Natten hos mamma

Datum: 2008-12-10 Klockan: 19:45:17 Kategori: Allmänt

Under hela min uppväxt låg jag vägg i vägg med vårt stora fina väggur.... Ett sånt stort fint ur med pendel och som slår dubbelslag. Hela min uppväxta har jag aldrig någonsin störts av att det slagit sina slag. Och jag har alltid sagt att en dag ska jag ha den där klockan och ha det i mitt hem. Det är som sagt en fin klocka.

Det slår ju även som sagt dubbelslag och jag vet att man läste att förr innan man knappt hade radio kunde man om lördagen gå till grannen för att vid tolvslaget få lyssna till klockans tolv slag.... Kanske lyssna lite på radion om det hade en sån men att få höra dessa dubbelslag det va nå extra de.

När ja senare flyttade hemifrån, jag räknade att det var 17 år sedan jag gav mig av så saknade jag klockan....så slutade mamma att dra upp den. Ja inte själva urverket men slagen. Någon granne hade undrat VEM FAN de va som hade en MORAKLOCKA.... å så tyckte hon att hon inte behövde dra upp själva pendeln och slagverket. Jag tyckte de va katastrof klart klockan ska slå sina slag.

Jag minns hur ja nätter jag itne kunde sova kunde hålla reda på klockan. Den slår ett slag vid halvtimma och sina slag vid hel timma. enda gången det uppstod problem var när den var halv ett, ett och halv två på natten... då fick man vänta... å se om den senare slog två slag... mmm då va den halv två halvtimman innan.

Igår när ja kom hem till mamma så tittade vi på teve och åt en god sallad till kvällsmat. Jag tänkte inte på klockan överhuvudtaget. Det är en del av mammas hem. Å ja reagerade på den först när den slog elva... när jag låg där i sängen. Inte i mitt flickrum då jag aldrig har bott där min mamma bor. Jag har heller inte haft för vana att sova över där... på dessa 17 år har jag sovit hos min mamma två gånger med natten som var inberäknad.

Klockan slog alltså elva och tanken slog mig att OJ... slår den?? Jag e så van med den så antingen spökar det eller så har jag inte hört den innan. Jag förstod att det var det senare... att jag var van... men ack så fel jag hade.... den slog halv tolv,,, somnade till den slog tolv... eller va det sjutton slag??? Den slog igen... å så jamade katten,, å så slog klockan IGEN.... å IGEN... JÄVLA KLOCKA va den slår... e den ett eller halv två.. Katten ylar lite till... å Vips slår klockhelvetet FEM....katten jamar lite till...

Å nej ja vill inte ärva klocan längre... de spelar mig ingen roll... å vidare inte heller en liten mindre klocka MED pendel som inte slår men som sagt TICK TACK TICK TACK hela natten.... Jag ycker det ska bli SÅÅÅ skönt att sova hemma i natt å va e de man säger?? Borta bra men hemma bäst... MEN tack mamma för att du finns.



Ha ha ha,, hittade en exakt likadan klock på nätet nu när ja letade... å det står att den är antik... ja vill nog ärva den trots allt ;-)




Kommentera här 6 st

Kommentarer
Jenny

Hihi... känner igen det där.

2008-12-10 @ 19:50:56
Länk: http://aikmansgirl.webblogg.se/
Sue

Oj, det var ett långt inlägg! Förstår dig angående klockan dock! Tror jag hade blivit tokig av dongandet!



MEN vilka fina smycken du gör. Skulle du hinna med en beställning innan nyår?



Kram på dig!

2008-12-10 @ 20:30:32
Länk: http://suzanita.blogg.se/
Anonym

Hahahahaaa! Vi hade också en sån där klockjävel när jag växte upp! Just det där med att lyssna på klockslagen när man inte kunde sova och precis det där du skriver om kl 00.30, 1, 1.30 - det hade jag glömt bort!



Fy f-n, jag skulle bli galen med en sån idag, antik eller inte!

Jonas

Hihihi... det där känner jag igen. :)

2008-12-11 @ 06:07:53
Länk: http://jomari.se
Lotta

Hej Tess!

Tackar för titten hos mig,kul med besök:-)

Lät som en jobbig natt med klockan,förstår att du hörde alla ding/dongar...ler

Fin ny pres sida du gjort,nice.

Hoppas du får en trevlig torsdag//Kram Lotta

2008-12-11 @ 10:47:51
Länk: http://lottaohrn.bloggspace.se
ina

hej, vännen! ar läst det sista. oj, så länge sedan var det jag var här. men jag blir riktigt tagen av din berättelse om moraklockan. jag har nämligen fått en själv i present. den har stått ett långt tag och måste fixas till så att slagen blir korrekta. än så länge funkar inte som den ska. då blir det himla liv under nätterna må jag tro. men ändå en rarighet:) då så...

du får gå in på min länk till Soffie. jag nominerar dig till nobelmamma. nu kommer jag inte ihåg hur det hete exakt. du får kika in hos henne. jag orkar inte länka dig själv, det ska ju vara 8 st.

kram!:):)

2008-12-13 @ 15:27:46
Länk: http://iinnaa.blogg.se/
Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: