Fåglarna.

Datum: 2008-12-17 Klockan: 12:50:35 Kategori: Fåglar

Ni som följt bloggen vet ju att vi fått tillökning i form av två små fågelungar.
Som ni säkert vet oxh har vi fått fyra ägg. Jag har oxå förklarat att fågelmamman lägger ägg varannan dag och ruvar i ungefär tre veckor. Sedan börjar äggen kläckas i samma ordning som de sedan lades. Två ägg kläcktes precis som de skulle och det tredje skulle ha kläkts i måndags. Idag var fortfarande båda äggen hela så jag bestämde mig för att plocka bort de sista två äggen.

Detta låter kanske rått men man måste kontrolera och ibladn kläks äggen för sent vilket gör att de redan kläkta ungarna är så mycket större så de mindre inte klarar sig. De är stora och klumpiga med vinglig hals och hamnar underst.

Det förta ägget jag tog upp var dock varmt... men verkade helt och framför allt TYST. Ja TYST i denna sjunde timma då de ska kläkas hör man ungen inne i ägget. Så detta ägg var alltså dött. Sedan tog ja upp det sista ägget, det sista borde klckas som idag... men jag hade ju bestämt att ta bort de oxå oavsett. MEN där inne pep de.... så de gick tillbaka i holken så nu hoppas jag att ungen överlever och kläks som den ska.... får sedan hålla koll så ungen klarar sig. Kan behöva hjälpa till lite och mata osv.



Här ser ni ägget och dess storlek i jämförelse med en sockerbit.

Nu avvaktar jag några dagar å ser om ungen kläks. Vågar inte heller hjälpa ungen ut då jag inte riktigt vet om det fungerar. Har gjort det någon gång när ungen varit på väg ut. Men det kan bli blödningar osv om det inte är riktigt klart.

Det kan ju låta lite rått men i naturen är det ju såhär... alla klarar sig inte och man får hjälpa till. Ibland har ja fått tagit bort ungar med som blivit vanskapta och konstiga...

Nåja de nuvarande barnen växer bra... ögonen börjar snart öppna sig...

Katten är även hon grymt intresserad å sitter ofta på buren å fiskar ner med tassen vid holken. Det är ett UNDER att de lever för de behöver LUGN å RO.... men de har väl vant sig antar ja.

Nu får kanske Arwen annat att tänka på,, vi har ställt upp granen... inte klätt den men ställt upp den. Å nu är frågan som Erik å Mackan brukar ställa sig...

FÅR GRANEN LIGGA I ÅR???

Troligtvis... skulle tro de ja...

Hon har intagit sin plats under den i alla fall....


Kommentera här 5 st

Kommentarer
Laura

Spännande med fågelungarna, hoppas den lille klarar sig. Här är allting bara bra, kämpar med illamåendet men det ska väl gå bra!

Japp, namnen har vi redan klara.

pojke: Damien, Berent, Michael Pomp

flicka: Penelope, Jantje, Cathrin, Pomp



Bara återstå o se vad det är för nge...

2008-12-17 @ 13:22:47
Länk: http://lilladsmamma.blogg.se/
Junitjej

Svar till Tess: Yambo är ingen golden, utan en hovawart. Yambo är 3,5 år gammal.

2008-12-17 @ 15:06:32
Länk: http://junitjejen.se
Lena

Låter spännande med fågelungarna. Lite jobbigt när man får vara med om att små djur inte klarar sig men som du skriver det är naturensgång, svårt att påverka så mycket.



Kan tänka att katten är nyfiken. Vi har en hund som är super nyfiken på lillans guldhamster. De står och snoffsar på varandra på var sin sida av buren. Det ser rätt kul ut :)



Ha en skön dag!

2008-12-17 @ 15:45:30
Länk: http://lenakald.blogg.se/
soffie

men va spännande att följa de små fåglarna,

vad är det för sort?

katten är verkligen fin!

må gott

2008-12-17 @ 16:32:14
Länk: http://soffie69.blogg.se/
Petra

Grannen?? Hehe, du å din humor! Nu får du ta hand om de små. Ha en skön kväll!¨kramar

2008-12-17 @ 20:56:47
Länk: http://glamouricious.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: