Mera Scrapbooking.

Datum: 2011-02-27 Klockan: 16:34:43 Kategori: scrapbooking

Jag har haft sån skaparglädje i helgen. Å jag har fått lite nya foton som gav nya ideer. De finns i mitt huvud och de kommer mer och mer. Jag tycker detta är avkoppling. De är verkligen helt underbart å få sitta och pilla med de verktyg man har och alla underbara papper.

Ett underbart papper. Ljust grönt med blommor. Texten till fotot på mig och Daniel på vår bröllopsdag blev: YOU HAVE THE KEY TO MY HEART. Å hjärta å nyckel finns med.

Vidare fanns de ju fina bilder inne hos Malou idag.... så jag snodde och gjorde denna LAYOUTDenna har jag gjort med bla Tim Holtz papper och en helt underbar bild på Malou från den här helgen. Sedan har jag använt ett papper som är vitt och blått. Jag har använt papper från Tim Holtz som är med lite journaling där jag skrivit ner lite fakta hur Malou kom in i vårt liv.

Jag har även gjort ett kort till Martin. Han är värd detta kort efter att ha fått August att acceptera honom som ganska ny medlem av familjen Franz-Andersson. Han är pojkvän till Frida. Frida är Malous lillasyster och ja August har blitt förfärligt svartsjuk. Men som sagt Martin har tagit de lugnt och i helgen har de fått lära känna varann bättre.
Kommentera här 15 st

Malou

Datum: 2011-02-27 Klockan: 11:43:27 Kategori: August/barnen/Autism

Dax för er att klicka in till MALOU och se vad hon och August hittat på i helgen.

Bla har han äntligen fått både klappa och sitta på en ko. En liten fixering från i somras...


Bild: August i hagen med Martin och korna.


Kommentera här 5 st

Scrapbooking... LO

Datum: 2011-02-26 Klockan: 16:12:24 Kategori: scrapbooking

Idag har jag suttit lite med mitt pyssel. Har en hel del nya alfabeten så de är skoj att grejja lite granna. Jag har även gjort ett grattiskort till tillökningen i familjen.Rosa eftersom de är en tjej.

Gjorde en Lo med bild som min goda vän Peter Hoff. Motiv Läckö slott. Texten blev VINTERSLOTT. Blå färger.LO på Tim Holtz papper. Kort på barnen. Texten blev EN LÅNG EN KORT då kortet är lite speciellt. Även detta har Peter fotat. Färgerna är bruna och flera läckra detaljer kom till sin rätt.

Lite öljetter och grovt snöre.Pappret är fixat med en emobossing folder från Tim Holtz.


Kommentera här 4 st

Psyk

Datum: 2011-02-25 Klockan: 13:38:12 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att komma ut till Marieberg har ju alltid känts som en befrielse. Området andas ett lugn och något som jag känner frid i. Jag vet ju inte men jag tror mig ha befunnit mig på området tidigare. Jag känner mig hemma.

Mottagningen ligger inte i någon av de äldre byggnaderna men några av de avdelningar som fortfarande finns ligger i några av dom. De är ganska gammalt och slitet men ja kände mig hemma. Det är lugn. Även om väggarna talar om saker som hänt som man inte skulle acceptera idag så bär de ändå med sig en historia som vi inte ska glömma eller tycka vara ogjord. Vi har lärt oss på misstagen och kommit vidare.

Mottagandet är alltid soligt och glatt. Kvinnan i receptionen är alltid glad. Inte glad på ett sätt som känns jobbigt när du kommer och mår skit. Utan på ett otroligt fint sätt. Hon får dig att må gott. Du får ett varmt leende och hon vet verkligen vem du är. Hon sig dig. Hon ser alltid mig.

Man möter många männsikor. Jag har ofta känt mig malplacerad. Som att jag inte skulle passa in i den ram av människor vi tror oss vi ska finna här. Men jag passar in. Jag känner mig så hemma. Även med de som har stora problem och som man ser har bryts ner av sina psykiska problem. Jag passar trots allt in. Jag är en av de. Vi är alla lika. På vårt egna sätt. Vi passar in.

Efter sessionen är man ofta både lättad och tyngd. Att lätta på sitt innersta. Att visa sina svagaste sidor. Att vända sig ut och in. Tänk så ofta jag gjort det. Lämnat ut mig. Men här är de tryggt. Inte som till den sk vännen som sedan bara trycker ned en och visar att man inte är värt smutsen under hennes skor. Den sk vännen som bara hör av sig när de passar henne och som vänder ryggen om det finns någon som anses finare.

Men nu är jag trött och när jag går genom området så funderar jag återigen på vad jag gjort här innan. Vem var jag då? När jag levde här?

Kommentera här 8 st

Sitter här...

Datum: 2011-02-25 Klockan: 08:29:03 Kategori: August/barnen/Autism

....ensam och tänker.

Tänker nog aningen för mycket.

Just nu förbereder jag mig för ett slags möte. Tänker igenom utan att egentligen hitta något bra svar. Utan att känna att jag finner de jag söker.

Två av barnen är iväg till skolan och August ska till Malou sedan. Han var inte överdrivet sugen. Igår kom frågan:

-Mamma varför är jag hos Malou EGENTLIGEN.

Ja varför? Vad svarar man?

-Det är för att du ska få göra massor av skoj saker.

-Men dom sakerna kan väl jag göra med min mamma istället?

-Du vet August att Malou och du gör så mycket som inte mamma kan. Rida, åka cross bada i timmar å leka....

-Mmmm men ändå, VARFÖR?

Jag vill inte säga att jag behöver vila. Att han har sin Autism och DÅ behöver en mamma få egen tid. Som om de är något fel på honom så jag inte vill ha honom hemma. För de handlar egentligen inte om de bara. Visst behöver jag vila men mest är de för hans syskons skull.

-Du vet August ibland får du vara ensam med mamma. Ganska mycket. Och Oskar och Albin vill också vara ensam med mamma ibland. DÅ åker du till Malou och har kul.

Han köper inte detta. Och det gör ont i mamma hjärtat en stund. Men jag vet att vi gör rätt. De vet jag. Han kunde inte ha de bättre än hos Malou och jag orkar vara en så mycket bättre mamma när jag har hennes hjälp.

Men att säga att detta är lätt, ja de är att ljuga. Å August förstår. För dum de är han knappast. Slug och smart så de är svårt att förklara ibland. Svårt och tungt.Kommentera här 4 st

Livet

Datum: 2011-02-24 Klockan: 15:54:51 Kategori: Allmänt

Ibland påminns man verkligen om va livet kan vara skört.

Va nära vi egentligen har till döden.

Idag har jag tänkt en del. Redan igårkväll blev detta så påtagligt i och med ett möte med en annan människa. Sedan följde många av de tankar jag fick med mig med idag. Via musik och något annat starkt som hände under gårdagen så känner jag va viktigt livet faktiskt är. Va viktigt de är att ta vara på varann. Stunden. Njuta och visa uppskattning.

När jag åkte hem från jobbet idag rann tårarna. Jag fick samla mig innan jag hämtade på fritids. Så fick jag ett samtal. Ett samtal från en okänd man. Ett samtal som var så fint. Så starkt. Där jag även fick känna vilka härliga människor det finns och som verkligen vill visa uppskattning. Som vill dela med sig. Jag hoppas detta blir något bra. För ni vet de finns eldsjälar där ute. De finns. Det finns mänskliga änglar.

De blev en känslomässig blackout för mig i eftermiddag. Livet kom som ifatt och jag känner att OJ tar jag tillvara på de jag håller av. Tänk om även jag mister någon när och kär mitt i livet. Någon som inte levt färdigt. Någon som har livet framför sig. Tänk om jag dör?

Sånt här ska man ju inte gå och fundera på EGENTLIGEN. Man måste ju leva här och nu. Men ändå. Man ska tänka på att leva just idag. Å försöka visa att vi uppskattar varann. Det är väl i alla fall något bra.
Kommentera här 5 st

Scrapp,,, TIM HOLTZ

Datum: 2011-02-23 Klockan: 10:41:26 Kategori: scrapbooking

Älskar sakerna från Tim Holtz å har ju en del. Igår kom en vinst från Tradera med just hans papper. Ååååå NJUTA vilka papper.

Vidare anlände ytterligare ett alfabet samt en blomma....


Kommentera här 23 st

Dagens möte

Datum: 2011-02-22 Klockan: 22:20:54 Kategori: Allmänt

Vi har en bra skola. En kanon rektor och lärare.

Hade ett bra möte och jag hoppas att allt ska bli bra framöver. Även om vi har en hård kamp framför oss för att få våra politiker att förstå att just våra barn so inte har en utvecklingsstörning utan är inom den sk normalgränsen men som ändå lider av en funktionshinder som gör att de inte klarar av att följa den vanliga läroplanen. Va ska hända med de barn som idag är inskrivna i särskolan för att de inte klarar att nå målen.

Idag ska alla rymmas inom samma ram. Alla ska prestera lika. Men vi är olika. När ska samhället förstå detta. Vi är inte bättre än de va för 50 60 år sedan då man gömde undan alla som inte var som de flesta. Då man låste in dom på psyket eller kallade dom tokar.

Hur ska man klara sig sedan när skolan är klar och du inte fått chansen till en fullgod utbildning utan att lyckas? För om du inte når målen får du ju inte gå en gymnasieskola.

Nja... jag tror de kommer komma ett mail till skolminiter Björklund inom en snar framtid.
Kommentera här 6 st

Länkar...

Datum: 2011-02-22 Klockan: 09:08:17 Kategori: Allmänt

Länkar till en blogg ja följer. Idag hade LIXY ett inlägg som jag gillade och som väckte en hel del tankar....

Läs inlägget här:

LIXY
Mitt svar på inlägget blev:

Gud så bra skrivet. Riktigt bra. Du har rätt. Egentligen behöver vi ju inga benämningar. vi är ju alla människor. Å som sagt vem utgår från att vit är normalitet på hudfärg och vem bestämmer egentligen vad som är normalt.

Jag har ju barn med funktionsnedsättningar... funktionshinder KAN de vara när människor i hans närhet tror han är avsiktligt envis eller gör "fel", när man gör saker vi "normala" anser vara fel så blir de just ett hinder. De kan oxå bli en förmåga när man har ett specialintresse och outtröttligt kan bidraga med något ja då är de inte något hinder.

Dessa diagnos namn ändras hela tiden och jag vet inte om de alltid handlar om att de låter nedsättande. Idag finns en mängd begrepp inom Autismspektrat för de är just de som de är ett Autismspektrum. De finns lika många individer som alla våra färger....så för att enkelgöra detta kommer alla diagnosnamn försvinna nästa år och alla kommer få diagnos Autism. De med Asperger tycker ju inte om detta då de är normalt begåvade till högt begåvade och känner de väl lite som att man värderar ner dom.

DAMP är något min son hade fått som diagnos för några år sedan. Han har idag något som förkortas DCD och ADHD.... dessa två utgjorde DAMP innan. DCD är en motorsik skada och ja ADHD vet du va de är. Så nu har han två diagnoser istället för en.

Att vi börjar säga DAMP barn är väl för att många inte vet vad detta innebär men ser att de kan vara en stökig individ och då kallar vi alla som råkar störa lite för DAMP unge... liksom många som häver ur sig är du CP om någon inte förstår utan att veta att de med enbart en CP skada inte har några som helst fel på intelektet. De är ju okunskap som skapar dessa saker. Tyvärr.

Å som du säger... vad är de som är kränkande? de är väl egentligen i hur du säger något till någon annan. Och hur den som tar emot de känner de. Om jag säger att du är flata eller homo eller GAY å gör de på ett nedlåtande föraktfullt sätt ja då sårar de ju och blir något fult mer än om ja säger att ja du är flata och gör de med värme.... eller?

Men ett mycket bra inlägg... de väcker funderingar och mycket av de du skriver håller jag helt å fullt med om. Ja bakar fortfarande negerbollar.... å de har de hetat jämt å de står till å med så på mammas recept. för mig är de just en chokladboll en kaka å jag har aldrig flrknippat dom med afrikaner...Kommentera här 9 st

Layout

Datum: 2011-02-22 Klockan: 08:49:23 Kategori: scrapbooking

Satt med en Layout eller två igår. En blev klar.

Bilderna är privata därav ligger en bankdosa mitt på...
Jag har även hunnit sammanställa de jag tänker bidraga med inför mötet om August skolgång. Malou satte sig och funderarde hon med igår. MALOU

Bra att vara väl förberedd. Inte komma med så många frågor som jag fick tips om utan snarare komma med en del lösningar. Jag är så tacksam för att jag ahr de kontakter jag har av andra föräldrar som varit med lite längre och som kan mera än jag som kommer med bra konkreta förslag. De är så bra och jag r som sagt tacksam. TACK Ingrid för alla tips igår. Du fick mig att tänka om och tänka till, de behövde jag.Kommentera här 0 st

Ny familjemedlem....

Datum: 2011-02-22 Klockan: 08:01:43 Kategori: Allmänt

På fredag flyttar systerdotterns katt hit på prov. Min första hankatt.... vi får se hur katttöserna tar de hela.

Välkommen Marfil:Bild: en röd stor ståtlig skogkatt... sju år är han.


Kommentera här 0 st

Lite gott....

Datum: 2011-02-21 Klockan: 18:24:09 Kategori: Allmänt

Oskar ville ha lite gott så mamman fixade de givetvis.Hemgjorda semlor är aldrig fel i dessa tider.
Kommentera här 16 st

Tankar inför imorgon

Datum: 2011-02-21 Klockan: 09:53:54 Kategori: August/barnen/Autism

Imorgon ska vi alltså träffas med skolpsykolog rekotor och berörda lärare runt August. Möte. Planeringn för HUR vi ska möta August och få till hans inlärning.

Jag inser mer och mer att jag måste börja ett detektivarbete tillsammans med skolan där vi kartlägger HUR August tänker och HUR han lär sig.

Lågt begåvad men inom normalgränsen vilket innebör ingen utvecklingstörning men dock Autism och ADHD. Han får alltså inte gå på särskolan och slippa följa den vanliga läroplanen.

Anpassad skolgång.

Nytt begrepp för mig men detta ska jag ju försöka få till imorgon. Att han inte ska ha den pressen att detta ska du kunna då och då. Han måste få ta sin tid. Va händer om man aldrig känner att man lyckas? Man knäcks ju. De fungerar ju inte att lära sig om man inte känner att man klarar saker och duger precis som man är.

Vi vet att han hör ett pip inne i huvudet och nu ska vi hitta den orsaken. Vad utlöser och hur får vi bort de så detta inte stör inlärningen.

Ja kan säga att tankarna är många. Som Lotta Abrahamsson säger så måste vi sluta titta på toppen på isberget. vi måste titta under ytan och hitta orsaken. Detta är fasen inte lätt men hon har rätt.

Så jag ägnar dagen åt att försöka få ordning på det som snurrar i mitt eget huvud för att komma med bra och vettiga argument imorgon. Jag hoppas även skolan har tänkt till och vill vara med mig på detta detektivuppdrag.
Kommentera här 6 st

Att få en diagnos

Datum: 2011-02-21 Klockan: 07:53:27 Kategori: Kropp å själ/ADHD

För att få en neuropsykiatrisk diagnos krävs det att man uppfyller vissa kriterier. Dessa kriterier måste till fullo finnas.

Man kan säga att alla har drag av dessa diagnoser. Alla kan känna igen symtom. Speciellt under stress. MEN dessa symtom ska vara i en sådan grad att din vardag inte fungerar. Detta ska vara hindrande för att kunna leva normalt.

Så länge det inte är så har du heller inte en diagnos.

Det finns många bra böcker att läsa om man vill lära sig mera om diagnoser inom NPF. Finns intresse kan jag gärna bidra med bra läsning.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

De är Måndag. Nu ska August till skolan. Jag ska ringa lönekontoret och jag ska ge mig iväg för att träna.

Ny dag ny vecka och helt enkelt helt nya möjligheter.

Kommentera här 4 st

Rädda mamman

Datum: 2011-02-20 Klockan: 15:41:43 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Denna kommentar fick ja. När de är sk anonyma är de svårt att svara... så jag svarar här.Det låter som att du också har någon form av NPF, har du testat det?Svar till Rädda mamman.

Nej jag har ingen NPF diagnos. Dåligt kan man må i alla fall. Jag lever ett liv som många andra inte gör med son med NPF. När man lever under press och stress i många år så kan man utveckla många andra känslor som stannar i kroppen. Tyvärr är de så att vi orkar olika mycket men jag klarar livet. När man har en diagnos är de just de man inte gör utan hjälp. Det är när saker i ens vardag inte fungerar dagligen som man kan få en diagnos. De räcker inte att man inte mår gott.

Jag kan även skriva som så att bloggen är min ventil. Ja häver ur mig tankar. Allt har inte ens med mig att göra jämt. De kan vara tankar om annat runt om mig.

Hör gärna av dig om du har fler åsikter med en mail så jag kan svara dig. Vidare vore de trevligt att få veta vad du bygger din kommentar på.Update: NPF står för neuropsykiatriska funktionshinder. Tex Autism, ADHD....


Kommentera här 9 st

Svammel

Datum: 2011-02-20 Klockan: 11:27:18 Kategori: August/barnen/Autism

De är en ny dag.

Tankarna är få och jag är glad för de.

Jag har en full vecka med möten och saker att liksom ta tag i. Jag måste få rätt på detta med min lön, inte ska jag vabba i tio år inte. Å jag vill inte gå på jobbet och jobba gratis vilket jag gör just nu enligt lönekontoret. HUGA ska ju iväg till byn å jobba sedan ju.

Vidare är de ju möte ang August på tisdag. Jag förbereder mig mentalt och givetvis måste jag förbereda mig på HUR vi ska lösa inlärningen. Vi måste hitta hans sätt, koden, nyckeln.

Funderar lite på att gå upp tidigt dit en dag och vara med på samlingen för att se om jag kan uppfatta vad det är för något som skapar pipet han har i öronen.

Dektektivjobb på högsta nivå när han inte själv kan säga vad som stör. Får se om Malou kan forska vidare imorgon.Kommentera här 8 st

Lön...

Datum: 2011-02-19 Klockan: 15:57:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Något har gått snett med lönen....

REJÄLT.

Jag VABBAR till å med februari 2022.

Inte illa va? Just nu jobbar jag alltså gratis. LER. Å jag undrar om F kassan godkänner detta när nu lönekontoret lyckats med detta.

HUGA... skit när de blir fel. Teknikens under... människor som felar.

Men kul e de fan inte.

Varför ska då allt drabba mig? Å varför jobbar de inte på lönekontoret en lördag? LER STORT ;D


Kommentera här 7 st

Ledsen

Datum: 2011-02-18 Klockan: 14:08:03 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag är tacksam.

Jag har så mycket som så många andra inte har. Mycket som borde göra mig nöjd.

Men jag är aldrig nöjd.

Aldrig.

För stunden. Men sen?

Alltid denna längtan. Längtan efter något jag inte har. Som är utom räckhåll.

Missnöjd trots alls man har.

Bortskämd? Odräglig. Hemsk.

Jag känner mig hemsk. Jag är hemsk.

Ledsen. SÅ ledsen och jag vet inte varför. Det enda som hjälper är tillfredställelsen att få något jag inte har. Något jag vill ha.

Kommentera här 5 st

Lotta Abrahamsson

Datum: 2011-02-17 Klockan: 20:47:13 Kategori: August/barnen/Autism

Har varit iväg på en föreläsning med Lotta Abrahamsson. Lotta har Asperger syndrom och ADHD.

Hon har ett annat sätt att tänka, hon tänker inte som jag eller du. Men nu fick jag en inblick in i hur hon tänker och jag måste säga att jag är glad att hon delade med sig av detta. Det gav mig enormt mycket.

Nu har jag helt andra synvinklar och tror att jag kan komma mitt egna barn med Autism närmare. Han är ju ganska liten än och i jämförelse mot Lotta inte lika högfungerande och kan givetvis inte delge mig hur han fungerar än. Han vet nog inte ens hur han ska förklara detta för mig. Han behöver nog vara med lite mera innan han nått dit Lotta är idag.


Det viktigaste i Lottas föreläsning var ändå att tala om för våra ungar att de duger precis som de är. Som hennes mamma en gång sa, Lotta duger precis som hon är. Hon är bra. För så är de ju. Vi duger som vi är. Och att de är okej att inte vara som alla andra. Vi måste hitta vägar där vi kan få vara just annorlunda för att kanske klara av att passa in. Alla vill tillhöra och vi måste se möjligheter och inte hinder.

Jag är övertygad om att jag kan komma mycker längre på tisdag och de möte vi ska ha ang August skolgång.
Lotta har skrivit boken TÄNK OM! Denna bok är med hem.


Har ni chansen att höra Lotta ska ni göra. Jag rekommenderar vår skolminister Björklund att gå och lyssna. Jag ber alla inom skolan att gå iväg. De är värt både tid och pengar.


Om vi kan lära av varandra tror jag att ingen av oss kommer tycka den andra är en Alien Lotta!

( Det var himla skoj att träffa Lotta IRL då vi lärt "känna" varann på FB och den grupp vi båda tillhör där. )


Bilderna på Lotta och boken ÄR googlade.


Kommentera här 8 st

Dagen.

Datum: 2011-02-17 Klockan: 15:10:10 Kategori: scrapbooking

Daniel hittade något han ville ha och tillbringade timmar med att lära sig... SUCK...

   
Bild: Maken stolt med sin iphone4.

Jag ville va snäll å köpa ett skyddande fodral till den i coool 70 talstyg. Hrm. Förstår inte varför den inte duger? Får visst ta den själv.

 

Jag har gjort några presentpåsar klara idag med tagsen jag gjorde häromdagen. Dekorera papperspåsar är ju kul och sedan kan man fylla dom med något man vill ge bort.

   

Strax kommer min syster och vi ska ge oss iväg för en föreläsning med Lotta Abrahamsson. Ska bli hur kul som helst å jag hoppas det ska ge mycket.

 


Kommentera här 4 st

Psykolog

Datum: 2011-02-17 Klockan: 10:27:52 Kategori: August/barnen/Autism

Idag började jag egentligen dagen med att få fatt i psykologen.

Det var lugnande besked å ena sidan och oro å andra.

August har ju redan bedömningen att han är lågt begåvad men att han ligger inom normalgränserna. Han får därför INTE gå i särskolan. Där måste man ha en utvecklingsstörning för att få gå i särskolan.

Saken är den att August går specialskola för barn med Autism så han är rätt så. Han har många pedagoger runt sig och får all tänkbar hjälp MEN han ska ju följa den vanliga läroplanen för normalstörda barn. August är ju inte normalstörd om man ska säga så. Han har Autism. Han har ADHD. Han är otroligt minnessvag och vi vet inte HUR han fungerar på de viset att vi vet hur han tar in och minns kunskap.

Tufft. På tisdag ska vi prata igenom problemet för de är ett problem. August hamnar mellan två stolar och jag funderar verkligen på hur skolan kommer hitta lösningar på sådant här. Inte bara för mitt barn utan många andra barn som hamnar emellan.

Att kanske inte kunna lyckas pga sin funktionsnedsättning. De är verkligen dax att göra något. Men jag vet inte VAD jag ska göra. För detta ligger ju på politikernivå. Jag hoppas skolan har någon strategi klar.Bild: Jag å August. Jag är en otroligt STOLT mamma till min son, mina söner.


Kommentera här 5 st

De är sånt här jag inte orkar med.....

Datum: 2011-02-16 Klockan: 17:32:10 Kategori: August/barnen/Autism

Vår skolpsykolog har gjort en utredning på sonen eftersom hans utveckling inte går framåt som man vill. Det KAN vara så att vi inte hittar hans kod för att lära eller att han helt enkelt även har en utvecklingsstörning. Alltså att det inte bara är hans Autism.

Idag fick jag ett mail från hans lärare att på tisdag till veckan ska vi ha möte där han kommer presentera resultatet.

Där kommer lärare rektor ja ni vet alla runt mitt barn vara samlade.

Först reagerade jag bara med att de blir tufft att vänta in svaret. Men så har jag tänkt. Som vanligt. HUR kan han bestämma ett möte utan att ge mig info först?? Hur kommer de sig att inte jag får veta INNAN mötet. Ja menar jag godtar att han i stora drag säger per telefon vad han kommit fram till för att på mötet presentera för övriga. Där han kanske ger ideer runt skolan.

Jag vet ju inte hundra om han har tänkt ringa mig INNAN men tyvärr vet jag inte. Jag vet bara att han ringde skolan först. Underligt anser jag. De är ju MITT barn. Jag har givetvis ringt men inte fått mer än hans svarare i örat. Jag har sagt att JAG vill veta INNAN övriga. Jag känner att de är sådant här jag inte orkar. Sådant jag inte vill. Jag vill inte. Jag vill veta innan och inte sitta där och så säger han att ditt barn har en utvecklingsstörning. Jag vill hinna förbereda mig. Jag vill landa.

De kan jag lova att herr psykolog kommer få veta imorgon. För imorgon SKA jag prata med honom, eller rektorn.

Jag kan säga att jag har fullt förtroende för personalen och rektorn och de är inte de att jag inte kan sitta tillsammans med dom men jag är ENSAM. Det är jag och DOM, så känns de just nu. Å jag ska få ett ganska stort besked även om de inte är något så måste vi ta beslut om August skolgång.

Jag vet inte alls hur man brukar göra. Hur de brukar gå till. När han utreddes i Karlstad på NP enheten så fick vi info först. Sedan samlades alla andra. De va DÅ. Då de stora gjordes men för mig är även detta stort. Det är MITT barn de handlar om.

Inte undra på att livet är upp och ner hela tiden. Jag orkar inte med sånt här.

KAOS.
Kommentera här 15 st

Skaparglädje

Datum: 2011-02-15 Klockan: 19:42:00 Kategori: scrapbooking

Jag fick lite lust.

Så nu har jag gjort två kort... nästan lika men olika band. Provat min nya magnolia-tag.

Sedan fick jag klart en Layout.... De är på grabbarna å ändå väldigt tjejigt i färgerna. Men älskar detta pappret. De e VÅÅÅR i färgerna.
Kommentera här 22 st

Manikyr....

Datum: 2011-02-15 Klockan: 17:41:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Så jäkla nice att få snygga naglar igen....

Sedan blev dagen inte alls som ja tänkt. SOVIT. Hela eftermiddagen. Antar att jag behövde de av flera anledningar. Å jag hoppas jag lägger mig sedan å får fortsatta att sova i natt. Jobb igen imorgon.Har ju massa kul pyssel men jag tar mig inte mig före. Varför? Ja de undrar även jag.


Kommentera här 4 st

August

Datum: 2011-02-15 Klockan: 12:53:52 Kategori: August/barnen/Autism

I går när vi va på badrummet så sa August att han ville ha sitt rum där.

HÄR? Frågade jag... jaaaa HÄR. De är så fint.

Jo de tycker ju jag med men att ungen vill ha sitt rum där är väl ändå att ta i.

Frågade var han har tänkt sova. Han va tyst en stund men svarade snart:

-Här under skåpen.

Okej.... å sedan va de inte mer med de. Han öppnade skåpen
 å räknade till trettisjuttifem handdukar å sedan hoppade han in i duschen. Nästa fråga handlade om varför tvålen var genomskilnig och oljad löddrade.

Så även August har många tankar. Tankar att få ihop. Att vår lista inför dusch behöver göras om insåg jag med då han frågade sig var tvättkorgen tagit vägen. Tvättkorgen är faktiskt med.

-Tröjjan, byxorna, kalsingerna och strumporna ska i den INNAN duschen.

Ja de ska ju de.... Rutiner. Rutiner som är till för att följas och som finns där för att trygga.
Kommentera här 2 st

Scrapbooking

Datum: 2011-02-15 Klockan: 08:52:46 Kategori: scrapbooking

Lite nya saker måste man ju ha. Alfabeten, en Magnolia dies ag å crackle paint å varför inte en bårdstans från Martha Stewart...


Kommentera här 4 st

Att tänka

Datum: 2011-02-15 Klockan: 07:55:45 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har ofta så hemskt många tankar i skallen. Tankar som stundtals tar så mycket energi så att jag mår hemskt. Stoppa tanken är inte enkelt. Förbjuda tanken går inte, för vad kommer man då tänka? Jag får inte tänka på............. Nja.

Jag hoppas hitta verktyg för att kunna stoppa tanken i dörren. De som stjäl min energi och som utlöser ångest. Det är nu det är dax att ta ytterligare steg i utvecklingen. Jag SKA inte behöva må skit. Ha berg och dalbana i livet. Jag måste hitta strukturen och hitta hur jag finner ännu mera lugn.

Jag måste. Jag kommer lyckas. För jag vill.

Nu ska barnen lämnas i skolan. Själv ska ja åka och få mina naglar fixade. Ren och skär lyx. Men varför ska man inte få ha flärd? Varför ska man inte få ha riktigt snygga naglar om man vill. Jag vill å jag är värd dom.


Kommentera här 3 st

Badrummet

Datum: 2011-02-12 Klockan: 15:44:09 Kategori: Hemmet

Nu är de klart. Här kommer bilderna....

     

 

 


Kan säga att jag är grymt nöjd. Men de är nog för fint för att sitta där å skita skulle ja tro. LER stort.


Kommentera här 45 st

Oro

Datum: 2011-02-12 Klockan: 11:37:16 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känslig till tusen och vet ärligt inte hur jag ska möta detta.

Hur jag än vänder på de så funkar inget alternativ alls. Så jo jag vet de är bara att FACE IT. Försöka möta denna demon. Överleva. Klara av de. Skjuta undan ångesten längst där inne där ingen hittar den. Inte ens jag.

Mörkret inom mig tar fart. Växer sig starkare och jag vet att jag inte alls har någonstanns att gömma mig. De finns inga sätt att komma undan. Jag vet och jag förstår ju att de är så de kommer vara.

Var gör man av mörkret? Finns de någon säck att stoppa undan den i? Kan jag sätta det på ett plan ut i yttre rymden?

All ljus jag förösker åstakomma överskuggas. Döljs. Men jo jag vet. Jag lever och de där glimtarna tar jag så ofta fram. Jag måste. För att leva.

Kan jag skjuta på de ytterligare en dag? Jag kan. Jag tror jag måste. För att klara mig. Ska bara ta tag i det som vanligt. Göra ett krafttag. Våga. Kasta mig ut.

Kommentera här 5 st

Fredrik Hjelm

Datum: 2011-02-11 Klockan: 13:54:17 Kategori: Böcker

Idag damp boken VAD HÄNDER MED KALLE - en pappa berättar ned i brevlådan. Fredrik, en pappa till en son med autism. Har länge tänkt läsa boken men de har inte blivit av. Jag har varit tvungen att smälta min egen sons diagnos.

Igår skickade han boken till mig och gissa om jag blev glad när jag öppnar boken och finner denna text:Text: Uppsala 9/2-2011. Till Therese A min FB kompis med hälsningar Kallepappan Fredrik Hjelm.

TACK Fredrik, om du visste va dette kändes varmt i hjärtat. En personlig hälsning. TACK.

Läs gärna boken som givetvis finns att beställa på nätet.

Kommentera här 12 st

Badrumsrenovering och planering av övervåning

Datum: 2011-02-11 Klockan: 09:38:41 Kategori: Hemmet

Renoveringen går mot sitt slut. Jag hoppas Daniel ska få in allt i badrummet idag så jag kan börja plocka tillbaka där. Få klart.August som aldrig stör sig på snön suckade idag och sa:

-Jag som hade tänkt hamra ute idag.

Ja de råder full snöstorm ute och vi stannar inne. Två byggföretag kommer att hälsa på idag och försöka titta på vad vi vill ha gjort på övervåningen samt ute. Jag hoppas vi ska kunna hitta ett företag som vill ta åt sig jobbet och som kan räkna på de.

Ja de har visat sig svårt. Att räkna då de innefattar sååå mycket. Jag trodde dock att de visste att man kan dela upp jobbet i bitar. Isolera kostar detta.... takfönster detta. Trapp de här.

Nåja... vi hoppas kunna få någon som snart kan börja. Isolera och få dit innerväggar så får vi se hur de blir senare. Daniel kanske kan göra finliret senare. Bara vi får hjälp med de större. Daniel kan göra jobbet själv men tiden är svår att hitta. Å de tar mindre tid om ett företag kommer å jobba mer effektivt.

Offerter har inkommit från två företag än så länge där den ena går helt bort pga bemötandet och de andra har bara räknat på utsidan, men de såg bra ut.
Kommentera här 8 st

Alla hjärtans dag

Datum: 2011-02-10 Klockan: 20:36:56 Kategori: scrapbooking

Alla hjärtans dag har ju blivit köpmannens dag. Vi ska köpa saker, affären vill tjäna pengar.

För oss har inte dagen varit något stort men jag har brukat köpa en liten sak till mina barn. MEN i alla år sedan jag var barn har jag alltid gjort något till min mamma. Man ritade någon teckning eller skrev något gulligt på en lapp. EN period va teckningar med luckor poppis. Gärna ett hjärta man kunde öppna som jag skrev något i. Några av dessa saker tror jag mamma har sparat. Jag hoppas de.

Så något litet som någon gjort själv betyder så mycket mera än köpta saker. För mig.

Jag har gjort två kort idag. Som jag tänkte ge bort till ALLA HJÄRTANS DAG på måndag.

Kommentera här 12 st

Marianne Cederwall

Datum: 2011-02-10 Klockan: 13:47:05 Kategori: Böcker

Vill tipsa om två Böcker av Marianne Cederwall. Jag har faktiskt lyssnar på dessa böcker på ljudbok och det är en upplevelse att få detta läst för sig. Susanne Alvengren som läser med sin Gotlänska och en annan kvinna som läser de Norrländska personernas dialoger. Helt underbara böcker om två kvinnor, Mirjam och Hervor.

Svinhugg

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum.Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa ...Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt in i hjärtat.


Svartvintern

Byborna i lilla Kuivalihavaara förbereder sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning.Men så dyker operasångaren Ralph och hans pojkvän upp i byn, med storslagna planer för det gamla hotellet. Där ska bli ett åtråvärt spa kompletterat med hundslädturer och isbastu på älven för storstadens stressade befolkning. Plötsligt ser vintern ut att bli allt annat än lugn, och Ralph blir snart varse att det inte är alldeles enkelt att komma till Kuivalihaavara och inte vara som alla andra. Dessutom tycks hotellet ruva på otäcka hemligheter och starka krafter verkar ha blivit satta i rörelse.Som tur är får Ralph två pålitliga bundsförvanter i väninnorna Mirjam och Hervor som kommer till undsättning på sitt eget vis.  Mirjam, som fortfarande är omskakad efter de dramatiska händelserna på Gotland, vill dock inte har något med Hervors hemliga dekokter och tankekraft att göra. Men när till och med Hervor blir utsatt för hot inser hon att det inte finns någon återvändo.Svartvintern är den fristående fortsättningen på Marianne Cedervalls uppmärksammade debutroman Svinhugg.  På sitt alldeles eget sätt blandar Marianne Cedervall ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor.

Text och bilder har ajg lånat på Adlibris.seKommentera här 11 st

Badrummet tar form.

Datum: 2011-02-10 Klockan: 09:17:09 Kategori: Allmänt

Badrummet skulle varit klart för länge sedan. Men saker kommer emellan. Jag blev sjuk och hamnade på sjukhuset i helgen som var och gjorde att Daniel inte kunde göra klart.

Igår kom spottarna in i taket han spikat upp under helgen. Idag fortsätter han med taklist och inredning. Jag hoppas det ska bli färdigt nu inom några dagar så jag kan börja ställa tillbaka alla saker som står överallt i huset.

Bilder: Träpanel i taket jag målat vitt. Spottar och fläkt på plats.

Robust handfat som strax ska på plats.  

Vidare håller vi ju på att hitta hantverkare som kan räkna på en övervåning och just nu känns allt hopplöst. De är mycket jobb men ja tror de kommer lösa sig. Jag hoppas för jag är redan trött på skiten INNAN jag har börjat. LER stort.


Idag håller jag på och torkar lite frukt i ugnen. Tänkte stoppa i burkar som jag ska dekorera och kanske ge bort... Apelsiner och äpple brukar bli fina när man torkar.
Annars så är de en lugn dag där jag försöker grejja hemma. Augusst ligger hemma sjuk i soffan så han ser barnteve å njuter av lugnet. Han mår inge bra alls idag vår prins och de är extra jobbigt för honom. Att inte gå till skolan är svårt.
Kommentera här 7 st

Skapat lite...

Datum: 2011-02-09 Klockan: 19:46:47 Kategori: scrapbooking

... men jag får inte till de alls. de har tagit stopp på nå vis.Kommentera här 6 st

Svensk Maffia

Datum: 2011-02-09 Klockan: 09:40:07 Kategori: Allmänt

Jag följer serien Svensk Maffia.

Igår hörde jag och även diskuterade att en kille som var med i förra veckans avsnitt hade tagit sitt liv. En ung gängledare. Inslaget som sändes var över ett år gammalt och idag hade han lämnat de där bakom sig.

Min första tanke var ju att han tagit sitt liv av andra orsaker. Han kunde itne mått bra den här killen. Han hade så mycket ilska i sig och jag tror detta med att söka sig till gäng eller bilda ett har sina förklaringar. Samtidigt måste man kunna stå för sin åsikt, även om man tagit avstånd från den.

Diskuterade saken med Daniel Luthman alias David Larsson som skrivit boken JAG ÄR WANTED och han ansåg att killen borde ha fått vara med nu och berättat varför han tagit avstånd. Och de håller jag med om. Ska programmet leda till något som visar på att detta med våld och kriminalitet inte leder till något bra så måste man lyfta fram baksidorna och hur de här killarna tar sig ur skiten. Daniel vet vad han pratar om. Han är själv FD kriminell som idag föreläser i ämnet.

Idag kan vi tyvärr läsa i i EXPRESSEN om att grabben vädjat om att inte få behöva vara med. Var är medias förståelse? Ja de ska visas, det ska belysas men de finns andra sätt. man hade inte behövt gå ut med grabbens ansikte.

När de är försten har givetvis Tv4 tagit bort inslaget från Play osv men nu är de liksom försent. Killen lever inte...Bild: Bilden är lånad från Expressens artikel och den hittar ni högre upp genom att klicka på ordet Expressen. Till Daniels sida hittar ni genom att klicka på hans namn. Han finns även på Facebook.


Kommentera här 11 st

Asperger syndrom

Datum: 2011-02-08 Klockan: 15:53:16 Kategori: August/barnen/Autism

Vill du läsa mera om Asperger som är en form av Autism så kan man läsa en väldigt bra artikel i Expressen. Du hittar den HÄR


Hemskt nyttig läsning och viktigt att media gör klart att människor med olika funktionsnedsättningar INTE blir mördare och annat som de tidigare lyft fram i flera våldsmål.

Bild: Bilden på Lotta har ja lånat från repotaget i Expressen.


Lotta är en vän på Facebook och vi finns på samma forum som vi kallar HJÄRTEFRÅGOR. Där finns vi föäldrar eller de med egen diagnos inom NPF. Ett oerhört bra stöd.


Kommentera här 13 st

Barbados....

Datum: 2011-02-08 Klockan: 15:10:10 Kategori: Musik
Ja bara älskar denna låt. Allas vår Peter.....Kommentera här 1 st

Inredning

Datum: 2011-02-08 Klockan: 13:55:42 Kategori: Hemmet

Ja idag hittade jag ju denna lilla skönhet... va tvungen att ha. SKA servera EN kaka till mig själv i den va de lider. LOVAR.
 Biler: Liten tårtkupa i glas som jag dekorerat lite med band och stoppat ett hjärta i. Sedan mina dekorerade burkar samt min nyaste orkidee.


Kommentera här 6 st

SOL

Datum: 2011-02-08 Klockan: 11:02:45 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Det är mycket som är tungt just nu.

Jag blev sjuk, August är lite upp och ner och Oskar har lite framför sig som inte är så skoj just nu. Vi hinner inte med hemma och jag fick hoppa av den kurs jag så gärna ville gå.

Men idag är de SOL. Jag mår bättre och jag ska försöka orka lite idag.

Jag har varit med Oskar till läkaren nu på morgonen och jag har fått iväg August till skolan efter lite vanligt gnissel. Har även fått tag i den jag skulle prata me dpå skolan och nu ska jag ringa en av snickarna som räknar på de jobb som ska göras hemma.

Men nu ska jag åka ner på stan lite. Få lite sol och göra några ärenden. Försöka se livet för vad det är och vara tacksam för de jag har.

Jag är så tacksam över Daniel å TACK Malou för att du ställde upp i helgen och framförallt i söndags.


Bild: Blomma med en humla. Bilden har jag lånat på google då jag funnit den där.


Kommentera här 10 st

Buzzador

Datum: 2011-02-07 Klockan: 13:40:08 Kategori: Länkar

Jag har blivit något som kallas Buzzador. Som Buzzador får jag möjlighet att prova nya produkter. De sänds hem till mig och jag får testa dessa på mig själv och mina vänner. Man lämnar sedan en rapport om produkten.

Detta ser jag som en ypperlig sak att få genomföra och tänkte att kanske även DU har lust att bli en Buzzador. Detta blir du enkelt genom att klicka på  länken nedan och sedan bara följa de ansvisningar som följer. Lätt och smidigt.

                                           http://www.buzzador.com?refstr=tess701&lang=SE</a>

 


Detta är givetvis helt kostnadsfritt.


Kommentera här 21 st

Ny dag

Datum: 2011-02-07 Klockan: 12:43:54 Kategori: sjukhus/sjukdom

Jag försöker med all min kraft se det positiva idag. Jag motar ångesten i grind som man säger och jag försöker. Men flera saker spelar in och jag kan säga att de mesta gör ont. Så förbannat ont. Jag vet ärligt inte varför vi ska drabbas av de mesta å allt på en gång.

Jag har fått chansen att vila då skolan inte blir av och jag skulle varit iväg på skolvecka. Jag försöker få tag i någon på skolan för att få hjälp med hur jag gör med detta men tyvärr är de sjuka där eller inte anträffbara. Någon skulle ringa upp i alla fall som kanske kunde säga hur jag beter mig. Studieupphehåll vore det allra bästa men vi får se.

Det är sorg men ändå lättnad för att ta igen en missad vecka i skolan känner jag att de just nu inte alls finns möjligheter till. Jag jobbar ju samt att saker i familjen har hänt som gör att barnen behöver mig till hundra procent. Vidare går Daniel fortfarande i skolan och ja känner att de han gör just nu är viktigare än en kurs som jag vill gå. Han ska skriva sin C-uppsats nu och de är en hektiskt tid. Vi har stora projekt här hemma som för närvarande bara står. Vi har inte ens ett fungerande badrum. Så nej de va inte min tur nu heller. För de är så de känns. Min tur kommer aldrig min kropp ser till att skrika NEJ högt varje gång.

Kanske bra det med så man inte ger sig in i saker man ändå inte fixar.

Imorgon väntar första läkarbesöket på en utredning för ena sonen som sliter mig i bitar. Oro och ångest men ajg ska vara stark för hans skull. Alltid stark för barnen. Alltid.Bild: Jag i soffan. En dag inte som denna.
Kommentera här 4 st

Sjuk

Datum: 2011-02-06 Klockan: 15:21:26 Kategori: sjukhus/sjukdom

Har precis kommit hem från sjukhuset där jag tillbringat ett dygn.

Mina magproblem ställer till de och det blev akut in igår morse. Jag är stabilare nu och valde att åka hem.

Detta och ytterligare saker i familjen gör att jag omöjligt att gå den kurs jag börjat på. Skulle åkt till växjö idag för första skolveckan och som de ser ut nu så går det inte att fortsätta. Det känns enormt tungt och jag är besviken på att saker i min tillvaro sätter krokben för mig.

Förstår inte varför saker drabbar oss hela tiden och gör att livet aldrig är lugnt. Jag ahr fått tid för KBT nu och jag hoppas jag ska få hjälp att klara av dssa svackor bättre.


Bild: August är monster... å de är så de känns just nu. Som om ett monster har satt klorna i oss. Jag är orolig. Rädd och ledsen.
Kommentera här 11 st

Dröm för scrappare?

Datum: 2011-02-04 Klockan: 10:24:07 Kategori: scrapbooking

Detta måste ju vara en dröm. För mig är de så. Det är som en egen butik med ALLT. Man funderar över vad något såndant här har kostat och hur lång tid det tagit att få ihop alla saker.... titta å förundras.http://www.youtube.com/watch?v=S8-UX-HIZrg

Samt denna länk:

http://www.youtube.com/watch?v=Ez0SRTKI_oU


Kan säga att jag INTE har så mycket saker och verkligen inte heller ett sådant rum. Jag hoppas få min egna hörna i framtiden.


UPDATE: Visade maken detta. Han så OH my gooood å den där är manisk.

Då vet han att jag är mer normal o mitt scrappande. För vem behöver dessa buntar av ALLT? De är ju mer än i en butik.


Kommentera här 30 st

Dagens konstverk

Datum: 2011-02-02 Klockan: 22:06:11 Kategori: Tattoo
Bilden är kass å jag har plast på-

Men detta är vad Rebecka åstakom idag.

Jag är grymt nöjd å planer på fortsättning finns redan.

Johan: Jag har fortsatt med min blomranka på sidan med en skälk där en älva sitter med sänkt huvud ovan står barnens namn och vidare har jag nu en trollslända precis under BH kanten.


Kommentera här 20 st

En tuff dag.

Datum: 2011-02-01 Klockan: 20:39:53 Kategori: August/barnen/Autism

August har haft en intensiv tid med diverse möten och utredningar. De tar. Det är tufft.

Igår var vi till arbetsterapeuten. Det gick SÅ bra. Vilken enormt duktig tjej! Hon va toppen. Jag kan säga att det inte har varit några som helst problem för oss att få hjälpmedel och vi har inte behövt vänta heller. Hör ju andra som får vänta i evigheter. Även fått någon känga om att vi fått före. Vi är glad och nöjd över att vi gått i Karlstad och fått den hjälp vi fått.

Igår handlade mest om att få ideer och stöd i detta runt motoriken. Vi fick tips å ideer och några hjälpmedel med oss hem.

Att hon dessutom hade en son som hette August satte henne ju verkligen på topplistan hos en viss person med samma namn. Han var nöjd över sina nya saker och han var enormt duktig att visa vad han kunde och var det var svårt och svara så duktigt på alla frågor. I vanliga fall brukar svaret på det mesta vara att han helt enkelt inte vet. Jag blev både lite chockad över hur mycket han svarade på frågor och hur bra det gick överhuvudtaget då han inte alls ville iväg. Det var NEEEEJ hel morgonen.

Efter var han stolt när han gick till bilen med sina saker i ett väl förslutet stort kuvert.

Idag hade vi läkarbesök hos skolläkaren och det gick allt annat än smärtfritt. Han kände inte läkaren alls och undersökningen var tvungen att göras. Vi fick ta paus och försöka upprepade gånger innan undersökningen till slut gick att genomföra. Han var av åsikten att han bestämmer vem som ska klämma och känna och titta på honom och han har naturligtvis helt rätt.

Det blev många tårar och mycket kaos och till slut gick det bra. VÅr skolsyster är totalt underbar med August och jag är så tacksam att jag oftast mött helt underbar personal inom vård när de har gällt August. Jag vet att vi är lyckligt lottade.

Kvällen har han tillbringat med "extramamman" Malou och kom hem glad och aningen speedad. Men va gör väl de? Jag är så glad att det som var tufft och jobbigt kunde kännas okej sedan och att han var glad igen.

Att mötas med förståelse och med kunskap är så skönt och jag försöker tänka även när de går snett för andra att man tyvärr inte har kunskapen och inte vet bättre. Å de yngre de vet ju helt enkelt oftast inte bättre när man säger klumpiga saker eller beter sig illa. Vi som är vuxna måste hjälpas åt att sprida kunskapen om att vi är olika och att de är okej att vara just olika. Eller annorlunda.Bild: Finaste ungen. Vår August. Å tänk att mammas elev har en pojkvän som OXÅ heter August. OJ va alla har härmat Augsut mamma, de är så August ser de även när han för en tid sedan träffade en gammal man som hade namnet August.


Kommentera här 8 st