Dagar som går...

Datum: 2010-07-01 Klockan: 10:24:36 Kategori: August/barnen/Autism

Tankar som tänkts och beslut som tas.

Jag är flummig och jag orkar inte gå in på detaljer.

Att flytta från skithålet var ett enkelt beslut, ett beslut som resulterat i många positiva saker. Jag mår så hemskt mycket bättre. Jag fungerar. Saker fungerar här. Vilket underbart stöd och hjälp vi fått med August tex.

Skolan är underbar här.

En viktig sak.

Tankarna går ändå nu om August utveckling och om han ska vara kvar i specialskolan eller flyttas över till särskolan. Jag litar på skolan men ändå kommer tvivlen. Gör jag rätt?



Mitt underbara barn. Min unge. Så go så herregud. Så full av liv. Så många egenheter andra barn inte har. Men många säger ju liksom så att jo men så är ju mitt barn oxå.

Han har oxå svårt att sova på nya platser. För att ta ett exempel. Men för August drar det med sig stora saker. Han får massor med probelm. Han kan tex inte äta. Han kan verkligen inte komma till ro. Han kan inte förstå helheten.

Jag kan inte förklara. Det är så svårt. Samtidigt är han så duktig. Han klarar långt mycket mer än många andra barn med Autism. Jag har ändå haft den "turen".

Nu är det ett år sedan vi fick diagnos. Ett år har gått. Ett år med tårar... samtal... jobb. Ett år där vi fått lära om. Lära nytt. Där man gått mellan hopp och förtvivlan.

Men nu har vi landat. Ganska bra. Vi mår bra och August fungerar bra med sina hjälpmedel osv.

   

Att leva med ett funktionshindrat barn är annorlunda än att leva utan. Självklart kanske men de ger massor. Det ger inte bara sorg som många tror, för de är en sorg på ett vis även om jag kommit långt ifrån den tanken idag men det ger värme och insikt. det ger massor med energi. Man blir stark. Man lär sig kämpa och man utvecklas.

Jag har nytta av detta i många sammanhang och jag har lärt känna andra som jag inte skulle gjort annars.

Just nu är han rastlös. Han ska till fritids och att vänta är svårt. Tidsuppfattningen är rejält svår. Han ska iväg NU. Det är fint ute och han ska bada i HOPPSPRIDAREN... ( vattenspridaren... ler. )

Jag ska jobba. Startar en dag av fyra. Helgjobb. Säkert blir det underbart väder. Men jag njuter ändå. Tar vara på.


Kommentera här 3 st

Kommentarer
Marcus Å

Precis, man blir oerhört glad när det är folk inne och läser :)

2010-07-01 @ 10:28:12
Länk: http://slipsens.se
anna m

Som vi pratade i bilen så har August bra stöd och mår bra både på Horisonten och iniom särskolan så du kan lita på skolan. Att de tar rätt beslut. Det är ingen panik eftersom han redan får bra stöd.

2010-07-01 @ 18:08:25
Länk: http://jiiizes.wordpress.com
Johan

Mamma och pappa har kanske inte sett det på samma sätt. Eftersom att jag såg när jag var mindre och i princip klarade mig som vem som helst annars då. När jag började se sämre var jag ju så gammal så det var, och är, mest jag som märker av det, även om saker och ting har förändrats för dem med. Det märks dock ibland att jag inte har sett såhär dåligt hela livet. Hade jag gjort det hade de lärt sig saker och ting på ett annat sätt, hur de ska visa och förklara saker t.ex. Nu försöker de så gott de kan, men jag har flera synskadade vänner som ledsagar och visar saker bättre än vad de gör. Det är troligen inte lätt för dem heller att bara lära sig något nytt sådär helt plötsligt efter 14 år, när jag började se sämre. Allt tar tid att lära sig och de gör så gott de kan helt enkelt.

2010-07-06 @ 16:57:43
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: