hem som igår...

Tröttheten sitter i och jag sover mycket. Jag är trött när jag vaknar... jag är trött på dagen. Men jag kämpar på och är förhållningvis bättre i det stora. Det är så skönt.

Daniel har nått sitt första delmål med vikten. GUD jag e stolt över honom. Vill man... då klarar man de. Har aldrig sett honom så fast besluten som nu.


Bild: Snä på trädtopp...


**************
**************************************

Ha nu en fin fredag och ni glöm inte lämna en KOMMENTAR!


Kommentera här 15 st

August...

Datum: 2010-01-07 Klockan: 10:17:35 Kategori: August/barnen/Autism

Idag har min August namnsdag.

Vi firar inte detta men ja de är andå namnsdag.

Vad har ni för namn? Alltså mellannamn?

Själv heter jag Sofie.

Mina barn har jag gett dessa namn:

OSKAR Johan Gustaf
Nils ALBIN Philip
Sten Jan AUGUST

Alla med anknytningar till släkten.

Berätta gärna om era barns namn.

^^^^^^^^

På tal om August så har jag ringt HAB idag. Nu måste vi få hjälpmedel så han får hjälp ang tiden. NU. De skulle kolla var vår remiss hamnat.
Ringt min kontakt på Teamet oxå... vill veta ang hans diagnos som är på gång samt medicinen.


Kommentera här 10 st

Pics

Datum: 2010-01-05 Klockan: 15:35:51 Kategori: Allmänt

 

Bild: Rotsaker i stavar...Kålpudding.

Collage: Oskar. Nya brillor. Ny Piercing och givetvis ny frissa. Ny kille helt klart.Bild: Pistellerna i en Amaryllis.


 

 


Kommentera här 7 st

Yrsel...

Datum: 2010-01-05 Klockan: 11:51:47 Kategori: Allmänt

Jättekallt...

August är iväg med Malou till badhuset.

Jag tvättar. Grejjar. Väntar på att bilen ska tina upp. Ska iväg till biblioteket. Köpa potatis. Kolla priset på en tattoo och Oskar ska pierca tungan...

Ledig idag. Skönt. Är inte hundra än men imorgon får det bli jobbet igen. Jobbar två dagar är sedan ledig tre. SKÖNT.

Det rör på sig.

Bild:Oskars piercing.

****************************************************

********************

 


Kommentera här 2 st

Tröttheten.

Datum: 2010-01-04 Klockan: 19:08:40 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tröttheten tär.

Jo jag vet jag är ju sjuk.

Men jag är trött annars oxå.

Alltid denna trötthet i ögonen.

Trötthet som sitter som ett band över pannan.

Ett tryck över skallen.

Ändå inte den tröttheten så jag kunde sova.

Eller så är jag helt enkelt så trött så jag inte kan slappna av och riktigt sova.

I natt har jag snott runt där i sängen.

Tankar och kryp i kroppen, oro ville inte lämna.

Givetvis vaknar man sedan med huvudvärk.

En gnagande känsla av att hela skallen är full i snor känns det som.

Hoppas förkylningen snart är ur vägen så jag kan bli lite lite piggare.

Mitt vanliga trötta.

Den trötthet som jag kanske kanske klarar lite lite bättre.

^^^^^^^^^^^

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Tankarna släpper mig inte. Jag vet inga utvägar. Men jag har inget som inte du kan få. Snälla snälla släpp taget om det som varit så vi kan gå vidare. Så vi kan mötas. Jag vill ingen illa. Jag har felat så många gånger men jag måste få veta vad jag gjort för fel.

Jag står ensam. Jag har ingen. Jag vänjer mig. Jag slutar mina ögon och lider i det tysta.¨

Bild googlad. Ängel i vitt.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Grattulerat mamma. Hämtat glasögon. Vilat. Vilat. Hämtar kraft. Önskar jag hade de där extra kronorna för healing. Jag behöver hämta kraften.


Bild: Älskade ungar.


Kommentera här 6 st

Diagnos.

Datum: 2010-01-03 Klockan: 20:31:52 Kategori: August/barnen/Autism


(Bild:August med sina julklappsvantar)

Tankarna kommer.

Frågor som ställs.

Jag har beslutat att inte undanhålla min son sin diagnos. Inte undanhålla hans problematik. För honom eller någon annan.

Han märker redan att han är annorlunda.

Ska jag då ljuga när frågorna kommer? Säga att han är som alla andra?

Vissa anser detta men jag tror att han inte alls blir hjälpt av att inte få svar. Jag tror han behöver de svar han frågar efter. NÄR han frågar. Ärliga svar. Enkla givetvis men han behöver dom.

När han idag kom hem ville han att jag masserade honom en stund. Närhet och framförallt närhet på det mera bokstavliga sättet som massage kan vara klurigt. Känsel är något helt annat på ett barn med Autism. Jag fick en massageapparat i julklapp som han tycker om och vi körde den över hans rygg. Han funderar mycker som vilket annat barn som helst men undrar plötsligt vad SKOLA är.

Jag förklarar och han säger då att han vill bara gå i en skola. Den vanliga. Varför är han där så lite.

JAg förkalrar att skola är ju där han är varje dag och lär sig läsa och skriva.

När jag förklarade skola förklarade jag genast den specialenhet han går. Han undrar ju varför han måste gå där.

Men när jag förklarar att han har sitt funktionshinder och att han behöver mer hjälp i skolan än barn utan funktionshinder så förstår han.
-JAHA säger han.... men vi som går på horisonten, även de stora killarna har också funktionshinder.
 
Jag förklarar att de alla har Autism och att de måste ha speciell hjälp.

August berättar ju då att alla de andra barnen är i sina hemklasser och ja det är ju han med. Så mycket som de klarar det så är de där.

August verkar mera nöjd.

Han får svar.

Varför ska jag linda in det? Han ska inte behöva undra. Inte skämmas. Det är inget att skämmas över att man behöver mera stöd. Att man har ett funktionshinder är inte någon skam. Inget som ska döljas.

Han vet så väl att han är annorlunda utan att VI berättat det. Han ser ju själv. Han märker själv. Vi måste givetvis berätta varför han behöver gå i annan klass. Varför han behöver scheman. Han ser ju att inte alla andra har detta.

När han får svar så är han nöjd. Jag tror att han mår bättre av det.

Jag är glad åt våra samtal. Våra förtroliga samtal. Där vi möts i en stund och får en otroligt fin kontakt.


(August med ett skärp i högsta hugg)

Att höra honom komma hem idag efter lite lov hos pappa ( fast han ringt och kommit och hälsat på lite kort var och varannan dag ) med frågan:

-Mamma har du längtat efter mig?

-Jaaaa...

Hans svar....

-VILKEN TUUR!

Ja visst e de tur? Tur att vi får längta lite efter varann. Att han sedan haft stora bekymmer med att jag är så hes och inte låter som mamma ja det är en annan historia och något vi får vänja oss vid.


(August.Visar upp fler julklappar)


Kommentera här 12 st

Videoblogg... varför ICA när JONAS finns.

Datum: 2010-01-02 Klockan: 14:55:59 Kategori: Allmänt

 

 
Såååå detta vet ni är den NYA modebloggerskan... ROSA hår å helt UNDERBAR. Så alla ni andra som videobloggare SLÄNG er i väggen....

http://jonashsvensson.se/

Klicka in till Jonas...


Kommentera här 17 st

Lördagen...

Datum: 2010-01-02 Klockan: 10:52:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD


Bild:Talgoxe inne på altan.


Snön faller lite lite fint från himlen. Solen orkar lite lite fram.

Jag orkar inte. Jag är fortfarande dålig och trodde igår jag skulle hosta lungorna ur mig. Höll aldrig på att somna. Läste.... blundande... hostade. Halsen svider som om jag druckit salt. Som ett öppet sår. Febern dalar lite upp och ner. Yrseln håller i.

Tankarna for omkring i skallen medan jag försökte mig på att sova...

Om du är avundsjuk..... vart leder det? Svartsjuk och avundsjuk på andra. Var leder den känslan? Vinner man något? Får man något ut av att vara just detta? Om du anser att någon annan har något som du vill ha... varför vara avundsjuk när det kanske inte alls är svårare för dig att få just detta. Kanske inte just idag eller direkt men snart om du jobbar för de? Jag menar inte att detta behöver grunda sig i saker... det kan finnas annat man är avundsjuk på... men jag tror inte att den känslan ger dig det du saknar. Ändra taktik... som jag sagt så många gånger innan... ingen annan än just DU kan förändra. Sträck ut en hand mot det du vill ha och försök.... och ge inte andra skulden för det du saknar. Ge inte den du är svartsjuk på skulden för det denne har när dörren står helt öppen och du själv kan få just detta.

Bild: Min amaryllis

Vad har jag som inte du kan ha? jag har inget som inte jag kan dela. Som inte jag kan ge utav. Jag har inget som inte du kan få. Inget. Inget alls. Jag kanske inte ens har allt det som du tror att jag har. Du vet heller inte allt annat som jag har som du inte vill ha. Alla har vi våra problem och sorger. Du har saker inte jag har men avundsjuka och svartsjuka gör bara mig själv mörk och svart. Det leder en inte fram. Det ger inget alls utom att man mår så dåligt och blir utanför. Stänger dörren om det du innerst inne vill ha.

Men nu efter att ha tänkt allt detta så vet jag inte hur jag ska angripa problemet som finns.

Jag har släppt taget men gripit det lite igen. För jag tycker det är så dumt och onödigt. Så trist att just du mår så dåligt i detta. När det inte finns anledning.

Bild: Amaryllis.

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Sett att flera har klickat på BLOGGTRAFIK och blivit medlemmar för att få mera läsare.. glöm inte BLOGGPLUS knappen och få ännu flera.

 

 

 

 

 


Kommentera här 5 st

Halstabletter

Datum: 2010-01-01 Klockan: 13:50:36 Kategori: sjukhus/sjukdom

URK

Jag gillar inte halstabletter.

Jag får tvinga mig nu.

Strepsil och sådant som bedövar i min hals.

Det känns som om någon flått hela strupen.

Men som yngre åt jag ALLTID halstabletter vilket gjort att jag bara inte kan med de... mår illa... BLÄÄÄ.

Men va gör man inte.

Halsen är insmord med VICK.

Jag har druckit C vitamin och om inte min mage vore så ur form så skulle lite vitlök slinka ner.

Vatten dricker jag.

Jag vilar.

Jag spenderar en ensam dag i sängen med datorn på magen och en god bok.

**************

Gav ni några nyårslöften?

Mitt enda är att jag detta år ska se på mig själv som en stark tjej som duger precis som hon är. Som gör så gott hon kan. Jag ska lära mig att tycka om MIG.... å ha hälsan i fokus.


Kommentera här 29 st

Gott nytt 2010

Datum: 2010-01-01 Klockan: 11:40:27 Kategori: Allmänt

Jag börjar tiotalet med att ligga under täcket sjukskriven. e skitdålig och det är bara att inse att det nya året inleds sjuk. Den vanliga turen. URK.

Vill delge något.

Om man mår skit över något i livet så är det enbart du själv som kan se till att du mår bättre. Skyll aldrig något på någon annan även om det är någon annan som gjort dig illa eller om du skyller ditt mående på någon i din omgivning. Se till att reda ut saker och se till att just du har chansen att må bättre. Vänta dig inte att andra ska ändra sig eller göra underverk. DU har ditt liv i din hand... gör något idag om du inte är tillfreds.


Bild: Värmeljus.

Så ta tag i det som måste redas ut. Låt inte saker komma emellan er. Det känns så underligt hur man kan lägga sker emellan som man inte behöver. Allt går att reda ut om man bara är villig att släppa taget. Våga.

****************************************

Yr,,, ont i halsen. Feber. Snorig trött trött trött..... SOVA.


Kommentera här 6 st