Tandläkare

Datum: 2010-03-15 Klockan: 18:24:45 Kategori: Allmänt

Man får nog inte bestämma över sina egna tänder....

Jag har två tänder i mun som jag från och till i flera år haft problem med. Orsaken heter att jag gnisslar och biter på tänderna så jag får ont.

Det har slipats och grejjats och jag har tröttnat flera gånger om. Bad en tandläkare att dra ut den för föera år sedan men han vägrade. Han sa på bruten svenska:

-JAG VÄGRAR; JAG KAN INTE DRA UT EN FRISK TAND DU FÅR INGEN LÄKARE KAPA DITT BEN...

Mycket märklig jämförelse men det slutade med att vi blev ovänner men kom fram till en överrenskommelse.

I förra veckan hade tanden värkt ett tag och jag insåg att jag var tvungen iväg. De fortsatte påstå att jag biter hårt... att det inte finns amalgam i tanden fast jag vet att det finns under plastfyllningen. Det slipades och grejjades... och jaaa jag har så ont nu så jag får slag snart.

Så givetvis har jag ringt idag. Jag pallar inte. Jag har nu ont i käken också.

Men nu får jag verkligen panik. Får man inte bestämma över sina tänder? Tandsköterskan säger till mig att socialstyrelsen har beslutat att kan man rädda en tand så får tandläkaren inte dra ut den.

-Så socialstyrelsen betalar min räkning sedan då? Frågade jag... givetvis inte. Och jag förstår resonemanget men det är ändå MIN tand.

Hon säger TESS du vill inte var tandlös. Men det handlar om EN tand... å JO jag blir hellre tandlös än att ha ont och lägga flera tusen på detta. Jag har inte dom pengarna och jo man kan få avbetalning men jag vill inte... jag vill ha pengarna till annat. Alltså vi har en otroligt ansträngd ekonomi så jag vill inte behöva lägga massa pengar på en tand. Det har väl ändå inte socialstyrelsen med att göra... MIN TAND mina PENGAR....

Nåja... jag får ta den diskussionen med tandläkaren imorgon... Inte kan han få skit från socialstyrelsen för jag tänker inte klaga... Men ärligt har jag lust att ringa och kolla upp detta för det låter totalt sinnesjukt.

Hur känner ni er när ni ska iväg till tandläkaren? Jag känner mig enormt utlämnad och maktlös. Jag har liksom inget att säga till om och dyrt är det dessutom. Givetvis vill jag inte bli tandlös men det får vara gränser...


Kommentera här 13 st

Kommentarer
EN MASJÄVEL

hah fast jag är inte så aktiv!! : D

2010-03-15 @ 19:58:35
Länk: http://mandyego.blogg.se/
Mezza

hej

ja, hur jag känner mig när jag ska till tandis... PANIKSLAGEN!

Har sån vansinnig tandläkarskräck och hade de sagt så till mig, hade det nog inte blivit bättre precis... skulle väl nästan dra ut den själv... men deet beror nog mest på den extrema borr och tandläkarskräcken...

Kram

2010-03-15 @ 20:10:25
Länk: http://mezzasblogg.blogspot.com
Johan

Det låter inte bra det där du... :(



Jag har inga problem med tandläkaren och har aldrig haft. Helt kärnfrisk varje gång, aldrig något problem :)



SV: Klart att hon betydde jättemycket för mig, hon var ju den 1:a liksom och det tog bra lång tid innan jag kom över henne, men nu har jag gjort det och kan gå vidare :)



Dagenhar varit helt okej :) Hoppas din dag har varit okej den med trots tanden... :)

2010-03-15 @ 20:11:05
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
soffie

men usch va jobbigt,ring å kolla upp vad som gäller för det är ju din mun ju,

Ha en goo kväll

2010-03-15 @ 21:44:49
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Gurkiss Scrappande

Det där var ju det sjukaste jag har hört. Klart som fassan liksom att du ska få bestämma över DINA tänder. Som sagt va det är fassan INTE gratis att gå till tandläkaren direkt. Du vet om att försäkringskassan går in och betalar lite va? Inte mycket men lite och blir det massa pengar det handlar om hjälper de också. Läs mer här: http://www.forsakringskassan.se/nav/6064e834ba2a93b65ba5c45c2e813fc7 om du vill och inte visste om detta.



Hur jag känner mig när jag ska till tandläkaren?

LIVRÄDD. Hua jag är så enormt rädd för tandläkare så som de varit emot mig genom åren så fy. Det spelar ingen roll om det "bara" är en undersökning. LIVRÄDD är jag verkligen...



Hoppas allt blir bra och att du faktiskt får bestämma SJÄLV....



kram kram

2010-03-15 @ 22:53:33
Länk: http://gurkiss.com/scrapbooking
simone

sV: Tack så mycket Tess :)

2010-03-15 @ 22:54:30
Länk: http://fattybom.se
DJUSTD

hoppas du har haft en fin dag! Kram!

2010-03-15 @ 23:52:19
Länk: http://djustd.blogg.se/
Linda

Solen gillar vi :D Ha en fin vecka du med :D

2010-03-16 @ 00:13:07
Länk: http://karlstadtjejen.blogg.se/
Nina

Men herregud! Byt tandläkare! Du ska väl inte behöva gå och ha ont heller??? Verkar ju inte klokt!



Lycka till!

Kram Nina!

2010-03-16 @ 08:16:58
Länk: http://nina-livetistort.blogspot.com
MyzaaN - Princess Pink

oh va kallt ni har det :O men det blir nog värmare snart :P

2010-03-16 @ 08:23:50
Länk: http://myzaans.blogg.se/
chissra

men oj det där lät inte kul. jovisst har man rätt att välja. se dig om efterr en ny tandis tycker jag. stå på sig och stå på sig det är det man måste göra i sverige idag. kram

2010-03-16 @ 10:08:20
Länk: http://chissra.wordpress.com
Sandra

Jag avskyr tandläkare men jag gillar min tandhyginist Ingvor. Så underbart snäll och duktig.

Lider med dig. Ska det vara så svårt att dra ut den där tanden. Man klarar sig väl utan en enda tand lr. Stå på dig, bli förbannad. Är man till besvär tillräckligt länge så tröttnar de.

2010-03-16 @ 13:19:21
Länk: http://urrensning.blogg.se/
Dr-floot

Anledningen att din tandläkare inte vill ta bort tanden är för att din smärta inte sitter i tanden utan i den levande vävnaden runt den som kallad periodontalligament. Om man har problem med gnissling och får ont i en tand, tar du bort den kommer du så småningom få ont i en annan. Jag hade rekommenderat en bettskena. För övrigt har inte patienter rätt att kräva en utdragning av tand om tandläkaren inte vill det.

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: