Boktips

Datum: 2010-07-31 Klockan: 17:30:58 Kategori: Böcker

Har två boktips...

Först å främst ska ni läsa nya Anne Holt...

Frukta inte   


En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död ..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet.
Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.

Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubo, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en deperat jakt på gärningsmannen sin början.

Detta är fjärde boken i serien om Yngvar å Inger Johanne. Tidigare böcker handlar om Hanne Wilhelmsson och jag rekommenderar de böckerna varmt... 


***************************************

Vidare vill jag rekommendera andra boken av Lars Kepler.... Paganinikontraktet. 

Paganinikontraktet

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganinikontraktet visar med eftertryck att pseudonymen Lars Kepler, som rönt exceptionell framgång med debutboken Hypnotisören, är tillbaka med full kraft.


Bilder å text har jag lånat från Bokus.
 

Bra böcker att läsa i sommarregnet...
 

 

 

 

 

 


Kommentera här 3 st

Trollstigen...

Datum: 2010-07-31 Klockan: 14:44:05 Kategori: Allmänt

... Idag har vi bestigit Fjället och sett Trollstigen...

Vi har haft tur med vädret och njutit i fulla drag men jag lovar att man är trött i hela kroppen efter att ha bestigit höga fjäll.Fillkomligt slut mamma i en av backarna... att gå uppför är inte bara för den som är bebodd av latmasken.Men så kom vi då fram till Trollskogen... å vilka troll sedan. August hade dock lite svårt att få grepp om att de pratar men inte rör sig. De är gjorda i trä men njaa de va svårt att inse.

Mamma och jag.


Kommentera här 1 st

Igårkväll...

Datum: 2010-07-31 Klockan: 09:18:12 Kategori: Allmänt

.... så träffades vi för att grilla korv. Just där och då sken det upp. Vi hade tur med vädret. Barnen gav sig upp på fjället och då kom en regnskur givetvis. Vi andra kunde gömma oss i de små grillstugor som finns vid foten av fjället. 

Sitter med ett mobilt bredband så de tar lite tid att få in bilder. Därför kommer de mera när jag är hemma igen.

Idag väntar Trollstigen, alltså lite vandring på fjället. Vi kommer även om vädret tillåter ha en liten gårdsfest.


Kommentera här 3 st

Sälen...

Datum: 2010-07-30 Klockan: 15:16:45 Kategori: Allmänt

Regnet fortsätter att hälla ner från en himmel som ljusnar med jämna mellanrum. Efter en natt i stugan bar det av till Fjällkyrkan där vi skulle fika tillsammans med övriga deltagare i sommarlägret. Vi är totalt 12 familjer här.

         

Sedan bar de av till EXPERIUM nere i Lindvallen... där barnen har badat...Häftigt bad....Nu är de MAAAAAT....


Kommentera här 0 st

Ett Sälen i regn...

Datum: 2010-07-30 Klockan: 09:26:25 Kategori: Allmänt

Då är vi i Sälen... i REGN.

Det regnar å regnar....

Men vi gör de bästa av de. Man kan mysa på andra sätt... i stugan tex.. ler. Idag ska vi till badet som ligger nere i Lindvallen. Själva bor i Tandådalen.

Nu ska vi snart ner till Fjällkyrkan och träffade de andra i föreningen... ska bli spännande. Det är 12 familjer här frå Autism och Asberger föreningen i Värmland.

Regn över fjällen...


Kommentera här 0 st

Tur

Datum: 2010-07-28 Klockan: 13:00:00 Kategori: Allmänt

Jag ville ha lite stämplar... gav mig iväg till grannstaden. Hittade först inga... fick panik. Tänkte är de sålda allihopa?

Maken fick syn på dom... 50% hade de. JIPPI. Gissa om mamman i familjen blev glad å handlade några. YES.

Kan säga att jag ska måla sedan...


Hittade lite annat med. bla goda mumsiga Sarah Bernad beskvier som ska njutas... tryffel när den är som godast. Ja säger bara banta va e de liksom??? Borde ut i skogen plocka blåbär oxå till en paj. Fasen så gott...Packningen för Sälen fortsätter... gissa om de är grejjer överallt.

                 

Något av allt... handdukarna missa ja visst... toasakerna. Å maten. Sånna här gånger inser man va praktiskt de är med husvagnen. Allt finns nästan på plats å man behöver inte tänka på riktigt allt. Man kan göra så mycket klart. Men nu e de fjällstuga å de ska bli MYYYS.

Nu kommer August tillbaka..
Kommentera här 7 st

Packar....

Datum: 2010-07-27 Klockan: 14:05:54 Kategori: Allmänt

Förrut har vi alltid semestrat i husvagn.

Det är lättare att packa. Man har allt där liksom. På plats. Man gör klart. Man har en del där redan.

Nu ska vi vara i stuga. Billigare denna gången och herregud mysigt givetvis.

MEN för de finns ett STORT men.... jag ska packa för SJU personer.

Vi ska packa för sju. Sänglinne för sju... ja ni vet sju lakarn sju påslakarn. Vi ska ha kläder för ALLA eventuella väder... ni vet SKOR för alla väder.. SJU gummistövlar...

Vi ska ha handdukar för dusch det ska va handdukar för bad... ute och kanske i pol. Räcker de med två badlakarn var? 14 st eller måste vi ha flera? Små handdukar... tvättamaskinen går... kläder viks ner.

Vill inte stå där och ha för lite kläder.

Var vi ska?

På Autism och Asberger föreningens sommarläger i Sälen.... Dit ska vi.Vi ska ha mormor och sambo med oss så att alla kommer iväg. Nio glada,,, fem barn. Mat har inhandlats och vi har börjat packa. Planerat.

Försöker att inte tänka på tvättberget... när vi åter är hemma. Ler åt hur mycket saker vi kommer ha med som vi helt enkelt inte alls kommer att ha använt. Men att åka och inte ha de vi behöver de går jag inte med på.

Kortlek och spel och ritsaker bör packas för vädret vet vi inget om.

Njuta ska vi... de kan ja lova.

Kommentera här 3 st

Förstår inte....

Datum: 2010-07-26 Klockan: 19:55:33 Kategori: August/barnen/Autism

.... tröttheten är hemsk just nu.

Vill så mycket å ögonen orkar inte. Ont i skallen varje dag och magen i olag. Kroppen är visst inte helt i form.

Vet bara inte vad ja ska göra för att komma rätt heller. Segt till tusen.

Vid fem typ orkar jag inte hålla mig vaken längre utan brukar slockna... sover som en gris i timmar... Hur nu grisar sover??? Sover de tungt? Varför säger man så egentligen? Nåja... jag sover i alla fall... är vaken några timmar sen och somnar gott fast man sovit sådär.

För några veckor sedan sov jag inte alls... är de en slags baksmälla? Att de kommer igen?

Daniel grejjar och jag vilar.... hans enda lediga vecka.... men de finns småsaker att göra. Som inte är klara och nu har han tagit tag i de. Oron i mig lugnas lite samtidigt som jag ser de nya projektens möjlighet.I samma takt som regnet faller så kommer jag på saker jag inte behöver men som jag ändå vill veta vara jag har... ler... å de gör mig tokig. Går runt å letar lite men finner inte grejjerna... just nu letar jag mina betyg. Behöver dom inte men vill veta var jag lagt dom. En begynnande demens? Börjar nästan tro de.

Nåja... de dyker upp någon dag då jag minst anar de å DÅ vet jag ju att jo de va ju där ja la dom.

Idag fick jag även diganospapper på sonen. Då har vi ytterligare en diagnos på papper.Ska mitt barn behöva ha allt? Ska han behöva ha alla dessa svårigheter? Livet är ju svårt ändå på något vis. Älskade unge.Kommentera här 4 st

Skapa...

Datum: 2010-07-26 Klockan: 13:07:57 Kategori: scrapbooking

Då har jag tagit tag i två beställningar av kort.

Som jag sagt innan så gör jag gärna kort på beställning. Lämna bara en kommentar så fixar vi detta. Avstånd har ingen betydelse jag kan skicka per post. Du betalar efter önskemål på kortet 50 kr plus porto på 12kr. ett personligt kort.

Har börjat färglägga stämplar oxå nu med vattenfärger så du kan få lite mera variationer på kort.Blev glad.... Lasse i Blender har varit in på bloggen å faktiskt lämnat en kommentar. GLAD. TACK Lasse.... ni e grymma å så härliga personligheter så ja man blir lycklig bara av å se er.
Kommentera här 2 st

Dansbandsvecka i Malung

Datum: 2010-07-25 Klockan: 21:19:50 Kategori: Musik

Bredvid dansgolvet samlas alla som vill dansa... och de är duktiga de som dansar.

Idag finns så många stilar på dans. Dansen har utvecklats.

När jag står där och tittar ut över dansgolvet vilket jag brukar göra och lyssna på musiken då jag själv är för feg att dansa så ser jag i ögonvrån hur ett medelålders par står och tittar liksom jag.

Inget fel i de. Men jag lägger märke till kvinnans blick. Hon hade en enormt kritisk blick. Hon synade det ena paret efter det andra. När två tjejer dansar förbi och kör den där nya lite dirty dancing stilen och gnussa som det heter så ser man hur hon höjjer ögonbrynet extra och lutar sig mot mannen och säger något. Skakar därefter på huvudet.

Vidare kommer faktiskt två killar förbi... blicken är hemsk att se. Hon kommenterar den som dansar barfota.... de unga killarna som kör riktigt dirty och de som har kläder hon tydligen inte gillar.

Jag kollar ju oxå och tänker HERREMINGUD va hade de där på sig men jag tittar inte med avsmak i blicken. Njuter av mångfalden. Jag har inte äckel i blicken när kille kille dansar eller två tjejer dansar för vad vet jag om dom? Kompisar eller älskande par? Jag tycker det är härligt att folk vågar göra det dom känner att just dom vill.

Men hennes sätt lös lång väg.

Hon kritiserade HUR de dansade och jag tänkte JAG kan ju inte ge någon kritik för dansen som inte dansar själv men sen kan ja tycka någon verkar dansa mer klassiskt eller sämre jo visst... de tar sig själva ut på dansgolvet i en sk "styrdans".

     

Ja tycker som sagt om att se alla dessa människor. Det är gammal som ung. Det är killar som ser ut som "värstingar", ja ni vet tattuerade armar å rakade skallar ( ja min lite konstiga bild... men ni fattar vad jag menar. ett uttryck. ) å de som är uppklädda och lättklädda och träningsklädda... de dansar barfota med foppa eller dansskor inte så många klackar... å jag får sån energi... och JA visst vill jag oxå. Men jag vågar inte. Någon låste min danslust i sjuan och nyckeln har ingen hittat. Inte ens en killkompis som verkligen kan dansa och som jag litar på till hundra. I helgen önskade jag att han va med.

Den nya foxstrotten ser så kul ut. De e show i dansen. Glädjen. De ser varann i ögonen och sen rockar de loss.En tjej frågade mig:

-Blir du inte sugen att dansa?

Och jooo jag blir ju det. Hon erbjöd mig att dansa och jag är så dum som inte vågar. Hon va duktig och jag vill inte att någon ska tycka att jag inte kan. Men alla är ju nybörjare från början....

Som sagt dansen ger energi och sedan banden... Barbados på torsdagen och vidare Blender på lördagen.

Peter i Barbados tar ton.Lasse i Blender...

Väl  hemma krisar kroppen så mycket den orkar. Och nej jag har inte festat. Jag har lyssnat musik och jag har ju tyvärr den här magen. Den här kroppen. Så väl hemma har jag sovit sovit och sovit och haft int i magen. Oro.


Kommentera här 5 st

Barbados/Blender-Malung

Datum: 2010-07-25 Klockan: 14:51:16 Kategori: Musik

Då har man återkommit till livet hemma.

Efter fyra dagar borta i Malung och dansbansveckan är de gott å va hemma.

Jag återkommer med detaljer... för de finns.

Jag dansar ju inte utan lyssnar och iaktar.Såhär flott bodde vi. Så gött. Sån här vagn en Polar 470 från 79 va min första egna vagn. de va nostalgi å komma in å se samma tapet och samma klädsel å de bruna luckorna...

MYS


Kommentera här 1 st

Malung

Datum: 2010-07-22 Klockan: 09:56:27 Kategori: Musik

I Söndags startade dansbandsveckan uppe i Malung. Jag har ärligt aldrig varit där. Men när en arbetskompis frågade om jag ville hänga på några dagar så tvekade jag inte.

Idag tar vi en husvagn,,, vi två å sticker upp. Hon för att dansa jag för att scenhänga.

Jag ÄR ingen dansbandstjej men jag har följt Barbados sedan 2000,,, tio år. Å sista åren har jag inte åkt på dom mer än en gång per år eller så. Ikväll spelar de upp till dans och jag kommer vara på plats.

På fredagen tror ja inte de blir så mycket dans eller häng eftersom inget band intresserar mig men att kika på folk och vidare ligga i husvagnen och läsa är något jag älskar.

På lördag döremot spelar mina nya favoriter Blender.... så då ska de scenhängas igen.
Så nu tar jag nog lite ledigt från nätet... datorn ska inte med har jag beslutat så väl mött när jag är åter hemma helst enkelt.Kommentera här 8 st

Njuta.....

Datum: 2010-07-21 Klockan: 13:02:35 Kategori: Recept

En egen potatissallad av avnjuta till grillat kött... egen potatissallad.Enkelt att göra:

Koka potatis och låt den kallna. Tärna den fint.

Blanda en matsked majonäs och 3 dl gräddfil eller creme frache i en skål. Lite salt och grovmalen svartpeppar efter smak. En matsked senap.

Finhacka ett knippe dill och finhacka en bit purjo som ni vänder ner i skålen tillsammans med potatisen.

Gör gärna detta dagen innan ni ska äta den så den får stå till sig lite.

_________________________

Idag ska vi njuta av en mustig kalops... jordgubbar och ja tror de blir lite av skogens guld oxå.En kalops med tärnat nötkött... som får koka i några timmar i en buljong på vatten, soya buljong rödvin och kryddpeppar samt salt och svartpeppar. Gul lök och morötter.

Idag kommer även gula sommarkantareller för göra det andra söllskap.

Jag reder sedan av detta och späder med riktig vispgrädde. Serverar med färskpotatis och kokt broccolo och hemgjord vinbärsgele.Jordgubbar med glass och grädde efter maten är ju inga fel om sommaren. August skulle ha detta. Det är så gott säger han. Men han äter dom som dom är. Inget till. Då kan man inte äta dom. Min unge... igår när han hade slipat lite på en stol och jag sa att man inte får göra så säger han:

-Det vet jag mamma att man inte får. Men det är inte mitt fel, det var helt enkelt mitt huvud som ville att jag skulle slipa lite. så det är huvudets fel.

Va säger man? Tanke och handling hänger inte ihop i den Autistiska världen.
Kommentera här 11 st

Daniel... alias David Larsson

Datum: 2010-07-21 Klockan: 09:43:51 Kategori: Böcker

Nu har Daniel Luthman startat sin otroligt snygga å profsiga hemsida med BLOGG bland annat.... kolla in. Där finns mycket material att läsa och nu följa Daniel ut i livet igen.

Har ni inte läst boken är de dax.... JAG ÄR WANTED   Jag är Wanted

Men kika in på hemsidan: A true Story

____________________________________________

Denna kille har fångat mig. Jag ville inte att boken skulle ta slut. Jag hade boken i mina öron så ofta jag kunde då jag lyssnade på den. Maken lyssnade oxå och vi blev fast.

Hans sätt att skriva är annorlunda. ett annat språk. Något helt annat. Jag blev berörd och hans värme är enorm. Att nu följa honom dagligen på vägen tillbaka och se fram emot kommande böcker är otrolig.

David Larsson är en författare jag kommer följa... ännu en författare har lagts till som favorit och jag ser fram emot de böcker som kommer i framtiden.

____________________________________________________________________Kommentera här 6 st

Ann Cleves

Datum: 2010-07-21 Klockan: 09:05:24 Kategori: Böcker

Då har jag läst sista delen i sviten om FYRA om kriminalkommisare Jimmy Perez och folket på Shettlandsöarna. Börja från början om ni inte läst dom....

Blå gryning

Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem med sin fästmö, som ska presenteras för föräldrarna.

När en kvinna hittas mördad i ett fågelobservatorium, med håret fullt av fjädrar, reagerar öborna med rädsla och ilska. Vid första anblicken verkar ett klassiskt kärleksdrama ligga bakom mordet, men snart inträffar ett till brott.

De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden, och utan hjälp från fastlandet måste Jimmy arbeta snabbt. En mördare finns mitt bland dem som kan slå till när som helst.

 

  ( text och bild lånade fårn BOKUS )

De andra böckerna i serien är:

Svart som natten  Vita nätter    Rött stoft
Kommentera här 1 st

Funderar...

Datum: 2010-07-20 Klockan: 21:48:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... den ena säger att man ska stå på sig. Nästa att man borde backa.

Ingen har väl fel. Men för mig blir de ju galet. Jag får inte vara jag.

Hur jag än gör så kommer jag trampa någon på tårna. Någon kommer ta åt sig.

Att sluta säga något... skriva. Tar död på mig. Det är min ventil. Mitt sätt att komma vidare. Men om jag inte gör detta så kommer jag att fortsätta såra. Eftersom andra finner det jag skriver sårande. För att de lägger vikter i mina ord som jag inte alls menat. Det är deras tolkning. Inte min mening, inte alls ord som betyder något som de påstår.

Så då måste jag väga varje ord på våg. Kan detta vara stötande? Kan någon bli ledsen?

Men allt JAG får höra? Alla ord jag får till mig som är riktade mot mig... är de något jag måste ta? Ja guuud ja. Jag ska få höra sanning efter sanning. Fakta. Andras syn är den rätta medan min trycks ner i min hals.

Jag förgörs.

Men ingen förstår. Måste jag ta kampen? Nej jag måste inte men ska jag alltid få ge mig? Är alltid min åsikt fel? Är de alltid jag som ÄR fel? Är vi inte bara olika individer? Individer med olika bakgrund och förutsättning och med olika åsikter. Kan man inte säga OKEJ du tycker si och jag tycker så... men vi respekterar varann? Eller?

I min värld fungerar de så. Men varför möter ja bara sånna som inte klarar detta? Eller som inte tycker att jag är rätt?

Nej de är jag som är fel. Vad gjorde mina föräldrar för fel? Jo de skaffade mig. Det ahde varit så mycket enklare om de låtit bli. Så mycket lättare för så många som jag sårar och gör illa bara genom att visa mig ute.

Man kan ge fasen i att umgås med dessa personer... och det gör jag ju. I regel. Och då blir jag ensam. Men säger jag detta är jag negativ.

Sedan finns de som förstår. Som vet hur de är. Som peppar. Men har de rätt eller är de lika dumma och knäppa som jag? Hur jag än vänder på de får jag inte rätsida på de... allt blir fel. Jag är fel.

Nåja... ska sluta grubbla för hur de än är så blir de knäppt och ingen fattar ändå.Mina sista fågelungar. Jag gav upp fåglarna. För annat. Saknad. Vad får inte en människa släppa till andras fördel?


Kommentera här 5 st

Sanningen....

Datum: 2010-07-20 Klockan: 17:14:01 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sanningen svider.

Den bränner sig in i kroppen.

Sitter sedan där. Rejält fast.

Sårande.

Ledsen.

Att vara rak gör att man måste klara de raka själv.

Jag klarar men de känns ibland.

Som hugg. Rakt i ryggen.

Jag förminskas.

Krymper.

Jag finns inte. Jag förintas och görs till en liten liten krake. Någon som inte duger. Som bara gör fel. Fel saker. Jag är dålig.

Dålig.

Duger inte.

Jag gör ju fel.

FEL.

Krymper till inget.

Behöver dig. Krypa upp i din varma famn. Lägga huvudet mot ditt bröst och höra ditt hjärta slå. Vaggas av rytmen. Vaggas till ro. Till något jag behöver. Närheten.

Saknad efter någon som låter jag vara jag. Som respekterar min åsikt. Mig. Som jag respekterar dig.. dina tankar. Men jag måste få ha min syn. Min åsikt. Jag. Vara jag.

Älskade. Finns för mig. Behöver dig.


Kommentera här 2 st

De förflutna..

Datum: 2010-07-20 Klockan: 11:22:27 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har en del i baget. Vem har inte de? Inga stora saker. Inga hemska upplevelser som andra kan ha. Jag har inte haft en hemsk uppväxt eller så. Men saker har hänt i mitt liv som påverkat mig och vissa saker vill jag ha bakom mig.

Inte gömma undan men liksom ha bakom.

Jag anser inte att jag måste få höra om hur jag som liten var jobbig och besvärlig. Jag vill inte heller höra om allt jag gjort i skolan. Jag vill inte känna den utanförskap jag begriper idag att jag led av.

Jag har haft mina demoner och jag har haft svårt med vissa bitar. Jag förstår de idag. Men jag behöver inte få de nerkört i halsen stup i kvarten.

Har tänkt efter. Funderat över vad jag behöver och inte i livet. Vissa saker vill jag inte möta. Jag undviker visst gör jag de. Jag vill helt enkelt inte försvara mig längre. Jag vill inte. Ska inte behöva. Kanske inte ens hamnar där men för att slippa utsätta mig så undviker jag.

Man blir ensam.

Man blir de och ja jag har valt och ska inte klaga. Det är heller inte den ensamheten jag klagar på. Det är en annan typ av inre ensamhet jag själv måste jobba med. Mig. Jag.Sedan vill jag inte bli någon annan än jag är. Detta är JAG. Din förslut som du inte pallar. Jag har ändrat mig så mycket under resans gång att jag ett tag undrade var jag hade blitt av. Jag vill inte vara någon annan. Det är inte mitt problem att mycket av de jag skriver sticker i ögonen på vissa. Det är ni som har problem som stör er. Som ser saker ingen påstått finns. JAG har kanske inte alls den tanken DU har när du läser min text. Det är andra som tolkar in saker. Inte jag som ger kryptiska budskap. Absolut inte. Tar någon åt sig är det inte mitt problem. Det är saker jag skriver om som ligger hos mig. Som jag jobbar med. Gammalt som nytt.Jag får även skit från folk som tycker jag är negativ. Men herregud. Jag ÄR positiv. Så gott de går. Men bloggen och även Facebook är ju för fasen en ventil för mig. Jag spyr ur mig den skit jag bär för att kunna släppa och sedan ta nya tag. Tycker man inte om de är de bara att klicka vidare. Stänga av. Sluta läsa. Upp till var och en. Jag tvingar ingen.Jag vill så gärna ha vänner. Släppa in människor i vårt liv. Men jag har svårt att knyta de banden själv. Å när ingen hör av sig tar ajg det som att de inte vill. Jag vill inte tränga mig på.

Min förlust. Jag vet.

Kommentera här 4 st

Skapande och ordning.

Datum: 2010-07-19 Klockan: 10:25:05 Kategori: scrapbooking

Fortsätter skapa... älskar detta och jag har mycket ideer. Önskar jag hade fler beställningar bara....Har ju fått lite städlust och vi köpte ju byråer till sovrummet. Resultatet....

 

________________________________________________________

Nu ska vi ge oss av till byn.... å utföra ärenden får vi se vad som händer sedan.
Kommentera här 2 st

Vaken

Datum: 2010-07-19 Klockan: 08:26:50 Kategori: Allmänt

Vaken tidigt.

Stälde klockan för att få se författaren bakom boken JAG ÄR WANTED.... ni hittar honom och allt om bok och hemsidan om ni söker på just JAG ÄR WANTED på Facebook tex.

Nu sitter jag här i soffan och funderar över dagen. Vad vi ska hitta på. Det ser nog inte ut att bli bad. Så jag kanske ska packa och åka till mamma ett tag. Leverera lite kort jag gjort.

Men de är fint ute de är de... klockan är tidigt så värmen kanske kommer. Det är sval luft nu. skönt.

_______________________________________________

Va hittar ni på där ute? Kommentarerna är få men besökarna finns ju. Berätta vad ni har för planer för dagen. Återigen behöver ni kommentera om ni vill att jag ska hitta tillbaka till er. Jag har som sagt blivit av med alla favoriter i och med min hårddiskkrasch.

________________________________________________________________Tankarna far iväg. Jag känner ensamheten ända in i själen. Jag vill verkligen ha folk omkring mig. Vuxna. Vixna som tillsammans med mig och barnen kan hitta på saker. Inget stort, men något litet. Det vill jag. Är så trist. Varför jag känner så. Oron. Den inre. Borde åka och träna oxå. August är ju dock hemma. Vet inte om de fungerar med honom med. Kanske ska klä mig och åka och testa.
Kommentera här 2 st

Njuta...

Datum: 2010-07-18 Klockan: 19:58:10 Kategori: Allmänt

Jag njuter...

svampar e plockade.

Sovit å läst på altan.

Njutit i skärgården.

Ja jag har de gott. Borde inte alls klaga.. inte alls.
Kommentera här 7 st

Städlust...

Datum: 2010-07-18 Klockan: 11:57:37 Kategori: Hemmet

Igår så tog min man på sig arbetshandskarna och gav sig ut i vår trädgård. Den är hemsk men börjar ta form. Han hann dra upp lite lite ogräs innan regnet började falla.

Han valde rätt stund.... som att han visste. Att först sova länge. Ta de lugnt på altanen med en kopp kaffe för att sedan lagomt till regnet slippa ta tag i det som verkligen behövs.

Själv hade jag i det klibbiga klimatet dragit upp en del ogräs så det såg lite mera "roligt" ut. Med svartmyror krupnades på hela kroppen och svetten rinnandes.

         

När så väl regnet kom konstaterade ajg att maken har massor med projekt inne som behöver tas om hand. Som aldrig blir slutförda. Saker som blivit vår vardag.

Å jo jag vet att många har det så. Men det är inget jag varit van med. Och det stör mig. Ändå drar jag igång nya projekt innan den sista listen är på plats.

Så igår började han ta tag i några smådetaljer. Jag är lättad. Jag ser slutet i några av våra rum.

Själv fick jag en inre röst som sa STÄDA... ja visst. en röst och en lust. Så jag skurade sovrummet. Plockade rätt. Städade. Idag vill jag ta köket. Skura... fixa. Plocka rätt. Ta fönstren. Prata med blommorna.

Maken sätter tapet över fönstren där nu så SNART ska jag nog kunna ta tag i de. Göra klart. Plocka rätt. Torka.

Snart kommer dock syster och systerdöttrar. Vi ska till skärgården. Njuta. Äta glass. Bara vara. Städlusten finns kvar och om jag har skrämt den på flykten finns möjligheter att städa en annan dag.Ett nyrenoverat kök... Men efter fönsterbytet är de lite annat fix. Bilderna har några år på nacken.Strax ska vi ge oss av till Skärgården. Vi har en underbar skärgård.

Kommentera här 3 st

Lite scrapbooking en regnig dag.

Datum: 2010-07-17 Klockan: 14:26:22 Kategori: scrapbooking

Semestern här och regnet med den. De behövs och vi kan göra inomhus saker.

Jag har lite beställningar... vill dock GÄRNA ha flera. Jag gör alla sorters kort på beställning. Hör av er bara i en kommentar.

Här kommer dagens kort:Ett kort med egenhädigt målad flaska med fisk i....Ett grattis kort.
Kommentera här 5 st

Anna Jansson

Datum: 2010-07-16 Klockan: 18:15:46 Kategori: Böcker

Elfte boken av Anna Jansson om poliserna på Gotland är här.... å jag måste säga... denna är riktigt bra. Sträckläst...

Den gotländska myten om vita havsfrun har funnits sedan Tjelvar tände elden och ön steg ur havet. Det berättas om en ung kvinna som drunknade på bröllopsnatten och som sedan dess i sin osalighet försökt locka ned män i underströmmarna utanför västkusten. Myten väcks till liv när en sjuksköterska hittas mördad i lusthuset på Tempelkullen i Botaniska trädgården. Hon är klädd till brud.
Kriminalinspektör Maria Wern utreder fallet. Det blir en ojämn kamp där mördaren kan observera varje steg polisen tar. Med en intelligens och ett tekniskt kunnande som överträffar allt de trodde var möjligt planläggs en djävulsk strategi. Ondskan finns närmare än de tror.

Drömmen förde dej vilse

Bild å text lånade från Bokus. 

 

 

 


Kommentera här 2 st

Kroppen

Datum: 2010-07-16 Klockan: 10:04:31 Kategori: Allmänt

Igår la kroppen av.

Magen föll ihop... skrot helt enkelt.

Allergin slog till med kraft. Kli i ögon och snorig och hej va trött man blev.

Regnet som kom.

Tröttheten slog rot i kroppen och tog över.

Somnade och sov en otroligt sen middag. Vaknade med ett ryck när klockan var halv åtta.

Katter som protesterar.

Lusten som försvann.

Idag är en ny dag.

Kroppen mår ganska illa men jag ser fram emot dagen.

Solen skiner mellan lite mörka moln och luften friskar i.

Njuta av dagen ska jag göra. Sitter i min snygga bikini och håller på med lite av varje. Det är kött som lagts i marinad inför kvällen. Det är tvätt som tvättas. Det är väskor som ska packas. August ska iväg till Malou han i helgen. Påminde att de tillbringar tid i kompisarnas hus, förberedelse.

-Ja men de vet jag väl att dom är, svarar han kavat ifrån baksätet. När ska jag åka?

Imorgon svarade jag då. När han kom in i morse var det första han frågade när Malou tänker komma. Sedan har det bara varit prat om alla figurer i Astrid Lindgrens värld. Pippi som är konstig som inte vill bli stor, August kan inte ens vänta på de säger han. Tjuvar och poliser, Karlsson va gör han nu? Tankar. Funderingar.Mitt älskade barn. Mina älskade ungar. Så goa som socker. Finast. MYS.

Just nu gör en allt för att de andra ska ge sig upp och ja de andra två sover. Två andra barn är oxkså på ingång för att vara hos oss i två veckor.

Vi har planer. Vi hoppas på fint väder. Det blir lite av varje. Sälen och vi ska till min goaste kompis Anna.... SÅÅÅ roligt. Länge sedan. Dax att träffas. Prata bort några dagar.


Kommentera här 2 st

Semestern har börjat...

Datum: 2010-07-15 Klockan: 16:16:59 Kategori: Allmänt

Å då kom regnet lagom till jag slutade...

Men jag är glad över att få vara just ledig.

NJUTA.

Har handlat. MASSOR. Å nu hoppas jag vi klarar oss ett litet tag.

Trött. Segar.

August tog på sig kläderna för nu skulle han cykla.

Oskar som var så hungrig att han nästan dog nyss sitter med nya mobilen.

Albin suckar å stönar.... hittar inte sin mobil.

Pappan är på After work.

Mamman pustar... har värk...Hungrig mrn utan kraft att laga mat. Nåja... vi får se.Kommentera här 1 st

Sömn

Datum: 2010-07-15 Klockan: 09:32:21 Kategori: Allmänt

Efter att i över en vecka inte sovit vidare värst så sov jag som en död i natt. Vilket uttryck men jag har verkligen sovit. Visst var jag vaken ett par ggr men jag känner ändå att jag fick somna.

Hade en bra dag igår.

Flera positiva saker.

En underbar eftermiddag och kväll med min underbare Daniel. God mat... å planeringen för nästa vecka var ocj är något jag blev så glad för.

Idag jobbar jag sista dagen innan semestern. Ska handla lite och förbereda för grill imorgon med goa vänner. Sedan blir det förhoppningsvis många goa lata dagar i det underbara sommarvädret.

NJUTA.

Just NJUTA ska vi ta fasta på. Att verkligen leva hör och nu. Ta en stund i taget. Jag tränar på detta varje dag. Vara glad för det lilla man får.

 
Kommentera här 1 st

mmmm

Datum: 2010-07-14 Klockan: 20:54:56 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Lycka.

Så glad.

Någon gjorde mig riktigt glad idag.

Riktigt glad.

Jag är iiiiiiii.

Bara så ni vet.
Kommentera här 2 st

Värk...

Datum: 2010-07-13 Klockan: 19:58:14 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Konstigt att man är så påverkad av väder.

Men sån är jag nog.

Sol har gett mig energi och jag är pigg.

Men de kvava vädret ger ju en aning huvudvärk.

Idag på eftermiddagen här på jobbet kom sommarens värsta åskväder.

Det var enorma hagel som kom och jag förstår varför man trodde att de var Tor som åkte i sin vagn. Det lät som en vagn med enroma stenhjul som färdades över himlen. Det liksom rullade.... åskan alltså. Runt runt himlen.

Vilket skådespel.

Vilka krafter.Det är fascinerande. Och jag har respekt men tycker om åskan. För det är just ett skådespel som fångar.

Kan säga att den temperaturskillnad som blev va härlig. Ute runt 20 och frisk luft mot 30 grader inne på mitt jobb. Tung varm luft som gör en varm fast man är stilla.

Regnat ordentligt för den jord och de växter som måste törsta och sloka... jag tror marken verkligen har hunnit suga åt sig ikväll. Jag hoppas det. Detta behövdes. Men nu vill jag ha en ny fin dag imorgon.Saknar din närhet. DIG. Din kropp. Din doft i min näsa. Älskade vännen. Du och jag. Alltid vi. För alltid. Du finaste underbaraste. Härliga du. MIN. På något sätt alltid i min värld. I mina tankar. Alltid DU. Finaste. Alltid vi.

 

 

 


Kommentera här 3 st

Hopplöst

Datum: 2010-07-13 Klockan: 13:38:17 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår kom ångesten över mig.

En sorts befriande gråt. Jag grät så jag skakade. Tårarna bara rann.

Jag vet varför.

Samma sak som alltid. Tomheten. Ensamheten. Det kommer över mig.

Jag behövde gråta.

Maken la sig. Varm och trött efter flera dagars nattarbete.

Jag tog på mig kläderna. Gick ut i sommarnatten.

Jag kan just nu inte sova. Jag är inte trött. Jag är inte varm, det är inte värmen. Jag kan bara inte sova.

Jag läser. Läser bok efter bok. Varför ligga å vända och vrida och känna tvånget att sova? Jag somnar ju inte i alla fall. Så jag läser.

Igår klädde jag mig. Stortjöt och knallade iväg.

Ringde en av dom jag KAN prata med. Grät och grät.

När tårarna hade sinat något tittade jag lite runt om mig och ja ha ja... kantareller.

Sonen tittade på mig som om jag vore från mars när jag visade vad jag gjort.

-Svamp? Plockar du svamp mitt i natten?

-Jaa, jag är ju knäpp ja vet, svarade jag.

-Ja mamma ja vet, du är knäpp.

Kompisen höll med, de är inte riktigt normalt att i en skymd natt smyga runt i buskar bland mygg å annat som jag är så rädd för och plocka sommarkantarellerna.

Men de gjorde mig glad.

Jag kände mig lättare.

Återkom in och la mig på mage i sängen. Arwen kom och la sig på mina ben... kröp ihop. Vi somnade en stund. Två timmar senare var jag uppe igen. Vankandes. Försökte få av en spelkonsoll som lyste neonblått i natten.

Alla snusade gott i värmen. Alla utom jag. Snart har jag hållt på såhär över en vecka. Snart måste kroppen få sin vila. Jag vet. Men just nu är det som det är. Jag är helt enkelt vaken.


Kommentera här 6 st

Sol å värme, repotage och hårddiskar....

Datum: 2010-07-12 Klockan: 20:59:27 Kategori: Allmänt

Underbar dag.

Kan tyvärr inte sova just nu. Å nej de beror inte på värme... jag kan bara inte somna eftersom jag är PIGG. MEN de positiva är att jag får en massa läst....

Hade planer att träna idag... på morgonen men jag var just DÅ jättetrött och sov en timme extra för att sedan se till att tvätten kom i maskin och ut, samt att jag förberedde lite annat och plockade.

Vid tio kom först Malou och sedan kom Anja och en fotograf som gjorde ett repotage om oss.... SÅ KUL!!!

Sedan har vi varit ute och badat... en underbar eftermiddag har vi haft på stranden och det har varit mer än toppen. Vattnet var skönt även om jag bara gick i till knäna. Är ju en badkruka jag... LER.

Jag har njutit enormt av dagen....

Datorn är visst lagad... å tyvärr va de hårddisken. Så ja där rök massa saker på datorn som foton. Men jag har som tur e framkallat mycket men tyvärr inte allt. Man kanske lär sig att göra de lite oftare. Hoppas jag får hämta hem den denna veckan. Därmed har jag dessutom förlorat hela min lista med favoriter så vill ni att jag hittar tillbaka... KOMMENTERA.

Har tre arbetsdagar framför mig nu och jag går sedan på semester så jag har sk nedräkning. Jag har inte haft någon panik inför att få ledigt. Det har gått kanon att jobba. Jag har massa energi när jag äntligen får fylla på med massa ljus. Jag mår hur bra som helst. Så jag klagar inte på något just nu. Har till å med ont i skallen å jag fixar de med. LER stort. Tänk va LJUSET gör.

Svammel... jag vet. GUUUD va kul läsning. Ger mig nu.


Kommentera här 5 st

David Larsson

Datum: 2010-07-12 Klockan: 20:02:56 Kategori: Böcker

Vill passa på att tipsa om en bok. Detta boktips har jag gett tidigare i Januari. Men vill tipsa igen. Idag vet vi dessutom VEM han är... han finns på FB och du hittar honom via hans hemsida. Du hittar honom som sagt på FB under Jag är wanted. Där hittar du vidare länkar till hemsida och blogg. Det var ju bloggen som blev boken.

******************************

Jag är Wanted av David Larsson

En bra bok med en sann historia. Skriven på ett annorlunda sätt. Annat språk än vad man är van. Den har hållt mig fast."Att vara yrkeskriminell och leva i den undre världen är som att spela tio schackpartier samtidigt, hela tiden. Och för att komma i mål, kamma hem spelet, måste man vinna, inte bara ett parti, utan vinna hela tiden. Alla spelen konstant. Förlorar du en enda gång kan det leda till riktig skit, kanske din död. Du vet inte vem du spelar mot i alla lägen. Och det är inge åtta till fem, utan tjugofyra. Dygnet runt. Med ditt eget liv och andras som insats."

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han är inte bara efterlyst utan ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna. Jag är Wanted är hans story, hans liv


( bild å text lånat från Bokus )Kommentera här 1 st

Å så kom....

Datum: 2010-07-11 Klockan: 18:23:35 Kategori: Allmänt

... den där åsk skuren som alla längtat så efter.

Å nu hoppas jag att det fina vädret får fortsätta. Ledig dag imorgon. UNDERBART vilket som.

Lite spänd inför morgondagen då vi kommer göra ett repotage på förmiddagen. Ska bli spännande.

Annars hoppas ajg på fint väder så jag kan få åka med mina barn till stranden. Jag har faktiskt inte varit på stranden i sommar än. Jag har jobbat alla fina dagar så nu håller jag tummar för att få komma iväg. Det är planen.

Tre dagar.... sedan semester. Tre arbetsdagar. Tisdag onsdag och torsdag. Sedan ledigt. Ska bli skönt även om det gått hur bra som helst att jobba. Med en positiv inställning så fungerar de.

***********************
*************************************************Kommentera här 6 st

Tanke...

Datum: 2010-07-10 Klockan: 20:08:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

.... konstigt att de ska ta emot med helgjobb varje gång. De rullar ju på som sjutton å nu är de snart gjort för denna gången med. BARA den underbart fine delade turen kvar.

Jag har fyra arbetspass kvar sedan har jag semester.

Jag hoppas att det fina sommarvädret fortsätter.

Njuta.... med barnen. Saker att se fram emot.

Besök... KUL att någon kommer. Det är skoj. Sälenlägret samt åka till Anna och Magnus. Flera år sedan vi va uppe och jag LÄNGTAR. De är så härligt att åka upp. MIN Anna. LER... som funnits där för mig trots milen i så många år.
Tanke va de. NJUTA. Just nu njuter jag. Jag mår så bra. Gud va energi som kroppen fylls med av detta underbara väder. Av det man har. Energin behövs. Jag behöver. Allt jag lärt mig att prioritera börjar ge utdelning. Jag orkar. Så skönt. Så jag njuter. Ser framtiden ljust. Vet att jag kan och orkar. Den mörka tiden lämnar jag mer och mer bakom. Men jag har fått insikter. Jag har lärt mig och växt. Jag vet också farorna. Så jag ser saker på nya sätt. Med öppna ögon. Misstag som jag gjort tror jag inte jag hamnar i igen.

Ensammare. Men kanske rikare? På annat.
Kommentera här 2 st

Utmattad/boktips.

Datum: 2010-07-10 Klockan: 14:02:32 Kategori: Böcker

Sovit dåligt två nätter.

Vaknat med migrän.

Allergin känns i ögonen.

Gnäll.

Men jag lever och jobbar igen.

Inga roliga inlägg överhuvudtaget.

Grubbel.

Ler lite...

Hungrig.

Värme... underbart. NJUTER trots jobb.

Äntligen en RIKTIG sommar.

 

 

Boktips. Sara Kadefors.... underbar läsning. Annorlunda.

Fågelbovägen 32

Karin ses och ser sig själv som god och vidsynt. Gynekolog dagtid och volontär på en mottagning för illegala invandrare på kvällen. Hon låter unga Katerina från Moldavien, som utnyttjats av familjen hon arbetar hos, flytta in hos sin egen familj på Fågelbovägen 32. Ingenting blir som hon tänkt sig.


 Borta bäst
Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på den elegant klädda kvinnan, med det vackra leendet, som kommer ut och promenerar mot ingången. Hon som dricker gratis kaffe innan varuhuset öppnar och äter folks kvarlämnade mat. För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det bara om att överleva.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera här 5 st

Blender....

Datum: 2010-07-09 Klockan: 20:32:20 Kategori: Musik

Nu ska jag gå hem från jobbet och ta mig upp till logen å se Blender.

Ja se och LYSSNA... för dansa gör ja ju inte.

 


Kommentera här 4 st

Aningen upprörd...

Datum: 2010-07-09 Klockan: 09:24:04 Kategori: August/barnen/Autism

Ena dagen så bränner Gudrun upp massor med pengar. Som ett hån för de osm inga har... som att pengar inte har något värde....

Allt för att få publicitet.

Som med barnen som vill synas. Spelar ingen roll om man gör något dumt bara man syns.....

Igår försöker Mona få väljare genom att lova 30 timmars barnomsorg till ALLA barn. Även de som har arbetslösa och föräldralediga föräldrar.

Jag blir så förbannad... va e de för samhälle vi lever i idag??? Kan man inte ta hand om sina barn om man är hemma? Varför ska barnen till dagis när man är hemma? Varför skaffar man barn överhuvudtaget om man bara ska lämna iväg dom?

Å sedan undrar man varför barnen är totalt superjobbiga när de kommer hem... å förklaringenblir att de behöver dagis. Kompisar osv.

Men förstår man inte att barnen känner sig undanskuffade? Mamma är hemma med en liten bäbis och själv får jag inte delta... man ska iväg... ja jag begriper varför barnen är jobbiga sedan.

Att ha kompisar ÄR viktigt men jag som förälder har väl ett eget ansvar att se till att mina barn har vänner och sysselsättning. Det finns massa bra alternativ. Öppna förskolan tex. Men dit går ju mammorna sedan när de lämnat sina stora barn på dagis... för att prata bort dagen över en kopp kaffe medan babyn ligger i vagnen och sover. Öppna förskolan är för övrigt nästan tom på stora barn som leker för de är som sagt på dagis.

På dagis drar man ner personalen.... de hinner inte med de stora barngrupperna....det har gått från något bra till ren och skär förvaring. Det tycker vi tydligen är helt okej... ja så ser jag de eftersom de som har sina barn där medan de är hemma och myer med sin baby. de tar upp både tid och plats för de som jobbar och behöver sin plats.

Nej ja tycker dagens föräldrar ska ta och tänka efter. Varför skaffar de barn när de inte vill ha dom hemma? Varför?

Jag skaffade mina ungar för att jag ville ha så mycket tid jag kan med dom. Sedan vet jag också att man måste jobba. Jag jobbar också men jag har haft mina barn på dagis så lite som möjligt. Inte för att jag är emot dagis men för att jag som förälder vill ge min tid till dom. JAG vill fostra mina barn. Jag vill göra saker med dom.

Dagis är bra men det börjar bli sämre pga av neddragnignar samt stora grupper. Grupperna kommer öka för pengar till personal de finns inte och det vet vi.

Tänk till.... barnen växer så fort och varför betala pengar till något man inte behöver? Folk klagar på att de inga pengar har men att betala barnomsorg de inte behöver DET har de råd till....


NJUT av era barn. Ta vara på tiden med dom så ska ni se vilka fina och harmoniska och trygga barn ni får.

Mona vill vinna röster och barnen är de som förlorar...

UPDATE:

Nej jag säger inte att det ALLTID är fel att ha sina barn på dagis. Jag har oxå haft barnomsorg. Jag vet att det finns situationer då både barn och föräldrar behöver få denna tid men det är inte dom som kommer vara hjälpta av detta. Det finns många som inte vill ha sina barn hemma och inte vill hitta på något utan de ska bara ha sin egen tid. Jag vet flera som utryckligen har sina barn så länge de kan på dagis så de själva får vara lediga och kan lägga dom direkt. Ja de är sant.

Så jag säger inte att det är fel. Bara att många skulle ta sig en funderare varför de har barn.

Kommentera här 8 st

Mera bloggcandy

Datum: 2010-07-09 Klockan: 09:10:41 Kategori: scrapbooking

Måste delta hos Landstoken som har ett stort paket med bloggcandy.Klicka på bilden eller länken och var med och tävla du med.


Kommentera här 1 st

Latmasken.....

Datum: 2010-07-08 Klockan: 20:37:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Som barn var jag en orolig själ.... jag sov dåligt och var ganska aktiv... Jag har i hela mitt liv haft en inre oro. En rastlöshet som jag inte vet var jag ska göra med.

Jag har heller aldrig... detta låter dumt varit så mycket för att träna, fast jag som barn deltog i barngympa... senare var aktiv i gymnastikföreningen och olika gymnastikgrupper.... Vidare tränat i olika perioder. Men eftersom jag har haft ont i axeln i så många år har oftast min värk blivit värre. Jag har blivit mera spänd och latmasken HAR tagit över.

Värken i kroppen har med åren och den press och stress samt psykisk ohälsa eskalerat. Jag har regelbundet sista tiden fått ta mig råd och gå på massage. Vidare har jag provat mediciner och varit till läkare och slutligen började jag på sjukgymnastik och tyckte det sakta men säkert gick lättare och lättare. Med lättare träning och med saker som jag vet fungerar.

För ett tag sedan fick jag som ett ryggskott i nacken och efter ett läkarbesök ansåg man att jag skulle uppsöka en naprapat. Detta gjorde jag och där tränar jag idag.

För första gången i mitt liv fungerar träningen och jag känner mig bättre i kroppen. Han fick loss så mycket låsningar och jag har sällan ont. Att jag i stort sett inte heller får träningsvärken som jag tidigare fått så jag spänt mig så är de helt otroligt.

Jag styrketränar och vidare kör jag en lättare träning samt vibrationsträningen som alltså inte ger samma träningsvärk om man kör stretch på vibben. SÅÅÅ skönt och jag ser resultat.

Givetvis vill jag bli starkare pga mitt jobb men de viktigaste är inte kilon eller styrka... en snyggare kropp. Det är bonus för mig. Jag är så nöjd att värken är något som mer och mer sällan gör sig påmind samt att jag hittat något som tar bort en stor del av min inre oro...

Kommmer oron vilket den gör åker jag och tränar även om jag har tusen ursäkter, för ursäkter de har jag. Jag har nog lite ont... lite trött... det är för varmt osv osv MEN efteråt kan jag liksom bara slappna av. Jag kan hitta på miljoner saker och ändå inte få ur mig den där rastlösheten. Blir bara så trött och slut och så orkar jag inget fast rastlösheten tar livet av mig. Jag får inget gjort.

Ikväll har jag tränat och när jag kom hem hade jag sån energi så jag fick tre fönster tvättade.... för numera gör jag sällan saker för att man måste. Jag gör det när jag orkar och har lusten. Idag fanns den plötsligt och nu sitter jag och är helt lugn. Mår gott.

Är du en människa som jag med rastlöshet och oro försök hitta ett sätt att röra dig på. Promenera, cykla styrketräna eller vad som helst som ger dig motion. Det är en enormt bra medicin. Rör dig fysiskt... tvinga dig i början. Prova många olika saker tills du hittar rätt. det finns något för alla. Tro mig.Nu tar jag några djupa andetag och känner ro.


Kommentera här 1 st

Buttert...

Datum: 2010-07-07 Klockan: 20:43:18 Kategori: Allmänt

Barnen hämtades hos mormor.....

Jag berättade för August att det var dax att träffa Malou och att hon undrade va PRINSEN ville hitta på. Ja han är bortskämd där. HAN får välja.

Han surade ihop och hade inte alls lust. HAN VILLE INTE.

Jag radade upp saker de brukar göra... rida, alltså stallet.... bada... minigolf... osv osv.

Mutter från baksätet.

Vill inte... vill inte vill inte.

Skrev till Malou... ungen vill inte.

Hon skriver: vara i huset... fika grilla... åka till stadsbondgården eftersom en stor sak just nu är att få klappa en ko.... åka båt...

Jag radar upp de. Han muttrar... underläppen hänger nedåt knäväcken till....

-Båt och jag ska fiska med mitt EGNA spö.

Butter.... surt.

Men väl hemma och spöet hämtat och inskuttat efter flytväst så kunde inte Maolu komma snabbare.... MAMMAN i familjen vill OXÅ... nu e de mamman som e sur.... varm... svett. Kläderna åker av och jag arslar ner mig i solen. Messar maken:

-August ska åka båt... å va ska JAG göra... VI?

Han svarar att VI ska träna... SUCK fan...ingen energi vill inte vill inte...

Jooo säger han DE vill du. Å så åker jag och hämtar honom... blir ivägkörd till gymmet... lyfter hantlar... vibbar.... slut....makens gym e däremot stängt.

Väl hemma så slår jag häxfärgen i håret.... läser klart novellen om Bree Tanners liv ( Twilight ) beställer en onyttig pizza å njuter av kvällen.

En dag som alla andra. Där vi njuter av de vi kallar livet.
Kommentera här 7 st

OBS

Datum: 2010-07-06 Klockan: 20:36:03 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Eftersom jag har min dator inlämnad och vidare kanske får en TOM dator tillbaka så ber jag alla att lämna kommentarer så jag hittar tillbaka till er.

Jag använder sällan BLOGLOVIN utan lägger er i mina favoriter å nu är jag liksom av med den listan... kanske för evigt... så snälla... lämna ett avtryck om ni vill att jag ska hitta er igen.


*************

Annars? Jo.... Tankar som far runt. Lite hit och lite dit. Som för de mesta. Har massor med kryp i kroppen. ORO. Jag är rastlös men har inga ideer på vad jag ska göra. Eller så finns inte energin.

Idag på eftermiddagen infann sig lite energi. Man fick saker gjort. Nu är kroppen ARG och vill jag ska vila. SNART ska jag vila. Läsa... koppla av krypet. Oron. Det som gör att jag lider. HATAR krypet.

Vad är koppla av? Att träna är ett bra sätt att bli av med sånna här problem men pga annat har jaginte kunnat komma iväg. Men ajg ska försöka imorgon. Trotsa värken och bara göra de. Trotsa värmeböljan oxå. Tränar på ett gym med usel ventilation men det måste gå. Vilja kan försätta berg som sagt. Imorgon ska jag försöka.

Jag kämpar för de mesta. Inget liksom glider bara med. Nope... KAMP. Kamp är ju bra... man blir stark. BLINK.

*************************************

 

 


Kommentera här 10 st

Sommar....

Datum: 2010-07-06 Klockan: 09:59:09 Kategori: Kropp å själ/ADHD

...krämpor.

Ja krämpor.

Kroppen känns gammal.

Liksom sliten. Värk som liksom bara maloch mal. Ömmande leder och ömmande muskler.

AJ AJ AJ... man liksom går där med ryggen krum å ojjar sig. Sedan sitter man med de få vänner man har och ska vara värst... JAG ÄR SJUKAST... jag har MEST ont.

Sjukast är bäst och vinner.

Vi sitter där och ska vara sjukast. Slå den andra i krämpor som vi har för dagen. Har den ena något ska man utbrista:

-Då ska du KÄNNA mina knän!!!

Ler.... nejdå... inte riktigt men nästan. Krämporna har jag och snart ska jag jobba. Fast jag känner mig som hundra och borde åka rullstol. I värmen ska jag kämpa. Å som någon hade sagt om att man inte skulle behöva jobba i 30 graders värme inomhus när de finns ventilation som kan avhjälpa:

-JOBBA LITE SAKTARE!

Så med den inställningen ska ja jobba saktare ikväll och bli än svettigare.... å om det blir något akut ska vi inte glömma att jobba just SAKTA för i ett sånt läge är de ju fullt naturligt att ta de riktigt LUGNT....

Otroliga svar....

Jag tar ett djupt andetag. Känner all värk som liksom äter upp mig. Hur jag borde ge mig av för att träna... men att kroppen är så trött så att det inte går. Tar ett andetag till och försöker fylla kroppen med energi och TÅLAMOD. Jag har inget tålamod alls just nu.

Ett av barnen spelar trummor det andra är arg av någon anledning. Mamman är slutkörd och skulle vilja ha SEMESTER från sig själv.

Från mig och krämporna. En resa med ordnade påhitt så rastlösheten slipper få fäste. En sån resa... som är gratis enbart för mig.
Kommentera här 4 st

Minnet...

Datum: 2010-07-05 Klockan: 12:19:38 Kategori: Allmänt

... hade värk igår. Tog ett gäng piller. Blev ju längre kvällen gick konstig.... Maken frågar om jag tagit min medicin... den jag alltid tar och som jag får abstinens från om jag INTE tar den.

Jag svarade ja på detta... för i min tanke hade jag ju tagit dom tillsammans med värktabletterna. Jag är tacksam att jag inte blev sämre än jag är idag... för givetvis hade jag inte tagit.

En ledig dag har tillbringats i sängen illamåendes och skakig.

Nu börjar livet återgå men det blev inte som jag tänkt mig.
Kommentera här 7 st

Jonas Moström/Mari Jungstedt

Datum: 2010-07-04 Klockan: 12:50:22 Kategori: Böcker

Det har kommit en ny bok i serien om Johan Axberg... Mirakelmannen. Sträckläst denna... rekommenderas...Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur. Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.

Mirakelmannen är den femte romanen i serien om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.
Jonas Moström är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans stora genombrott med över 50 000 sålda exemplar. 2009 utkom han med den kritikerrosade boken Rymd utan stjärnor.


Text och bild är lånade från Bokus.

Mari Jungsteds senaste rekommenderar jag också...

 

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort.

Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.

Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?

Jenny och Agnes är länge helt ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa en egen rättvisa.

I Mari Jungstedts åttonde kriminalroman, Den farliga leken, står Anders Knutas inför en gåta vars lösning är mer komplicerad och oväntad än han någonsin kunnat ana.

Boken är Maris åttonde i serien om Knutas.
 

 

 

 


Kommentera här 8 st

Man ska inte dömma...

Datum: 2010-07-04 Klockan: 11:30:53 Kategori: Allmänt

...folk men alltså HUR kan man vilja som 25 åring ha barn med någon på 79 år och hur tänker man gentemot barnet som förlorar sin pappa??? för de lär han göra tidigare än andra... visst de KAN alla göra men ändå.

Å jaa... sånt här tycker ja e sjukt.

Läs här: KLICK
Kommentera här 4 st

En ny dag...

Datum: 2010-07-04 Klockan: 09:12:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

...nya energier.

Mitt liv går upp och ner.

När de går lite ner kan de bero på skitsaker. Det är rent ut sagt löjligt. Jag nryter igop för att datorn kraschade... jag vet att diskmaskinen sjunger på sista valsen. Jag vet att de kostar. Jag hetsar upp mig och TROR datorn blir en kostnad för mig fast att jag har garanti. Jag blir galen för att de händer en fredagkväll så jag inte kan ringa och få svar NU.

Ja de är så dumt och jag VET men just där och DÅ finns inget annat än  de svarta som växer sig stort.

Mattias säger hörrö de där löser sig... Daniel säger jag fixar detta... lugn. Andra säger trist men de fixar sig väl?

Jo ja vet. Men där är de skit och jag orkar inte. Vidare så kommer annat över mig. Det låter så illa. Jag låter otacksam för de jag har. Jag är tacksam för de som jag har. Mina barn min man de få vänner jag har. Men ibland känner jag en utanförskap som jag inte kan få andra att förstå tror jag. Det är så svårt förklara HUR ja känner. Knappt jag förstår.

Jag stänger saker ute. Men de är inte dom jag mår gott av. Bara de som inte gör att jag mår bra. Sådana som finns i min närhet och som förpestar luften vi andas. DOM stänger ja ute.

Sedan vågar jag inte alltid fråga.... jag tror jag är ivägen. Jag har svårt att ta mig före med att komma in i nya kretsar. Jag förstår ju att alla har sitt och de inte tänker på mig. Det är ju inte deras skyldighet att tänka på alla runt om. Men ibland gör de ont.

Sedan frågar man ibland men nej då vill ingen... men sedan kan de ha varit iväg ändå. Det är klart de blir sårande...

Då gnäller jag lite. Jag är lite negativ. Men så är det någon som säger något peppande... något som stärker. Jag får en kram. Någon visar uppskattning och då är jag ändå glad. Jag är glad över de som bor långt borta som jag vet finns om ej nära. Men det är klart jag skulle vilja ta en fika med Anna eller Angelica... men att åka över hela landet blir både dyrt och svårt.

Andra har liknande livsituation som jag som begränsar oss. Livet ger oss inte mycket tid till samvaro. Det är trist att vi inte hinner ses. Umgås. Inte något komplicerat men en stund. Bara prata. Bara ses. Det hinns ej med och sådant saknar jag utan att de är någons fel. Inte mitt eller ditt.

Livet kräver så mycket av oss. Så tiden finns inte. Inte just nu och det kan göra mig så illa.

 


Bild: VI

Att se allt från de ljusa. Så svårt ibland. Men jag vet... JAG duger. JAG är bra som jag är och jag tror på framtiden.

 

 


Kommentera här 2 st

Tar lite paus...

Datum: 2010-07-03 Klockan: 19:33:02 Kategori: Allmänt

Känner att jag inte orkar. Jag tar lite paus. Förmodligen så pass som till imorgon.


Kommentera här 2 st

Datorhaveri

Datum: 2010-07-03 Klockan: 10:07:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

MIN laptop har fått värmeslag. NEJ de är inte en fläkt som gett sig. Den startar inte... den KAN inte få kontakt med hårddisken. Något är galet och jag blir GALEN.

Såhär är mitt liv. Det MÅSTE vara något.

Tur att de står datorer i varje rum så visst jag överlever men jag blir så less.  Å orolig för alla de bilder jag har i den. Arbeten. Saker.... saker som är utsatta för att man helt enkelt är usel på att ha en backup.... bränna ut. Se till att man har de på fler platser.

Men jag överlever. Som så mycket annat så lever jag.

Men jag blir ledsen. Jag tappar sugen på allt merjobb av saker jag inte anser mig behöva.

^^^^^^^

Å varför blogga överhuvudtaget? Inte många lämnar sin röst åt något man skriver. Å skriver man är det sällan ang texten. Jag har lessnat. Jag ger liksom upp. Skriver jag fel saker? Varför titta in och aldrig säga hej?

Visst e jag negativ i min text? Alltid stör de någon för det har jag fått till mig att man inte får vara.

Jag njuter... jag lever. Energierna återvänder och jag tror jag vill. Jag vill och jag orkar. Och just nu bryr jag mig inte men det vore skoj. Om det blev mera liv.
Kommentera här 6 st

Kvällen sänker sig...

Datum: 2010-07-01 Klockan: 20:34:41 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Energier som fylls på.

Krafter som styr och energier som sakta tar slut.

Att hinna fylla på med de positiva effekter som ger energin vi behöver.

Idag blev det tomt.

Den började sina igår.

Sakta siprade energin ut ur kroppen.

Håglöshet och hopplöshet tog över och har sakta tagit tag.

Tag om mig. Tagit min kropp i sitt grepp.

Imorgon är en ny dag. En ny dag.

Då ska jag vakna upp till något nytt och ta tag i kraften som fyller på min kropp med livslust igen.

 


Kommentera här 4 st

Mera bloggcandy

Datum: 2010-07-01 Klockan: 10:33:33 Kategori: scrapbooking

Hittade mera bloggcandy och tänkte jag är med å tävlar. Allt som har med pyssel att göra... älskar ju detta.Kan denna vackra skönhet vara något?
Dymo Caption Maker med 3 olika fonthjul,1 st svart rulle medföljer plus en söt liten väska att förvara hjulen i.

Är du själv intresserad klickar du bara HÄR så kommer du till sidan där man är med och tävlar.

Kommentera här 3 st

Dagar som går...

Datum: 2010-07-01 Klockan: 10:24:36 Kategori: August/barnen/Autism

Tankar som tänkts och beslut som tas.

Jag är flummig och jag orkar inte gå in på detaljer.

Att flytta från skithålet var ett enkelt beslut, ett beslut som resulterat i många positiva saker. Jag mår så hemskt mycket bättre. Jag fungerar. Saker fungerar här. Vilket underbart stöd och hjälp vi fått med August tex.

Skolan är underbar här.

En viktig sak.

Tankarna går ändå nu om August utveckling och om han ska vara kvar i specialskolan eller flyttas över till särskolan. Jag litar på skolan men ändå kommer tvivlen. Gör jag rätt?Mitt underbara barn. Min unge. Så go så herregud. Så full av liv. Så många egenheter andra barn inte har. Men många säger ju liksom så att jo men så är ju mitt barn oxå.

Han har oxå svårt att sova på nya platser. För att ta ett exempel. Men för August drar det med sig stora saker. Han får massor med probelm. Han kan tex inte äta. Han kan verkligen inte komma till ro. Han kan inte förstå helheten.

Jag kan inte förklara. Det är så svårt. Samtidigt är han så duktig. Han klarar långt mycket mer än många andra barn med Autism. Jag har ändå haft den "turen".

Nu är det ett år sedan vi fick diagnos. Ett år har gått. Ett år med tårar... samtal... jobb. Ett år där vi fått lära om. Lära nytt. Där man gått mellan hopp och förtvivlan.

Men nu har vi landat. Ganska bra. Vi mår bra och August fungerar bra med sina hjälpmedel osv.

   

Att leva med ett funktionshindrat barn är annorlunda än att leva utan. Självklart kanske men de ger massor. Det ger inte bara sorg som många tror, för de är en sorg på ett vis även om jag kommit långt ifrån den tanken idag men det ger värme och insikt. det ger massor med energi. Man blir stark. Man lär sig kämpa och man utvecklas.

Jag har nytta av detta i många sammanhang och jag har lärt känna andra som jag inte skulle gjort annars.

Just nu är han rastlös. Han ska till fritids och att vänta är svårt. Tidsuppfattningen är rejält svår. Han ska iväg NU. Det är fint ute och han ska bada i HOPPSPRIDAREN... ( vattenspridaren... ler. )

Jag ska jobba. Startar en dag av fyra. Helgjobb. Säkert blir det underbart väder. Men jag njuter ändå. Tar vara på.


Kommentera här 3 st