Dansbandsvecka i Malung

Datum: 2010-07-25 Klockan: 21:19:50 Kategori: Musik

Bredvid dansgolvet samlas alla som vill dansa... och de är duktiga de som dansar.

Idag finns så många stilar på dans. Dansen har utvecklats.

När jag står där och tittar ut över dansgolvet vilket jag brukar göra och lyssna på musiken då jag själv är för feg att dansa så ser jag i ögonvrån hur ett medelålders par står och tittar liksom jag.

Inget fel i de. Men jag lägger märke till kvinnans blick. Hon hade en enormt kritisk blick. Hon synade det ena paret efter det andra. När två tjejer dansar förbi och kör den där nya lite dirty dancing stilen och gnussa som det heter så ser man hur hon höjjer ögonbrynet extra och lutar sig mot mannen och säger något. Skakar därefter på huvudet.

Vidare kommer faktiskt två killar förbi... blicken är hemsk att se. Hon kommenterar den som dansar barfota.... de unga killarna som kör riktigt dirty och de som har kläder hon tydligen inte gillar.

Jag kollar ju oxå och tänker HERREMINGUD va hade de där på sig men jag tittar inte med avsmak i blicken. Njuter av mångfalden. Jag har inte äckel i blicken när kille kille dansar eller två tjejer dansar för vad vet jag om dom? Kompisar eller älskande par? Jag tycker det är härligt att folk vågar göra det dom känner att just dom vill.

Men hennes sätt lös lång väg.

Hon kritiserade HUR de dansade och jag tänkte JAG kan ju inte ge någon kritik för dansen som inte dansar själv men sen kan ja tycka någon verkar dansa mer klassiskt eller sämre jo visst... de tar sig själva ut på dansgolvet i en sk "styrdans".

     

Ja tycker som sagt om att se alla dessa människor. Det är gammal som ung. Det är killar som ser ut som "värstingar", ja ni vet tattuerade armar å rakade skallar ( ja min lite konstiga bild... men ni fattar vad jag menar. ett uttryck. ) å de som är uppklädda och lättklädda och träningsklädda... de dansar barfota med foppa eller dansskor inte så många klackar... å jag får sån energi... och JA visst vill jag oxå. Men jag vågar inte. Någon låste min danslust i sjuan och nyckeln har ingen hittat. Inte ens en killkompis som verkligen kan dansa och som jag litar på till hundra. I helgen önskade jag att han va med.

Den nya foxstrotten ser så kul ut. De e show i dansen. Glädjen. De ser varann i ögonen och sen rockar de loss.



En tjej frågade mig:

-Blir du inte sugen att dansa?

Och jooo jag blir ju det. Hon erbjöd mig att dansa och jag är så dum som inte vågar. Hon va duktig och jag vill inte att någon ska tycka att jag inte kan. Men alla är ju nybörjare från början....

Som sagt dansen ger energi och sedan banden... Barbados på torsdagen och vidare Blender på lördagen.





Peter i Barbados tar ton.



Lasse i Blender...

Väl  hemma krisar kroppen så mycket den orkar. Och nej jag har inte festat. Jag har lyssnat musik och jag har ju tyvärr den här magen. Den här kroppen. Så väl hemma har jag sovit sovit och sovit och haft int i magen. Oro.


Kommentera här 5 st

Kommentarer
Josefine

Det går ganska bra faktiskt! Men den är lite röd.. Hoppas det går över snart :)

2010-07-25 @ 22:51:11
Länk: http://josseish.blogg.se/
Georg Hendrix

Vilka är det som lyssnar på dansband egentligen? Jag menar... det går stora tävlingar om det på TV och tydligen drar det folk till "dansbandsveckor" men jag har tror aldrig jag träffat någon (eller sett på någon internet-lista) där någon vågat säga att de älskar dansband. Senast idag såg jag en kommentar om att Sven-Ingvars har haft en längre karriär än The Rolling Stones. Jag tycker det är helt harmlös musik.. men vilka är det egentligen som lyssnar på det?



Jag tycker också att krogdansen som man "dansar" ute nu är värdelös. Jag kan inte dansa bugg eller foxtrot men det är riktiga kunskaper och ser MYCKET roligare ut, sen är det enklare att få riktig KONTAKT också. Jag hoppas att dans-trenden som gäller nu kommer försvinna snart och om inte snart så tills "mina barn" kommit upp i tonåren så ifall de kan få lite roliga minnen :)

2010-07-26 @ 03:16:47
Länk: http://georg.blogg.se/
Lasse Lundberg

Tack för att du kom och lyssnade på oss...!!!

Det blev en riktigt trevlig kväll..Hoppas vi ses snart igen..Kramar från oss i Blender

Ps! hoppas det löser sig med din mage..

2010-07-26 @ 12:20:20
Länk: http://www.blender.se
tess

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... kommentar fårn Lasse i Blender över. KALASSKOJ jö...

2010-07-26 @ 12:58:30
Länk: http://tess701.blogg.se/
Sondretindra

Thank you for all your emails and help. I have solved my problems with your help and my life is now worth living. I cannot thank you enough for what you have done for me and want the whole world to know how grateful I am for you. Thank you thank you thank you.

2011-05-19 @ 19:23:32
Länk: http://sondretindra.bloglyric.com
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: