Underbart....

Datum: 2010-09-30 Klockan: 20:57:28 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Så nöjd med min dag. Sprudlande energi sprudlande väder och människor som är värda att ha runt sig. Som verkligen inte tar energi utan GER.

Möten....

Jag är så glad att jag börjar få några runt mig som verkligen inte tar min energi utan att jag ens märker det eller som jag håller fast vid för att jag tror att jag måste.

Att jag mött personer som faktiskt inte måste mäta sig mot mig utan som respekterar just mig. Som inte måste bevisa något utan som är sig själva.

Jag har över stock och sten vilse bland kantareller skrattat i flera timmar med en helt underbar människa. Jag har mycket att tacka vår Malou för.... HON ger energi och hjälper mig med August.... å hon har gett mig chansen att möta andra människor runt henne som jag är glad för. Hon ger oss POSITIVITET på ett sätt unte många kan.

Aldrig har det gått så enkelt att rensa svampen som idag och sedan bara hoppa i nya kläder och med ny energi åka med världens bästa M till Karlstad.

En toppen dag... å idag skulle vara POSITIVA dagen... imorgon kommer återigen en ny dag.......... å jag ska må gott.

Tack Tess för att du säger ifrån... TACK för att du är du. TACK Tess för att du lever. Det trodde jag inte för ett tag sedan och för någon vecka sedan krossades jag återigen. Nu är jag på G... jag ska inte låta någon sätta sig på mig. Jag duger som jag är och jag är bra...

Snart ska jag lägga mig och njuta av ensamheten då maken är iväg på övning. Det är okej... jag ska läsa. Sedan ska jag soooova.... Imorgon ska jag packa till August.... köra sakerna till Malou där han ska tillbringa sin helg vidare blir det att packa till mig och pyssla lite och så iväg och jobba helgen.... å vidare ska jag tillbringa helgen med M.... Bästaste...

TACK.... jag är tacksam...
Kommentera här 5 st

Provvtagning

Datum: 2010-09-30 Klockan: 08:03:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Då ska jag bara lämna av August på skolan, han är taggad för de ska ha idrottsdag. Nytt för min grabb....Efter detta ska jag till vårdcentralen IGEN för massa fasteprover.

Då får vi se om jag kommer bli klokare eller om jag är frisk som alltid.

Halsen bråkar igen. Kroppen bråkar... WHY????

Dagen ser KALL ut men solen är framme och jag vet att vi kommer få en fin höstdag och det är väl något att ta fasta på. Något att NJUTA och leva för.

Upp med hakan idag mot solen.Magkänslan säger att avundsjuka ligger bakom. Att man inte heller kan se utifrån sig själv. Att alltid sätta sig själv i fokus och inte klara att se andra. Saker att jobba med så man inte trampar på andra.
Kommentera här 8 st

Drömmar

Datum: 2010-09-29 Klockan: 18:43:19 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har drömmar.

Någon försökte för ett tag sedan förminska mig när jag sa att jag ville. Skulle jag verklgien palla? Klara av? Var de rent av något för mig?? Jag hur vet man innan?

 Medan andra säger klart du KAN... detta fixar du. Positivitet. 

Så ramlade jag återigen över något som jag velat. Som jag faktiskt inte vågat. Något jag brinner för. Så nu tänker jag våga. Leva en dröm och kanske rent av få lite mening igen. En utmaning som kan leda till något. KUNSKAP.

Jag behöver lite att ta tag i. Lite som gör att jag känner att jag faktiskt KAN och behövs.

Jag behöver få VÄXA.

Å jag ska visa de som inte tror på mig.

Utbildning är gratis i Sverige. Tänk vad förmånligt vi har de. Vi får bekostade utbildningar av staten samt kommunen. ( Vissa anser det inte gratis, men jo utbildningen ÄR gratis. Det som kostar är om du behöver pengar till ditt uppehälle. Det är en HELT annan sak. )

Nåja... jag håller nu tummar för att förverkliga en liten liten dröm jag har. Å jag hoppas jag fixar detta och kommer in. Ja jag har sökt en utbildning.


Kommentera här 12 st

Bröllopsdag.

Datum: 2010-09-27 Klockan: 15:52:11 Kategori: Bröllop

Måste jag säga mera?

Två år sedan vi gifte oss i Stockholms stadshus.

Kommentera här 31 st

Altrat samt gjort kort.....

Datum: 2010-09-27 Klockan: 14:50:42 Kategori: scrapbooking

Suttit med August och pysslat. Vi pysslar mycket nu och han ska få lite pyssel till julklapp så han har lite mera som hans eget. Han är ju och lånar av mamma. NU har han kommit på att han INTE ska fråga eftersom det är då han inte får låna. Tar man bara jaaa då är de ju redan försent.

Jag har bla altrat en trekantig tändsticksask.Tänkte detta kan vara en rolig sak att ge bort till jul.... med något ljus och blomarangemang kanske?

Vidare blev det ett julkort:Och till sist ett grattis kort som man kan ge bort när någon fyller. Temat blev rosa så de är kanske till en tjej?Glöm nu inte att ni kan beställa kort hos mig. Jag gör dom exakt efter dina önskemål. Jag sänder dom till er per post så lämna en kommentar här i bloggen.Kommentera här 11 st

Utveckling.

Datum: 2010-09-27 Klockan: 08:27:12 Kategori: August/barnen/Autism

Nu märker man att August kommit till en punkt där han börjar få ihop saker till ett sammanhang. Att han börjar förstå saker bättre.

Vi såg en film med barnen i lördags. Efter filmen var han otröstlig. Totalt knäckt. Han hade förstått budskapet i filmen och blev väldigt ledsen. Jobbigt men ändå fantastiskt att han förstod.

När August sedan skulle sova ville han att jag skulle läsa en godnattsaga. Rutinen är att Daniel går med honom in och säger godnatt och sedan kommer jag. Då har Daniel satt på hans skiva som han ALLTID lyssnar på. Det är alltid samma skiva. Visst de har ändrats genom åren från Karlsson på taket till Svingelskogen vidare till Bolibompa som jag tror han lyssnat på i tre år. Nu är det barnsånger med Black Ingvars. NYTT.

Jag har ALDRIG fått läsa för honom. Det har aldrig gått. För ett halvår sedan började vi dock läsa lite. Men INTE när han skulle sova. Så i lördags var jag en lycklig mamma som plötsligt fick läsa en bok. ALFONS.... En positiv förändring.

August är annars inne på MEDELTIDEN nu och vi lånade hem lite böcker på biblioteket i fredag. Det var oerhört viktigt. Han skulle absolut ha sitt eget lånekort, där han själv fick skriva sin namnteckning på. Gissa om han var stolt när han lämnade biblioteket med fyra böcker och sitt lånekort. LYCKA.

Att se sammanhang är svårt när man har Autism. Så jag är så glad att jag ser att han börjar få ihop sin tillvaro lite lite bättre.

Jag är nöjd att jag följt min magkänsla och fick utrett att August också har ADHD. Att jag inte lyssnade på personer som ansåg att jag inte skulle börja med medicinering. Jag är så glad att jag har gått min egen väg och gett August utmaningar som gör att han inte har börjat gå in i sig själv och vägrat delta i saker i det vi kallar livet. Att jag tränat honom på saker som inte borde gå. Att jag inte accepterat Autismen som en ursäkt för att inte behöva göra saker.

Allt för många isolerar sig och låter Autismen styra hela livet. Så kan inte jag leva. Vi sak inte leva så. August vinner inget på sådant. Han behöver träning NU för att klara livet bättre sedan. En dag är han vuxen och han ska få bli en vuxen individ som inte ska behöva förlita sig enbart på sin enga familj. Vi ska ge honom en platsform där han kan stå stadigt i framtiden.

Det vi gör gör vi får August skull. För att han ska bli självständig. Vi hade inte varit där vi är idag om jag inte kämpat. Ofta i motvind.


Kommentera här 10 st

Boktips...

Datum: 2010-09-25 Klockan: 17:28:23 Kategori: Böcker

Vyssan lull

Tredje boken av Carin Gerhardsen va nog den klart bästa. Men läs de två före... KANON serie... Är redan kär i karaktärerna.

Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.

Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.

Barnens svenske far lever isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden. Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Vyssan lull handlar om skuld, en skuld som präglat de inblandade i årtionden och som kommer att leva vidare tills alla är borta. Med snabba klipp och högt tempo för Carin Gerhardsen berättelsen framåt och släpper inte greppet om läsaren för ett ögonblick. Vyssan lull är den tredje boken i den populära Hammarbyserien som hittills sålt i över 100 000 exemplar.


Text å bild lånat från BOKUS.Kommentera här 9 st

I rymden finns inga känslor

Datum: 2010-09-24 Klockan: 21:27:37 Kategori: Allmänt

Har varit med två av våra barn på filmen I RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR.

Det var min mellan grabb som ville se den och därför gick jag med Albin och Alexandra.

Filmen handlar om Simon ( Bill Skarsgård ) som har Aspergers syndrom.

    

Vill man förstå hur det kan vara att leva med Autism/Asperger och hur det fungerar så rekommenderar jag denna underbara film varmt.

Vi ser även Cecilia Forss ( ICA reklamen ) spelar Jennifer och Simons bror Sam ( Martin Wallström Falk Wallander...) som gör otroliga skildringar av hur det kan vara att leva i närheten av någon med funktionshidret.

 

Se den....


Kommentera här 5 st

Skapandet...

Datum: 2010-09-24 Klockan: 11:28:02 Kategori: scrapbooking

Sitter och önskar att jag fick mera uppdrag vad gäller scrappingen. Jag har ju inte folk som behöver kort hela tiden i min närhet och jag kan inte producera mängder till bara mig själv.

Skulle så gärna vilja få uppdrag.... beställningar. Tänk om någon skulle vilja sälja mina saker i sin butik.... tänker å funderar.

Hoppas ni minns att man kan beställa kort av mig. jag kan skicka på post och gör kort efter önskemål. Julkortstiderna är ju här nu och varför inte beställa några julkort som är unika och till någon som är lite speciell?

Dagen LO... Oskar goes PINK...

Jag har även gjort ytterligare en canvas som ska vara i tjejernas rum bara vi gjort klart.... börjat heter de kanske?Att pyssla är avkoppling för mig. SKITSKOJ är de. Så kom igen nu å ge mig mera avkoppling!!


Kommentera här 6 st

Efterhängset

Datum: 2010-09-24 Klockan: 08:00:27 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har dragit med någon konstig huvudvärk i flera veckor nu. Jag börjar bli rejält less på det. Jag vet inte hur jag ska slippa den heller. Jag har nog testat det mesta men ändå så finns den eller kommer smygande. Det gör mig rejält trött också.

Jag tappar dessutom mängder med hår.

Trött.Ställa diagnos? Njaaa.... de ger sig väl. Kan ha med hösten att göra. Sinnestämning.

Saker känns i kroppen. Som vanligt drabbas man av livet. Flera konstiga sammanträffande samtidigt som ensamheten har varit mer påtaglig sista tiden. Jag har förlorat. Som vanligt förlorar jag lite på vägen.

Maktlösheten i att inte kunna ställa till rätta. Hjällpa till. Att kunna finnas till. Att haman utanför. Att inte duga och bli kritiserad. Att stoppa huvudet i sanden för att slippa utreda. Vända sig bort för att slippa se sig själv.

Se hela bilden

Vi måste få duga som vi är. Som människor men för att kunna bli omtyckt måste vi acceptera oss själva och tycka om oss. Ja tycka om sig själv. Men vi måste också se att detta är jag och ibland ställer jag till de. Jag måste ibland stå tillbaka. Känna in.

Några kommentarer som vill väl landar ibland så fel. För att man inte har tänkt till före. Sårande. Nedtryckande och förödande.


*****************************************
********************************************************'

Skapande står i fokus. Vila samt att läsa. Försöka grejja här hemma. Njuta. Acceptera.

Kommentera här 3 st

Vaginan....

Datum: 2010-09-23 Klockan: 08:23:38 Kategori: Allmänt

Såg ett program sent igår på fyran.

Det handlade om att allt fler gör plastikkirurgiska ingrepp av sina kön.

Man är inte nöjd med hur underlivet ser ut. Man tror att man inte är NORMAL. Att de ser konstigt ut. Allt från unga tjejer till de i min egen ålder. Med vad jag kunde se mådde hemskt över hur de såg ut. Men utan att få någon egentlig hjälp såg till att de inre blygdläpparna inte hängde ut. Vissa hade till och med fått kommentarer av sina kön som inte alls såg avvikande ut i mina ögon.

Reportern var både med och gjorde brasiliansk vaxning samt hos en gynekolog som tittade om hennes snippa såg NORMAL ut.Vidare var hon och ett gäng tjejer och gjorde en gipsavgjutning av sina kön för att verkligen se hur den såg ut. Vilka stora skillnader som fanns men att få faktiskt såg konstiga eller onormala ut. En av tjejerna var glad att hon gjorde detta för efteråt tyckte hon att jo den var ju inte så konstig.

De besökte även någon form av terapeut som lärde tjejerna att tycka om sitt underliv. Titta på det och berätta vad de såg och vad som gjorde att de tyckte det var så hemskt.

Jag tror de är hemskt viktigt att vi berättar för våra flickor att de duger som de är, även mellan benen. Att även könet hos oss tjejer förändras. Att det inte ser ut som när man var en liten flicka. Inte bara att vi får hår utan att själva könet ändrar utseende och att det är naturligt.

Givetvis är det så att i och med att många rakar sitt kön ser man mera av det. Håret är liksom inte där och ivägen. Porrindustrin hjälper oxå till att visa upp ljusa kön där inget sticker ut. Men dessa tjejer är retuscherade samt kanske just opererade.

Tjejerna trodde att killarna inte tyckte de va fina.... men få av killarna reportern pratade med hade någonsin ens tänkt på detta.

Givetvis finns de dom behöver denna typ av operationer. De som av något skäl får problem. Att det blir skav eller ont osv. Men det är en annan sak. Kirurgerna tyckte att de gjorde ett jobb som behövdes. Tjejerna mådde bättre efteråt.

Jag tycker det är skrämmande.

Jag kan inte säga att mitt kön är snyggt men jag har heller inte tänkt så, att det inte är NORMALT. Att man inte duger.  Man har fått accepterat att såhär ser jag ut. Vi ser olika ut men vi accepterar detta oxå. Vi duger som vi är. Våra snippor duger.Gör din snippa fin med en intimpiercing. LER. Som ett barn sa:

-Mamma din snippa är så fin med den där pärlan!

En härlig kommentar från ett uppmärksamt barn.

Vi måste kunna tycka om oss som vi är så fram med spegeln och säg HEJ till din vagina. Njut av den som den ser ut och var stolt.
Samtliga bilder är googlade.


Kommentera här 15 st

Sverigedemokraterna

Datum: 2010-09-22 Klockan: 22:28:24 Kategori: Allmänt

Om man inte hade cencurerat allt som har med SD att göra innan valet så kanske de som röstade på dom vetat EXAKT vad de stod för.

Man kan inte nå ut till människor om detta genom att cencurera.

Infomation och kunskap är det bästa botemedlet.

Nu är de försent.

Nu måste man bemöta detta på andra sätt. Genom att återigen sprida kunskapen.


Kommentera här 3 st

Canvas/scrapping

Datum: 2010-09-22 Klockan: 11:33:17 Kategori: scrapbooking

Det finns mycket man kan pyssla med. En arbetskamrat bad mig göra tavlor till sina barn som julklapp. Jag har funderat kring detta och tänkt å funderat lite till.

Igår kom jag på de och de funkade hur bra som helst. Så bra så jag kommer göra egna tavlor till barnens rum. De är större så det blir inte riktigt på samma vis. Men ideen finns.

 
Bilder: Min egna lilla scrapröra kan man säga.

      Tema: My little Ponny samt rosa å tjejjigt...Skitsnygg som den är... Tim Holtz masker...i grått på canvas. Inte så enkelt som på papper. Inte samma men snyggt.

     Det färdiga resultatet, Temat var WOW.... de onda. Eller något. Tur jag har en son som vet... Jag vet och fattar inte. LER.


Kommentera här 11 st

Tankar

Datum: 2010-09-22 Klockan: 08:23:42 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Som yngre var jag nog ganska rättfram och sa rakt på vad jag tyckte utan att tänka efter före. Som vuxen är jag fortfarande ganska rakt på, ärlig och säger min personliga åsikt men jag har lärt mig något på vägen. Det är inte alltid människor vill eller behöver min åsikt och då är det bättre att vara just tyst.

Har man en insikt i att man har ett sätt som ofta kan göra andra ledsna jag då får man tänka lite extra. Inse att man måste tänka till före.

Att såra och göra illa är kanske inte något man har för avsikt men man måste veta att chansen finns om man är just ärlig och vill uttrycka hur man känner.

Att ha sin egna åsikt är viktig. Jag värnar om detta men man måste likaså då acceptera att andra tycker olika. Man måste inte då idiotförklara för att man upplever och anser olika i vissa frågor och sammanhang. Vi får inte glömma att vi ena stunden faktiskt värnar om våra olikheter men i nästa andetag mangla över andra för vår egna åsikt. Vi måste oxå tänka på att vi faktiskt inte vet allt. Vi kan tro att vi vet... men vi har olika erfarenheter ibland och detta gör att det vi tror är en sanning är ett antagande utifrån vår erfarenhet.

Om man är en stark person med starka åsikter måste vi kunna se att vi inte alltid har rätt. Att vi ser saker från olika perspektiv och att även om du har rätt kanske motparten inte har samma kunskap men har sin åsikt utan att behöva vara okunnig för den sakens skull. Men vi har olika saker med oss.

Vidare måste vi ibland ta till oss att vi gjort fel. Jag lärde mig på en dialogutbildning att man inte ska gå i självförsvar eller börja skylla ifrån sig. Bara ta kritiken. förvara den väl och lära av den. Liksom att det ibland räcker med ett tack om någon ger en komplimang.

Jag är en svår människa. Inte lätt alls. Hamnar ofta på kant. Är det alltid mitt fel eller träffar jag alltid lika starka och rivirpinkande människor som jag själv?

Jag vill inte skylla på andra så jag lägger skulden på mig själv. Det är ändå så de flesta gör. De lägger skulden på mig.

JAG ÄR SKYLDIG.

Du har lyckats. Jag är liten och svag. Behöver inte alls finnas. Du är starkare och vet bäst. Jag är inget värd och gör alltid fel i mina val. Jag borde skämmas. Och jag skäms. Och jag är ensam.Det handlar inte om självömkan eller negativitet. Det handlar om det som drabbar mig. Livet. Möten. Jag.


Kommentera här 6 st

En välfungerande skola

Datum: 2010-09-21 Klockan: 08:19:19 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har haft stort stöd från skolan. De har hjälpt mig enormt vad gäller August.

Sista tiden har jag dock känt att något de själva önskade bort för ett år sedan är något de själva har anammat. Detta med många övergångar.

Jag gick därför ner i tid och såg till att August var på fritids så lite som möjligt.

Nu är de dom som integrerar för detta med att vara i en vanlig klass. Att vara med normalstörda barn. Allt för att träna på det sociala samspelet. Jättebra. Men dock inte i denna utsträckning samt utan rutin.

August är ju väldigt social utan att för den sakens skull kunna alla sociala regler. Han träffar normalstörda barn hemma och på fritids. Vi är inte en familj som på något vis har isolerat oss eller bara umgås med familjer som har barn inom NP. Vi lever som vanligt. Jag har ingen önskan om att isolera mig från omvärden vare sig för min egen skull eller för mitt barn. Jag tror helt enkelt inte de gynnar någon. Många gör det för att det är enklare och jag förstår detta men jag anser att ska vi få en ändring här i samhället behöver vi ju finnas där och berätta, få människor att förstå. Hur ska vi kunna göra skillnad om vi inte umgås som andra?Nåja. Dessa byten från specialskolan till vanliga klassen har börjat skapa rejäl oro. Oro hos August. Han vet inte var han ska eller när och vad man ska göra. Det har inte varit så rutinstyrt som de behöver vara. Även fast vi schemalägger och använder bilder så har det blivit hoppigt. Jag har inte ens vetat vilket syfte detta har haft mer än att man ska träna på stora grupp samt detta med barn som inte lever inom NP svären. Jag har varit missnöjd en tid och nu fört en dialog med såväl berörda lärare och min rektor. Detta ska inte vara en förvaring utan jag vill att syftet ska vara lärandet. Inte lärande i ett socialt samspel endast utan lärande som vi tänker läsa skriva.

Rektorn är GULD värd... igår tog han gensat tag i detta och lovade att höra av sig inom ett par dagar. Sent igår ringde han upp och hade löst detta. Han begrep precis mina tankar och i och med detta samtal är August enbart med på badet/idrotten i sin hemklass. han tog alla kontakter som behövdes. August har två mentorer samt två rektorer. Han kollade av... och fixade.En sten föll och jag vill framhålla vilken bra skola det faktiskt finns. Där man blir lyssnad på och där man tar tag i saker. Att man kan se båda sidor och bemöta detta. Utan massa krångel.

Nu ska vi även ta stid för att slippa skriva med penna. Samt att jag väntar på att skolpsykologen ska ha tid senare i höst som kommer göra en ny utvecklingsbedömning.

Jag tänker inte sitta hemma och vara nöjd med mitt glada barn. Jag tänker liksom andra föräldrar se till att mitt barn har de allra bästa. Att han blir sedd och får bästa möjligheterna i skolan. Inget annat. Detta betyder inte att jag inte ser det som är POSITIVT med mitt barn. Mycket ÄR just POSITIVT. Helt å hållet. Han är en underbar unge och jag älskar honom över allt annat men ska jag finna mig i saker som skapar min oro? Nej det ska jag inte. Jag kommer ta strider jag måste för hans skull. För hans framtid. Jag tänker inte sitta här och oroa mig och inget göra eller se att han inte utvecklas. Jag kommer aldrig vara nöjd om det finns saker som inte känns hundra. ALDRIG. Jag kommer alltid se till att han de bästa för att han ska utvecklas så han klarar ett så normalt liv som möjligt. Här lever vi inte i en skyddad verkstad där vi bara ser till funktionshindret.


Kommentera här 18 st

Rasist...Sverige Demokraterna

Datum: 2010-09-20 Klockan: 19:46:40 Kategori: Allmänt

Jag har aldrig sett mig som rasist. Men idag är man rasist. Tycker man inte att invandringspolitiken är bra i Sverige är man rasist.

Detta lärde jag mig igår.

Vänsterpartiets ledare lärde mig oxå att man inte kan vistas i samma rum som någon som har en annan åsikt. Han sjönk rejält i min syn. herregud säger jag bara.

Är de så man gör i en demokrati? Cencurerar vissa personer som har annorlunda åsikter? Har vi inte yttrandefrihet?

