Trött söndagkväll...

Datum: 2010-10-31 Klockan: 20:04:21 Kategori: Allmänt

Sitter å har kollat ikapp... fixar ordnat lite sedan vi kom hem.

Å s har ju August kommit hem. Vill ni kika in på hur han haft de ska ni göra de för malou har laddat med ruskiga bilder från Halloween.

MALOU


Vi har haft de sååå bra och jag berättar mer en annan dag. Men en sak är säkert... Anna är en av mina allra bästa vänner. Fast att vi ses så sällan så ja känns de inte alls.


Vi har haft de underbart. Vi har dessutom gjort massa skoj.

En helt UNDERBAR helg.


Kommentera här 1 st

Avfärd....

Datum: 2010-10-31 Klockan: 14:00:00 Kategori: Allmänt

....hemfärd.

Det är väl fulständigt underbart att få åka bort. Lämna vardagen och hemmet. Njta av nåogot annat. Men det är också helt underbart att få komma hem.

Hemma är verkligen något som är mig kärt på många sätt.

Att bara få komma bort ett litet tag öfr att komma hem och uppskatta just hemmet.Kommentera här 2 st

Moder Jord

Datum: 2010-10-30 Klockan: 20:05:00 Kategori: Allmänt

Tänker ibland på att debatten brukar vara rätt hård om miljöhoten.

Vi måste bli medvetna och rädda jorden. Vi i lilla Sverige ska göra så mycket för att rädda vårt klot medan andra länder med mindre resurer inte kan göra något och förströr desto mera.

Viktiga frågor men svåra.

Man säger också att det är vår förstörelse som påverkar våra katastrofer i världen. Ja ni vet, kika på nyheterna. Det är översvärmingar och jordskred tsunamis och vulkanutbrott. Men jag tror inte så mycket på att det är miljöförstöringen som ligger till grund.Vår jord lever. Det är ett brinnande klot med innehåll. Givetvis tror jag att den påverkas av att vi drar ur så mycket olja. Det måste bli tomrum. Likväl som att bygger gångar under jord under städer så givetvis rasar det vid ett jordskred. Inget konstigt med de....

Men som sagt jorden lever. Det är en levande kropp som rör på sig. Den besitter krafter ihop med månen som vi inte kan styra över. Månen styr EBB och FLOD... För tusentals år sedan dog de flesta varelser ut på jorden... våra dinosarier. Ingen vet varför. Men jag tror mig förstå. Givetvis hände saker i vårt klimat som ingen rådde på. De hade inte gett jorden miljöförstöringar. Det är moder jord som lever.Vi har haft istid. Klart att denna tid är på väg tillbaka. Vi vet att det varit grönt på Grönland... varför är vi då så förvånade att isen smälter? Polerna flyttar sig. Jorden rör på sig i sin cykel och vi kommer närmare solen där vi inte haft lika stor värme. Polerna smälter, vattnet förflyttas.... det blir kallare och vattnet fryser återigen. Men på för oss fel ställe.

Det blir översvärmningar. Vi får tsunamis när marken rör sig... Vulkanerna lever om de så varit sovande i hundratals år. Vi bygger där vi inte borde bygga och vi gör land av hav... klart jorden tar tillbaka sitt. Djurarter dör ut som de gjort i tusentals år.

Men människan vill inte se att jorden förändras för att den lever. Jag tror vi får acceptera dessa katastrofer. För de kommer se ut så. Vi måste inse att vi inte kan styra allt. men givetvis ska vi måna om vår jord och miljö. Givetvis. Men jag tror att detär såhär det är.Kommentera här 2 st

Njuta....

Datum: 2010-10-30 Klockan: 10:00:00 Kategori: Allmänt

Att resa iväg är att NJUTA.

Släppa vardagen och verkligen få göra något helt annat.

Vi trivs med att ge oss iväg tillsammans.

Vi två... med barnen eller utan. Det spelar mindre roll.

Den här gången är Albin med. Han har längtat och fast våra barn ser varann så sällan så finner de varann direkt. Som om de aldrig varit från varann.

Idyllen fanns kvar och mötet brukar vara underbart....

Planer.

Museer.

Trevligt sällskap och njutning.


Kommentera här 1 st

Gett oss av....

Datum: 2010-10-29 Klockan: 14:07:00 Kategori: Allmänt

Vi har gett oss av. Mot nya mål.

Jag har en vän. Hon har kommit att bli en av mina bästa och närmaste vänner. ANNA.

Vi började som brevvänner för många år sedan. 87? Tror att hon svarade på en annons om brevvänner jag hade i Starlett. Tror.... blreven blev många. OM allt och inget. Jag skrev mycket brev då men Anna är densom fortsatt finnas kvar.

Anna kom till mig och hälsade på. Vi gick ur skolan och ja ni vet träffade killar... träffade våra respektive. Fick barn. Vi har liksom följt varann i ALLT. Med och motgångar. Breven slutade att komma och man började messa.... maila.

Vi har daglig kontakt. Finns alltid där.

Vi har varje sommar åkt upp till Anna och hennes familj. Det är en idyll. Det är så trevligt och ja de är som om man nyss träffats varje gång.

Nu är de pga olika skäl 3,5 år sedan vi sågs senast. Men nu ska vi åka upp. Å som jag längtar å ser fram emot detta. SÅÅ mycket.

TACK Anna för att du alltid funnits där.
Kommentera här 7 st

Förändringar.

Datum: 2010-10-29 Klockan: 08:32:04 Kategori: Allmänt

Allt ska ju vara som de har varit. Man kan inte göra stora förändringar..... eller?

Är man en vanemänniska och en rutinbunden knas? Ja kanske.

Jag flyttade ju från min hembyggd för ca tre år sedan. Men jag jobbar ju kvar där. Grejjen är den att jag i regel endast åker till mitt jobb. Å det ligger ibörjan på samhället så jag behöver inte in någonstanns eller hur jag ska uttrycka detta. Sedan på kvällen om jag jobbar kväll åker jag samma väg genom byn som är en vanlig rak väg till min bästa vän för att sova. Mina släktingar bor utefter den vägen kan man säga så jag är sällan in i kvarteren och snurrar.

Häromkvällen blev jag tvungen att åka upp till en av delarna av byn för att hämta en nykel då jag skulle sova hos min ena syster som faktiskt bor granne med mitt jobb. Sagt å gjort.... PÅ väg ner till byn igen så skulle jag ta en annan väg. Under järnvägen och i kurvan höll jag på att krocka med en refug.

Hur i all sin dagar kan de bli så? Det var mörkt.... men när jag tänkt på saken handlar de mer om att jag kör på vana... jag vet hur de ser ut, jag kan vägen och jag har inte hundra fokus.... så krasst är de. Gissa om jag blev chockad när jag i stort sett kör på fel sida av vägen eftersom man INTE kunde gena som jag gjort i hundra år. Gissa om jag hade en reaktionsförmåga jag sällan skådat?

Sedan ska jag till en av våra affären nere på byn... slänger in mot parkeringen och va händer? Jo återigen håller jag på att köra rakt in i skyltar och refuger och kanter.... va händer? Jo man har buggt något form av gångväg och övergångställe.

Men HALLÅ!!!!! man får inte göra om.... de GÅR inte... ler stort.

Jag tänker på en insändare i tidningen för många år sedan då man drog om en hel väg i samhället. En person hade kört av vägen där. Han menade att han faktiskt inte visste att vägen svängde där eftersom han flyttat ifrån byn och menade helt krasst att han borde blivit informerad. Jag skrattade gott åt detta. Ska kommunen skicka ut information till alla som inte besökt den den sista tiden? Nja,,, nej de låter orimligt. Men efter den här kvällen kräver jag att SKITHÅLET rent ut sagt MÅSTE skicka mig info.... jag kan ju inte kvadda bilen pga deras förändringar. Allt ska vara som de varit.... ler stort.Att lilla jag borde ha hundra fokus på min körning hör väl aldrig hit kan jag tro???


Kommentera här 4 st

Sverige Demokraterna....

Datum: 2010-10-28 Klockan: 21:35:42 Kategori: Allmänt

... en tanke kom å jag fångande den...

Hörde att SD inte kommer att bli inbjudna på Nobel middagen/festen. Man anser att de inte har där att göra. Man vill inte beblanda sig med människor med deras åsikter.

Jag kan hålla med. Inget så. Jag är inte Sverige demokrat men det är mycket som de utesluts från, man vill inte ta i dom med tång. Man driver med dom..

Är de inte diskriminering att stänga dom ute?

Är de fortfarande inte lite att inte möta problemet?

Jag tror fortfarande på att man ska bemöta dom.... för att låta dom synas och höras. Låt de visa sina åsikter så alla verkligen får veta vad de står för. Nu tror sig alla veta.

Nåja... vad anser ni?
Vidare såg jag coops reklam om att man skulle köpa deras svenska husmanskost.... de använde ett ord före...jo den genuint svenska husmanskosten... de de gjorde reklam för va TACCOS.... ja nog för att vi äter taccos ofta och mycket i Sverige men att de ska vara GENUINT svenskt? Hrm... tror inte min gamla mormor hade vetat vad de var om hon levt. de mest utlänska hon lagade var väl koldolmar och de trodde hon väl va svenska... Va detta en reklam med IRONI? Eller?
Kommentera här 18 st

Tankestopp

Datum: 2010-10-28 Klockan: 14:43:24 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Hade en idee i huvudet igår. Men var tog ideen ivägen? Jag vet ärligt inte alls.

Borta.

som så mycket annat som funnits i mitt huvud.

Tankar som kommer men andra tankar som tar sig förbi och trycker undan det jag ansåg viktigt. Eller var de bara trams.

Haringa som helst ideer idag och jag är hemskt trött. Önskar att Daniel vore hemma. Mys i soffan och inga måsten överhuvudtaget.


Kommentera här 15 st

Scrapping

Datum: 2010-10-27 Klockan: 10:37:20 Kategori: scrapbooking

Suttit med en del pyssel.

Varför inte scrappa en tavla. Ideen kom från en arbetskamrat. Detta är det första försöket att göra något annorlunda:

Ska köpa fler ramar i olika modeller och göra en liten tavelvägg på tjejernas rum tror jag....

Vidare har jag gjort massa annat som kommer i en blandad kompott. Glöm inte att just du kan beställa de jag gör. Jag kan skicka på posten. Lämna bara en kommentar.

     
Kommentera här 16 st

Lust.

Datum: 2010-10-27 Klockan: 08:56:02 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Lusten som försvann.

Ska jag avsluta bloggen?

Frågan har kommit upp många gånger och nu finns den där. Jag behöver skriva. Behöver få ur mig och därför finns den kvar.

Men jag vill även bli läst. Å jag har en hel del läsare som troget eller oregelbundet tar sig hit. Läser. TACK. De värmer. De ökar till och med även om man inte har så många läsare som toppbloggarna har. De har å andra sidan inget vettigt i mina ögon i bloggarna heller. Yta och tjafs. Storbråk om sina otroheter och allt va de handlar om. Hörde de på radio idag. Ler... sånt är jag inte ute efter.

Men jag saknar debatten. Reaktionerna. Mera kommentarer på de man skriver. Jag har mina trogna som skriver kommentarer och det är jag så glad över men alla andra?? Inget... man måste inte ha en egen blogg för att skriva... skriv ett namn bara. Visa er. Vore skoj.

Vet ärligt inte varför de känns viktigt. Men de skulle ge så mycket. Förr hade jag så mycket kommetarer så de kunde ta timmar att besvara dom. Flera sidor. De va skoj. Nu så lite.

Känner mig tom totalt nu och borde vila. Rejält. Men nu vågar jag inte. Pressen efter mötet igår gör saker så svåra. Värre. De soms ka ge en styrka gör att man bara känner sig mindre värd. Mår skit. Mått illa hela natten. Magen är ur ballans och ja jag är inte pigg. Många tidiga mornar blir de när man jobbar helg och har alla vardagar barn som ska iväg. Borde sova. MASSOR.

Finner inget rogivande i något just nu. Bara nervöst inre kaos. Kaos. Röra.


Kommentera här 1 st

Möte

Datum: 2010-10-26 Klockan: 15:27:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Var idag på ett möte.

Känner mig jagad. Straffad. Värdelös.

All kraft och energi bara rann ur mig.

TACK.

Möten till för att hjälpa och jag förstår syftet. Men att någon ska förstå eller tro sig finna en lösning är bara patetiskt.

Ingen har gjort mig illa men jag känner mig kränkt ändå.

För det är MIG det är fel på som vanligt.

Alltid.

Jag klarar ju inget.

Kommer hem och givetvis fortsätter det bara. Lusten är borta.

Jag som ändå hade energin och mådde så bra. Tänk så lite som behövdes. Pang rakt ner i avgrunden.

Ensamheten slår emot mig och ingen verkar orka bry sig. Lyssna. Förstå. Men jag finns ju. Jag ÄR ju.

Men vem bryr sig? Jag bryr mig. Om andra. Men jag då?

Just nu stänger jag av. Jag får ta hand om mig.

För det är visst bara jag idag.
Kommentera här 4 st

Ledig dag och födelsedag.

Datum: 2010-10-25 Klockan: 13:58:46 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har jobbat helgen. Igår när jag kom hem åkte vi raka vägen till Ikea och Biltema. Vi har inhandlat massa saker som ska göra så att barnens rum blir klara.

Daniel fick ihop en byrå igår och idag har jag plockat i barnens rum så gott jag hunnit med.

Började dock dagen med att träna. Va så duktig så jag tror inte själv att de var jag som stod 25 minuter på crosstrainern. iiiii. Vågen börjar sakta gå nedåt och jag känner mig starkade och piggare. Magen känns inte lika stor. Dels beror det ju på mindre godis och kakor och vidare att jag rör på mig.

Ute har vi en riktigt underbart fin och kall dag och det gillar jag.

Ärenden med handling av mat samt kattmat och vidare lite kläder till barnen har oxå blivit gjorda. Nu väntar jag hem August från skolan och Oskar som ska plugga. Tjejerna som ska bada och maken som ska träna.

Men de viktigaste av allt är ändå att min Albin fyller år idag. Tolv år är han nu min fina kille. Firade gjorde vi i torsdags.Kalas inplanerat på Sigvarttavlan.

   
Kommentera här 11 st

Social kompetens.

Datum: 2010-10-24 Klockan: 12:44:03 Kategori: August/barnen/Autism

Social kompetens har ju varit på mode i många år. Man ska kunna vara kompetent i sitt möte med andra människor.

I mitt jobb i vården är detta väldigt viktigt och har en stor roll. Man har möten med andra varje dag och man måste kunna respektera och vara tillmötesgående.

Som Autistisk har du i regel problem med det sociala samspelet. Man har svårt med sina möten med andra människor. Detta ställer en hel del upp och ner då det faktiskt krävs att man är social på ett eller annat sätt. Skola och arbetsliv tex.

Ska vuxenlivet med arbete fungera även om det är ett anpassat arbete så måste grunden läggas i tidig ålder. Vi måste träna våra barn att bli just kompententa i våra möten. Vi måste ge dom verktygen att klara av detta som i förlängningen är det vi kallar LIVET.

Min son hade aldrig klarat av allt han gör idag om vi inte hade påtvingat vissa situationer. Vi hade aldrig varit där vi är idag om han inte blivit tvungen. OM vi inte hade hjälpt honom inse att han klarar av att vistas i olika miljöer med andra människor. Vi har tränat och tränat. Besökt div djurparker kalas och affärer.

Man kan inte leva i en isolerad värld. Vem ska hjälpa dom att klara livet sedan? Ska de fortsätta sitta inlåsta på sina rum eller sin lägenhet hela livet? Jag som mamma vill absolut inte detta. Även om mitt funktionshindrade barn inte kommer vara som andra så ska han åtminstonne ha verktygen för hur man klarar av det man faktiskt måste på ett eller annat sätt.

Att tro att det ordnar sig för att han har andra starka sidor är bara dumt och jag kommer aldrig va nöjd utan kommer kämpa så långt jag kan för att vi ska komma en liten liten bit till.

Att börja förskoleklass för något år sedan var tufft. August var ledsen varje dag. Det var konflikter hela tiden. Men idag med träning stöd och hjälp klarar han att vara med andra barn. Gå på vanligt fritids. Vi måste se till att våra barn har möten med andra barn. Integration på bra nivå.

Att enbart lära sig kärnämnen i skolan håller inte när man har Autism. Att träna socialt kunnande är nog så viktigt.

 


Bild: Passar ju bra. Här är min Albin och August på väg till Halloween fest som utklädda monster. Klart man ska delta på sådant skoj.


Kommentera här 15 st

En höna av en fjäder....

Datum: 2010-10-23 Klockan: 09:06:52 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Varför sår man ett frö som växer till en planta när det inte finns ett frö att så.

Att bygga illussioner och sanningar som inte finns.

Att tro utan att riktigt veta grunden.

Sånt gör ju att man mår så dåligt själv. När man inte vågar ta reda på.

Att stå och bygga upp orosmoln utan grund eller på grunder man själv tror sig funnit.

Att anse att man inte behöver prata ut. När man inte kan se sin egen del och ta reda på fakta. Det skapar så mycket onödigt.

Jag då? Hur ska jag göra? Jag väntar in. Jag fegar ur. Orkar inte ta stid. Inte nu.


Kommentera här 3 st

Kläder på hundar....

Datum: 2010-10-21 Klockan: 10:12:55 Kategori: Allmänt

.... ja säger bara de... undrar vem som tyckte de va mest pinsamt... jag eller Selma... Kläder på en hund. Rosa militärjacka... Nåja... de är KALLT å jag vet att hon fryser. Så vi måste. Men ja de är pinsamt och de känns som man är Paris Hilton som har sin hund som en handväska eller smycke.

Selma ville inte alls gå idag... de brukar hon vilja. Men hon är så dum så hon vill vända fast de är närmare hem om man fortsätter vägen fram. Fick lämna hem henne och fortsätta gå ensam.


Men de är helt underbart ute. Kallt å fint och solen skiner. NJUTER.Kommentera här 18 st

En ny dag....

Datum: 2010-10-21 Klockan: 08:53:19 Kategori: Allmänt

En kall dag som ser ut att bli fin...

Jag har dock för mycket att göra och tyvärr inte alls varken lust eller energi. SKa ju kalasa för Albin i eftermiddag så jag måste ta tag i lite här hemma. Inte för att det måste vara tipp topp men nu ser det ut som krig. Det känns aningen övermäktigt. Vet knappt var jag ska börja. Vad som är viktigt.

Givetvis får man ta de som vi har de men som sagt, jag måste ändå. Helst vill jag bara mysa. Ta de lugnt. En lång jobbhelg väntar och jag borde vila. Men vi har liksom ett rum som måste bli klart idag så jag har inte mycket till val. Jag måste plocka och fixa.

Har samtal med skolan sedan också ang August.Denna underbara bild har min vän PETER tagit. KLicka på hans namn och kika runt bland hans bilder. Eller varför inte be honom fota just dig. Här ser ni mina tre grabbar. Oskar Albin å August. Min stolthet. Mina barn. Mina Ungar.Nä nu ska jag å Selma göra lite nytta. Eller jag... Selma springer mest ivägen hon... men go ja de är hon trots allt.


Kommentera här 4 st

Malou å August

Datum: 2010-10-20 Klockan: 20:18:15 Kategori: August/barnen/Autism

I eftermiddag kväll har August och Malou bakat. Det var en stolt kille som kom hem med sina bakverk. Det var muffins pepparkaka samt typ mockakaka. Till pepparkakan vispade jag grädde som jag blandade med lingon. Det är sånt dör gammalt och mycket gott.

Så nu har vi kvällsfikat. Kan säga att han är ännu mer stolt nu våran prins. Frågat massa gånger om vi tyckte de va gott.

Kika in till MALOU för mera bilder på självaste baket.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.


Daniel fortsätter med golv inne i flickornas rum.

 

De går sakta framåt eller rättare sagt i en rasande fart. Jag plockar med vad jag kan under dagarna när jag är hemma och Daniel tar vid när han kommer hem.

Kommentera här 2 st

Renoveringen går frammåt

Datum: 2010-10-20 Klockan: 09:55:26 Kategori: Hemmet

Just nu är ett rum klart, mer eller mindre. Måste köpa hyllor osv. Ett rum ska få ett golv samt lister. Det tredje rummet har en del målarbestyr att få gjort samt att det ska rensas och städas upp. Jag känner mig stressad till max.

           


Har tränat en stund på morgonen. Vi har ett kallt och fint väder idag. Ledig. Men inte så ledig ändå. Det ska som sagt plockas och städas. Jag tvättar och vidare har jag fullt upp med lite bak. En tårta i alla fall. resten får nog bli att jag går på kondis och köper. Tiden räcker inte till tyvärr.

NU ska jag hoppa in i duschen och hoppas att jag blir lite lite piggare för nu är jag TRÖTT.


Kommentera här 3 st

BUP möte

Datum: 2010-10-18 Klockan: 12:02:57 Kategori: August/barnen/Autism

Idag, om en timma ska jag träffa mina nya kontaktpersoner på Team Autism.

en pedagog och en sköterska. Intressant.

Omorganisation.

Blev även inbjuden till två kursdagar med tydliggörande. Jag ska givetvis gå.

Jag har bett om möte och August ska även till sin läkare här i November.

Jag vill få en del klarhet och hjälp. Dels att utreda utvecklingsnivån. Detta väntar jag på att skolpsykologen ska få tid att genomföra. Men under tiden vill jag ha hjälp att hitta bra sätt att arbeta på. Jag vill att man slutar lägga energi på att skriva med penna. Jag vill att august ska få lära sig läsa och skriva på datorn i detta skede. Han har stora problem med motoriken då han har en skada och vidare så har hans minne inte hjälpt honom heller. Varför ödsla tid på något som tar så stor kraft?

Imorgon har vi även möte på skolan och jag hoppas att jag har klara besked om vad man kan förvänta sig.

Man pratar om att han har dålig självkänsla. Att han itne tror sig kunna eller klara. men att sitta och försöka göra bokstäver när motoriken inte fungerar är ju att spä på den dåliga känslan man får. Så vi får se.

Jag är dock enormt tacksam över det gehör och den kontakt jag har med skolan. Vi tillsammans och det är en förutsättning för just mitt barn.

Den skada som august har heter DCD. Det innebär att det inte alltid kopplar riktigt rätt. Alltså man ser fotbollen och man tänker att man ska sparka till den. Men hjärnan säger itne till benet ordentligt hur den ska göra... det blir inte den kontakt mellan hjärnan ben och fot som man vill. Samma blir det ju när handen ska forma en bokstav. All koncentration blir att klara av att skriva formen än att minnas vilken de var och vad den heter.Däremot är han väldigt duktig på att lägga pärlplattor nu. Bra träning för just motoriken. Han lägger fina uttänkta mönster och bygger figurer vilket är helt nytt. så man ser ju vilken enorm utveckling han faktiskt gör.


Kommentera här 14 st

Underbar dag.

Datum: 2010-10-17 Klockan: 20:11:46 Kategori: Hemmet

Idag bjöd mina svärföräldrar ut oss till Ölme Prästgård. Där avnjöt vi underbar mat. De serverar bara mat de lagat av närproducerade råvaror. Ett stort plus. Vällagat och mycket gott. Både innan och efter har vi fortsatt med renoveringen här hemma. Jag har även provat att tappetserat själv. KUL. Å resultatet blir jättebra. NÖJD. Långt ifrån klara men jag tror vi hinner.... Enligt Daniels tidsplan är vi före men å andra sidan har jag lagt till ytterligare ett golv i det andra rummet. Jag har även precis som Daniel jobb till veckan samt möten och ett kalas. Så det är till att ligga i. Jag kommer fortsätta mellan mina möten imorgon. Hjälps man åt går det också så mycket fortare. Det finnas alltid något som den andre kan göra.

   Detta blir alltså mina två stora pojkars nya rum. En fondvägg i svart med grå blommor samt en ljusare grå på övriga väggar. Helt super att sitta i vardagsrummet nu och se fondväggen å slippa se den hemska lila som var innan.
Kommentera här 7 st

Julkortskurs....

Datum: 2010-10-16 Klockan: 19:43:21 Kategori: scrapbooking

Idag har jag varit på en julkortskurs. Lärt mig lite nya saker. Embossing bla... sååå skoj så nu blir de ytterligare något att inhandla... ler stort.

Ett kort i grått och vitt... guld och silver.

    


Det var en underbart trevlig förmiddag. Sedan har vi fortsatt med renoveringen. Eller jag började rättare sagt. Nu har jag tänt ljus och ska se två filmer.... men magen är i olag så vi får se hur det går...
Kommentera här 10 st

Melatonin

Datum: 2010-10-16 Klockan: 17:12:52 Kategori: Allmänt

Jag tänker på alla som har sömnproblem.

Många barn med Autism lider av just detta. Man kan då få Melatonin utskrivet.

Detta läkemedel är ofta nödvändigt för att man ska komma till rätt med sömnen. Det är ett dyrt läkemedel och många har börjat skicka efter detta via nätet från andra länder.

Saken är att man nog bör tänka till lite innan. Andra länder har inte alls samma hårda regler som vi i Sverige ställer på läkemedelstillverkning. Man är så rädd att ge sitt barn sömnmedel i form av Theralen men man sänder efter mediciner från ett annat land utan att blinka.

Även om läkemedlet har samma namn så kanske de inte alls är det du får i din förpackning. Du har inga som helst garantier och hur läkemedlet har tillverkats vet du inget om. Men ändå gör du detta utan att blinka.

Många tänker inte ens på att man gynnar en kriminell verksamhet. Varför? Den tillverkning är inte alls tillåten. Medicinen tillverkas inte efter de regler som är tillbörlig. Kanske tillverkas den i en gammal nedlagd färgfarbrik och smugglas sedan mellan länderna. Man tjänar enorma summor pengar på denna handel, man tjänar ungefär 25% mera på dessa illegala läkemedel än på våra mest kända droger.

Jag tycker det är skrämmande att det finns föräldrar som gör detta utan att tänka på hur det kan påverka mycket mera än våra barn. Man tycker inte de är okej att vara kriminell i annan mening men detta är tydligen okej.

Jag anser inte att de är de... de är skrämmande. Du kanske rent av betalar för sockerpiller och det ger många stora summor pengar. Inte får barnet den hjälp den behöver heller då.

Kolla in detta klipp:

Läkemedel


Kommentera här 2 st

Hemma pyssel

Datum: 2010-10-15 Klockan: 16:36:15 Kategori: Hemmet

Idag började Daniel i rummet som ska renoveras.

Vi har gjort ett ryck. Å de gick fort när vi var några som drog ner tapeten.

KUL.

Många saker står på programmet men de ska bli kul.

Njuder på lite bilder.

Det hemska lila rummet ska bli snyggare helt enkelt med fondvägg bla.Då va tapeten nere å de gick undan... vi var några flitiga som hjälptes åt.Under ser man en raritet från det glada 70 talet... kan säga att de e häftigt att se. Det är detta som är modernt idag om än i andra färger...

Givetvis har man fått bjuda på en vällagad god middag oxå....

En kotlettrad som rä helstekt... samt en röra jag stekt med färska champinjoner kål purjo sockerärtor samt gurka och tomat. Sås och potatis till... mycket gott kan ja säga.


Kommentera här 2 st

Heminredning

Datum: 2010-10-13 Klockan: 15:11:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När livet är lite mörkt och man mår lite sådär tycker jag det är skoj att få förnya något hemma. Ja i och för sig skulle jag kunna förnya och handla stup i kvarten men ja ni förstår hur jag menar. Idag har jag handlat lite.... tänkte bjuda på det som blev.Detta underbara tyg ska bli två längder i ett av sovrummen.Dessa lampskärmar är ju så fina. Jag köpte en idag och ska sy egna va de lider....Lite fint på byrån i hallen...Liten plåtskylt med texten Hem är där de du älskar bor..... ramen som syns är på min stora hallspegel jag fick när jag en gång fylde år.Ljus och gröna stena till vardagsrummet.... ett hjärta i sten med texten JAG ÄLSKAR DIG.

 

Samt en vit trälåda som jag lagt alla fjärrisar i.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Som Autistisk kan du ha stora problem att förstå hur andra känner. Att säga saker som sårar. Idag lät det såhär när jag pratade med August:

A: Jag tycker hon är bra tjock ja.
Jag: Jo men så får man inte säga till någon för den kan bli väldigt ledsen.
A: Ja men hon är ju faktiskt fet.
Jag: Jo men man får inte säga så. Tänk om någon sa något sådant till dig.
A: Ja men jag är ju knappast fet.
Jag: Nej men om någon sa att du var smal då?
A: Ja men jag vill helt enkelt vara såhär smal. Så jag blir inte ledsen.

Han har svar på ALLT och förstår inte alls vad jag menar. Så det gäller att fortsätta förklara tills det är något som blir något inlärt. För man kan ju inte gå och säga exakt vad som helst till varandra.


Kommentera här 27 st

En kamp

Datum: 2010-10-13 Klockan: 06:56:37 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Återigen en natt utan vidare sömn. En natt med oro. Både för mig och andra runt mig. Åter vaken och uppe. Mer som en robott än en människa. Jag går upp för att klara det som vi kallar livet.

Försöker tänka bort och tänka NU... inte älta och inte bry mig om. Jag har provat allt. Nu står jag i situationen ohållbart. Jag vet att jag ger upp och att jag ger andra rätt. Att de får stanna fast det kanske borde vara just jag. Men vem är jag att ta någon hänsyn till? Samtidigt så är det ju så, vissa strider kan eller vill man inte ens vinna. Det får liksom vara, för att man inte orkar.

Jag är väl kanske svag men jag låter det vara så. Jag har kämpat så länge i denna vind som inte varit så följsam. Jag orkar inte eftersom ajg har ett annat liv som jag faktiskt inte kan påverka. Ett liv som är mitt och som är tungt stundtals men ändå mitt.

Jag har återigen trotsat det motstånd jag inte orkar med och borde stanna hemma för. Jag har gett mig iväg och jag gär det jag ska. Men det är inte mer. Jag kommer ta avstånd. Återigen. Bli den där som inte är social.

Men jag kommer finnas för de som behöver mig. De som står mig nära. De som betyder något.

Idag sänder jag tankar till två vänner som jag vet behöver mig lite extra. Jag finns här.

Hoppas ni får en fin onsdag.... August sa något bra:

-Mamma om du är så där ledsen tycker jag du ska prata med din rektor. Ingen ska vara dum mot dig. Prata med rektorn så får han säga till dom.

Kloka unge.... älskade barn.Bilden är tagen av min gode vän Peter.... kika in till honom. Han tar underbara bilder och vill du bli fotad är de HONOM man ska be: PETER
Läckö slott i svartvitt.


Kommentera här 7 st

Off

Datum: 2010-10-12 Klockan: 08:17:10 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag var totalt off igår efter saker som hände som jag inte vill gå in på. Jag är överkänslig men samtdigt känner jag att mina känslor inte är så viktiga. Andra är mer viktiga och bara deras röster bli hörda så är allt bra.

Jag lägger ner nu. Jag tar inga mer strider utan nu får de vara bra.

Jag tänker gå vidare.

Jag hoppas jag kan göra de snart. Men vet att de kommer ta tid. Som allt annat. Under tiden får jag ignorera.

 

Ha en fin tisdag och lämna gärna ett avtryck.


Kommentera här 6 st

De är Söndag...

Datum: 2010-10-10 Klockan: 10:33:42 Kategori: Allmänt

Jag grejjar.

Känns som att det är skoj just nu så jag försöker att verkligen passa på samtidigt som jag försöker begränsa för att inte gå över styr.

Jag är ju lite antingen eller. Aldrig lagom. Inget eller allt. Inte så bra om jag ska vara helt ärlig. Försöker lära mig ballans.

Nu står en äpperkaka i ugnen och en köttgryta på bästaste köttet står och puttrar på spisen. Potatisen ska skalas. Allt ska vara klart för en lite senare middag då Albin börjar bandyn idag. När vi är hemma från den ska vi kunna sätta oss och njuta av en god middag.

Jag har tänkt försöka gå spåret medan han tränar. Hoppas få med mig både make och den lilla byrackan som är här och hälsar på. Selma....

Ikväll blir de Betner och jag lovar att jag kommer skratta gott och må ännu bättre. Han e grym.Jag har även en plan på att börja riva tapeter. Jag vet dock inte alls om det blir av. Men jag känner att nu måste vi börja. Alla saker finns hemma. Det är inget att vänta på. Ska vi nu ta badrummet oxå behöver detta bli klart innan.

Att vänta är inte min grej. Det ska hända nu.

Hoppas ni får en fin söndag och det vore skoj om ni lämnade ett avtryck.... va hittar ni på idag?
Kommentera här 17 st

Inredning och skapat.

Datum: 2010-10-09 Klockan: 16:43:40 Kategori: scrapbooking

Fast det är så fint väder har jag idag grejjat inne. Men nu ska jag strax ta en promenad.

Jag har fixat till i köksfönstren och skapat lite. Det har blivit lite av varje.

            


Många är inne på bloggen. TACK. Men de vore roligt om fler lämnade en kommentar.


Kommentera här 11 st

Hemma

Datum: 2010-10-09 Klockan: 10:31:39 Kategori: Hemmet

Gjorde lite fint i fönstret i vardagsrummet igår.

Sedan la jag sk vattenkulor i blöt.... ska försöka ta kort så man ser va fint de lyser genom dom ikväll. Jag har nämligen en ljuscylinder i mitten.

 Idag är vädret grått. Ryggen är bättre och jag grejjar här hemma. Jag är i regel efter med det mesta så jag försöker beta av lite hemma bestyr. Daniel tillbringar dagen på simtävling.
Kommentera här 12 st

Lugnt.

Datum: 2010-10-08 Klockan: 22:16:54 Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en bra dag. Den har dock börjat tidigt och innehållit en hel del.

Träning
Pyssel
Läkarbesök med sonen
Apoteket
Lunch
Hämta August
Hämta biljetter till MAGNUS BETNER ( gå å se han e guuuld )
Köpa kattmat
Köpa present
Hämta saker hos mamma
Lämna Oskar
Åka till Nina
Kolla badrumsmattor hos Lennart ( hittat å han kommer på torsdag så vi får ett kostnadsförslag )
Äta middag
Handla pyssel
Köpa helggott
Köra August på kalas
Hämta
Grejja, tvätta fönster å fixa fint i fönstren i vardagsrummet
Mysa i soffan

Ja tyyyp.

_________________________

Måste bara säga att missade ni HELLENIUS HÖRNA igår så bara gå in på TV4 play å kolla.... de va klockrent. Han e grym.

Nu e ja tröttis men sitter å väntar in sonen. Men sedan kryper jag allt ner. Imorgon är de lördag och jag hoppas min rygg mår bättre. Har enormt ont i korsryggen. Ska bara va hemma å pyssla å jag hoppas på en fin dag.En bra dag.


Kommentera här 6 st

Träning....

Datum: 2010-10-08 Klockan: 09:39:20 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Just nu försöker jag hålla igen. Jag har verkligen inte lust att gå upp mer i vikt. Allt sätter sig på och runt min mage. Alltså NEJ jag är inte fet eller så tjock så jag borde klaga men om jag inte slutar med mina dåliga vanor finns ju chansen att man ändå blir större.

På kort tid har jag gått upp ca 12 kg. Och det är tolv kilo som jag inte alls behöver eller ska ha. Det är ungeför så mycket som ska bort för att nå en sk idealvikt. Men jag är glad om jag inte går upp mer och står stilla och blir fastare. Får bort magen. Får bättre hållning. Starkare rygg och få igång min cirkulation i nacke och axlar för att slippa värk.

Så träning och att låta bli sötsaker. Sötsaker ÄR min passion. Men jag ska givetvis inte sluta och sätta upp så stränga mål att jag inte klarar av detta. Rör jag mig mera så kan man äta mera och en dag i veckan, något litet eller som sagt någon gång men inte alla ballerina kakor som inte ens är så goda så de är värt att äta dom. Eller alla gånger det bjuds på fika och man äter fast det itne ens tilltalar mig bara för att.

Nej jag har hållt på i två veckor och det har gått bra. Det syns inget ännu men ajg tycker min mage inte är så svullen nu.

Jag lider dessutom om IBS så magen är ofta svullen och bullrig och trist i största allmänhet. Saken är den att äta mycket grönsaker och frukt inte riktigt fungerar pga min mage. Jag får försöka hitta andra vägar... mellanvägar.

Träningen går lite trögt, speciellt nu med en oerhört värkande korsrygg men jag har varit iväg idag och jag vet att det blir bättre bara jag gör detta. Men i lagom dos.

Jag ska försöka göra saker som blir en del i mig. Ett beteende som jag orkar hålla kvar. Ett beteende som inte bryts efter något tag. Pga mediciner har jag gått upp och kanske inte kan gå ner men jag kan kanske ändå få mer än EN stor magruta på magen. Å må gott för just nu lider jag av detta.
Kommentera här 5 st

Tomt i allt snurr...

Datum: 2010-10-07 Klockan: 18:54:50 Kategori: Allmänt

Tomt....

Inget att tillföra.

Funderar lite å tänker några varv.

Nåja.... livet. Jag är normal och jag är helt enkelt bra som jag är. PUNKT.

De ni.


Kommentera här 2 st

Mörker

Datum: 2010-10-07 Klockan: 10:50:44 Kategori: Allmänt

Regnet har öst ner i natt och mörkret var kompakt när jag gav mig av till jobbet.

Oro och ängsla över saker. Tankar som snurrar. Nu snurrar de igen.

Hoppas få en del svar idag. Nu måste man lyssna. Nu nu nu.


Kommentera här 1 st

Energi ger utdelning.

Datum: 2010-10-05 Klockan: 11:30:05 Kategori: scrapbooking

En fin förmiddag. En förmiddag då jag valde att skapa istället för att träna innan jag ska jobba.

Jag säger som innan att man kan beställa kort och saker av mig. Lämna bara en kommentar så fixar vi detta. Jag gör de mesta i kortväg så hojja till.

Idag har jag Altrat en tändsticksask igen....

 

Jag har massa underbara papper och jag har stämplat upp med nya julstämplar som jag färglägger med vattenfärger.

 

Det blev ett par julkort oxå:

 

 

Jag har ju även börjat göra Canvas dukar med olika texter. Dessa har jag fått på beställning:


HOME WHERE THE PEOPLE WHO LOVE YOU LIVE


ALWAYS KISS ME GOODNIGHT

Att skapa ger ro i själen. Har en del i ideer som poppar upp i skallen. Önskar bara att jag fick fler uppdrag. LER. Har lite beställningar nu och det är hur skoj som helst.

Nu ska jag käka lite och sedan fara till jobbet. har några ärenden innan OM jag hinner. Tiden bara rann iväg denna förmiddag.
Kommentera här 19 st

Fånga dagen.

Datum: 2010-10-04 Klockan: 22:11:04 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att Fånga dagen är vad jag gör just nu. Fånga stunden. Se det som är bra. Det lilla. Det stora.

Varje dag försöker jag hålla kvar de bra. Det jag trivs med. Försöker LE fast det är tungt eller jobbigt. Tänka på allt bra som blev.

Jag har inte lyckats så bra innan men nu är jag inne i ett FLOW.

Jag har några att tacka för detta en av dom är jag själv. JAG är den stora motorn i detta. jag har bestämt mig. Jag ger järnet och jag tänker göra ALLA saker jag vet jag mår gott av. Varje dag.

Njuta och ge järnet. Lyssna på kroppen.

Jag har inte mått så bra på länge så jag är värd detta.

Jag behöver medvinden i ryggen. Jag vill inte ha en massa skit och när skiten kommer ja då tar vi det då.

Jag ÄLSKAR er. Ni vet vilka ni är.... men givetvis har jag några som stöttar extra mycket. utan Daniel å mattias skulle inte livet snurra. Sedan har jag haft en underbar helg med på jobbet med bästaste A.... va vore jag utan henne på jobbet? Goaste finaste? Anna.... du är väl min parhäst å snart sitter vi där på hemmet och hur kommunicerar vi då? ler.

Njutit av mina ungar... mina goaste grabbar...
Kommentera här 8 st

Arnaldur Indridason

Datum: 2010-10-04 Klockan: 11:13:58 Kategori: Böcker

Den islänske författaren Arnaldur kommer här med sin sjunde bok,, kriminalroman... Underbart bra böcker.

Den sjunde heter MÖRKA STRÖMMAR.

Mörka strömmar

 den sjunde boken på svenska av den hyllade och internationellt erkända islänningen Arnaldur Indridason får vi följa kriminalinspektör Elínborg, som för första gången leder en utredning på egen hand. Mystiska dofter och mörka strömmar mot det förflutna, som så ofta i Indridasons böcker, leder henne mot den spännande upplösningen på kriminalgåtan. Arnaldur Indridason är en av Nordens absolut skarpaste deckarförfattare och är på väg mot ett storslaget internationellt genombrott.

Text och bild har jag lånat på BOKUS.


 

 

 

 


Kommentera här 9 st

Full av kraft.

Datum: 2010-10-04 Klockan: 10:36:08 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Full av styrka.

Känner att trots en viss trötthet får jag saker ur händerna. Jag tror fler får de just nu och det rullar på bra.

Höstvädret gör en glad och vi får saker gjorda.

Jag njuter.

Jag är underbart glad och känner att livskraften sakta men säkert återvänt i min kropp.

Som den brukar, när man gör sig av med negativa energier.

Ut med dom och in med friska krafter.
Kommentera här 6 st

Höstdag

Datum: 2010-10-03 Klockan: 10:10:44 Kategori: Kropp å själ/ADHD

En helt underbar höstdag såhär i oktober. Man lovar Brittsommar till veckan.

För mig är de NJUTA. Jag älskar hösten. Alla färger och den höga luften.

Det är dax att plocka in för hösten. Att boa in sig med murriga gardiner och ljus och lampor i fönstren om kvällen. Film och mykvällar. Höstpromenader i skogen.

Jag mår så jäkla gott.

När man äntligen gjort sig av med energi tjuvarna och inser vad bra de är ja då kan man bara satsa allt.

Nu vill jag att ni berättar om vad ni hittar på denna Söndag.... hur ser den ut och hur är vädret hos er?

Kom igen nu så slår vi ett kommentar rekord... en av er som lämnar en kommentar drar jag en vinnare av sedan som får något fint jag skapat. Okej? då kör vi....

 


Kommentera här 11 st

Styrka...

Datum: 2010-10-02 Klockan: 18:17:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag verkar dra mig till människor som inte är bra för mig. Som på något sätt måste hävda sig och mäta sig med mig.

Jag har alltid lagt skulden på mig själv. Att det är JAG som är fel. Och jag har alltid försökt sett min del i allt som sker. För det är sällan eller aldrig ens fel.

Det värsta är att jag i regel inte alls märker att någon är dålig för mig förän det är försent. Inte förän jag är totalt utslagen.

Jag tål tydligen inte alls detta. Denna gången så höll jag mig kvar. Försökte reda ut och förstå och inte ta åt mig. Men till slut så står jag åter där och får skulden. Känner skulden. Känner mig liten och tillintetgjord. Smutsig och ynklig. Det slutade denna gång med att jag inte orkade med livet igen. Sjukskriven. Priset man får betala för att man inte orkar med människor som tar ens energi. Som stjäl den. Som trycker ner och alltid måste vara den som vet bäst och mest.

Personer som jag möter som helt enkelt inte alls kan stå över de där eller se sin del. Svarar jag är sådan och det får man acceptera men jag menade inte att göra dig illa. Nej säkert inte men om man är medveten om hur man är så måste man ta det ansvaret.

Nu efter en tid hemma är jag tillbaka med ny energi. Jag hoppas jag känner bättre nästa gång vid en ny bekantskap att jag ska släppa på en gång det känns tokigt.

Jag ska inte lägga ner mig för att få dessa vänner jag redan på en gång känner att det är fel med. Som tar sådan plats så jag kvävs. Det är ändå bättre att vara ensam då.

I torsdags mötte jag en ny bekantskap. Det kändes bra på en gång. Jag hoppas det blir fler möten. Det var även ömsesidigt och ingen kamp. Vi var vi och vi dög som vi var och njöt av varann bara. Att avsluta kvällen med en av mina närmaste vänner gjorde dagen och jag har varit full av energi. Jag orkar. Jag mår gott.

Jag ska helt enkelt bli så mycket bättre på att inte ta någon skit. Att vara jag och inte låta mig trampas på. Jag fick betala ett pris även denna gången men jag har äterigen lärt mig mera.

Jag vågar säga ifrån. Säga nu räcker de. Du gjorde mig ledsen och det kändes.

 

 


Kommentera här 2 st

Godis för själen

Datum: 2010-10-01 Klockan: 11:19:19 Kategori: scrapbooking

Igår var jag ute med Lena och plockade svamp... skrattade massor å mådde så gott.... detta kom med hem:   

Kantareller. Mest trattisar. Underbar dag och trots de bravader som blev så va de så härligt.

Idag ahr jag fortsatt med att skapa. Det har blivit en del tavlor med budskap på.Vidare har jag Altrat ytterligare en tensticksask till jul:
Kommentera här 20 st