Apoteket

Datum: 2011-05-31 Klockan: 14:28:45 Kategori: August/barnen/Autism

Idag fick jag återigen känna att man blir aningen mörkrädd.

Har vid ett antal ggr pratat med dom på apoteket om att vi i familjen äter Concerta och ska resa utomlands. Vad som gäller. Började med ansvarig läkare som sa att på apoteket skriver man ut ett intyg så man kan ta med sig sitt läkemedel som är narkotiklassat.

Concerta är ju ett narkotikaklassat preparat och givetvis vill man ju ha ett intyg med sig så man inte blir tagen för nakotikainnehav.

Förra gången jag var på apoteket kunde jag inte göra detta då det visade sig att man skulle ha sitt pass med för att kunna skriva med passnumret. Man måste ju kunna styrka att det är rätt person som tar läkemedlet.

Så idag när jag skulle hämta receptbelagda mediciner tänkte jag fixa detta då vi snart åker.

Tanten, ja de var en tant som blev min lott i kassan tittade konstigt på mig och säger:

-Men är du säker på att du behöver ett intyg? Har du haft det förrut när du rest?

Ja tänkte att vad har detta med tidigare resor att göra? Svarade bara att eftersom detta är ett narkotiklassat preparat så måste man ju ha med ett intyg.

-Är de de? Är du säker på de?

Svarar hon. Ska jag som kund veta mer än hon som är utbildad på sin post? Ja det var inte en vanlig expedit utan en sådan som lämnar ut medicinerna, en farmaceut. Om hon var osäker ska hon väl ändå inte fråga mig som kund utan ta reda på fakta.

Vet inte en sådan att läkemedelet är narkotiklassat ska hon ju gå och kolla istället för att stå som ett frågetecken och fån och stirra på mig som kund.

Hon frågade ingen. Kollade inte heller utan hämtade bara intyget och skrev. Faxade det dit det skulle och gav mig de papper jag behövde. Men jag anser att det är under all kritik att man inte kan en så viktig sak.

Tror de flesta vet att ADHD-medicin är just ett sådant preparat. Men jobbar man på ett apotek borde man vara van vid sådant. Veta.

Hon var äldre. Hade till och med stora svårigheter att läsa på skärmen. Ja jag blev fasen skrämd av detta. JISSES säger jag bara.

Apotek Hjärtat - Hem

August trampade nervöst runt på apoteket i bäntan på intyget han behöver och frågade tusen frågor. Jag tror till och med han reagerade på att det både tog tid och han märkte ju genast att jag blev aningen upprörd.Kommentera här 15 st

Latmasken...

Datum: 2011-05-31 Klockan: 07:55:25 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Latmasken har hittat tillbaka.

Jag MÅSTE fasen träna. Men just nu skiter ja ju i om jag gör de eller inte. Har inte dåligt samvete ens. Men jag måste. Jo de är fasen så. Jag mår ännu bättre om jag rör på mig.

Jag ska ge mig iväg nu när barnen åker till skolan och jag vet att de går bra. Men nu är frågan. Ska ja hämta lillgrisen och gå en promenad eller åka till gymmet.

De lutar åt Teuqila. De gör de.

Å en promenad för de är fint ute. Sedan kan hon bli med hit å ligga i soffan å snarka.Kommentera här 4 st

Positivt

Datum: 2011-05-30 Klockan: 15:10:51 Kategori: August/barnen/Autism

Malou messade idag.

Lions hade ringt. De ville att hon skulle komma nästa vecka på deras möte. Hon kommer få stipendium för sitt jobb med August.

Det är väl TOPPEN. Att man faktiskt uppmärksammar sådant. Att man visar att man tycker det jobb hon gör ska uppmuntras och visas. Kanske vågar fler hjälpa till.

Jag kan inte med ord beskriva den stolthet ja känner för Malou. Hon har ett hjärta så stort och hon gör ett underbart jobb med August.

Han är en del av hennes liv. Idag sa hon att lägenheten hon tittat på inte var vare sig August eller hundvänlig. Den var inte något som passade varken henne August eller Teuqila. Jag sa att en lägenhet ska passa DIG. Men August räknas. Det gör mig varm inombords. Att mitt barn betyder något för henne. Så starkt.Malou är inte längre vem som helst. Malou är familj. August extramamma.

Idag ska de på stan. De ska kolla present. August fyller ju år den sjunde och på lördag ska det bli kalas.

Kommentera här 8 st

Simskoleavslut

Datum: 2011-05-29 Klockan: 18:13:54 Kategori: August/barnen/Autism

Att tolka saker bokstavligt är ju klassiskt för någon med Autism. På väg till badhuset började August fundera över tjuvar och fängelsen. När funderingen kom till vem som avgör hur länge tjuven sitter i fängelse svarade jag att det är en DOMSTOL som avgör detta.

-Vad är de för en slags stol mamma? Fårgade August genast.

Ja vad är de för stol?

Väl på badhuset så gick det jättebra. Barnen fick simma i en hinderbana som de gjort och visa vad de lärt sig. Dyka under ring och koka kaffe och dyka under bågar på botten, plocka upp saker från botten och vidare simma genom bågar. Man visade även hur bra man lärt sig simma båda vanligt sim och ryggsim.

Patrik kunde nu säga att August KAN simma. OM han inte blir störd av annat. Vilket man i regel blir på simskolan. Har han bara fullt fokus som han har stundtals och inte är rädd så kan han. Det är skönt att veta. Och han tar sig ju fram och har bra vattenvana numera. Det är stor skillnad sen innan han började för något år sedan.

Det får ta sin tid. Jag är så stolt över de framsteg han gjort.


Kommentera här 4 st

Störningsmoment

Datum: 2011-05-27 Klockan: 19:09:52 Kategori: August/barnen/Autism

Åkte en sväng och så kom lilla mamman på att jag och August skulle mysa med en pizza. Sist vi var iväg stördes August av fläkten i kylen. Hade lite svårt att orka sitta still pga detta. Men man måste ju kunna sitta där och äta ibland. Så sagt och gjort.

Försökte sätta oss så långt bort från kylen som lät vi kunde men August störde sig på att vi fick sitta vid ett stort bord för många. Det fanns bara ett för fyra, det vi satt vid senast och det var upptaget. Att byta plats på en restaurnag är naturligt, men inte för August.

Vi hade bestämt att vi skulle dela en pizza och han hade sagt att han skulle ha kebabpizza. I vanliga fall äter han pizza med skinka ananas och räkor. Men så fort vi fått menyerna så började det krypa i kroppen. Han fick syn på en bild med kött och vips var det just detta man skulle äta. De visade ju bilden.

Efter mycket om och men blev det den vanliga pizzan och cola som skulle ätas.

Folk började strömma till eftersom det är lite jippo i stan och jag förstod att det inte skulle bli sådär mysigt som man skulle vilja att äta ute. När väl glasen med dricka kom var det liksom kört.

August synade glaset. Frågade uppfodrande vad det stod på glaset. Det var Åbromärket på de. Han tittar skeptiskt och säger:

-Mamma detta är alltså ett glas för ÖL, man kan inte dricka dricka ur det.

Va säger man? Att det går visst men med ett barn som redan bestämt sig och som inte kan ändra sig är det otroligt svårt att övertyga. Pizzan kom in och samtidigt med den tre barnfamiljer. Sex vuxna och åtta barn under fem år. Lite pizza och lite dricka hamnade slutligen i magen men sedan fick vi ge upp. August orkade inte mer och ville hem.
Kommentera här 22 st

Lite skapat.

Datum: 2011-05-27 Klockan: 13:49:49 Kategori: scrapbooking

Lägger in lite bilder på skapade saker....

Två av de cupcakes som jag gjort. En liten och en större. De är hemskt skoj att göra...Födelsedagskort.

Fira någon du tycker om med ett unikt kort.Ett kort som man öppnar som en plånbok.

   Kortet för studenten.
Alla kort finns att beställa. Ta chansen att beställa ett eget unikt kort med dina egna önskemål. Jag skickar med posten för er som inte finns nära. Bara lämna en kommentar så löser vi resten.
Kommentera här 15 st

Lite nytt

Datum: 2011-05-26 Klockan: 17:08:59 Kategori: Hemmet

Städat lite här och där idag. Plockat lite.

Så var jag bara tvungen att köpa nya sängkläder. Vita med lite fint på. Hittade även en hissgardin in till August rum. Handdukar till köket.Vi köpte även en liten present till Malou. Det är ju ändå Mors dag på söndag. Ja hon är inte August mamma men ändå hans extramamma så en liten sak ville vi ge. Att visa vår uppskattning är något jag absolut vill. Hon är guld värd. Just nu är de på stan och åker karusell.

Jag ska ta bilen ner till affären.

Jag har även anmält oss till handledarkurs för att få övningsköra med sonen. Beställt förarbevis. De är liksom dax nu. Han blev glad att mamma fixade detta.


Bild: Oskar inför övningshelg med hemvärnet.


Kommentera här 18 st

Utvecklingssamtal

Datum: 2011-05-26 Klockan: 11:42:07 Kategori: August/barnen/Autism


Morgonen blev tidig. Var på utvecklingssamtal med August. Det går framåt. De har många roliga saker framöver. Bland annat skolresa till Göteborg. Åka tåg och spårvagn och Paddan samt att ge sig till Cosmonova samt Naturhistoriska. Han kommer vara lyrisk.

Ett problem fanns dock. August äter inte i skolan. BARA hårda mackor. Såna problem med maten har vi inte alls haft innan. Måste prata med honom idag vad som stör och vad som är fel. Mat kan vara stora problem men i skolan har de hittills inte varit några som helst problem.

Hemma har han perioder han inte äter vissa saker. Men så går de någon vecka så äter han det igen men han äter alltid något som serveras. Han är mager som en sticka så det är ju enormt viktigt att han äter.Matsalen är rörig och det är mycket ljud så jag hoppas att vi ska kunna se varför detta är nu eller om det är en period igen.

Centralstimulerande KAN ju ge mindre aptit men som sagt jag har aldrig sett dessa tendenser och inte några fixeringar kring maten heller. Som tur är äter han mycket hemma så jag vet att han får i sig. Bad dem också att inte göra detta till någon stor sak. Lägga upp lite på tallriken och be honom äta något. Han rä ganska envis så et är svårt och han låser sig gärna.

Jag är så glad att de berättar. Att de tar saker på allvar.

Annars går de sakta framåt. Fortfarande är självkänslan man jobbar hårt med. Målen han har är rimliga och jag hoppas det lossnar med siffror och bokstäver.


Kommentera här 6 st

Scrapp

Datum: 2011-05-25 Klockan: 22:55:33 Kategori: scrapbooking

Kan säga att jag varit mer än produktiv idag. Gjort fyra kort. Jag har en del att fixa med och det är så skoj.

Blev ett sent födelsedagskort.

Funderar om jag ska åka tillbaka ut till Nicklasdam imorgon och kanske rent av köpa en å annan pelargon till. Det var ljuvligt att gå där ute. Men jag borde vara ute i alla fall. Möte tidigt imorgon vilket bör betyda att jag ska sova. Men just nu är jag allt annat än trött. Varför ska man ligga i sängen och vrida sig? I sängen ska man ju just sova. Man ska ju undvika ligga där i timmar.

En orsak till att undvika sängen för mig är att det är tomt. August vägrar sova i vår säng. Å Danne är ju på övning. Katten gör mig troligen sällskap vad de lider men till dess ska jag väl ägna mig åt att läsa. Många bra böcker ligger på väntelistan och jag njuter av den här tiden då många boksläpp är. Saken är den att jag får allt fler författare att läsa. Blir en del böcker kan ja lova. Det är avkoppling lika mycket som att pyssla.

Mattias gjorde mig sällskap när tre kort kom till. Vilket pill va någat han sa många gånger. Ja PILL... men jag älskar de. Å jag älskar att köra bil å få höra en bra bok eller vila tankar å ögon på en bok där jag lär känna alla karaktärer.


Kommentera här 21 st

Student

Datum: 2011-05-25 Klockan: 19:59:39 Kategori: scrapbooking

Då va de snart studentdax. Så nu är de en del kort som ska göras på beställning.

Än finns tid för fler beställningar och här är några exempel på hur det kan bli. MEN man får helt välja fritt.

Tänk dock på att det tar några dagar med posten så hör av dig omg om du är intresserad. Gör givetvis alla typer av kort. Kanske har ni konfirmation eller kalas och bröllop framöver?


Kommentera här 12 st

Pepsodent anti-age

Datum: 2011-05-25 Klockan: 13:31:53 Kategori: Buzzador

Då har ett nytt Buzzadorpaket anlänt.

Denna gång är de tandkräm som ska testas. Pepsodents Anti-Age.Vill man ha chansen att testa nya produkter klickar man bara på Buzzadorknappen under inlägget och reggar sig. Det kostar inget. Det är faktiskt riktigt skoj.


Kommentera här 6 st

August

Datum: 2011-05-25 Klockan: 12:35:54 Kategori: August/barnen/Autism

Var ett tag sedan jag skrev om August.

Imorgon är det dax för utvecklingssamtal. Givetvis så finns oron.

Jag vet för lite om Karlstadsmodellen och måste ta reda på mera. Jag känner att sättet de nu läser på gör att han stärks i den dåliga självkänsla han har.Nu är det heller inte helt självklart att August får börja i en ny specialgrupp i höst. Han går redan i en specialgrupp men det kommer ju bildas en ny. En grupp för de barn som skrivs ut ur särskolan men som behöver en speciell studieform. Givetvis måste man ge de barn som inte har en plats plats först och jag vet att det är akut för många.

För mig känns det också akut. Jag tänker på mitt barn främst. MEN han har bra hjälp idag men vi hittar ju inte riktigt knappen som gör att de liksom fungerar. Men man tar hjälp från särskolan. Vi gör allt som står i vår makt. Jag känner att vi har bra stöd från skolan men oron finns. Vad händer om man aldrig når skolans mål? Hur misslyckad ska man inte känna sig? Om man inte kan fortsätta och få den utbildning man behöver för att få ett jobb? Vad händer med alla dessa barn som inte kan få mer än en anpassad skolgång men inte kommer nå målen för vidare studier men som inte kan få en egen skolplan som i särskolan för att de inte har en utvecklingstörning?

Mitt barn är ju en av dessa som pga sin Autism inte når fram. Ännu. som tur är blir han BARA nio. Vi har tid kvar. Men oron finns. Alltid. Alltid denna oro.

Just nu lägger jag tiden på förberedelse inför resan till Rhodos. Flyget, allt sådant men givetvis finns det en klump i magen när man inte känner att man har kontroll.

Man vill att sitt barn ska lyckas. Växa. Han är så duktig i så många sammanhang.
Kommentera här 5 st

Inredning

Datum: 2011-05-24 Klockan: 15:36:36 Kategori: Hemmet

I helgen var vi till Petra i Skövde och hälsade på och hämtade den skänk jag tidigare berättat om att hon gjort så fin och som jag nu har köpt.

Väl hemma så har denna inretts. Jag är såå nöjd.


Kommentera här 17 st

Modemkrasch

Datum: 2011-05-23 Klockan: 09:49:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Modemet la ju av. Vi kommer att vara på banan i mitten på veckan igen. Därför blir de dålig uppdate här.

Men allt är bra.

Fick dock ett bakslag igår. Jag är skör. Ja känner det. Jag vill så gärna göra rätt men allt blir så fel. Jag klantar till de mesta. Jag mår skit när det händer. Analyserar och blir besviken. Känner mig missförståd.

Jag hade en så bra helg. Men först hände en sak med barnen på lördagen som krävde en del åtgärder och den händelsen hade varit nog.

En bra dag igår. Åkte till Skövde och hämtade min skänk och träffade goa Petra och min fd svägerska. Så händer detta. Jag tappar gnistan direkt. Känner att jag aldrig kommer räcka till eller duga. Hur mycket jag än försöker göra rätt och vara den där som försöker få saker att fungera. Jag kommer aldrig lyckas. Aldrig. Jag är misslyckad.

Men idag är det en ny dag. Det är en ny vecka. Jag kan inte gräva ner mig. Jag vet att det inte går. Jag försöker vara tapper. Jag måste kunna ta kritik. Men när jag känner mig missuppfattad och missförståd så är det så svårt. Jag vet att jag gör fel. Att jag gör misstag. Att min tanke är god för jag gör inte saker för att såra eller ta över. Det gör jag inte. Jag vill göra rätt.
Kommentera här 9 st

Inget nät

Datum: 2011-05-21 Klockan: 19:31:59 Kategori: Allmänt

Just nu är vårt modem trasigt och jag orkar inte uppdatera med mobilen. Men tänkte i alla fall bara skriva så ni som ändå följer mig att jag snart återkommer.

Kommentera här 4 st

Frånvarande

Datum: 2011-05-19 Klockan: 18:12:50 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ibland är man frånvarande. Inte aktiv.

Men aktivitet har det varit. På andra håll. Som vanligt.

Idag en dag osm så många andra. Där jag jobbat och fixat och trixat.

Nu sitter jag och hör vinden vina utanför då altandörren står öppen. Solen skiner och livet är ganska behagligt.

Ska strax packa upp mina två nya inredningsböcker och låta mig inspereras.

Inred lantligt inne & ute : shabby chic, gör det själv, en idébok (inbunden)  Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic (inbunden)

Annars är allt okej. Varit på återbesök idag efter jobbet. Det var lite delat. Å ena sidan var resultatet konstigt. Ovanligt. Inget man väntat sig. Jag kände besvikelse. Att jag heller inte ska förvänta mig för mycket.

Själv har jag sett skillnad. Å andra sidan var lugnet precis de man känner, skulle känna. Så en positiv, en lite mer negativ.

Jag då? Ja då ställs jag på kant. Behövs så lite.Imorgon ska ja ge mig iväg och titta på pelargoner. Å den uppe på bilden kommer snart flytta hem till mig. Imorgon ska jag jaga rätt på en Mårbacka Tulpan.


Kommentera här 25 st

Cupcake

Datum: 2011-05-17 Klockan: 11:16:42 Kategori: scrapbooking

Cupcakes är ju så poppis och många scrappar dom. Idag gjorde jag min första. De va faktiskt riktigt skoj så jag ska köpa mer material och göra flera...Man kan ju variera dessa otroligt. Både i färgsättning och storlek. Grunden är en flirtkula... å sidenbanden går ju variera i det oändliga. Jag ska köpa fler flirtkulor å band å göra någora fler. Fint att dekorera med.


Kommentera här 42 st

Decubal

Datum: 2011-05-16 Klockan: 18:31:50 Kategori: Buzzador

Då var det dax för ännu en kampanj för Buzzador.

Denna gång är det dax att testa decubal handkräm, Face vital cream samt Lips & dry spots balm.

Decubal är ju ett välkänt märke som fungerar utmärkt till den torra huden. Har använd Decubal på jobbet i många år samt på torr hud hemma. Dessa produkter är dock helt nya för mig och familjen slängde sig över dom och ville prova.Om du vill få chansen att prova olika produkter och marknadsföra dom kan även du bli Buzzador. Klicka på Buzzadorlänken här i bloggen och anmäl dig. Det kostar inget och du avgör själv vilka kampanjer DU vill delta i.


Kommentera här 23 st

Tags å hjärtan

Datum: 2011-05-16 Klockan: 10:03:41 Kategori: scrapbooking

Idag dekorerar och pyntar vi vårt hem som aldrig förr. Små detaljer som kommer till sin rätta lite här och var. Små hjärtan med texter och bilder samt tags är väldigt poppis.

Därför satte jag igång och gjorde några själv. Några kommer bli presenter framöver medan andra ska få pryda nya skänken sedan. Jag kommer även sälja om någon visar intresse.Ja fick användning av nya stämpeln med texten Dammtussarna i hörnen är änglarnas tofflor.


Kommentera här 15 st

Domherren på besök

Datum: 2011-05-16 Klockan: 08:48:47 Kategori: Trädgården

När jag lämnat barnen till skolan så satt något rött å fint i grannes träd. Ja se de va domherren med sina damer. Så jag smög nära med kameran och tog några bilder.

Vidare var jag bara tvungen att fånga min underbara Fuxia på bild. Visst är de vacker?

De är så mycket fint att fota nu. Så man passar på. Antar att grannen undrade vad jag smög omkring med en kamera för. Men jag är ingen smygfotograf i den bemärkelsen. LER. Ville bara fånga Domherren på bild.
Kommentera här 1 st

Dagen

Datum: 2011-05-15 Klockan: 11:13:41 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sitter inne. Ute skiner solen och det är helt okej för mig att sitta här. Ingen ångest eller press. Inget. Bara lugnet inom mig.

Barnen är hos pappa. De har de hur bra som helst. Igår kom de hem med en gädda. Albins första fångst i år. Han var stolt som en tupp. Jag berömde honom på FB då han inte var med hem. Han skrev att han till och med rensat fisken. Mammas kille säger jag bara. Så stolt. Han börjar bli så stor han med nu. Målbrottet och allt de där som hör tonårsårets första år till.... börjar sjuan i höst. Var tog tiden vägen?Känner lugnet i bröstet. Frid skulle jag kunna säga. Som sagt ingen stress eller panikkänsla överhuvudtaget. Kan det vara såhär? Tydligen och jag är så lättad. Glad, ja givetvis men det jag ändå känner mest är LÄTTNAD.

Daniel har både praktiserat och jobbat sista dagarna och vi ses typ knappt alls. Tråkigt men när man jobbar i vården båda så vet man ju att det är just så. Innan har jag lidit än värre av detta och denna vecka har det bara känts helt okej. Fatta... helt okej.  Ett stort steg för mig. Enormt steg.

Kan det vara så enkelt? Sådan rädsla innan om att det inte skulle kunna bli såhär. Att det inte har funnits orsak till mitt mående. Kan vi ha hittat svaret? Svaret är givetvis en sak jag måste bearbeta. Det är tungt på sitt vis. Men det är ju ändå inget som är så hemskt. Jag kan nog förlika mig med detta. LER.Det finns hjälp. Till slut verkar mitt sökande vara över. Nu ser jag framtiden ann och fortsätter jobba med nya mål och riktingar.

Kommentera här 41 st

Inredningsdetalj/presentpåse

Datum: 2011-05-14 Klockan: 12:58:54 Kategori: Hemmet

Har gjort om innehållet i mitt silverkakfat. Detta står nu på mitt gamla symaskinsbord och är fylld av spetsar och trådrullar, pärlor och annat fint.

Jag har även gjort en papperspåse att ge bort. Denna ska fyllas med något senare och ges bort. Det är en LYCKA TILL påse och jag har även tryckt en härlig stämpel på. Pappret är från Magnolia och jag bara älskar deras papper när jag nu först såg dom. Blev några med hem och jag lovar att jag kommer innhandla mer i deras pappersserie. Vidare har jag stansat ut kanten med en ny die från just magnolia. Alfat jag har använt är ett grand Magnolia och har blitt en favorit.Stämpeln är ny och har texten:Dammtussarna i hörnen är änglarnas tofflor.

De flesta saker är inhandlade hos LJUVA ÄNGLAR i Karlstad. Besök deras webbaffär MEN har ni vägarna förbi Karlstad ta er tid att besöka butiken. Jag säger bara åååååå!!!!!!!!!!!!!!! De har även en insperationsblogg som du hittar HÄR
Kommentera här 23 st

Harmoni

Datum: 2011-05-14 Klockan: 08:48:26 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har tillbringat kvällen och natten ensam. Påtvingad ensamhet brukar vara enormt ångestladdat för mig. Igår satt ajg här med datorn, käkade en glass och hade hockeyn på. De mörknade och jag märkte att jag satt i ett totalt mörkt hus med enbart en av katterna som sällskap.

Kände mig helt lugn med detta. Messade maken några gånger för att se hur han hade de. La mig vid tio. Var trött. Lyssnade på min bok ett tag och somnade.

Har dock haft en något orolig nattsömn men vaknade sju och var helt utvilad. Sovmorgondag och jag var klarvaken.

En sådan härlig känsla att klara av min ensamhet. Ett stort steg att slippa få ångest. Att känna harmoni. Att det är helt okej att vara själv en stund.

Många har haft så svårt att förstå detta. Men för mig har det inneburit något enormt jobbigt.

Efter att ha haft en underbart bra dag igår, utan någon bergochdalbana så var även ett av messen från Daniel att han var så enormt glad för min skull. att jag hade haft en så bra dag. Det är ju en lättnad helt klart för alla runt om.

Att orka med och att kunna LE. Skratta. Å känna sig tillfreds. Att slippa känna detta enorma kaos dagarna i ända är ingen lätt sak. få kan nog förstå hur mitt liv varit. Inom mig.

Nu njuter jag.


Kommentera här 3 st

Härlig känsla

Datum: 2011-05-13 Klockan: 20:29:23 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk att bara få känna lycka och harmoni en hel dag. Inga konstiga tankar. Inget tankesnurr. Ingen trötthet. Inga motgångar. Inget som känns totalt omöjligt.

Att det inte tar emot. Att få skratta. Att kunna njuta fullt ut.

Vet inte alls när jag fick känna så. Livet har varit en bergochdalbana aldelse för länge.

Så tacksam. Så glad att jag stått på mig. Sagt som jag känt.

Total stillhet i själen.


Kommentera här 13 st

Loppisfynd för dagen

Datum: 2011-05-12 Klockan: 16:00:19 Kategori: Hemmet

Gjorde loppisfynd idag.

En kockums vattenskopa och lite spetsar. De har massa ur kockums serie på en av våra loppisar men de är såå dyra. Hade baljor och hinkar och även små litermått. VILL ha.

Vidare skulle jag vilja ha lite saker i PYRO serien men jag får vänta till nästa månad. Lite i taget är ju knappast min grej tyvärr.

Längtar nu tills jag får åka till Skövde nästa helg och få hem min spegelskänk som Petra målat och gjort så fin. den är verkligen underbar.... å så ska de ju bli kul att träffa Petra med.

Kika in till henne på LANTLIGCHARM och se allt fint hon gör. Hon säljer även möbler som hon renoverar och visar massa fina inredningtips så kolla in.


Kommentera här 26 st

Lumene

Datum: 2011-05-12 Klockan: 12:56:30 Kategori: Allmänt

Inget är väl så skoj som att få ett paket hem från BUZZADOR. Buzzador? Ja detta är ett företag som hjälper till att hålla i kampanjer till olika företag. Vi som deltar är helt vanliga konsumenter som genom att berätta om produkterna vi får hem sprider reklam.Idag kom ett nytt paket hem med en kampanj för Lumene. En ansiktskräm med Hjortron. Denna kräm är helt underbar. Doftar ljuvligt och innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som en citron.Nu har jag ett helt gäng burkar som vill hitta nya ägare. Ska bli skoj att

Ta chansen att bli Buzzador du med. Det är enkelt och kostar inget. Du väljer själv vilka kampanjer som du erbjuds som du vill delta i. Vill du bli en Buzzador så klickar du på länken eller knappen vid kommentarsrutan nedan.


Kommentera här 9 st

Autism

Datum: 2011-05-12 Klockan: 09:31:03 Kategori: August/barnen/Autism

Jag var bara tvungen att beställa....

  

(Tshirt med Autsim tryck. en där det står I love somewone whith Autism. Gissa om stolta mamman ska ha den?? )

Å det finns någon mer som ska få en... ler stort.


Kommentera här 9 st

Läsandet

Datum: 2011-05-12 Klockan: 08:05:05 Kategori: August/barnen/Autism

August går nu i andra klass. Året är snart slut.

August har stora problem med sin läsning. Han kommer inte igång. Sedan ett tag läser han tillsammans med bilder. Ett sätt som många barn lärt sig läsa. Man lär sig koppla och känna igen ordet från en bild. Detta gör att August KAN läsa och inte tappar vare sig modet eller tron om sig själv. Han är väldigt dålig på att tro på sig själv.

Jag tror denna metod kallas Karlstadmodellen. Den har varit lyckosam för många barn med speciella behov. Vet att barn med Down Syndrom lärt sig läsa med metoden. Sidorna tar August lärare fram och sedan har de gjort en bok av detta. Han är stolt när han KAN. Att känna att man faktiskt lyckas trots att man har svårt är så viktigt.I höst ska August byta skolform, om det finns plats och allt faller på plats. Idag går han i en specialenhet för barn med Autismspekrumsdiagnoser. Men de barnen klarar en vanlig skolgång som är anpassad till mindre grupper osv. August behöver en mer specifik undevisning. Därför kommer man i höst starta upp en ny grupp som jobbar som särskolan MEN som följer den vanliga läropalnen. August har ingen utvecklingstörning så på särskolan med en indviduell läroplan får han inte gå. Vilket jag tror han skulle behöva. Här får han dock samma undervisning som på särkolan. HUR han ska uppnå målen i skolan förstår jag inte alls men jag stannar i att han kanske kommer ikapp. Att det lossnar bara han får ännu mera anpassning. Vi måste vara här och nu. Man orkar inte annars.

August har det anpassat i skolan. Liten grupp med barn. Egna små arbetsplatser. Ja August har till och med ett eget litet rum där han jobbar. Han har alltid en lärare med sig. Han har egen dator och allt är som sagt anpassat just till honom. Han har bildstöd så han vet vad som ska göras under hela dagen. Han jobbar i korta pass. Men hans lärare har inte samma kunskap som de på särskolan. Därför kommer han flytta. Man måste från kommunens sida hitta nya lösningar när skolan återigen görs om.
(Bild: Vi jobbar med bildstöd. Jag använder Boardmaker som jag fått via HAB som ett hjälpmedel. Med detta gör vi planering för dagen och även HUR man gör vissa saker så man inte glömmer. )

 
( Dessa scheman och bildstöd gör att August klarar fler saker på egen hand. Detta gör att man växer och klarar av saker på ett bättre sätt, det slipper bli så många fel. Misslyckanden är inte bra för självkänslan i längden.)


(Bild: August uppe vid Brovallen, ska se brorsan spela boll. Han vill ine vara med på bild..)

Det är så viktigt att se möjligheterna. Inte se hindren. Nästan allt går att hitta vägar till så det fungerar. August har en funktionsnedsättning inte ett funktionshinder. Ett hinder blir det när inte vi runt om kan anpassa miljön. Det är så viktigt att stärka barnen. August kan så många saker. Man måste uppmuntra och visa att det mesta går.

Häromdagen hade de fritidhemmets dag. August deltog. Bland 150 barn. Jag är en stolt mamma som har ett barn med Autism som klarar detta efter år av social träning. Kanske var det bra att vi inte visste varför August var kaos när han var liten och vi åkte på utflykter. Vi hade kanske avstått om vi vetat. Isolerat oss. Inte gett honom den träning han idag har. August har kommit långt därför att vi aldrig sett några hinder. Det har varit tufft många gånger och idag förstår jag inte att vi orkade. Men vi har två barn till. De ska inte behöva lida för att vi inte KAN göra saker.

Det som står på tur är en resa till Rhodos. Något stort och nytt. Alla sju ska resa iväg om en månad. Härligt. Augst måste förberedas och han deltar i all planering. Detta kommer gå bra.
Kommentera här 9 st

Ensam

Datum: 2011-05-11 Klockan: 22:58:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att välja ensamhet är något annat än påtvingad ensamhet.

Ikväll sitter jag med ett enormt lugn.

Måtte detta vara starten på något nytt. Något som är JAG. Något som fungerar.


Bild: en underbar rosenpelargon.


Bild: Fiskpaket... massa goda smaker och Torsk på grillen.


Bild: Kockums mugg och SÅPA-hållare...


Bild: Albin spelar fotboll på klasskampen.


Bild: August i solen.

Bilderna är tagna med mitt nya objektiv  Sigma DG 70-300mm med macro. SÅÅ nöjd.

Träskorna va fantastiska, de kom idag med.... å jag har så mycket att vara glad för.Kommentera här 1 st

Älskade unge.

Datum: 2011-05-11 Klockan: 19:06:34 Kategori: August/barnen/Autism

August har länge tjatat om att få klippa gräset. Har väl ansett att det är lite för tungt och lite för svårt osv osv osv. De sista dagarna har han tjatat rejält. Han har stört sig på den långa gräsmattan och han har tagit upp detta gånger flera.

Han har ansett att både han och även andra som Martin kan klippa gräset när inte jag eller Daniel nu gör detta. Saken har varit att vi gjort annat och dessutom var tvugna att fixa klipparn. Idag var detta gjort och tjatet tog vid igen.(Bild: De underbara gullvivorna åkte all världens väg när august gick över dom men jag hann fånga dom på bild idag med mitt nya objektiv. )

Så jag gick ut å herrn började klippa.

Man kan säga som så att jag tänkte å herreguuud.... detta blir inte skoj att klippa rätt. Jag försökte mig på att förklara hur man går med gräsklipparen i raka gångar bredvid varann. Inte för att det är snyggare så men enklare att veta var man klippt och för att man mest går rakt fram. Lättare.Hur gräsklipparen fungerar och allt sånt det var inga problem men att gå i någon rad ja det begrep herrn inte. Liten och tunn som han är så kan ja säga att det snarare var klipparen som gick med August än tvärtom.

Han klippte hit och dit, lite runt sådär och backade lite. Så tog vi några vänder frammåt för att genast svänga runt. Hit och dit bakåt och framåt.... Jag tror INGEN kämpat så med en gräsmatta. Ingen har klippt en gräsmatta som min August.

Ett tag avbröt jag och hjälpte honom lite och då gick han och slog i ett par spik i några brädor och när jag drack vatten försökte han starta gräsklipparen själv. Jag hjälpte honom och resten klippte han. Lite hit och så en liten cirkel där och så lite bakåt och sådär höll han på. Jag satte mig i solen och tittade. Han verkade trots allt ha koll på var det blev tuppkammar och fält som hade långt gräs. Han slet i sitt anletes svett och höll koll. Det är ju tungt... det var varmt.


(Bild: August i full färd med klipparen. Å fullt påklädd. Lite svårt just nu att känna vad som är rätt kläder. Men han blev varm och klippte klart i kortärmad och shorts. )

Men jag lät honom grejja detta själv. För vem har bestämt att det måste vara på ett visst sätt? Vem har sagt att det måste vara perfekt?

August var stolt som en tupp när han var klar.

-De där va väl inte speciellt jobbigt. Kan jag få en slant som tack för att jag klippte?

Å jaaa det ska han få.

-Du vet mamma jag ska utomlands och behöver lite egna pengar.

Fasen va den ungen gör mig lycklig.

Att leva i Autismens vagga gör ju att man lär sig vad viktigt det är att få lyckas. Att få vara delaktig. Vi ska inte sätta upp begränsningar som inte måste finnas. Allt är möjligt.


Kommentera här 14 st

Idag....

Datum: 2011-05-11 Klockan: 08:10:15 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag är jag trögstartad. Rejält. Sover väl lite illa. Sedan är det många mornar man ger sig upp i ottan. Dels för jobb men sedan för att få iväg barnen till skolan. Fördelar såklart. Man kommer upp och kan hinna med mera.

Idag ska ja iväg på en sak vid kvart i tio. Jag borde träna. Men jsut nu orkar jag inte. Idag tar ursäkterna mer av min tid än de borde. Tankehärvor som far runt. Men jag har tänkt reda ut dom under dagen.Känslor. Hela tiden dessa känslor och tankar om hur andra ser på saker. Hur andra tänker. Om mig. Oss. Inget att fästa tankar på men jag gör så. Jag ägnar många stunder åt mina tankehärvor. Jag vet ärligt inte hur jag ska få stopp på dom. De finns. Jag säger hej där när de kommer och försöker å få dom att passera.

Jag hoppas på en lika fin dag idag. Jag känner att jag mår så gott av solen. Av det fina vädret. Det är som sommar nu. Ljumma kvällar. Jag hoppas de håller i sig. Vi har så kort tid på oss att fylla på med solens vitaminer.Sedan vill jag påminna er som läser min blogg.... följ den via bloglovin så missar ni inget. Jag har en sån knapp på vänster sida... klicka å börja följ... Vore skoj att få se hur många som verkligen följer bloggen då jag har en hel del läsare.


Kommentera här 11 st

Blomsterprakt och lite romantik

Datum: 2011-05-10 Klockan: 13:00:28 Kategori: Hemmet

Idag är det en riktigt varm dag.

Beslöt mig för att plantera lite blommor. Det liksom gör att man mår lite lite bättre.

Nu kommer en bomb med blommor och några fina krukor och bricka jag köpt mig. Njuta.

   

   

   

Det blir så hemtrevligt med lite olika blommor. Jag älskar pelargoner men fyller ju på med andra sorter med. Ska bli skoj när alla börjat blomma för nu är det ju mest grönt. Men krukor och baljor gör det också fint.


Kommentera här 42 st

Skapande.

Datum: 2011-05-10 Klockan: 10:21:39 Kategori: scrapbooking

Idag satte jag mig och gjorde några kort. Jag älskar att sitta å pilla å se hur saker växer fram.

Ni vet väl att ni också kan beställa saker från mig? Bara ni skriver en kommentar och lämnar er mail så hör jag av mig. Kort osv går att sända på posten och jag har stor lust att göra ditt personliga kort. Så hör av dig med dina önskemål och ideer.Kommentera här 4 st

Spegelskänk

Datum: 2011-05-09 Klockan: 23:09:15 Kategori: Hemmet

En bloggkompis till mig, Petra har en passion. Hon målar möbler i sk shabby chickstil. Hon är så duktig och jag önskar jag hade hennes glöd.

Nu ska hon börja sälja sina möbler och först ut var en underbar spegelskänk. Jag blev förälskad och slog till. Denna ska pryda mitt hem.Petra har gjort ett enormt jobb med denna skänk och jag ser fram emot att få hem den. Det blir en tur till Skövde där Petra bor och det ska bli så kul att äntligen få träffa henne och få se allt hon gör live.

Petra driver bloggen LANTLIG CHARM  där hon visar sina alster och ideer och loppisfynd för detta med gamla saker är Petras passion. Kika in till henne och njut av hennes fina blogg.Petra är en tusenkonstnär. Hon syr och inreder och har förmågan att komponera en inredning som jag förälskat mig i.
Kommentera här 3 st

Energi

Datum: 2011-05-09 Klockan: 19:30:52 Kategori: Trädgården

Idag har jag fått saker gjorda. Saker jag velat orka länge. Mycket tack vare att Daniel också grejjar och hjälper mig med saker som gör att jag känner att jag orkar vidare. Det är så många skaer som behöver göras och som jag faktiskt vill göra. Inte att det är något tvång.


                               

( massa gamla foton från andra sommrar. )


I helgen tog Daniel och Kalle ner växthuset. Det såg rejält tråkigt ut när de kom bort men Daniel tog rätt på allt efter det redan dagen efter. Han har även efter tre sommrar flyttat torkvindan nu. Jag har rensat i rabatterna och även fått arslet ur att avveckla en. Grävt upp det mesta som jag ska ha kvar så jag hoppas det blir bra. Orkar även att jag orkar fortsätta röjja så vi nästa sommar kan få ett golv där istället för de plattor som är. Så vi får en uteplats till.

Fick huvudvärk efter lunch som jag brukar så jag har vilat på altan men så ringde bästaste M å piggade upp mig. Ville han skulle komma in men så ringde han när han inte kunde. Han ger alltid mig energi och vi ska ses på onsdag ser det ut som å åka ut å käka eller fika lite. Sånt är vi ju så bra på.

August har lekt med kompisar på gatan under eftermiddagen. Så duktig har han blivit. Pojken är lite yngre som han leker med och då fungerar det bra. Nu ser han på lite barnprogram och ska strax lägga sig. Han är absolut en riktig godbit. Imorgon ska ja försöka få tag på rektorn för att höra lite om hösten och hans skolgång. Allt har varit hemskt lugnt nu och jag har kunnat lägga mycket åt sidan en stund. Han har haft lite jobbigt ett tag men det är mest saker som han hänger upp sig på. Som när man ska sopa gator och sådana saker som vi andra knappt tänker på.


Kommentera här 20 st

Lunch

Datum: 2011-05-09 Klockan: 13:16:04 Kategori: Allmänt

Igår Thaimat:Idag Indisk med bla lamm. SÅÅ gott.Dålig skärpa på bilden dock.

Nåja... gräsklipparen är inlämnad, några av rabatterna är klara. Min odlingslåda är i planeringsfasen. Torkvindan har flyttats. Jag har torkat å plockat. Jag har tränat och nu ska jag njuta av resten av dagen. Solen kom fram nu. HÄRLIGT.


Kommentera här 7 st

Träskor

Datum: 2011-05-09 Klockan: 11:19:40 Kategori: Allmänt

Ja älskar ju träskor. Skulle kunna ha massa olika. Förr köpte ja trädojjor varje år. Redan som liten var det så. man åkte till träskofabriken som fanns på orten. Där köpte man sommarens träskor.

Nu kunde jag bara inte låta bli att skicka efter ett par på Brandos.se  

Maken suckar å förstår inte alls detta. Men ja ÄLSKAR träfötter.... ler. Ja de gör ja. Visst e dom läckra?Nu håller vi tummar att de passar. Det är mönster i rosa och lite grått med några sömmar. Lite mörkare trä på själva skon... mocka... nice. En dröm.Ett par av mina äldre. Blommiga raringar. Trskor är både snyggt och bekvämt och passar skitbra till både kjolen jeansen och shorts. Sedan har ja dessa svarta med klack å blomma. Men ena blomman har stuckit sin kos för tillfället. Men dessa använder jag flitigt. 


Kommentera här 2 st

Kvällen är din...

Datum: 2011-05-07 Klockan: 21:24:07 Kategori: Allmänt

Ser TV4:as nya program Kvällen är din och jag gillar de.

Vilka fina drömmar de uppfyller.

Barnen pratar om deras drömmar.

Mamman i den här familjen säger då att min dröm är att få en filmkyss av Mads Mikkelsen.

Albin tror då att Daniel blir lite sur men som sagt det är ju ändå bara en FILMKYSS....

Ja ha ja säger Daniel då får Mads säga:

-Det är idag som är dagen som det ska ske.... just idag.


Kommentera här 15 st

Tankeflöde

Datum: 2011-05-07 Klockan: 13:15:09 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Sitter och tänker. Tänker en del.

Tankar om hur vi träffades. Mitt i ett kaos. I mitt kaos.

Jag hade tänkt att nu fick det vara nog. Besvikelser och sorger. Sluta leta. Sluta jaga. Inte vara något byte.

Men så såg jag de där ögonen. Ett leende.

Du var naturlig. Inte konstgjord. En vanlig kille. Nära...

När du stod där på trappen så slog hjärtat en volt. Lång och stadig och stabil.

Så blev du min man. Bara min. Så naturligt.

Du stannade. Stannade hos mig. OSS. Vi blev ett.

Att blev enkelt. Men samtidigt har stormar gått. Mina stormar. Tvivel givetvis.

Men du är mitt allt. Min trygghet. Hos dig är jag den jag är.

Känslor som byggdes upp. Starkare för varje dag. Idag starkare än någonsin.

Fina du. Vi. Tillsammans. Tills vi inte känner den känslan. Men först då är det slut. Aldrig innan. Aldrig annars.

Saknad. Saknaden efter något. Någon.


 
Kommentera här 1 st

Krav

Datum: 2011-05-06 Klockan: 08:29:51 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När våren kommer njuter jag lite extra. Jag tycker om ljuset och jag älskar vårblommorna och alla knoppar. Att se från dag till dag genom fönstret på jobbet hur träden blir grönare. Hur gräsmattor och fälten får liv.

Men med våren kommer ofta depressioner och tröttheten. Många mår så på våren och man tycker det rimmar så illa. Man tycker att nu borde vi må som bäst.

Vi är dränerade på ljus och får nu en bomb av ljus och vi börjar vara ute.

Men jag tycker inte att de är så konstigt att vi mår skit på våren. För med våren kommer en massa måsten och krav. Ja ni vet man ska städa lite extra. Solen som skiner in i våra fönster talar om va skitiga just dessa är och vi ser dammet flyga i solens strålar. Vi ser tydligt va fläckigt och solkit vi har det. Tvätten ska hängas ute och vi ska vädra och grejja. Har vi dessutom en trädgård ja då ska ju den få sig en helrenovering och det snabbt. Varje fin stund ska man ju vara ute för vi måste liksom passa på.

Allt detta och mer därtill tar kål på oss. De sista veckorna på terminen i skolan om vi har barn gör att aktiviteterna hopar sig och vi har på något vis kommit på att vi ska börja träna och gå promenader och springa i skogen och cykla och handla. Altanen ska grejjas fin och renoveringar ska dras igång.

Tycker någon att det är så konstigt att vi kan må lite dåligt?

Men vem ställer alla dessa krav EGENTLIGEN? Är det någon som får ett samtal från någon myndighet som säger att nu drar vårsysslorna igång? Ett brev på posten med diverse sysslor som ska göras? Nej, utan det är bara vi själva som tror att vi måste allt detta. ALLA andra gör ju detta nu så det ska vi också. Man har det med sig på något vis. Man ska vårstäda bilen och huset och tomten. Man ska börja med det mesta å fy fan om man säger att man satt inne och inget gjorde en solig dag.

Men vad gör det om rabatten inte blir rensad eller om man struntar i fönstren? Har jorden gått under? Nej absolut inte men man brottas hela tiden själv med känslan av att man inte har gjort de där man borde och den känslan är nog så jobbig.Sänk kraven och kanske kan du får en bra vår.


Kommentera här 17 st

Loppi.se

Datum: 2011-05-05 Klockan: 16:39:24 Kategori: Allmänt

Jag är ju såkallad BUZZADOR och detta innebär att jag regelbundet deltar i olika kampanjer med olika produkter eller tjänster som jag får prova under en tid. Jag får även möjlighet att ge andra chansen att prova.

Just nu deltar jag i en kampanj för säljsajten  www.loppi.se . Detta är en säljsajt för barnprylar. Du kan sälja både till fast pris eller som en aktion.Vill du testa sidan och sälja av dina avlagda barnartiklar tycker jag du ska göra slag i saken och kika in eller om du rent av söker några saker till barnen. Kolla in där, begagnat är aldrig fel.Vill du även vara med att testa olika produkter så klickar du bara på BUZZADOR här så kan du också bli medlem och testa. Det kostar inte något och fungerar toppen.


Kommentera här 19 st

Mål var det.

Datum: 2011-05-05 Klockan: 09:48:11 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ett mål idag var uppsatt och det var träningen.

Känner att jag mår bra av det bara jag kommer iväg och igång. Jag vet att jag både kan och orkar även om ursäkterna snurrar i skallen.

Idag var dom dock inte där. Ursäkterna. Så jag kom iväg och med snygga löpskor å brallor så måste de ju bara funka.

Idag valde jag att enbart springa mitt intervallpass som jag börjat med i min iphone. Väldigt bra. RunKeeper heter appen jag använder.Det blev intervall i ca 25 minuter då jag hann springa och gå nästan tre kilometer. Jag är förundrad över mig själv. Rent av stolt.

Sedan tog jag en tur i solariet också och ska snart duscha. Vilar lite bara. Njuter av tysnaden.Vad är då mitt mål med träningen? Det handlar mer om att få igång en cirkulation i kroppen för att bli av med slaggprodukter som ger värk. För att röra de leder och muskler och stärka de jag är svag i. Jag vill även få bättre konditon som kommer ge mera ork. Jag vill bli piggare. Givetvis är det en bonus om jag tappar lite i vikt men det är inte på något sätt någon viktig sak. Att få en fastare kropp är väl alltid skoj men det är måendet som är prio ett för mig. Det andra är bara ett plus i kanten om jag lyckas med det också. Några kilon över har jag men jag trivs med min kropp och det är bar min lilla mage som är lite för stor i mitt tycke. Men när man fött barn och blir äldre ändras också kroppen. Det är sådant man får acceptera i viss mån anser jag. Varför måste man vara perfekt?

Å förresten vad är det som är just perfekt?

Imorgon kommer det vara ett extra träningspass. Två måldagar med träning var satta men jag har ett gammalt mål som jag kör på. Det är att jag tränar alla dagar ajg jobbar kväll eller är ledig på direkt på morgonen när barnen har lämnats. Jag har inga ursäkter för att INTE lyckas med det. Så jag ger mig ett nytt mål och allt över grundmålen är ju ändå en bonus. Så länge det inte blir krav jag inte klarar är det ju ändå okej. En liten stunds träning varje dag är ju det optimala. Det måste inte ta timmar i anspråk. Det enkla fungerar bra det med.
Kommentera här 16 st

Tankeflyyt.

Datum: 2011-05-04 Klockan: 16:52:24 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Segar runt. Segt så man kan dö. Jag är så trött på att inget orka. Inget få gjort. Detta är ju inte alls jag. Jag är less på att de tar tid.

Känns som tiden rusar från mig utan att jag hinner med. Jag får inget gjort. Inget av värde.

Tårarna fyller mina ögon och tårar trillar ner från mina kinder. Salta tårar som når mina läppar. Snorig näsa. Snorigt gråtande. Tårar av uppgivenhet. Tårar av sorg och smärta. Av glädje för allt fint.  

Svag. Så svag. Ingen ork. Vilja men ingen kraft.

Längtan. En längtan så stark efter dig. Du som alltid funnits och alltid fanns. Du som förstod. Saknad. Ilska. Orättvisa. Skuld. Jag gav det ingen chans. Drömmar. Som fortfarande finns. Men det känns omöjligt. Svårt. Kris.

Inte jag. Inte nu. Aldrig.

Så fann jag. Såg in i dina mörka ögon. Så lång. Så stor. Jag tittade upp. Du lämnade inte min sida. Gjorde mig stark. Men ändå så förbannat svag. Liten. Utan dig är jag ju ingen. Ingen alls.

Älskade du.

Förlorad. Tappad. Tårar rinner. I strida strömmar och jag vet att jag är förlorad.

Såld.

Kommentera här 2 st

Inte bara jag som....

Datum: 2011-05-03 Klockan: 14:46:39 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ibland är de så skönt att veta att det inte bara är jag.

Inte bara jag som är trött. Ledsen. Orkeslös eller frustrerad eller rent av upp i varv. Att fler känner så som jag gör. Att jag inte är ensam om att ha det jobbigt, glatt eller rent av ett helvete eller bara helt underbart.

Dock är de ju mest de där stunderna som känns svåra man helst inte vill vara helt ensam om även om jag för den skull inte önskar andra svåra stunder utan jag menar att det är skönt att veta att andra kan förstå.

Förståelse är något som är så viktigt. De där andra, de som aldrig förstår något ja de kan vi lämna därhän.

Idag är jag trött, men jag är glad.
Glad att min bästaste vän har fått jobb idag. Efter många års studerande kan hon äntligen from måndag gå till sitt fasta jobb. Ingen är gladare för hennes skull än jag. Jag unnar henne detta verkligen. Hon kommer göra ett kanonjobb de vet jag.

Maken har fått respons på sin c-uppsats idag. De blev bara några små justeringar. SUPERHÄRLIGT!!

Vårt bygglov har blitt beviljat just idag. Vårt hus kommer prydas med två takkupor, alltså kommer vi få in massa ljus å det som ska bli mitt pysselrum. Huset kommer dessutom bli så förbannat mycket tjusigare.Någon sa till mig igår att varje dag finns något litet litet att vara glad och positiv över. Det är så sant. Sånt ska vi ta fasta på!Jag kommer att få se Jay Smith och Von Benzo i sommar...Nu måste jag vila. Jag ska iväg till Karlstad sedan på möte. Så de är bara att lägga igen ögonen en liten stund medan August bygger lego helt SJÄLV efter ritning.
Kommentera här 4 st

Väntrummet.

Datum: 2011-05-02 Klockan: 11:00:54 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Så sitter jag där igen. I änden av en kort korridor som kallar jourmottagning. I ett litet litet väntrum. I en annan del av det hus jag så ofta besöker.

Det var här jag satt för snart tre år sedan och började mina besök här. Det var just hit man gick för att träffa någon allra första gången. Sedan fick man flytta en trappa upp.

Korridoren är full av städsaker och möblerna står huller om buller. Man ska rengöra golven. Lika var det förra veckan men DÅ var jag på den övre våningen. Då fanns även den välbekanta luften i trappen upp. En aning av cigarr. Den lite sötaktiga doften som jag finner enormt angenäm om jag jämför med ciggaretter i övrigt.

Idag finns inte doften alls. Ägaren till doften finns inte i huset idag. Jag vet att han inte gör det och jag vet att den förnimmelse av doft även tillhör någon annan som då och då kommer förbi men som jag sällan hinner fånga upp. Förnimelsen av en svunnen tid infinner sig först när min blick ser skylten som finns mitt emot min korridor, den som leder till en mycket längre och som med stora bokstäver berättar vilka som besöker den delen. Jag hör inte till den skaran. Inte alls. Men ändå så känner jag ingen rädsla i orden. De är liksom allt annat trygga och igenkännande.

Solen skiner ute men det blåser kallt. Jag känner dock knappast kylan då jag som vanligt fylls av en innre harmoni och värme.

Mitt besök kommer leda till många till framöver. Jag kommer bli en flitig besökare i den lilla korridoren och vidare en trapp upp. Jag har mycket att jobba med. Många tester. Många prover. Många formulär som ska analyseras.

Jag vill tro. Jag vill verkligen tro att detta ska fungera. Jag ber ingen Gud om hjälp. Jag ber bara mitt inre att svara på detta. Säga att detta behövdes. Att nu fungerar detta. Det är bara JAG som kan få det att fungera och nu banne mig ska det bli bra.


Kommentera här 14 st

Träna

Datum: 2011-05-02 Klockan: 07:47:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ett mål idag är ju att träna.

Mina ursäkter började innan jag steg upp.

Trött... värk. Mår lite konstigt och ska ju till sköterskan för provtagning.... Ja så där fortsätter det. I det oändliga. Ja ni vet jag ska ju till och med JOBBA kl två idag så HUR ska lilla jag hinna?

Men med dessa nya löpbyxor MÅSTE ja ju.Inga ursäkter är längre godtagbara. Så efter att jag tagit blodtryck och puls är de gymmet som ska få sig ett besök.Kommentera här 3 st

Nya gardiner

Datum: 2011-05-01 Klockan: 17:26:14 Kategori: Hemmet

Bestälde nya gardiner på Textilboden . De hade flera fina gardiner helt i min smak och diverse tillbehör. Det blev väldigt fint när gardinen kom upp i tösernas rum. Linnefärgat med tryck och knytgardin. Sedan hade de lampkappor i samma så det fick bli även en sådan. Jag är mer än nöjd.Solen har lyst idag men det har blåst kallt. Så jag har faktiskt stannat inne. Inte gjort speciellt mycket heller. För en gång skull är jag nöjd med det. Satte mig och gjorde en LO innan med några foton på Albin och med ett av mina nya alfan.Hoppas någon blir inspererad.


Kommentera här 14 st

Nostalgi å Kockum

Datum: 2011-05-01 Klockan: 13:49:01 Kategori: Hemmet

Idag vann jag en aktion på tradera som gjorde mig lite glad.

Kockums såpa... och mugg. En ask köpte jag i Lidköping igår. Hade en gång både handfat och potta. Det va DÅ de.Snart väntar både färskpotatis och rökt lax från Spiken samt hjortronsås och till efterrätt blir det rabarberpaj.


Kommentera här 7 st