Resultat

Datum: 2011-07-31 Klockan: 09:23:48 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Resultaten kan skilja sig enormt.

Hur vi når resultatet eller målet kan skilja sig.

Om vårt syfte att nå målet och resultatet är densamma så kommer vi att lyckas.

Vägen dit kan vara lång. Den kan vara krokig. Otroligt svår och smärtsam. Men om vi hjälps åt. Om vi tar hjälp av de som finns runt oss så klarar vi de. Vi kommer ta oss fram. Vi kommer få ett resultat. Nå det mål som var syftet från början.

Ibland vet jag inte var vi hittar kraften. Var vi finner styrkan. Men det är som om urkraften i oss ändå finns där. Någonstanns hittar vi den och stärvar vidare.

Ibland finns den inte där. Den har flugit sin väg. Svagheten har tagit över eftersom vi inte på mycket länge har fått samla enrgi. Inte fått höra att något vi gjort faktiskt varit bra. När vi inte haft stöd. När ingen verkar vilja förstå.

I allt som händer måste vi alltid gå in i oss själva. Se MIG i situationen. Se MIN del. Inte för att ge oss själva skulden. Inte för att nedvärdera oss. Inte för att känna oss mindre värda. Utan för att se att även vi kan förändra för att det ska ge nya resultat. Att vi förstår att vi kanske hade kunnat göra på ett annat sätt för att nå målet.

En sådan gång är vägen till resultatet krokigare än vanligt. Det kommer ta mera tid. Men många gånger vet vi att vi vill nå dit. Då vet vi att vi kommer klara det. Andra gånger får vi sänka kraven. Sätta mindre mål så vi kan nå ett resultat. Att vi kan lyckas.

Att lyckas är viktigt. Det är sådant vå självkänsla behöver.

Jag vet att vi kan. Vi fixar detta tillsammans. Jag kommer finnas vid din sida. Jag sviker inte. Men DU måste hjälpa mig. Du måste kämpa. Du måste se dig själv och ta tag i de problem som gör vägen så svår. Men vi kommer lyckas. Vi kommer vinna.


Kommentera här 11 st

Dop/namngivning

Datum: 2011-07-28 Klockan: 16:08:20 Kategori: scrapbooking

Dop eller namngivning.

När vi har dessa festligheter för våra barn kanske vi har faddrar. Om man döper i kyrkan får faddern ett sk fadderbrev.

När man har en namngivningscermoni har man ju ingen kyrka delaktig så då har man ju inget sådant. Men vem säger att man INTE kan fixa ett litet minne till faddrarna om denna dag ändå?

Jag har på beställning gjort två sådana brev/bevis.

Dessa kan ju se hur olika ut som helst. Det är ju bara du som ska ge bort som kan sätta gränser. Ideen är underbar och som jag brukar säga, jag gör saker på beställning och det måste inte vara de klassiska saker de flesta tänker på som födelsedagskort.

Jag gör det mesta. Så lämna gärna en kommentar. Albumsidor, kort till diverse sammankomster som kalas dop bröllop osv. Inbjudningskort. Ja vill du ha något personligt som ingen annan kommer ha så säg bara till. Jag skickar på posten om du inte bor nära så detta är inget hinder alls.

Varför inte beställa ett kort till någon du tycker om. En vän kanske? Att sedan skicka på posten? Tänk vad glad man blir i dag när brevlådan ger något utöver räkingar och reklam. Det är allt mer sällan tyvärr. Så kom mer era ideer.


Kommentera här 15 st

Nails

Datum: 2011-07-28 Klockan: 15:17:38 Kategori: Allmänt

Ja lite flärd ska man väl ha...Gröna tippar....


Kommentera här 3 st

Möss

Datum: 2011-07-28 Klockan: 08:50:12 Kategori: Djuren

Hittade så fina bilder som några musuppfödare fotat. Ja kan inte säga annat än att bilderna är enormt fina.Jag hade inte trott jag skulle gilla möss.m Men nu gör ja de och varför ska djur graderas i vad osm är okej att gilla. Inte är de många som anser att det är konstigt om man gillar hundar eller katter?

Men möss... skadedjuren. Jo jag var en av dom innan. LER.**********************************************************************************

*************************************************

Igår hade vi ett möte med ett gäng hundar. Lena å Ulf ska ta över en helt underbar kille. Titus. Mötet mvar speciellt. Väldigt speciellt. I många avseenden.

En del är Lenas rädsla för hundar. Att se henne omringad av sex hundar igår var enormt. Jag är så imponerad.

Att barnen fick uppleva en del ute i skogen utanför byn är stort med. Att få se en höna värpa ett ägg och mata grisar det är inte så illa. Hade tre grabbar som var mer än nöjda... imponerade.

Tack Maria för att vi fick komma.

Tack A för att du berättade så vi kunde genomföra detta. Vi har gjort något bra. Något vi kan va stolta över och som vi vet har gjort skillnad.

Å om Malou aldrig läst denna blogg hade jag aldrig fått träffa Lena. Jag har en extra familj genom Malou som gjort August till en del av sin familj. Jag är så glad för detta. TACK Malou för att du finns. Å tack Lena för att du blitt en så go vän.


Kommentera här 5 st

Känslomässigt fall

Datum: 2011-07-27 Klockan: 10:42:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Precis så. Ett känslomässigt fall.

Krasch sa de visst.

Ljudlöst.

Fast en smäll.

Samvetet gnager ändå då man inser att man har det ganska bra trots allt.

Men i stunden är man sig själv närmast.

Det är jag.

Egot.

Bara jag.

Kan inte jag få vara bara jag. JAG JAG JAG.

Varför kan inte bara jag få vara. Vara ifred. Skita i måsten. Göra som jag vill. När jag vill.

Stannar dock upp och tänker. Vet vad jag behöver.

Närheten. Uppmärksamheten. Kicken.

När vardagen åter ramlar över mig så är de just så.

Kicken.

Ingen förstår. Jag vet just här och nu vad jag tror mig veta kan hjälpa. Det som kan hjälpa är en del av det problem som ligger i detta. Så jag måste hålla igen. Tänka till. Ändra banorna. Jag vet. Ilskan kommer dock när andra ska bromsa upp. Fullt blås men samtidigt så svårstartad så jag vet inte.

Det sliter i mig. Vill så mycket. Skulle kunna göra explotioner. Men vet att det inte fungerar för jag har även en stoor bromskloss.Bild: Jag på standen på Pland för säkert sex år sedan. Sitter här med min gojja Ville som idag bor hos Maria. Saknar dig gubben min.


Kommentera här 3 st

Lycka

Datum: 2011-07-25 Klockan: 12:35:08 Kategori: August/barnen/Autism

Tänk vad lite som kan få ens mammahjärta att smälta. Att känna en sån enormt lycka och glädje.

August sitter på hallgolvet. Han sätter på sig sina skor. Sina röda converse som han själv valt. Skor att knyta. Han sitter i full koncentration och jag riktigt stannar upp och tittar på honom. Han omedveten om att jag står där jag står.

Han snörar upp och får i sin fot. Drar åt snöret och drar en varv runt sina smala vrister och KNYTER sina skor.

Han knyter helt själv.

Han har kunnat knyta lite granna ett tag. Mest snören i sina byxor. Enbart såna snören. Det är så han fungerar.

Nu har han tagit ett steg till. Han knyter sina skor.

Jag förstår att de flesta inte tycker detta är så märkvärdigt. Men med en son på nio år som det tar tid för och som inte tror sig kunna så är detta så underbart.

En sån liten sak som att se honom göra sina rosetter på skorna är stort för mig. Enormt.
Kommentera här 8 st

Skönhet

Datum: 2011-07-25 Klockan: 08:03:00 Kategori: Djuren

Denna mus är inte min. Men jisses så fin.Inte visste jag att det fanns röd vita möss med sån underbar päls inte.
Kommentera här 1 st

Karin Alvtegen

Datum: 2011-07-24 Klockan: 17:56:00 Kategori: Böcker

Läst Karins böcker innan. Denna är inte riktigt som de andra men jag fångades av den.

En sannolik historia.

En sannolik historia (pocket)

HELENA uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva ett hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

I "En sannolik historia" möts två olyckliga människor som upptäcker att vi faktiskt kan ändra vårt sätt att se på tillvaron och att det finns helt andra val att göra i livet än de vi kanske först tror.

"Jag sträckläser den, har svårt att sluta. En sannolik historia är en roman om att våga gå vidare." DAGENS BOK

"En rak, varsam, närmast öm berättelse där återkommande vemod, inkännande tankeflöden, krisyttringar och försvarsmekanismer samt genomtänkta personporträtt och eskalerande spänning borgar för en given sträckläsare." CORREN

"Kvar finns gehöret, den psykologiska skärpan, språket, allt det man gillade med hennes tidigare böcker. "En sannolik historia" är otroligt fin i sin vardaglighet." BOKHORA

"Alvtegen är den psykologiska laddningens mästarinna." VÄSTERVIKSTIDNINGEN

"Jag tror på Alvtegen, och det gör jag för att hon så uppenbart tror på sin egen berättelse. Hon tror dessutom på människans till synes oändliga chanser att börja om och göra rätt." UPPSALA NYA TIDNING

"Denna mångbottnade roman är ett mycket bra bevis på en författares förmåga att skildra människans psykologi på ett underhållande och fängslande sätt. Och se, det behövdes inte ett enda blodigt mord för att få mig att sitta som klistrad med boken i hand." BORÅS TIDNING

"Med osviklig känsla för det djupt mänskliga målar Karin Alvtegen lågmält upp vad kärlek, svek, konflikträdsla, fördomar och förtroenden kan göra med människor." PAUSOMBORD

Text å bild har jag lånat från: www.bokus.se
Kommentera här 1 st

Mouse

Datum: 2011-07-24 Klockan: 12:58:09 Kategori: Djuren

Man kan förälska sig i möss. Det har vi gjort.Älskar dessa STOORA öron vår svarta Gabby har.

Hon är en av de möss som ska få följa med på utställning i september.Det var dessa svansar som gjorde att jag inte ville ta i en mus. Har otroligt svårt för maskar och ormar och det påminner om detta. Men jag kan säga att det var kärlek direkt. Att bara få en mus i handen å känna de små fina tassarna som är som små händer.Den nakna musen Tiger Eye är jättehärlig. Hon är utställd innan och ska iväg igen för att bedömmas av utländsk dommare.

Hoppas få med mig någon flerfärgad mus hem och en vit. Gärna en flerfärgad med lång päls.Kommentera här 6 st

Taken

Datum: 2011-07-24 Klockan: 11:13:28 Kategori: Hemmet

Taken är uppe. Nu ska de målas.

Jag har ont i en axel och får givetvis inte måla. Men maken började i fredags. Hoppas han fortsätter idag.Jag är hemskt nyfiken på vad Martin får kalrt till veckan. För ja de går undan nu. Snaqrt måste man väl ta tag i tapetsering och golvläggning. Ler stort.

Fatta va detta är spännande.


Kommentera här 4 st

Hallon

Datum: 2011-07-23 Klockan: 13:55:34 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Detta bjöds till kaffet en dag på jobbet.

Hembakad sockerkaksbotten, nyplockade hallon och grädde.

Enkelt men så enormt lyxigt.


Kommentera här 1 st

Kantareller

Datum: 2011-07-23 Klockan: 08:45:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Alex frågade vad jag och Daniel ska göra i helgen.

Lite planer hade vi ju.

Så såg Daniel vad som fanns i Malous kök. Sa till mig att jag kanske kunde distrahera dom lite så han kunde fixa något där.

Malou log och gjorde klart för honom att hon faktiskt inte alls hann ta rätt på svampen så snäll som hon är fick vi med dom hem.

Så nu har JAG något att göra. Jag kan ju inte hjälpa till att måla då min axel är dålig. Fick faktiskt målarförbud av min naprapat. Maken blev inte glad men jag kan inget göra. Jag får rensa svamp och sköta annan markservice helt enkelt.


Kommentera här 3 st

Inredning

Datum: 2011-07-22 Klockan: 20:00:00 Kategori: Hemmet

Idag köpte jag ett tyg som jag ska sy två kappor av till de fönster som finns i de två takkupoler som blir uppe på vår vindsvåning.

Man funderar ju en del kring inredning nu med färger och tapeter. Två av barnen ska ha sina sovrum där uppe och jag väntar nu på att de ska säga sina önskemål kring färger.

Ute på själva "hallen" där kuporna finns kommer jag inreda för mitt pyssel samt någon form av myshörna. Golvet blir ett laminatgolv med lite mörka slitna toner som ser ut lite som gamla bitar från fraktlådor som även har stämplar på sig. Skitsnyggt. Mycket vitt trä blir det ju och ute på det här rummet kommer jag välja en väldigt neutral färg på de bitar tapet som blir.

Tyget hittade jag på Ikea. Det är väldigt retro och går i bruna nyanser med någon orange och svart färg. Jag tror de kommer passa kanon där.


Kommentera här 0 st

Gammeldags skafferi

Datum: 2011-07-22 Klockan: 15:28:57 Kategori: Hemmet

När vi nu måste ha upp en trappa till vinden så rök mitt skafferi.

Därför gjorde vi om en garderob som fanns i köket.

Där har vi inrett i lite gammal stil. Vi är inte klara så det blir bara en försmak av det som kommer.

Skafferiet kommer att rymma så mycket och det4 kommer vara lättöverskådligt och snyggt. Man kan förvara köksmaskiner och större skålar osv här med. Så ja detta är perfekt. Ett riktigt lyft.


Kommentera här 2 st

Fjäril

Datum: 2011-07-20 Klockan: 18:40:13 Kategori: Djuren

Denna fjäril satt i ett fönster på jobbet.Den är liksom turkos på nå vis. Jag har aldrig sett en fjäril med denna färg. Ingen annan på jobbet heller. Har ni??


Kommentera här 2 st

I ensamheten är djuren ett stöd.

Datum: 2011-07-19 Klockan: 14:35:00 Kategori: Djuren

Djuren har alltid varit en stor del i mitt liv.

När man är ensam är katten eller fågeln ett stort sällskap.

Fåglarna har jag inte kvar och inte trodde jag att jag skulle finna möss så härliga.Bild: Vår ena hane Fjant... svart liten sötnöt.Bild: Å vår bruna/choklad hane som fått namnet Scrabble.
Kommentera här 8 st

Mina känslor får prata

Datum: 2011-07-19 Klockan: 08:26:00 Kategori: Musik

Just nu är jag lite down.

Som jag skrev i förra inlägget så snurrar mycket.

Musik har alltid varit en tröst.

Delar Jay med er. Hans texter,, hans gitarr talar.... å jag älskar å titta på denna kille.
Kommentera här 0 st

Tankar

Datum: 2011-07-18 Klockan: 18:17:11 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ja kan inte hjälpa, men jag är nog en tänkare.

Jag analyserar å funderar.

Just nu har jag tänkt en hel del på den här med vänner igen.

Kan säga att min vänkrets är liten. Å det måste inte vara så att många vänner är bättre än få. Men de få jag har.... jaaa. Jag vet inte.

Ja tycker man ses å hörs allt mer sällan. De som verkligen bor längre bort har man mer kontakt med än de som bor nära.

Jag känner inte att jag är delaktig längre. Kanske beror de på mig själv.

När jag nu blev bjuden på en lite större fest valde jag att stanna hemma. Varför ska ja gå? Jag vet redan att jag står där ensam. Utanför. Ingen tar kontakt och varför ska jag alltid vara den som gör de? För mig har de börjat kännas som att jag tränger mig på. Som att jag tvingar fram de där mötena eller samtalen. De andra väljer ju inte att komma fram och hejja eller prata så då drar jag slutsatsen att man inte vill.

Ja det är min tanke. Den kan vara fel men när detta alltid upprepar sig ja då förstår man till slut att något måste det ju bero på.

Det är nog inte alla andra det är fel på. Jag passar helt enkelt inte in. Folk vill inte umgås med mig. Jag har börjat acceptera detta.

Jag har varit hemma nästan sex veckor nu i sommar. Jag kan på ena handen räkna upp vilka som hört av sig. Varit här och hälsat på. Som jag hälsat på. Det är inte dom man borde ha förväntat sig. Det är de som man inte har trott som funnits där. Jag är så innerligt tacksam för dom. Men givetvis blir man ledsen och besviken på de där man ändå trodde på. De där som man känt länge och som man trodde ville. De som inte har tid för mig men som verkar göra saker med så många andra. Jag fick inte plats. Jag blev över.

Man ser på Facebook vad "vännerna" gör. Ja att de till och med inte vet va de ska hitta på. Någon gång har jag skrivit att jag gärna hittar på något. Ingen svarar. Man ger upp. Förstår. Tror man förstår.

Jag är en flexibel människa som gärna kastar om mina planer och hänger på. Visst vi har ett barn med funktionshinder men jag tror inte detta beror på honom. Jag har för de mesta inte så mycket att göra.

Det handlar om mig.

De känns.

Ja är ändå så enormt glad för er som jag haft kontakt med denna sommar. Ni som förgylt mina dagar. Som kanske till och med sett att jag mått bra.

TACK för att ni finns. Att just ni står ut med mig.
Imorgon börjar jag jobba igen. Nu börjar ett nytt år med arbete till nästa semester. Jag har haft en toppenledighet. Fast jag stunder känt mig ensam. Jag är glad att jag har mina barn. Mina djur. Vår snickare... ler.


Kommentera här 11 st

River i hallen.

Datum: 2011-07-18 Klockan: 09:53:42 Kategori: Hemmet

Då har Martin rivit i hallen för att så småningom få upp en trapp till den våning han inreder på den fd vinden. Det blev inte osm han tänkt. Jag ändrade givetvis och bad honom riva mer än han skulle. Detta medför att han slipper bygga lite mycket vägg han tänkt och vi får en öppnare planlösning vilket jag välkomnar.

Nu ser det ut som skit men jag vet att det är en kort period. Det ska bli skioj å få de snyggt. Trapp upp i vitt samt nytt golv i hallen.

 

 

Såhär har de sett ut. Ingång till köket. Ett städskåp en större garderob samt vårt skafferi.Det blir mycket runt detta nu. Veckan som gått har gått åt till att slänga massor med byggmaterial samt fixa häcken som vi tog ner.

Idag öser regnet ner och jag är hemma för att August ska till urologen idag. Vi får se hur resten av veckan blir. Jag börjar jobba imorgon.


Kommentera här 3 st

Oskar

Datum: 2011-07-15 Klockan: 19:36:00 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har alltid stöttat mina ungar att vara och se ut som de vill.

En period va Oskar rejält svart.Bild: Oskar när han precis började sjuan... snart blektes håret dock ner för att sedan vara ROSA ett år.

Efter den svarta perioden kom den ROSA.

Hittade en gammal bild hos sonens pappa. Här har han nog fått lite sminkhjälp... ser ut som liten tös... ler. Han har alltid vågat. Å han har alltid fått se ut so han vill. Klart man måste de.Idag ser han ut såhär:I höst ska han börja gymnasiet. Det blir el. Stolt över min unge... förstår bara inte att han snart blir 16 år. Så länge sedan jag blev mamma. Mamma till världens finaste son.
Bild. på hotelltrappen på Rhodos.Bild: Bilden är tagen av Alexandra och jag älskar denna bild. Jag å Oskar. Älskad


Kommentera här 16 st

Hjorth/Rosenfeldt

Datum: 2011-07-15 Klockan: 13:06:00 Kategori: Böcker

Läst en helt otroligt bra kriminalroman. Hjort/Rosenfeldt gör här sin debut. En riktigt bra debut.

Bilder och text lånar jag från www.bokus.se

Det fördolda (storpocket)


Det börjar med ett samtal till polisen. En femtonårig pojke, Roger, är försvunnen. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen och experten på gärningsmannaprofiler, Sebastian Bergman, har på senare år helt dragit sig tillbaka från polisarbete, men tvingas nu in i utredningen. Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

"Det fördolda" är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i tonen, en säkerhet som gör att allt sitter på plats redan i denna första bok, som är den första i en serie med psykologen Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.

 

 

 

 

 


Kommentera här 1 st

Möss

Datum: 2011-07-15 Klockan: 07:03:59 Kategori: Djuren

Vi va ju bara tvugna å köpa några möss.

Gaby en liten svart sötnos. Loranga en korthårig liten fläckig sak å givetvis en nakenmus. Fisen.

Bild: Loranga.Nu vill mamman även ha en choklad och blå färgad och varför inte en satin?

Detta är vanliga tam möss och de har till och med stamtavla.

Bild: Min nakenmus. Tiger Eye. Hon är utställd å fått en del utmärkelser som ja inte förstår mig på ännu.

 

Bilder: Alexandras svarta Gaby.Kika gärna in till Lotta som föder upp dessa på hennes hemsida HÄR


Kommentera här 12 st

August sommar

Datum: 2011-07-14 Klockan: 10:29:19 Kategori: August/barnen/Autism

Ja kan bara säga att saker har varit ganska tuffa. August mår inte så bra att vara helt utan rutiner som han får med skolan. Hans funktionsnedsättningar syns allt mera. Vi har rutiner hemma. Men de skilljer sig från skolvardagen. Det går aldrig komma ifrån.


Bild: August på stranden.

Men han har också mognat i mycket. Han ber om hjälp. Framförallt ber han om hjälp att minnas. Men han blir så frustrerad när han inte kommer ihåg och när han inte får fram det han vill. På något vis tror han att vi runt om vet hur han menar och kan få fram det. När han inte får detta så får han svårt att vara stilla. Han gråter. Blir arg. Frustrationen lyser lång väg. Vi gör allt för att hjälpa till.

Han vill fortfarande ha koll. Han frågar sina tusen frågor. Han vill vara med. Han hjälper till. Han sliter alltid när han hjälper till. Rejält. Så duktig.

Han är väldigt förtjust i lego nu. Inte att leka så mycket utan att bygga. Nu kan han följa en ritning och sitta i timmar och bygga ihop det han köpt. Sprara sina pengar och köper. Jag önskar att jag hade mera pengar så jag kunde köpa honom något att sitta med i dagar. Jag funderar och kommer nog att satsa lite. Detta är något han mår gott av. Utvecklas.


Bild: August senaste bygge. en långstadare.

August sitter även vid datorn och kan med vår hjälp hitta bokstäver för att kunna söka på internet. Märker att flera bokstäver sitter. Så glad. Han lånar även ljudböcker på biblioteket och jag önskade att de hade större utbud. Han har alltid lyssnat på musik när han ska sova och det har i regel varit samma skiva i ett halvår. Men nu byter han och lyssnar på sagor och berättelser. Lassemaja är det som gäller just nu. Lånar med istt eget lånekort och gör detta på egen hand. Han vågar fråga. Han vågar ställa sina frågor när han undrar något till främmande människor. Vi peppar... ledsagar.

I husbygget deltar han och jag är överlycklig att vi har Martin. Och att även våra elektriker har stått ut med hans frågor.


Bild: August uppe vid bygget.

Till veckan blir det läkabesök. Ett besök jag befarar kommer bli rejält jobbigt. Jag vet hur undersökningen innan denna remis gick var. Det tog timmar. Timmar innan undersökningen gick att genomföra.

Sedan börjar jag jobba. Fritids har stängt så jag hoppas att han ska kunna vara hos mormor eller helst sin pappa. Jag vet i stort sätt redan hur det kommer bli. Mera kaos.

Men vi har följt August. Vi har varit hemma mesta tiden. Vi har hittills ändå haft en rejält bra sommar. Mest varit här hemma men vi har varit tillsammans. Det är väl ändå de viktigaste. Inte så mycket på stranden som alla andra. Men vi har gjort en lyckad och bra resa hela stora familjen till Rhodos och vi har besökt Tomteland. Njutit av varann här hemma och försökt anspassa oss för mindra kaos. Glass har vi ätit i skärgården och August har gjort saker med Malou.

Jag har inte så stora krav på tillvaron. Närheten till varann har blitt de viktigaste.


Bild: August på Degernässimmet.

Men jag kan säga att denna sommar har August Autism synts mera än tidigare. Vi har helt klart kunnat se svårigheterna. Men vi har också sett alla framsteg. Det är de vi ska fokusera på.
Kommentera här 15 st

Snickaren

Datum: 2011-07-12 Klockan: 17:50:00 Kategori: Hemmet

Medan vi fixar häcken så fixar martin med isoleringen av vinden.

De går framåt och snart kommer man börja se lite panel på väggarna. Spännande. Själva har vi börjat få klar vårt nya skafferi men eftersom Ikea hade slut på konsoller så kan vi inte göra klart. Surt sa räven.

Men på vinden blir de mer och mer klart. Alla som kommer förbi beundrar bygget och hela huset har verkligen fått ett rejält ansiktslyft.
Bild: martin sätter upp plasten som håller isoleringen på plats på ena väggen.Bild: Här ser ni vindväven som han satte upp under gårdagen. Idag kommer alltså isoleringen på utanför detta. Det som ligger på golvet är den panel som ska upp på väggar och tak.Kommentera här 10 st

Rensa häcken...

Datum: 2011-07-12 Klockan: 12:46:27 Kategori: Trädgården

För någon dag sedan klippte vi ner hela vår häck på två av sidorna om huset. Kan säga att de inte såg så skoj ut. Mer ogräs än häck.

Idag har vi tagit tag i allt klipp och all ogräs i häcken. Hela familjen hjälper till. Ett måste.

Mamman lagar även mat.... Daniel åker till tippen medan jag och barnen rensar.

De blir bra mycket bättre å trädgården tar lite mera form. Från att se ovårdad ut till lite mera reda.

Men de är slitsamt. Tur inte solen gassar på för hårt. Att det är lite lagomt ute. Varm blir man av att jobba. Värken gör sig påmind i händerna. Men va sjutton. Man kan inte bara vara arbetsledare.Jag anser inte att det är fel att barnen hjälper till. Dels så lär de sig hur saker ska skötas. Sedan ser de va mycket jobb de finns och att om man hjälper varann så går de fortare så vi sedan kan göra något annat. Jag anser det vara nyttigt och jag kräver att de hjälper till med vissa stora saker. Stenhård mamma, ler. Nejdå men efter sin förmmåga givetvis och många gånger med lite belöning givitevis.
Kommentera här 3 st

Degernässimmet

Datum: 2011-07-12 Klockan: 08:36:00 Kategori: Allmänt

I helgen va ju Alexandra med och simmade i Degerfors. Lite trevligt va de och fint väder. Bjuder på några bilder.Bild: Näckros.Bild: Udden Alexandra simmade ifrån. Där satt vi under förmiddagen och njöt av lugnet och solen.Bild. Björkhäng.Bild: Lilla Degernäs. Där gick starten för de som tävlade. Där finns camping och bad. Där brukar vi bada med barnen.Bild: Jag.... hamnar på bild ibland nu när Alexandra ofta fotar.


Kommentera här 2 st

Vinbär

Datum: 2011-07-11 Klockan: 16:00:00 Kategori: Allmänt

Plockade vinbär igår när jag va in till min bästa vän Mattias. Så blev det att göra lite vinbärsgele. Enkelt å gott.
Jag har alltid grejjat med saft och sylt. Men så har det blitt mindre och mindre. Men gele gör jag varje år. Lätt och fort går de. Man behöver ju inte rensa bären utqan bara plicka som de är. Det går snabbt.

Hade en go stund med Matti igår. Vi pratade.... var iväg och fikade och August fick chansen att åka åkgräsklippare och mjag lovar ungen sken som en sol. LYCKA...Jag är glad att jag har Mattias. Han finns alltid där. En riktigt go vän. Som jag känt länge.

Väl hemma igår blev de lite gräddiga kantareller...


Kommentera här 5 st

Naglar

Datum: 2011-07-11 Klockan: 11:20:35 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Älskar att ha snygga naglar. Så nu drar jag igång igen....

Va sägs? Från att ha haft fransk manikyr har jag nu turkosa tippar.


Kommentera här 5 st

Intervju

Datum: 2011-07-09 Klockan: 23:03:00 Kategori: Allmänt

Min bloggkompis Marcus har gjort ett litet repotage med mig....

Ni kan kika in till Marcus HÄR och läsa om mig... ler.
Kommentera här 6 st

Simma

Datum: 2011-07-09 Klockan: 08:48:47 Kategori: Allmänt

Idag ska vi iväg till Degernässimmet.

Alexandra ska simma.

Ska bli jättekul och vädret ser ut att vara helt okej.Kommentera här 9 st

Andreas Carlsson.

Datum: 2011-07-08 Klockan: 17:00:00 Kategori: Musik

Denna låt gjordes ju till Idol.

Så hittade jag den med enbart Andreas på sång.... han e bra... så jag delar denna. Jag gillar låten. Jag gillar Andreas. Läs hans bok....
Kommentera här 10 st

Bad Jesus

Datum: 2011-07-08 Klockan: 11:47:00 Kategori: Musik

Ännu en låtfavorit med Jay Smith... Denna tog honom till Idol.

Kan säga att han gjorde en bra kupp att vara med där och få ut sin röst och vidare VON BENZO...
Blir inte Von Benzo stort så vet jag inte vad musiksverige är på väg.Kommentera här 1 st

Fredag.

Datum: 2011-07-08 Klockan: 09:52:22 Kategori: Hemmet

Då va de fredag....

Vi fortsätter med skafferiet och jag hoppas kunna börja måla där idag. Det måste bli klart i helgen så vi får tomt i det skafferi vi har. Det ska rivas. Det känns lite surt att man ska behöva riva inne nu. Bygget har ju hållt sig uppe på vinden. Nu börjar det närma sig att det ska göras saker här nere. Det är trappen som ska planeras in nu. Detta medför golven i köket och hallen. Det medför rivning av skåp. Omplacering av august sigvarttavla. Vet inte var vi ska ha den. Men nu får väl Daniel ta tag i att göra klart väggen i August rum så vi kan ha den där.

Jag gillar inte oredan som blir när man bygger. Men tyvärr är det ju så. Vi har ju så enormt lite förrådsutrymmen och inte blev det bättre utan vind och utan de två garderober som ska bli väg upp till vinden samt skafferi. Vet dock att det kommer bli kanon bara detta blir färdigt.

Man får stå ut om man ska få göra drömmen om större boyta.

Men jag ser ju vad detta påverkar August. Han har svårt att komma till ro. Svårt att lämna huset. Han måste ha koll. Han blir samtidigt störd av ljuden. Men han håller sig sysselsatt hela dagarna. Bara han får vara HEMMA. Det får vara så.


Kommentera här 5 st

Von Benzo

Datum: 2011-07-07 Klockan: 11:43:00 Kategori: Musik

Jag blev kanonglad när jag fick veta att Von Benzo skrivit skivkontrakt på Sony Record.... Då kan vi vänta oss en platta snart.

Första plattan e grym.

En låt jag älskar är Bad father bad son.

Delar den med er... stillbilder i vidon men vafan han är ögongodis så vi kan njuta av honom så med...Men jag har grymt mycket privata bilder på honom med.... så jag bjuder på en sån också.


Kommentera här 9 st

Gjuta i betong.

Datum: 2011-07-07 Klockan: 11:03:34 Kategori: Hemmet

Jag testade för några dagar sedan att gjuta i betong. Rabarberblad.

Jag använde ju grovbetong för att det var just det jag hade hemma.

Idag har jag gjort mina blad klara. Det största sprack tyvärr för att jag helt enkelt inte hade gjort det tjockt nog. Läste inte instruktionen ordentligt. Vidare så är de lite grova men jag är ändå nöjd. Jag ska dessutom lägga dom på en större och högre sandhög för att få mera skålad form. Man lär sig ju mer man grejjar.

Daniel har dessutom köpt hem finbetong så jag ska göra flera senare.

Resultatet blev tre lite mindre blad. Och om jag kunde få tag på blad från dagkåpa så skulle jag göra små blad av sådant. funderar även på att gjuta i muggar till ljuslycktor. Har som sagt lite tankar i skallen.

Men just nu ska jag väl snart måla i det blivande skafferiet så jag får nog ta det imorgon.

Resultatet på bladen kommer här:

Nu drömmer jag ju förståss om att ha ett trädäck här ute där jag kunde placera dessa vackra blad. Men jag ska nog finna plats.

Vill du testa och göra såna här blad ska ni klicka på namnet här nere så kommer ni få en kanonbra beskrivning:

SANDRA


Kommentera här 4 st

Huset börjar se ut som ett HUS

Datum: 2011-07-07 Klockan: 08:47:56 Kategori: Hemmet

Vi har ju inte haft något takutsprång på huset vilket leder till att allt regnvatten rinner ner på fasaden. Å det sliter och huset blir sååå fult.

Men nu har Martin fått klart detta i det stora. Så jag är mer än nöjd. Ska väl på lite pannor bara. Antar att det är det han gör just nu där uppe på taket.

Ungarna är med och gör de de kan hela tiden. Mesta tiden går till att rensa upp och städa. Men sånt spar tid från martin så han kan bygga.Mycket återstår. Men vi ser ändå va fort det går frammåt. Igår fann jag till och med ett golv som jag hoppas vi ska kunna få ta gi och ha uppe på hallen sedan. Många planer.

Eftersom vi ska ta upp en trapp försvinner en del utrymme. Jag blir av med mitt skafferi. Därför har vi börjat göra iordning en av de garderober som finns i huset. Den här i köket passande nog. Där ska ja göra ett skafferi och var igår till Ikea och köpte det som behövdes. Golvet är redan på plats.

  

Så idag ska det köpas panelskivor så vi kan göra klart här under helgen. martin river på andra sidan till veckan är det sagt.

    Här kommer trappen att komma upp så detta försvinner.*****************************************

**********************************************************

för övrigt ser jag att jag har mycket läsare. men var är era kommentarer? Eftersom ni är här inne borde några ord få kunna få plats. Vore himla skoj.Kommentera här 2 st

Von Benzo givetvis

Datum: 2011-07-06 Klockan: 17:18:00 Kategori: Musik

Givetvis måste jag ha en Von Bezo tröjja... hur fan ska man kunna va utan?

Love tröjjan reeedan.


Kommentera här 8 st

Födesedagskort.

Datum: 2011-07-06 Klockan: 11:32:00 Kategori: Allmänt

Satt igår med ett födelsedagskort. Gjorde ett lite annat kort som jag vek och dekorerade och sedan stoppade en tag i. Lite annat än ett vanligt.

Jag jobbar mycket med marina papper nu. Så fint såhär på sommaren.

Hoppas kortet blir uppskattat.

Grattis Marie!!!Kommentera här 5 st

Bygget går som sagt vidare.

Datum: 2011-07-06 Klockan: 08:00:00 Kategori: Hemmet

Nu är det ju mycket som man inte kanske ser så mycket av. Men det händer enormt mycket här hemma. Martin håller väl mest på uppe på taket med plåtar och tegel. Har förberett för takutsprånget som kommer bli på huset med.

Inne har han börjat regla lite för elen ska väl snart börja dras MEN ja ni vet hur de är. Man vill kunna börja se RUM. Där är vi inte ännu. Han jobbar flitigt och jag är så nöjd med detta. Han är superduktig. Nogrann och förstår hur jag vill ha de. Trevligt sällskap är han om dagarna med. Sitter ju mycket ensam hemma om dagarna med barnen så ja det är ett trevligt sällskap.

       

Vårt hus får ju ett rejält ansiktslyft både inne och ute. Så det kommer se så bra ut när allt är klart. Det har behövts rustas på utsidan länge och väl. Nu äntligen kan man slippa reta sig på en ful fasad osv.

Daniel och jag har även tagit tag i en del i trädgården trots allt. Så även där ser det liiite mer skoj ut nu. Uteplatsen på baksidan som vi inte använder har i alla fall röjts upp på ogräs och ja det ser ju genast trevligare ut. Någon dag här ska häcken tas ner. Vi klippte den mot grannarna men runt huset i övrigt ska den klippas ner för att få chansen att växa upp lite tätare och finare. Ska bara ha en röjsåg först.

Vi ska väl börja ta tag i det blivande skafferiet i köket med på allvar. Det jag har idag kommer försvinna pga trappen. Men detta kommer bli kanon. Ett skafferi att gå in i... gammeldags ska det bli. Nu röjjer vi den garderob som ska bli skafferi. Det tar dock lite tid då vi pga rust av hela huset inte har så mycket förvaringsutrymmen. Mycket rensas bort och man måste hinna kasta mycket skräp. Men rensat blir det. Å detta är underbart.
Kommentera här 3 st

Träskor/clogs

Datum: 2011-07-05 Klockan: 18:11:29 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ja älskar träskor.

Tänk när man som barn fick åka till träskofabriken varje vår och köpa sommarens träskor.

Syrran hade naturfärgade och lite klack... min andra körde ALLTID träskor med dalablommor på. Syskonbarnen svarta med sina namn och någon motorcykel på. 

Själv hade jag svarta med nån racerbil och några röda något år som var lite ja mer tjejiga. Men sedan var de naturfärgade mest poppis och när jag fick ärva syrrans med klack va de grymt. Hade dom i skolan. Å ja minns va ledsen jag blev när de en dag försvann.

Som vuxen har jag fortsatt ha träskor. Lila...och sedan drog jag igång med blommiga.

Jag brukar köpa varje sommar. Ett par.

I år har det blivit tre. Det sista paret kom hem med sonen IDAG. Mina första vita.Men jag har inte hållt mig till ETT par denna sommar. Det är inne med träskor och det finns mängder av dom. Så jag har köpt TRE par i år.Å jaaa jag använder dom till allt. Inte bara hemma. Jag hade de svarta på mig en hel dag på Tomteland. Och de va även med på Ullevi och Iron Maiden. Givetvis passade de på Folkets park och Von Benzo också.Sö hörrni... träskor e sköna dojjor. Snygga praktiska och helt underbara. En last? Ja givetvis är jag såld och GALEN i träskor men det står jag faktiskt för.


Kommentera här 7 st

Sofie Sarenbrant

Datum: 2011-07-05 Klockan: 17:58:00 Kategori: Böcker

För en tid sedan läste jag denna författares första bok. Vecka 36.

En bok som jag sträcktläste... rekommenderar varmt.

Vecka 36 (pocket)

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...

Text och bild har jag som vanligt lånat på www.bokus.se

Nu läser jag uppföljaren och jag rekommenderar att ni läser dom i rätt ordning för nu har det förflutit 16 sedan första boken. 

Denna bok heter Istället för dig. I stället för dig (inbunden)

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i sommaridyllen Brantevik. I dag är fallet nedlagt sedan länge fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Men en person har inte glömt och mer beslutsam än någonsin beger hon sig till Brantevik för att äntligen finna svaren på sin familjs mörka hemlighet ...

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera här 0 st

Rabarberblad i betong.

Datum: 2011-07-05 Klockan: 10:51:14 Kategori: Hemmet

Jag har velat göra rabarberblad i betong. Nu vet jag inte hur väl mina lyckas men jag har testat. Jag borde ha haft finbetong men har haft sån grovt så vi får se hur de blir. Kanske inte alls blir bra men då får jag prova igen.

Lite kladd å lite jobb att bära sand å blanda betongen men med lite hjälp från August så tror jag att vi lyckades rätt okej.Såhär ser de ut just nu.... å så har jag plastat över detta. Det tar några dagar för detta att brinna klart så jag återkommer väl när jag är klar med dom.

Om du vill göra något sånt här ska ni kika in till min bloggkompis SANDRA. Hon har gjort en bra beskrivning för att gjuta detta så kolla in genom att klicka på hennes namn.

Jag lånade även en av hennes bilder på de färdiga bladen som jag anser är enormt vackra.Kommentera här 6 st

Hans Koppel

Datum: 2011-07-03 Klockan: 20:18:00 Kategori: Böcker

En lite nervkittlande thriller som heter Kommer aldrig mer igen.

Något att lyssna på eller läsa en solig eller likväl regnig dag.


Kommer aldrig mer igen (inbunden)


Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem som väntat efter jobbet. Först tänker Mike att hon tar ett glas vin med sina jobbarkompis men när hon fortfarande inte kommit hem nästa morgon blir Mike förbannad, hon är väl hos den där hon var otrogen med förra året men kunde väl åtminstone ringa!? Hela dagen går utan ett ljud från Ylva och så småningom inser Mike att någonting måste ha hänt henne. När han till slut anmäler sin hustru försvunnen riktas misstankarna snart mot honom själv. Vad ingen vet är att Ylva fortfarande är i livet, och hon befinner sig bara ett stenkast från sitt eget hem.
Efter tre korta satiriska romaner har Hans Koppel skrivit en thriller med internationellt anslag och högt tempo. Sällan har begreppet bladvändare kommit mer till sin rätt. Och det är riktigt, riktigt otäckt.
Hans Koppel är den pseudonym barnbokförfattaren Petter Lidbeck använder sig av när han skriver under för vuxna.Hans Koppels böcker bör inte läsas av barn.
Det svenska deckarundret fortsätter, Kommer aldrig mer igen är redan såld till 10 länder. Filmrättigheterna såldes också direkt.


Som vanligt lånar ja text och bild från www.bokus.seKommentera här 7 st

Von Benzo

Datum: 2011-07-03 Klockan: 09:46:03 Kategori: Musik

Måste ju säga att de är en rejäl kontrast att gå på Maiden på Ullevi för att dagen efter gå på Folkparken hemma i Degerfors.

Men inte mindre fel för de. Två dagar med bra musik.

Vädret blev bra. Å dagen började väl inte med Benzo utan med barnens kusin å kompis som entrade scenen å spelade å sjöng. Riktigt bra. Duktiga.Bild: Fanny Å Jonathan.


Det fel som fanns att klaga på är att man hade Nöjesfabriken som fixade ljudet. Å ja man kan undra om de kunde detta?? Sången försvann i trummor och gitarrer hördes inte när sedan Tanja spelade heller. Banden stod å på scen å försökte få upp ljudet å sänka annat så brist. HELT klart. Lite illa för att vara just ett företag som jobbar med just detta. Så lite besviken blir man när man VET att det finns bra ljudkillar även på en liten ort som vår.

Kvällen bjöd på bla Mats Ronander. En rejält liten publik gjorde inte honom lycklig å ja Blues å Ronander är nog helt fel för Degerfors helt enkelt. Vidare kom ju de lokala bandet Frozen fire och ja de hade mer publik än storstjärnan. Men de spelar något som Degerfors känner igen. Å Möckelns strand e ju trots allt en fin å bra låt.

Lite gamla goa återseenden på hemmaplan är inte fel å så kom då de som jag väntade på. VON BENZO... Jay Smith gjorde en KUPP som deltog i Idol. Han använde Idol som en språngbräda för att få ut sitt band. Inget tvivel. Hemma har vi lyssnat på Benzo sedan Idol å bandet är GRYMMA.


Bild: Jay på Volvo här hemma. Alexandra har fotat.

Lovar att det är Benzo som om några år kommer få agera förband åt de tyngre banden. De levererar å de ÄLSKAR de de gör.

Jay va lika läcker som alltid å rösten kan ingen fan klaga på. Vidare så röjde de skiten ur Degerfors som hängde på. Sån rock har vi aldrig haft där hemma i byn så de va SKÖJ. Att Folkparken får liv e så jäkla nice.
Bild: Jay på scen på Parken. DÅLIG bild men ja här e han i alla fall....


Såg ju Jay här hemma på Volvo... en av bandkillarna som ikväll spelade bas va då med. Å ja att få se hela bandet å efteråt få prata några ord med dom är alltid lika roligt. Albin ville ha en tröjja och fick både kram och autograf av Jay. Mamman var inte sen att krama om läckerbiten från HELSINGBORG å bandkompisen var hur jäkla trevlig som helst. TRyckte Degerfors va trevligt i riktig Ralp Edström anda å önskade mig en riktigt trevlig fortsättning på helgen och sommaren. Mammor ska liksom tas om hand lite... ler. Så trelviga. Så KUL.Se Von Benzo om vi får chansen nu i sommar.

Kan säga som såhär. Att få höra Helsonborgare väcker minnen. Ja älskar denna dialekt.

Bjuder på Bad father bad son.Medicin..... rösten älskar ja...

Kommentera här 3 st

Mera Iron Maden

Datum: 2011-07-02 Klockan: 11:01:07 Kategori: Musik

Att sitta å se ett soligt Ullevi fyllas med människor är en upplevelse i sig. Alla sorters människor finns där. Inte samma extrema utstyrslar som på Kiss för ett år sedan då man kunde se människor som exakta kopior som bandet från olika tidsepoker och skivomslag.

Nej de va inga med röda tajta skinnbrallor eller så men man ser rockarna som fastnat på åttiotalet med tunt flygande långt hår och en del med någon kal fläck på skallen. De är de riktigt unga samt de äldre som varit med från start. Alla stilar på kläder. Å jag ÄLSKAR att sitta å titta på folk. Se denna saliga blandning.

Som det sas från scen så har Maiden fans från alla kulturer och relioner. Alla länder alla färger. Så jaa så är de ju.

Över 50 tusen hade samlats för att se bandet. Å det var ös. Det var ROCK. Det va tryck.Kvällen startade med Graveyard. Helt okej. Inget jag tidigare hört men jo okej. SABATON va grymma. Å sångaren pratade härligt på Dalmål.... å detta var deras största publik som de spelade så det var inte bara cooolt att få va förband till Maiden utan givetvis en grym upplevelse att stå där och spela inför ett slutsålt Ullevi.

Med rymdtema klev så legendarerna upp på scen. Med en resa genom galaxer och rymd på skärmarna gjorde de entre. Kiss entrade Stockholms staduim som jättar som klev in över arenan och detta var väl inte lika storslaget kanske men jaaa de blev tryck ändå.Å jag är himla nöjd. De spelade de låtar JAG känner igen. Jag fick inse att EDDIE lever... lers tort och med demoner och självaste Djävulen på scen så kan de inte bli bättre.... Bruce röst är legendarisk å jaa även om jag inte lyssnat så mycket på Maden så va detta blande de bästa eller ja de bästa jag sett.

förvånas gör man dock.... varför går så många INNAN de e slut. När Maiden lämnar scen första gången så går enormt många. Å missar de bästa på HEEELA kvällen. Så sjukt. Får man biljetter till detta band så stannar man till the bitter END.Som avslutning bjuder ja på Fear of the dark. En av höjdpunkterna på Ullevi igår.

Kommentera här 4 st

Iron Maden

Datum: 2011-07-01 Klockan: 09:17:27 Kategori: Musik

Regnet har vräkt ner inatt. Huset är tyst och jag sov till halv nio. När hände detta sist? Vaknar ju alltid kristligt tidigt.

Idag väntar ingången till helgen som kommer innefatta MUSIK.

Va sägs om Iron Maden?

Å även Von Benzo och Jay Smith.... samt lite andra lokala förmågar från byn.

Jag hoppas vädret kan signalera UPPEHÅLL åtminstinne. Det blir så förbannat mycket roligare då.
Älskar verkligen livemusik så detta ser jag fram emot. REJÄLT. Iron Maden är inget som jag lyssnat på. Jag minns dock hur grabbarna i klassen diggade Maiden medan ja gillade Kiss. Kiss som vi såg förra året på Stockholm Stadium. Nåja. En av killarna var redigt inne på Maiden och gillade Eddie, deras mumie. Saken var den att han inte förstod att Eddie INTE var levande, på riktigt. Han levde sig så in i de där. Alla försökte säga att det typ var en robott. Men eftersom den RÖRDE sig över scen så var det liksom uteslutet att få in detta i skallen på klasskompisen. Eddie va på RIKTIGT.Bild: Iron Maiden... ööö kolla in de röda skinnbrallorna... ler stort. Sexigt? NOT....

Men jag har hört att Maiden Älskar Sverige och är som bäst här. Så att den kommer bli bra och att det kommer vara en show att minnas är jag helt övertygad om även om jag då inte är en Maiden fantast. Maken däremot HAN älskar detta så nu är de bara å hänga på.

Kommentera här 11 st