Skolan

Datum: 2011-01-16 Klockan: 18:00:52 Kategori: August/barnen/Autism

Har kommit in i skolan. en distanskurs på halvfart. Alltså 50%.

Jag vet ärligt inte vad jag gett mig in på. Jag får en klump i magen när jag läser igenom uppgifterna. Det första jag ska göra är att läsa några böcker, en är läst. Jag ska även formulera mina mål för kursen. LÄTT. Samt presentera mina erfarenheter i ämnet som är Autism. Det är heller inte några problem.

Inte ens att ta mig till skolan första skolveckan känns svår men SEN. Gruppuppgifter, HEMTENTA på föreläsningar och olika formuleringar och vad jag ser och även då om jag gör detta utifrån litteraturen.

Jag får andnöd. Maken ska visa mig hur jag anmäler mig till kurserna och jag vet knappt hur jag tar min in på skolans sida MIN sida... MITT konto.

Läsa tio böcker är inga problem. Jag lär mig och jag har inte svårt för mig så varför är jag så rädd så jag helt ärligt lika gära kan lägga ner.

Det står DETTA ska göras vecka 1.... detta vecka 2.... detta vecka 3.... å de är ganska mycket. Jag vet att jag också arbetar 90% och jag ska lägga runt 20 timmar i veckan på detta.

Jag måste vara dum på riktigt. På allvar. Vad tänkte jag med? Har jag en hjärna överhuvudtaget?



Just nu är de kaos i lilla hjärnan. Jag bryter ihop vilken minut som helst för detta är för mycket. Men jag vill ju så gärna. Varför klarar jag inget?


Kommentera här 7 st

Kommentarer
Sandra

Jaha men nu ser jag, och kanske förstår vad en hissgardin är hehe. Men fint! :)

2011-01-16 @ 18:25:47
Länk: http://sandrasobecks.blogg.se/
Annelie Lorentzon

Du kommer att klara det, det är jag övertygad om, du kommer att växa in i rollen med tiden. Ge dig tid att smälta alla nya intryck så ska du se att det inte blir så svårt som du föreställer dig nu innan allt har satt igång. Ta en dag i taget, en uppgift åt gången, tänk inte på allt som ska komma utan koncentrera dig på nuet, så kommer det gå jätte bra. Kramar om dig med styrkekramar // Annelie

2011-01-16 @ 19:13:30
Länk: http://zikoria.blogspot.com
soffie

du klarar så mycket bara du vågar tro det,grattis till att du kom in på kursen detta fixar du:)

2011-01-16 @ 21:20:27
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Ellis

Jag tror att du klarar det, bara att ta det lugnt och ta en dag i taget!

Kram Elenor

2011-01-16 @ 22:32:24
Länk: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
Georg Hendrix

hehehe, du oroar dig för helt fel saker!



Jag har studerat sedan hösten 2005 (från och till) och vet knappt hur man hanterar skolornas sidor heller med inloggningar och allt, men på något sätt funkar det alltid ändå. Det är inge svårt.



Jag har träffat MÅNGA studenter under mina år.. duktiga som klarar av 200 % per termin och andra som hoppar av efter minsta motstånd. Vet du vilka de 200 %-personerna är? Det är dom som orkar läsa igenom allt. Och du har läst en bok redan innan kursen? Det låter som ett "VG-barn" i mina öron!



Hemtentor är inget att frukta - Inte på en första, 50 % distanskurs. Frågorna kan verka kluriga. Men speciellt om man läst allt kan man ganska lätt få ner något till slut och nästan alltid få G.



Jag förstår att du oroar dig tidsmässigt "att det ska vara gjort vecka 2 osv.".. men oftast är det ganska simpla saker.



Salstentorna är det som överlag är det svåraste och som folk misslyckas på (I hate 'em). Salstentor sucks ass :P

2011-01-17 @ 17:15:08
Länk: http://georg.blogg.se/
Linda

Äsch då jag tror du fixar kursen lätt som en plätt halvfart med, då är det ju lugnare;) Stressa inte upp dig & tro på dig själv vännen, DU FIXAR DETTA!

2011-01-17 @ 18:14:40
Länk: http://hummingbird.blogg.se/
Johan

Ärligt talat Tess, 140% är lite mycket. Om du nu vill gå den där kursen, kan du inte få dra ner på vanliga jobbet lite under tiden? Mamma har ju gått en universitetskurs nu under hösten, 7,5HP. Visserligen hade den kursen lite med hennes jobb att göra, men hon fick vara hemma 1,5 dag i veckan, jobba 75% och plugga 25, istället för att jobba 100%.

Jag har min kurs på halvfart, men det räcker mer än väl känner jag. Skulle inte klara mer, det blir för mycket med all träning och allting också...

2011-01-20 @ 22:03:43
Länk: http://schumacher4ever.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: