Vi

Datum: 2012-12-29 Klockan: 12:30:45 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Aldrig trodde jag. Aldrig att jag kunde veta. Tänk att få känna. Att få uppleva.

Vi.

Du är så viktig i mitt liv. Att känna och få kärleken.

Du är mitt allt.


Kommentera här 2 st

Du

Datum: 2012-12-28 Klockan: 20:36:28 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Du var den förste på så många sätt. Du och jag har en lång historia. En historia som pågår. Du är speciell för mig och betyder så mycket.

Du och jag. Vi.

Du har en speciell plats i mitt hjärta och har alltid haft. Alltid.

Vi. Du och jag. Alltid.


Kommentera här 1 st

Ensam

Datum: 2012-12-23 Klockan: 18:03:01 Kategori: Allmänt

Som ett slag i magen så inser jag då och då vad jag saknar dig. Jag vet inte alls vad du gör nu, om du är ensam, bor kvar eller ens lever. Hur du lever....
 
Jag saknar våra samtal. Dina skämt din röst och dialekt. Jag påminns ibland när jag hör någon som pratar som du. Jag saknar dig så grymt mycket.
 
Vi hade något speciellt och jag undrar så om din dröm en dag blir sann, mer din än min för några träsktroll är vi trots allt inte.
 
Jag hoppas i alla fall att du en dag söker upp mig. Att du hittar mig. Eller att du på något vis fortfarande håller koll på mig. Jag kastade bort det vi hade och jag ångrar kanske inte mina val rakt av men jag saknar dig och önskar dig tillbaka i mitt liv. Jag har inte råd att mista någon som du. Någon som kände mig utan och innan och som betydde allt för mig när livet var som tuffast.
 
Jag hoppas du har det bra. Att du lever och mår sådär himla gott som du har all rätt att göra och jag tänker nu och då på dig och på oss, det vi fann hos varann. 
 
Kom tillbaka till mig.... jag vet att mitt hjärta stannar den dagen du står framför mig igen och jag kommer gråta av lycka. 
 
Du är någon som alltid kommer finnas i mitt innersta rum. Dit har inte många nykeln.
 
 

Kommentera här 1 st

Julen är här,,,,,

Datum: 2012-12-22 Klockan: 15:35:29 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag firar vi jul. Och snart är det dax för julmaten.


Kommentera här 2 st

Off

Datum: 2012-12-20 Klockan: 08:53:59 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Känner ingen lust. Tom. Därför ligger allt nere. Totalt nere.

Jag vet inte om de är julen. Jag är ju inget för detta ståhej men stressen inombords är ändå så stor. Saken är att jag vet att jag inte måste något men ändå måste man. För barnens skull.

Men mig kvittar de.

Eller så beror min tomhetskänsla på något annat. Jag vill bara sova. Dra täcket över huvudet. Bara vara.

Vill inget alls.


Kommentera här 2 st

Sinnessjuk

Datum: 2012-12-17 Klockan: 20:20:08 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Idag åkte ja fel. Jooo när ja åkte till jobbet höll ja på att hamna fel. Körde förbi avfarten. Hur detta gick till indrar jag med.

Blir rädd för mig själv.


Kommentera här 0 st

Varför?

Datum: 2012-12-16 Klockan: 09:34:56 Kategori: Allmänt

Varför ska en svart docka klippas bort i teves Kalles jul? Om vi tar bort alla svarta och pepparkakor osv blir det inte lite snett då? Som om det är något fel att vara en svart docka som blir kontrolerad som de övriga leksakerna innan de når tomtens stora säck??
 
Jag hade själv en docka som liten som var brun..... de var väldigt populära när jag växte upp. Är det fel?
 
Nej jag tycker detta har gått för långt. 
 
Jag kan fira jul och annat utan en färgad docka i teve men jag begriper inte varför detta är ett problem och fel för det blir som om man bara kan vara vit i alla sammanhang och vad en pepparkaka har med människor med annan hudfärg att göra begriper inte jag överhuvudtaget.
 
Men jag är väl konstig som inte förstår detta.......
 
 

Kommentera här 1 st

Går vidare......

Datum: 2012-12-12 Klockan: 08:48:07 Kategori: Allmänt

,,,,,, ja nu släpper vi pepparkakor och andra samtalsämnen och ser framåt.
 
Var är vi på väg? Var vill vi?
 
Jag vet vad jag vill. Jag vill bara må bra och känna ro i hela kroppen. Jag vill känna att jag lever. Att jag får vara den jag vill vara och inte ska behöva synas av andra och på något vis bli någon som passar andra.
 
Jag vill inte förställa mig eller bli något jag inte är eller ens vill vara. 
 
Jag vill bli accepterad som den person jag vill vara, den jag faktiskt är.
 
Därför har jag tagit avstånd till en massa saker. Jag har gått vidare. Jag har släppt accepterat och låter saker bero.
 
Jag har bara en sak som jag skulle vilja ta tag i men jag tror jag ska låta bli eftersom det kommer ta för mycket av min energi. Men jag har enormt svårt att släppa detta eftersom jag känner mig kränkt.
 
Jag får se hur jag gör. Jag får se hur jag går vidare.
 
Idag är jag hemma eftersom jag och Albin ska till barnmottagningen och träffa läkaren angående hans EP...... vi får se vad han säger och så ska han få medicin.
 
Jag har inga andra planer..... bara njuta av dagen och barnen då D jobber ikväll.....
 

Kommentera här 3 st

Pepparkaksgubbe...

Datum: 2012-12-10 Klockan: 15:22:03 Kategori: Allmänt

Var är vårt samhälle på väg?
 
Hur fasen kan en pepparkaksgubbe kränka någon?
 
Hur kan man få för sig att en pepparkaka är något man klär ut sig till i Luciatåget för att kränka någon med annan hudfärg?
 
Vem fasen är de som sitter och synar och hittar på allt jävla dumt som dyker upp HELA tiden nu.
 
Vi ska respektera de flyktingar som kommer. De måste få bygga moskeer och de måste få be och ha slöjor och burka men vi får inte ha en pepparkake gubbe i vårt luciatåg eller vara i kyrkan vid en skolavslutning.
 
Snart får vi nog inte klä oss i bruna kläder, men då ska inte de med mörk hudfärg få ha vitt... eller kan vi ha rött eller kränker vi indianerna då eftersom man säger att de har ett rött skinn? 
 
Får vi visa barnprogram som det jag såg häromdagen om Jesus och hans födelse? 
 
Vi blir inte kränkta vi som firar våra högtider eller som gillar Tintin??? Det är inte kränkande att jag ska bli kallad rasist om jag vill vara en pepparkaksgumma?
 
Nu får vi väl ta å sätta ner foten..... inte slutar de med böneutrop när jag tex kommit till Turkiet av hänsyn till oss kristna svenskar?
 
Jag är inte för Sverigedemokraterna men jag förstår att deras parti växer för många är redigt förbannade över alla jäkla påhopp.... får vi ÄTA pepparkakor? Eller äter vi upp någon folkgrupp då?
 
 

Kommentera här 5 st

Ny vecka och Fredag med Tess

Datum: 2012-12-07 Klockan: 10:04:50 Kategori: Allmänt

Då kan ni kika in på veckans saker inne hos Linneas Atelje
 
Jag har fortsatt jobba med hennes Christmas collection....så kika in.
 
 
 

Kommentera här 1 st

Trött

Datum: 2012-12-06 Klockan: 22:32:46 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Ägnar ledig tid till att sticka. Så kul. Idag har ja gjort klart en raggsockar, bara en kvar men gick över på en sjal. Kul variera.

Imorgon blir de läkarbesök med August och KBT för min del. Ledig dag i alla fall.

Sen blir de jobb i helgen.


Kommentera här 0 st

Dagen

Datum: 2012-12-04 Klockan: 22:31:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Då har dagen gått.

Nöjd och trött hoppas jag få sova gott.

Sista twilight var bra. Riktigt bra.

Femtio nyanser av honom är avslutad och femtio nyanser av mörker har tagit vid.

Lovikavantar är på g och likaså raggsockar.

Jag är här, jag är just nu. Just nu är bra.

 


Kommentera här 0 st

Lovikavantar

Datum: 2012-12-04 Klockan: 15:01:40 Kategori: Hemmet

Ja varför inte ge sig i kast med att sticka vantar i kylan.

En klar, första sedan högstadiet.


Kommentera här 3 st

Det där om jul

Datum: 2012-12-04 Klockan: 08:41:34 Kategori: Allmänt

Många familjer med barn med Autism och andra funktionsnedsättningar har svårt kring jul och i december med alla de förändringar som blir av tillvaron i och med pyntande och förväntningar och överraskningsmomenten.
 
Många väljer att fira på ett helt annat vis eller inte alls. För att det inte fungerar. Jag förstår detta helt och fullt. Det kan ställa till det så enormt så det inte går. 
 
Alla hittar sina egna traditioner och det anser inte jag är fel. Varför måste allt vara som för alla andra? 
 
När jag skulle börja skriva tänkte jag ändå på att det är syskon som kommer ikläm och kanske får lida för att deras syskon inte klarar av detta med julfirandet för vi vuxna klarar ju av att anpassa oss. Men nu vet jag inte. Kanske är det mer synd om syskonen om man firar jul och personen med funktionsnedsättningen rasar totalt. Jag vet inte?
 
I vår familj är det August som är mer eller mindre manisk kring detta med jul. Så vi har inga problem av det slaget. Han ska vara tomte och itar sig rollen för det att baka pynta och joxa och i det här hemmet är det jag som mamma som inser att jag har problem med jul.
 
Jag mår inget vidare av allt pynt.... jag trivs inte alls. Jag hinner bara få upp julgranen och älskar att klä den men sedan när annandagen är över åker det ner. Allt rycks bort.
 
I den här familjen är det jag som får anstränga mig för att ordna med julen för barnen, för deras skull.
 
Eftersom jag dessutom jobbar en del jular och är skild har mina barn ändå fått en väldigt öppen syn om detta med jul och när man firar saker. Här har vi fått anpassa oss hela deras liv och det spelar ingen roll om man firar före eller efter eller på flera ställen och var man firar när spelar allt mindre roll.
 
Igår frågade då äldsta sonen om vi forar en annan dag. Jag sa att vi nog firar på julafton med senare eftersom jag jobbar på förmiddagen. Han ansåg att vi kan fira här hemma dagen innan för han ville ha S här och fira med oss och på julafton ville han vara hos henne. Sedan ville han med pappa till sin farbror med. Så jaaaa varför inte?? Det blir mindre stress för mig att ta det dagen innan så det får nog bli så..... varför inte anpassa sig? Vad spelar det för roll?
 
Huvudsaken är att alla mår bra och att man träffas.... och det kan man göra vilka dagar på året som helst och varför måste det finnas någon ram och mall för hur det ska vara? Om jag fick välja skulle jag hyra en fjällstuga och åka bort och så bara äta gott och må gott hela helgen utan pyntoch klappar och massa måsten.
 
 
 

Kommentera här 2 st

Sova

Datum: 2012-12-03 Klockan: 22:09:05 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Kryp i kroppen när man ska sova är botten. Trött men svårt att komma till ro.

Laban la sig här nu och det är skönt. Trygghet.

Läst och även om jag är trött varm och mår gott är det supersvårt att koppla av. Sedan vaknar jag tidigt drömmer hemskt därimellan. Så hela sovsituationen har ändrats med min medicinering. Men för övrigt har den varit positiv. Nu är ja tillbaka med sömnen som jag var innan förra medicinändringen. Jag sover minimalt.

Å andra sidan är jag inte trött på dagen. Men oron innan ja ska somna är inte kul.

Man får ta det som det är. Inte göra någon sak av de. Acceptera.


Kommentera här 0 st

Kepler

Datum: 2012-12-03 Klockan: 18:51:40 Kategori: Böcker

Då har ja läst fjärde boken från Kepler. Sandmannen.

Den va riktigt riktigt bra. Rekommenderar jag och kommer ingen fortsättning får jag spunk.


Kommentera här 3 st

Måndagmorgon

Datum: 2012-12-03 Klockan: 08:37:39 Kategori: Allmänt

Det var bitande kallt idag. Med December kom vintern på allvar och jag hoppas det får vara kallt. Att det får vara snö och vitt och att solen ska orka fram fler dagar så vi alla orkar med vintern.
 
För visst är det härligt när kylan kommer för med den kommer solen och snön gör världen lite ljusare. 
 
Jag tycker om årstiderna. Jag vill ha vinter när vintern är här och inte som en enda lång grå höst. Vad är det att se fram emot? Varför ska det regna och vara grått över sex månader och mer på ett år? Nej jag vill att årstiderna är som de ska och håller sig i sina tidsramar någotsånär.
 
Vi har bara ett litet tunt lager med vitt puder..... så lite mera snö får det ju gärna komma, sådär lagom för att sedan ligga kvar och bara lysa upp i mörkret.... och nu vänder det ju snart och går mot ljusare tider så det är ju så skönt för gråa och tristare slut på året får vi nog leta efter. Regn och blytung himmel i månader är inget jag har längtat och sett fram emot.
 
Hoppas på en vit fortsättning på vintern när det nu äntligen har kommit.
 

Kommentera här 4 st

Långsam söndag

Datum: 2012-12-02 Klockan: 12:28:25 Kategori: Allmänt

Det är långsamt.
 
Jag har saker att göra och jag gör saker och har gjort saker. Men jag är ensam och jag vantrivs. 
 
Varför är det bara jag som ska ta kontakt? Varför är de ingen som hör av sig? Varför ska alltid jag åka?
 
Så känns det idag.
 
Imorgon ska jag i alla fall till L och det ser jag fram emot,,, hon var ju hos mig häromdagen. Lycka....
 
Men nu? Inget känns skoj. Skyltsöndag ensam? Nä jag kommer inte ge mig ner ensam. Det är inte skoj. Varför ska jag gå ensam? De flesta har ju varann,,,,
 
Ska väl fortsätta läsa Keplers Sandmannen.....
 

Kommentera här 1 st

Besök

Datum: 2012-12-01 Klockan: 22:40:00 Kategori: Allmänt

Ja idag går det inte sitta på min plats i soffan.
 
Någon står helt klart bredvid och gör det redigt kallt.
 
Jag känner dock inte vem och inte varför. 
 
Jag hoppas inte denna kyla följer med mig till sängen. Men jag får lov att ta på mig något extra varmt för något är helt klart här för att göra mig uppmärksam.
 

Kommentera här 0 st

Ny dag

Datum: 2012-12-01 Klockan: 08:06:40 Kategori: Allmänt

Jag vaknar tidigt. Jag är liksom inte trött och kan inte ens ligga stilla. 
 
Det var lite ljusare idag med lite vit snö på marken. Kylan biter sig fast och jag fryser långt in i kroppen, sådär så det äter sig in. Man märker att man inte alls blivit van kylan och idag är det redan första december. Imorgon är det första advent. Stjärnor och stakar står redan i fönstren och visst är det väl mysigt men ändå tänker jag redan på att jag snart kan ta bort det igenoch återställa ordningen.
 
Jag vet inte varför jag är så emot detta med pyntandet. Det är ju fint och mysigt men ändå. Jag kan inte råda över det och att ta fram granen föra tt tre dagar sensre ta bort den är ju bara jobb.
 
Julklappar..... jag har inte alls kommit någon vart med dom heller. Köpte dock en igår efter att August ringt mig på stan och talat om vad han behövde. Jag slog till. Oskar är klar.... han vill bara ha pengar och ska köpa sig en teve. Det får bli så, jag orkar ändå inte se honom sur när han inte får ihop till den där teven. Lika bra han får köpa det han vill.
 
Lördag..... snart jul. Snar är helgen slut. Ska ha visning av scrap sakerna idag. Önska mig lycka till. Hoppas verkligen få lite saker sålda så jag kommer upp i den summa jag ska göra under mina första åtta veckor. Känns lite lättare när man får en försäljning till andra. Jag har kommit halvvägs men då har jag handlat enormt med saker själv. Ser fram emot denna visning dock och hoppas. Tio personer ska komma så något borde man få sälja. Sedan har jag ju en del med mig. Får jag in lite pengar så på direktföräljning kan jag köpa in mera saker sedan det är bra. För det jag tjänar köper jag inte mera saker. 
 
Länge sedan jag höll på med hemförsälning dock vilket jag gjorde för ca 18 år sedan. Jag sålde Tupperware med väldigt stor framgång så jag hoppas få snurr även på detta.
 
Vad gör ni idag? Vilka planer har ni?
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 2 st