Sädat? Eller inte?

Datum: 2012-06-30 Klockan: 18:35:06 Kategori: Allmänt

Jag har förstått att hur vi analyserar städat är väldigt indviduellt.
 
Dels är de mellan oss vuxna och barnen. En bäddad säng kan ju vara hur obäddad som helst och upplockat innebär ett rent kaos.
 
Sedan är det detta mellan oss vuxna. Vad är städat eller rättare sagt ostädat?
 
Jag är en ganska rörig person. Jag lider av att inte ha var sak på sin plats å retar upp mig på röriga ungar fast jag själv är rörig. Men min egen röra är ju min och den har jag koll på. Jag har en tendens att röjja upp som sjutton och då är de ordning men oooops det blev kaos på ett annat ställe.
 
Men så är de det där som man säger när någon kommer hem till en. Du får ta det som det är det är aningen rörigt. Jag säger det ofta. Jag skiter faktiskt i om andra lider av min röra men jag ursäktar mig trots detta. Men det som förvånar mig då är när man säger:
 
-Det gör inget..... jag har det lika rörigt.
 
Å nu mina vänner kommer själva poängen med mitt inlägg. 
 
Är dessa personer BLINDA eller har de själva inte sett att de har sakerna på sin plats och inte har en sak fel där hemma? För JAG ser och vet att SÅHÄR som JAG har de har de INTE...... 
 
Jag har nog endast ett par vänner som är ärliga när de säger detta. Att de har de som jag alltså. Men varför säger man att jag har de lika rörigt när de inte har de?? Varför? Är det för att lindra för röriga mig eller tror de JAG är blind? Ler.
 
Självklart tycker jag lika mycket om alla mina vänner oavsett hur de har de och inte tar jag illa vid mig för att man enbart säger att det inte gör nått om jag har de rörigt när min ursäkt för mitt hem kommer. Men varöfr säger man att man har de rörigt eller lika när de inte är så???
 
Det är lite intressant..... 
 
Idag har jag röjt lite.... som vanligt men självklart är de långt ifrån som det borde. Men snart ska vi ha trappen klar och saker rensas för att byta plats och utrymmen jag inte haft kommer underlätta. Men det tar tid innan vi är klara med allt å när man är klar igen börjar vi om i andra änden.
 
Kaosfamiljen som åtmistonne inte säger att vi har de lika rörigt som andra..... Jag brukar säga jag skiter i hur du har de hemma huvudsaken är att vi ses, jag har de oftast rörigare. Sedan får ja lägga till att det är så förbannat skönt att komma hem till de som inte är så noga, lite skit i hörnen gör väl inget? Bättre de än ett rent helvete som det så fint heter.
 
Sedan finns de de som borde sanera hela hemmet men där är varken jag eller de jag känner som tur är.
 
 
 

Kommentera här 0 st

Mari Jungstedt

Datum: 2012-06-30 Klockan: 09:20:00 Kategori: Allmänt

Den sista akten är bok nr tio om Knutas och Johan och gänget som löser mord på Gotland.
 
 
 
Den sista akten (inbunden)
 
När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?

Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.

Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.
 
 
 
 
Bild och text är lånade från www.bokus.se 
 

Kommentera här 0 st

Valpträff

Datum: 2012-06-30 Klockan: 08:25:38 Kategori: Allmänt

Idag är det dax för valpträff.
 
Min Laban och resternade i M-kullen har nu blitt sex månader och sju av valparna kommer att ses idag. 
 
Ska bli spännande. Se hur olika dom är. Eller rent av lika? 
 
Några valpar bor ju nära här. Tre i min stad faktiskt. Just nu ligger han å vilar den lille grisen och matte borde ta och klä sig. Solen kikar fram så jag hoppas dagen bjuder på bra väder. Själv är jag ju risig som sjutton med förkylning... huga....
 
 
 
Tiden har gått fort det ser man på bilder på Laban. Han va pytte ju när vi fick hem honom. Vi tog hem honom på prov. För mig var det på riktigt direkt och kärlek. Men de andra skulle ju också vilja. Det var bara jag som tittade och jag kan säga att jag tror det var kärlek vid första ågonkastet för oss alla. Vem kan motstå denna gris??
 
Det bästa man har sätter man på bordet säger man ju.... här är han med på mitt pysselbord som är städat.
 
 
Min prins i smörblommornas rike....
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Ann Cleeves

Datum: 2012-06-29 Klockan: 15:17:00 Kategori: Allmänt

Senaste boken av Ann Cleeves Döden talar inte rekommenderas.
 
 
Döda talar inte (kartonnage)
 
En ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. Kort därefter drunknar hennes lille son i ett badkar. Ett år senare hittas socialsekreteraren som arbetat med fallet strypt i ett badhus. Den som finner kvinnan är Vera Stanhope: kriminalkommissarien som arbetar för mycket, väger för mycket, dricker för mycket. Tillsammans med polisassistent Joe Ashworth försöker hon lösa fallet, då ännu ett mystiskt lik dyker upp i den pittoreska småstaden.

Döda talar inte är den andra kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope efter Dolda djup(2011). Böckerna har filmats med Brenda Blethyn i huvudrollen och visats på TV4. Återigen befäster Ann Cleeves här sin plats som mysdeckarens nya drottning. I samma tradition som Agatha Christie rör hon sig knivskarpt mellan tonträffande personporträtt, engelska gröna kullar och kluriga mordutredningar. 
 
 
Text och bild har jag lånat från www.bokus.se
 

Kommentera här 1 st

Att uppskattas

Datum: 2012-06-29 Klockan: 11:38:00 Kategori: Allmänt

Jag söker ständigt bekräftelse. Ibland undrar jag varför. Något måste ligga bakom. 
 
Jag har alltid blivit sedd så jag tror egentligen inte det beror på någon form av brist på detta under livet som gått. Jag är väl en sådan människa rätt och slätt.
 
När jag nu hade varit borta i fyra dagar såg min man mig. Han visade verkligen att jag är viktig för honom. Vi hade en otroligt fin eftermiddag och kväll igår. Det laddar mina batterier och det gör att jag mår bra.
 
Min Daniel är min stora kärlek.
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

Min unge

Datum: 2012-06-29 Klockan: 07:44:52 Kategori: Allmänt

När vi besökte Furuvik märkte jag av många av August svårigheter. Han klarar ju av att besöka en djurpark idag vilket inte var så enkelt då han var liten. När vi var till Furuviks djurpark förra gången var han liten och grät precis hela dagen. Det var extramt jobbigt och man kan idag förstå hur det var för honom.
 
Vi visste inte då att han hade Autism för hade vi bara vetat hade vi kunnat förberett honom.
 
 
Men miljön var ändå ny och han har svårt att veta vad det är han känner och kunna ge uttryck för dessa.
 
Redan då vi kom till parken blev han orolig men ändå full av förväntan. Att hålla mig i handen var superviktigt så att han inte gick vilse som han sa själv min lille goding.
 
Sprallig och lite ängslig och rädd men upprymd över att få träffa djuren. August är ju enomt förtjust i djur så detta passade honom bra. 
 
 
 
 
När vi kom upp till Wild Camp där man spelar in Wild kids var han i sitt esse. Varm i kläderna och vågar gå ensam tillsammans med Oskar och Albin. När de väntar in mig och mormor ropar han:
 
-Mamma hur känns det igentligen att vara här?
 
Det visar så tydligt hur svårt han har att sätta ord på vad han känner. 
 
Jag skulle kunna säga att han var både glad upprymd sprallig och förväntansfull. Ivrig och glad. Lycklig. 
 
Jag ska ta och skriva ut olika bilder på just känslor så han lättare kan plocka fram ett kort där han kan visa hur han känner sig. Alltså bilder på runda anikten med olika munnar där de representerar olika känslor. Det är ett bra sätt att träna sig på att kunna visa andra hur det är man känner och även själv kunna plocka fram en känsla som beskriver hur man känner.
 
Det har aldrig varit så enomrt tydligt som denna gång men det är så skoj att se vad August utvecklas.
 
Det fungerade bra att sova i stuga, han som är van att campa med husvagn. Att hälsa på hos Anna gick toppen och våra barn hittar ju varann så bra trots att det gått ett år eller mera mellan gångerna. Han har alltid tusen frågor och frågor kring Anna och hennes familj var många innan vi kom dit en av dom var just denna:
 
-Vilka hemma hos Anna har en diagnos? Ja jag menar har Autism eller ADHD eller nått?
 
LER..... 
 
Min älskade unge säger jag bara..... vad han ger mig mycket. Så mycket så det är rent förunderligt vad man växer själv och mina två andra har en enorm förmåga att möta andra med större förståelse.
 
Nu har vi även fått tid för start av Albins utredning i början på Augusti. Känns enormt bra. Det brukar gå fort bara man väl kommer iväg.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 0 st

Undvika

Datum: 2012-06-24 Klockan: 12:05:21 Kategori: Allmänt

Jag jobbar med att undvika saker som jag helt enkelt drar igång på.
 
Jag vet redan några och har duktigt backat idag från ett par.
 
Att acceptera saker som de är är ju en stor del i detta men inte alltid enkelt. 
 
Jag töms helt på energi och det är inte värt de alls.  Nu gäller de att sätta ner foten eller rent av fötterna om de så behövs för nu får de fan va bra.
 
Idag ska jag jobba en sista kväll för att sedan ta semester. Planen är att åka bort imorgon men jag kan säga att jag tappat sugen. 
 
Allt känns bara jobbigt. Men jag måste verkligen få ur sån skit i skallen och se framåt. Men funderar ändå på hur jag ska göra..... att allt ska va så svårt.
 
Kanske ska dra ut på de en dag. Tankarna snurrar eller ska jag som jag brukar avboka så fort jag känner motstånd. Stanna hemma och straffa mig själv. Isolera mig som jag alltid brukar.
 
 
 

Kommentera här 2 st

Massa scrapping

Datum: 2012-06-23 Klockan: 19:38:00 Kategori: scrapbooking

Jag har verkligen fått massa lust att scrappa.
 
Jag har massa fina grejjer och jag har massor med ideer. Nu önskar jag att jag hade mera beställningskort.
 
Nu har jag idag gjort just ett beställningskort. Ett kort till förlovning.
 
Tveka inte att höra av er om ni vill beställa något. Jag sänder gärna med post.
 
   
 
 
 
 
Kortet går i vintagestil med rosa ton. Jag har använt papper från Prima och jag har använta en del nya stämplar som jag köpt. Sedan har jag gjort ett dubbelt kort med fick för en tag där man ska skriva något till de lyckliga tu vilket den som ger bort kortet själv ville fixa.
 
Ett litet annorlunda kort. Hur kul som helst när man får se lite nya sätt och sedan inser att det inte är så svårt som man tror.
 
Gjorde i tre delar som ett inbjudningskort till mina svärföräldrar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här 2 st

Det rör sig här hemma.

Datum: 2012-06-23 Klockan: 16:37:10 Kategori: Hemmet

Jag har inte uppdaterat från övervåningen så mycket på senaste. Jag har helt enkelt inte fått så mycket att visa. Nu har både jag och maken fått lite mera klart och hyllan och trappen börjar bli klara. Sedan har Daniel fått lite mer klart kring ytterdörren med. Det blir så fint med panel runt dörren så det harmonerar lite med trappens panel.
 
Vidare har jag gjort klart i min läshörna lite mer och känt efter lite mer hur man vill ha de. Jag fixade även så Oskar fick dubbelsäng i sitt rum. Jag bjuder på ett pottpuri av bilder.
 
 
 
     
 
 
 
 

Kommentera här 1 st

pyssel

Datum: 2012-06-21 Klockan: 19:33:09 Kategori: scrapbooking

Gick ut på tradera idag. Det var ett tag sedan och tänkte bara se om jag kunde hitta lite Magnolia stämplar. Hittade en som sålde och klickade hem och såg då att okej.... granstaden.
 
SÅ jag kollade om jag kunde åka och hämta. Självklart.... KANON. 
 
Å himmelriket självklart. Det fanns massa bra och KANONPRISER.... lilla jag som har köpförbud tyyyp. Men nu kom jag hem med massa skoj och jag har även anmält mig till en scrapträff i Mars nästa år. Gäller va ute i tid.
 
 
Stämplar från Whimsy Stamps. De fins dies till och ni hittar företaget som säljer på tradera bla. 
 
 
Gillar man Magnolia har hon ALLT.... ni hittar saker på denna webbadress men sidan är på G med nytt....
Mikaela scrap in.
 
 
Sorry suddig bild med denna burk altrade jag idag till Malou med snuttedjur i.....
 
      
 

Kommentera här 0 st

Nöjda Lisa

Datum: 2012-06-20 Klockan: 19:07:52 Kategori: Allmänt

Är riktigt nöjd. Nöjd med mig själv.
 
Efter en dag på jobbet så fortsatte jag rensa häcken. Nu är insidan klar och en liten bit av utsidan är kvar. Efter detta blev det dusch och lite mat för kvällen.... spikmattan och lästa.
 
Men att sedan sätta sig vid datorn och se att Blogg.se hade bytt typ hela sin plattform skapade kaos i hjärnan... vafaaaan.
 

Kommentera här 1 st

Vänskap

Datum: 2012-06-19 Klockan: 19:06:55 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Vänner växer inte på träd. Jag har inte många vänner.

Man måste inte ha många vänner. Men jag saknar det där med vänner. Tjejträffar och tjejfest och sådant.

Jag har tyvärr svårt med vänner. Svårt att passa in. Jag har sårat och gjort illa. Jag har inte vårdat vänskap jag har haft.

Jag saknar vänner som jag haft. Några riktigt mycket.

Omständigheter har gjort att jag skadat massa. Förstört. Gjort ont.

Men jag kan erkänna och ställa till rätta. Om jag får. Ibland har rädslan gjort att jag väntat. Rädsla för att avspisas. Få höra hårda ord eller mötas av tystnad.

En vän förlät mig inte. En annan har tagit helt avstånd. Jag accepterar. Förstår.

En vän svarade. Svaret gjorde mig lycklig trots skada jag gjort är jag saknad. En riktig vän som stått där å som trots allt vill få finnas igen. Tack för chansen. Tack. Tacksamhet. Tårarna rinner.

- I mig har du en riktig vän.

Med öppna armar finns hon när jag vill igen.

Drömmer jag? Någon har saknat och finns.


Kommentera här 2 st

Dum? Jooo

Datum: 2012-06-19 Klockan: 17:40:21 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Blev sittande i bilen.

Lovar att Arwen undrar om ja e dum. Hon sitter på motorhuven och tittar in.


Kommentera här 0 st

Äta

Datum: 2012-06-18 Klockan: 13:54:39 Kategori: Allmänt

Under första delen av året har jag haft enormt dålig matlust. Jag har ätit lite för att man faktiskt måste. 15 kilo blev resultatet och mycket startade ju i slutet av förra året tack vare gallan och sedan bukspottkörtelinflammstionen.

Med ny medicin är biverkningen sötsuget och svullna händer och fötter ett faktum och vikten är återställd. Läkaren sa tänk dig för. Ät rätt saker.

Att äta rätt saker är ju inte direkt lätt. Har jag ju aldrig gjort men nu är de fasen inte okej mängd. Pengar kostar det också. Jag är sugen hela tiden.

Barnen har till och med reagerat. Säger att mamma du skulle ju inte äta sött, arraksbollar eller choklad eller saker med massa socker.

Numera lagar jag till och med mat mera. Suget gör det lättare.

Men idag blir det fruktsallad med en vanilj youghurt till efterrätt.

Lunch blir färskpotatis samt kålpudding.


Kommentera här 2 st

Tomhet

Datum: 2012-06-18 Klockan: 10:12:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Även om jag mår bättre och så är det ett hål som växer. Tomhet. Sådär jobbigt svart och tungt. Ett hål som inte fylls.
Jag behöver bekräftelse. Jag söker den hela tiden på olika sätt. En känsla av tomhet som fylls tillfälligt med saker eller annat som inte alls är att föredra.
Jag måste lära mig att leva med hålet som finns eller stoppa igen detta hål med något som inte ger mig ångest.
Livet är ett pussel som jag flitigt lägger men ofta så ofta bygger fel eller river upp.
Jag bygger nya klossar att stå på. Jag får ur mig mitt innersta. Jag rasar av mig.
Jag hejdar impulser dagligen. Jag vet att jag gärna drar igång. Jag undviker energitjuvar och fyller energi återigen. Men sedan så är det ändå svårt. Jag vet inte varför. Det är bara så. Detta är ju jag.

Kommentera här 1 st

Pyssel är verkligen terapi

Datum: 2012-06-17 Klockan: 22:03:28 Kategori: scrapbooking

Jag älskar att joxa med mitt pysselprojekt.


Kommentera här 3 st

Häck

Datum: 2012-06-17 Klockan: 15:32:20 Kategori: Trädgården

Eftersom häcken klipptes ner förra året för att få bli finare igen så är ogräset högra än själva häcken. Det ska på bark också.
Jag är på gång. Jag är på G.
Det kostar på kroppen men det får det vara värt just nu.
>
>
>
>
>
Men det finns ju massa fint också i trädgården. Som alla fina blommor.

Kommentera här 4 st

Att orka leva

Datum: 2012-06-17 Klockan: 01:07:06 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk va tacksam jag är att livet återvänt. Att jag plötsligt orkar vara som jag vill. Orka göra det jag faktiskt vill och även det som ska göras i det dagliga livet.

Att äntligen känna glädje.

Är så tacksam för de mina. De vänner jag har och till mina underbara barn och min Daniel. Att Svenja är som min unge också är så härligt. Finaste tjejen.

Idag när hon skulle åka kom hon och kramade om mig och sa tack för allt. Lovar hon är värd allt gott.


Kommentera här 0 st

Tack Goa unge

Datum: 2012-06-16 Klockan: 13:44:58 Kategori: Hemmet

Fick se saker som skulle kastas utanför en källare.
Vill ha vill ha.
Våga fråga?
Näe.
Svenja vågade. Nu är lilla ja nöjd. Ler.

 

 


Kommentera här 1 st

Njuta.

Datum: 2012-06-15 Klockan: 19:23:42 Kategori: Allmänt

Nu ska vi njuta av kvällen. Grillat och god cheesecake. Självklart blir det lite ost och skorpor med choklad och arrak som jag och Svenja köpte och hallon marmelad. Hon ska se fotboll jag ska mysa med bok i soffan sedan.


Kommentera här 1 st

Skolavslutning

Datum: 2012-06-15 Klockan: 10:06:54 Kategori: August/barnen/Autism

Lyckliga barn. Finaste ungar en sådan glädje.

Stolt mamma. August spelade flöjt efter noter. Sååå kul.

 


Kommentera här 0 st

Mysigt

Datum: 2012-06-14 Klockan: 21:55:46 Kategori: Djuren

Fick en så underbar lykta av min elev. Blev så otroligt glad.

Bilden är inte bra men ja njuter av dess ljus från sovrummet. Laban snarkar högt i sin nya säng. Tredje natten i egen säng. Ikväll har han inte ens gått upp till mig. Han är otroligt duktig.


Kommentera här 0 st

Bra möte

Datum: 2012-06-14 Klockan: 19:47:38 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Kände mig hörd. Förståelse.

Ett bra möte. Några bra nya tankar. Nya saker att tänka på och pröva.

Vad är bra motor och vad är sämre. Hur ska jag hitta nya vägar?

Jag vet i alla fall några saker jag måste få till. Att synliggöra är viktigt.

Medvetenhet.

Var finner jag avkoppling och positiv energi?

Berg och dalbana är jobbigt när det går allt för snabbt.

Mitt i detta måste jag få bukt på mitt sötsug. Ler.


Kommentera här 0 st

Skapar

Datum: 2012-06-14 Klockan: 09:31:50 Kategori: scrapbooking

Skapandet fyller på med energi. Go energi.


Kommentera här 0 st

Viljan

Datum: 2012-06-13 Klockan: 11:52:36 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Finns viljan kan man nå dithän man vill.

Jag har en tro att vill man kan man. Vägen kan dock vara både svår lång och både jobbig kanske rent av jäklig och tråkig. Men längs vägen njuter vi är lyckliga glada och nöjda.

Om vi vill.

Hur vi väljer att se på vägen vi går är upp till oss.

Jag har bestämt mig för att se framåt. Släppa saker som varit. Vara nöjd med det jag faktiskt kan vill och orkar. Jag kommer vara tydligare. Säga hur jag vill ha det för att på något vis kunna fungera.

Jag har gjort framsteg. Jag har fått nya kunskaper och nya verktyg. Jag är starkare och jag har börjat se någon form av väg. Jag har ju valt livet, att leva.


Kommentera här 0 st

Energi

Datum: 2012-06-12 Klockan: 22:21:27 Kategori: scrapbooking

Härligt att ändå vara fylld av energi. Att orka.

Det betyder så mycket.

Att ha lust är underbart. Planer och drömmar samt idéer finns och jag orkar.


Kommentera här 0 st

Scrappa

Datum: 2012-06-11 Klockan: 23:12:13 Kategori: scrapbooking

Avkoppling är ändå att fixa lite kort och att ha olika projekt vid pysselbordet.

Detta njuter jag av. Har rört till på bordet igen sen jag städade. Massa saker på gång. Massa idéer men jag håller mest på med projektet så allt jag har kort om tid med gör ja ju inte. Nå ja.


Kommentera här 0 st

Häckjävel och trädgårdsfaan

Datum: 2012-06-11 Klockan: 19:16:53 Kategori: Trädgården

En gång tyckte jag om trädgårdsarbete. Men nu känns det bara jobbigt.

Jag skäms hur det ser ut. Det ser ut som jag aldrig gjort något här. Men hur mycket jag än gjort och gör är det lika snart igen.

Men nu har jag delat in häcken i fyra delar. Del ett är gjord. Trots att jag inte klarar av det så måste jag.

Nu är jag nöjd. Bromsen är i för att inte ta resten direkt.

Nu sitter jag och försöker släppa saker och tankar. Koppla av. Läsa. Tyvärr är det svårare än vanligt.

Sedan ska den lille häcken klippas också.


Kommentera här 1 st

Tårar

Datum: 2012-06-11 Klockan: 08:13:05 Kategori: August/barnen/Autism

Med tårar som rinner och en näsa som snorar.
Ja jag är förkyld men jag gråter efter att ha läst Malous blogg.
Jag gråter av glädje och lycka över att Malou och Alex finns. Jag är så tacksam att Malou finns. Att hon hittade oss och att hon blev vårt stöd när det gäller August.
Våran Malou som gett mitt barn så mycket mer än man kan ana. Som gett av sig själv så enormt mycket och hjälpt mig och August med stort och smått. Gett av sig själv. Till mig, mitt barn så självklart och naturligt.
August fyllde tio år i torsdags. I helgen har han firat sin födelsedag med Malou. Med hennes släkt och vänner. Han är en del av familjen hur naturligt som helst.
Jag är inte avundsjuk eller misstycker. Jag ser detta som en enorm gåva. En enorm och fantastisk möjlighet. Det jag inte kan eller orkar det kan och orkar Malou. Jag är så tacksam över alla dessa extra personer som finns runt oss som gör det möjligt för oss alla att orka och växa och få chansen till så mycket mer än om vi inte haft denna otroliga chans.
Jag är inte avundsjuk på att Malou tar plats i mitt barns liv. Att hon ger allt hon ger. Det är ju en enorm möjlighet. Mitt barn får ju massa tid och kärlek och möjligheter genom att vi är fler vuxna runt honom. Han har utvecklats enormt. Han är så duktig och jag vet att jag kan inte ge allt detta. Maluo är ju en helt annan människa än jag. Hon har tålamod och intressen som inte jag har och detta möjliggör ju massa saker för August. Det ska man vara glad över. Tillsammans bygger vi upp en tillvaro för August som är enorm.
Jag har sagt tack så många gånger. Jag har spritt min tacksamhet.... men det kan inte göras nog mycket.
Tack goaste Malou för att du finns.
Bild: Malou och August. En typisk bild, August i knät men på väg. Ler......
Bild: August har fått en skicka han önskat....
Bild: Frukost hos Malou....
Bilderna har jag olagligt stulit rakt av hos Malou.... skrattar.

Kommentera här 1 st

Sovmorgon

Datum: 2012-06-11 Klockan: 07:42:44 Kategori: Djuren

Sovmorgon?
Jag hade sovmorgon just idag.
Vem ville ut och upp då? Jo Laban såklart. Han ville inte sova som han gärna numera gör. Självklart tog han på sig rollen att väcka sin lilla mamma. Vad annars?
Att han just efter att ha varit ute lagt sig tillrätta i soffan och snarkar högt hör ju knappast till saken.
Men man kan inte göra annat än att älska denna vovve. Han är så go så det är inte klokt. Mammas bäbis.

Kommentera här 0 st

Nya skor

Datum: 2012-06-10 Klockan: 10:06:32 Kategori: Allmänt

Älsklingen fick uppdrag igår. Köpa mig nya arbetsskor. Blev hur bra som helst.

 


Kommentera här 0 st

I farten

Datum: 2012-06-09 Klockan: 17:57:40 Kategori: scrapbooking

Härligt de är med fart.

Just nu har jag fart. Jag hoppas bara kunna få med fler i farten som uppstått.

Projekt pyssel.

 

 


Kommentera här 0 st

Marint tema

Datum: 2012-06-08 Klockan: 21:11:17 Kategori: scrapbooking

August rum va klart idag när han kom till Malou och Alex.

-WOW!! Va tydligen vad han sa.

Det blev jättefint.

Jag har ikväll altrat några burkar till lite smått och gott som jag tror kommer passa perfekt.


Kommentera här 1 st

Några pelargoner

Datum: 2012-06-08 Klockan: 15:18:14 Kategori: Trädgården

Ja idag övningskörde Oskar. Tog en sväng till blomsterträdgården i Niklasdamm.

Nu är alla ute. Njuta.

Det enda jag saknar nu. Eller snarare en sak jag vill ha nu är en fågel. Saknad. Pelargoner vill jag självklart ha fler av med.


Kommentera här 0 st

Ransonering

Datum: 2012-06-08 Klockan: 09:08:24 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Just nu är jag genomförkyld. En sådan sak brukar sänka mig totalt. Jag brukar vara helt slut av minsta lilla. Detta har ju varit en stor del då jag även i övrigt inte mått bra alls.
Den senste tiden har jag dock insett att jag mår bättre trots att jag har lite vanliga saker som tex en förkylning. Jag har mer energi och lust. Men jag har även tydliggjort de saker som jag blir helt dränerad på energi på. Jag har börjat säga ifrån.
Varför ska jag hela tiden behöva försvara mig? Varför ska jag hela tiden behöva känna att det jag gjort inte duger? Jag har bestämt mig för att vara nöjd med det jag gör. Att andra får tycka vad de vill. Ingen ska ta min energi. Det får liksom vara bra nu. Jag gör det jag vill kan och orkar och om det inte passar andra så är det deras problem.
Jag har tagit flera beslut, jag har skrivit ner och jag tänker hålla mig till detta. Det räcker mer än väl nu.
Igår var jag självklart genomförkyld men fick massa saker gjorda här hemma. Saker jag faktiskt ville göra. Vi firade även August och trots att jag var ensam med allt så fungerade de bra. Mina ungar är toppen och ställer upp och hjälper till.
Däremot är jag inte en person som gillar kalas och jag kan säga att det tog men inte på samma vis som innan.
Sedan har jag mer och mer börjat skärma av sådant jag inte behöver lyssna på. Sådant jag inte behöver ta del av och givetvis skära bort dessa energiyjuvar. Oavsett vilka de är så måste jag med några lära mig hantera dom eftersom jag inte kan ta bort alla.
Det blev en bra stund med kalas och August var enormt nöjd. Att han tydligen blåst såpbubblor igår när han lagt sig är en annan sak och att han var helt upp och ner nu på morgonen liksom jag ja de får vi ta.

Kommentera här 0 st

Nationaldagen

Datum: 2012-06-07 Klockan: 09:40:00 Kategori: Allmänt

Igår sa man på nyheterna att ALLA firade Nationaldagen igår. ALLA..... hrm...
Jag och Kungafamiljen var väl några som INTE gjorde detta. Vi jobbade ju. Så nej vi firade inte. Vi jobbade. Ja det gjorde ju Kungafamiljen också. De åkte vagn och vinkade till folk. Det är ju deras jobb.
Jag vet inte varför det plötsligt blev så viktigt att börja fira vår nationaldag egentligen. Jag är inte emot att det är en röd dag i almanackan. Inte alls. Men vi har inte några gamla traditioner att fira vår nationaldag som tex Norge har. De firar ju den stort och det har väl mycket med att de blev ett självständigt eget land.
Jag tycker även det är märkligt att vi FÅR fira Nationaldagen. För allt annat i traditionsväg eller saker som är just Svenska brukar man ju inte få göra. Eller vi gör dom men får genast höra att vi är rasistiska eller främlingsfientliga.
I nyheterna igår var det heller inte många svenska medborgare de pratade med längst vägar och torg. De flesta var från andra länder och nationaliteter.
Men jag firade inte. Jag jobbade. Var dock med och tittade när vårt fina folkdanslag var på jobbet och dansade. I sina fina folkdräckter dansade de våra gamla traditionella danser för våra boenden. Vi dukade givetvis fins med servetter och glas och självklart stäldes de fina svenska träflaggorna fram.
Annars? Nej jag firade in Svenska Nationaldagen.
Ledig var jag inte heller. Jag jobbar som vanligt oavsett vilka dagar på året vi har.

Kommentera här 0 st

Tio år

Datum: 2012-06-07 Klockan: 07:25:47 Kategori: August/barnen/Autism

Idag är de tio år sedan jag fick mitt sista barn.

18,19 föddes vår August.

Han kom några veckor innan planerad förlossning och efter tre timmar tog jag beslutet om att göra ett kejsarsnitt.

Graviditeten var allt annat än rolig och förlossningen gick ju inte heller så lätt. Men ca en timme efter snittet och jag hade vaknat och insett vad jag varit med om hade urmamman vaknat i mig. Där på uppvaket var det ett lejon som vaknade och man fick gå ifrån alla regler om att August skulle fortsätta vara i kuvösen och hos pappa på avd då jag vaknade ordentligt.

I min journal står att mamman har ammat sitt barn knappt en timma efter snitt. Oskar, stolt storebror på snart sex år fick även han komma in på uppvaket med mormor och där bli bjuden på glass.

Sorg kände jag länge över att jag inte föddes August vanligt. Jag orkade helt enkelt inte efter en jobbig förlossning. Fyra veckor före utsatt tid gick det inte. Han låg felvänd med ansiktet mot magen istället för tvärtom och hade inte roterat rätt i förlossningskanalen. Detta kan gjort att jag inte kunde få ut honom. Efter att ha tagit tag i mina två andra barn och lagt dom på min mage själv är de självklart att besvikelsen satt i länge.

Det var en sorg. Idag känner jag ju inte alls så. Idag är jag stolt och glad över min stora fina kille.

Grattis August tio år.


Kommentera här 0 st

Nationaldag

Datum: 2012-06-06 Klockan: 19:22:38 Kategori: Allmänt

Firar nationaldag.


Kommentera här 0 st

Pysslat.

Datum: 2012-06-05 Klockan: 20:19:02 Kategori: scrapbooking

Idag blev de städat i röran. Sov efter jobbet då feber och halsont å migrän slog till.


Städningen bara blev. Skulle pyssla. Men så började jag och när jag var klar var händer och fötter så svullna att det blev iskall dusch av ben och fötter och högläge.Jag har lite projekt igång och jag fortsätter. Men ska även få ordning på Labans saker och flytta upp saker som ska upp.

Laban kollade utsikten. Ler. Mammas gris.

 


Kommentera här 0 st

Pyllesprojekt

Datum: 2012-06-04 Klockan: 22:20:33 Kategori: scrapbooking

Inland fastnar man i nått nytt projekt.


Kommentera här 0 st

Att laga

Datum: 2012-06-04 Klockan: 00:04:55 Kategori: Kropp å själ/ADHD

När något går sönder måste det lagas.

Ord är ett sätt. Men ord är inte lika starka som en handling. Att visa att man vill rätta till.

Ordet förlåt är lätt att missbruka. Menar man förlåt är det för mig förenat med lärdom.

Att fela är mänskligt. Att lära sig ställa tillrätta är nödvändigt.

Men ett förlåt är en början. Men när något är trasigt måste det läka. Förlåt och ånger lagar inte det den redan förstörde. Det där som blev sagt sargade sönder.

Men jag läker. Tror jag.


Kommentera här 0 st

Trasig

Datum: 2012-06-03 Klockan: 18:17:45 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Tänk vad några ord, en handling kan göra. Va ont det gör. Va lätt allt rasar.

Jag vet mina fel, alla brister. Jag är inte perfekt. Jag står för de fel jag gör. Jag gör inte med vilja.

Men det gör ont. Jag skäms. För jag har misslyckats. Misslyckats med de finaste jag har. Trots allt jag gör så lyckas jag inte.


Kommentera här 0 st

Energitjuven

Datum: 2012-06-03 Klockan: 13:19:58 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag har hittat en energitjuv.

Jag har länge känt att jag tar på mig skuld för saker jag inte är skuld till.

Energitjuven vill precis detta. Få mig att vara den dåliga.

Projektion. En sak vet jag nu. Din skitenergi studsar tillbaka och i och med min ärlighet kommer jag segra. Jag tar ingen skit mer. Nu äntligen tror jag att jag hittat orsaken. Så vips vet jag hur jag ska stå tillbaka.

Så fortsätt du. Men man borde nog ta sig en funderare på varför det blir som de blir. Jag har hittat de svar jag behöver.

Så nu kom jag till insikt. Poff.

Jag har inte gjort fel. Jag tänker sluta ta på mig skuld och ta påhopp. Jag tänker inte låta din oförmåga ta min hälsa.

Jag duger och gör det jag känner är rätt. Ärlighet vinner.


Kommentera här 1 st

Ont i kropp

Datum: 2012-06-03 Klockan: 13:13:20 Kategori: August/barnen/Autism

Självklart måste jag bli förkyld. Ont i hela kroppen feber och halsont.

Trots de ska jag visst se på fotboll idag. Förstår att somliga sätter i halsen.

Jag gillar inte fotboll. Men en sak är säker. Jag kan stå över sådant när någon jag tycker om vill ha med mig. Jag kommer aldrig bli en vuxen som enbart utgår från mig när det gäller aktiviteter.

Hur många vuxna vägrar att peppa sina barn i sådant de brinner för? Som nekar dom att växa och prova saker?

Ja jag är glad att slippa fotbollshysterin. Jag är inte ledsen att mina inte valde fotboll. Men jag har inte sagt nej till volleyboll som jag avskydde eller nekat dom att spela bandy där jag fryst häcken av mig. Jag har inte sagt nej till trummor eller gitarrsolon. Jag fick även lära om och stå i stallet.

Mina barn lever inte för mina önskemål de lever för sina egna drömmar.

Mina barn har även väckt nyfikenhet och intresse för nya saker. De är jag tacksam för.

Så idag ska ja se när goaste tösas lag spelar boll.

Troligast i regn. Yes på med nya regnkängorna.

Å Laban socialtränas.


Kommentera här 0 st

älska

Datum: 2012-06-03 Klockan: 10:05:46 Kategori: scrapbooking

blev en layout igår.....

Kommentera här 0 st

Dax

Datum: 2012-06-03 Klockan: 00:18:17 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Då sätter jag igång en APP för att sova gott.

Har läst om energitjuvar.

Idag har jag fyllt dagen med positiva inputs. Skalat bort allt jag vet tar energin jag behöver lagra.

Saker jag vill men som jag vet jag inte fixar just nu.

Jag tränar hårt på att njuta här och nu och vara nöjd med det jag gör. Att jag även gör det jag vill.

Jag låter mig även vila.


Kommentera här 0 st

God mat

Datum: 2012-06-02 Klockan: 17:20:33 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Njuta lite.


Kommentera här 0 st

Att pausa och välja väg

Datum: 2012-06-01 Klockan: 23:32:33 Kategori: Kropp å själ/ADHD

Jag tänker mycket på vilken väg jag ska ta. Vilka val jag bör välja.

Målet är ett gott mående.

Ibland läser jag något eller så kommer saker till mig som egentligen är ganska självklara men som jag inte fått till.

Efter jobbet blev de pussel och pysselköp. Sedan tog jag mina älskade ungar och go tösa vår samt min man och åkte ut och åt. Sedan njöt vi av lite gamla låtar och pusslade.

Nu blir de lite läsande samt njuta av lugnet.

Nu är hundra procent fokus på att hitta lugnet. Ingen ska få mig att känna mig mindre värd.

Jag har fan inte gjort mig förtjänt av att ta din skit. Jag tar hand om min så ska du få ta din.

Nu ni.

 


Kommentera här 0 st