Latmasken.....

Datum: 2010-07-08 Klockan: 20:37:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Som barn var jag en orolig själ.... jag sov dåligt och var ganska aktiv... Jag har i hela mitt liv haft en inre oro. En rastlöshet som jag inte vet var jag ska göra med.

Jag har heller aldrig... detta låter dumt varit så mycket för att träna, fast jag som barn deltog i barngympa... senare var aktiv i gymnastikföreningen och olika gymnastikgrupper.... Vidare tränat i olika perioder. Men eftersom jag har haft ont i axeln i så många år har oftast min värk blivit värre. Jag har blivit mera spänd och latmasken HAR tagit över.

Värken i kroppen har med åren och den press och stress samt psykisk ohälsa eskalerat. Jag har regelbundet sista tiden fått ta mig råd och gå på massage. Vidare har jag provat mediciner och varit till läkare och slutligen började jag på sjukgymnastik och tyckte det sakta men säkert gick lättare och lättare. Med lättare träning och med saker som jag vet fungerar.

För ett tag sedan fick jag som ett ryggskott i nacken och efter ett läkarbesök ansåg man att jag skulle uppsöka en naprapat. Detta gjorde jag och där tränar jag idag.

För första gången i mitt liv fungerar träningen och jag känner mig bättre i kroppen. Han fick loss så mycket låsningar och jag har sällan ont. Att jag i stort sett inte heller får träningsvärken som jag tidigare fått så jag spänt mig så är de helt otroligt.

Jag styrketränar och vidare kör jag en lättare träning samt vibrationsträningen som alltså inte ger samma träningsvärk om man kör stretch på vibben. SÅÅÅ skönt och jag ser resultat.

Givetvis vill jag bli starkare pga mitt jobb men de viktigaste är inte kilon eller styrka... en snyggare kropp. Det är bonus för mig. Jag är så nöjd att värken är något som mer och mer sällan gör sig påmind samt att jag hittat något som tar bort en stor del av min inre oro...

Kommmer oron vilket den gör åker jag och tränar även om jag har tusen ursäkter, för ursäkter de har jag. Jag har nog lite ont... lite trött... det är för varmt osv osv MEN efteråt kan jag liksom bara slappna av. Jag kan hitta på miljoner saker och ändå inte få ur mig den där rastlösheten. Blir bara så trött och slut och så orkar jag inget fast rastlösheten tar livet av mig. Jag får inget gjort.

Ikväll har jag tränat och när jag kom hem hade jag sån energi så jag fick tre fönster tvättade.... för numera gör jag sällan saker för att man måste. Jag gör det när jag orkar och har lusten. Idag fanns den plötsligt och nu sitter jag och är helt lugn. Mår gott.

Är du en människa som jag med rastlöshet och oro försök hitta ett sätt att röra dig på. Promenera, cykla styrketräna eller vad som helst som ger dig motion. Det är en enormt bra medicin. Rör dig fysiskt... tvinga dig i början. Prova många olika saker tills du hittar rätt. det finns något för alla. Tro mig.



Nu tar jag några djupa andetag och känner ro.


Kommentera här 1 st

Kommentarer
Cajsa - F O T O B L O G G

Hej vännen

fortsätt att rösta på min söta bild, det är direkt länk så ta ca6 sekunder att rösta. :)



http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=711



Tack på förhand (du behöver inte skriva att du har röstat för det ser jag) <3



Ha en bra dag nu då.

2010-07-08 @ 22:00:04
Länk: http://www.hallgreen.blogg.es
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: