Ordning

Datum: 2012-04-28 Klockan: 08:00:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Man måste ha ordning på sakerna sa August. Så nu har han sorterat upp sina bokstäver i en låda. Lättare då.

Så sorterat och klart med hans bokstäver som vi använder när vi lägger ord.

Har även laddat ner lite appar på min telefon med spel med både siffror och bokstäver. Ordet buss la han direkt på ett spel.

Positiv förstärkning. Ta med det i tanken. Omvandla detta till ord. Ta aldrig fasta på det barnet inte kan utan förstärk och ta fasta på det de kan.

Va du kan! Du kan många bokstäver.

Aldrig säga du kan några bokstäver men inte alla.

Ser vad just positiv förstärkning gjort både för August och Albin. Att man inte tappar lusten. Att inte tappa tron. Att alltid känna att det man gör duger och de små steg sim går fram lyfts upp. Även om man inte klarar provet säg men se du fick fler poäng än sist. Du klarade mera. Du har lärt mer.

Från att hata matte har tex Albin nu en annan inställning. Från att ha gett upp har han gått framåt. Givetvis har vi letat nya vägar och sätt. Men de viktiga är att stärka deras förmåga så som den är. Det ger resultat.

Igår gick mail till flera av barnens berörda i skolan. Jag tjatar gnäller ställer krav och ger kritik. Men jag är inte sämre än att jag ger tillbaka tacksamhet och beröm. Även skolan och lärare behöver få tillbaka det som blivit bättre eller är bra. Det är viktigt för att orka kämpa vidare. Så vi föräldrar får inte glömma detta heller.


Kommentera här 2 st

Kommentarer
Sofie

Jag har suttit och klippt ner bokstäverna så de ska passa i en gammal ABC låda lite pilligt men väl värt besväret. Jag är jätte glad att jag har fått kontaktmed dig förgenom att läsa din blogg får jag nya ideer och tis. Jag lär mig också attse påandra sätt från en förälders sida, lite grann.

Hoppas ni får en bra helg!

Kram! Sofie

2012-04-28 @ 08:49:45
Länk: http://kajakpaddlaren.blogg.se/
johannasperspektiv ♥ alla får en länk ♥

Var gärna med och tävla om att bli veckansblogg.

Läs även hur du med 100% säkerhet kan få en länk!

http://johannasperspektiv.blogg.se/2012/april/22-april-2012-veckansblogg.html#comment

2012-04-28 @ 22:12:31
Länk: http://johannasperspektiv.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: