Naglar

Datum: 2012-07-31 Klockan: 11:54:07 Kategori: Allmänt

Nya naglar.


Kommentera här 2 st

Husvagn

Datum: 2012-07-29 Klockan: 16:23:40 Kategori: Allmänt

Att campa med husvagn är avkoppling för mig. Där är de i stort bara att få upp sakerna och sedan har man bara maten.... jag njuter av detta och är tacksam att jag fick köpa mig en vagn.
 
Utställningen i Ransäter var enormt trevligt.... vi har haft flera bra och underbara dagar.
 
 
 
Att vi dessutom tog fina priser är inte fel. TOPPEN kenneln CHEVROLETE'S kennel har vi att tacka....
 
 

Kommentera här 0 st

Livet

Datum: 2012-07-27 Klockan: 19:32:46 Kategori: Allmänt

Husvagnsmys när de är som bäst.

 


Kommentera här 0 st

Livets berg och dalbana

Datum: 2012-07-26 Klockan: 10:03:31 Kategori: Allmänt

Ena dagen är det upp. Jag grabbar tag i det positiva i livet. Håller näsan över ytan... ibland är jag lite högre upp andra så långt nere så jag nästan drunknar i livets hav.
 
Jag fungerar praktiskt bättre. Jag får saker i livet gjorda och jag rullar på. Men inom mig pågår en kamp med allt jag måste jobba med. Alla demoner som bråkar där inne. De där som får mig att tänka extra många varv i skallen. De som får mig att känna mig så förbannat liten dum och obetydlig. Den som får mig att analysera och tänka på hur det måste vara. Hur det liksom på något vis bara är.
 
Jag tar en stund i taget.
 
En stund i sänder. 
 
Jag lever nu. Jag lever här och jag tänker inte demonerna ta över. Jag är stark och klarar allt jag vill. Jag kommer gå stark ut ur allt och jag har mitt mål klart. Ingen ska komma och sabba mitt liv. Inte du eller mina egna demoner. Bara så du vet ska jag klara livet och du får gärna stå där och försöka sänka mig. Nu studsar allt mot dig och det är bara du som kommer ta skada i slutet. Jag vet hur jag lever vet hur jag känner och står för mina handlingar. Jag är starkare än du. Jag har stödet och jag har tron. Min tro tro på mig. 
 
Ingen ska stampa på mig. Ingen ska sänka mig. Jag duger och jag kan. Jag klarar mig och jag är stark. Jag har allt jag behöver för att klara livet. Jag har det som krävs. Jag kan och vill. Ingen kan stoppa mig. Så stark som jag är så kan jag klara allt jag vill. 
 
 
Du är ensam. Jag är inte ensam. Vet du att jag har något du inte har. Jag är inte ens svartsjuk eller avundas andra. Jag är stolt och tacksam för det jag har. Jag behöver inte hålla på med den kamp som du för. Jag behöver inte trampa på andra för att må bättre. Jag behöver inte dig. Jag behöver inte stå och känna att du är så svartsjuk på mina styrkor och mina kvaliteer istället för att se just mig som en tillgång. Energin lägger jag bort på andra. Energin ska stråla mot sådana som dig så du inte kommer åt mig. Du är inget. Jag är allt. Jag kan ge så mycket mer än pengar och saker. Jag ger tiden. Jag ger erfarenheter, jag låter andra växa. Jag ger dem det jag kan. Allt jag ger ger kunskap energier och massor med självkänsla. Jag ger detta för att du inte kan. 
 
 

Kommentera här 1 st

Rätt inställning.

Datum: 2012-07-24 Klockan: 10:24:28 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk va viktigt det är att ha en positiv inställning på sin tillvaro. Jobbar hårt med detta varje dag. Om vi vaknar å försöker se ljust på dagen istället för de som tar emot även om de kan kännas tungt och svårt så är de alltid bättre att leta upp de små små ljusglimtar som finns. För finns det för dom. Jag vaknade till en ny dag. En bra dag. Jag har bestämt mig för det. En fin bra och ljus dag. Trots att jag kan rada upp saker som borde ta ner mig så ska de inte få vinna. Aldrig.


Kommentera här 1 st

Semestern är slut

Datum: 2012-07-23 Klockan: 11:19:17 Kategori: Allmänt

Nu är de jobbdax om en stund. Det gör mig inte något. Det är som höst ute och jag känner att det är lika så gott att komma igång igen.
 
Fyra veckor har gått fort och jag har inte gjort speciellt mycket eller något av vikt. Det har i stort bara varit en sträcka av tid.
 
Så nu är de dax med nästa, nästa sträcka i livet. Arbete fram till nästa semester. Ler.
 
Men tänk va bra det är att man faktiskt har ett arbete att gå till. Att man har ett arbete man trivs bra med. Det är inte alla förunnat. Tyvärr gnäller de flesta över sina arbeten och det är än det ena än det andra. Givetvis är inte allt sockersött med jobbet alla dagar men jag måste säga att jag är förbannat glad över mitt jobb och är både stolt och tacksam att jag har det och trivs så bra som jag gör.
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Min

Datum: 2012-07-21 Klockan: 22:29:57 Kategori: Djuren

Finaste.


Kommentera här 0 st

Bäbisfint

Datum: 2012-07-20 Klockan: 19:07:15 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Var bara tvungen. Å med en bäbis på inkommande kunde jag bara inte låta bli. Så sött.


Kommentera här 0 st

Snygging

Datum: 2012-07-19 Klockan: 19:00:09 Kategori: Djuren

Visst är han snygg min vovve?


Kommentera här 1 st

Vänner

Datum: 2012-07-19 Klockan: 12:48:00 Kategori: Allmänt

Har du vänner?
 
Finns dina vänner. Eller de som du tror är dina vänner?
 
Är vänner viktiga och hur märker vi att vännerna verkligen är just vänner?
 
Jag ifrågasätter just nu detta med vänner.
 
Finns dom?
 
Är jag deras vän och hur visar dom detta?
 
 

Kommentera här 1 st

Att se

Datum: 2012-07-19 Klockan: 09:45:52 Kategori: Allmänt

Du tror du känner en människa. Du tror dig veta allt om mig. Du tror dig förstå.
 
Ingen förstår och ingen kan veta och sätta sig in i men man kan försöka. Försöka se bortom allt det där du tror dig veta bara genom att verkligen lyssna. Att verkligen vilja känna in. Möta. 
 
Jag säger att jag är ensam. Ensam? Jag är ofta ensam trots sällskap. Jag är ofta ledsen och besviken över ensamheten. Där vi människor har så fullt upp så man inte tar sig tid att mötas. Träffas ses. 
 
Många runt mig gör mig besviken. Är de verkligen så nära? Alla de som borde? Finns dom? 
 
Man kan säga att vänner eller familj är viktiga men ger vi dom någon som helt tid och omtanke? Hur ofta hör vi av oss? Tar vi oss tid? Är vi verkligen riktiga vänner om vi inte tar oss några minuter åt de männsikor vi påstår är så viktiga för oss? Ser vi dom vi har runt oss och vill vi verkligen ha dom i våra liv om vi aldrig ger dom tid?
 
Ja ibland undrar jag.
 
 

Kommentera här 0 st

Anna Jansson

Datum: 2012-07-18 Klockan: 07:35:00 Kategori: Böcker

Har läst senaste boken från Anna Jansson om Maria Wern och de andra på Gotland. Boken heter När skönheten komm till Bro.
 
Mycket läsvärd.
 
När skönheten kom till Bro (inbunden)
Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland.

Maria Wern blir uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig. Han berättar att hans hustru Blenda ligger i koma på ett vårdhem, sen hon för ett år sedan blivit påkörd av ett rattfyllo. Ingen har sett Malva sen onsdagen då hon hälsade på sin mor på Katarinagården.
Botel blir anklagad för att ha med Malvas försvinnande att göra. Den enda han egentligen känner på Gotland är moster Hedvig, men hon har fullt upp med sin politiska karriär. Tre nornor har spunnit trådarna i hans livsväv: mamma Gullan, moster Jullan och Hedvig.

Maria Wern går på personalfest och blir blixtförälskad i en brandman. Han spelar med i ruinen och kallar sig Gregorius, en gråbroder som lovat att leva i kyskhet och fattigdom. Vet han något om vad som hänt Malva? Ingen har sett flickan på en vecka och hennes pappa har anmält henne försvunnen. Samtidigt hittas en kvinna död på en stenig strand. Det kan vara en olycka, men flera personer tjänar på hennes död.

När skönheten kom till Bro är den trettonde boken i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som den här gången får sätta mycket på spel för att lösa Malvas gåta.
 
Bold och text hittar du på BOKUS där jag lånat detta.
 
 

Kommentera här 1 st

Underbara

Datum: 2012-07-17 Klockan: 18:04:25 Kategori: Djuren

Idag vågade sig Laban ut i vattnet. Matte fick bada benen och fick fotmassage tack vare alla stenar jag fick kliva på. Underbart att fånga vågor både genom att försöka fånga dom med munnen eller hopp. Dricka sjövatten är också bra. Halva Vänern försvann nog. Den trogne följeslagaren som alltid är mig hack i häl hjälpte till att leta efter skogens guld, tyvärr äter han gärna upp dom så han är inte sååå skoj hela tiden bara nästan.


Kommentera här 1 st

Snömannen

Datum: 2012-07-17 Klockan: 15:31:00 Kategori: Böcker

Har läst Jo Nesbös bok Snömannen.
 
Rekommenderar denna starkt.
 
Snömannen (pocket)
 
Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan?

Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk...

Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den första snön fallit. Kan polisen ha att göra med en seriemördare och utmanar denne mördare Harry Hole personligen genom sina dåd?

"Jo Nesbø är den bästa skandinaviska författaren för närvarande och Snömannen är en bra Harry Hole-roman. Bra fart i handling och dialog."
Östersunds-Posten

"Det som sker mellan raderna, under handlingen, bakom det uppenbara, är Nesbøs styrka."
Sydsvenskan

"Nesbøs deckare har allt - sexigt sex, skrämda barn, tokmördade kvinnor - härlig läsning. Och så får jag sån lust att åka till Oslo av alla ställen, så vackert som Nesbø skriver om staden."
Expressen
Betyg: 5 av 5 getingar
 
 
Text och bild är lånade från BOKUS
 

Kommentera här 0 st

Mera pyssel

Datum: 2012-07-17 Klockan: 12:28:00 Kategori: Allmänt

Jag har gjort klart en cupcake men även gjort en liten papperspåseficka på sista sidan i mitt receptprojekt. I denna ficka kan man sedan samla lite egna recept på kort jag gjort klara däri.
 
    
 
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Att snarka

Datum: 2012-07-17 Klockan: 08:59:04 Kategori: Allmänt

För lite sedan påtalade min man att jag snarkar. Just där och då var jag förkyld så ja tänkte de ger sig.
 
Nu säger han att jag snarkar varje natt. Jag sover tydligen rejält tungt med för hur mycket han än buttar så fortsätter jag gladeligen.
 
Men nu är de så att jag blir arg till slut och säger till honom när han säger jag ska sluta eller vända mig att jag snarkar minsann inte. Jag säger till honom att jag kan inte snarka eftersom jag faktiskt är VAKEN.
 
En natt minns jag att jag svarat detta men tydligen gör jag detta varenda natt.
 
-Jag kan inte snarka, jag är ju vaken.
 
Han sa då att nästa gång skulle han spela in mig.
 
Jag förnekar inte att jag snarkar för jag hör ju inte mig själv men jag vet bestämt att en natt svarade jag ju exakt de där. Men nu får jag acceptera. Jag snarkar och dessutom pratar och svarar jag fast än att jag sover.
 
Pratar i sömnen är inget nytt men att jag kan föra en dialog med maken medan jag sover är väl beundransvärt ändå.
 

Kommentera här 1 st

Scrap på canvas.

Datum: 2012-07-15 Klockan: 18:12:44 Kategori: scrapbooking

Kompisen ville ha en canvas med spets och änglar. Hitta på något. Detta är den första i sitt slag. Var roligt och det växte fram allt eftersom. Kan säga att många stämplar och diecuts kom till användning. Självklart är det bara att höra av sig om man vill ha något eftersom jag gör på beställning och jag skickar per post.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/544098/images/2012/pic_5002ebd3e087c36314000202.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/544098/images/2012/pic_5002ebd59606ee23b00031e0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/544098/images/2012/pic_5002ebd7ddf2b3581b004564.jpg" class="image">


Kommentera här 4 st

Klänning

Datum: 2012-07-15 Klockan: 12:35:13 Kategori: Allmänt

Underbara klänning.


Kommentera här 0 st

Njuta

Datum: 2012-07-15 Klockan: 09:37:59 Kategori: Allmänt

Nej man måste lära sig njuta. Njuta av livet och vad det har att ge. Inte hela tiden vilja ha mera. Jag är bedrövlig på att vara just nöjd och njuta av nuet. Fokus. Jag måste kunna detta. Ler.
 
Jag önskar några saker nu och jag hoppas jag kan få dessa små önskningar uppfylda. Det är så lite. Jag vill och det är inte så stora saker. Jag har under de sista åren fått saker som jag drömt om. Jag har fått uppleva saker som jag inte trodde jag skulle få. Daniel har verkligen hjälpt mig uppleva några saker och jag kan skatta  mig lycklig över att han finns för mig.
 
 
 
Några saker Daniel hjälp mig att uppdylla är:
En övervåning på huset, jag har åter en husvagn, jag fick skaffa katter igen och även hund. Han tog mig med till Helsingborg och jag fick komma till Fågelparken och även åka genom Danmark ner till Tyskland. Han har tagit med mig på småturer till bla Uppsala så jag fick de kyrkan och till storstaden och lite museer jag drömt om där. Han har lärt mig massa saker om mat och jag har fått se saker jag inte sett och vidare har han gett mig möjligheten att må bra. Vi fick även åka utomlands med hela familjen vilket jag aldrig trodde skulle ske. Jag vågade flytta till en annan stad. Det bästa jag gjort. Jag vågar saker nu och han har verkligen gjort att jag växt. Han peppa och stöttar mig i det mesta.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Nytt

Datum: 2012-07-14 Klockan: 20:25:16 Kategori: Hemmet

Nöjd. Lite lister men sen så.


Kommentera här 0 st

Fejjat

Datum: 2012-07-14 Klockan: 14:43:13 Kategori: Allmänt

Då har jag börjat få mina saker på plats i vagnen. Ordar som de ska va. Ställer dit våra saker. Köpt lite plock. Unnat mig. Nu vill ja ut och åka.


Kommentera här 1 st

Husvagn

Datum: 2012-07-13 Klockan: 21:22:34 Kategori: Allmänt

Den är en gammal vagn. Men jag skiter fullkomligt i årgången. Den är retro å duger så jäkla bra för mig.


Kommentera här 2 st

Små små blommor

Datum: 2012-07-13 Klockan: 10:55:31 Kategori: scrapbooking

Fått massa fina blommor av en bloggvän som hon har pysslat.... så fina... Dessa ska jag använda när jag scrappar. SÅ kul. Tack snälla!!!!!


Kommentera här 2 st

Pyssel i regnet

Datum: 2012-07-13 Klockan: 08:47:37 Kategori: scrapbooking

Inget passar så bra som pyssel och läsning när regnet ändå vräker ner. Jag fortsätter med några pysselprojekt. Det blir både LOs och det i både 30x30 som i mindre format i min minnesbok. Sedan projekt i 15x15 ungefär. Så kul. Letar även runt i veckotidningar efter recept och virkmönster till bloggvän. Man får njuta av det som är. Njuta av det man åstadkommer.


Kommentera här 1 st

Ledsamt

Datum: 2012-07-12 Klockan: 17:50:30 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Fick redigt migränanfall. La mig och på med avslappning i öronen. Jag hävde migränen men tomheten och en känsla av misslyckande återkom. Nedstämd och totalt dränerad. Känns tufft och jag som mådde gott men det är så lite som tyvärr bryter ner mig. Finner ingen tröst. Känner bara hopplösheten växa. Nästan hela semestern har gått. Vädret har varit dåligt och även om jag njuter av ledigheten önskar jag att jag kunde göra saker. Åka ut. Jag har tyvärr inte ekonomi till det. Att åka ut måste inte kosta men det kostar i bensin. Det kostar alltid något. Sedan är det även August som sällan vill eller klarar av och just nu har han funnit kompisar hemma som han får leka med som det fungerar med och det är så roligt så jag unnar honom det. Men själv blir jag låst hemma. Daniel jobbar ju och det slutar med att jag blir ensam kvar hemma. Jag vill inte vara ensam hela tiden och sällan kommer någon. Jag har lyckats komma ut på små saker. Igår kom L och jag är så glad över att vår vänskap överlevt och att vi åter ses. Jag känner mig lyckligt lottad att hon vill finnas. Ett besök på maxi och hon väckte lust och visade på att de faktiskt finns kläder där. Ler. Maxi är för mig min mataffär så jag glömmer att det finns annat där. Jag har även varit hos N. Det betyder så mycket. Att få finnas, vara. Men sedan finns ändå tomheten och ensamheten som en ständig följeslagare då det tyvärr finns människor man saknar. Människor man önskar fanns där. Jag önskar saker jag inte har råd med. Saker som inte går att köpa för pengar. Drömmer. Drömmer om husvagn. Om Öland. Så inser jag. Förstår. Allt har en mening. Det är inte meningen. Det där jag vill önskar och drömmer om är inte till för mig. Jag är inte värd det där. Det är inte för mig. Jag har ingen plats där. Jag kan inte köpa mig till lycka. Jag kan heller Inte tvinga andra att förstå och vara min vän heller. Kämpar vidare. Alltid kamp.


Kommentera här 1 st

Hallen

Datum: 2012-07-12 Klockan: 12:13:19 Kategori: Hemmet

Äntligen ska hallen få nytt golv.


Kommentera här 0 st

Att leva mitt liv

Datum: 2012-07-12 Klockan: 08:40:49 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Att leva mitt liv kan ingen annan än jag.
 
Att förstå just mitt liv och mina val kan ingen annan sätta sig in i.
 
Att inse hur jag lever mitt liv och varför kan man försöka förstå eller så väljer man att tro att man vet. Att just mitt liv kan te sig just som ditt liv gör. Att jag fungerar som du och att när mitt liv inte fungerar så är det så som ditt liv kan te sig. 
 
För min del är det inte så. Jag kan försöka förstå men jag kan inte veta hur det är just för dig. Så försök förstå att mina val väljer jag utifrån min förmåga. Min förmåga till liv.
 
Idag ska jag till arbetsterapeuten och se om hon har några tips och ideer kring mig och om hon kan hjälpa mig att fungera ännu bättre.
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Att fungera

Datum: 2012-07-11 Klockan: 11:40:00 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk,,,, jag känner mig nästan helt normal. Jag gör normala saker och jag gör det med lätthet.
 
Tänk om ni visste vad skönt det är att känna sig på snudd helt normal.
 
 
 

Kommentera här 0 st

Nörd???

Datum: 2012-07-11 Klockan: 08:37:47 Kategori: Allmänt

Ja jag har nog blitt de.
 
Ja har nog blitt nörd på hund, och scrappbooking så klart. 
 
Nörd på hund. Jag? mmmmm.......
 
Sitter och kollar utställningar längre fram. Augusti och givet har vi missat anmäla till en som vi tänkt oss... IGÅR skulle vi ha anmält. TYPISKT.
 
Nåja.... satsar på nytt...
 
Laban är trött efter gårdagen säger han men bara August vaknar ska vi åka ner till morfar och då ska han få springa runt ett tag där ute i skogen. MYS.
 
 
 

Kommentera här 1 st

Vinnare

Datum: 2012-07-10 Klockan: 21:56:50 Kategori: Djuren

Tänka sig vad mycket positivt det blev med att köpa hund. Jag ångrar inte en sekund att vi köpte vår Laban. Jag har funnit så mycket positivt i och med denna jycke så alla negativa människor som höll på att ta knäcken på mig innan köpet ska bara veta vad fel de hade. Ikväll har vi varit på ringträning. Jag är med och peppar medan Alexandra och Laban tränar. Ja Daniel och August är också med. Daniel fick även agera lite domare som kom och kände på hundarna. Nu är vi trötta och har krypit ner för kvällen.


Kommentera här 1 st

Ny regnig dag

Datum: 2012-07-10 Klockan: 12:32:41 Kategori: scrapbooking

Trist med regn när gårdagen bjöd på fint väder. Å andra sidan njuter jag av min lediga tid ändå. Så skönt. Lite scrapp blir det oxå.


Kommentera här 0 st

Alfta

Datum: 2012-07-09 Klockan: 09:04:52 Kategori: Allmänt

Utställningsdag i Alfta igår. Lång dag med lång resa men vi kom hem med det vi ville.
 
Laban fick fin kritik och Alexandra stälde och gjorde det grymt bra. SÅ stolt över både henne och Laban. Laban blev BIM och fick hederspris. Tyvärr fick han inte sitt BIR men jag är en otroligt stolt matte. Första utställningen och det gick som på dans. Alexandra var grymt duktig. Hon är gjord för detta med djur så är de bara.
 
 
 
Ulrika var inte mindre nöjd hon. Hon gock hem med sitt Svenska Champion och BIR på Labans mamma Nova. Precis det hon kom för att få. Gissa om matten var stolt som en tupp. Chevrolettes vovvar kammade hundra kan man säga och sopade mattan med resten.
 
 
Men vi var ett gäng trötta hjältar som kom hem igår eftermiddag. Men det var det ju värt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Husvagn

Datum: 2012-07-07 Klockan: 08:29:15 Kategori: Allmänt

Saknar husvagn.
 
Vill ha husvagn. PUNKT. Otroligt att vi kollar ett avsnitt med Macken igår.... å vilka är med om inte familjen som har husvagn. De är så klockrent att tjatfia sitter i soffan och vips så kommer de..... 
 
JAG VILL HAAAA HUSVAGN... man SKA ha husvagn.
 
Har till och med hittat en jag VILL ha:
 
 
.
 
 
MINNEN
 
 
Jag har villa, jag har e volvo till och med, jag heter inte Svensson men närapå och jag har hund... men va fan ingen husvagn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Att må som alla "andra".

Datum: 2012-07-06 Klockan: 13:01:34 Kategori: Allmänt

Att förstå hur andra har det är så svårt. Hur alla andra har det vet man inget om men just nu är jag glad att vara lite mera som alla andra. 
 
Det jag menar är att jag som alla andra kan vara normal i vardagen. Så normal man nu kan te sig. Där jag under en dag gör allt det där de allra flesta faktiskt gör.
 
Umgås med någon vän ibland, vaknar glad på morgonen och kan göra och förbereda både mat och kanske göra saker i hemmet som både är av lite måsten men att man ändå gör saker för att man orkar kan och vill. Att känna att jag kan åka och handla mat och sedan planera maten och även kunna laga till den utan att jag måste ta i från tårna för att klara av det.
 
Att varje dag kunna känna att jag gör saker jag faktiskt vill kunna klara av. Jag vill kunna sköta mitt hem och vårda relationer och drömma och njuta och fixa och dona. Jag vill kunna ha denna energi där jag faktiskt fylls av energi även om vi pratar praktiska saker som att tvätta eller städa. 
 
Tänk att jag idag liksom de sista veckorna lagat ordentlig mat och även bakat lite matgifflar. Tänk att jag har njutit av dagen och grejjat med intressen jag har. Tänk att fyllas av bra energi från morgon till kväll och soma nöjd på kudden o kvällen.
 
Om ni visste vad jag värdesätter detta vanliga. Vad glad jag är att fungera som vanligt folk.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Massa scrapping

Datum: 2012-07-06 Klockan: 10:06:07 Kategori: Allmänt

Har så mycket ideer och insperation så jag har varit hur produktiv som helst vad gäller scrappandet. Visar här några LO som jag gjort. Både i min minnesbok samt stora 30x30.
 
 
     
   
 
 
 
Det är hur skoj so helst att skapa. Önskar jag hade mera beställningar. För ni vet väl om att ni kan beställa det mesta i scrapping av mig. Kort eller layouter. Bara höra av sig. Se i kategorin Scrappbooking så ser ni ju en hel del saker jag gjort. Jag har skickat per post innan och det har fungerat bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Massa pysslande

Datum: 2012-07-05 Klockan: 08:43:00 Kategori: Allmänt

Det är så kul just nu att pyssla så det blir en del måste jag säga som blir gjort. Jag har jobbat lite i min egen bok.
 
Bjuder på några bilder från det senaste jag gjort.
 
     
        
 

Kommentera här 1 st

Sofie Sarenbrant

Datum: 2012-07-04 Klockan: 14:37:00 Kategori: Allmänt

Vila i frid (pocket)
 
 
 
Tredje boken från Sofie Sarenbrant rekommenderas varmt. 
 
Detta kan ni läsa om boken på BOKUS
 
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. 
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.

 

 

 

 

 

Fler böcker av Sofie Sarenbrant

Vecka 36 (pocket)
 
I stället för dig (pocket)

Vecka 36

Sofie Sarenbrant (pocket)

I stället för dig

Sofie Sarenbrant (inbunden)
   
42:- Köp
 
 
 
 
 
175:- Köp
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Lite nya kläder...

Datum: 2012-07-04 Klockan: 11:32:00 Kategori: Allmänt

Köpte en fin klänning och tröjja.
 
Kände mig för fin i detta och hoppas att jag blir bortbjuden så jag kan ta detta på mig.
 
 
 
 

Kommentera här 2 st

En bild ur trappen

Datum: 2012-07-04 Klockan: 08:31:58 Kategori: Allmänt

Då har jag fått upp lite saker i trappen och jag tycker det blev väldigt bra faktiskt.
 

Kommentera här 1 st

Inredning

Datum: 2012-07-03 Klockan: 11:57:53 Kategori: Allmänt

Trappen börjar bli klar. Njuter av varje sak här hemma som kommer till sin rätta plats. Lite i taget kommer detta ske.
 
Trappen tar form kan man säga.
 
Sedan har jag satt hönsnät i en gammal ram samt i ett gammalt fönster. Bjuer er på lite bilder.
 
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Pyssel

Datum: 2012-07-02 Klockan: 12:46:00 Kategori: Allmänt

Så skoj att pyssla. Ideerna finns och önskar man hade mera beställningar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Att göra något av vikt

Datum: 2012-07-02 Klockan: 09:29:29 Kategori: Allmänt

Känner att det är så mycket som behöver göras. Oavsett vad mycket jag än gör finns det kvar massor och i ena anden var det så fint innan men allt går liksom runt.
 
Jag avundas dom som kan ha ordning. De som verkligen har det plockat och fint och där var sak på något vis alltid har sin plats och alltid är där de ska. 
 
Jag önskar mig detta och jag sliter som ett djur för att få ordning. För jag vill inte ha kaos men ändå är det alltid högar med saker och bänkar som fylls med saker hela tiden. Var kommer sakerna från undrar jag ofta.
 
Nåja.
 
Idag är det en tom agenda och som vanligt har jag inte något inplanerat. SOm vanligt känns inget skoj när man är ensam. Som alltid är det trist att ta sig före något ensam. 
 
Jag är även less på att bara städa och rensa och plocka. Jag är less på att alltid vara ensam hemma med djur och barn och vädret?? Det är mera höst än sommar. Jag sitter annars gärna ute och läser i en stol men det är skittrist ute. 
 
Ute finns det att göra men det är så mycket roligare om någon är med. Man kan vara med genom att bara sitta på en stol och jag rensar eller gör något men ensam är det direkt hoppläst trist.
 
Nuag gnällt ur mig. Lovar att ta tag i något nu.
 

Kommentera här 0 st

Jo Nesbø

Datum: 2012-07-02 Klockan: 09:29:00 Kategori: Allmänt

Har fortsatt läsa böckerna ur Jo Nesbøs serie om Kriminalaren Harry Hole. Här är de senaste jag läst ur serien: Rödhake, Smärtans hus, Djävulsstjärnan, Frälsaren och Snömannen.
 
 
 
Rödhake       Smärtans hus     Djävulsstjärnan    Frälsaren    Snömannen
 
 
Bilderna har jag lånat på Bokus. Gå in på BOKUS för att läsa mera om varje enskild bok. 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Jonas Moström

Datum: 2012-07-01 Klockan: 09:23:00 Kategori: Allmänt

Del sju i Serien om Sundsvallpolisen är lika bra som övriga böcker. Denna bok heter Stryparen.
 
 
Stryparen (inbunden)
 
Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.
Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.
Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?
Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ... 

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg. 
 
 
Bild och text har jag lånat från www.bokus.se

Kommentera här 0 st

Tidig morgon

Datum: 2012-07-01 Klockan: 06:47:50 Kategori: Allmänt

Det är kristligt tidigt. Jag är vaken som alltid. Kvittar om man är ledig eller inte så vaknar man. Ler. Tvättmaskin går och idag får jag äntligen gå upp på övervåningen och grejja med mitt pyssel. Trappen är klar.... kl tio. 
 
Tyvärr är ja mer förkyld än igår och natten har inte varit bra med täppt näsa och en make som buttat på mig då jag förmodligen pratat eller snarkat. Rastlös är jag redan och jag har som sagt inte riktigt orken att hitta på något heller.
 
Tankar och funderingar.
 
Vad gör ni andra denna söndag som ser ut att bli fin?
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st