Ja jag vet, vi vill inte att det som hände under andra värdskriget med Hitler upprepar sig. Nej de vill vi inte men sådant händer dagligen i världen och visst de ÄR inte okej men för att jag har en åsikt om invandringen i Sverige betyder ju inte att jag inte tycker om människor från andra länder.

Många tycker som jag. Många sitter hemma på kammaren och säger än de ena än de andra. Retar sig... ser brottsstatistiken... ser invandrare i dyra bilar å DÅ är de okej. Eller? Innanför hemmets väggar går de bra att säga vad man vill men inte högt. Stå för fasen inte för åsikten inte.

Säg inte NEGERBOLL... FYYYY... jag vet väl inte varför de fick namnet negerboll. De liksom hette så redan när jag var liten. Men utlänningar för säga jävla VITLÖK... DE är ju skillnad de. man får inte använda ordet Neger. De svarta har ju varit slavar. Jo men inte de som lever idag. Neger betyder väl typ svart eller brun? Så varför är de ett så fult ord? Jag är en idiot som inte förstår. De svarta som lever idag har ju inte upplevt slaveriet. Men visst är de hemskt. Att ha varit något man köpt och sålt och behandlat illa. Men JAG har inte hittat på ordet negerboll. SÄg inte Finska pinnar heller eller att du fått en FINNE på hakan... Någon från Finland har du väl inte på hakan? Eller?

Vi måste värna om alla kulturer och seder. Vi i Sverige ska acceptera de seder andra länder har men vi själva ska genast sluta sjunga Du gamla du fria... Ja exakt för man kan vara rasist OM man sjunger den. Att det är tradition och vår nationalsång de ska vi bara ta å sluta med. När jag gick ut gymnasiet skulle vi inte få sjunga den längre och knappt hissa Svenska flaggan. Varför? Jo men vi kunde uppfattas som rasister. Ingen fattade något. Å Om vi lovade att sjunga sången av rätt anledningen. Ja ingen hade nog tänkt något annat ens.

Jag förstår faktiskt att SD är inne i regeringen. Jag är inte alls förvånad. Många är trött på detta jag skriver här över. De vill få en förändring. Detta betyder inte att de vill att vi ska utrota vissa grupper av människor. Eller att man inte tycker om olika kultrer eller vill sluta äta pizza.

Är jag rasist? Nej och jag är hemskt intresserad av hur andra lever och har de. Jag är inte mot andras leverne. Men ajg vill leva som jag vill oxå. Jag är heller inte någon som röstat på SD men det är ju inte Joakim Åkessons fel att hans parti tar plats. Det är väljarna som valt som gjort detta möjligt. Å ingen har sett bad det kommer leda till.

Jag kommer länka till en annan blogg som oxå tar upp just detta UTAN att vare sig hon eller jag är rasist. Men vi vågar säga att detta inte är klokt. Var vuxna för guds skull.

BLOGG


Kommentera här 13 st

Upp som en sol ned som en pannkaka

Datum: 2010-09-19 Klockan: 18:51:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ett talesätt som stämmer väldigt väl på mig just här och nu.

Jag mådde så bra. Var så glad.

Tänk va lite som behövs för att man totalt ska landa pladask.

Rakt tillbaka i verkligeheten där man vet att man inte ska känna som man gör eller säga att man blir sårad.

Man ska inte sträcka ut hakan.

Ledsen.

Å mjag tänker känna så. För det är min känsla. Kroppen reagerar kraftigt. Som den brukar.

Men ensam är stark.Tur jag inte är ensam om att minnas. Att veta. Tur att du finns och delar. Du som gör mig stark.

Älskar dig Daniel.


Men jag är positiv. Det som inte krossar en det stärker ju. Sägs de.


Kommentera här 28 st

Älskade...

Datum: 2010-09-19 Klockan: 15:46:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

På torsdageftermiddag när jag hämtade maken vid tåget sa han:

-Åk nu hem och packa en väska för två nätter.

De är så han är. Han köper sällan paket eller blommor. Men när han gör något ja då är de rejält på nå vis. Å när han överraskar är det gärna med en weekend eller god mat. Eller att jag får unna mig något han vet jag blir löjligt lycklig av.

Daniel är generös på de viset de är han.

Denna gången tjatade jag inte så jag fick veta var vi skulle heller.

Vi har tillbringat helgen i huvudstaden och visst det är kanske inte så märkvärdigt men att tillbringa en helg med min man är de bästa man kan göra. Man kan vara i en kojja i skogen för vi har de alltid så bra ihop. Tryggt och mysigt. Lugnt och sansat. Han får mig lugn och jag är helt klart en bättre människa tillsammans med honom.

Först stannade vi dock i Uppsala som jag aldrig tidigare besökt. Att få se och uppleva Uppsala domkyrka var enormt. Vilken byggnad. Vilka minnen den bär.

NU är vi dock åter hemma och sitter och bara pustar ut. Vi har vilat och njutit av att bo på hotell och ahr promenerat runt i Stockholm utan några större mål eller ideer om påhitt.

Att njuta av varann har varit tanken och det har vi gjort.


En sammanbiten darling men ahn gör mig så lycklig min prins.


Måste dela detta med er:

MALOU

Snälla ta er tid och gå in och kika. Jag är så stolt över att ha världens bästa avlösare och extra mamma till August. För jaaa hon är en extra mamma....


Kommentera här 6 st

Oooooops

Datum: 2010-09-16 Klockan: 12:44:09 Kategori: Allmänt

Just nu tappar jag enorma mängder hår. Kanske beror det på mitt mående? Håret har varit livlöst och allmänt trist... jag har inte trivts alls.... tänkte att jag skulle spara ut... men så näe... gick ner på stan å ja vips... nu är de JÄTTEKORT. För kort...

Varför aldrig nöjd?

Daniel tar nog ut skiljsmässa nu... han möter den grabbiga Tess.... hade såhär kort förr... de ljusa håret syntes... FÄRGA...

Med färg i håret sitter jag nu och funderar på varför jag alltid har så brott? 

Stannade till och köpte Sushi till lunch... gudomligt. Inget blev som jag tänkt... jag skulle kika på tapeter... men jag klippte mig, färgar håret och har ätit en sushilunch...

Regnet har övergått till en solig dag... ångest. August har bara gummistövlar. Senare blir de Synsam med Albin... glasögon? Troligen. Inställd på de.... han med tror jag. Glasögon är cooolt idag. TUR.Nåja... de växer ut. Å om någon vecka så tror jag att de är PRECIS som jag vill ha de.


Kommentera här 26 st

Böcker....

Datum: 2010-09-16 Klockan: 08:50:11 Kategori: Böcker

Ann Rosman... en ny författare jag börjat läsa och som jag fastnat för. Tycker hon skriver bra och jag är förälskad i karaktärerna.... Senaste boken heter Själakistan och den som kom först heter Fyrmästarens dotter. Rekommenderar båda varmt.

 

 

Själakistan

I författarens andra bok står en liten pojke i centrum. Hans anhöriga har vänt honom ryggen, och än värre hållit honom inlåst. Ann Rosmans berättelse handlar om familjeband och samhällssyn och letar sig ända tillbaka till de bohuslänska häxprocesserna.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.
När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.
Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar ...


Text och bild är lånat från BOKUS.
Vidare vill jag tipsa om en bok som en bloggkompis skrivit. Madelein Larsson Wollnik... Samma djävla ångest.

  Samma djävla ångest
Av Madelein Larsson Wollnik

En dag bestämde jag mig att det fick vara nog. Efter ett liv med ångest, droger, självsvält och misshandel kändes det som om jag missat hela meningen med livet. Nu väntade jag mitt första barn och allting tog sig en helt ny vändning.

Det här är en bok om att vända något som verkar hopplöst till en styrka. En styrka som tagit mig dit jag är idag. Boken speglar mina tankar från barndom upp i vuxen ålder. Den förklarar indirekt vad det kan bli av ett liv som inte får det stöd som det fanns behov av under uppväxten, som ung vuxen samt i ett förhållande som nästan tog livet av mig.

Det här är mina ord, mina erfarenheter och min historia.
Denna bok hittar ni på: www.litenupplaga.se det är även där jag lånat bild och text.

Kokain - Drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman

av Lasse Wierup , Erik De La RequeraKokain - Drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman

Under 2000-talet har kokainet nått många nya användare i Sverige. Den vita drogen har gått från att vara en exklusiv jet set-markör till massans nya sätt att festa. Sett i ett större perspektiv är kokainet långt mer än enbart en fråga om enskilda svenskar. För att tillgodose "vårt" behov begår människor och organisationer på andra platser i världen de grymmaste handlingar. Colombias regering har i tjugo år, med stöd av USA, utkämpat ett blodigt krig mot drogerna. Trots det har odling och export inte minskat, och i Mexiko pågår ett krig som bara under 2008 krävde 5 700 människoliv.


Även denna text å bild är hämtade från: www.bokus.se 

en tung bok men väldigt intressant. 

 

 

 

 

 

 


Kommentera här 8 st

En beteendestörning kommer sällan ensam.

Datum: 2010-09-15 Klockan: 17:15:40 Kategori: August/barnen/Autism

Jag hörde ju Christopher Gillberg i Västerrås på Rixkonferansen den 8/9.

Nu finns en artikel i ämnet att läsa.

Läs den HÄR: Artikel

Foto: Hasse Hedström


Kommentera här 10 st

Elin

Datum: 2010-09-15 Klockan: 10:31:46 Kategori: scrapbooking

Denna bild är tagen av min goa vän Peter   och jag var bara tvungen att göra en LO på denna bild. Kvaliten är inte den bästa då Peter behöver framkalla den men jag älskar den.

Bilden tog han under vår fotosession med barnen och detta var ett smakprov. Det är Elins skor han plåtat.

ÄLSKAR Peters bilder.... Kika gära in hos han. Klicka på hans namn så kommer ni både till bloggen och hans fotosida.


 

Eftersom Elin har gråa tights på sig och skorna är färgklicken i kortet. Svarta låga basketkängor (converse) men tattueringsmålningar på i mycket rött så valde jag att jobba med ett papper i blåa toner samt turkost. Pappret är mönstrat så därför gjorde jag inte så mycket på själva pappret mer än skrev en text och dekorerade med vita blommor hjärtan och svirlar.


Kommentera här 6 st

Mus-svans-gryta

Datum: 2010-09-15 Klockan: 09:14:47 Kategori: Allmänt

Väl hemma från träningen möttes jag av två kelsjuka katter. Den ena keligare än de flesta och den andra surare än dom mesta.

I vanlig ordning snubblar man näst intill in över Baylies... å jag förstod snart varför när jag såg något precis under dörren. Ja ni vet tätt intill nedersta delen av dörren på bläcket. Där slickad mot väggen låg den.

En MUS!!!

En stendöd nyfångad grå mus.

Katten tittar på mig med stora ögon och väntar på berömmet som inte alls kommer.

-My fyyy och USH!

Spaden hämtas å musen åker i soporna.

Hon tittar på platsen där musen legat. Luktar... tittar upp på mig och förstår inte alls var den blev av.

Jag snubblar in över katten återigen och säger åt henne att du kan lägga hur många möss du vill här ute, något beröm från mig får du inte och det blir inga MUS-SVANS-GRYTOR i detta hushåll.

Å inga fågelsoppor heller.

PUNKT.

Vi har en grym jägare i huset och det syns. Baylies är rundare än de flesta...en liten kubik med korta ben. Inte alla som har en katt som torkar gräset varje gång hon går ut.... med sin mage.


Baylies.


Kommentera här 2 st

Paket

Datum: 2010-09-14 Klockan: 22:31:54 Kategori: August/barnen/Autism

August annonserade ut att nu minsann fyller MALOU år....

Jag var tvungen att kolla upp så han inte missförstått men numera har han stor koll på vissa saker och då lovar jag att han inte släpper de alls.

-Malou MÅSTE ha paket mamma....

Så idag tog vi en tur ner på stan.

Han berättade ganska omgående att Malou minsann vill ha halsband och det ska vara dödskallar och sådant.

Ja Malou är en tjej som är tjejjig men kankse inte på de klassiska viset med rosaskimrande glittrigt tyll.

Nåja... vi gjorde stan. Som alltid hittar han än de andra än de ena som han anser sig passa otroligt bra. Paketet är inhandlat. Å stolt kom han hem med påsen.

Men nu uppstod ett problem.

VAR i allsindagar ska vi gömma paketet?

Vi förklarade att Malou nog inte är hemma hos oss och letar efter presenten hemma hos oss, men problemet kvarstår. Han ska ju vara hos Malou i helgen. Å hur gör han med paketet då?

Det är svårt för honom att inse att det kommer fungera bra att ha peketet i sin påse tills det är dax att ge det till henne.

Jag vet att detta är en fråga som vi kommer få svara på resten av veckan. Men det är viktigt. Alla dessa frågor som faktiskt gör att han förstår.

Jag har förklarat att så länge paketet är inslaget vet inte Malou vad som finns där, och han är tyst om innehållet. LER.Å som jag har sagt innan. Jag är så glad att vi har denna tjej... å Andreas så klart. HUr många har turen att få denna avlösning och avlastning och det fungerar hundra?
Kommentera här 7 st

Julkort... grattiskort

Datum: 2010-09-14 Klockan: 11:54:04 Kategori: scrapbooking

Suttit med lite nytt pyssel. Ja jag handlar en del men nu har jag infört ett köpstopp... cardstock är väl de enda jag får köpa. LER. De måste jag ju ha för att kunna använda de andra. Ska inhandla grått och blåa toner... 

Var inte rädda att beställa personliga julkort till jul. Jag gör gärna ett gäng även till dig. Lämna en kommentar. Jag skickar på posten så du har ett krot ingen annan får.

Gjorde även ett fördelsedagskort....Att skriva ut en bild på ett papper som har lite mönster i sig gör att det blir en struktur på som blir lite canvas... vidare har jag använt Tim Holtz masker igen. Att jag nu har en cuttlebug underlättar och man kan stansa ut lite saker som här siffror samt hjärtan. KUL.

 


Kommentera här 21 st

Livrädd

Datum: 2010-09-14 Klockan: 08:02:57 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ska till min läkare nu på morgonen.

Jag är LIVRÄDD.

Nej inte är jag rädd för doktorn... nej det är mer vad som kommer bli sagt jag är rädd för.

Min DOM.

Har ont i magen. Den där typiska nervositeten som brukar komma med att jag ska iväg. Jag vill inte samtidigt som jag vill.

Jag sitter och tänker ut långa utläggningar som jag måste säga och få fram.

Samtidigt vet jag att jag har en grymt bra doktor som ofta inte alls kräver det jag tror.

Men den där oron den är så svår att få bort. Känslan av att vara så liten. Den finns ju där ändå.

Jag är så rädd att inte bli trodd. Förstådd.Känslan av att behöva vara förberedd. Att försvara sig. Att säga att detta är verkligt. Detta är JAG. Förstå att såhär känner och fungerar just jag.

Men jag vågar ta hjälp. Jag vågar be om hjälp fast jag så många gånger inte har blivit trodd. Fast att ajg blivit nonchalerad så många gånger och näst intill strukit med. Men nu sitter jag här och samlar kraft för ett försvarstal.


Kommentera här 13 st

Tattoo

Datum: 2010-09-13 Klockan: 15:50:42 Kategori: Tattoo

Just nu skulle ja vilja åka till Skranta å besöka Tabita för en tattovering... typ...Är så sugen att göra en ny tattuering. Brukar gärna komma med mitt mående... en pinuppa är en dröm.. en trollslända....


Kommentera här 9 st

Tomhetskänslan

Datum: 2010-09-13 Klockan: 13:31:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Hemma...

Jag orkar inte alls det jag skulle behöva. Jag orkar inte alls det jag vill. Men att få andra att förstå är värre. Att rycka upp sig eller att tro att man kan och klarar allt är ganska typiskt.

Att tro att det man ser på ytan är just allt.

Jag ser inte sjuk ut. Inte alls. Men tyvärr mår jag sämre än de flesta märker av.

Vidare så har jag det tufft med känslan av att vara totalt betydelselös. Få vet ens om att jag är hemma. Få bryr sig överhuvudtaget att ens höra av sig.

Ja jag vet, jag gnäller och borde höra av mig själv. Men varför alltid jag? Jo jag antar att de inte är några vänner, men då har jag ju nästan ingen alls. Som jag sagt tidigare duger man när jag fyller ett syfte. När syftet är avklarat blir man snart förvissad ut i periferien.

Jag hatar tomhetskänslan. Känslan som kryper förbi.... som tar plats inom mig. Samtidigt som min energi kryper i mig. En ballans som inte stämmer alls. Ena stunden full av energi som man inte kan göra något med. Oron i kroppen som vrider sig runt.

Jag har lättare att få saker gjorda om jag har någon hos mig. Ensamhet. Tomhet. Jag behöver fyllas.

Älskade. Njuta. Vara nöjd.

Aldrig nöjd. Alltid en hopplöshet.

Mycket är ändå på gång. Jag hoppas att jag ska finna en sort frid och en ro.
Kommentera här 6 st

Helgen har passerat

Datum: 2010-09-12 Klockan: 21:16:32 Kategori: scrapbooking

Jag har haft möjligheten att verkligen kunna njuta.

Jag har kunnat ta till vara på tiden till att både vila och orka med det som kallas livet samt hemmet och familjen.

Jag har lagat mat och jag har orkat plocka lite samt pysslat. Pyssla är en skön avkoppling för mig.

Idag har jag bland annat spenderat med lite bingo med syrran å älskade systerdotter...vidare spenderat en stund med M. Levererat en del kort.

GÅrdagen grillade vi lite och vi har sett lite film.

Tagit igen oss.


Foto: Matlagande mamma. Albin ansåg att jag skulle vara med på bild.


Foto: Selma sover på rygg de brukar hon... å visar sin mage. Selma Johan är en liten chihuahua. Svart å lite ljusa ställen. LER...


Foto: Mitt senaste Alster. Daniels kompis hade så fina bilder på kossor. Svarta å vita å NOS... å jag fick låna dom för att göra en Layout. Denna blev just i svart/vitt.

Detta är ett beställningskort. Lyckönskningar till en ny bostad.

Glöm inte att jag mer än gärna gör kort på beställning. Jag gör alla typ av kort. Dop bröllop grattis kort eller varför inte ett tack kort eller tycker om dig kort. Viddare närmar sig julen... jag gör gärna personliga julkort, alla kort är unika och finns bara ett i sitt slag.

Lämna bara en kommentar. Jag skickar på posten om du inte bor nära.

Kommentera här 7 st

Avkoppling

Datum: 2010-09-11 Klockan: 12:00:21 Kategori: scrapbooking

Att pyssla är avkoppling.

Sitter med lite beställningar men skulle bli jätteglad om fler ville beställa. Jag gör de du vill... önskar. Så sätt fasrt på tankeknälarna och fundera vilka kort du kan behöva framöver.


Kommentera här 25 st

Autism

Datum: 2010-09-10 Klockan: 09:25:41 Kategori: August/barnen/Autism

Igår kom sorgen. Den slog till som ett knytnävslag rakt i magen. In kommer August gråtandes. Hjärtskärande. Som mamma trodde jag att han nu ramlat och slagit sig rejält.

Väl inne så är det sorgen efter Isak, vår hund som pga sjukdom fick flyga upp till "hundhimlen" förra veckan. Nu förstod han. Nu begrep han att nu kommer han verkligen inte alls hem något mer.

Hysteriskt gråtande så nära han orkade sitta hos mig i soffan hulkade han fram sin sorg. Så som den är. SAKNADEN. Saknade efter en kär familjemedlem. Förtvivlan.

Som i ett slag torkar han sedan sina tårar och berättar att han älskar låten Teddybjörnen Fredriksson och att han tycker den är så bra så att han nästan svimmar. LER. Det svänger fort... han knallar iväg och bestämmer sig för att städa sitt rum. Hugger tag i dammsugaren bara för att stanna och fråga sig varför de inte hade dammsugare under medeltiden.

Väl i sitt rum fejjandes med städning och planer på att rita lite och namnge sina gosedjur åker tomtedräckten fram.

Det är egentligen bara under de varmaste sommarmånaderna som August lämnat detta med Tomten. Men nu har det sedan några dagar inte funnits mycket annat än just Tomten. Han sov i alla sina tomtekläder i natt inklusive ett par jeans under upptäckte jag denna morgon.

Fixeringar. Saker att stanna i. Saker att fundera omkring.

August.

Ett annorlunda barn men ett barn som ger oss så mycket. Mycket mer än någon kan tro. Älskade unge.


Kommentera här 12 st

Skapande

Datum: 2010-09-09 Klockan: 17:58:37 Kategori: scrapbooking

Idag kom en hel drös med papper och vidare min cuttlebug. 

Jag är glad och lycklig men orkar inte ta tag i att göra så mycket idag. Men ett kort har det blivit och ideerna finns i skallen.Jag visar några Lo´s som jag inte lagt in. Jag har bla använt Tim Holtz Masker.

Glöm inte att jag gärna gör kort osv på beställning. Lämna bara en kommentar. Det finns postgång så det mesta går att fixa.

*******************

Fick ett positivt besked idag. Eller flera igentligen. Men ett var väl lite större än de andra. Jag har även tagit tag i saker som jag anser efter konferansen INTE kan vänta när de gäller August.


Kommentera här 10 st

Livets väg.

Datum: 2010-09-09 Klockan: 09:06:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag befinner mig mitt på livets väg.

Vägen bak försöker jag att se som något som varit. Minnesglimtar kommer och går från den väg jag lämnat bakom mig.

Men jag försöker att blicka framåt. Se det som ska komma bakom nästa krök.

Ibland stannar jag upp som jag gjort just nu.

Stannar för att begrunda och tänka efter. Fundera på meningar och saker jag fått med mig.

Försöker se det lilla, det positiva.

Se vilken glädje som saker fört med sig. Tänker tanken att jag ska ta hand om just mig för att orka finnas för alla andra. Jag ska bry mig om att jsut nu och just här behöver jag min tid och hitta kroppen. Att finna själen och må bra. DÅ föst kan jag finnas där för andra.

Jag stannar upp och ser på det jobbiga i livet som många många gånger gjort mig enormt stark och som gett mig enormt mycket.

Jag ser mina barn och inser att de gett mig sån erfarenhet som jag aldrig fått om jag inte fått just dom. Mina tre härliga killar. Alla tre med sina egenheter. Egenheterna som gör att just dom är de de är.

Jag ser på andra runt mig som betyder så mycket... mitt på livets väg har jag stannat för att se dom. De som ger mig lycka och färger i livet.

Sedan börjar jag sakta gå och jag är så glad att jag faktiskt vågar stanna. Stanna och be om hjälp. Så livsglädjen kommer åter. Så jag orkar se allt det ljusa som jag har runt mig.

**************

Kom igår hem från Rikskonferans i Västerås. Ämnet var Att bli vuxen. Autism och Asberger föreningen var de som stod bakom. Jag var där som mamma och som styrelsemedlem i föreningen.

Jag fick så många fina intryck och lärdommar med mig. Att få höra och se Gunilla Gerland och Christoffer Gillberg var stort. Något jag sett fram emot mycket.

En stor viktig sak som jag kände var det som jag tog med mig var att tydliggörande och stödjande pedagogik gör skillnad senare... att de hinder man har blir mindre. Jag tog även med mig att man aldrig ska låta sig köras över av vården med att vi väntar och ser, att vi hinner. För insatnserna ska finnas där NU. Man ska ta oss som söker på allvar. Inte vänta och se. Och att vi ofta ser flera diagnoser hos en och samma person. Och att vi ofta inte får hela biden med oss.

Det fannas saker jag tog med mig för egen räkning också. Stora viktiga saker. Så dagarna var otroligt givande.
Kommentera här 3 st

Djupa spår

Datum: 2010-09-06 Klockan: 11:45:12 Kategori: August/barnen/Autism

Minnen.

Hur väl sätter sig minnen? Sådant du upplevt? Och hur tidiga minnen kan vi minnas? Hur många är verkligen minnen vi minns själva eller har vi mints dessa för att någon berättat om dom många gånger?

August som har Autism minns inte riktigt som vi heller har jag märkt. Detta kan jag inte alls förklara men ibland när något har hänt så verkar han totalt oberörd för att flera månader senare ta upp detta och minnas det i detalj.

Nu har gamla minnen börjat komma upp. Saker som jag tror har satt lite spår och som påverkar honom ganska rejält i dag. Jag vet inte riktigt hur det kan vara så men så är det i alla fall.

August har både doft minnen och andra vanliga minnen medan han inte alls minns saker som nyss hänt eller hur bokstaven K ser ut.

Igår satt jag med schema bilder och gjorde även litet schema till toaletten för att minnas de små detaljerna. Toalettbesök, torka sig, ta tvålen tvätta sig och TORKA händerna på handduken.Ett bildschema för August ger honom chansen att minnas vad som kommer sedan. Han frågar ofta:

-Och sen mamma vad kommer SEN.Bilderna är enkla och jag har fått prgrammet BOARDMAKER som hjälpmedel. Sedan laminerar jag dessa bilder så de håller ett tag.

Vi använder små scheman som han har för övergångarna i skolan och fritids och vidare så har vi ju vår Sigvarttavla i köket där vi planerar dagen i stora drag. Det är som en whiteboardtavla men med ett system så man ser tiden. Små dioder lyser rött för varje kvart å släcks ner efter klockan. detta gör det lättare att förstå tiden. NÄR saker ska ske. August har mycket lättare att komma isäng på kvällen när tavlan larmar och han ser på bilder vad som förväntas av honom.Detta är också ett hjälpmedel som ajg är oerhört tacksam för att vi fått.

 


Kommentera här 19 st

Måndag

Datum: 2010-09-06 Klockan: 10:44:47 Kategori: Allmänt

Måndag och ny vecka... och telefonköer. Idag skulle man ringa både hit och dit. Nu är det gjort och jag hoppas jag ska få ordning på allt.

Förstår inte varför det alltid ska bli så mycket?

Härligt väder... å jag kan verkligen njuta en stund.


Kommentera här 3 st

Ge bort...

Datum: 2010-09-05 Klockan: 12:23:57 Kategori: scrapbooking

Denna flaska gav jag Marie igår... gjorde en tag som jag hängde på.
Kommentera här 17 st

Tre...

Datum: 2010-09-05 Klockan: 10:48:15 Kategori: Allmänt

.... veckor har jag känt mig hängig. Jag vet att doktorn kommer säga att det är ett virus men imorgon ska jag försöka få en tid. Bara för att få höra att jag är frisk trots ont i halv och upp i öronen och små febrig till och från dessa tre veckor. Men jag tänker kolla. Det tänker jag. Jag har en del andra samtal som måste göras. Och jag ska fortsätta att just vila. VILA VILA.

Idag skiner solen återigen och det gör i alla fall mig något lite piggare.

En glad och kär vän kommer till oss idag för att föreviga våra fem barn på bild. Han tar totalt UNDERBARA bilder...

Bloggen 


Kika in hos honom och se vilken underbar fotograf han är: PETER HOFF 

Jag blev totalt frälst i hans bilder och bestämde att just han skulle få fota just mina ungar.

Innan vi ska fota ska vi äta mat. Maten står förberedd och nu har jag tänkt gå ut och ta in några av mina pelagoner.


Kommentera här 7 st

Kräftor

Datum: 2010-09-04 Klockan: 16:24:41 Kategori: Allmänt

Igår var vi förbi hos min ena syster. Jag har många systrar... fyra. Nåja. Vi skulle äta kräftor. Hon hade även gjort en gudomligt god paj med västerbottenost samt svamp... på denna hade hon stenbitsrom gräslök samt gräddfil. Hemskt gott.Sedan var det som sagt kräftor samt lite räkor. Jag mådde INTE bra alls... åt EN räka TVÅ kräftor. Men trevligt hade vi ju. En god plommonpaj blev något vi åt till efterrätt.

 

 

Detta fick i alla fall maken i sig:

August var ju med också... åt mest smörgås men ändå.

Ikväll ska jag orka iväg till en av mina allra bästa och framförallt äldsta vänner. Feber och trött men det måste gå. ALLTID.

Idag tog vi en sväng in till Filipstad och Oxhälja. Marknad. Marknad har jag inte varit på på många många år. Nu vet jag varför. Trängsel och SKRÄP. Fler Degerforsare än i Degerfors. Augsut tyckte det var hemskt jobbigt pga av trängseln men var superduktig. Bra träning. Social träning och han har blivit så duktig att fråga vad saker kostar och var saker finns. Min duktiga kille.
Kommentera här 5 st

Känsel

Datum: 2010-09-04 Klockan: 08:59:39 Kategori: August/barnen/Autism

Människor med Autism har en helt annan känsel än vi andra. Hur detta fungerar vet jag inte om man vet och jag har ingen aning om HUR detta är möjligt men att det är just möjligt det vet jag med säkerhet.

Många tycker det gör ont att duscha. De känner VARJE enskild stråle, klippa naglar är hemskt som att kamma håret eller att bli berörd på kroppen.

August har ju visat rejäla prov på detta redan som liten då han skrek rakt ut i duschen. Bada har alltid gått lättare. När han var liten förstod jag inte varför utan trodde han inte ville. SÅ som barn kan vara. När han själv fick sitta med duschmunstycket gick det så mycket enklare. Han kunde väl ha det på ett sådant sätt så han helt enkelt inte alls tyckte det gjorde så förfärligt ont.

Beröring har aldrig varit hans starka sida heller utan alltid på hand vilkor. Alltid. Idag har han ju lärt sig att njuta av en lättare massage. Han har lyxen att få taktil massage på skolan en gång per vecka. Något som jag ser som suveränt att man satsar på hos dessa barn. Det var hemskt svårt i början. Han tyckte inte tjejen som gör detta TAR på honom som mamma. Mamma vet hur det fungerar bästa. Inte för lätt men inte för hårt. På HANS sätt.

Häromkvällen såg jag detta än mer tydligt. Hur beröring verkligen känns. Just hur känslig just han är.

Skulle säga godnatt... han låg där i sängen. Jag böjde mig ner för att krama och så ANDANDES jag lite på honom... drog ett djupt andetag och blåste ut just då. Ja ni vet av välbehag.

August krängde under mig och skrattade och säger:

-Mamma de killar ju.

Ja det kittlades. Något så kompiöst så killade det. Så vi lekte med luft över hans kropp en stund och jag lovar... han skrattade så han tjöt och deklarerade att guuuud va det kittlade honom.

Luft över kroppen. Att lätt röra med nästan över hans bröst gav inte alls samma effekt. Det var luften som kittlade mest.

Känseln är otroligt utvecklad hos honom. Liksom andra sinnen. Det finns inget som han inte kan lukta sig till. DÅLIG lukt känner han på mils avstånd.Igår när August ställde sig på vågen kunde vi konstatera att han gått upp. GLAD. Han är ju såå smal min lille kille.


Kommentera här 4 st

Kroppens liv

Datum: 2010-09-03 Klockan: 09:11:37 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Kroppen skriker att den inte vill, att den inte orkar. Den visar på alla sätt att det är nog. Att den inte orkar mycket mera. Men jag pressar så gott det går framåt. Framåt i livet. I det liv vi måste leva. Det liv vi inte kan välja bort.

Huvudkudden är full av mitt hår varje morgon. Massor med hår och jag kan inte begripa att det finns något kvar på skallen. Huden är blek och funktioner som borde fungera fungerar inte alls. Orkeslösheten och värken i kroppen gör mig förlamande trött. En trötthet som just nu inte alls beror på sömnbrist.

Sova skulle jag kunna göra stående. Liggande eller sittande. Vilken tid som helst. Jag är ändå inte vaken. Jag har inga klara tankar men kroppen fylls av oro och en rastlöshet jag inte kan bemästra fast jag inte orkar med något alls just nu.

Jag tvingar kroppen framåt i det jag måste. Jag forcerar. Jag tränger mig vidare medan resten sticker i ögonen och gör att jag mår ännu sämre för att jag vet att jag borde orkat mera. Presterat bättre.

Viljan är stor men orken, ja den finns liksom inte. Jag vill men jag vill inte. Jag vill vill vill, för att min känsla i kroppen är att jag just vill så mycket. Dock finns ingen energi. Ingen energi alls. Bara korta stunder, stunder där jag slipper vara ensam. När någon tar mig under sina vingar och för mig ut i något som är lustfyllt. Då njuter jag. Njuter enormt för att i stunden vingarna släpper mig genast ramla handlöst ner i det kalla. Det råa och där orkeslösheten sammanbunden med rastlösheten och krypet tar vid.

Jag har stannat upp. Stilla står jag och lyssnar. Jag lyssnar innåt och har förstått. Kroppen vill säga något. Den ropar. Den skriker. Den skriker så det skär in i märgen.

VILA.

Sedan viskar jag till mig själv:

-Vad är det som är fel på mig? Varför är inte jag som andra? Och varför vill ingen lyssna? Varför vill ingen förstå att jag menar allvar?Kommentera här 8 st

Mera Lo´s

Datum: 2010-09-02 Klockan: 19:00:16 Kategori: scrapbooking

Givetvis har jag fortsatt pyssla. Det är otrolig avkoppling för mig. ENORM. Med nya saker så finns en del att testa och prova.

Morfar har varit dagens tema.


Kommentera här 12 st

Förvirring/ Tim Holtz

Datum: 2010-09-02 Klockan: 16:55:49 Kategori: scrapbooking

Skulle ner till frissan idag. Bara rätta till luggen typ.

Sagt och gjort. Tänkte jag skulle prommenera i det fina vädret ner till stan. Men så började jag med lite av de masker som jag köpte på Mazzarin igår. Jag satte mig med en layout och rycktes bort från tid och rum... får se klockan och inser att nu hinner ju inte jag gå. Tar bilen och hastar iväg.

Sitter hos frissan. De frågar om jag har tid. Jooo... ja säger Josefin men inte förrän kvart i fyra.

Ööööö?

-Å nu är klockan snart kvart i tre eller?

Hon nickar.... Oooops. Märks det att jag inte mår så bra just nu? Jo tack.

Men ja vad gör det när Mazzarin ligger vägg i vägg och eftersom jag ändå är där varje dag kunde jag gå dit å sätta mig i deras cafee del och prata bort en stund.Dessa "tryck" är alltså gjorda med Tim Holtz masker. Jättekul att jobba med. Jag har gjort dessa med Distress dynor. Här nedan kan ni se när han visar hur det fungerar, allt finns att köpa på Mazzarin. Mazzarin finns på FB och webben. MAZZARIN     

Detta var jättekul att grejja med och enkelt. 

Hjorde även ett kort.


Kommentera här 4 st

Underbara unge...

Datum: 2010-09-02 Klockan: 11:00:39 Kategori: August/barnen/Autism

Efter en tung eftermiddag så kom Malou och August hem med detta igår kväll:Kika in för att se vilka härliga bilder å vilket fint jobb hon gör med min grabb: MALOU


Igår hjälpte hon mig verkligen då eftermiddagen blev kaos. Jag är så tacksam gumman för alla fina ord och för ditt stöd och allt du gör med August. TACK...


Kommentera här 8 st

Död mus....död död...

Datum: 2010-09-02 Klockan: 07:50:39 Kategori: Allmänt

Idag möttes jag av en svart tuss på vardagsrumsgolvet. Undrade va de va för tuss... SUCK... en MUUUS.. DÖD som tur var. Den hade både maken och jag passerat samt sonen.

Nåja. Tur man vet att katterna tagit med den in och att vi inte har möss inne. Å OM en mus sprungit in så har ju uppenbarligen katterna tagit hand om detta.

Igår så blev en tuff dag. Mycket tuff dag.

Jag fick ta steget och ta bort min vovve Isak. Nu springer han i hundhimlen och hoppar och skuttar och mår bra. Nu mår han bra.

Det var ett tufft beslut. Det var tufft att gå igenom. Men man måste ibland. För djurets skull.

Så eftermiddagen var jobbig. Jag var totalt slut på kvällen.Han blev inte gammal men han var en gammal hund. Ingen bättre hund kunde man önska sig. Skälde aldrig och var lugnet själv. Snällaste. Goaste.

Å imorgon har vi begravning.

Så just nu är det väldigt tungt. Men vi tar oss igenom detta. För vi måste.
Kommentera här 2 st

Känslor

Datum: 2010-09-01 Klockan: 09:11:50 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Psykisk ohälsa. Vilka drabbas? Samt varför drabbas vi?

Tankar.

Varför?

Vad gör att vi blir dom vi är? Miljö. Uppväxt och umgänge? Eller enbart arv?

Några av frågorna disskuterades igår kväll. Jag och maken pratade om dessa frågor.

Vissa klarar saker som händer i livet bättre än andra. Vissa är känsligare än andra men varför är det på det viset? Vad gör att vissa är mer rustade för motgångar och sorg?

Är man mer kall? Svag? Vek?

Jag har inget svar om jag ska vara ärlig. Men jag vet att alla kan drabbas av psykisk ohälsa.

Jag vet också att man måste ta hjälp för att ta sig vidare. Men att man ibland får dra på denna olust i kroppen utan att veta varför och HUR man ska bli av med känslan.

Jag tror samhället i sig gör oss mer sjuka idag. På andra sätt än förr. Psykisk ohälsa har alltid funnits men just detta med att man oftare mår dåligt. Visst det är mer accepterat men idag ställs så stora och höga krav.

Man ska orka och klara så mycket. Man ska var duktig överallt. Men man orkar inte alltid men livet snurrar för fort utan att man tar den där pausen man så väl behöver. Vi stannar sällan eller aldrig upp för att känna hur kroppen mår.

Min kropp mår inte alls bra just nu. Så jag tar igen mig och vet att mår inte jag bättre inom några dagar så ska jag ringa och be om hjälp.Kommentera här 5 st