Layouter....

Datum: 2011-03-31 Klockan: 11:54:25 Kategori: scrapbooking

Eftersom jag just nu är hemma och ska vila gör jag en del pyssel. Jag har många ideer och underbara papper från MAZZARIN att grejja med.

Idag gjorde jag en layout med äldste sonen och temat Våffelgaden. Fler såna LO´s kommer då jag vill göra med de andra barnen också. I dessa layouter blir det lite journaling också då min gode vän PETER HOFF skrev så bra om Våffeldagen i sin blogg. Jag lånade hans text och så kom denna layout till:





Peter är även fotograf och fotar gärna på uppdrag. Kika in på hans hemsida och beställ en fotosession med honom. Han finns i Lidköping med omnejd. PH FOTO

Igår kom en annan LO till. August fick ju nya kläder så varför inte göra något av bilderna.



 


*************************************************************************
**************************************************'

Återigen vill jag påminna att jag gärna gör kort till beställning. Du beställer genom att lämna en kommentar och din mail så jag kan nå dig. Jag gör efter dina önskemål så långt det är möjligt. Kort till vännen, krya på dig kortet, till födelsedag, bröllop eller kalas. Tveka inte. Jag sänder kortet på posten och det har gått väldigt bra hittills så hör bara av dig. Du får ett kort som är garanterat unikt.


Kommentera här 17 st

Scrapbooka LO´s

Datum: 2011-03-30 Klockan: 10:37:42 Kategori: scrapbooking

En bra avkoppling är att scrappa. Jag har precis börjat forska lite kring min mormor och morfar. Därav kom en första LO med ett foto som jag haft i många många år i en ram. Nu hamna den på denna LO.





Eftersom det snart inte finns någon som kan berätta något om ursprung så har jag fått ringa Landsarkivet. Min mamma träffade bara sin morfar Oskar. Vad hennes mormor heter visste hon, Agda men inget om sin farmor och farfar vilket gör mig nyfiken. Så det jag vill veta i dagsläget är vad mina morföräldrar hette och var de föddes och dog. Sånt här är viktigt att skriva ner om någon i framtiden ska veta. 

Min mormor och morfar kommer från Östergötland. Morfar var född i Kristberg medan mormor var född i Motala. Mormor var född Dufva. Det väcker i och för sig lite frågor om vi är släkt med den kände Dufva i historien. Jag finner även Lars Dufva som i nedstigande led ska vara släkt med Carl Bildt. Vidare har vi Sven Dufva som är den som vi brukar höra talas om.

Men i denna stund så har jag inga planer på släktforskning. Men lite lite vill jag veta. Någon dag kanske jag har tid och lust att åka ner till Landsarkivet i Vadstena och läsa lite själv.







Vidare blev den en LO med äldsta sonen. ALLTID MUSIK blev rubriken. Jag ahr avnänt Stella Rose pappren som jag har köpt massor av. De är toppenfina och så härlig kvalitee på. Tjocka å fin struktur. Massa underbara färger.


Kommentera här 15 st

Integrering.

Datum: 2011-03-29 Klockan: 10:22:30 Kategori: August/barnen/Autism

I skolan pratar man om integrering. Att barn med särskilda behov ska delta i den vanliga undervisningen. För August del har denna integrering minskats då jag inte ansett att den gynnat honom. Han har mått dåligt av övergångar och jag har även sett att det man gör när han är i sin hemklass inte är så livsviktigt att det är något vi ska hålla på med. Att måla nere i källaren har inte känts som något som utvecklar.

Idrotten har man dock inte låtit mig säga nej till. Nu har man varit i badhuset och det har ju varit kanon med bad. Men idag startade den vanliga gympan i gymnastiksal.

Idag valde jag att observera. Delta.

Jag har ju känt oro. Kännt mig osäker.

Hur ska han klara detta i en liten gymnastiksal och vidare i det kaos som råder, denna klass med så många barn och med olika viljor och flera med lite speciella behov.

Jag är imponerad och totalt lugnad. Denna idrottslärare löser detta gallant. Man har även med en stödlärare som rycker in när någon behöver stöd.

August deltar där han känner att han har koll. Läraren går igenom systematiskt. Låter barnen jobba i små små grupper och ser till att alla har förstått. I röriga lekar får August sitta på bänken OM han inte klarar av och när han mitt i leken känner att han fått kontroll är de bara att börja vara med. Ingen reagerar på att det på något vis skulle vara orättvist. Detta väljer August helt själv. Han väljer om han vill gå undan. Ingen säger att han får. Han vet att det är okej helt enkelt. Ingen gör någon grej av detta.

Idrottsläraren jobbar enormt med att hjälpa varann, förstå varandra och jag ger honom en eloge för sitt pedagogiska arbetssätt.

Vad bra det är att delta när man känner oro. Då ser man direkt hur skolan har löst situationer man själv fått för sig är problem. Nu kan jag känna mig både trygg och lugn i fortsättningen.




Jag såg så tydligt hur mitt barn försökte hänga med och hur han gjorde för att göra just detta. Hur han kollar av. Hur alla har sin plats. Hur man strukturerat upp det så alla kan klara av att delta. Det är till och med okej att komma lite sent om man inte klarar av den värsta ruschen när de börjar. Det finns en tillåtelse som gör att alla kan delta utifrån sina behov.

Detta skapar trygghet. Jag får vara jag.



Bilder: August på idrottssamlingen.


Kommentera här 5 st

Livets vägar

Datum: 2011-03-28 Klockan: 18:32:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Från att ha känt att allt är på topp så sakta rasar livet samman igen. Rakt ner i avgrunden faller man handlöst. Man vet inte varför. Man vet bara att man fallit.

Att känna maktlöshet över att kunna styra och reglera sitt eget liv. Att ha makten över det som händer runt en och att på något vis veta att man har ballans. Min ballans är dålig. Jag står sällan stadigt och det svajjar rejält. En berg och dalbana jag inte alls vill åka med.

Hur finner man ballans? Hur kommer man rätt när man provat allt? När man vet vilka verktyg man ska använda och använder både hammare och såg som tänger precis så som man skall. Men ändå fungerar inte livet. Ballansen.

Tröttheten övermannar kroppen och hur man än stretar emot så rasar man. Man skriker ut sin vanmakt och sin ånger och man ropar på hjälp. Men ingen kommer. Ingen tar emot eller försöker hala upp dig. För ingen kan. Inte ens de som försöker klarar av att göra vägen lite enklare. Lite mindre krokig. Lite mindre svår.

Hoppet lämnar till slut och man undrar vart i livet man ska ta vägen. Var man ska gå. Vart i livet man hör hemma. Om man ens är menad att vara. Vara en del. En del av allt de där som de flesta vill vara någon form av del av.

Vem är jag? Vart ska jag? Hur blev det som det blev? Varför? Alla dessa varför. Mitt ibland detta så lever jag ju. Jag njuter. Jag älskar. Jag älskar DIG. Du finns, ni finns. Det håller mig uppe. Hamnar inte längst på botten. Du gör att ljuset finns. Ni.

Älskade du. Finns där. Älska just mig. Så som jag är. För ingen är som du, och jag, jag är speciell. Jag är JAG.




*******************************
****************************************************************'

Tack snälla för att jag fick träffa dig igag.

Tack för att du alltid lyssnar.

Å tack snälla för att just DU finns.

Älskar er! Tack för att ni finns i mitt liv.


Kommentera här 6 st

Romantik

Datum: 2011-03-27 Klockan: 18:43:07 Kategori: Kropp å själ/ADHD



Mormors brödfat. I detta bor inget bröd utan nu är de stenar å pärlor.

Slagbordet hemma har fått lite saker som jag själv grejjat till... å jag har valt att behålla mitt slagbord i trä. Varför ska ALLT vara vitt?



Känner mig off och just nu sitter jag mest å pysslar å plockar här hemma. Orkar inte med så mycket mera just nu när det är en del turbulens. Det är mer eller mindre kaos. Inom. Jag kan dock inte gå in på varför här. Men mina tankar finns hos någon just nu. HJÄRTAT....



Jag är rejält trött. Jag somnar tidigt om kvällarna nu och jag kan inte säga att jag är så pigg. Imorgon är det ny vecka och då ska jag iväg och träna igen. Väntar dock spänt på mina nya joggingskor så jag kommer igång på allvar utan att få så förbaskat ont i mina fötter och ben. Skorna är viktiga.




Kommentera här 28 st

Stringhylla

Datum: 2011-03-27 Klockan: 10:43:17 Kategori: Hemmet

Jag har alltid önskat en stringhylla. Nu har jag chansen att få två.

Jag är överlycklig och dessa ska få sitta på min övervåning, när denna är klar.

LYCKA.

Bra pris. Lyckan är total.










Kommentera här 3 st

Outfits

Datum: 2011-03-26 Klockan: 12:12:18 Kategori: August/barnen/Autism

Våren är ju här. Med våren följer även till shopping till barnen.

De stora har fått skor. Den lille fick lite mera. Han var tvungen åka till Malou och visa.

 

Skor och överdragsställ... läckert med lite gröna toner tillsammans med det svarta.


   



Läckert grön Adidas hood tröjja och en puma keps i svart med vit puma.

Han va överlycklig och så nöjd. Jag är så glad att mian barn uppskattar när de ska handlas kläder eller när jag köper sådant. Aldrig något gnäll eller besvikna toner.

Albin köpte sig ett par Adidas tennisdojjor och Oskar tog ett par converse i år.


Skor - Converse: Star Player EV Leather Ox | Yttersidan av skon



Själv köpte jag mig en Rykä sko. Som MBT men billigare. Men lika bra. Underbar sko att arbeta i.







Kommentera här 6 st

Att ta vara på sig.

Datum: 2011-03-25 Klockan: 10:28:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Igår fick jag en downperiod på eftermiddagen. Rejält. Så jag somande tidigt. Först i soffan redan före sex. När så hockeyn drog igång försökte jag att sätta mig upp men orkade inte alls. Jag borstade tänder å rasade i säng för att fortsätta sova fram till ett då jag skulle ha hämtat Oskar som kom hem från Stockholm. Han skickade dock ett mess att han åker med en klasskompis vilket ledde till att den trötta mamman bara vände sig om och sov vidare.

SÅ trött.

Denna dag var tanken att gymmet skulle få sig ett besök men jag beslöt mig för att frisk luft och sol var den rätta medicinen så jag hämtade Tequila och tog en promenad. SÅ skönt.

       

Känns lättare att gå med en hund än ensam. Sällskap. Men att skaffa egen hund igen det gör jag inte. Sugen ibland men det är för mycket jobb. Sedan har jag ju egentligen möjlighet att låna lite så det är ju något man kan göra. Får hämta grisen fler gånger. Igår ville inte August. Så då fick det vara. Han var så duktig och gick hem från skolan så han ville helt enkelt inte gå mera. Jag hade tränat och kände att en promenad ute varit skönt. Men men.

Snart väntar helgjobb och jag ska börja packa för detta.


PS.... glöm inte klicka på min BUZZADOR knapp och börja testa produkter liksom jag. Jätteskoj!!! Testa du med.


Kommentera här 13 st

Njuta

Datum: 2011-03-24 Klockan: 12:44:23 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag är ju en gottegris. Varför ska jag säga att jag inte är de? Jag erkänner. Rakt av. Å jag tänker fortsätta njuta av de jag älskar....

I förrgår tog jag å August oss en tur ut till Marieberg. Vi köpte glass och satt ute och åt den. Jag provade den nya Daim päron. MYCKET god kan ja säga.



Vi satt där i solen och tyvärr var vindarna kalla fårn Vänern denna dag så det blev glassäta och sedan åka hem igen.



Mamma fastnade visst också på bild till slut. Prinsen ville inte gärna fota mamma. Men jag kanske borde synas på bild i familjealbummen med? Eller?




Igår bjöd min arbetskamrat på massa gott fikabröd och en av kakorna tog mig raka vägen tillbaka till min barndom. En kaka som min mamma bakade då men som hon uppenbarligen glömt bort. Jag sparade den till sist. Luktade på den. Mindes hur man stal ur frysen och åt den frusen och hur den smälte i munnen. Å den smakade lika gott som då. Kan lova att jag ville ha receptet och kanske minns min mamma vad jag talat om i flera år.



Jag är verkligen barnsligt förtjust i kaffebröd, smågodis och choklad. Choklad vet ni skulle ja kunna tjuta för om någon tog mina goda dyra praliner. Jag vaktar dom som en hök och de är MINA. LER. Man måste ju kunna få vara barnsligt förtjust. De tycker ja.

Min last. Vad är din? Har du någon last här i livet?

Å OM man nu ska ha en sån här last så lär man träna. Å jag har även en stor latmask som bor där inne i mig. Men idag har jag varit iväg. Träffade bekanta och vips går de så mycket lättare när man kan tjata bort en stund medan man flåsar på gåbandet.



Kommentera här 13 st

Läsläxa

Datum: 2011-03-22 Klockan: 21:31:20 Kategori: August/barnen/Autism

Såhär ser August läsläxa ut.

 

August kan ju inte läsa ännu men detta är ett sätt att lära sig. Genom att ha en bild över ordet så kan han koppla ordet till en bild. Det enda ord han måste lära sig här är ordet KAN.

En mening kan se ut såhär Johan:

JAG KAN CYKLA

DÄr JAG är en streckgubbe som pekar på sig själv, alltså JAG, ordet KAN och sedan en streckgubbe som CYKLAR.

Man kopplar ihop det med det visuella.

Jag hoppas han ska lära sig läsa genom detta sätt som verkar väldigt finurligt.

Man kan ju i detta läge säga att man låtsasläser och det stärker även känslan av att KUNNA. Det är viktigt.


Kommentera här 10 st

Buzzador

Datum: 2011-03-22 Klockan: 15:07:53 Kategori: Kropp å själ/ADHD

För en tid sedan blev jag något som kallas BUZZADOR.

Detta innebär att man är med och testar olika produkter från olika företag. Man får prova produkten och även några av ens vänner får chansen att testa och så rapporterar man in vad man tycker om det man testat.

Idag fick jag mitt första paket innehållande BIFIFORM Balance. En mjölksyretablett för oss med orolig mage. Detta passade mig perfekt att prova och jag har tittat på dom på apoteket någon gång. Denna tablett tas en gång per dag och innehåller mjölksyrebakterier som hjälper magen att återfå en fin och bra ballans.



Jag tvekar inte att prova då jag har stora problem med uppsväld mage, och att jag allt för ofta inte har en mage som fungerar. Jag har svårigheter att tåla mat och kan känna mig enormt begränsad.

Så nu ska jag testa dessa och så får vi se hur min mage reagerar. Jag hoppas på ett positivt utslag.



Vill du gå in och läsa mera om produkten kan du klicka in på www.bifiform.se

Skulle även du vilja ha chansen att testa nya produkter så kan du klicka in på buzzadorikonen som är i inlägget bredvid kommentarslänken.


Kommentera här 4 st

Scrappat lite LO och födelsedagskort.

Datum: 2011-03-21 Klockan: 09:46:03 Kategori: scrapbooking

I helgen har jag gjort några pysselsaker. Jag har mått si och så och faktiskt inte alls varit ute mycket. Jag är väl inte som andra men så är de i alla fall.

Det har blitt två Layouter.





En LO med August där jag dokumenterar hans första hockeymatch. Gjort med en hel del Tim Holtz papper.





Vidare blev det en med återigen August där han är i badhuset. BADPOJKE. Vi har ett fint nytt badhus här och han tillbringar tid där flera dagar i veckan. Från att ha varit rädd för vatten är han mer under än över nu. Simundervisning i skolan en dag per vecka samt simskola och oftast ytterligare en gång brukar det kunna bli.





Sedan blev de två kort till en som fyller 20 år. Även här har jag använt mycket av Tim Holtz produkter. Älskar dom.


Det är måndag. Ny vecka. Jag jobbar sex dagar denna vecka. Många timmar, långa dagar. Samt lite övrigt. Men en ny vecka innebär också nya utmaningar. Jag försöker se ljust på dagarna. Njuta av de som är bra. Ju mer man försöker hitta de som är positivt och välja bort det som ger negativ energi gör att jag mår bättre å bättre. Just nu känner jag mig stark.


Kommentera här 20 st

Mera gardiner.

Datum: 2011-03-20 Klockan: 16:45:32 Kategori: Hemmet

Idag har jag å min goaste vän M varit ute och ätit lite. Vi skulle träffats i fredags men eftersom båda va lite småkrassliga då träffades vi idag.

Innan så rensade vi återigen på vinden och jag på August rum. Jag behöver knappast säga så mycket mer antar jag än att det blev mindre damm och en stor svart säck full.

När jag kom hem nu på eftermiddagen så har jag faktiskt tagit tag i gardinsömnad. Idag blev de en gardin till köket. Jag valde att sy en kappa för nu är jag less på panelgardiner hit och dit. Tyget som blev kvar ska ja sy två andra gardiner av, en till mamma tror ja och en till M.






Kommentera här 10 st

Lite gardiner

Datum: 2011-03-19 Klockan: 19:05:24 Kategori: Hemmet

Håller på å fixar med gardiner. SKA sy nya bla till tjejernas rum av ett helt underbart tyg som legat lääänge.





Idag så tog vi en sväng till Örebro. Det är lääänge sedan vi var dit så de gjorde vi och då hittade jag gardiner till vardagsrummet. Så nu ikväll medan maken fixar Sushi så har jag lagt upp och fixat till dom. Tycker de blev jättebra.





Som ni ser så är mitt matsalsbord inte ett bord för middagar. Där sitter jag och August och pysslar i varsitt hörn. Jag SKA försöka strukturera upp detta bord imorgon och ta min köpmansdisk i anspråk för att ha allt på. För jag måste ha de inom räckhåll och slippa springa och hämta i mina lådor. Ska bli underbart att få ett eget ställe för detta bara bygget kommer igång och sedan blir klart.



Nu har jag tänt lite ljus å myst till de i vardagsrummet och snart ska de njutas Sushi och så blir de nog ett avsnitt med Familjen Macahan.




Kommentera här 12 st

Ensamhet

Datum: 2011-03-18 Klockan: 20:38:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har aldrig tyckt om att vara ensam.

Jag vill ha sällskap eller människor runt mig.

Inte så att den som är hemma måste hålla mig i handen eller göra saker med just mig men känslan av att ha någon nära gör mig gott.

Varför det är så vet jag ärligt inte alls. Det är liksom jag.

Igår blev ja dålig. Dels hade magen besvärat mig några dagar och på eftermiddagen kom feber och värk i kroppen. Om det beror på magen eller på något annat har jag ingen aning om. Men idag vaknade jag och mådde ganska kasst. Inte värre än jag kunde komma iväg med barnen och katten till veterinären samt handla men jag insåg att min fikadejt med Lena och middag ikväll med Mattias inte var att tänka på, trots att jag så gärna ville.

Så därför sitter jag nu ensam. Två barn är hos sin pappa, August är hos Malou i helgen och Daniel har gett sig iväg för nattjobb.

Å vet ni.... jag lider inte av att vara just ensam ikväll.

Jag har till och med stängt av teven. Inget intresserar och jag kommer snart ta mina tre katter med mig in till sängen å lägga mig å läsa. NJUTA av att de är okej att krypa ner å bara göra de just jag vill.

Att känna en lugn i att vara ensam och fortfarande känna mig trygg i det är stort för mig. Jag förstår ju att jag måste va sjuk, på riktigt eller så är de bara så att jag just här och nu mår riktigt bra för en gång skull.

Det finner jag tacksamhet i.




Kommentera här 8 st

FBK-Brynäs

Datum: 2011-03-17 Klockan: 16:59:32 Kategori: August/barnen/Autism

Igår ringde Daniel å frågade om vi skulle åka på hockey.

Färjestad mötte Brynäs.

Självklart skulle vi åka. Tjejerna och August fick också bli med. Deras allra första Hockey match.

Det är stort och det är många människor och de är ljud. Många intryck för någon med Autism. Kan säga att August var förväntansfull.

Å jag kan säga att han tyckte de va spännande och roligt.

Mamman fick inte koncentrera sig mycket på spelet dock då herrn i fråga hade sisådär en miljon frågor mer än vanligt.

Men man måste ju få veta. Om man ska förstå världen är de viktigt att inte känna att man inte kan få fråga och få sina frågor besvarade.

Några av de mest härligaste frågorna var:

-Mamma vilket lag hejjar vi på EGENTLIGEN?

-Va ropar dom? Säger de BYTE? ( De ropade Bryyynäs... stod nära klacken som bestod av ca 50 glada suporters. )

-Mamma när är de reklam egentligen?

Fick förklara att vi var där på riktigt och att det inte var på teve vi såg.



Det enda problem som blev tack vare Autismen var att august inte klarade av att kissa när han gick på toa. Det var för rörit och aldeles för mycket människor. Detta gjorde att han brakade en stund inför tredje perioden. Men så fort den tog fart efter pausen var tårarna torkade och han hade fullt upp att hålla reda på sidbyten och hur många poliser han såg. Vem som pratade och va klacken ropade.

Bra social träning som fungerade bra. Mitt barn ska inte behöva sitta hemma pga sin funktionsnedsättning.

Några meter bort satt tevefolket med Ankan i spetsen. Bilden e dålig men joo de är han som sitter där. LER.




Kommentera här 21 st

Lite Scrappbooking.

Datum: 2011-03-14 Klockan: 11:13:33 Kategori: scrapbooking

Jag har skapat lite i helgen.

Det har blitt lite Layouter. Jag provade även att göra decoupage.





Bilderna har jag köpt av min goda vän Peter. Vill du också köpa bilder eller bli fotograferad av honom klickar du HÄR



Vidare gjorde jag ytterligare en med en äldre bild på mig och August.





Nya underbara papper i orange från MAZZARIN


Vidare en ask som jag klätt med servetter...



Denna ska nu lackas å tas i bruk. Ganska skoj va de faktiskt.



Kommentera här 21 st

Övertalning.

Datum: 2011-03-14 Klockan: 10:24:20 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Efter den sedvanliga övertalningen med mig själv kom jag iväg till gymmet.

Nu är jag nytränad och ska strax hoppa in i duschen.

Massor med grejjer från vinden är nedplockat och väntar på att få komma till tippen idag. Sedan fortsätter vi rensa där uppe. MYCKET är på gång bort i alla fall.

Martin har även varit här på morgonen så en del papper inför bygglovsansökan börjar bli klart.

Sedan väntar jobb för mig....

Tänk va tacksam ja gär för alla bra dagar. Alla dagar då jag kan fylla med de positiva som finns. Igår kom en svacka. En liten på kvällen när saker kommer tillbaka. Saker jag aldrig glömmer men har accepterat och på något vis bearbetat. UNder den press jag levde DÅ hade jag inget val. Jag gjorde mycket för att överleva det året. Idag är jag tacksam att jag till slut orkade vidare.

Nåja. Ny vecka och nya utmaningar.



Bild: Ytterligare en underbar bild på vår katt Arwen.


Kommentera här 2 st

Du

Datum: 2011-03-13 Klockan: 23:22:18 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Utan dig så är jag ingen.

Utan dig ett korn av sand.

Men med dig så är jag kungen.....

Du var allt. Egentligen.

Han gjorde mig dock så illa så jag vågade och kunde inget annat.

Jag var också så rädd om dig... hur konstigt de än låter.

Tyvärr så blev allt fel och oavsett varför saker blev som de blev så står jag med en skuld jag alltid får leva med.

Jag har fått betala ett väldigt högt pris. Väldigt högt.

Inte bara att jag miste dig, utan allt annat runt om. Saker bara just du vet. Sådant kommer jag få fortsätta betala för. Livet ut. Straffet är stort. Straffet är enormt.

Jag kommer aldrig bli hel igen. Aldrig. FÖr det jag gjort har gjort ett stort hål i mitt hjärta och i min själ.

Jag förstår dig. Jag är en dålig männsika. Rakt igenom. Å du har rätt att straffa mig.



Säg inte att du förstår. Du förstår inte. Säg inte att jag är bra som jag är. För jag blir aldrig bra. Jag kommer aldrig vara rätt elelr någonsin god. Alltid dålig.


Kommentera här 2 st

Maine Coon

Datum: 2011-03-13 Klockan: 21:04:48 Kategori: Allmänt

Bara måste dela denna underbara bild Alexandra tagit på våran Arwen.... visst är denunderbar.



Tyvärr är den inte helt skarp men jag gillar den.


Kommentera här 4 st

Lärande

Datum: 2011-03-13 Klockan: 11:07:40 Kategori: August/barnen/Autism

Igår tog August fram sina klossar med bokstäver och siffror.

-Lek med mig!

Så vi satte oss på golvet och började sortera klossar. Han började med att plocka bort siffror. Han hittade alla och vissta skillnad mellan bokstav och siffra.

Vidare så skulle jag hjälpa honom att skriva namn. Så de gjorde vi. Sitt eget namn kan han galant och han vet vad bokstäverna heter.

Sedan var det mitt namn. Men där fick vi en diskussion om att de inte står MAMMA utan mammas NAMN. Mamma är lika med Therese för August. Ja de stämmer ju men skrver man Therese står de mitt namn INTE mamma.

Så detta blev inte bara en lek. Vi tränade fast han inte ens märker det. Vi tränar på bokstäver och siffror begrepp och att skriva olika namn.


Kommentera här 9 st

Skapande....

Datum: 2011-03-12 Klockan: 17:55:23 Kategori: scrapbooking

Har skapat lite....

Några layouter och födelsedagskort.





Här blev de en layout i blått med ett underbart papper från vår pysselaffär Mazzarin. August började förra sommaren tjata om att klappa en ko. För någon helg sedan blev de äntligen dax, å han fick även sitta på en ko. Tur vi har Malou och att hon känner Martin som är bonde.




Ett grattiskort i bruna toner. Här testar jag min nya fjäril.





Vidare blev det denna Layout på Elin. Där har jag oxå använt helt sagolika papper. Söta och använt min punch från Matha Stewart som ja älskar att göra fina kantborder med.







Med ett prickit papper kom ja tänka på när vi fick träffa Katy Perry. Så denna LO växte fram mest för att skriva ner lite om hur detta gick till.

Vill ni läsa om detta med Katy grejjen finns de att läsa under MUSIK kategorin... Några av länkarna dit hjälper jag er med:

Katy

Katy 2


Hoppas ni får en fin lördagkväll.


Kommentera här 8 st

Städning av vinden har börjat....

Datum: 2011-03-12 Klockan: 14:13:26 Kategori: Hemmet

OM vi ska kunna göra vinden bebolig måste vi rensa bort de som är där uppe. Nej givetvis inte allt men mycket av de som är där uppe ska vi inte ha kvar.

Någon som känner att de vill hjälpa till? Ni är välkomna?




     


Hittade även detta... tre generationer DISKETT kan man säga.... minne till datorn. Stor den första va och nu har vi CD.






Kommentera här 6 st

Bygget....

Datum: 2011-03-12 Klockan: 10:40:36 Kategori: Hemmet

Mycket håller på att ta form.

Nu ska de sökas bygglov för de två takkupor vi vill ha för att släppa in mera ljus och få en större övervåning. Martin kom med ritningarna igår. Nu är de bara ansökan som ska in med allt va de innebär....





Så i höst någon gång borde vi vara klara med allt som ska göras. Martin har flera månaders jobb OM allt går som planerat. Ja bygge blir de men om de blir takkupor ja de vet vi ju inte ännu. Men vi hoppas verkligen att de blir så.

Jag är så lycklig att jag vågade flytta från det samhälle jag är uppväxt i. Jag är så evigt tacksam att jag tog mig därifrån och fann detta. Här trivs jag och har fått förutsättningar jag aldrig hade haft där. I ett trångsynt samhälle där inget ska förändras och det mesta är illa. Ja så känner jag. Det är min känsla och den står jag för. Jag är glad att jag vågade och att jag lämande det bakom mig. Mina barn har fått så mycket genom att ha flyttat. Ta bara skolan och allt stöd vi fått. Så ja jag är tacksam. Evigt tacksam. Jag ser inte någon som helst minus.

Å nu ska vi få till huset så som vi velat i många år nu. Äntligen blir drömmen verklig.


Kommentera här 5 st

Bensinpriset...

Datum: 2011-03-11 Klockan: 10:22:25 Kategori: Allmänt

Herregud va bensinen har gått upp. Jag blir redigt mörkrädd.

Jo jag veet, de är oroligt i oljeländerna. Det är att värna om miljön men alla som MÅSTE ha sin bil? Kom för fan inte å säg att de finns kommunala medel. Ja klart de finns men de fungerar mindre bra på glesbygden. Alla som pendlar HAR inte möjligheten att ta tåg eller buss.



Jag pendlar själv nästan sex mil varje dag. Jag kan ju inte bara säga upp mig för att de är emot miljön att köra bil. För mig finns inte möjlighet till vare sig tåg eller buss då tiderna inte alls passar mitt arbete. Är jag då en dålig människa som inte går eller ta cykeln?



Ska jag prioritera om och inte åka till min familj då jag måste köra bil för att ta mig till dom? Ska jag gå till affären varje dag och handla istället för att storhandla? Är de mer miljövänligt?

Ska mina barn isoleras hemma för att vi inte kan ta bilen å åka till vänner eller på semester?

Å det finns ju så mycket mer som är dåligt för miljön är bilen.



Ska hela Norrland dö ut? För att vi inte ska åka bil till arbetet? De sak sitta isolerade i sina byar.... man ska stanna på hemorten, glesbygden men HUR om man inte kan få ta bilen.

Jag försöker åka bil så lite jag kan. Jag stannar på orten jag jobbar ibland och sover kvar för att spara både pengar och miljö men jag är väl kass som tar bilen. Jag borde ju ta mig ändå. ELLER?

Hur kan man ens disskutera så? Bra att bensinen är hög så folk får sitta hemma eller bli ruinerade.

Nej fy sånt vill jag inte höra för då anser nog jag att man inte bara har ett miljötänk utan även har andra problem.

Tåg drar el,,, bussar spyr ut skit med. Att få maten till affären kostar med transporter då ska man endast handla närproducerat. Ska jag handla en del av de närproducerade måste jag ta bilen för att köpa några av dessa varor. Jag kan inte gå några mil för att köpa mitt närproducerade kött. Men då kanske jag ska sluta äta kött?

Man kan dra detta HUR långt som helt. Hur EKO är kläder med denna märkning? HUr ren el har vi egentligen i våra ledningar hem?

Så tänk till lite.... du som kritiserar bilkörandet och gillar de höga bensinpriset.



Kommentera här 6 st

En ny dag

Datum: 2011-03-10 Klockan: 09:25:02 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känner ett lugn.

Jag hinner allt jag ska. De handlar om stuktur och det är främst planering. Vidare att man även tar hjälp. Varför är de så fult att be om hjälp? Varför stå där som en martyr å inte be både make och barn att hjälpa till? Samhället?

Jag vet att om jag sliter ihjäl mig själv kommer jag inte få en guldstjärna. Aldrig. Kanske av mig själv men ändå? Nej vi måste våga be om hjälp.

Våga släppa taget om saker med och kanske i vissa fall tänka om helt.

Måste vi serva våra barn till hundra procent? De måste kunna lära sig att ta ansvar. Även våra barn med funktionsnedsättning. August lär sig hela tiden. Han växer för allt han kan och får hjälpa till med.

Man måste om man ska få ihop vardagen. Strukturera och planera. Prioritera.

Jag prioriterar även mig i mitt liv. För att jag ska orka och må bra ja då måste jag ta hand om mig själv också. Ingen har någon som helst nytta av mig om jag inte mår bra och klarar av livet.

Nåja... jag får ihop mitt livspussel. Inte alltid men för de mesta. Jag är kanske lyckligt lottad... eller konstig. Men ja tror jag väljer det som är av vikt i livet.



Städa tvätta och laga mat... sköta barnen och sig själv. Vårda sina intressen och träna. Träffa de underbara vänner jag har och vårda rellationer, Ja jag tycker nog att jag lyckas.


Kommentera här 9 st

Scrapbooking, födelsedagskort

Datum: 2011-03-09 Klockan: 16:20:11 Kategori: scrapbooking

Idag har jag gjort två beställningskort.

Som ni vet gör jag gärna kort på beställning så lämna bara en kommentar och en mailadress i fältet för detta så kan vi komma överrens.

Dessa två skapades idag:





 


Har massa fina papper och ideer och verktyg så hör bara av er så finns de personliga kort ingen annan får eller fått.


Kommentera här 19 st

Brev till Jan Björklund.

Datum: 2011-03-08 Klockan: 17:48:49 Kategori: August/barnen/Autism

Jag har tänkt ett tag på att skriva det här brevet. Att skriva det jag inte tror att ni har tänkt på i regeringen när ni satte upp den nya skollagen.
 
Det jag tänker på är de barn som inte kommer att få stanna i särskolan eller ens få en plats där. Beslutet är ju bra om man tänker på att barn är placerade där av fel orsaker. Ni i regeringen har dock tänkt att alla barn som INTE har en utvecklingstörning inte ska ha en plats i särskolan.
 
Ni har då glömt att vi har massor av barn som hamnar lite i kläm. Barn som varit en del av särskolan i många år med indviduella mål. Mål som de kan klara av. Några av dessa barn ska nu beredas plats i en helt vanlig klass och skola. Barn som kanske trots att de inte har en utvecklingstörning inte klarar av en vanlig skolgång. Barn med Autism. Barn med Autism har stora problem med stora grupper och har ett annat sett att tänka och fungera. Ett annat sätt att lära. Många av dessa barn är inte alls på samma utvecklingsnivå med barn i samma ålder. I särskolan kan de jobba i sin takt med en egen studieplan med mål de kan uppnå. Därmed kan de lyckas. Att lyckas som barn är viktigt för livet framöver. De får även chansen till en gymnasial utbildning vilket vidare kan leda till ett arbete efter avslutat skoltid.
 
De som ska skrivas ut och börja gymnasiet kommer ju inte ens att få plats i gymnasieskolan då de inte uppnår kraven. Hur har ni tänkt att dessa barn ska komma ut i arbetslivet framöver? Ni i regeringen vill ju att ALLA ska få ett arbete. Ingen ska behöva gå på olika bidrag. Men HUR ska dessa barn få en komplett utbildning så de kan få ett arbete? Många med en diagnos inom neuropsykiatrin har redan svårt att finna arbetsgivare som vill anställa och inte kommer det bli enklare om man inte fått en utbildning. Att säga att man kan läsa upp sina betyg på komvux är ju knappast en tröst då man inte klarar en vanlig skolgång. Hur ska man som ung vuxen plötsligt fixa en utbildning där det krävs att du själv kan ta ansvar för dina studier och inte har rätt att kräva speciellt stöd eller undervisningsgrupp?
 
Jag har en son. Han heter August. Han är nio år i sommar och han har en funktionsnedsättning. Ja en NEDSÄTTNING... han har Autism och ADHD. Idag går han i en specialklass för Autistiska barn. Han går alltså INTE i särskolan. Han följer därmed den vanliga skolplanen, han har en anpassad skolmiljö och bra pedagoger. MEN han kan inte lära sig läsa och skriva och räkna. Han har ett dåligt arbetsminne och närminne. Han har ingen utvecklingsstörning. Han är vad man skulle säga inom diagnosperspektiv lågt begåvad. Normalgränsens lägre gräns ligger på ett IQ på 70 och August ligger alltså på 74. Hade han legat på 69 hade han fått diagnos lätt utvecklingsstörning och fått en plats i särskolan. Gränsen är alltså hårfin mellan de vi idag kallar NORMAL och utvecklingsstörd.  Vi vet om inget mirakel inträffar att han inte kommer uppnå målen.
 
Han får inte plats i särskolan så han kan få en inviduell anpassning så han kan lyckas. August har dålig självkänsla då han vet att man ska kunna det han inte alls kan. Hur tror ni att han ska känna att han duger och att han ska klara livet framöver? Hela tiden se att hur mycket han än jobbar och kämpar i skolan så lyckas han inte. Han kommer aldrig få uppfylla några drömmar om att gå i skolan och få ett yrke. En utbildning. Helt plötsligt har August fått ett FUNKTIONSHINDER, hans Autism är inte till fördel utan det blir ett hinder i hans liv. Det är inte längre en funktionsnedsättning.
 
Alla barn ska ha chansen till en anpassad skolgång. I min kommun kommer man göra ytterligare en skolanpassning för de här barnen som jag anser kommer i en gråzon. Allt är inte vitt eller svart vi har alla färgskalor och även om han får gå i en klass som är anpassad för hans funktionsnedsättning kommer det i slutänden vara ett hinder. Han kommer inte få ett yrke, han kommer kanske få så dålig självkänsla att han inte alls kommer må bra. Han kommer inte få ett arbete. Han kommer vara en belastning för samhället. En bidragstagare eller utslagen. Är de dit vi vill? Vill vi slå ut människor, i detta fallet BARN som inte kan rå över sin situation. Barn som inte är lata och slöa, som inget vill utan som har så många förmågor om de bara kan få chansen.

Jag vet att många kommuner kommer försöka anpassa skolgången för dessa barn. Men jag vet heller inte hur anpassningen kommer se ut. Finns de pengar? För detta kommer kosta. Vanliga lärare i grundskola och högstadiet har inte den kompetens som krävs för att hjälpa dessa barn. Ska de få utbildning för att klara även dessa barn? Man behöver även ha fler resurser i skolan. Inlärningsprocessen kommer byggas upp på andra sätt OM de ska fungera för dessa barn,, vidare har vi den sociala biten, storleken på klasser. 

Jag undrar som tidigare om du skolminister Björklund skulle vilja göra några besök i skolan. På RIKTIGT. Träffa dessa barn med speciella behov. De barn du i media kallat ouppfostrade och lata. Jag skulle vilja ha svar på HUR de ska lyckas nå mål de inte kan då de har sin funktionsnedsättning. Jag frågar mig hur min August ska klara sin skolgång och känna sig stolt. Han behöver inte gå i särskolan men han behöver en anpassad studiegång där han kan få mål som just han kan lyckas med. Så han får chansen att en dag få vara stolt över sin utbildning. Att de han klarade av räckte. Han behöver även en speciell studiegrupp och utbildade pedagoger som kan sitt yrke och är intresserade av denna grupp barn. 


Alla barn måste få bli sedda. Idag ska alla vara sk normala. Men vad gör vi med de som hamnar utanför normen? Ska de inte få ingå i vårt samhälle?
Jag är bara EN av alla föräldrar som undrar och som varje dag kämpar för våra barns rätt i samhället. Som varje dag känner ängslan och oro. Varje dag gråter över att våra barn ska behöva kämpa så. Alltid känna att de är annorlunda och inte duger. Ska vi nu ta ifrån dom en skola där de kan lyckas?
Tänk nu till och sätt dig in i vad dessa diagnoser innebär för helt ärligt tror jag inte att du har en blekaste aning. För OM du vetat hade du aldrig tagit ett sådant beslut och gjort dessa förändringar. Jag hoppas att du tar dig tid att läsa och att du faktiskt svarar mig. 


________________________________________________________

Detta brev har gått iväg till Jan Björklund. Jag hoppas även pressen är intresserad. Vi måste göra något. Vi kämpar ändå så de räcker....



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Update:

Detta står att läsa i dagens aftonblad:
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8687473.ab






Kommentera här 20 st

Snickare....

Datum: 2011-03-07 Klockan: 18:51:57 Kategori: Hemmet

Ja ha ja. Nu är vi med snickare.

Nu har vi tänkt klart.

Enkelt va de... ja faktiskt. Det ska kännas bra i magen å jag hoppas magkänslan är rätt så vi slipper ta hit fuskbyggarna....

Här är han... vår snickare... MARTIN... å han e inte bara snickare utan BONDE oxå... de bådar väl gott va?





Bild: August å Martin med korna.

Va han ska snickra? Ja ni.... i stort sett allt som ska snickras här hemma vilket innebär en hel del. Jag kommer ha min snickare hos mig under hela sommaren å hösten skulle ja gissa.

I början på juni kommer de dra igång.




Kommentera här 6 st

Concerta

Datum: 2011-03-06 Klockan: 17:14:36 Kategori: August/barnen/Autism

Ibland undrar jag ju fast att man fyllt i massa formulär om HUR August skulle fungera utan sin medicin. Vi har ju bla i dessa formulär och i vardagen sett hur mycket lugnare han är även om jag aldrig upplevt honom överaltiv. De är ju framförallt när de gäller koncentration som man sett resultaten på.

Idag när jag hämtade honom så sa han direkt att igår mamma glömde vi min medicin.

-OJ, hur gick de då?

-Du vet det gick inte alls. Jag bara skrattade hela dagen. Jag kunde liksom inte sluta.

Storebror håller med om att han bara var för jobbig under gårdagen då de dessutom åkte till Karlstad...

Ja va säger man?

När man tar cincerta så ökar man vakenhetsgraden. Igår va han med andra ord så övertrött så han inte orkade annat än å skratta.

Då har vi lärt oss va bra den fungerar å de händer att han själv säger nu skyndar jag att ta min medicin så jag lugnar ner mig innan skolan. Denna kommentar brukar komma om det är rörigt hemma på morgonen som tex när man har hantverkare hemma.


Bild: August kör traktor hos Martin.


Kommentera här 9 st

Ny header....

Datum: 2011-03-03 Klockan: 23:28:07 Kategori: Allmänt

Eftersom min header mystiskt försvann så va jag tvungen fixa en ny...

Genom min goda vän Peter Hoff som även tagit en av bilderna i headern så fick jag tips om BABBI.... hon fixade den nya nu sent på kvällen till ett bra pris. Bra service....

Kika gärna in hos henne....

BABBI





Passa på att klicka in till Malou.... hon skriver så gott om ungarna...




Kommentera här 14 st

Känsla

Datum: 2011-03-03 Klockan: 22:19:33 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känslan av att inte duga och att de just jag säger eller kan ignoreras.

Att man kan bemöta andra så, att man kan se ner på andra när man låtsas vara en sådan som alltid bryr sig om andra. Men egentligen bryr man sig bara om de man själv brinner för.

Som alla men jag hoppas att jag aldrig är eller blir sådär. Nedlåtande. Samt att jag alltid kan stå över och bete mig vuxet. Ingen vinner på det. Ingen.

Men vill man vara ensam så blir de ju så. Jag är ganska ensam men jag försöker vara social och jag försöker hålla mig till sanning och ge det just jag kan.

Att försöka smickra och ställa mig in har aldrig varit min sak, men jag ser vad andra går för.

Jag blir så arg när jag ser att saker inte alls går ihop, att saker man säger måste vara lögner då de stämmer illa med verkligheten.

Sånt här sätter sig. Det tar. Osammanhängande text som ingen begriper känner ja. LER.

Ja hoppas jag ska orka rida ut denna storm för stormen kommer.

Jag tror min magkänsla är rejält sann.




Kommentera här 1 st

Min header

Datum: 2011-03-03 Klockan: 12:05:07 Kategori: Allmänt

Min header har försvunnit. Bloggen ser inte skoj ut alls... Jag kan inte ens fixa till de....

FAN.



Bild: Min header bild.... SUCK...


Kommentera här 7 st

Gårdagen

Datum: 2011-03-02 Klockan: 09:09:10 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Satt med min KBT läxa igår. Hade en skitdag. Sånna dagar som ibland kommer. Jag har inte haft så många sista veckan så jag blev så nere när den kom.

Kroppen strejkar, jag strejkar.

Många saker känns enormt bra och jag ser positivt på framtiden men just nu funderar jag på vad den ska innehålla. Vilka vägar jag ska gå. Var jag ska ta vägen.

Känner mig isolerad. Jag isolerar just nu. Varför? Orkar inget. Men vill så mycket.

Har planer. Men inget blir av.

Tröstar med saker som ger ångest.

Kampen. I livet.

Bild: Jag i solstolen på Öland med min älskade gojja Ville som jag sålde för ca tre år sedan. Drömde om dig inatt.... GULLE.


Kommentera här 8 st

Nedläggning

Datum: 2011-03-01 Klockan: 18:04:48 Kategori: Allmänt

Har tappat lusten.



Update... inte för bloggen men för annat. Men återkommer när tankarna landat.


Kommentera här 5 st